Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΜΕΡΟΣ 17ο

Α. ΓΕΝΙΚΑ

-«…μετὰ τὴν δ’ Ἀπάτην τέκε... [Νύξ]» (Μτφρ: Έπειτα την Απάτη γέννησε... [η Nύχτα]) {Πηγή: Ησίοδος, Θεογονία, στιχ. 224, Εκδόσεις Ζήτρος, σσ. 304 -305}.




Ο Αγώνας είναι δύσκολος και τα βάθη της ψυχής λαβύρινθος. Σαγηνευτική & υπνωτική στα μάτια η Μέδουσα, προσκαλεί για είσοδο στα άδυτα. Στο τέλος όμως θα αποκεφαλιστεί, από το κοφτερό σπαθί του Περσέα, που αναζητά έξοδο στο φως της Αλήθειας.
-Αστρονόμοι έβλεπαν κανάλια στον Άρη


Αριστερά: Ο Γάλλος αστρονόμος Camille Flammarion, στο βιβλίο του «La planéte Mars», το 1892. «Είναι πολύ πιθανόν ο Άρης να κατοικείται από όντα που είναι πιο εξελιγμένα από εμάς.» (Πηγή: Περιοδικό Science Illustrated, τεύχος 27, σελ. 91)
Δεξιά: Πλωτές πόλεις, όπως τις φαντάστηκε ένας σκιτσογράφος της εποχής.  (Πηγή: Περιοδικό Science Illustrated, τεύχος 27, σελ. 91).
-Το 1877, ο Ιταλός αστρονόμος Giovanni Schiaparelli ανέφερε ότι με το τηλεσκόπιο του μπορούσε να δει μακριές, ίσιες, σκούρες γραμμές σε πολλά σημεία στην επιφάνεια του Άρη. Αυτή η ανακάλυψη ενθουσίασε τον Γάλλο συνάδελφο τού Schiaparelli, τον Camille Flammarion. Πολλά χρόνια πριν, ο Flammarion υποστήριζε ότι υπήρχε ζωή σε άλλους πλανήτες, θεωρούσε πως τα κανάλια αποδείκνυαν ότι ο Άρης κατοικούνταν, και στο Βιβλίο του «La planéte Mars», που εκδόθηκε το 1892, έγραψε πως επρόκειτο για υδάτινα κανάλια, που πιθανώς είχαν κατασκευαστεί από έναν πολιτισμό παλαιότερο και πιο προηγμένο από τον γήϊνο.
Σύντομα, η θεωρία του περί εξελιγμένης ζωής στον Άρη, έγινε αντικείμενο ζωηρών συζητήσεων στις εφημερίδες και τα περιοδικά, και αρκετοί συγγραφείς άρχισαν να κάνουν υποθέσεις για το πώς ήταν η κοινωνία του Άρη. Ο Αμερικανός αστρονόμος Percival Lowell, υπέθεσε ότι οι Αρειανοί κατασκεύασαν τα κανάλια για να μεταφέρουν νερό από τους πάγους των πόλων στις άνυδρες περιοχές, γύρω από τον ισημερινό του πλανήτη.
Το 1965, σχεδόν έναν αιώνα από τις πρώτες αναφορές στα κανάλια του Άρη, οι κοντινές φωτογραφίες της διαστημοσυσκευής Mariner 4 από τον Άρη, αποκάλυψαν ότι τα κανάλια ήταν μια οφθαλμαπάτη. Δεν υπήρχε η παραμικρή ένδειξη ζωής στην επιφάνεια του πλανήτη. [Πηγή: Η Ιστορία της επιστήμης, Περιοδικό Science Illustrated, τεύχος 27, σελ. 91].
Β. ΠΛΑΝΕΣ  ΚΑΙ  ΑΠΑΤΕΣ  ΤΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (7η δέσμη)
Παραθέτουμε την εβδόμη δέσμη, εννέα (9) [105η-113η] από τις εκατοντάδες κυριώτερες πλάνες και απάτες, που μας έχει διοχετεύσει ή επιβάλλει διαχρονικώς το Σύστημα.
105η/ Τόσον το ΚΚΕ όσον και οι αντάρτες του  ΕΛΑΣ, κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής, ετήρησαν πατριωτική στάση, αγωνίστηκαν με πάθος κατά των κατακτητών ναζί, με στόχο την απελευθέρωση της Ελλάδος από τους κατακτητές, επέφεραν σημαντικές απώλειες στα κατοχικά στρατεύματα, μέχρι και τις τελευταίες ημέρες αποχωρήσεως των Γερμανών από την Ελλάδα.
«Το ΚΚΕ στάθηκε στις επάλξεις. Άγγιξε την καρδιά κάθε πατριώτη. Έγινε ο μοχλός της Εθνικής μας Αντίστασης... Η πατριωτική φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη αποτέλεσε το έναυσμα για την παλλαϊκή Αντίσταση κατά του φασισμού...».(«Ριζοσπάστης», 28 Οκτωβρίου 2008)
*
 Μια απ' τις μεγαλύτερες ιστορικές απάτες της νεώτερης Ελληνικής Συστημικής ιστορίας, είναι η δήθεν «πατριωτική» στάση του ΚΚΕ, στον πόλεμο του 1940. Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα πιο πέρα, το σημερινό κοινοβουλευτικό ΚΚΕ, αμετανόητος συνεχιστής του προπολεμικού και μεταπολεμικού ΚΚΕ (μέχρι την νομιμοποίησή του από τον «εθνάρχη» Καραμανλή),  ισχυρίζεται με θρασυστομίαν, ότι είναι ο κυριότερος εκφραστής της λαϊκής συνειδήσεως και -λίγο πολύ- ως θεματοφύλακας των ….ιδανικών του έθνους.
Κάποιος που δεν έχει καμμία γνώση για τα ιστορικά δρώμενα της εποχής εκείνης, διαβάζοντας τις σελίδες της παραμορφωμένης και λεηλατημένης Ελληνικής ιστορίας, έτσι όπως την έχει καθιερώσει σήμερα το αριστεροδεξιό κατεστημένο του Συστήματος, θα εκπλαγεί όταν διαπιστώσει την αλήθεια μέσα από τα ντοκουμέντα της εποχής εκείνης αλλά και ομολογίες των ίδιων των στελεχών του ΚΚΕ.
Παραθέτομεν λοιπόν, μερικά ντοκουμέντα, αποδεικνύοντα τα ΨΕΥΔΗ και την ΑΠΑΤΗΝ στους ισχυρισμούς της μεταπολεμικής ηγεσίας του ΚΚΕ περί πατριωτικής στάσεως κατά την κατοχή και γενικώτερα περί του διαχρονικού ρόλου του ΚΚΕ, από της ιδρύσεώς του μέχρι σήμερον.
-«Τα μέλη του ΚΚΕ δέχονται την Γερμανική κατοχή με χαρά και αγαλλίαση. Η Γερμανία είναι σύμμαχος της Ρωσίας, συνεπώς και δική τους... Το ΚΚΕ τότε, όπως και όλα τα κομμουνιστικά κόμματα του κόσμου, είχαν πάρει στα σοβαρά το σύμφωνο Στάλιν-Χίτλερ, είχαν πιστέψει στη σταθερότητά του και στη μονιμότητά του και δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στο ένα και στο άλλο σκέλος της συμμαχίας... Βρίσκανε κοινά σημεία και ιδεολογική συγγένεια με το ναζιστικό κόμμα... Οι σταλινικοί κρατούμενοι ήταν γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό για τις νίκες των δύο συνεταίρων, της Γερμανίας και της Ρωσίας, επειδή θεωρούσαν δικές τους αυτές τις νίκες...». (Άγις Στίνας, παλαιό στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ - «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ»).1
-«Η παραποίησις της αληθείας και της πραγματικότητος και η επί μακρόν μετά πειστικότητος επίμονος επανάληψις συνθημάτων, προς ίδιον κομμαπκόν όφελος μιας πολιτικής ομάδος, αποτελεί την έννοιαν της πολιτικής προπαγάνδας, την οποίαν ο Κομμουνισμός και ο Ναζισμός ανήγαγον εις επιστήμην, στηριζομένην υπ' αμφοτέρων εις τας ιδίας ψυχολογικάς αρχάς. Μία εκ των αρχών της μαρξιστικής και ναζιστικής ή της σταλινικής και χιτλερικής επιστημονικής πολιτικής προπαγάνδας, είναι και η τοιαύτη της “ανεντιμότητος” ή της “αντεστραμμένης επιθέσεως”, συμφώνως προς την οποίαν: “Τα δικά σου ελαττώματα ή ό,τι αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει η βεβαιότης να λεχθή δι' εσένα, θα πρέπη να το προλαμβάνης και να το προσάπτης εσύ πρώτος εις τον αντίπαλόν σου».
Ούτω, αισθανομένη η ηγεσία του ΚΚΕ, ως σοβαρώς εκτεθειμένη ενώπιον της κοινής γνώμης ως δωσίλογος, συνεπεία των ανθελληνικών πράξεών της και της συνεργασίας της μετά των στρατευμάτων κατοχής, έσπευσε να συκοφαντήσει, καταγγέλλουσα ψευδώς, όλους όσους ηρνούντο να αποδεχθούν την κομμουνιστικήν ιδεολογίαν και να συνεργαστούν μετ' αυτής, ως “φασίστας”, ως “δωσιλόγους”, ως ”εχθρούς και εκμεταλλευτάς του λαού” και ως “συνεργάτας και πράκτορας των Γερμανών”...». (Αριστομένης Αντωνακέας, υποστράτηγος - Περιοδικό «Ιστοριογνωσία»).
-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ Ε.Λ.Α.Σ. [Ομάδα Μεραρχιών του ΕΛΑΣ Μακεδονίας (Ο.Μ.Μ.)] και Γερμανικής Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Μακεδονίας-Αιγαίου.
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι 1) Καπετάν Κίτσος, Διοικητής 2ου Τάγματος 31ου Συντάγματος Ε.Λ.Α.Σ. ενεργώντας ως αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. με εξουσιοδότηση του Μεράρχου XI Μεραρχίας Λασάνη και 2) Ταγματάρχης Έρριχ Φένσκε Διοικητής της μονάδος 31756 Βασιλικών, ως εκπρόσωπος των ενόπλων γερμανικών δυνάμεων της στρατιάς του Αιγαίου, συνελθόντες σήμερα την 1η Σεπτεμβρίου 1944 στο χωριό Λειβάδι περιφερείας Θεσσαλονίκης, συμφωνήσαμε τα εξής:
1-Ό Ε.ΛΑ.Σ. αναλαμβάνει την υποχρέωση να μη εμπόδιση την υποχώρηση του γερμανικού στρατού στην περιοχή της Ο.Μ.Μ., εισερχόμενος σε κάθε εκκενούμενο τμήμα μετά την αναχώρηση και του τελευταίου Γερμανού στρατιώτου.
2-Παράλληλα ή Γερμανική Α.Σ.Δ.Μ.Α. υποχρεούται να διάταξη την αποχώρηση των Ταγμάτων Ασφαλείας από την πόλη της Θεσ/νίκης, την οποία και θα παραδώσει στον Εφεδρικό Ε.ΛΑ.Σ. και στην Πολιτική Οργάνωση του Ε.Α.Μ. σύμφωνα με λεπτομερειακό σχέδιο πού τα δύο συμβαλλόμενα μέρη (Ο.Μ.Μ.-Ε.Α.Μ. και Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.) θα καθορίσουν.
3-Ό Ε.ΛΑ.Σ. εγγυάται για τη ζωή των Γερμανών στρατιωτών, πού προσχώρησαν ή θα προσχωρήσουν στις τάξεις του, φτάνει να υποσχεθούν πώς θα πολεμήσουν στο πλευρό του ενάντια σε οποιοδήποτε εχθρό του Λαϊκού Στρατού.
4-Ό Ε.ΛΑ.Σ. δεν φέρει καμιά ευθύνη αν αντιλαϊκές προδοτικές ομάδες επιτεθούν κατά γερμανικών δυνάμεων.
5-Ή Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α. θα παραχώρηση στον Ε.ΛΑ.Σ. βαρύ οπλισμό και ανάλογο πολεμικό υλικό για την εξουδετέρωση των ως άνω ομάδων.
6-Ό Ε.ΛΑ.Σ. με όρους αυτούς και με συνεργασία των βουλγαρικών και αλβανικών παρτιζάνικων τμημάτων αναλαμβάνει την καταπολέμηση των αντιλαϊκών ανταρτικών ομάδων.
Το σύμφωνο αυτό γράφτηκε σε δύο, το ένα στην ελληνική γλώσσα και το παρέλαβε ο Ταγ/ρχης Έρριχ Φένσκε και το δεύτερο στη γερμανική και το παρέλαβε ο καπετάν Κίτσος.
Λειβάδι 1-9-1944
Ό αντιπρόσωπος της Ο.Μ.Μ. Για την Γ.Α.Σ.Δ.Μ.Α.
(Υπογραφή)     (Υπογραφή) Σφραγίς
Το πρωτότυπο του εν λόγω μυστικού συμφώνου ΕΑΜ - Γερμανικού Στρατηγείου Θεσσαλονίκης κατατέθηκε από τον Εθνικό Σύνδεσμο ΕΛΑΣιτών Μακεδονίας - Θράκης στην εξεταστική Επιτροπή του ΟΗΕ στην Θεσσαλονίκη.2










Προς την VΙΙΙ Μεραρχίαν, Χαλίκι
Ως υπεύθυνος διαχειριζόμενος το ζήτημα της εκκαθαρίσεως της ΕΔΕΣ επί των υμετέρων ενεργειών έχω να παρατηρήσω:
α) Πολιτικώς και από στρατηγικής και τακτικής άποψης του πόλεμου μας εναντίον του εσωτερικού (Ζέρβας - Αντίδραση) και εξωτερικού (Γερμανοί) εχθρού, η ενέργεια σας να αποσύρετε τις εναντίον του δυνάμεις για να συμπτύξετε και προβάλετε αντίσταση προς Μέτσοβον ενεργούντες Γερμανούς, είναι απολύτως εσφαλμένη και ασύμφορος.
β) Κατά την γνώμη μου είναι χίλιες φορές προτιμότερο να διανοίξουν οι Γερμανοί την οδόν Ιωαννίνων - Μετσόβου - Καλαμπάκας, παρά να εξακολουθήσει υφιστάμενος ο ΕΔΕΣ, έστω για μια εβδομάδα ακόμη.
γ) Γι' αυτό εντέλλομαι όπως άμα λήψει παρούσης διατάξητε αμέσως τον Καβαλάρη, απαλλασσόμενου του εφεδρικού και συμπληρωμένης της δυνάμεως του δια δυνάμεων ενεργού ΕΛΑΣ, ώστε να έχει 300 άνδρας τουλάχιστον, να κινηθή ταχύτατα προς θέση Πλάκα εκείθεν δράση εναντίον Εδεσιτών, λαμβάνων επαφήν με τα ημέτερα τμήματα και υπό τας διαταγάς μου, του λοιπού αποτελούσης της δυνάμεώς του μέρους του υπ' εμέ ανεξαρτήτου εκκαθαριστικού συγκροτήματος.
δ) Αναφέρατε δια του ιδίου συνδέσμου λήψιν παρούσης και έναρξιν εκτελέσεως.
Ώρα 2.30' Καλαρύτες 20 - Χ – 43
Άρης Βελουχιώτης
Σχόλιον:
-Περισσότερα και αυθεντικά στοιχεία, για τον προδοτικό ρόλο του ΚΚΕ, ευρίσκονται στο βιβλίο του κομμουνιστού Ελευθερίου Σταυρίδου, «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ».

-Εκτενέστερη ανάλυση του προδοτικού ρόλου του ΚΚΕ κατά την διάρκεια της κατοχής, γενικώτερα στα Εθνικά ζητήματα και όχι μόνον, με πλείονα αποδεικτικά στοιχεία, θα γίνει από τις στήλες του παρόντος ιστολογίου, μελλοντικώς.
106η/  Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος είναι ένα προϊστορικό πρόσωπο, συγκριτιστικό παράγωγο των ελληνιστικών χρόνων. Πρόκειται για κράμα του μυθικού ελληνικού Ερμή και του αιγυπτιακού Θωθ. Ο Θωθ ήταν σεληνιακή θεότητα και η λατρεία του περιλάμβανε την μαγεία, όπως και του Ερμή. Γι’ αυτό και κατά την ελληνιστική περίοδο στην Αίγυπτο, οι Έλληνες τον ταύτισαν με τον Ερμή.3
Η ύπαρξη Υιού και Λόγου του Θεού, ήταν γνωστή στους αρχαίους και συγκεκριμένα από τον Ερμή τον επιλεγόμενο Τρισμέγιστο και ότι ο ερχομός του Χριστού προφητεύθηκε από αυτόν.
Στον «Τρισμέγιστο Ερμή», αποδίδονται πολλά ελληνικά συγγράμματα τα οποία γράφηκαν κατά την ρωμαϊκή εποχή και εκπροσωπούσαν το διανοητικό κίνημα του λεγομένου ερμητισμού.
107η/ Οι πολέμιοι του Χριστιανισμού (αθεϊστές, φιλόσοφοι, νεοπαγανιστές, δωδεκαθεϊστές, κλπ),  ισχυρίζονται ότι οι Χριστιανοί δια του μακαρισμού του Ιησού «Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστίν η βασιλεία των Ουρανών» ( ΜΑΤΘ: 5/3-120 ), διδάσκουν ότι ο Χριστιανισμός επιθυμεί και θέλει τους οπαδούς του αμόρφωτους, αγράμματους και πνευματικώς πτωχούς.
108η/ Ο Ιουστινιανός το 529 μ.Χ. έκλεισε την Ελληνική φιλοσοφική σχολή Αθηνών.
109η/  Η κύρια αιτία των Ελληνοπερσικών πολέμων ήταν η επεκτατική πολιτική των Περσών, οι οποίοι επεδίωκαν να κατακτούν διαρκώς εδάφη και να υποτάσσουν νέους πληθυσμούς ώστε να δημιουργήσουν κοσμοκρατορία. Αφού κατέλαβαν ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, θέλησαν να επεκταθούν προς την Δύση και η Ελλάδα βρισκόταν στην αρχή του κατακτητικού της δρόμου.
110η/ Η διεθνής ιστοριογραφία θεωρεί μέχρι τώρα τους Κινέζους, Ινδούς Αιγυπτίους, Ασσυρίους, Χαλδαίους, Σημίτες και Φοίνικες, σαν προηγηθέντες σχετικά με τους Έλληνες στην πολιτιστική δημιουργία.
111η/  Στις 6 Μαΐου 2017, εγκαινιάστηκε στις Βρυξέλλες, το Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας ( HEH ). Το HEH είναι ένα μουσείο που εστιάζει στην ιστορία της Ευρώπης από το 1789 μέχρι των ημερών μας. Το νέο ευρωπαϊκό μουσείο, ασχολείται με την ιστορία της γηραιάς ηπείρου από τον δέκατο ένατο αιώνα. Ειρήνη, πόλεμοι, αποικιοκρατία κάποια από τα θέματά του.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ξεκίνησε ως πολιτιστικό ίδρυμα και εκθεσιακό κέντρο. Το Σώμα της Ευρωπαϊκής Ιστορίας προτίθεται να προωθήσει την κατανόηση της ευρωπαϊκής ιστορίας και της ευρωπαϊκής ολοκληρώσεως, μέσω μόνιμης εκθέσεως και προσωρινών αλλά και περιοδεύουσας ανά τον κόσμον, εκθέσεως.
Συγκεντρώνει μια συλλογή αντικειμένων και εγγράφων που αντιπροσωπεύουν την ευρωπαϊκή ιστορία, εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικές εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις. Βρίσκεται στο κτίριο Eastman κοντά στο πάρκο Leopold στις Βρυξέλλες, κοντά στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.
Το Μουσείο αποτελεί συνέχεια της «ιστορίας των λαών της Ευρώπης».  Οι παλαιότεροι ενθυμούνται τον σάλο που είχε ξεσπάσει με την έκδοση της ιστορίας-απάτης, της «ιστορίας των λαών της Ευρώπης» (1990) του Jean Baptiste Duroselle, από την οποίαν απουσίαζαν οι περίοδοι της ελληνικής αρχαιότητος και της Ελληνικής/Ρωμαίϊκης (Βυζαντινής ) Αυτοκρατορίας.
            
112η/ Οι προτεστάντες, αλλά και οι παπικοί, είναι εναντίον του νηπιοβαπτισμού προβάλλοντες το επιχείρημα ότι για να βαπτισθείς πρέπει πρώτα να πιστέψεις, «Ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται…» (ΜΑΡΚΟΣ: 16/16) και λέγουν, αφού τα νήπια δεν μπορούν να πιστέψουν, άρα δεν μπορούν να βαπτισθούν.
113η/ Ο πολιτισμός της Ελλάδας των κλασικών χρόνων, όσο και ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, μαζί με τον Ιουδαϊκό, είναι οι δύο μεγάλοι πολιτισμοί της Μεσογείου, στους οποίους βασίσθηκε ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και εν τέλει ο ευρωπαϊκός ή «δυτικός» πολιτισμός…....
«…Οι Έλληνες είναι μαζί με τους Εβραίους, η φυλή με την μεγαλύτερη κλίση στην πολιτική…Οι δύο φυλές επέζησαν παρά την εχθρότητα του κόσμου απέναντί τους και παρά το κακό που κατόρθωναν να κάνουν στους εαυτούς τους και κάθε μια τους μας μεταβίβασε με τον τρόπο της, την κληρονομιά της ιδιοφυϊας και της σοφίας τους. Δεν υπάρχουν άλλες δύο πόλεις που να βάρυναν τόσο στην ιστορία της ανθρωπότητος όσο η Αθήνα και η Ιερουσαλήμ…» (Απομνημονεύματα του Τσώρτσιλ, τ. 5ος, βιβλίο 2, σ.213-214).
«…Τόσο ο πολιτισμός της Ελλάδας των κλασικών χρόνων, όσο και ο ελληνοχριστιανικός πολιτισμός, μαζί με τον Ιουδαϊκό, είναι οι δύο μεγάλοι πολιτισμοί της Μεσογείου στους οποίους βασίσθηκε ο ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και εν τέλει ο ευρωπαϊκός, ο «δυτικός» πολιτισμός….... Από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ελληνόφωνοι Εβραίοι, εγκαταστάθηκαν τόσο στον ελληνικό ηπειρωτικό χώρο, όσο και στα νησιά του Αιγαίου, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση του εγχώριου πολιτισμού, ερχόμενοι ακόμη πλησιέστερα ο ένας στον άλλο». (Απόσπασμα από ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη, Τετάρτη 17η Ιουνίου 2009, σε εκδήλωση για την μνήμη του «Ολοκαυτώματος»).

 

 

Συνεχίζεται




1 Ο Άγις Στίνας, (το πραγματικό όνομα Σπύρος Πρίφτης) [1990-1987], ήταν πολιτικό στέλεχος του ΚΚΕ και στην συνέχεια του τροσκισμού. Στο τέλος της ζωής του ήταν κοντά στον αναρχισμό. Έχουν εκδοθεί δύο βιβλία του: «Αναμνήσεις» (Εκδόσεις Ύψιλον, 1977) και «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ» (Διεθνής Βιβλιοθήκη, Αθήνα 1984.
Το πρωτότυπο του ανωτέρω εγγράφου εκτέθηκε στην Έκθεση πειστηρίων, σε φωτοτυπία, μαζί με το πρωτότυπο της πρόσκλησης που απεύθυνε ο Καπετάν Κίτσος προς τον Γερμανό αξιωματικό για την υπογραφή του συμφώνου.
Το επίσημο όργανο του ΚΚΕ «Νέος Κόσμος» (Τεύχος 9ον Σεπτεμβρίου 1950), παραδέχεται ότι το κομμουνιστικό σύνταγμα Χαλκιδικής υπέγραψε συμφωνίες με τους Γερμανούς).
Η ανωτέρω συμφωνία ήλθε στο φως τέσσερα και πλέον χρόνια αργότερα παρά του αντιπροσώπου της Ελλάδας, κατά την διάρκεια της συζητήσεως του ελληνικού προβλήματος εις την πρώτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, τον Νοέμβριο του 1948. O αντιπρόσωπος της τότε Σοβιετικής Ενώσεως VISHINDKI (Βισίνσκυ), όχι μόνον δεν την αμφισβήτησε στην απάντηση του, αλλά και τόνισε ότι, ορθώς έπραξε το ΕΑΜ να σύναψη τοιαύτη συμφωνία μετά των αποχωρούντων Γερμανών, εφ' όσον σκοπός του ΕΑΜ ήταν να απαλλάξει την Ελλάδα από την παρουσία των Γερμανών και όχι να τους διατηρήσει με μάταιες επιχειρήσεις στην Ελλάδα!!!
E. A. Wallis Budge, The Gods of the Egyptians, London 1904, vol. 1 p. 415

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου