Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (ΨΕΥΔΟ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ  ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΡΟΣ 3ο


«Όσοι Ελλαδίτες βουλευτές, εκλεγμένοι με καθεστώς κοινοβουλευτικής (ψευδο) δημοκρατίας, από τον ευκολόπιστον και πάντα προδομένον Ελληνικόν λαόν, τολμήσουν να παραδώσουν δια της ψήφου τους, το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας».
1.  ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΥΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ1
β. Χαρακτηριστικώτερες αποδείξεις της Πολιτικο-οικονομικής κατοχής της Ελλάδος (Συνέχεια 2ου μέρους).
4η/ Η ίδρυση Υπερταμείου των Κατοχικών δυνάμεων (Δανειστών).
α/ Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ)
Με το άρθρο 184 του ν. 4389/2016, συγκροτήθηκε το νέο ταμείο αξιοποιήσεως της δημόσιας περιουσίας ή Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Hellenic Company of Assets and Participations) και κατέστη σαφές πως: «η εταιρεία δεν ανήκει στον δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται, αλλά λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα όμως με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας».
Η διάρκεια λειτουργίας του υπερταμείου, ορίζεται σε 99 χρόνια και θα έχει έδρα στην Αττική. Ο σκοπός του στα χαρτιά, είναι η διαχείριση και η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του (του Ελληνικού πλούτου), προκειμένου, πρώτον, να συνεισφέρει πόρους για την υλοποίηση της επενδυτικής πολιτικής της χώρας και για την πραγματοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανάπτυξης και, δεύτερον, να συμβάλει στην απομείωση των οικονομικών υποχρεώσεων του Δημοσίου.
Θα στοχεύει, λενε, στην επαύξηση της αξίας και στην βελτίωση της αποδόσεως των περιουσιακών του στοιχείων, καθώς και στην δημιουργία εσόδων, ενώ θα προωθεί μεταρρυθμίσεις των δημοσίων επιχειρήσεων, μεταξύ άλλων, μέσω αναδιαρθρώσεως, βέλτιστης εταιρικής διακυβερνήσεως και διαφάνειας.2
Το νέο ταμείο απέκτησε άμεσα τέσσερις θυγατρικές: Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που παραμένει μέχρι τώρα «πρακτικά ανεξάρτητο» (Να δούμε μέχρι πότε), το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που επίσης διατηρεί την αυτονομία του και το χαρτοφυλάκιό του, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ) και τη νέα Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών Α.Ε. (ΕΔΗΣ), η οποία συστήνεται τώρα για να κατέχει τις συμμετοχές του κράτους σε δημόσιες επιχειρήσεις, να τις διαχειρίζεται επαγγελματικά, να επαυξάνει την αξία τους και να τις αξιοποιεί.
Επίσης μεταβιβάζονται στην ΕΔΗΣ «αυτοδικαίως», συμβάσεις παραχώρησης εταιρειών που προβλέπονται σε ειδικό παράρτημα, το οποίο δεν έχει δοθεί ακόμα στη δημοσιότητα.
Είναι το ποσοστό του Δημοσίου σε ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ (το 34% καθώς το υπόλοιπο 17% ελέγχεται από το ΤΑΙΠΕΔ) και οι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. Ομως θα γίνουν και άλλες μεταφορές ΔΕΚΟ στην ΕΔΗΣ.
Υπενθυμίζεται πως εκτός από την ΕΔΗΣ και το ΤΑΙΠΕΔ, το υπερταμείο ελέγχει και το ΤΧΣ (επί του οποίου όμως έχει προσδιορισμένες αρμοδιότητες) αλλά και την ΕΤΑΔ μαζί με το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας που κατέχει, μέχρι τώρα, το ελληνικό Δημόσιο, η κυριότητα του οποίας ήταν εν πολλοίς στο υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ψηφισμένες διατάξεις το νέο υπερταμείο απορροφά έως 100% θυγατρική του την ΕΤΑΔ και μαζί της περί τα 71.500 μεγάλα και μικρότερα ακίνητά της, μεταξύ των οποίων και 597 νησιά!!!
Στην θυγατρική του Υπερταμείου (Κατοχικού Ταμείου), την Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών (ΕΔΗΣ),  μεταββιβάστηκαν όλες οι ΔΕΚΟ (Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας). Πρώτες στον κατάλογο είναι οι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ.
Εάν αυτό ΔΕΝ λέγεται εκποίηση ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ του Εθνικού μας πλούτου και ΔΕΝ είναι αποτέλεσμα οικονομικο-πολιτικής κατοχής της Ελλάδος, τότε τι είναι;
β/  Διάθεση κερδών του υπερταμείου
Τα κέρδη του νέου ταμείου, λένε οι κυβερνώντες, θα πηγαίνουν κατά 50% στο Δημόσιο και μέσω αυτού θα αποπληρώνεται και δημόσιο χρέος και κατά 50% σε επενδύσεις.
Μέγα ψεύδος, διότι:
1// Ουδεμία κρατική παρέμβαση επιτρέπεται προς έλεγχον της ακολουθητέας διαδικασίας πωλήσεως του δημοσίου πλούτου, και των δηλουμένων εισπράξεων του Υπερταμείου. Προβλέπεται πως το νέο ταμείο και οι άμεσες θυγατρικές του, εξαιρουμένων (;) των ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ που συνεχίζουν ως έχουν, μπορούν «να μετέρχονται όλες τις μεθόδους που κρίνονται κατάλληλες, προκειμένου να διαχειρίζονται, να διατηρούν και να αυξάνουν την αξία του χαρτοφυλακίου τους».
Αυτό σημαίνει πως τα ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ μπορούν να προβαίνουν σε ιδιωτικοποίηση ή μίσθωση των περιουσιακών τους στοιχείων, τιτλοποιήσεις κ.λπ. και θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν ως έχουν, κάτι που σημαίνει πως τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ θα προορίζονται αποκλειστικώς για την εξυπηρέτηση του ατελεύτητου χρέους.          
2// Τα βασικά όργανα του νέου ταμείου, ήτοι το εποπτικό συμβούλιο, το διοικητικό συμβούλιο και οι ελεγκτές, ΔΕΝ διορίζονται εάν δεν υπάρχει η συμφωνη γνώμη της Κομισιόν, του ESM και των δανειστών, δηλαδή των οικονομικών δανειστών-δυναστών μας.
Ως ανώτατο όργανο ορίζεται όμως, η γενική συνέλευση του μοναδικού μετόχου, δηλαδή του Δημοσίου, που εκπροσωπείται από τον υπουργό Οικονομικών, η οποία όμως επισημαίνεται πως, ΔΕΝ μπορεί να εκλέξει και να ανακαλέσει διορισμό μελών του Δ.Σ. ούτε να εγκρίνει το στρατηγικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ. τον υπουργό Οικονομικών αλλά «κατόπιν σύμφωνης γνώμης Κομισιόν και ESM» και τα άλλα 2, μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρός του, επιλέγονται από την Κομισιόν και τον ESM κατόπιν σύμφωνης γνώμης του υπουργού Οικονομικών.
3// Ο πλήρης έλεγχος των δανειστών στην λειτουργία του ταμείου εξασφαλίζεται από την πρόβλεψη πως όλες οι αποφάσεις θα λαμβάνονται «κατόπιν θετικής ψήφου τουλάχιστον τεσσάρων μελών».
Tο Δ.Σ. θα αποτελείται από 5 - 7 μέλη. Ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος τοποθετούνται με την έγκριση του εποπτικού συμβουλίου. Ένας εκπρόσωπος που θα ορίζεται από την Κομισιόν και τον ESM θα παρευρίσκεται στις συνεδριάσεις του ως παρατηρητής. Ως ελεγκτής του ταμείου θα διορίζεται από τον υπουργό Οικονομικών, ελεγκτική εταιρεία «διεθνούς φήμης».3
4// Ορίσθηκε ήδη από τους δανειστές, μία διεθνής ελεγκτική εταιρεία, η Ιουδαϊκή Stanton Chase, ως σύμβουλος και στην ουσία καθοδηγητής του Υπερταμείου (γνωστού και ως Κατοχικού Ταμείου), στο οποίο μεταβιβάζονται για 99 χρόνια όλοι οι Κοινωφελείς  Οργανισμοί όπως οι ΔΕΗ, ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Εθνικοί δρόμοι, Αττικό Μετρό, Τουριστικά ακίνητα  κλπ και γενικότερα ολόκληρη η  δημόσια περιουσία του ελληνικού κράτους,
Συνεπώς ο έλεγχος ολόκληρης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας μεταβιβάζεται στoυς Ιουδαίους μεγαλογύπες Steve Watson και George Cross, της Stanton Chase International SA.
5// Το Ταμείο θα καταβάλει στους δανειστές-κατακτητές, κάθε χρόνο, ποσά που αντιστοιχούν στο 10%-15% του ΑΕΠ ( 18-26 δις), έναντι των δήθεν χρεών της χώρας που δημιουργήθηκαν με κλεπτοκρατικά κόλπα, τα τελευταία οχτώ χρόνια της ευρω-ιουδαιοταλμουδικής κατοχής.
Η συνταγή αυτή δοκιμάστηκε και χρησιμοποιήθηκε με επιτυχία πρόσφατα, με την καταβολή ποσού  2 δις που προήλθε από το ξεπούλημα της Finashbank, της θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Τουρκία, η οποία πουλήθηκε εκβιαστικά και μισοτιμής. Με τον τρόπο αυτό τονίζεται και πάλι, σχεδιάζεται η υφαρπαγή ολόκληρης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας για τα πλασματικά χρέη που δημιουργήθηκαν στα χρόνια της πολιτικο-οικονομικής ευρωκατοχής.
Η σημερινή ηγεσία της χώρας μας, των νεομπολσεβίκων ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, με την συνέργεια των ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΙΤΩΝ (ψευτο) ΑΝΕΛ, ελληνόφωνων οργάνων των δανειστών, εκλεγμένων με….δημοκρατικές διαδικασίες, σε καθεστώς κοινοβουλευτικής (ψευδο) δημοκρατίας,  ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ με ξέφρενο ρυθμό, την γη των ηρώων και εθνομαρτύρων, που κάποτε λεγόταν Ελλάδα, ΟΛΑ  τα ασημικά της.  
6// Οι δανειστές και ΟΧΙ το Ελληνικό κράτος, διορίζουν τις νέες διοικήσεις των δημόσιων φορέων που θα περάσουν στην ΕΔΗΣ με πρώτο το ΤΑΙΠΕΔ. Στο Κατοχικό Ταμείο έχει ήδη διοριστεί από τους δανειστές-κατακτητές, χρυσοπληρωμένο πενταμελές εποπτικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Γάλλο Ζακ λε Παπ, πρώην συνεργάτη και έμπιστο της Κριστίν Λαγκάρντ.4
Το Εποπτικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (HCAP), διορίστηκε στις 10 Οκτωβρίου 2016 από το Υπουργείο Οικονομικών με την σύμφωνη γνώμη των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων. Μετά την ανάληψη των αρμοδιοτήτων του, το Εποπτικό Συμβούλιο ξεκίνησε την διαδικασία διορισμού του Διοικητικού Συμβουλίου της HCAP.5
Επαναλαμβάνουμε για να γίνει απολύτως κατανοητό ότι, στο Κατοχικό Ταμείο θα μεταβιβαστεί ο έλεγχος και η ιδιοκτησία  ολόκληρης σχεδόν της περιουσία της χώρας και από αυτήν θα αντλούνται για 99 χρόνια το 10-15% του ΑΕΠ δηλ. 18-26 δις ευρώ ετησίως.
Εάν αυτή η κυβερνητική απόφαση εκχωρήσεως  κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος στους δανειστές, μέσω του Υπερταμείου, ΔΕΝ είναι προδοτική πράξις και ΔΕΝ συνιστά κατάσταση πολιτικο-οικονομικής κατοχής της Ελλάδος, τότε τι είναι;
5η/  Το Ταμείο Αξιοποιήσεως Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) είναι Ανώνυμη Εταιρία, θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε., η οποία ΔΕΝ ανήκει στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός εκάστοτε ορίζεται, σύμφωνα με τον Ν.4389/2016 (ΦΕΚ 94/Α).
Σύμφωνα με τον ιδρυτικό του νόμο (Ν. 3986/2011), το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), αξιοποιεί την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, που του έχει ανατεθεί σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και τις προβλέψεις των Μεσοπρόθεσμων Πλαισίων Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
Στο Ταμείο έχουν ήδη μεταφερθεί τα περιουσιακά στοιχεία που είχαν περιληφθεί στα Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα, τα οποία συνοψίζονται σε τρεις κατηγορίες:
α/ Αξιοποίηση Γης.
β/ Υποδομές.
γ/ Εταιρικό Χαρτοφυλάκιο.
Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποτελείται από τέσσερα(4) άτομα. Δίπλα σε αυτά, τα κράτη της Ευρωζώνης έχουν τοποθετήσει δύο «παρατηρητές», αρμόδιους να εξασφαλίζουν την ομαλότητα της εφαρμογής του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα και να επιβλέπουν τις διαδικασίες, ώστε να εξασφαλίζεται η ανεξαρτησία του Ταμείου και η νομιμότητα.
Οι «παρατηρητές» αυτοί (ΣΣ: Τοποτηρητές των δανειστών), συμμετέχουν σε όλες τις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο δεν έχουν δικαίωμα ψήφου. Φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι «παρατηρητές» έχουν αποτύχει στην αποστολή τους, καθώς από την αρχή της λειτουργίας του το ΤΑΙΠΕΔ ταλαιπωρείται από σκάνδαλα διαφθοράς, ενώ πολλές πωλήσεις  δημόσιας περιουσίας κατακρίθηκαν για το χαμηλό τους τίμημα και τους «φωτογραφικούς» όρους που εξάλειψαν τον ιδιωτικό ανταγωνισμό. Ο Φιλίπ Μπουάν είναι ένας από τους δύο παρατηρητές της Ευρωζώνης στο ΤΑΙΠΕΔ.
Η σύγκρουση συμφερόντων προκύπτει εάν διαβάσει κανείς τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας του, στην Πρεσβεία της Γαλλίας:
«Η οικονομική υπηρεσία αποτελεί μέρος του υποστηρικτικού μηχανισμού για την διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας […]. Συντονίζει τα διαφορετικά τμήματα αρμόδια για την διεθνή ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας».
Με λίγα λόγια, από την μία ο Μπουάν λειτουργεί ως «ανεξάρτητος» Ευρωπαίος παρατηρητής των ιδιωτικοποιήσεων που εκτελεί το ΤΑΙΠΕΔ και από την άλλη, στόχος του είναι να προωθεί τα συμφέροντα των γαλλικών εταιριών στην χώρα μας.
Το 2016 η γαλλική εφημερίδα «Humanite», ήταν η πρώτη που ανέφερε τις δύο θέσεις του Μπουάν, σε άρθρο της με τίτλο: «Μόνο η Ακρόπολη δεν είναι για πούλημα», ιδιαίτερα επικριτικό για τις διαδικασίες με τις οποίες γίνονται οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα και με αναφορές στα σκάνδαλα του ΤΑΙΠΕΔ (π.χ. την πώληση των 28 ακινήτων του Δημοσίου για τα οποία διώκονται ποινικά οι σύμβουλοι του).
«Ανάμεσα στους «τοποτηρητές» που συμμετέχουν στις εργασίες του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκουμε, εκ μέρους της Κομισιόν, τον επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας της Γαλλίας στην Ελλάδα, Φιλίπ Μπουάν». Το άρθρο καταλήγει λέγοντας ότι, «ο φιλελληνισμός που υποστήριξε ο Φρανσουά Ολάντ τον περασμένο Οκτώβριο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, είναι για τους Έλληνες η πικρή γεύση της απώλειας».6
Εάν η ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ, ΔΕΝ συνιστά προδοτική πράξη εκποιήσεως ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, του Εθνικού μας πλούτου τότε τι είναι;
Μήπως αντελήφθητε τώρα τι συμβαίνει στην καταχρεωμένη και υποδουλωμένη πατρίδα μας, ποιοι και πως μεθοδεύουν την λεηλασία των περιουσιών κράτους και πολιτών;
6η/ Η σκανδαλώδης νομοθετική τροπολογία υπέρ των δανειστών (το «ακαταδίωκτον» και η απαλλαγή υποβολής δηλώσεως «πόθεν έσχες» από τα μέλη του υπερταμείου και των θυγατρικών του ταμείων)
Η τροπολογία που πέρασε η Κυβέρνηση, το βράδυ της 1ης Ιουνίου 2016, από την Βουλή, αφορούσε στην απαλλαγή από την υποχρέωση υποβολής δηλώσεως “πόθεν έσχες” των μελών του Δ.Σ. του νέου υπερ-ταμείου αποκρατικοποιήσεων ΤΑΙΠΕΔ, που θα ελέγχεται από ελεγκτική εταιρία από την στιγμή που θα τεθεί σε ισχύ ο εσωτερικός κανονισμός της Ελληνικής Εταιρίας Συμμετοχών και Περιουσίας.
Να σημειωθεί ότι με βάση τον καταστατικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ, τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου, δεν έχουν καμία ποινική ή αστική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους που έχουν την έγκριση του επιστημονικού συμβουλίου κι’ έχουν περάσει από την κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έτσι, ΔΕΝ διώκονται για το αδίκημα της απιστίας, αλλά μόνο για την υπεξαίρεση.
7η/ Η σκανδαλώδης απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, αναιρέσεως του βουλεύματος για την δίωξη των Τροϊκανών του ΤΑΙΠΕΔ
Με το 999/2017 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, παραπέμφθηκαν για κακούργημα 3 Ελληνες και 3 αλλοδαποί μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την από 18/10/2013, γνωμοδότησή τους ότι «συμφέρει η συναλλαγή» το ελληνικό Δημόσιο.
Ο φάκελος της δικογραφίας αφορούσε σε 28 ακίνητα, πέντε κτήρια των υπουργείων -Πολιτισμού, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Υγείας και Παιδείας, 13 κτήρια ΔΟY, πέντε κτήρια της Αστυνομίας, το κτήριο του Κεράνη, κ.α που μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την πώληση και λειτουργική μίσθωση τους (sale-and-lease-back), για 20 χρόνια.
Η επίμαχη συναλλαγή ολοκληρώθηκε το Μάϊο του 2014 με ομόφωνη εισήγηση του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων και απόφαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και αφορούσε σε δυο συμβάσεις πωλήσεως και 28 συμβάσεις επαναμισθώσεως για 20 χρόνια, με αντισυμβαλλόμενα μέλη το ελληνικό Δημόσιο και δυο αναδόχους (Eurobank Properties, ΕΘΝΙΚΗ Πανγαία). Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 261 εκατ. ευρώ, ενώ το Δημόσιο ανέλαβε την υποχρέωση να καταβάλλει ετησίως μισθώματα που για το πρώτο έτος ανέρχονταν σε 25,5 εκατ. ευρώ.
Οι κατηγορούμενοι εμπειρογνώμονες κλήθηκαν ενώπιον του ανακριτή σε απολογία, βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι Εισαγγελείς Διαφθοράς που ερεύνησαν την υπόθεση, οι οποίοι έκριναν ότι τα μέλη του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων «παρ’ ότι μπορούσαν λόγω των γνώσεων και των ικανοτήτων τους να εισηγηθούν τροποποίηση των όρων της συναλλαγής, ώστε η αξιοποίηση της περιουσίας να καταστεί συμφέρουσα για το Δημόσιο, δεν το έπραξαν και ομόφωνα γνωμοδότησαν προς το ΔΣ ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν επωφελής».
Οι Εισαγγελείς εκτίμησαν πως η επίμαχη διαδικασία αποδείχτηκε ασύμφορη και απειλούσε ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου ανερχόμενη σε τουλάχιστον 580 εκατ. ευρώ. Αναφέρθηκαν επίσης, σε «επαχθείς μισθωτικούς όρους» που επάγονται ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί εκ των προτέρων. Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και η κατηγορία της υπεξαιρέσεως, για την οποία βαρύνονται τα μέλη της διοικήσεως του Ταμείου, της επίμαχης περιόδου, για την οποία η έρευνα συνεχίζεται.
Η δημοσιοποίηση του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη προκάλεσε εκνευρισμό, καθώς επισημάνθηκε πως ήδη, είχε ψηφιστεί διάταξη με την οποία υπήρχε ακαταδίωκτο, για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, όπως είχε ψηφιστεί παλαιότερα και για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.
Μεταξύ των προσώπων που παραπέμπονταν είναι τρεις Ευρωπαίοι τεχνοκράτες οι οποίοι συμμετείχαν στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, μια παραπομπή που αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, όπως φάνηκε από την στάση που κράτησαν οι Ευρωπαίοι στο τελευταίο Eurogroup.
Και όμως! Οι δανειστές-δυνάστες μας, απαίτησαν να αθωωθούν οι καταχραστές-μέλη του ΤΑΙΠΕΔ, ξένοι και Ελλαδίτες..
Στο Εurogoup της 16 Ιουν. 2017, συζητήθηκε η υπόθεση και η Ε.Ε. απαίτησε να σταματήσει η δίωξη κατά των ξένων εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, ενός Σλοβάκου, μία Ιταλίδας και ενός Ισπανού που ήταν οι τεχνικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ που έδωσαν το "καλώς έχειν" για την ζημιογόνο πώληση των ακινήτων και πλέον είναι αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη ...
Για την απαλλαγή των (3) αλλοδαπών εμπειρογνωμόνων ασκήθησαν έντονες πιέσεις από τον Ισπανό υπουργό Οικονομικών Ντε Γκίντος αλλά και από τον γνωστό αντιπρόεδρο της Ε.Ε. Β. Ντομπρόβσκις ότι, θα μπλοκάρουν την δόση των 8,5 δισ. προς την Ελλάδα, δηλαδή ωμός εκβιασμός.
Τελικώς, απεδείχθη ότι στο καθεστώς κατοχής της…..δημοκρατικής Ελλάδος, ΔΕΝ υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.
Προκειμένου να δοθεί η ”δόση” ο Άρειος Πάγος υπέκυψε στους εκβιασμούς των δανειστών, και εκτέλεσε ”υπαλληλικά” την εντολή της ΕΕ, περί  αναιρέσεως του βουλεύματος για την δίωξη των Τροϊκανών του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, προχώρησε στην αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος με το οποίο το συμβούλιο εφετών έδειχνε το εδώλιο σε 3 μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και 6 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου.7
Η αναίρεση αφορούσε και στο αδίκημα της υπεξαίρεσης εκ μέρους των τριών μελών του Δ.Σ. του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.  Οι συνήγοροι ειχαν προβάλλει το επιχείρημα ότι δεν νοείται καν αποστέρηση του Ελληνικού Δημοσίου του ποσού των τόκων που προέκυψαν από την τραπεζική τοποθέτηση του συμβατικού τιμήματος, καθώς το συγκεκριμένο ποσόν πιστώθηκε στον κύριο τραπεζικό λογαριασμό του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.8
Έτσι, οι Τροϊκανοί, τα μεγάλα ξένα συμφέροντα και οι ελλαδίτες υποτελείς πολιτικοί της άρχουσας ελίτ, υπό καθεστώς…άπλετης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (ισότητος, δικαιοσύνης και…λαϊκής κυριαρχίας), ετέθησαν στο απυρόβλητο!!!!9
Τελικώς, για δεύτερη φορά, ο Εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός, προτείνει την παραπομπή στο εδώλιο των έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ σχετικά με την υπόθεση της μη επωφελούς πώλησης και επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.
Εφ’ όσον η πρόταση του υιοθετηθεί από το Συμβούλιο Εφετών, που έχει και τον τελευταίο λόγο, η χώρα μας θα βρεθεί για άλλη μια φορά απέναντι με τους δανειστές της, που έχουν ζητήσει επιτακτικά την απαλλαγή τους για το αδίκημα της απιστίας που τους αποδίδεται.10

*
Τι άλλα αποδεικτικά στοιχεία χρειάζεται ο Ελληνικός λαός για να πεισθεί ότι βρίσκεται υπό πολιτικο-οικονομική κατοχή και να αρχίσει την πραγματική αντίσταση κατά της κατοχικής υπερκυβερνήσεως των δανειστών-δυναστών του;
Τι άλλες αποδείξεις θέλει προκειμένου να διαπιστώσει ότι, οι εκάστοτε πολιτικοί άρχοντες, τους οποίους επιλέγει με τις… ….δημοκρατικές διαδικασίες που του τις  έχουν επιβάλλει ως «ελιξήριον πολιτικό δόγμα», είναι εντολοδόχοι-διαχειριστές των δανειστών, και τον εξαπατούν, τον παραμυθιάζουν και τον εμπαίζουν ασυστόλως;
Και όμως, ο ελληνικός λαός, κάνει πως δεν καταλαβαίνει ή όντως είναι τυφλός, είναι αφιονισμένος, ζει σε έναν ψευδαισθητικό κόσμο ή επειδή είναι τρομοκρατημένος από το Σύστημα, αισθάνεται ανίκανος και ανήμπορος να αντιδράσει...
Όχι μόνον δεν αντιδρά στους κατοχικούς δυνάστες και τους εγχώριους διαχειριστές-υποτελείς (εκάστοτε κυβερνήσεις και βουλευτές), αλλά δίδει την εντύπωση ότι ηδονίζεται από τις αποδεδειγμένως, σαδιστικές διαθέσεις των ξένων δανειστών και των ελλαδιτών (ψευδο) δημοκρατών, διαχειριστικών οργάνων των δανειστών-δυναστών του.
Όσοι δεν ανήκουν στο Σύστημα, και ΔΕΝ έχουν καταλάβει ακόμη την μεγάλη απάτη που ονόμασαν, κατ’ ευφημισμόν, Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, ΔΕΝ είναι αληθινοί Δημοκράτες!
Είναι αιθεροβάμονες, τυφλίνες, ρομαντικοί, «ξεδοντιασμένοι» πολιτικώς, ευνουχισμένοι εθνικώς, υπνωτισμένοι θρησκευτικώς και αλλοτριωμένοι ηθικώς, άξιοι της τύχης τους!
Συνεχίζεται
                                                                                              *                                                          
«Ταύτην την χώραν οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ'ἐρήμην καταλαβόντες οὐδ' ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ' οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν, ὥστ'ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν, αὐτόχθονες ὄντες». (Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24)
«Κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς να διώξουμε άλλους από αυτήν, ούτε την καταλάβαμε έρημο, ούτε μαζευτήκαμε σ' αυτήν μιγάδες από πολλά έθνη, απεναντίας, είναι τόσο καθαρή και γνήσια η φυλή μας, από την οποία ξεφυτρώσαμε, ώστε σε αυτήν την χώρα που αντικρύσαμε το πρώτο φως, σε αυτήν εξακολουθούμε να κατοικούμε, διότι είμαστε Αυτόχθονες".



1 Οικονομική κατοχή αιέν αριστεύειν, https://aienaristeyein.com/2011/06/05/ οικονομική-κατοχή/5 Ιουν 2011
-Θα πέσουν κεφάλια…πρώτα τα δικά σας, κι’ ύστερα των πολιτικών και των ραγιάδων τους, Καλλιόπη Σουφλή
-Ανδρέας Παπανδρέου: Αριστερή φρασεολογία και δεξιά πολιτική πρακτική, του Δαμιανού Βασιλειάδη, δημοδιδασκάλου, συγγραφέα, Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016
-Άρθρο εφ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18 Οκτ. 2013.
-Η τριπλή παγίδα, 27/ 08/ 2015,από Βασίλης Βιλιάρδος
-Έντυπη Έκδοση Εψιλον-Ελευθεροτυπίας, Κυριακή 9 Μαΐου 2010. ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ Η «ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ» ΚΑΙ Ο «ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΣ» ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ. Πώς φτάσαμε ώς εδώ; chrisgr@enet.gr
“Τα ένοχα μυστικά της Κατοχής” Του Δημοσθένη Κούκουνα (βλ. και το ιστολόγιο aera2012. blogspot.gr)
-Γιώργος Βάμβουκας, 2 Απρ. 2016 εφ. CONTRA NEWS
-Α. Ξένος, ένθετο «Χρήμα, Δάνεια και Χρέη», στο τεύχος 189 του περιοδικού «Τρίτο Μάτι».
Με βάση τον παραπάνω νόμο, για το υπερταμείο ή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΠ), όπως αποκαλείται, η κυβέρνηση θα μπορεί να ιδιωτικοποιεί και να παραχωρεί και να αναδιαρθρώνει όσες επιχειρήσεις και ακίνητα βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο των θυγατρικών του, με εξαίρεση το ΤΧΣ.
Οι μέθοδοι αξιοποιήσεως της περιουσίας του, περιλαμβάνουν ιδιωτικοποίηση μέσω πώλησης, μεταβίβαση οποιωνδήποτε εμπράγματων ή ενοχικών δικαιωμάτων, μίσθωση περιουσιακών στοιχείων, παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης ή αξιοποίησης, ανάθεση της διαχείρισης, τιτλοποίηση απαιτήσεων και ανεύρεση αγοραστών μέσω επενδυτικών τραπεζών και της διαδικασίας βιβλίου προσφορών (bookbuilding).
3 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 19.05.2016 Στον έλεγχο της τρόικας το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων. ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ. Στον έλεγχο της τρόικας το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων | Ελληνική ...www.kathimerini.gr/.../ston-elegxo-ths-troikas-to-neo-tameio-apokratikopoihsewn, 19 Μαΐ 2016.
4 Η διεύθυνση των γραφείων και τα τηλέφωνα του Ταμείου δεν αναφέρονται στην ιστοσελίδα  www.hcap.gr της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Α.Ε.ΕΕΣΠ Α.Ε.), όπως παραπλανητικά ονομάζεται επισήμως το Ταμείο, το οποίο φυσικά κάθε άλλο παρά είναι ελληνική εταιρεία. Σύμφωνα με πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται σχετικά, τα γραφεία των «καλόπαιδων» της Α.Ε.ΕΕΣΠ Α.Ε., στεγάζονται προσωρινά στο κτίριο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), στη στοά της οδού Βουλής 7. Ποιο κάτω παραθέτουμε τις όποιες πήροφορίες βρήκαμε από την παραπλανητική ιστοσελίδα του κατοχικού ταμέιου ( www.hcap.gr).
5 Στoυς γύπες Steve Watson και George Cross η ελληνική δημόσια ... odosdrachmis.gr › Αρχική › νέα, 11 Μαρ 2017 -6 Tι είναι η "υπόθεση ΤΑΙΠΕΔ" - CNN.gr,www.cnn.gr/focus/ explainers/ story/ 85129/ti-einai-i-ypothesi-taiped.7 Αίσχος! Ο Άρειος Πάγος ακύρωσε ”υπαλληλικά” τις διώξεις στο ΤΑΙΠΕΔ(Από Iskra -
8 Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες πριν την απόφαση του ΣτΕ, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις από τις Βρυξέλλες, είχε προειδοποιήσει ότι η καταβολή της δόσης θα πραγματοποιηθεί αφού λυθεί το θέμα με τους εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ.
O B. Nτομπρόβσκις ανέφερε συγκεκριμένα ότι την Τετάρτη, το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, και θεωρητικά και την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ωστόσο πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με την ποινική δίωξη τεχνικών συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκεται σε εξέλιξη.
«Έχουμε εμπιστοσύνη ότι το θέμα θα επιλυθεί από τις ελληνικές αρχές τις επόμενες λίγες ημέρες, ούτως ώστε η εκταμίευση να γίνει εγκαίρως», δήλωσε ο Β. Ντομπρόβσκις και προσέθεσε: «Τα πράγματα βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αναμένουμε ότι η εκταμίευση θα γίνει το συντομότερο».
Αμέσως μετά την έκδοση του βουλεύματος για παραπομπή των υπευθύνων σε δίκη, 3 δικηγόροι κατέθεσαν αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο με τον αντεισαγγελέα να την κάνει δεκτή, καθώς έκρινε πως το βούλευμα πάσχει λόγω «έλλειψης αιτιολογίας»  αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης». Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρεται προφανώς στη διάταξη του άρθρου 192 § 8 του Ν. 4389/2016, δυνάμει του οποίου:
“Οι εμπειρογνώμονες, τα μέλη Συμβουλίων Εμπειρογνωμόνων ή τα μέλη άλλων γνωμοδοτικών οργάνων της εταιρείας και των άμεσων θυγατρικών της δεν υπέχουν αστική ή ποινική ευθύνη για γνωμοδοτήσεις τους, εφόσον οι τελευταίες έχουν συνταχθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους, γεγονός που τεκμαίρεται αν έχει ακολουθήσει θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου”. Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση είχε ακολουθήσει τέτοιος θετικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ΕΣ 1204/2014).
Κατόπιν απαιτήσεως των εμπειρογνωμόνων ασκήθηκε από την Εισαγγελία του Α.Π. αναίρεση κατά του άνω βουλεύματος που εστιάζεται στο θεσπισμένο με νόμους ακαταδίωκτο του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και των εμπειρογνωμόνων.
10 Νέα παραπομπή σε δίκη των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ προτείνει ο Εισαγγελέας , 13/12/2017, της Άννας Κανδύλη……
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση γύρισε και πάλι στο Εφετείο, μετά την αναίρεση του πρώτου παραπεμπτικού βουλεύματος από τον Άρειο Πάγο λόγω «έλλειψης αιτιολογίας» αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης». Το αίτημα είχαν υποβάλει οι δικηγόροι των κατηγορουμένων Αλ. Λυκουρέζος, Ι. Γιαννίδης και Ν. Πατεράκης επικαλούμενοι μεταξύ άλλων πως έχει ψηφιστεί διάταξη με την οποία προβλέπεται το ακαταδίωκτο για τα μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων. Ανάλογης διάταξη είχε ψηφιστεί παλαιότερα και για τα μέλη του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου