Κυριακή 25 Ιουνίου 2017

ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΜΕΡΟΣ 2ο

Α. ΓΕΝΙΚΑ
-«…Υπάρχει μια συνωμοσία για την καταστροφή του δυτικού κόσμου και αυτό είναι ένας πρόλογος της αγελοποιήσεως της ανθρωπότητος και πρελούδιο για την παγκόσμια τυραννία…».
[Αrthur Kenneth Chesterton (1 May 1899 – 16 August 1973), «The New Unhappy Lords»]
-«…Το γεγονός πως τόσοι πολλοί άνθρωποι στην Αμερική και στα δυτικά έθνη αγνοούν το σχέδιο και τα όνειρα των Ιλλουμινάτι, είναι προφανές ότι οφείλεται στο ότι μέχρι τώρα η συνωμοσία ήταν επιτυχής στις προθέσεις και τα σχέδιά της. Ο παράγοντας της μυστικότητας, η ικανότητα δηλαδή να χειρίζονται και να εξαπατούν τα ανύποπτα θύματά τους, που δεν έχουν ιδέα για όλα αυτά που συμβαίνουν, δίνει μέγιστη εξουσία και επιρροή στα μέλη της συνωμοσίας. Αυτοί έχουν το κρυμμένο χέρι, ενώ οι ανύποπτοι είναι πνιγμένοι μέσα στην αφέλεια και την εμπιστοσύνη που δείχνουν…».
[Στρατηγός Smedley Butler (July 30, 1881 – June 21, 1940), War is a Racket (2003) [1935]. Los Angeles: Feral House. ISBN 0-922915-86-5].1
-Ο Τίμοθι Αλμπερίνο (Timothy Alberino), σκηνοθέτης και παρουσιαστής ενός ντοκυμαντέρ με τίτλο, «Αληθινοί Θρύλοι: Η Ανίερη Έδρα», κατηγορεί το Βατικανό ότι έχει συγκαλύψει την προκατακλυσμιαία ιστορία του πλανήτη μας. Το Βατικανό, ισχυρίζεται ο Αλμπερίνο, γνωρίζει όλη την πραγματική αλλά κρατημένη μυστική, η ιστορία του πλανήτη μας, έχει παίξει κεντρικό ρόλο στην συγκάλυψη και στην πραγματικότητα προετοιμάζει την ανθρωπότητα για την άφιξη των «διαστημικών αρχόντων» του (ΣΣ: Τους εξωγήϊνους για το Σύστημα, τους εκπεσόντες αγγέλους/δαίμονες για τους έχοντας νουν και ώτα για να νοήσουν και να ακούσουν).
«Το Βατικανό, λέει ο ίδιος, παρακολουθεί συνεχώς το διάστημα με το τηλεσκόπιο L.U.C.I.F.E.R. (Large Binocular Telescope Near-infrared Utility with Camera and Integral Field Unit for Extragalactic Research), το οποίο βρίσκεται στο όρος Γκράχαμ στη νοτιοανατολική Αριζόνα.
Ο Αλμπερίνο κατηγορεί το αρχαιολογικό κατεστημένο όπως και το κατεστημένο των ιστορικών, ότι έγραψαν εξαρχής την ιστορία και προσπαθούν να μας πείσουν ότι πριν χιλιάδες χρόνια η ανθρωπότητα ήταν σαν τους Νεάντερταλ, ότι τα ανθρώπινα είδη μας, βρίσκονταν σε νηπιακή ηλικία και ότι σπάγαμε πέτρες όλοι μαζί παρέα και μετά δυσκολίας μπορούσαμε να χτίσουμε μια καλύβα, αν και μεγαλιθικά μνημεία που υπάρχουν σε όλη τη Γη αποτελούν αποδείξεις ενός ανώτερου είδους, μιας ανώτερης κοινωνίας, ενός ανώτερου παρελθόντος που έχει ξεχαστεί εντελώς.
Αυτοί που ελέγχουν το παρελθόν ελέγχουν και το μέλλον, σημειώνει ο Αλμπερίνο και υπογραμμίζει ότι κανένας άλλος οργανισμός επί της Γης δεν έχει τόσο στενό έλεγχο πάνω στην ανθρώπινη ιστορία όσο η Παπική (ΣΣ: «Καθολική» κατά τον Αλμπερίνο), Εκκλησία».2
-Ο Μέγας Βασίλειος στην ομιλία του για την δημιουργία του κόσμου («Εξαήμερος»), όπου επεξηγεί τα αναγραφόμενα στην Παλαιά Διαθήκη για την δημιουργία, παρατηρεί ότι στην διήγηση παραλείπονται πολλά, επειδή ο Θεός είχε σκοπό να γυμνάσει και να οξύνει το νου των ανθρώπων, ώστε με αφορμή τις λίγες λεπτομέρειες να βρουν και τα υπόλοιπα (Εις την Εξαήμερον PG 29, 33B). Επίσης τονίζει ότι, δεν μειώνεται καθόλου ο θαυμασμός μας για τα μεγαλεία του Θεού, αν βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο ο Θεός έφτιαξε όλα τα θαυμάσια δημιουργήματα. (Εις την Εξαήμερον, 25 Α).
Οι Θεόφρονες και όντως Ορθόδοξοι κατά την Πίστη, προχριστιανικώς και μεταχριστιανικώς, ανέμεναν την αύξηση της γνώσεως στα Οντολογικά θέματα και όχι μόνον. Στο βιβλίον του Δανιήλ, αιώνες προ Χριστού, είναι καταγεγραμμένη η προφητεία, ότι κατά την διάρκεια του «εσχάτου καιρού», δηλαδή μετά την έλευση του Χριστού, θα πληθυνθεί η γνώση.
«….και συ, Δανιήλ, έμφραξον τους λόγους και σφράγισον το βιβλίον έως καιρού συντελείας, έως διδαχθώσι πολλοί και πληθυνθή η γνώσις…» (ΔΑΝΙΗΛ:12/4).
Σήμερα ζούμε αυτή την αύξηση γνώσεων, κυρίως επιστημονικών, τεχνολογικών, ιστορικών, αλλά το πανίσχυρο ΣΥΣΤΗΜΑ μας εμποδίζει παντοιοτρόπως, να διακρίνομεν ποιες απ’ αυτές είναι αληθινές και ποιες Συστημικές, ψεύτικες, απατηλές! Και όχι μόνον αυτό. Μας παρουσιάζει το ψεύδος ως αλήθεια, την πλάνην ως ορθότητα-ωφελιμότητα-λογικήν ιδέα/ κατάσταση, και την απάτη ως θέσφατο.
Δύο από τους σοβαρώτερους λόγους που το Σύστημα επιθυμεί να διατηρεί τους ανθρώπους στο σκοτάδι και να τους παρουσιάζει το μαύρο ως άσπρο, είναι οι εξής:
1ος/ Να μην πληροφορηθούν ποτέ οι ερευνητές, μελετητές και γενικώς οι άνθρωποι, ότι μόνον η Αγία Γραφή δίδει απαντήσεις σε ΟΛΑ τα ερωτήματα-ζητήματα που απασχολούν σήμερα την ανθρωπότητα και ότι όλες οι σύγχρονες ανακαλύψεις, επιβεβαιώνουν την Αγία Γραφή.
2ος/ Οι συστημικές «γνώσεις» (πολιτικές, ιστορικές, πολιτιστικές, επιστημονικές, κλπ), να εντυπωσιάζουν/επηρεάζουν τους ανθρώπους σε τέτοιο βαθμό ώστε οι άνθρωποι ποδηγετούμενοι, να αποπροσανατολίζονται και να οδηγούνται σε ατραπούς αγνωσίας, αλλά με τέτοιο απατήλιο και σατανικό τρόπο, που να πιστεύουν ότι οι προβαλλόμενες συστημικές «γνώσεις» είναι αληθινές και πρέπει να τις αποδέχονται ως δόγματα.
Έτσι, επιτυγχάνεται ο διπλούς (τακτικός και στρατηγικός) στόχος: Να απαξιώνεται ή να αμφισβητείται η Αγία Γραφή και ο Θεός της Ο Ιαχβέ-Ιησούς Χριστός και να λατρεύονται τα κτίσματα και η επιστήμη και όχι ο Κτίστης-Δημιουργός των κτισμάτων και της επιστήμης.
Αυτή η διαμορφωθείσα κατάσταση, εμφανής πλέον σ’ όλη την χαοτικήν ανθρωπότητα, οδηγεί τους ανθρώπους στην πίστη-λατρεία του Εωσφόρου και των συνοδών του (εκπεσόντων αγγέλων-δαιμονίων, τους κατά το Σύστημα εξωγήϊνους).
Οι άνθρωποι απογοητευμένοι, τρομοκρατημένοι, απελπισμένοι και μεταλλαγμένοι από την πλύση εγκεφάλου των Συστημικών ΜΜΕ, διαπράττουν το μεγαλύτερο και χειρότερο λάθος, να αναμένουν την σωτηρίαν τους από τους εγκαθέτους επίγειους πολιτικο-οικονομικούς διαχειριστές του Παγκόσμιου (ψευτο) Δημοκρατικού Συστήματος, τους κατ’ ουσίαν βιαστές και τυράννους τους, και τον «ανωθεν εξωγήϊνον σωτήρα» τους, τον Παγκόσμιο «ειρηνοποιόν», τον Αντίχριστον!!!
*
Όπως επισημάναμε και στην προηγούμενη ανάρτηση, οι πλάνες και απάτες του Συστήματος που παραθέτομεν κατωτέρω, και όσες παρατεθούν στο μέλλον:
.Θα παρουσιάζονται επιγραμματικώς ή συνοπτικώς και ουχί αναλυτικώς. Όσες κρίνομεν ότι είναι αναγκαίον, θα τις παρουσιάζομεν εκτενέστερον. Όλες όμως, θα αφορούν στην επίσημη συστημική άποψη ή την κρατούσα, κυρίαρχη άποψη/ θέση, μικρής ή μεγάλης ομάδος πλανεμένων ή απατεώνων, που προβάλλονται στους υπνωτισμένους πολίτες, με την βοήθειαν των Συστημικών ΜΜΕ, και παντοιοτρόπως διδάσκονται στους Ελληνόπαιδες και λοιπούς πολίτες.
.Δεν είναι προϊόντα  δοκησισοφίας, ζηλωτισμού ου κατ’ επίγνωση ή συνωμοσιολογίας.
.Είναι καρπός πολυετούς ερεύνης και διασταυρώσεως, με πλήθος συστημικών και μη, πηγών.
Για αρκετές απ’ αυτές, έχει δοθεί απάντηση κατά την παρουσίαση διαφόρων θεμάτων που έχουμε αναλύσει και αναρτήσει στο παρόν ιστολόγιον.  Έτσι, ανατρέχοντας οι αναγνώστες, στο αντίστοιχο θέμα, μπορούν να βρούν αναλυτικές απαντήσεις, αφού εκεί έχουν καταχωρισθεί πλείονα αποδεικτικά στοιχεία και πηγές…
Για τις υπόλοιπες, θα ασχοληθούμε σταδιακώς και εν καιρώ. Όσα θέματα κρίνονται πολύ σοβαρά και επίκαιρα, θα αναλύονται κατ’ εξαίρεσιν, σε ξεχωριστές αναρτήσεις.
Β. ΠΛΑΝΕΣ  ΚΑΙ  ΑΠΑΤΕΣ  ΤΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (2η δέσμη)
-«Κανένας πια δεν πιστεύει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο….Όλες οι θεωρίες περί εξελίξεως αποδείχτηκαν μέχρι τώρα ανίκανες…»
(Lecomte du Nougi, Γάλλος βιολόγος και φυσικός. Ν. Βασιλειάδης, Ο Δαρβίνος και η θεωρία της εξελίξεως, Αθήναι 1985, σ.127-128).
-«Ο Θεός έχει συμπληρώσει την δημιουργίαν Του ακριβώς όπως περιγράφεται στην Γένεση»
(Tiwkle J. William, Ph.D. καθηγητής και προϊστάμενος της βιολογίας του Πανεπιστημίου Taylor της Ινδιάνας, στην μελέτη του υπό τον τίτλο: «Βιολογία και Δημιουργία»).
-«Ο Διαφωτισμός υπήρξε ο επόμενος, μετά τον Μεσαίωνα, «χρονοπεριοδικός δρομέας», που ανέλαβε να μεταφέρει στις Χριστιανικές κοινωνίες του σήμερα, την σκυτάλη της πλάνης και της αποστασίας»
(Ιωάννης Παλαιτσάκης, Διαφωτισμός, Αθήνα, 2002, σ.26).
-«Η ελευθέρα Τεκτονική δεν είναι παρά μύησις των αρχαίων μυστηρίων….Τα Μυστήρια της Μασωνίας δεν είναι μόνον μίμησις, αλλά ακόμη και εξακολούθησις των μυστηρίων της Ίσιδος και Κόρης…Η Μασωνία δεν διαφέρει κατ’ ουδέν των αρχαίων μυήσεων των Αιγυπτίων και Ελλήνων…»
(Alexander Lenoir, μασώνος, La Franche Maconerie rendu a sa veritable ou l’ antiquite de la Franche-Maconerie prouvee par l’explication des mysteres ancient et modernes, Paris, 1815, σ. 119,120,233,264,278).
-Τον Ιούλιο του 1920 ο ΄Αγγλος ναύαρχος Σερ Μάϊκλ ντε Ρόμπεκ (Sir John Michael de Robeck, 10 June 1862 – 20 January 1928), σε επιστολή που απηύθηνε προς τον τότε Υπουργό Λόρδο Κώρζον, ανέφερε, μεταξύ των άλλων, και τα εξής: «Έλληνας; Με άλλα λόγια ο κ. Βενιζέλος δεν είναι η Ελλάς. Εν κυριολεξία δεν είναι καν ΄Ελληνας…».
(Eθνικός Διχασμός, Κώστας Μπαρμπής, εκδ. Ερωδιός, Δεύτερη έκδοση, σ.43)
-«Το σχέδιο του Θεού είναι αφιερωμένο στην ενοποίηση όλων των φυλών, των θρησκειών και των πεποιθήσεων. Το σχέδιο αυτό είναι αφιερωμένο στη Νέα τάξη Πραγμάτων για να γίνουν όλα τα πράγματα καινούργια-ένα νέο Έθνος, μία νέα φυλή, ένας νέος πολιτισμός και μία νέα θρησκεία-.Μία μη διασπαστική θρησκεία έχει ήδη αναγνωρισθεί και ονομάζεται Θρησκεία «του Μεγάλου Φωτός»…..Οι άνδρες εργάζονται γι’αυτό το σχέδιο είναι  πεφωτισμένοι, «μεγάλα φώτα» που μαζί με τους προεπιλεγμένους ηγέτες των ΗΠΑ, είναι προορισμένοι να οδηγήσουν την ανθρωπότητα προς μία «Νέα Εποχή» μία “Novus Ordo Seclorum”. Aυτό είναι το σχέδιο για να «επεκταθεί» η Νέα Τάξη στον κόσμο».
(C.William Smith, «God’s Plan for America», The New Age Magazine, 1950).
*
Παραθέτουμε την δεύτερη δέσμη, είκοσι (20) [41η-60η] από τις εκατοντάδες κυριώτερες πλάνες και απάτες, που μας έχει διοχετεύσει ή επιβάλλει διαχρονικώς, το Σύστημα:
41η/ Το Παγκόσμιο Ταμείο για την Φύση (World Wide Fund for Nature ή World Wildlife Fund), ή WWF όπως είναι γνωστό, είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός για την διατήρηση, έρευνα και αποκατάσταση του περιβάλλοντος.
Αποστολή του οργανισμού είναι «να σταματήσει και να αντιστρέψει την καταστροφή του περιβάλλοντός μας». Σήμερα, μεγάλο μέρος από την προσπάθειά του επικεντρώνεται στην διατήρηση των τριών βιωμάτων που περιλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, τα δάση, τα οικοσυστήματα γλυκού νερού, τους ωκεανούς και τις ακτές. Παράλληλα ασχολείται με την προστασία των απειλουμένων ειδών, την μόλυνση του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.
42η/ H Greenpeace,  είναι μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση, με σκοπό την δημιουργία ενός πράσινου και ειρηνικού κόσμου. Έχει ως αρχές την μη-βία, την άμεση δράση και την ανεξαρτησία από κόμματα, κυβερνήσεις και οικονομικά συμφέροντα, αγωνίζεται για νερό και τροφή χωρίς τοξικές ουσίες και μεταλλαγμένα, για κλίμα που ευνοεί την ανάπτυξη ζωής αντί να την καταστρέφει, για θάλασσες και δάση πλούσια σε ζωή, για έναν ειρηνικό κόσμο, όπου ο πυρηνικός εφιάλτης θα ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
43η/ Ο Ιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης είναι ο θεός εκδικητής και τιμωρός, ο θεός των Ιουδαίων και του Μωϋσέως, ενώ ο Ιησούς Χριστός είναι ο θεός των Χριστιανών, ο Θεός της Αγάπης.
44η/ Οι Αμερικανοί επετέθησαν κατά του Ιράκ, με την έγκριση του ΟΗΕ, με τις εξής δικαιολογίες:
-Ανατροπή του δικτάτορα Σαντάμ Χουσεϊν, αλλαγή του καθεστώτος και εγκαθίδρυση δημοκρατίας.
-Το Ιράκ διέθετε όπλα μαζικής καταστροφής και είχε διασυνδέσεις με την διεθνή τρομοκρατία.
45η/ Οι επικρατήσαντες στην Δύση όροι, Καθολικός/-οί, Ρωμαιοκαθολικός-οί, και Καθολικισμός/Ρωμαιοκαθολικισμός που αφορούν στους οπαδούς του Πάπα και τις δοξασίες του Παπισμού αντιστοίχως. Τους όρους αυτούς επαναλαμβάνουν και σήμερα,  οι πλείστοι των απανταχού της γης Ορθοδόξων πολιτών και σχεδόν όλοι οι Έλληνες και αλλοεθνείς Ορθόδοξοι ρασοφόροι και θεολόγοι..
46η/ Οι Ναΐτες ιππότες ήταν ένα ιπποτικό Τάγμα Σταυροφόρων που ιδρύθηκε το 1118, με πρωτοβουλία εννέα παπικών Γάλλων ευγενών και ιπποτών υπό την αρχηγίαν του Ούγκο (ή Υγ) ντε Παγιένς με την επωνυμία «Τάγμα των πτωχών ιπποτών του Χριστού και του ναού του Σολομώντος», με έδρα την Ιερουσαλήμ.
Στο Τάγμα παραχωρήθηκε ένα οίκημα κοντά στο σημείο που βρισκόταν ο Χριστιανικός ναός των Αγίων Τόπων και παλιά ο ναός του Σολομώντος3, στα πλαίσια της αποστολής τους  για διαφύλαξη του Παναγίου Τάφου και προστασία των προσκυνητών στους Αγίους Τόπους, από τις επιδρομές και τις λεηλασίες των Μουσουλμάνων.
47η/ Τα βασικά αίτια της Μικρασιατικής καταστροφής του 1922 ήταν: 
.Ο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας σε «φιλοβασιλικούς» και «βενιζελικούς».
.H διπλωματική απομόνωση της Ελλάδας εξαιτίας:
 α. Της επιστροφής του βασιλέως Κωνσταντίνου και
 β. Των διπλωματικών ικανοτήτων του Κεμάλ Ατατούρκ (υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με Σοβιετική Ένωση, Γαλλία και Ιταλία).
.Η συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Μικρά Ασία, παρά τις αντίθετες υποσχέσεις της φιλοβασιλικής κυβερνήσεως.
48η/ Ο βασιλεύς Γεώργιος Α΄ δολοφονήθηκε την 18ην Μαρτίου 1913 στην Θεσσαλονίκη από έναν τρελλό, όπως χαρακτηρίστηκε από τις αρχές, ονόματι Σχινάς. Ο Σχινάς συνελήφθη από δύο χωροφύλακες που βρίσκονταν στο σημείο και ανακρίθηκε. Στις 6 Μαΐου, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο του τμήματος της χωροφυλακής, όπου εκρατείτο.
Το ίδιο ισχύει και για την κατάθεσή του που δεν δόθηκε ποτέ στην δημοσιότητα. Οι φάκελοι της ανακρίσεως φαίνεται πως κάηκαν, όταν στο ατμόπλοιο «Ελευθερία» που τους μετέφερε στον Πειραιά, εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Η πυρκαγιά κατέστρεψε κυρίως την καμπίνα όπου φυλάσσονταν οι προανακριτικοί φάκελοι.
49η/ 29 Ιανουαρίου 1941. Ώρα 6 το πρωί. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ιωάννης Μεταξάς, αφήνει την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στην Κηφισιά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, που υπέγραφαν 12 Έλληνες γιατροί (!!!!!), ο Μεταξάς δέκα ημέρες νωρίτερα είχε εμφανίσει φλεγμονή στον φάρυγγα και «…παρά την έγκαιρον διάνοιξίν του, ως και την μετεγχειρητικήν κατάλληλον θεραπείαν, παρουσίασεν εν συνεχεία τοξιναιμικά φαινόμενα και επιπλοκάς, ως γαστρορραγίαν και ουρίαν και απέθανεν»....
50η/ Τα βιβλία της Καινής Διαθήκης εγράφησαν από ανθρώπους και συνεπώς ως ανθρώπινα έργα, είναι πιθανόν να περιέχουν σφάλματα, υπερβολές και συναισθηματικούς/ μεροληπτικούς χαρακτηρισμούς που δεν μας οδηγούν στην πλήρη αλήθεια για τον Ιησού Χριστόν και την διδασκαλίαν Του.
51η/ Ανθρωπισμός είναι η στάση ζωής που βασίζεται στην επιστημονική μέθοδο, για να κατανοηθεί η λειτουργία του σύμπαντος. Ο ανθρωπισμός:
.Απορρίπτει την ιδέα του υπερφυσικού και της μετά θάνατον ζωής.
.Υπερασπίζεται την ικανότητα του ανθρώπου να λαμβάνει ηθικές αποφάσεις που βασίζονται στην λογική, την συναίσθηση, στο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο και στην φιλοδοξία του προς το γενικότερο καλό της ανθρωπότητας.
.Ευθυγραμμίζεται με την εκκοσμίκευση του κράτους και της κοινωνικής ζωής, δηλαδή μια μη θεϊστική στάση ζωής, με επίκεντρο τον άνθρωπο.
.Προσπαθεί να κατανοήσει τον κόσμο μέσω της επιστήμης και της λογικής και όχι εξ αποκαλύψεως από μια υπερφυσική πηγή.
.Ως πνευματικό κίνημα της Αναγεννήσεως, έδινε έμφαση στην μελέτη της κλασικής αρχαιότητας
.Ως φιλοσοφική στάση, θεωρεί τον άνθρωπο κέντρο του κόσμου και κεντρική αξία της.
.Ως μια αντίληψη, πρεσβεύει ότι ο άνθρωπος πρέπει να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας και του πολιτισμού και κριτήριο της προόδου σε κάθε τομέα, οφείλει να είναι η ελευθερία του και η ποιότητα της ζωής του.
52η/ Το κοράνιο είναι το ιερό βιβλίο των ισλαμιστών. Οι ισλαμιστές πιστεύουν ότι το κοράνιο είναι ο αιώνιος, ο αμετάβλητος, άκτιστος αδημιούργητος και αυθυπόστατος λόγος του θεού. Αυτό που βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων, είναι αντίγραφο του ουρανίου πρωτοτύπου.
Το βιβλίο έχει γραφεί από άλλους, οι οποίοι κατέγραψαν τις αποκαλύψεις τού Μωάμεθ σε φύλλα χουρμαδιάς ή σε δέρματα (περγαμηνές), ή σε επίπεδες πέτρες ή σε ωμοπλάτες προβάτου ή καμήλας. Αργότερα συγκέντρωσαν τις αποκαλύψεις του και τις συμπεριέλαβαν σ’ ένα βιβλίο που το ονόμασαν Κοράνιο. Το να πει κανείς ότι ο Μωάμεθ είναι συγγραφέας του κορανίου, για τους μουσουλμάνους, αποτελεί ασέβεια.
53η/ Στις 6 Ιουλίου του 1785 οι Αμερικανοί αποφάσισαν να ορίσουν ως νομισματική τους μονάδα το δολλάριο.4
Στα δολάρια εκτός από πορτραίτα των αποθανόντων προέδρων της χώρας, τυπώνονται και διάφορα σύμβολα και φράσεις που αντιπροσωπεύουν, κατά τους ισχυρισμούς των Αμερικανών, τις αξίες του αμερικανικού έθνους. Στο χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου, στην μία πλευρά διακρίνεται η σφραγίδα του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ. Στην κορυφή της σφραγίδας απεικονίζεται ένας ζυγός, ο οποίος συμβολίζει την επιδίωξη για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Στο κέντρο υπάρχει το «Τ» των ξυλουργών, ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να κόβει σε δύο ίσα μέρη (απόδοση δικαιοσύνης) και από κάτω βρίσκεται το «Κλειδί του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ».


Στην άλλη όψη του χαρτονομίσματος υπάρχουν δύο κύκλοι, οι οποίοι από κοινού συνιστούν τη «Μεγάλη Σφραγίδα των ΗΠΑ». Στον αριστερό κύκλο απεικονίζεται μια ημιτελής πυραμίδα, η οποία συμβολίζει το ανολοκλήρωτο έργο των ΗΠΑ. Αντί κορυφής, η πυραμίδα φέρει το «Μάτι της Θείας Πρόνοιας», το οποίο είναι σύμβολο του Θείου και αντανακλά το «πιστεύω» του Βενιαμίν Φραγκλίνου, ότι μια ομάδα ανθρώπων, με την βοήθεια του Θεού, μπορεί να καταφέρει τα πάντα.
Πάνω από το μάτι, αναγράφεται η λατινική φράση «ANNUIT COEPTIS», που μεταφράζεται ως «Ο Θεός ευνοεί το έργο μας». Κάτω από την πυραμίδα υπάρχει η φράση «NOVUS ORDO SECLORUM», η οποία σημαίνει «Νέα τάξη πραγμάτων». Ο αριθμός 1776 ο οποίος αναγράφεται στην βάση της πυραμίδας (με λατινικά ψηφία), αναφέρεται στο έτος κατά το οποίο οι Αμερικανοί κήρυξαν την ανεξαρτησία τους.


Στον δεξιό κύκλο, απεικονίζεται η σφραγίδα του Προέδρου των ΗΠΑ. Σε αυτόν κυριαρχεί η φιγούρα ενός φαλακρού αετού, σύμβολο της νίκης, το οποίον εκ φύσεως δεν φέρει στέμμα. Στο ράμφος του κρατάει ένα λάβαρο με την λατινική επιγραφή «E PLURIBUS UNUM», που σημαίνει «Από τα πολλά προκύπτει ένα», συμβολίζοντας τις πολλές εθνότητες των ΗΠΑ που συνθέτουν το αμερικανικό έθνος.
Μπροστά από τον αετό εμφανίζεται μια ασπίδα που συμβολίζει την ικανότητα της χώρας να σταθεί μόνη της απέναντι στους εχθρούς της. Ο αετός κραδαίνει με τα νύχια του από την μία ένα κλαδί ελιάς, που δείχνει ότι η χώρα επιθυμεί την ειρήνη, και από την άλλη 13 βέλη, που συμβολίζουν την ετοιμότητα των ΗΠΑ να πολεμήσουν για να προασπίσουν την ειρήνη. Πάνω από τον φαλακρό αετό απεικονίζεται το άστρο του Δαβίδ με 13 άστρα, που αντιπροσωπεύουν τις 13 αρχικές πολιτείες των ΗΠΑ.
        Η προέλευση του συμβόλου «$»
Το παγκοσμίως γνωστό σύμβολο του δολαρίου, το $, είναι νεώτερο του ίδιου του νομίσματος και είναι πολλές οι θεωρίες σχετικά με την προέλευσή του. Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες είναι αυτή που υποστηρίζει ότι προέρχεται από τα αρχικά των ΗΠΑ, USA, με τις δυο κάθετες του γράμματος U να τέμνουν το S. Ωστόσο, η πιο ευρέως αποδεκτή θεωρία είναι αυτή που θέλει το σύμβολο $ να προέρχεται από το ισπανικό πέσο (peso). Η συντομογραφία του πέσο ήταν απλά το γράμμα «P», όπου στον πληθυντικό λάμβανε πάνω δεξιά ένα μικρό «s». Σύμφωνα με την θεωρία, η συντομογραφία αυτή απλοποιήθηκε διατηρώντας μονάχα την κάθετη γραμμή από το Ρ και μεγεθύνοντας το S, πλέον πάνω στην κάθετο.
Το σύμβολο ενίοτε φέρει δύο κάθετες, κάτι που μπορεί να οφείλεται στις δυο πύλες που είχε χαραγμένο επάνω του το ισπανικό πέσο, συμβολίζοντας έτσι τις Ηράκλειες Στήλες και τους άγνωστους κόσμους που βρισκόταν πέρα από αυτές. Οι δύο κάθετες γραμμές του δολαρίου συμβολίζουν την σταθερότητα του νομίσματος, όπως συμβαίνει με τις οριζόντιες γραμμές στα σύμβολα του Ευρώ (€) και του Γιέν (¥).
Υπάρχει, εντούτοις, και μία άλλη εξήγηση για την δεύτερη κάθετη γραμμή - που κυμαίνεται από την υπέρθεση των γραμμάτων "u" και "s" (το κατώτατο σημείο του "u" που εξαφανίζεται στην κατώτατη καμπύλη του "s,"αποτελεσματικά αφήνοντας δύο κάθετες γραμμές που συγχωνεύουν τελικά στη μια ως σημάδι" $').
Σχόλιον: 
Όλες οι παραπάνω ερμηνείες και συμβολισμοί, που έχουν δοθεί από  επισήμους κρατικούς λειτουργούς των ΗΠΑ ή συστημικούς συγγραφείς, για τα σύμβολα, τις λέξεις, τους αριθμούς, τις εικόνες, χρονολογίες, λατινικές φράσεις, κλπ., είναι ψευδείς και παραπλανητικές. Για την σχεδίαση και έγκριση της τελικής μορφής του δολλαρίου, προηγήθηκε ολόκληρη «ιεροτελεστία» σε τεκτονικές στοές.
Οι συμβολισμοί των παραστάσεων, χρονολογιών, φράσεων, κλπ που υπάρχουν και στις δύο όψεις του αμερικανικού δολλαρίου είναι διαφορετικοί από εκείνους που προαναφέραμε, και η ερμηνεία τους απολύτως αποκρυφιστική. Για αμφότερες, θα ομιλήσουμε μελλοντικώς.
54η/ Αστρολογία ονομάζεται το σύνολο των παραδόσεων και συστημάτων, σύμφωνα μετα τα οποία, η φαινομένη θέση διάφορων ουρανίων σωμάτων, σχετίζεται με την ζωή του ανθρώπου με τρόπο άγνωστο στην σημερινή επιστήμη και την λογική της αιτιοκρατίας. Η συσχέτιση της θέσεως των ουράνιων σωμάτων και της ανθρώπινης ζωής σύμφωνα με ορισμένες αστρολογικές σχολές είναι αιτιακή ή κατά άλλες μη-αιτιακή.
Η Αστρολογία προβλέπει το μέλλον του ανθρώπου, ανάλογα με τις θέσεις των άστρων και τις φάσεις της σελήνης, κατά την ώρα της γεννήσεώς του καθώς και κατά την διάρκειαν διαφόρων στιγμών της ζωής του.
Με τον όρο ζώδιο εννοείται συχνά ο αστερισμός που ανατέλλει σε μια συγκεκριμένη περίοδο του χρόνου και το οποίον, κατά κάποιο παραεπιστημονικώς εξηγούμενο ή "ανεξήγητο" τρόπο, επηρεάζει τα βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητος και της βιολογίας ενός ατόμου.
55η/. Σύμφωνα με την θεωρία της μετενσαρκώσεως, κάθε άνθρωπος έχει ένα εσωτερικό πυρήνα (Jiva), ο οποίος περιπλανάται σ’ ένα ατελείωτο κύκλο γεννήσεων και θανάτων (Samsata) που περιβάλλεται από χονδροφυή και λεπτοφυή σωματικά περιβλήματα ή σώματα.
56η/ Σε πολλά σημεία των κειμένων των ρευμάτων της Νέας εποχής, ομολογείται η θεοποίηση της Φύσεως, της «μάνας» Γης και μάλιστα της Φύσεως ως αυτογέννητης, αιώνιας και γενέτειρας όλων των θεών.
«Αντίθετα από τις λεγόμενες μονοθεϊστικές θρησκείες, η ελληνική κοσμοαντίληψη, όπως και οι άλλες αυτόχθονες προχριστιανικές λατρείες ολόκληρου του πλανήτη, δεν θεωρεί την Φύση δημιούργημα εκ του μηδενός κάποιου απολυταρχικού θεού που βρίσκεται έξω από αυτήν, αλλά τουναντίον αυτογέννητη, αιώνια και γενέτειρα όλων των θεών, οι όποιοι είναι συμπαντικές δυνάμεις και ενέργειες που υπακούουν στους αιώνιους και αναλλοίωτους Νόμους της. Κατ' εξαίρεση για εμάς τους Έλληνες, οι θεοί μας εκτός από φυσικές δυνάμεις και ενέργειες είναι επίσης και ιδέες, δηλαδή υπαρκτές θείες οντότητες που απλώς προσλαμβάνονται από τον ανθρώπινο νου: Ελευθερία, Δίκη, Ειρήνη, Αρμονία, Ευνομία κ.ο.κ.»5
Για τους νεοπαγανιστές ή φυσιολάτρες, η Γαία είναι ένα ζωντανό ον. Είναι η θεά που επιστρέφει μετά από χιλιάδες χρόνια και διεκδικεί τον αρχικό της θρόνο στον κόσμο και στις ψυχές των ανθρώπων. Οι τελετουργίες τους, είναι μια επίκληση στο πνεύμα της γης και μία ώθηση για πνευματική αφύπνιση.6
57η/ Η γενική θεωρία της εξελίξεως, γνωστή ως θεωρία του Δαρβίνου, υποστηρίζει ότι όλα τα έμβια όντα έχουν προκύψει με μία υλιστική εξελικτική διαδικασία από ένα και μόνο αρχικό έμβιο ον που και αυτό προέκυψε με μία όμοια διαδικασία από ένα νεκρό και άψυχο κόσμο.7
Η θεωρία της εξελίξεως ουσιαστικά υποστηρίζει ότι τα πάντα στον κόσμο με την πάροδο του χρόνου, υπόκεινται σε διαρκείς και σταδιακές αλλαγές και αλλοιώσεις, σε μια αέναη διαδικασία μεταβολής και εξελίξεως από ατελέστερες σε τελειότερες μορφές.
Ανθρώπινη εξέλιξη, ή ανθρωπογένεση, ονομάζεται η διαδικασία της εξελίξεως κατά την οποία οι άνθρωποι (Homo s. sapiens) εμφανίζονται/ εξετάζονται ως ξεχωριστό είδος σε σχέση με τις άλλες ανθρωπίδες, τους μεγάλους πιθήκους και τα πλακούντια θηλαστικά.8
Ο Άνθρωπος είναι το μόνο σωζόμενο υποείδος του Homo sapiens (άνθρωπος ο σοφός), ο Homo sapiens sapiens. Το δεύτερο υποείδος του Homo sapiens, είναι ο Homo sapiens idaltu που έχει εξαφανιστεί. Ο Homo sapiens αποτελεί το μόνο επιζών μέλος του γένους Homo των ανθρωποειδών, δηλαδή της υπεροικογενείας των μεγάλων πιθήκων. Περιστασιακά ο όρος χρησιμοποιείται και ως αναφορά σε κάθε είδος του γένους Homo.
58η/ Διαφωτισμός, είναι η πνευματική κίνηση η οποία εσημειώθη στην Ευρώπη κατά τον 17ον-18ον αιώνα, πρεσβεύουσα εις την δι’ επιβολής του λόγου και της επιστημονικής κριτικής, απαλλαγή από των προλήψεων και από της πίστεως εις οιανδήποτε αυθεντίαν.
Σκοποί του διαφωτισμού επεκτεινομένου και εις τους οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες του ανθρωπίνου βίου, είναι: Η διάγνωση και κατανόηση όλων των πτυχών της ζωής, δια του ενυπάρχοντος σε κάθε άτομον ανθρωπίνου λόγου, η εξασφάλιση αυτοτέλειας και ελευθερίας σκέψεως και δράσεως και η ορθολογική επεξεργασία των δεδομένων, προς τον σκοπόν  διαμορφώσεως κοσμοθεωρίας  και βιοθεωρίας συναδούσης προς τις αξιώσεις της νοήσεως.
Μάλιστα στην Γαλλική Επανάσταση, που είναι η απόληξη του Διαφωτισμού, αυτή την κυριαρχία της λογικής του ανθρώπου, την εξέφρασαν ο Ροβεσπιέρος, οι Ιακωβίνοι. Ο Ροβεσπιέρος ανεκήρυξε την λατρεία, adoration, της θεάς Λογικής. Είναι η Raison, ο Λόγος, η Λογική, η απολυτοποίηση της λογικής του ανθρώπου. Στην Παναγία των Παρισίων, τον παπικό ναό, έκαναν μια γιορτή του Υπερτάτου Όντος. Είναι αυτό που λέγεται «μια ανωτέρα Δύναμη» κ.τ.λ.9
Βασικές Διακηρύξεις του Διαφωτισμού
· Η σκέψη και η αμφισβήτηση είναι αρετές.
· Ανεξιθρησκεία.
· Παιδεία σημαίνει επιστροφή προς την μάθηση. Ο άνθρωπος ηταν ανώριμος γιατί ηταν αμόρφωτος.
· Οι αριστοκράτες και ο βασιλιάς παύουν να μονοπωλούν την κοινωνική, πολιτική και καλλιτεχνική ζωή.
·  Το «καλό» και το «λογικό» γίνονται ισάξια.
· Ελευθερία αντί απολυταρχίας, ισότητα αντί ταξικών διαφορών, επιστήμη αντί δεισιδαιμονιών και προκαταλήψεων, ανεξιθρησκεία αντί δογματισμού.
· Η ελευθερία και η αυτονομία ισχύουν και για την λογοτεχνία (παύει πλέον να εξυπηρετεί συμφέροντα αριστοκρατών και βασιλέων).
· Η σοφία και η εξυπνάδα είναι αρετές.
· Η δημοκρατία είναι το ιδανικό πολίτευμα.
· Όλοι οι άνθρωποι γεννήθηκαν και παραμένουν ίσοι και ελεύθεροι.
59η/ Δικτατορία είναι μία μορφή πολιτεύματος (καθεστώς), το οποίο απαρτίζεται από ένα άτομο (τον δικτάτορα) ή μία ομάδα ατόμων, που χωρίς να υπολογίζουν τα δικαιώματα των πολιτών, νόμους, το σύνταγμα, κλπ, επιβάλλουν τα δικά τους στους πολίτες.
Η δικτατορία συνήθως «εγκαθίσταται» σε ένα κράτος, με αθέμιτα μέσα όπως π.χ. με πραξικόπημα.
Ο όρος δικτατορία με την σύγχρονη χρήση του, αναφέρεται στην απόλυτη εξουσία ενός ηγέτη (δικτάτορος) ή ομάδας που κυβερνά χωρίς να περιορίζεται από τους νόμους, το Σύνταγμα, ή άλλους κοινωνικούς και πολιτικούς παράγοντες του κράτους. Κύριο χαρακτηριστικό της δικτατορίας είναι η συγκέντρωση της εκτελεστικής και της νομοθετικής εξουσίας στο πρόσωπο του δικτάτορα, η οποία συνδυάζεται και με έλεγχο επί της δικαστικής εξουσίας.
Οι όροι αυτοί υποδηλώνουν ακριβώς ότι ο  νόμος δεν έχει ψηφιστεί από δημοκρατικά εκλεγμένο κοινοβούλιο. Ο όρος δικτατορία συνήθως δεν χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους δικτάτορες για να περιγράψουν την μορφή διακυβερνήσεώς τους. Οι δικτάτορες συνήθως αποκτούν την εξουσία μέσω πραξικοπήματος ή καταργήσεως του ισχύοντος συντάγματος.10
60η/ Τεκτονισμός,11 είναι το σύνολον των δοξασιών, διδασκαλιών, τελετουργιών κλπ που ακολουθούν οι (Ελευθρο)τέκτονες ή Μασώνοι. Πρόκειται για μια μυητική αδελφότητα που με την σύγχρονη εκδοχή του, ιδρύθηκε το 1717 στην Αγγλία (αν και η προϊστορία πολλών στοιχείων του Τεκτονισμού είναι αρχαιότερη), με σκοπό την βοήθεια, την ηθική υποστήριξη και πνευματική βελτίωση των μελών του, μεταβίβαση γνώσεως, μελέτης και ερεύνης, δια μέσου μιας σειράς εσωτερικών εργασιών που στοχεύουν στην αυτογνωσία και την φιλανθρωπία.
Αν και ο Ελευθεροτεκτονισμός χρησιμοποιεί θρησκευτικά σύμβολα και έννοιες, από τα μέλη της δεν ορίζεται και δεν αντιμετωπίζεται ως θρησκεία καθώς, όπως ισχυρίζονται οι τέκτονες, δεν έχει λατρευτικό χαρακτήρα, δεν έχει αγίους, ούτε ιερά κείμενα. Το  επίκεντρο του Τεκτονισμού είναι η μύηση και η μελέτη συμβόλων και αλληγοριών, ενώ  οι τελετουργίες, ο ναός και τα τυπικά, έχουν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.
                                                                        

Συνεχίζεται








Smedley Darlington Butler was a United States Marine Corps major general, the highest rank authorized at that time, and at the time of his death the most decorated Marine in U.S. history. During his 34-year career as a Marine, he participated in military actions in the Philippines, China, in Central America and the Caribbean during the Banana Wars, and France in World War I].

2 «Το Βατικανό περιμένει τους εξωγήϊνους και κρύβει την αλήθεια πριν www.tribune.gr/.../vatikano-perimeni-tous-exogiinous-ke-krivi-tin-alithia-prin-ton-a...17Ιαν2017

-Ο Τίμοθι Αλμπερίνο (Timothy Alberino), σκηνοθέτης και παρουσιαστής ενός ντοκιμαντέρ «συνωμοσιολογίας» με τίτλο «Αληθινοί Θρύλοι».

Γι’ αυτό και το Τάγμα ονομάστηκε «Τάγμα του ναού», και οι ιππότες του «Ναΐτες» («Templarii»).
Η ιστορία του δολαρίου περιλαμβάνει πολλές χώρες, σε διαφορετικές ηπείρους ενώ η λέξη προέρχεται από το γερμανικό Thaler (συντομογραφία του Joachimsthaler), το νόμισμα που χρησιμοποιήθηκε από το 16ο αιώνα στη Βοημία. Από την λέξη τάλερ προέρχεται μάλιστα και το ελληνικό «τάλιρο».
Διϊπετές, Ποιοί είμαστε, Η κοσμοαντίληψη μας, σ.2, Πρβλ. Ελληνική Αγωγή, φ.4/ Δεκέμβριος 1996.
Δήλωση στο περιοδικό Θησαυρός, 5.11.91 σελ. 35.
Το 1858 ο Κάρολος Δαρβίνος και ο Άλφρεντ Ράσελ Γουάλας διατύπωσαν την θεωρία της εξελίξεως μέσω της φυσικής επιλογής, με τις ανακοινώσεις τους «Περί της τάσης των ειδών να δημιουργούν ομάδες και Περί της διαιώνισης των ειδών μέσω φυσικών μεθόδων επιλογής».
Η μελέτη της ανθρώπινης εξελίξεως περιλαμβάνει αρκετούς επιστημονικούς κλάδους, κυρίως όμως την φυσική ανθρωπολογία και την γενετική.
Στην εορτή του Υπερτάτου Όντος πήρανε μια πόρνη, κοινή γνωστή πόρνη στην Γαλλία της υψηλής αριστοκρατίας. Την γύμνωσαν [την πόρνη] και την έβαλαν γυμνή πάνω στην αγία τράπεζα της Παναγίας των Παρισίων. Και μετά τρέχαν όλοι και την προσκυνούσαν, την φιλούσαν, κ.ά., ως θεά Raison, θεά Λογική. Έτσι λατρεύτηκε η θεά Λογική από την Γαλλική Επανάσταση. Ήταν η κορύφωση του Διαφωτισμού.
10 Κατά την «δημοκρατική» περίοδο της Ρώμης (res publica), το αξίωμα του δικτάτορα ήταν ένα έκτακτο αξίωμα που έδινε για έξι μήνες την απόλυτη εξουσία να δράσει για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που απειλούσε τη Ρώμη. Το αξίωμα είχαν αναλάβει ως ισόβιο (κατά παράβαση, δηλαδή, των ειωθότων της ρωμαϊκής δημοκρατίας) ο Σύλλας και ο Ιούλιος Καίσαρας.
Χρησιμοποιώντας την έννοια που είχε το αξίωμα του δικτάτορα στη ρωμαϊκή res publica, ο Μαρξ έκανε λόγο για τη δικτατορία του προλεταριάτου, εννοώντας μία σύντομη μεταβατική περίοδο πριν την εγκαθίδρυση της αταξικής κομμουνιστικής κοινωνίας, κατά την οποία το προλεταριάτο θα ασκεί την επαναστατική του εξουσία επί της νικημένης αστικής τάξης.
11 Ο αγγλικός όρος είναι Freemasonry, κατά συνέπεια η λέξη mason σημαίνει ότι και η ελληνική, δηλαδή οικοδόμος, τέκτονας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου