Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ TΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΠΡΩΤΩΝ Μ.Χ. ΑΙΩΝΩΝ

(ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ)

            Μέρος 8ο

              -Όπως προαναφέραμε, δύο σύγχρονες ερευνήτριες της αρχαίας ιστορίας, σε εμπεριστατωμένες μελέτες-πονήματά τους  εχαρακτήρισαν τον Α.Τ. ψευδο-Απολλώνιον και μυθοποιημένο πρόσωπο. Οι αδίστακτοι παραμυθολόγοι, συντηρητές του μύθου του Α.Τ., αντί να αντικρούσουν τα πορίσματα των ερευνητριών, με πειστικά επιχειρήματα, προτίμησαν να απαντήσουν με ένα σαθρό, ύποπτο και επαναλαμβανόμενο, στο διαδίκτυο, «επιχείρημα» ενός γενικού ανακοινωθέντος προερχομένου από τις Ινδίες, κατά την διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου!!! Συγκεκριμένως:
               Mας προέβαλλαν ως «σημαία» μία πληροφορία η οποία, κατά τους ισχυρισμούς τους, δημοσιεύθηκε σε ινδικό ερευνητικό περιοδικό (1942) και αφορά σε χειρόγραφο στα σανσκριτικά που βρέθηκε και απεκάλυπτε, δήθεν, την δράση στην Ινδία ενός «Απαλούνα» και του συνοδού του «Νταμίζε».
                  Οι κράχτες του Συστήματος έσπευσαν να ταυτίσουν τα πρόσωπα του χειρογράφου με τον Απολλώνιο Τυανέα και τον Δάμιδα!!!
                  Δεν απήντησαν, όμως, στα εξής ερωτήματα:
-Σε ποιο περιοδικό ανεγράφη η πληροφορία, ποιοί οι ιδιοκτήτες-εκδότες (πλήρη βιογραφικά στοιχεία);
-Ποιος ή ποια ομάδα ερευνητών ανεκάλυψε το «χειρόγραφο»  (ονοματεπώνυμα, επιστημονικοί τίτλοι, διευθύνσεις, κλπ), που ακριβώς ανεκαλύφθη, πότε και ποιος το ερμήνευσε;
-Έχει δημοσιευθεί φωτογραφία του χειρογράφου; Ανεγράφη η σχετική πληροφορία σε  άλλα διεθνή ή ελληνικά έντυπα; Εάν ναι, ποία και πότε;
-Ετέθη υπόψη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητος αυτή η «ανακάλυψη»; Εάν ναι, ποιες ήσαν οι απόψεις-αντιδράσεις;
-Το όνομα «Απαλούνα» που ισχυρίζονται ότι αναγράφεται στο χειρόγραφο σημαίνει Απόλλων, και όχι Απολλώνιος. Ο Apaluna ή  Apulunas ήταν ο αντίστοιχος Απόλλων, ο θεός των Ασιατών Χεττιτών1. Ούτε αυτό γνωρίζουν;  
- Για ποιο λόγο μετέβη ο Α.Τ. στις Ινδίες, για να φωτίσει ή να φωτισθεί;
-Γιατί οι Τυανεόπληκτοι να χρειάζονται μία «τυχαία» ανακάλυψη στις Ινδίες το 1942, για να εξηγήσουν τα ανεξήγητα, αφού έχουν εκδοθεί  χιλιάδες τόμοι βιβλίων για τον «Θαυματοποιό» τους Απολλώνιο; 
Όλες οι αρχαιόπληκτες ιστοσελίδες, σήμερα αναφερόμενες στον Α.Τ. υψώνουν διθυραμβικώς ως σημαία το υποτιθέμενο δημοσίευμα του ινδικού περιοδικού, επτά δεκαετίες περίπου μετά την αρχική δημοσίευσή του,το1942, και βυσσοδομούν κατά  του  Weisser συγγραφέα του βιβλίου (εκδόθηκε το 1980) και της Maria Dzielska (M.D.) που διέπραξαν το «έγκλημα» να αμφισβητήσουν την ύπαρξη και τα «θαύματα» του Α.Τ. και να θεωρήσουν τον Α.Τ. ως πλάσμα της φαντασίας του Φιλοστράτου ή μυθοποιημένο πρόσωπο.
                 Οι άφρονες ρακοπλάστες, μηρυκαστικά μυθοπλασιών, μεθυσμένοι από τον ίλλιγγο της μισσαλοδοξίας τους στην προσπάθειά τους να συντάξουν, δηλαδή να αναμασσήσουν, ένα «δυνατό» απαντητικό κείμενο, απεγυμνώθησαν.
            Επειδή είδαν στις επαναλαμβανόμενες διαδικτυακές πηγές το όνομα  U. Weisser, χωρίς να ερευνήσουν τίποτε περί αυτού, εθεώρησαν ότι ο συγγραφέας είναι άνδρας. Απεγυμνώθησαν όμως διότι ο συγγραφεύς είναι γυναίκα (Ursula). Ούτε καν το φύλο του/της συγγραφέως δεν διεπίστωσαν, αλλά εξαπέλυσαν ποταμούς ύβρεων κατ’ αυτού!!!

Ανατρέξατε στις διαδικτυακές πηγές για τον Α.Τ. και θα το διαπιστώσετε.
     


   

                            Τι σημαίνει αυτό;
        - Ότι δεν τους ενδιέφερε ποιος ή ποια ήταν ο/η συγγραφέας και τι έγραφε. Είχαν, ως συνήθως, τυποποιημένες τις απαντήσεις εκ των προτέρων, όπως: Δεν ξέρει τι γράφει, είναι υποστηρικτής των εβραιοχριστιανών, αυτά τα λένε οι φανατικοί χριστιανοί, είναι μισθωμένος ανθέλλην, αγράμματος, κλπ.
              -Πλήρης συσκότιση του εγκεφάλου, μισαλλοδοξία, αγραμματοσύνη, ένδεια/ ανυπαρξία επιχειρημάτων, ιστορική αγνωσία, εωσφορική αλαζονεία.  
                   Ακόμη και ένας καθηγητής ελληνικού πανεπιστημίου, της κλασσικής φιλολογίας, που επιστρατεύθηκε για να αντικρούσει τα δύο βιβλία-καταπέλτες κατά της ιστορικότητος του Α.Τ. και της αυθεντικότητος του έργου του Φιλοστράτου, προέβη στο ασυγχώρητο για καθηγητή λάθος να καταφερθεί κατά του και όχι της συγγραφέως.
                           Ο καθηγητής όπως και οι άλλοι αρχαιόπληκτοι, σχολιάζοντας το βιβλίο της Maria Dzielska, κατεφέρθη κατά του συγγραφέως U. Weisser, αναμασσώντας προφανώς σχόλια-ύβρεις από τις διαδικτυακές πηγές, χωρίς να έχει δει το βιβλίο, χωρίς να το έχει ξεφυλλίσει, έστω, πολύ περισσότερο χωρίς να έχει μελετήσει το περιεχόμενό του (στην Γερμανική γλώσσα).
                            Με άλλα λόγια, επειδή είδε κάπου ο επιστρατευθείς καθηγητής, όπως και οι άλλοι, ή διάβασε σχόλια για βιβλίο κάποιου συγγραφέως U.WEISSER, που αποκαλούσε τον Α.Τ. ψευδο-Απολλώνιο, τυφλωμένος από το αντιχριστιανικό/αρχαιολατρικό πάθος του ούτε καν ασχολήθηκε με το ποιος/ποιά είναι ο/η συγγραφεύς, ούτε καν ανεζήτησε το βιβλίο για να δεί το εξώφυλλό του (στην γερμανική γλώσσα).
                              Έτσι ερμήνευσε και αυτός το U ως μικρό όνομα άρρενος συγγραφέως «αντέκρουσε» με την δύναμη της…φαντασίας του τα επιχειρήματά του, επιδιώκοντας μέσα από το άρθρο του να χαρακτηρίσει τονWeisser (δηλ. τηνWeisser) πλανεμένο, μεροληπτικό, ανιστόρητο.


                   Στο συγκεκριμένο άρθρο, όμως, όπως το διαβάζετε και εσείς, ομολογείται και μία αλήθεια. Ότι μέχρι την ανακάλυψη του…..περίφημου σανσκριτικού χειρογράφου (1942), δηλαδή για δύο χιλιετίες περίπου, ήταν διάχυτη η πεποίθηση όλων των αρχαιογνωστών ότι ο Απολλώνιος Τυανεύς ήταν πλάσμα της φαντασίας του Φιλοστράτου και όχι ιστορικό πρόσωπο!!!

                 Αυτοί είναι οι αμετανόητοι αρχαιόπληκτοι/Τυανεόπληκτοι. Τέτοιος και χειρότερος φαίνεται να ήταν και ο Φιλόστρατος αφού διετάχθη από την Ρωμαία αυτοκράτειρα να συνεργασθεί με την συμμορία των Ταλμουδιστών-αποκρυφιστών-παγανιστών-ειδωλολατρών Ρωμαίων, και να δημιουργήσει έναν αντι-Χριστό ως «αντίβαρο» του Ιησού Χριστού,του Θεανθρώπου Ιησού που απεκάλυπτε τους παγκόσμιους συνωμότες (ανίερη τριάδα των ταλμουδιστών Φαρισαίων-Γραμματέων-Σαδδουκαίων), ματαίωνε τα σχέδια της διαφυλετικής /εωσφορικής συμμορίας των πλαστογράφων και άλλαζε ήδη τον ρουν της παγκόσμιας Ιστορίας!!!
Μας έχουν συνηθίσει οι φανατικοί αντιχριστιανοί, κυρίως οι ταλμουδιστές, στις «ανακαλύψεις» τέτοιου είδους αναξιόπιστων χειρογράφων και παπύρων πολλούς αιώνες μ.Χ. ενώ αγνοούν ή αποσιωπούν κάποιους άλλους αυθεντικούς, επιστημονικώς βεβαιωμένης αρχαιότητος και μεγίστης προϊστορικής αξίας.
 Το 1910 άνθρωποι της J.P. Morgan ισχυρίσθηκαν ότι ανεκαλύφθη πάπυρος που τοποθέτησαν στην βιβλιοθήκη τους, στον οποίο ανεφέρετο, κατά μετάφραση ενός Ολλανδού ιστορικού (Roelef van der Broek) ότι ο Ιησούς «άλλαζε μορφές και έτσι παρέμενε ασύλληπτος», συνεπέραναν δε ότι ο Ιησούς δεν εσταυρώθη ο ίδιος αλλά κάποιος άλλος που πήρε την μορφή του (Αυτό υποστηρίζεται σήμερα και από τους ισλαμιστές, για την σταύρωση του Ιησού, καθ’ όσον περιλαμβάνεται στις σελίδες του κορανίου).
 Χρειαζόμαστε τίποτε περισσότερο για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία τέτοιων χειρογράφων, την δολιότητα των παρουσιαστών-ερμηνευτών και την σκοπιμότητα τέτοιων ανακοινώσεων/«ανακαλύψεων»;
Όλοι γνωρίζουμε ότι οι Ταλμουδιστές με συμμάχους τους κάθε δόγματος και χρώματος αντιχριστιανούς, εφευρίσκουν  τρόπους και μέσα για να πολεμούν τον Ιησού. Και τι δεν έχουν πει μέχρι τώρα για τον Ιησού και την Θεοτόκο-Παναγία μας. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ματαιοπονούν διότι τους τυφλώνει η εωσφορική αλαζονεία τους! Η Ορθόδοξη Εκκλησία πολεμουμένη νικά! Ο τελικός νικητής θα είναι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ. Αλλά και οι Ινδοί, λόγω Ινδουϊσμού-Βουδισμού, μάγιστροι όντες στην αποκρυφιστική καρμα-παραμυθολογία είναι από τους καλύτερους συμμάχους των ταλμουδιστών.
                         4η: - Όσοι υπεστήριξαν, τότε, ή υποστηρίζουν σήμερα ότι ο Α.Τ. ήταν μετενσάρκωση του Ιησού είναι ψυχασθενείς αφού ο Α.Τ. εγεννήθη όταν ζούσε ο Κύριος!!! Aλλά και αν υποθέσουμε ότι ο Α.Τ. εγεννήθη 1-5 χρόνια προ της γεννήσεως του Κυρίου πάλι δεν έχει νόημα ο ισχυρισμός περί μετανσαρκώσεως. Τέλος εάν υποθέσουμε ότι ο Α.Τ. γεννήθηκε μετά τον θάνατον του Κυρίου τότε ανατρέπεται όλο το παραμυθολογικό οικοδόμημα πάνω στο οποίο  στήθηκε ο μύθος του Φιλοστράτου αφού:
·Όλες οι πηγές της γραμματείας αναφέρουν ως χρονολογία γεννήσεως του Α.Τ. μεταξύ 1-15 μ.Χ.
·Οι Τυανεόπληκτοι θα πρέπει να μας αποδείξουν, εάν επιμένουν στα περί μετενσαρκώσεως ,ότι οι μετά τον θάνατόν Του εμφανίσεις του Κυρίου Ιησού Χριστού μέχρι την Ανάληψή Του, ήσαν παρουσίες του Α.Τ. προ της ιστορικής εμφανίσεώς/γεννήσεώς του!!!!!! 
                       Πολλοί και πολύ θα ήθελαν να μην είχε σαρκωθεί ο Υιός και Λόγος του Θεού.
                       Ως προς την ιστορικότητα του προσώπου Του Ιησού Χριστού υπάρχουν :
-    Μαρτυρίες εκ του ιουδαϊσμού2.
-    Μαρτυρίες εθνικών συγγραφέων3.
-    Μαρτυρίες αιρετικών4.
                  Δεν αναφέρομεν τις αμέτρητες ιστορικές χριστιανικές πηγές για να διευκολύνομεν την αντικειμενικότητα της ερεύνης.
                        Ας τις αναζητήσουν οι πάσης φύσεως αρχαιολάγνοι, αντιχριστιανοί και Τυανεόπληκτοι, ας τις μελετήσουν και μετά «δεύτε διαλεχθώμεν».
                       5η: - Όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης συνεγράφησαν από τους αποστόλους μεταξύ 52 και 72 μ.Χ. και περί το 95 μ.Χ. η Αποκάλυψη. Όταν είχαν γραφεί τα βιβλία της Καινής διαθήκης (ευαγγέλια, επιστολές, Αποκάλυψη)  ούτε κατά διάνοια είχαν αρχίσει να πλαστογραφούν και να συγγράφουν τα λεγόμενα «απόκρυφα».
                 Οι συνωμότες-πλαστογράφοι συνεσκέπτοντο στις διάφορες σκοτεινές σχολές/στοές ή «ιερούς» ναούς της εποχής εκείνης και ζητούσαν από τους αρχιερείς τους, και μέσω αυτών από τον «άρχοντα του κόσμου τούτου», τον ψευδοθεό τους, να πληροφορηθούν πως θα αντιμετωπίσουν τον χείμαρρο της μεταστροφής των ανθρώπων στον Χριστιανισμό, την αποκάλυψη του Θεανθρώπου στον κόσμο και την ματαίωση των εωσφορικών σχεδίων τους!  
                  Εφοβούντο γαρ τους αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες της Γεννήσεως, Δράσεως, Σταυρώσεως, Αναστάσεως, Αναλήψεως του Κυρίου.
                 -Αρκούν τα έργα των Πατέρων της Εκκλησίας του 2ου και 3ου αιώνος στα οποία περιλαμβάνεται ολόκληρη η Καινή Διαθήκη.5 
                     -Το βιβλίο του Φιλοστράτου, είναι ιστορικώς βεβαιωμένον ότι δεν εγράφη ενωρίτερον του 217 μ.Χ.
                -Υπάρχουν 2.500 κώδικες που περιέχουν ολόκληρη την Αγία γραφή (Παλαιά και Καινή) και άλλοι 25.000 που περιέχουν μεγάλα κομμάτια της Καινής Διαθήκης6. Οι αρχαιότεροι από αυτούς εγράφησαν γύρω στο 250 μ.Χ7. Στον  τρίτον τόμο(1740) των Αntiquitates ο Ιταλός ιστοριοδίφης Αντόνιο Μουρατόρι (1672-1750), εδημοσίευσε το γνωστό ως Μουρατοριανόν απόσπασμα ή κανών, χρονολογούμενον από το 180 μ.Χ. που περιλαμβάνει όλα τα βιβλία της Καινής Διαθήκης μετά σχολίων.
           Για ποια αντιγραφή κειμένων ομιλούν σήμερα, οι αδίστακτοι θιασώτες των συνωμοτών-πλαστογράφων;
              Η ιστορία βοά: Δεν υπάρχει καταγεγραμμένο στις «δέλτους» της πρόσωπο με τις προδιαγραφές, το όνομα, το βιογραφικό και τις ικανότητες με τις οποίες τον εκαλλώπισε ο παγανιστής Φιλόστρατος. Ο Απολλώνιος Τυανεύς είναι αποκύημα της φαντασίας του Φιλοστράτου πλασθέν κατ’εντολήν του αυτοκρατορικού ζεύγους Σεπτιμίου Σεβήρου και Ιουλίας Δόμνας, σε μία απέλπιδα προσπάθεια, όμοια με εκείνη των βυθιζομένων στον τρικυμιώδη ωκεανό, για να αντιμετωπίσουν την καλπάζουσα νέα πίστη Του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.
          Οι σύγχρονοι ανιστόρητοι, θυμοπληθείς, βαττολόγοι, εκβακχευτές αντιχριστιανοί, αντί να παραδεχθούν την πλάνη τους, τυφλωμένοι από το αβυσσαλέο μίσος κατά του Ιησού Χριστού, προτιμούν να βαυκαλίζονται ιστορικώς και θρησκευτικώς και να «ξεθυμαίνουν» με άρθρα και ομιλίες στα ΜΜΕ, στις τηλεοράσεις, σε ιδιωτικές συνάξεις, στα ιστολόγια, ισχυριζόμενοι αβασίμως, σοφιστικώς και  αυθαιρέτως, ότι ο Ιησούς δεν είναι ιστορικό πρόσωπο, … Αυτός τους πονάει…Ο Ιησούς Χριστός.. Για τον Αλλάχ, τον Βούδα, τον «θεό» των Ταλμουδιστών (Jews) δεν βγάζουν άχνα. Αλαλία, ιχθυώδης αφωνία.
          Ας μη βιάζονται...Σύντομα θα λάβουν την απάντηση για τον Ιησού Χριστό, όταν θα Τον δουν να έρχεται εν τη Δόξη Του για να αποδώσει Δικαιοσύνη σε ζώντας και νεκρούς…Μόνο που για όσους από αυτούς παραμείνουν αμετανόητοι, θα είναι πολύ αργά!!!

                                                                                                            Συνεχίζεται








 ΜΕΡΟΣ 1ο  ΜΕΡΟΣ 2ο  ΜΕΡΟΣ 3ο  ΜΕΡΟΣ 4ο  ΜΕΡΟΣ 5ο ΜΕΡΟΣ 6ο  ΜΕΡΟΣ 7ο                                                      


1 Μεγ. Αμερ. Εγκ.,τ.3ος,σ.163
2 -Φίλων Ιώσηπος, Ιουδαϊκή Αρχαιολογία, XVIII, 5,2 XX,9,1.
    -Ραββινική Φιλολογία (Heinrich Laible, Jesus Cristus im Talmud, Berlin 1891).
3  -Τάκιτος, Tact. Annal. XV, 38, 44. (115-117 μ.Χ.)
  -Σουετώνιος, Vita Claud. C. XXV: «Judaeos Impulsore Chresto assidue tumultuantes Romae  expulsit».
   -Πλίνιος, Pli. Epist. X, XCVI (συνεγράφη περί το 112 μ.Χ.)
   -Ιουστίνος και Τερτυλλιανός (Α΄ Απολογία 35 και 48- Apolog. V, 21).
  -Εθνικοί συγγραφείς του 2ου αι. οι οποίοι στα έργα τους επικρίνουν τον Ιησού Χριστόν: Νουμήνιος, Φλέγων, Γαληνός, Λουκιανός, Κέλσος.
4  Βασιλείδης ο Αλεξανδρινός, Ουαλεντίνος, Μαρκίων, κ.α.
5   Έρευνα-μελέτη του Sir David Dalrymple- Mc Dowell, Josh, Evidence That Demands a Verdict, Vol. I, (San Bernardino, CA, Here’s Life, 1972, p.50-51).
6   Μεγ. Αμερ. Εγκυκλοπαίδεια, τ. 16ος , σ.446
7   Τι είναι ο Χριστός; Μητροπολίτου Νικοπόλεως Μελετίου, 1991, σ.31.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου