Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ  (ΨΕΥΤΟ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΡΟΣ 11ο


Πρόταση Ονοματοδοσίας του κράτους των Σκοπίων
(Proposal for the naming of Skopje’s miniature state).


Προς: Την Ελλαδική κυβέρνηση, τον ΟΗΕ, την Ε.Ε. και λοιπά κράτη (To: The Greek Government, UN Organization, Ε.U and all the  states of the whole world):
α/.Confederation of Cerna Gora-Skopje (4 cantons/States) ή
β/.Confederation of  Vardarska (4 cantons/States).
Four (4) cantons as follows:
a/ Skipetarian-speaking (Αλβανόφωνοι) [Western]
b/ Slavian/Serbian sreaking (Σερβόφωνοι) [Northern]
c/ Bulgarian speaking (Βουλγαρόφωνοι) [Eastern]
d/ Vlachian-Greek speaking ( Βλαχόφωνοι-Ελληνόφωνοι) [Southern]

«Όσοι Ελλαδίτες βουλευτές, εκλεγμένοι με καθεστώς κοινοβουλευτικής (ψευδο) δημοκρατίας, από τον ευκολόπιστον και πάντα προδομένον Ελληνικόν λαόν, τολμήσουν να παραδώσουν δια της ψήφου τους, το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας».
*
7. ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ (ΨΕΥΔΟ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ1
α. Το πόρισμα Καλούδη
Μέσω του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στην επιφάνεια το πόρισμα Καλούδη, για τα δάνεια των κομμάτων, το οποίον αφορούσε στα θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις που ελάμβαναν επί σειρά ετών τα ελληνικά πολιτικά κόμματα και είχε μπει στο αρχείο, με νόμο της συγκυβερνήσεως Σαμαρά - Βενιζέλου.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, την Δευτέρα 23/01/2017, ανέφεραν χαρακτηριστικά:
«Στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της, προτείνεται η ανάσυρση της δικογραφίας Καλούδη από το αρχείο και η συνέχιση της ποινικής διαδικασίας από το σημείο που βρισκόταν τον Απρίλιο του 2013, όταν επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημοσιεύθηκε ο Ν. 4146/2013, που αποτέλεσε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων των κομμάτων».
Όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές:
1/. Οι τράπεζες δάνειζαν με «αέρα» σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ, για να στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα.
2/.  Τα ίδια ΜΜΕ, υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές, εξυπηρετώντας πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική και ηγεμονία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
3/. Τα πολιτικά κόμματα έπαιρναν θαλασσοδάνεια μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών από τους ίδιους τους κυβερνώντες, για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
4/.  Για το όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων, υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και τραπεζικών στελεχών, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων.
Οι παραπάνω επισημάνσεις στηρίζονταν σε ένα μεγάλο βαθμό, στο πόρισμα του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη το 2013 και στο διαβιβαστικό που είχε στείλει προς τον οικονομικό εισαγγελέα, για ποινικές διώξεις κατά πολιτικών προσώπων και τραπεζιτών. 
β. Αλλαγή πολιτικής ατζέντας και αντιπερισπασμός από τον ΣΥΡΙΖΑ 
Γιατί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να επαναφέρει παράλληλα με την εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ και το πόρισμα Καλούδη που αφορούσε στα δάνεια που ελάμβαναν τα πολιτικά κόμματα τα προηγούμενα χρόνια με αστείες εγγυήσεις;
Ο λόγος είναι προφανής: Για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και για να «καλύψει» το θολό τοπίο που αφορούσε στα δάνεια των φίλα προσκείμενων προς τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσων ενημερώσεως. 
Ας μην ξεχνάμε ότι, τα ζητήματα των αριστερών offshore και τα ιδιοκτησιακά με τα κτήρια της Κουμουνδούρου, χρησιμοποιούνται ως αντιπολιτευτική σημαία από την ΝΔ. 
Τα ερωτήματα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Αυγής», αλλά και οι διαδρομές που αφορούν στο ιδιοκτησιακό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν τεθεί πολλάκις, με σχετικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr.
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα επαρκείς απαντήσεις επ’ αυτών των ζητημάτων δεν έχουν δοθεί ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τα στελέχη του κόμματός του. 
Ποιοι και πώς έθαψαν το πόρισμα Καλούδη 
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο και για ένα ολόκληρο μήνα, έμεινε θαμμένο το Πόρισμα Καλούδη, μέσα στα συρτάρια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, παρέχοντας έτσι όλο τον απαραίτητο χρόνο στην τραπεζική και κομματική διαπλοκή, να οργανώσει και να εκτελέσει το έγκλημα της τροπολογίας 390/37/2013, που έστειλε την δικογραφία στο αρχείο. 
Από το πρωϊνό της 15 Μαρτίου 2013, όταν ο Γ. Καλούδης υπέβαλε την πορισματική αναφορά του, περιμένοντας την έγκριση για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων μέχρι και την 18η Απριλίου, όταν η αμνηστία σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν στο πάρτι των κομματικών θαλασσοδανείων έγινε Νόμος του Κράτους, μεσολάβησε ένας ολόκληρος μήνας.
Για άγνωστους λόγους (!!!), το πόρισμα Καλούδη, παρέμεινε στο συρτάρι της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος. Μέχρι που η πολιτική εξουσία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποφάσισε σε ένα βράδυ και με ένα νόμο, να απαλλάξει από κάθε ευθύνη όλους τους εμπλεκόμενους. Πρόκειται για τον περίφημο νόμο 4146/13.
γ. Το περιεχόμενο του πορίσματος Καλούδη
Η «έκθεση ειδικής έρευνας» της Τράπεζας της Ελλάδος που υπήρχε μέσα στο πόρισμα, διαπίστωνε ότι, οι δανειακές συμβάσεις συνήφθησαν μεταξύ τεσσάρων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) και έξι τραπεζών, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών (72,9%), έχει χορηγηθεί από την «αμαρτωλή» Αγροτική Τράπεζα.
Τα ευρήματα του εισαγγελέα Καλούδη ήταν άκρως συγκλονιστικά.

Συγκεκριμένα, στις 29/2/2012:
Η ΝΔ εμφάνιζε δάνεια στην ΑΤΕ, 106,43 εκατομμύρια ευρώ, στην ΕΤΕ 5,17 εκατομμύρια ευρώ, στην Πειραιώς 15,63 εκατομμύρια ευρώ, 2 εκατομμύρια ευρώ στην Attica Bank και 3,19 εκατομμύρια ευρώ στην Eurobank.
Το ΠΑΣΟΚ εμφάνιζε 92,29 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΤΕ, 8,77 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΤΕ, 6,15 εκατομμύρια ευρώ στην Πειραιώς, 5,2 εκατομμύρια ευρώ στην Attica Bank, 5,16 εκατομμύρια ευρώ στην Eurobank και 3,16 εκατομμύρια ευρώ στη Marfin Egnatia.
Το ΚΚΕ, 7,72 εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική, 1,3 εκατομμύρια ευρώ στην Attica Bank και 1,95 εκατομμύρια ευρώ στη Marfin, ενώ ο ΣΥΝ (μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) 8,04 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΤΕ, 152 χιλιάδες ευρώ στην Πειραιώς και 79 χιλιάδες ευρώ στην Attica Bank.
Στο gallery του Newsbomb.gr στην αρχή του άρθρου, έχει καταχωρισθεί όλο το πόρισμα Καλούδη
Το πόρισμα βεβαίως θάφτηκε, όπως θάφτηκε και το διαβιβαστικό που είχε στείλει ο κ. Καλούδης προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπονή, από τον οποίο ζητούσε να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους ταμείες των κομμάτων, αλλά και σε δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών. Το διαβιβαστικό είχε αποκαλυφθεί ολόκληρο από το site ereportaz 
Στις προηγούμενες σελίδες του πορίσματός του ο κ. Καλούδης εξηγούσε όλη την διαδρομή που ακολουθήθηκε από τις 2 Μαΐου 2012, όταν και ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες του Λευτέρη Αυγενάκη (!!!), τότε βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με το συμπέρασμα του εισαγγελέα, στοιχειοθετείτο η άσκηση ποινικής διώξεως για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας από κοινού και κατά μόνας, σε βάρος: 37 στελεχών της ΑΤΕ και 13 στελεχών της Εθνικής Τράπεζας.
Επίσης ο κ. Καλούδης, επρότεινε την άσκηση ποινικής διώξεως για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας, σε απιστία σε βάρος των κ.κ. Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Άννας Πολυχρόνη, Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, Μενέλαου Δασκαλάκη, Αθανασίου Σκορδά και Νικολάου Σοφιανού. Σε ότι αφορά τους πρώην βουλευτές Κώστα Γείτονα, Τηλέμαχο Χυτήρη και Ανδρέα Μακρυπίδη, πρότεινε διαβίβαση της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο καθώς «φέρεται να τέλεσαν τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους».

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, το καλοκαίρι του 2013, ο τότε Οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, έθεσε ως προτεραιότητα την διερεύνηση της υποθέσεως και διέταξε περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο της έρευνας ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Ιωάννης Δραγάτσης, κάλεσε εκ νέου τους μάρτυρες-συντάκτες των πορισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να πληροφορηθεί εάν η συγκεκριμένη υπόθεση ενέπιπτε στις προϋποθέσεις του Νόμου που καθιστούσαν αδύνατη την όποια άσκηση ποινικής δίωξης στους πρωταγωνιστές της υποθέσεως.
Η απάντηση ήταν καταφατική. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Η Νομοθετική εξουσία της κοινοβουλευτικής (ψευτο) δημοκρατίας, με τις ευλογίες της εκτελεστικής εξουσίας, πέρασαν «χειροπέδες» στην δικαστική εξουσία. 
Το βράδυ της 4ης Απριλίου 2013, τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Δημήτριος Χριστογιάννης, Δημήτριος Τσουμάνης και Διονύσης Σταμενίτης, κινήθηκαν αστραπιαία. Λίγη ώρα προτού ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης για «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις», έφεραν προς ψήφιση την τροπολογία που αμνήστευε –αναδρομικά- τους τραπεζίτες που άναψαν το «πράσινο φως» για την εκχώρηση των κομματικών δανείων!
Μέσα σε ένα λεπτό, οι παρόντες βουλευτές της Νέας …Δημοκρατίας και του…σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ, έκαναν το…καθήκον τους. Την υπερψήφισαν.
Μία ακόμη απόδειξη της εφαμογής των αρχών ….της ισοπολιτείας, της διακαιοσύνης και διαφάνειας που υποτίθεται ότι καλλιεργούνται και εφαρμόζονται με θρησκευτική ευλάβεια, σε καθεστώς Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας..
*
Το θέμα των κομματικών χρεών συμπεριελήφθη στις διαπραγματεύσεις της Ελλαδικής κυβερνήσεως με τους δανειστές. Πρόταση-βόμβα έκανε το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς, αρνήθηκε την αναδιάρθρωση χρεών σε κόμματα και ΜΜΕ. (27/4/2017).
Τα «κόκκινα» δάνεια των κομμάτων, και το επιχείρημα του εν λόγω παράγοντος ήταν ότι τα κόμματα δεν μπορούν ούτως ή άλλως να μπουν σε κάποια ρύθμιση αναδιαρθρώσεως, αφού δεν είναι επιχειρήσεις!!!
Για τα ΜΜΕ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, είπε απλώς ότι η πρόταση αφορά στις οφειλές που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Αυτό, όπως είναι προφανές, συσσώρευσε ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, στον χώρο των ΜΜΕ.
Πηγή του υπ. Οικονομικών διευκρίνισε ότι αυτή η «βόμβα», αφορούσε στην παροχή ασυλίας σε όσους αναδιαρθρώνουν δάνεια των ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, ξέσπασε κόντρα μεταξύ υπουργείου Δικαιοσύνης και ΤτΕ, σχετικά με την ασυλία των τραπεζικών στελεχών, στο πλαίσιο της συζητήσεως για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλόβαθμο αξιωματούχο, η διάταξη που θα ενσωματωνόταν και θα ψηφιζόταν μέχρι την 15 Μαΐου σε ν/σ του υπ. Δικαιοσύνης, προέβλεπε ότι για τους δημόσιους λειτουργούς, θα έπρεπε να υπάρχει άδεια ή θετική γνωμοδότηση από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Για τα δε τραπεζικά στελέχη που εμπλέκονταν σε αναδιαρθρώσεις δανείων, θα απαιτείτο γνωμοδότηση του υπουργείου Οικονομικών, μετά από σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας διεύθυνσης της Τράπεζας της Ελλάδας. Μάλιστα, το χρονικό περιθώριο που θα προνοούσε η διάταξη για την κατάθεση της θετικής γνώμης, θα είναι δύο μήνες, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπ. Δικαιοσύνης. Η εν λόγω διάταξη δεν θα έχει αναδρομική ισχύ – δεν θα καλύπτει δηλαδή περιπτώσεις που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για αναδιάρθρωση χρεών.
Ανώτατες πηγές της ΤτΕ διατήρησαν σοβαρές ενστάσεις για την επίμαχη διάταξη και επιφυλάχθηκαν να διατυπώσουν θέση όταν επανεξεταστεί το ζήτημα. Με άλλα λόγια, η πρόταση του υπ. Δικαιοσύνης σημαίνει ότι θα εξετάζεται ad hoc [ΣΣ: Επί τούτω(καθαρεύουσα) και γι' αυτό τον σκοπό, για την συγκεκριμένη περίπτωση (δημοτική)], κάθε περίπτωση εμπλοκής τραπεζικών στελεχών, σε περιπτώσεις αναδιαρθρώσεως, μια διαδικασία που είναι εξαιρετικά χρονοβόρα και θα επιτείνει το πρόβλημα για τα «κόκκινα» δάνεια για τα οποία «καίγονται» ΤτΕ και επιχειρήσεις. (πηγή:fonaklas.blogspot.gr)


Συνεχίζεται




1 -Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2016 18:55
UPD:18:56
-ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Newsbomb.gr,24 Ιανουαρίου 2017 11:50,
-www.logiastarata,gr, Ετικέτες ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ, Στέλιος Φενέκος, 14 Σεπ 2016 (*Ο Στέλιος Φενέκος είναι πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών).
-δανεια | κοινωνία αξιών, https://koinoniaaxion.gr/tag/δανεια/
12 Σεπ 2016 - Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στις 18.00 στο Επιμελητήριο Κορινθίας η «κοινωνία αξιών» [...] ΕΚΔΗΛΩΣΗ: ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΑ · March 4, 2017.
tvxs.gr/news/ellada/sta-400-ekat-eyro-ta-xrei-nd-kai-pasok-stis-trapezes
15 Ιουλ 2016 - Στα 418.000.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των κομμάτων στις τράπεζες. Στα 400 εκ. ευρώ ανέρχεται μόνο το χρέος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
-naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου