Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!


ΑΛΗΘΩΣ  ΑΝΕΣΤΗ!!!

Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ


ΜΕΡΟΣ 8ον
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
1. Δυστυχώς, ο μέχρι τώρα εκκλησιαστικός/ενοριακός βίος και η κοινωνική-πνευματική συμπεριφορά των λεγομένων ορθοδόξων Ελλήνων, με βασική, αν όχι αποκλειστική ευθύνη της διοικήσεως της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, μας οδηγούν στο θλιβερόν συμπέρασμα ότι, οι Έλληνες «Ορθόδοξοι» στην μεγάλη πλειοψηφία τους :
.Είναι παντελώς αγνώτες της Αγίας Γραφής, εγκλωβισμένοι στις κακοδοξίες των φαρισαϊζόντων ιερωμένων, των ορθοδοξιζόντων «θεολόγων», των οικουμενιστών, και των εθελοθρησκευόντων και ερωτοτροπούντων με αιρετικούς και αλλοδόξους. Βομβαρδιζόμενοι  από τις ποικίλες κοσμικές αντιχριστιανικές σειρήνες, αγνοούν  τον αποτελεσματικό χειρισμό του Θείου Λόγου (Αγία Γραφή, Ιερά παράδοση), και αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν την ακατανίκητη δύναμή Του.
.Δεν γνωρίζουν ούτε ότι ο Δημιουργός των Πάντων, είναι ο Ιαχβέ της Παλαιάς Διαθήκης/Ιησούς Χριστός, ούτε τα στοιχειώδη χαρακτηριστικά (δόγματα της Ορθοδόξου πίστεως), ούτε τον «θεολογικό χειρισμό» (Αγιογραφική αιτιολόγηση των δογμάτων και ιστορική επιχειρηματολογία της Ορθοδόξου αληθείας), ούτε τις κολοσσιαίες και αγεφύρωτες διαφορές του πνευματικού «υπερόπλου» της Ορθοδοξίας, σε σχέση με τα κίβδηλα ανθρώπινα πνευματικά «όπλα», ΟΛΩΝ των ανθρωπίνων θρησκειών-σεκτών, των λεγομένων, εκτός της Ορθοδοξίας, «χριστιανικών ομολογιών» και των φιλοσοφικών θεωριών, παγκοσμίως.
.Θεωρούν την Ορθοδοξία και αυτό είναι το χειρότερο όλων, ως μία από τις υπάρχουσες ανθρώπινες θρησκείες και όχι ως την Μοναδική Αλήθεια. Έτσι, λαμβάνοντες γνώση των απόψεων εκείνων που εμπλέκονται σε συγκριτιστικές συζητήσεις με αλλοδόξους και αιρετικούς, ακροώμενοι ή αναγιγνώσκοντες τις αντιχριστιανικές, αλλά ελκυστικές στα ανθρώπινα ώτα, θέσεις των ανθρωπίνων θρησκειών και φιλοσοφικών θεωριών, αρκετοί απ’αυτούς, υποπίπτουν στην μεγίστην και θανατηφόρο πλάνη, φρονούντες ότι:
Ο Θεός είναι Ένας, όλες οι θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο θεό, αλλά με διαφορετικό τρόπο και όνομα η κάθε μία.
Ταυτοχρόνως, καθίστανται έρμαια απέναντι στα ελλοχεύοντα Ιουδαιοταλμουδικά αρπακτικά που καραδοκούν, με διαφορετικές θρησκευτικές ταυτότητες, και σε οποιονδήποτε άλλον πνευματικόν κίνδυνον/εχθρόν.
Αποτέλεσμα: Οι ορθόδοξοι χριστιανοί, ανερμάτιστοι αγιογραφικώς, υπνώττοντες καρδιακώς, εξασθενημένοι διανοητικώς, τρομοκρατημένοι ψυχολογικώς, από τα καθημερινά συστημικά αντιχριστιανικά «σφυροκοπήματα», και ευνουχισμένοι πνευματικώς,  καθίστανται ευάλωτοι και ευμετάβλητοι στα πανούργα πνευματικά «πυροτεχνήματα» και λογικοφανή επιχειρήματα των πάσης φύσεως εχθρών της Ορθοδοξίας.
Έτσι, γίνονται εύκολα θηράματα των δημαγωγών, λαοπλάνων αγαπολόγων και ευκολώτατη λεία πνευματικών απατεώνων, αιρετικών, θρησκευτικών διδασκάλων, αλλοτρίων, των υιών της απειθείας, των σπιλάδων της αγάπης, των σπερμάτων κακοποιών, των μισαλλόδοξων ανθελλήνων και των πάσης φύσεως αντιχριστιανών.
2. Η Ορθοδοξία, όμως, όπως αποδείξαμε, με πλειάδα επιχειρημάτων, ΔΕΝ είναι θρησκεία.
Η Ορθοδοξία είναι η αποκάλυψη της μοναδικής, προσωποποιημένης, τελείας, σωτηριώδους και Θεϊκής Αληθείας στο Θεανδρικό Πρόσωπο του ενανθρωπήσαντος Θεανθρώπου Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.
Όλες οι θρησκείες είναι προϊόντα της λογικής και της φαντασίας, δηλ. όλες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα. Όλες έχουν ανθρώπινη προέλευση και όλες οφείλονται στην φυσική τάση του ανθρώπου να γνωρίσει τον Θεό, κάποιον θεό ή κάποια Υπερτάτη …Δύναμη.
Όλες οι θρησκείες λατρεύουν «είδωλα» (θεοποιούν δημιουργήματα του Θεού) ή κρυφίως λατρεύουν τον Εωσφόρον και τα δαιμόνια [ΣΣ: Σύμφωνα με το Ταλμούδ, οι Ιουδαίοι (Jews) θεωρούν ότι είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού, τέκνα του Αγγέλου του Φωτός Εβλίς ή Ιμπλίς/Εωσφόρου, οι μόνοι που απεκλήθησαν από αυτόν άνθρωποι, σε αντίθεση με όλους τους άλλους (διαφορετικής φυλής, εθνικότητος, θρησκεύματος) που δεν είναι άνθρωποι αλλά κτήνη/θηρία/γκόϊμ].
Όλες οι θρησκείες χωρίς εξαίρεση, αλλά και οι φιλοσοφικές θεωρίες (θυγατέρες των θρησκειών), έχουν ειδωλολατρικό χαρακτήρα, καθώς και πολλές άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως η σχέση σε πολλές περιπτώσεις, με μια συγκεκριμένη ιδεολογία, η σχέση του φανατικού οπαδού μιάς σέκτας/ αιρέσεως/αποκρυφιστικής τελετουργίας, η σχέση του φιλάργυρου με το χρήμα, η σχέση του επιδειξιομανούς με τον εαυτό του, κ.α.
«Νεκρώσατε οὖν τὰ μέλη ὑμῶν τὰ ἐπὶ τῆς γῆς, πορνείαν, ἀκαθαρσίαν, πάθος, ἐπιθυμίαν κακήν, καὶ τὴν πλεονεξίαν ἥτις ἐστὶν εἰδωλολατρία» (ΚΟΛΑΣΣ: 3/5).
«Είναι ίδιος με τους ειδωλολάτρες ο πλεονέκτης, διότι την ίδια ύλη προσκυνούν και φροντίζουν και οι δύο», λέει  ο άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας.
«Ονομάζει δε ειδωλολατρία  την πλεονεξία, διότι αφού εγκατέλειψαν (οι πλεονέκτες) την υπακοή στον Θεό, γίνονται δούλοι του χρήματος». (Άγιος Ι. Δαμασκηνός)
«Οι μεν (αρχαίοι) Έλληνες προσκύνησαν τα κτίσματα του Θεού, ο δε πλεονέκτης προσκυνάει το δικό του δημιούργημα. Διότι δεν έκανε ο Θεός την πλεονεξία, αλλά η δική μας απληστία. Λοιπόν αυτός που λατρεύει το αργύριο και το χρυσάφι, είναι ειδωλολάτρης». (Οικουμένιος).
3. ΟΛΟΙ οι οπαδοί θρησκειών και γενικώς οι θρησκευόμενοι, έχουν απορρίψει την Αγία Τριάδα (Πατέρα, Υιόν και Άγιον Πνεύμα), και αντ’αυτής, λατρεύουν την ανίερη/ Εωσφορική Τριάδα (Σάρκα/Ύλη-Εξουσία-Χρήμα).
Αυτή ακριβώς η βαρύτατη νευροβιολογική ασθένεια εντοπίζεται στα αίτια όλων των σημερινών προσωπικών, πολιτικών, οικονομικών, πνευματικών και κοινωνικών νοσημάτων. Παραμένουσα πάντα ανεξέλεγκτη και ανθρωπίνως ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΗ, οδηγεί αυτομάτως σε συγκρούσεις συμφερόντων σε όλα τα επίπεδα: Κρατών, πολιτικών συστημάτων, θρησκευτικών ιδεών, λαών, κοινωνιών, διαπροσωπικών σχέσεων, και εις την ιδιοτελή εκμετάλλευση των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, από τους συνανθρώπους τους.
Παραλλήλως, η σύγχρονη τεχνολογία και επιστήμη υποτεταγμένες ήδη στο ΣΥΣΤΗΜΑ, εντεταλμένες για την συντήρηση αυτής της ανίατης  νευροβιολογικής ασθενείας, υπηρετούν και ενισχύουν την πολιτική διαφθορά, τον αλόγιστον καταναλωτισμόν, την έκλυση των ηθών, τον πανσεξουαλισμόν, την άκρατη κερδοσκοπία/χρηματοθηρία, την εξουσιομανία και εξουσιαστικήν αλαζονεία, την κρατικήν και παρακρατικήν τρομοκρατία.
Όλα αυτά και άλλα συναφή, υποδαυλίζουν την Εθνική ανεξαρτησία, αποσταθεροποιούν τις κρατικές δομές, αποδομούν το Έθνος-κράτος, εξασθενούν το πολιτικόν δυναμικόν των λαών, αποπροσανατολίζουν την πνευματική αναζήτηση, δηλητηριάζουν τις ψυχές, διασπούν την κοινωνική συνοχή των λαών.
Έτσι, οι παγκόσμιοι εκμεταλλευτές-κοσμοκράτορες δρουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΩΣ ή οσάκις συναντούν αντίσταση, χησιμοποιούν τον ΦΟΒΟΝ και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΝ, προς υποδούλωση των κρατών, εκμετάλλευση ΟΛΩΝ των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του ιδρώτος των λαών κάθε χώρας, αφού προηγουμένως έχουν μεριμνήσει για τον μετασχηματισμό των ελευθέρων ανθρώπων-προσώπων, σε «αποπροσανατολισμένο κοπάδι υπνωτισμένων αμνών».
Μία από τις μεθόδους παγκόσμιας τρομοκρατίας μετά την απειλήν ίσως ενός πυρηνικού πολέμου, είναι και η ενσκήψασα στις ημέρες μας, βιολογική πανδημία του COVID-19.
4. Για το ΣΥΣΤΗΜΑ, Πρωταρχικός και ίσως μοναδικός «κίνδυνος» είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, όπως αυτή έχει ριζώσει επί αιώνες στην γη των πρωτοτόκων του Νέου Ισραήλ της Χάριτος του Θεού. Η Ορθοδοξία, που διατηρείται ακέραια και αλώβητη στην πατρίδα μας, χάρη στους διαχρονικούς πνευματικούς αγώνες φωτισμένων πυργοφυλάκων της (φανερών και αφανών), αποτελεί το ανυπέρβλητον, μέχρι στιγμής, τελευταίον ΕΜΠΟΔΙΟΝ και ΕΣΤΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ, προς υλοποίηση των προαναφερθέντων σκοπών του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
Έτσι εξηγείται και η «λύσσα» των «στρατηγών» του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, κατά της Ελλάδος και ιδιαιτέρως κατά των στυλοβατών της, των ενσυνείδητων και πιστών άχρι θανάτου «στρατιωτών» του Ιησού Χριστού, των Ρωμηών/ Ελλήνων.
Ένεκα τούτου, το ΣΥΣΤΗΜΑ των κοσμοκρατόρων, αφού κατά τους τελευταίους κυρίως αιώνες, κατάφερε να διαβρώσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΣ τις κυβερνήσεις όλων των χωρών και τις Διοικήσεις των κατά χώραν Θρησκειών και θρησκευτικών σεκτών, επιχειρεί να αλώσει και το τελευταίον οχυρόν, την ισχυρώτερη εστία αντιστάσεως, την Ορθόδοξη Ελλάδα, τους Έλληνες, τον Νέον Ισραήλ της Χάριτος, και να αιχμαλωτίσει ή αποδυναμώσει ή να αλλαξοπιστήσει το Ορθόδοξον ποίμνιον, τους αντιστεκομένους ακόμη Ρωμηούς/Έλληνες !!!
Προς τούτοις μετήλθε κατά το παρελθόν, από της δολοφονίας του Εθνάρχου Ιωάννου Καποδίστρια, και μετέρχεται σήμερα ποικίλους τρόπους και μεθόδους, όπως:
α. Πολέμησε, συκοφάντησε και σχεδόν διέγραψε τα αυθεντικά ονόματα Ρωμηός/Ρωμηοί, Ρωμηοσύνη, και Χερσόννησος του Αίμου, επειδή θύμιζαν στους νεώτερους Έλληνες, Ορθοδοξία, Ρωμαίϊκη/Ελληνική Αυτοκρατορία και Ελληνική κυριότητα και κυριαρχία στην Χερσόννησο, όπου έδρασε η Αυτοκρατορία μας για χίλια περίπου έτη..
Έφθασε μάλιστα στο σημείον να ισχυρισθεί, δια των εγκαθέτων οργάνων του, ότι η χιλιετής αυτοκρατορία μας δεν ήταν Ελληνική, αλλά περίοδος δουλείας των αρχαίων Ελλήνων και των απογόνων τους, στους βαρβάρους Ρωμαίους και ότι οι Νεοέλληνες πρέπει να οφείλουν ευγνωμοσύνη στον Μωάμεθ που τους απελευθέρωσε από τους Ρωμαίους !!!!
Αυτή την άποψη συντηρούν και σήμερα οι Φραγκογερμανοί στην Ευρώπη..άνευ ουδεμιάς σχεδόν διαμαρτυρίας του επισήμου Ελλαδικού κράτους, συνεπικουρούσης την Διοικήσεως της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δια της ιχθυώδους αφωνίας της !! Στον πρωτεργάτη αυτής της απίστευτης πλαστογραφίας και ιστορικής απάτης, τον Φραγκογερμανό Καρολίδη ή κατ’ ευφημισμόν Καρλομάγνον,  έστησαν μπρούντζινο έφιππο ανδριάντα, στο βουλεβάρτο d’ Anroy της Λιέγης, το 1867 και καθιέρωσαν ειδικό βραβείο «Καρλομάγνου».
Το βραβείον απονέμεται σε όσους, ανεξαρτήτως θρησκείας, πιστεύουν στον λεγόμενο Ευρωπαϊκό «Διαφωτισμό», στον Διεθνισμό (στην ευρωπαϊκή και διεθνή κατανόηση), απορρίπτουν την εθνική τους ταυτότητα και κάθε ιδέα περί Έθνους-κράτους, καλλιεργούν ένα κοινό πνεύμα κοσμοπολιτισμού-πολυπολιτισμού, Θρησκευτικού Οικουμενισμού, θέτοντες υπεράνω πάντων, την  Ευρωπαϊκήν τους ταυτότητα, και εργάζονται, αενάως, για την λεγομένη και πολυδιαφημιζομένη Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση!!!
β. Αντικατέστησε τα παραπάνω ονόματα, με τα αντιεπιστημονικά και ανιστόρητα, Βυζαντινός-οί, Βυζάντιον/Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Βαλκάνια/Βαλκανική Χερσόννησος.
Οι σκόπιμες αυτές αλλαγές είναι έργον των Φραγκογερμανών..
Ο όρος «Βυζάντιο» είναι νεολογισμός. Τον χρησιμοποίησε, όπως έχουμε κατ’επανάληψη επισημάνει, για πρώτη φορά ο κρυπτο-ιουδαίος ταλμουδιστής, όργανον των Φράγκων, Ιερώνυμος Wolf (1516-80), στα 1562.
Τον όρον Βαλκάνια,  ενεπνεύσθη το 1808 ο Φραγκογερμανός γεωγράφος August Zeune και το Σύστημα τον καθιέρωσε, με την βοήθεια Άγγλων ταξιδιωτών, από τα τέλη του 19ου και αρχές του 20ου αιώνος… Μέχρι τότε, ΟΛΑ τα εθνικά και διπλωματικά έγγραφα (Ελληνικά και διεθνή), ανεφέροντο στην Χερσόννησο του Αίμου και όχι σε Βαλκάνια ή Βαλκανική Χερσόννησο (Ευτυχώς, στην Θεσσαλονίκη, λειτουργεί ακόμη από το 1953, το ΙΜΧΑ/Ίδρυμα Μελετών Χερσοννήσου του Αίμου. Δυστυχώς όμως, στον ξενικόν τίτλον αναφέρεται ως Institute for Balkan Studies, έχει σχολές για…Βαλκανικές γλώσες,  αποστέλλει προσκλήσεις σε …βαλκανικές χώρες, δεν παύει να αναφέρεται σε Βαλκάνια, Βαλκανική, Βαλκάνιους, κλπ).
[Βαλκάν (Bol-Kan)= Νεοτουρκική λέξη που σημαίνει Μπόλικο/Πολύ αίμα (Κλοπή από τον Ελληνικόν μύθον της ονομασίας του Αίμου, μονομαχία Διός και Τιτάνων που κατέληξε σε ποταμό αίματος/Άφθονο αίμα, που χύθηκε επί της ομωνύμου οροσειράς) και αντικατάσταση της φράσεως Άφθονο αίμα/Μπόλικο αίμα, με τις νεοτουρκικές λέξεις Bol= Άφθονο και Kan= Αίμα ].1
γ. Εισέδυσε στους κόλπους της  Διοικήσεως της Ελλαδικής εκκλησίας, άρχισε την διάβρωση, έργο που επιτέλεσε με σχετική ευκολία, αφού προηγουμένως άλωσε την Ελλαδικήν Πολιτείαν, με αποτέλεσμα σήμερον:
.Η μεν Διοίκηση της Ελλαδικής Εκκλησίας να έχει αποδεχθεί τους αντιεπιστημονικούς, ανιστόρητους, και απαράδεκτους όρους Βυζαντινός-Βυζάντιον και Βαλκάνια-Βαλκανικός (Ομιλεί για Βυζαντινή υμνολογία, βυζαντινή αγιογραφία, βυζαντινή αρχιτεκτονική, βυζαντινούς αυτοκράτορες, βαλκάνια, κλπ), και να συντάσσεται, άνευ ουσιαστικών αντιρρήσεων με τις εκάστοτε αποφάσεις των διωκτών της Ορθοδοξίας,
.Οι δε επίσκοποι, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, να έχουν απολέσει την Ορθόδοξη φωνή τους, καίτοι έμπροσθεν των ιερών ναών και πνευματικών ιδρυμάτων της δικαιοδοσίας τους, κυματίζουν οι σημαίες της Ρωμαϊκής/Ρωμαίϊκης/Ελληνικής Αυτοκρατορίας μας, τις οποίες ανοήτως αποκαλούν …Βυζαντινές !!!.
δ. Διέβρωσε με μεγαλύτερη ευκολία την πνευματική ηγεσία της πατρίδος μας, σε όλες τις βαθμίδες, επιλέγοντας και τοποθετώντας στην κορυφή της πυραμίδος δεδηλωμένους διεθνιστές, Οικουμενιστές, «Ευρωπαϊστές», πιστούς του «Διαφωτισμού» και της λεγομένης «Γαλλικής επαναστάσεως», προκειμένου, μεταξύ των άλλων ανομημάτων, να επεξεργασθούν τρόπους αλλοιώσεως του χαρακτήρος της Εθνικής Επαναστάσεως του 1821 και εξαφανίσεως του συνθήματος «Μάχου υπέρ πίστεως και Πατρίδος» (Ετοιμαστείτε να το διαπιστώσετε κατά τον εορτασμόν της 200ης επετείου. Μία πρώτη γεύση έχουμε πάρει από τον «νεκρόν» λογότυπον της ειδικής προς τούτο ομάδος, που συγκρότησε η ορισθείσα πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής, και κυκλοφόρησε προσφάτως).
ε. Μίσθωσε κονδυλοφόρους-επιστήμονες «κύρους», οι οποίοι συνέγραψαν βιβλία, στα οποία μεταξύ των άλλων:
.Ουσιαστικώς απάλειψαν τα ηρωϊκά κατορθώματα των αρχαίων Ελλήνων (Μαραθών, Θερμοπύλες, Σαλαμίς, Πλαταιές, κλπ), και το κοσμοϊστορικόν έργον του Έλληνος Μακεδόνος βασιλέως Μεγάλου Αλεξάνδρου.
.Πλαστογράφησαν και δυσφήμισαν την Ρωμαίϊκη/Ελληνική ταυτότητα της Αυτοκρατορίας μας, όταν όλοι οι Έλληνες αυτοκράτορες υπέγραφαν ως «Αυτοκράτωρ των Ρωμαίων», ωραιοποίησαν την περίοδον της Οθωμανικής δουλείας, συκοφάντησαν τον εθναρχικόν ρόλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας, κατά την ιδίαν περίοδον και εκθειάζουν τον σφαγέα των Ελλήνων Κεμάλ.
.Προπαγανδίζουν ανερυθριάστως (ειδικώς στην νεολαίαν), ότι η Επανάσταση του 1821 ήταν ένας ξεσηκωμός των ραγιάδων, ανάλογος και απότοκος της «Γαλλικής επαναστάσεως του 1789 », που έγινε για την αποκατάσταση της …Δημοκρατίας και δημιουργίαν κράτους (!!!!!) και ότι η Ορθοδοξία είναι μία θρησκεία σαν όλες τις άλλες, που πιστεύει και λατρεύει τον ίδιον Θεόν, με διαφορετικό όνομα και τρόπον!
.Αλλοίωσαν τον χαρακτήρα των σημαντικώτερων ιστορικών γεγονότων (π.χ. Το ξενοκίνητο πραξικόπημα της 3ης Σεπτεμβρίου 1843, το ονόμασαν λαϊκή Επανάσταση για επιβολή…Συντάγματος και δημοκρατίας. Την πολιτική αλλαγή της 4ης Αυγούστου 1936, την ονόμασαν δικτατορία, ενώ η ανάθεση της πρωθυπουργίας στον Ιωάννη Μεταξά είχε γίνει με την συναίνεση της παμψηφίας σχεδόν των ψηφισάντων βουλευτών του τότε κοινοβουλίου).
 .Απέκρυψαν τα αληθή αίτια και απεσιώπησαν τους πραγματικούς υπευθύνους και εθνοπροδότες (μερικούς απ’αυτούς τους χαρακτήρισαν ακόμη και…εθνάρχες) ή συκοφάντησαν τους πατριώτες-πρωταγωνιστές («Βαλκανικοί» πόλεμοι, α΄παγκ.πόλεμος, Μικρασιατική καταστροφή, Ιστορικόν «ΟΧΙ», Ελληνοϊταλικός-Ελληνογερμανικός πόλεμος 1940-1941, Περίοδοι 1946-1949 και 1967-1974, Κυπριακή τραγωδία, Μεταπολίτευση).
στ. Εξακολουθούν να «πιπιλίζουν» το μυαλό των πιστών ορθοδόξων, προκειμένου να τους πείσουν ως προς την αναγκαιότητα της ενώσεως όλων των θρησκειών, με πνευματικόν αρχηγόν, ο οποίος θα επιλεγεί μελλοντικώς, από τους ηγέτες του παγκοσμίου συμβουλίου των Εκκλησιών.
ζ. Αγωνίζονται λυσσαλέως προκειμένου να απομονώσουν τους κατ’ αυτούς, «φανατικούς» και «εξτρεμιστές» από τους κόλπους της Ορθόδοξης εκκλησίας και να αποκλείσουν την πρόσβασή τους σε ΜΜΕ (συστημικά ή Εκκλησιαστικά) [Κάτι που έχουν επιτύχει σε μεγάλο βαθμό], ώστε να φιμωθεί η φωνή της Αληθείας και …..δημοκρατικώτατα να μην υπάρξει ποτέ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.
η. Τοποθέτησαν στα αρμόδια και συναρμόδια υπουργεία κυρίως της Παιδείας και θρησκευμάτων, σε καίριες θέσεις, δεδηλωμένους ή κρυπτο-αντιχριστιανούς, αχυρανθρώπους, με εντολή συγγραφής εκπαιδευτικών βιβλίων και συναφών συγγραμμάτων, στα οποία:
1/. Πλαστογραφείται η Ορθόδοξη εκκλησιαστική ιστορία, αλλοιώνεται η ερμηνεία των δογμάτων της ορθοδόξου πίστεως, και χωρίων της Αγίας Γραφής και «συγχρωτίζεται» η Ορθοδοξία με τις ανθρώπινες θρησκείες.
2/. Αποσιωπούνται οι αντιχριστιανικές και μισελληνικές απόψεις που καταγράφονται στα δόγματα των θρησκευμάτων (κυρίως του Ταλμουδικού Ιουδαϊσμού, του Ισλαμισμού, του Παπισμού και Τεκτονισμού), και οι ανθελληνικές-μισανθρώπινες ιστορικές πράξεις οπαδών των θρησκειών.
3/. Προβάλλουν τις θέσεις περί Οικουμενισμού, Πολυφυλετισμού και Πολυπολιτισμού και καταλήγουν στο Αγαπολογικό συμπέρασμα της αναγκαιότητος για την Ένωση όλων των θρησκειών, σε μία Πανθρησκεία, με κοινό ναόν κατανοήσεως και κοινόν «θεόν»..
Δεν τολμούν όμως, τουλάχιστον προς το παρόν, να τον κατονομάσουν …Και ο νοών νοείτω....
5. Επειδή ΔΕΝ υπάρχει επίσημος ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ ή στοιχειώδης αντίσταση από πλευράς της επίσημης Ελλαδικής Εκκλησίας, η αρρωστημένη ηγεσία του Συστήματος, τα μέλη της οποίας ανήκουν σε διάφορες θρησκείες (Από τον ταλμουδικόν Ιουδαϊσμόν, τον Ισλαμισμόν, τον Παπισμόν, τον Προτεσταντισμόν, τον άνομον και βλάσφημον Ορθοδοξισμόν, μέχρι τον Βουδδισμόν και τον Τεκτονισμόν), θεωρεί βέβαιον ότι, αργά ή γρήγορα, το απόρθητο κάστρο της Ορθοδοξίας θα πέσει!
Ώ ανόητοι και αμετανόητοι!!!
Σας υπενθυμίζουμε ότι η Χριστιανική Ορθοδοξία, που ενδιαφέρεται για όλους τους ανθρώπους, όπως είπε ο Θεός, «πάντας ανθρώπους θέλει σωθήναι και εις επίγνωση αληθείας ελθείν» (Α΄ ΤΙΜ: 2/4), είναι η μόνη που διαθέτει το μεγάλο φάρμακο, για την καταπολέμηση της παγκόσμιας Νευροβιολογικής ασθένειάς σας, που βασανίζει την ανθρωπότητα, και το μοναδικόν κέντρο Νοσηλείας και αποθεραπείας των νοσούντων.
Ως εκ τούτου, ό,τι και να σχεδιάζετε ή σκέπτεσθε να κάνετε, οποιαδήποτε απειλή και εάν εκτοξεύετε, πυρηνικού πολέμου, πανδημίας, ή άλλης μορφής, η Ορθόδοξη Πίστη και η Ορθόδοξη Εκκλησία, ΔΕΝ πρόκειται να εκλείψουν!!!
Η Ορθόδοξη Εκκλησία από την οποίαν έχουν αυτοεκδιωχθεί όσοι ρασοφόροι, φανερώς ή κρυφίως έχουν συνταχθεί με το ΣΥΣΤΗΜΑ, θα υποστεί, ήδη υφίσταται, νέες επιθέσεις, διωγμούς, στερήσεις, συκοφαντίες, ακόμη και ποινικοποίηση της «Θείας κοινωνίας», με πρόσχημα τον Κορωναϊό, όμως θα παραμείνει όρθια και τελικώς ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ, αφού «ακρογωνιαίος λίθος» της δεν είναι άνθρωπος, αλλά ο ίδιος ο Θεός !!!
*
Προ της δημιουργηθείσης σήμερον, πασιφανώς εχθρικής κατά της Ορθοδοξίας καταστάσεως (ενός είδους ιδιόμορφου διωγμού), είναι αδιανόητο ο Αληθινός Ορθόδοξος Χριστιανός, ο καθαρόαιμος Ρωμηός (Ορθόδοξος Έλλην) να δειλιά και να παραμένει αδρανής. Στις καθημερινές προκλήσεις των πολεμίων της Πίστεως και του Έθνους των Ελλήνων, οι Ρωμηοί οφείλουν να αντιμετωπίζουν με παρρησία, τόσον τους εσωτερικούς υπονομευτές της Ορθοδοξίας, όσον και τους πάσης φύσεως συστημικούς εμπρηστές του Ελληνορθόδοξου Έθνους των Ελλήνων.
Σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ επιτρέπεται ανεκτικότης ή δειλία.
Αμφότερες ενθαρρύνουν την επιθετικότητα και τον υπονομευτικόν ρόλον των «βαρέων λύκων» που έχουν εισέλθει ήδη στην Διοίκηση της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησία μας, και στο Ορθόδοξον ποίμνιον.
Άλλωστε, οι Ρωμηοί δεν είναι Ελλαδίτες ή Γραικοί, όπως οι Ορθοδοξίζοντες και αποστάτες της Πίστεως. Είναι Έλληνες Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οι καταλληλότεροι και πιο αξιόπιστοι μαχητές, για να αντιμετωπίσουν την λαίλαπα των πάνοπλων Ιουδαιοταλμουδιστών «γυπών και κοράκων» και των εγχώριων συνεργατών τους, που έχουν αρχίσει προ πολλού, να κατασπαράσσουν το κομμάτι γης που αποκτήσαμε με ποταμούς αίματος (Ελλάς/Hellas και όχι Γραικία/Greece), τμήμα της αγιασμένης γης, της Ρωμανίας μας, της Γαλάζιας Πατρίδος μας.

Η ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΡΩΜΗΩΝ/ΕΛΛΗΝΩΝ!!! Η ΡΩΜΑΝΙΑ ΜΑΣ!!!

«Ούκ έπαισχύνομαι το εύαγγέλιον του Χριστού» (ΡΩΜ: 1/16).
«Δεν ντρέπομαι να μιλήσω για τον Χριστό όπου χρειαστεί. Δεν ντρέπομαι να ομολογήσω την πίστη μου. Τον Χριστό μου πάντοτε με παρρησία θα ομολογώ. Για τον Χριστό μου θα είμαι πάντοτε πρόθυμος ό­λους τούς εξευτελισμούς να υποστώ. Για τον Χριστό μου θα είμαι έτοιμος το αίμα μου να χύσω. «Τον Χριστόν μου παρακαλώ να με αξιώσει να χύσω το αίμα μου διά την άγάπην Του», έλεγε ό άγιος Κοσμάς ό Αιτωλός.
Μη ξεχνάμε ότι όσους ομολογούν τον Χριστό, θα τούς ομολογήσει και ό Χριστός ως ιδικούς του κατά την ήμερα της Κρίσεως.
«Πάς ούν όστις ομολογήσει έν έμοι έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω κάγώ εν αύτω έμπροσθεν του πατρός μου του εν ούρανοίς» (ΜΑΤΘ: 10/32) .
«'Ός γαρ εάν έπαισχυνθη με και τούς έμούς λόγους έν τη γενεά ταύτη τη μοιχαλίδι και άμαρτωλώ, και ό υιός του ανθρώπου έπαισχυνθήσεται αυτόν όταν έλθη έν τη δόξη του πατρός αυτού μετά των αγγέλων των άγιων» (ΜΑΡΚ: 8/38)                                               
*
Χωρίς το ανίκητον όπλον (Δόρυ-Ασπίδα) της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, είναι αδύνατον όχι μόνον να αποφυλακισθούμε ή να δραπετεύσουμε, από το σατανικόν δεσμωτήριον όπου είμαστε φυλακισμένοι από τους πολιτικο-οικονομικο-θρησκευτικούς δεσμοφύλακες, τους νωτοφόρους του Συστήματος, αλλά ούτε καν να διακρίνουμε την διαφορά μεταξύ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και Ψεύδους,  ΦΩΤΟΣ και σκότους…
Εκεί ακριβώς εστιάζεται και η στρατηγική των κοσμοκρατόρων του Συστήματος: Στην απάλειψη της Ορθοδοξίας που αποτελεί το αληθινό φως, το οποίον φωτίζει τους Ρωμηούς/Έλληνες και αποκαλύπτει τους πλαστογράφους, σφετεριστές,  της ιστορίας μας και επίδοξους απογαλακτιστές της Πίστεώς μας..
Με ποίον τρόπον επιχειρούν αυτή την απάλειψη/διαγραφή της Ορθοδόξου Πίστεως;
Με την «πολτοποίηση»/ πανθρησκειοποίησή της και την ολοκληρωτική άλωση της Ορθόδοξης Εκκλησίας..        
Μήπως μας λένε την Αλήθεια, για τον θανατηφόρον ιόν της πανδημικής μάστιγος, που έχει «προβλεφθεί» προ ετών, τόσον ως προς την πηγήν εκπορεύσεώς του (Wuhan-400) [Η Wuhan είναι η πρώτη πόλη της Κίνας όπου ενεφανίσθη ο ιός], όσον και ως προς τον χρόνον εμφανίσεώς του (2020);


Το επίμαχο απόσπασμα από το βιβλίο της Αμερικανίδας Συγγραφέως Sylvia Browne που είχε «προβλέψει» το ξέσπασμα του Κορωναϊού, το 2008 (!!!!) στο βιβλίο της «End of Days» Browne απεβίωσε το 2013).

Δεν έχουμε αντιληφθεί ότι είμαστε ήδη φυλακισμένοι σε ανοικτές Συστημικές φυλακές, όπου η μοναδική ελευθερία που μας παρέχεται είναι η επιλογή στο δίλημμα:
Ή υποτάσσεσαι σε όσα διατάσσονται από το Σύστημα ή αποθνήσκεις, οικονομικώς, πολιτικώς, επαγγελματικώς, ηθικώς και βιολογικώς;
ΔΕΝ υπάρχει άνθρωπος στην γη, όση δύναμη κι’ αν διεθέτει (πολιτική, στρατιωτική και οικονομική), για να αντισταθεί, να αντιμετωπίσει, πολύ περισσότερο να ανατρέψει το ΣΥΣΤΗΜΑ!
Όποιος ισχυρισθεί κάτι τέτοιο είναι μέγας Ψεύτης, λαοπλάνος και απατεών!
Όποιος πιστεύσει σε τέτοιους ισχυρισμούς, είναι ανόητος ή ψυχοπαθής!!!
Ο μόνος που μπορεί να ανατρέψει το Σύστημα είναι ο Δημιουργός του σύμπαντος και των συμπάντων των ατελευτήτων, Ο μόνος Αληθινός Θεός, ο Ιησούς Χριστός της Ορθοδοξίας μας !!!
Ο Κτίστης του εκπεσόντος αγγέλου, του Εωσφόρου, του άρχοντος του σημερινού ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, του κόσμου τούτου!
Έξη (6) είναι τα προαπαιτούμενα:
· Ακλόνητη, εδραία και τεθεμελιωμένη (Ορθόδοξη) Πίστη, προς τον Δημιουργό/Κτίστη των πάντων, Ιησούν Χριστόν.
· Αδιάλειπτος προσευχή προς τον Κτίστη/Δημιουργόν.
· Μετάνοια και Πνευματική ζωή.
· Μελέτη του Θείου Λόγου Του, της Αγίας Γραφής.
· Ιώβειος Υπομονή.
· Άσβεστη φλόγα της Ελπίδος ότι ο Θεός έχει το σχέδιό Του, για την οριστική απαλλαγή μας από το Εωσφορικό Σύστημα, και
Το πότε και πως είναι αποκλειστικώς δική Του απόφαση !!!
Ο Τριαδικός Θεός της Ορθοδοξίας, σε όλους τους σκεπτομένους, αντισυστημικούς και ελευθέρους Ρωμηούς/Έλληνες, μέσα από τον Θείο Λόγο Του (Αγία Γραφή), δια της Ορθοδόξου Εκκλησίας, προμηθεύει το αμάχητον όπλον της Ορθοδόξου Πίστεως, που έχει αμυντικές και επιθετικές δυνατότητες, και ταυτοχρόνως μας υποδεικνύει τις διαδικασίες και τα λοιπά πνευματικά όπλα, με τα οποία μπορούμε να ανθιστάμεθα, στις αφόρητες πιέσεις και τρομοκρατικές ενέργειες του Εωσφορικού Συστήματος.
ΟΥΑΙ υμίν, νεοφαρισαίοι πολιτικοί, οιηματίες πνευματικοί ταγοί, αυτοθεοποιημένοι επιστήμονες και ορθοδοξίζοντες-εθελοθρησκεύοντες-οικουμενιστές εκκλησιαστικοί άρχοντες !!!
Ζεί ο Κύριος και Θεός μας, Ιησούς Χριστός!!!
Ακούσατε λοιπόν, για μία ακόμη φορά, άνομοι (όσοι θεωρείτε την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ ως Θρησκείαν), και άπιστοι, αμετανόητοι, πωρωμένοι, πλανεμένοι, ασεβείς και αθεράπευτοι, πασών των ανθρωπίνων θρησκειών και σεκτών, τι μας λέγει ο Κύριος:
Καὶ εἶπεν ὁ καθήμενος ἐπὶ τῷ θρόνῳ· ἰδοὺ καινὰ ποιῶ πάντα. καὶ λέγει μοι· γράψον, ὅτι οὗτοι οἱ λόγοι πιστοὶ καὶ ἀληθινοί εἰσι. ( ΑΠΟΚ: 21/5)
«…7 ὁδὸς εὐσεβῶν εὐθεῖα ἐγένετο, καὶ παρεσκευασμένη ἡ ὁδὸς τῶν εὐσεβῶν. 8 ἡ γὰρ ὁδὸς Κυρίου κρίσις· ἠλπίσαμεν ἐπὶ τῷ ὀνόματί σου καὶ ἐπὶ τῇ μνείᾳ, 9 ᾗ ἐπιθυμεῖ ἡ ψυχὴ ἡμῶν. ἐκ νυκτὸς ὀρθρίζει τὸ πνεῦμα μου πρός σε, ὁ Θεός, διότι φῶς τὰ προστάγματά σου ἐπὶ τῆς γῆς. δικαιοσύνην μάθετε, οἱ ἐνοικοῦντες ἐπὶ τῆς γῆς. 10 πέπαυται γὰρ ὁ ἀσεβής· πᾶς ὃς οὐ μὴ μάθῃ δικαιοσύνην ἐπὶ τῆς γῆς, ἀλήθειαν οὐ μὴ ποιήσει· ἀρθήτω ὁ ἀσεβής, ἵνα μὴ ἴδῃ τὴν δόξαν Κυρίου. 11 Κύριε, ὑψηλός σου ὁ βραχίων, καὶ οὐκ ᾔδεισαν, γνόντες δὲ αἰσχυνθήσονται. ζῆλος λήψεται λαὸν ἀπαίδευτον, καὶ νῦν πῦρ τοὺς ὑπεναντίους ἔδεται. 12 Κύριε ὁ Θεὸς ἡμῶν, εἰρήνην δὸς ἡμῖν, πάντα γὰρ ἀπέδωκας ἡμῖν. 13 Κύριε ὁ Θεὸς ἡμῶν, κτῆσαι ἡμᾶς, Κύριε, ἐκτός σου ἄλλον οὐκ οἴδαμεν, τὸ ὄνομά σου ὀνομάζομεν. 14 οἱ δὲ νεκροὶ ζωὴν οὐ μὴ ἴδωσιν, οὐδὲ ἰατροὶ οὐ μὴ ἀναστήσουσι· διὰ τοῦτο ἐπήγαγες καὶ ἀπώλεσας καὶ ᾖρας πᾶν ἄρσεν αὐτῶν. 15 πρόσθες αὐτοῖς κακά, Κύριε, πρόσθες κακὰ τοῖς ἐνδόξοις τῆς γῆς….». [ Η προσευχή αυτή, η οποία σημαίνει "Πρόσθεσε Κύριε κακά (εμπόδια) στους ισχυρούς της γης", προέρχεται από στίχους του προφήτη Ησαΐα (κεφ. 26), οι οποίοι ψάλλονται την Μεγάλη Σαρακοστή ].
«….19 μὴ ἑαυτοὺς ἐκδικοῦντες, ἀγαπητοί, ἀλλὰ δότε τόπον τῇ ὀργῇ· γέγραπται γάρ· ἐμοὶ ἐκδίκησις, ἐγὼ ἀντα­ποδώσω, λέγει Κύριος. 20 ἐὰν οὖν πεινᾷ ὁ ἐχθρός σου, ψώμιζε αὐτόν, ἐὰν διψᾷ, πότιζε αὐτόν· τοῦτο γὰρ ποιῶν ἄνθρακας πυρὸς σωρεύσεις ἐπὶ τὴν κεφαλὴν αὐτοῦ…..(ΡΩΜ: 12/19-20).
«Έξω οι κύνες και οι φαρμακοί και οι πόρνοι και οι φονείς και οι ειδωλολάτραι και πας ο φιλών και ποιών ψεύδος» (ΑΠΟΚ: 22/15).
«…Πλην τους εχθρούς μου εκείνους, τους μη θελήσαντές με βασιλεύσαι επ’ αυτούς, αγάγετε ώδε και κατασφάξετε αυτούς έμπροσθεν εμού» (ΛΟΥΚ:10/27).
ΟΥΑΙ!!! ΟΥΑΙ!!! ΟΥΑΙ!!!    
Απόγονοι του εσμού των κρυπτοταλμουδιστών Φαρισαίων (Jews), της ολέθριας σπείρας θεοστυγών, πονηρευομένων, θεοκτόνων Συναγωγής, οι προγονοί σας δεν απήντησαν στον Πιλάτον, όταν τους είπε ότι ο Ιησούς είναι αθώος, «Τό αἷμα αὐτοῦ ἐφ’ ἡμᾶς καί ἐπί τά τέκνα ἡμῶν»; (ΜΑΤΘ:27/25).
Ε ! λοιπόν, εσείς και οι πρόγονοί σας είσθε ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, για ό,τι φοβερόν σας συμβεί, με την πτώση της Βαβυλώνος της Μεγάλης, διότι:
.«…ἔπεσεν, ἔπεσε Βαβυλὼν ἡ μεγάλη, καὶ ἐγένετο κατοικητήριον δαιμονίων καὶ φυλακὴ παντὸς πνεύματος ἀκαθάρτου καὶ φυλακὴ παντὸς ὀρνέου ἀκαθάρτου καὶ μεμισημένου· 183 ὅτι ἐκ τοῦ οἴνου τοῦ θυμοῦ τῆς πορνείας αὐτῆς πέπτωκαν πάντα τὰ ἔθνη, καὶ οἱ βασιλεῖς τῆς γῆς μετ᾿ αὐτῆς ἐπόρνευσαν, καὶ οἱ ἔμποροι τῆς γῆς ἐκ τῆς δυνάμεως τοῦ στρήνους αὐτῆς ἐπλούτησαν...». (ΑΠΟΚ:18/24 )
.«ἐμοὶ ἐκδίκησις, ἐγὼ ἀνταποδώσω, λέγει Κύριος·…. Φοβερὸν τὸ ἐμπεσεῖν εἰς χεῖρας Θεοῦ ζῶντος.(ΕΒΡ:10/30-31)         
ΟΥΑΙ!!! ΟΥΑΙ!!! ΟΥΑΙ!!!
Αρχιερείς-ιερείς ΟΛΩΝ των θρησκειών και θρησκευτικών σεκτών, πιστοί του Εωσφόρου και των εκπεσόντων αγγέλων (δαιμόνων)...
«Ο Χριστός εποχούμενος αυτοίς [του λευκού ίππου/τοις Αποστόλοις (Είς δε ίππος και ου πολλοί. Οι γαρ Απόστολοι, καίτοι πολλοί υπαρχοντες, όμως ΕΝ τω παρ’αυτών κηρυττόμενον ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, και ΕΝΑ τρόπον σύμφωνον είχον και ΜΙΑΝ ΠΙΣΤΙΝ εκήρυξαν)] και αδιαστάτως συνών, ενδυναμών τε αυτούς και ηνιοχών, και εις το Αυτού θέλημα διϊθύνων.. «ἐξῆλθε νικῶν καὶ ἵνα νικήσῃ». [Ερμηνεία χωρίου υπό Πατριάρχου Ιεροσολύμων Ανθίμου (1788-1808)] {ΑΠΟΚ:6/2}.
ΟΥΑΙ!!! ΟΥΑΙ!!! ΟΥΑΙ!!!
Βασιλείς-Έμποροι των Εθνών της Βαβυλώνος της…Μεγάλης !
«… οὐαὶ οὐαί, ἡ πόλις ἡ μεγάλη Βαβυλών, ἡ πόλις ἡ ἰσχυρά, ὅτι μιᾷ ὥρᾳ ἦλθεν ἡ κρίσις σου.1811 καὶ οἱ ἔμποροι τῆς γῆς κλαύσουσι καὶ ενθήσουσιν ἐπ᾿ αὐτῇ, ὅτι τὸν γόμον αὐτῶν οὐδεὶς ἀγοράζει οὐκέτι…». (ΑΠΟΚ:18/10-11)
«…ἐγὼ τὸ Α καὶ τὸ Ω, ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος, ἀρχὴ καὶ τέλος. 2214 Μακάριοι οἱ ποιοῦντες τὰς ἐντολὰς αὐτοῦ, ἵνα ἔσται ἡ ἐξουσία αὐτῶν ἐπὶ τὸ ξύλον τῆς ζωῆς, καὶ τοῖς πυλῶσιν εἰσέλθωσιν εἰς τὴν πόλιν.….. 2216 ᾿Εγὼ ᾿Ιησοῦς ἔπεμψα τὸν ἄγγελόν μου μαρτυρῆσαι ὑμῖν ταῦτα ἐπὶ ταῖς ἐκκλησίαις. ἐγώ εἰμι ἡ ῥίζα καὶ τὸ γένος Δαυΐδ, ὁ ἀστὴρ ὁ λαμπρὸς ὁ πρωϊνός…» (ΑΠΟΚ: 22/13-16).
Ταῦτα Λέγει ὁ μαρτυρῶν ᾿Ιησοῦς Χριστός · ναὶ ἔρχομαι ταχύ. ἀμήν, ναὶ ἔρχου, Κύριε ᾿Ιησοῦ.



ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
(Πέραν των αναφερθεισών στα κείμενα, πηγών)
1. Θεοδώρου Ανδρέας, Η Ουσία της Ορθοδοξίας, 2η έκδ. βελτιωμένη, εκδ. Παρουσία, Αθήνα 1998, σελ. 33.
2. Ματσούκας Α. Νίκος, Γένεσις και ουσία του Ορθοδόξου Δόγματος (σειρά Ανάλεκτα Βλατάδων #2), Πατριαρχικόν Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, Θεσσαλονίκη 1969, σελ. 29, υποσημ. #1.
3. Το γαρ Μυστήριον ήδη ενεργείται της Ανομίας, Ιωάννη Γ. Παλαιτσάκη, Αθήνα, 1999.
4.    ΘΗΕ, τόμ. 5ος (1964),
5. Παπαδόπουλος Γ. Στυλιανός, Θεολογία και Γλώσσα, Ακρίτας, έκδ. 3η βελτιωμένη, Αθήνα 2002, σελ. 42.
6. Χρήστου Παναγιώτης, Ελληνική Πατρολογία, τόμ. Δ΄, 2η έκδ., Κυρομάνος, Θεσσαλονίκη 2006, σελ. 59.
7. Ματσούκας Α. Νίκος, Ιστορία της Φιλοσοφίας, 7η έκδ., Πουρναράς, Θεσσαλονίκη 2001, σελ. 255.
8. Μ. Βασιλείου, Προς Ευστάθιον, PG 32, 829Β.
9. Παπαδόπουλος Γ. Στυλιανός, Πατρολογία, τόμ. Β', έκδ. 2η, Αθήνα 1999, σελ. 41.
10. Καρμίρης Ιωάννης, Τα δογματικά και συμβολικά μνημεία της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, τόμ. Α', 2η έκδ., Αθήνα 1960, σελ. 85.
11.  Νίκος Ματσούκας, Δογματική...Β΄, σελ. 17
12.  Π. Τρεμπέλας, Δογματική Α΄, σελ. 5
13. Τα δόγματα π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου από το βιβλίο  (Το νόημα της ζωής στο φως της Ορθοδοξίας)
14.    Τα δόγματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και οι ιεροί Πατέρες, Κων. Χαρ. Κορλός, θεολόγος aktines.blogspot.com/2015/05/blog-post_64.html
18. Ανδρούτσος, Χρήστος (1869-1935). Δογματική της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας. Αθήναι :Τυπογραφείον του "Κράτους" 1907.----Δογματική της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας,Εκδόσεις Αστήρ, 2005.
19. Ηλία Βενιέρη, Το Φως του Κόσμου – Συνοπτική Έκθεση της Ορθοδόξου Χριστιανικής Πίστεως, έκδοσις Ορθοδόξου Χριστιανικού Συλλόγου ο Άγιος Αρσένιος ο εν Πάρω Θαυματουργός, Αθήναι 1982, σ. 25 – 28).
20. Π.Ι. Μπρατσιώτου, περί των θεμελειωδών αρχών και γνωρισμάτων της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σελ. 6
21.π. Ιωάννου Σ. Ρωμανίδου, Ρωμαίοι ή Ρωμηοί Πατέρες της Εκκλησίας. Θεσσαλινίκη 1984. Του ιδίου, Η θρησκεία είναι νευροβιολογική ασθένεια, η δε Ορθοδοξία η θεραπεία της., στον τόμο. Ορθοδοξία, Ελληνισμός... Εκδ. Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, Β΄ τόμος, 1996, σ.67-87. Του ιδίου Church synods and Civilisation, στη ΘΕΟΛΟΓΙΑ, τ.63 (1992) 421-450 και Ελληνικά, τ.66 (1995) 646-680.
22. Π. Ιερόθεου Βλάχου (τώρα μητροπ. Ναυπάκτου), Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία, Έδεσσα 1986. Του ιδίου, Μικρά είσοδος στην Ορθόδοξη Πνεύματικότητα, Αθήνα 1992. Του ιδίου, Υπαρξιακή Ψυχολογία και Ορθόδοξη Ψυχοθεραπεία, Λειβαδιά 1995.
23. Γ. Δ. Μεταλληνού, Ορθόδοξη θεώρηση της Κοινωνίας, Αθήνα 1986. Θεολογική μαρτυρία της εκκλησιαστικής λατρείας, Αθήνα 1996 κ.α.
24. Ορθοδοξία - Ελληνισμός, πορεία στην γ΄ χιλιετία. Τόμος Β, έκδ. Ιεράς Μονής Κουτλουμουσίου, Άγίου Όρους 1996, σ. 67-68).


                                                            Τέλος και τω Αναστάντι Θεώ Δόξα






1 The concept of the "Balkans" was created by the German geographer  August Zeune in 1808. During the 1820s, "Balkan became the preferred although not yet exclusive term alongside Haemus, among British travelers... Among Russian travelers not so burdened by classical toponymy, Balkan was the preferred term."
Bol (Turkish) =abundant, ample, broad, wide (άφθονος, ευρύχωρος, πλατύς/πλήρης,..)
bol adjective = abundant, ample, bountiful, plenty, effusive, plentiful..
"bol bol" adj. abundary (αφθόνως)
Kan (Turkish) =Blood.
Bol Kan= Abudant Blood.
Πηγές: Pavic, Silvia (22 November 2000). "Some Thoughts About The Balkans.". About, Inc. Archived from the original on 28 February 2008. Retrieved 31 March 2008 και Maria Todorova Gutgsell, Imagining the Balkans (Oxford University Press, 2009; ISBN 0-19-972838-0), p. 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου