Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (ΨΕΥΔΟ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ  ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΡΟΣ 8ο
 

[9.44.1]..μετὰ δὲ τὴν ἐπειρώτησιν τῶν χρησμῶν καὶ παραίνεσιν τὴν ἐκ Μαρδονίου νύξ τε ἐγίνετο καὶ ἐς φυλακὰς ἐτάσσοντο. ὡς δὲ πρόσω τῆς νυκτὸς προελήλατο καὶ ἡσυχίη τε ἐδόκεε εἶναι ἀνὰ τὰ στρατόπεδα καὶ μάλιστα οἱ ἄνθρωποι εἶναι ἐν ὕπνῳ, τηνικαῦτα προσελάσας ἵππῳ πρὸς τὰς φυλακὰς τὰς Ἀθηναίων Ἀλέξανδρος ὁ Ἀμύντεω, στρατηγός τε ἐὼν καὶ βασιλεὺς Μακεδόνων, ἐδίζητο τοῖσι στρατηγοῖσι ἐς λόγους ἐλθεῖν.
[9.44.2] τῶν δὲ φυλάκων οἱ μὲν πλεῦνες παρέμενον, οἱ δ᾽ ἔθεον ἐπὶ τοὺς στρατηγούς, ἐλθόντες δὲ ἔλεγον ὡς ἄνθρωπος ἥκοι ἐπ᾽ ἵππου ἐκ τοῦ στρατοπέδου τοῦ Μήδων, ὃς ἄλλο μὲν οὐδὲν παραγυμνοῖ ἔπος, στρατηγοὺς δὲ ὀνομάζων ἐθέλειν φησὶ ἐς λόγους ἐλθεῖν.
[9.45.1] οἱ δὲ ἐπεὶ ταῦτα ἤκουσαν, αὐτίκα εἵποντο ἐς τὰς φυλακάς. ἀπικομένοισι δὲ ἔλεγε Ἀλέξανδρος τάδε· Ἄνδρες Ἀθηναῖοι, παραθήκην ὑμῖν τὰ ἔπεα τάδε τίθεμαι, ἀπόρρητα ποιεύμενος πρὸς μηδένα λέγειν ὑμέας ἄλλον ἢ Παυσανίην, μή με καὶ διαφθείρητε· οὐ γὰρ ἂν ἔλεγον, εἰ μὴ μεγάλως ἐκηδόμην συναπάσης τῆς Ἑλλάδος.
[9.45.2] αὐτός τε γὰρ Ἕλλην γένος εἰμὶ τὠρχαῖον, καὶ ἀντ᾽ ἐλευθέρης δεδουλωμένην οὐκ ἂν ἐθέλοιμι ὁρᾶν τὴν Ἑλλάδα. λέγω δὲ ὦν ὅτι Μαρδονίῳ τε καὶ τῇ στρατιῇ τὰ σφάγια οὐ δύναται καταθύμια γενέσθαι· πάλαι γὰρ ἂν ἐμάχεσθε. νῦν δέ οἱ δέδοκται τὰ μὲν σφάγια ἐᾶν χαίρειν, ἅμα ἡμέρῃ δὲ διαφαυσκούσῃ συμβολὴν ποιέεσθαι· καταρρώδηκε γὰρ μὴ πλεῦνες συλλεχθῆτε, ὡς ἐγὼ εἰκάζω. πρὸς ταῦτα ἑτοιμάζεσθε. ἢν δὲ ἄρα ὑπερβάληται τὴν συμβολὴν Μαρδόνιος καὶ μὴ ποιῆται, λιπαρέετε μένοντες· ὀλιγέων γάρ σφι ἡμερέων λείπεται σιτία. [ΗΡΟΔΟΤΟΣ, Βιβλίον 9ον (ΚΑΛΛΙΟΠΗ)]
Μετάφραση
[9.44.1] Ύστερ᾽ απ᾽ την ερώτησή του για τους χρησμούς και την παραίνεση που απηύθυνε ο Μαρδόνιος, έπεσε η νύχτα και οι σκοποί πήραν τις θέσεις τους. Και καθώς η νύχτα είχε προχωρήσει πολύ κι είχες την εντύπωση ότι ησυχία βασίλευε πέρα για πέρα στα στρατόπεδα και πως τους στρατιώτες τούς έχει πάρει για τα καλά ο ύπνος, εκείνη την ώρα ο Αλέξανδρος, ο γιος του Αμύντα, που ήταν στρατηγός και βασιλιάς των Μακεδόνων, πλησίασε με τ᾽ άλογό του τις προφυλακές των Αθηναίων και ζητούσε και καλά να συναντήσει τους στρατηγούς τους.
[9.44.2] Λοιπόν, οι περισσότεροι απ᾽ τους σκοπούς έμεναν στη θέση τους, ενώ άλλοι πήγαν τρεχάτοι στους στρατηγούς· κι όταν έφτασαν, τους έλεγαν πως ήρθε ένας καβαλάρης απ᾽ το στρατόπεδο των Μήδων, που δεν άνοιξε το στόμα του να πει τίποτ᾽ άλλο, παρά μόνο πως θέλει να συναντήσει τους στρατηγούς, αναφέροντάς τους ονομαστικά.
[9.45.1] Κι εκείνοι, όταν άκουσαν αυτά, αμέσως τους ακολούθησαν στις προφυλακές. Κι όταν έφτασαν, τους έλεγε ο Αλέξανδρος τα εξής: «Άνδρες Αθηναίοι, καταθέτω εμπιστευτικά στη φύλαξή σας αυτά τα λόγια, με την παράκληση να μείνουν απόρρητα, μονάχα στον Παυσανία να τα πείτε και σε κανέναν άλλο, για να μη με πάρετε στο λαιμό σας· γιατί δεν θα μιλούσα, αν η έγνοια μου για ολόκληρη την Ελλάδα δεν ήταν μεγάλη.
[9.45.2] Γιατί κι’ εγώ στην καταγωγή ανέκαθεν είμαι Έλληνας και δεν θα ήθελα να βλέπω την Ελλάδα, να χάσει τη λευτεριά της και να γίνει σκλάβα. Λέω λοιπόν πως στάθηκε αδύνατο οι θυσίες να δώσουν προγνωστικά που να ευφράνουν την ψυχή του Μαρδονίου και του στρατού του· γιατί, τότε, θα είχατε έρθει στα χέρια εδώ και καιρό. Λοιπόν, τώρα αποφάσισε να κάνει πέρα τις θυσίες και, με το χάραμα της μέρας, να δώσει μάχη· γιατί, όπως υποθέτω, τον έζωσε φόβος μήπως συναχτείτε περισσότεροι. Μ᾽ αυτά τα δεδομένα, αρχίστε τις ετοιμασίες. Και πάλι, αν ο Μαρδόνιος αναβάλει τη σύγκρουση και δεν την επιχειρήσει, κάντε κουράγιο μένοντας στη θέση σας· γιατί τα τρόφιμα που του έμειναν είναι για λίγες μέρες.1
«Όσοι Ελλαδίτες βουλευτές, εκλεγμένοι με καθεστώς κοινοβουλευτικής (ψευδο) δημοκρατίας, από τον ευκολόπιστον και πάντα προδομένον Ελληνικόν λαόν, τολμήσουν να παραδώσουν δια της ψήφου τους, το όνομα της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας».
*
     2. Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ  ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΣΤΟΡΙΚΟ) [Συνέχεια 7ου Μέρους]
δ. Περίοδος Μεταπολιτεύσεως (Συνέχεια 7ου μέρους)
7/. 7η Περίοδος, Aντώνιος Σαμαράς (2012-2014) 2
ΓΑΠ + Σαμαράς (Συνυπολογιζομένου και του PSI+) : +40% - ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 189% (2014).


α/. Οι ισχυρισμοί της κυβερνήσεως Σαμαρά
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελευθερία Καλαμάτας» της 18.11.2016, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Σπυράκη, ισχυρίστηκε ότι «έχει δρομολογηθεί επί Σαμαρά το ζήτημα του ελληνικού χρέους».
Οι ισχυρισμοί της ήταν αναληθείς! 
Πρώτον, δεν επανεξελέγη ο Σαμαράς στις εκλογές  του Ιανουαρίου 2015 και άρα δεν θα  διαπιστώσουμε ποτέ, τί είδους «δρομολόγηση» είχε επιτύχει στο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Αντίθετα, οι πολίτες είναι σε θέση  να διαπιστώσουν,  ότι η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, δεν μπορούσε να «δρομολογήσει» τις διαδικασίες της περίφημης 5ης αξιολόγησης  του Μνημονίου 2, που θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το αργότερο τον φθινόπωρο του 2014. 
Δεύτερον, η 5η αξιολόγηση δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και για τον λόγο αυτό «δρομολογήθηκαν» εκλογές, μέσω της επισπεύσεως της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι νέες δανειακές συμβάσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ -ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ, αντικατέστησαν χρέος με νέο δάνειο…
Τρίτον, ακόμα κι’ αν είχε περάσει τις Συμπληγάδες της 5ης αξιολογήσεως, η προηγούμενη κυβέρνηση, το γνωστό «meil Χαρδούβελη», προέβλεπε  περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ, επιπλέον μέτρα, από αυτά  που συμφωνήθηκαν με το λεγόμενο Μνημόνιο 3. Προβλέπονταν πλεόνασμα για το 2015 περίπου 7,7 δις. ευρώ (σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό του 2015, που είχε ψηφισθεί τον Νοέμβριον 2014) και εν συνεχεία, πλεονάσματα της τάξεως του 4,5% του ΑΕΠ. Άρα  χρειάζονταν τουλάχιστον 2 φορές περισσότερα μέτρα, από τα μέτρα του Μνημονίου 3. Στην προηγούμενη δανειακή σύμβαση της «δρομολόγησης  Σαμαρά» το συμφωνηθέν πλεόνασμα, ήταν 4,5%.
Τέταρτον, η «δρομολόγηση» του Σαμαρά είχε αποδεχθεί ρητά ότι το ελληνικό χρέος ήταν βιώσιμο. Τώρα, όλοι, ξένοι και ντόπιοι θεσμοί, ξένη και ντόπια αντιπολίτευση, παραδέχονται και, μάλιστα, το θεωρούν ως αφετηρία κάθε συλλογισμού, ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο.
Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τα προηγούμενα οικονομικά στοιχεία, που μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει, ως ένα βαθμό, λίγο διαφορετικά, στην βάση της πιθανής αυξήσεως του ΑΕΠ, κλπ., παραμένει το μεγάλο πραγματικό ερώτημα: Ποιό ελληνικό χρέος είχε δρομολογήσει προς λύση, αυτό που δεν ήταν βιώσιμο;
Αν ήταν βιώσιμο, πως είχε δρομολογήσει την βιωσιμότητά του; Με 4,5% ετήσια πλεονάσματα, όταν το ΔΝΤ επέμενε στο πολύ 1,5%;
Αν ΔΕΝ ήταν βιώσιμο, πως ήταν βέβαιος ότι είχε δρομολογήσει το κούρεμά του; 
Οι μνημονιακές πολιτικές, συνεχίστηκαν από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και μάλιστα θα δέσμευαν και τις επόμενες ελληνικές κυβερνήσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το νέο δάνειο – γιατί για τέτοιο πρόκειται – έδωσε την δυνατότητα στην ΕΕ να ελέγχει ΑΠΟΛΥΤΑ την χώρα, αφού πιθανή παραβίαση των όρων που ετέθησαν, θα επιτρέπει την διακοπή της χρηματοδοτήσεως. Με άλλα λόγια, οι έλεγχοι για την καταβολή των δόσεων, θα συνεχιστούν επί μακρόν, επί δεκαετίες…
β/. Οι αλήθειες για τις «θριαμβολογίες» του Σαμαρά
-«Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η ανάκαμψη άρχισε. Και η ανεργία πέφτει σταθερά τους τελευταίους πέντε μήνες. Η οικονομία γύρισε προς τα πάνω».
Η «αλήθεια» του πρωθυπουργού, είναι τόσο «πλασματική» όσο και τα στοιχεία που κατά καιρούς δίνουν στην δημοσιότητα οι διάφοροι φορείς που καταγράφουν τα ποσοστά ανεργίας και τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρωθυπουργός «θριαμβολογούσε» τον Σεπτέμβριο, επειδή η ανεργία σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, διαμορφώθηκε στο ποσοστό του 26,6% στο β’ τρίμηνο του 2014 από 27,8% που ήταν το α’ τρίμηνο του χρόνου. Η συγκεκριμένη μείωση της τάξης του 1,2% είναι ακριβώς η αύξηση που καταγράφηκε σε θέσεις εργασίας που αφορούν αποκλειστικά τον τουρισμό (αύξηση 1,2% των απασχολούμενων στον τριτογενή τομέα στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ). Πρόκειται για θέσεις εργασίας με ημερομηνία λήξεως, αφού η «τουριστική σεζόν» λήγει επίσημα τον Οκτώβριο και οι εργαζόμενοι στον συγκεκριμένο τομέα, αναμένεται να μπουν κατά μεγάλο ποσοστό, στα ταμεία της ανεργία από τις αρχές Νοεμβρίου.
Όσο για την «ανάκαμψη» που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός για το 2014, αυτή στηρίχθηκε σε εκτιμήσεις της Κομισιόν. Με την οικονομία της Ευρωζώνης να κλυδωνίζεται εκ νέου (η βιομηχανική παραγωγή είχε μειωθεί 1,9% τον Αύγουστο. Στην Ελλάδα η μείωση ήταν 6%), ήταν πολύ πιθανόν οι εκτιμήσεις να πήγαιναν για ακόμα μια φορά…περίπατο.
-«Βγήκαμε στις αγορές και τώρα δανειζόμαστε σε λογικά επιτόκια. Και οι αγορές υποδέχθηκαν με τον καλύτερο τρόπο τα νέα Ελληνικά ομόλογα».
Η τρίτη «αλήθεια» του Αν. Σαμαρά …απεβίωσε, σχεδόν με την εκφώνηση της. Τα δεκαετή ομόλογα του ελληνικού δημοσίου είχαν πλέον απόδοση της τάξεως του 8,94%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούλιο του 2012, όταν ανέλαβε πρωθυπουργός. Η άνοδος τον περιβόητων «σπρεντς» (επιτόκια δανεισμού), περίπου στο 9% καθιστούσαν ουσιαστικά αδύνατη την έξοδο της ελληνικής κυβέρνησης στις αγορές.
Οι τοκογλυφικές αγορές, σε πλήρη συνεργασία με την τρόϊκα, επεδίωκαν και εξακολουθούν να επιδιώκουν την παραμονή της χώρας σε καθεστώς μνημονίου, αφού κύριος στόχος τους είναι να ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό, για να εισπράτουν τα ληστρικά τοκοχρεολύσια που προκύπτουν από το δημόσιο χρέος που κρατούν στα χέρια τους.
-«Το χρέος μας σταμάτησε να αυξάνεται ονομαστικά. Κι άρχισε ήδη να μειώνεται ονομαστικά. Καθώς θα προχωράμε στο δρόμο της Ανάπτυξης, θα αρχίσει να μειώνεται και ως ποσοστό του ΑΕΠ».
Η τέταρτη «αλήθεια» του πρωθυπουργού …σκοντάφτει στα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Δελτίο Δημοσίου Χρέους που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών (www.minfin.gr) το χρέος της χώρας τον Ιούνιο του 2014 ανερχόταν στο ποσό των 322.398,63 δις ευρώ. Ήταν αυξημένο κατά περίπου 2 δις ευρώ σε σχέση με τον Μάρτιο του 2014, όπου ανερχόταν στο ποσό των 320.422,89 δις ευρώ.
Το χρέος λοιπόν δεν μειώθηκε ονομαστικά, εκτός αν το υπουργείο Οικονομικών έχει νέα στοιχεία τα οποία αποφεύγει να …δημοσιοποιήσει. Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας αυξάνεται συνεχώς ακόμα και μετά την είσοδο της χώρας σε καθεστώς μνημονίου (από το 125% του ΑΕΠ έφτασε στο 175% του ΑΕΠ), ακόμα και μετά το «κούρεμα» του που πλήρωσαν πανάκριβα τα ασφαλιστικά ταμεία και μια σειρά από οργανισμούς του δημοσίου.
Όσο για τις αναφορές του πρωθυπουργού ότι ο χρέος θα μειωνόταν «ως ποσοστό του ΑΕΠ» όταν θα έρθει η ανάπτυξη, απλώς υπενθυμίζουμε ότι την περίοδο 2004 – 2006 που η ελληνική οικονομία έτρεχε με ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% το χρέος αυξανόταν.
Η αλήθεια που δεν είπε ο τότε πρωθυπουργός, είναι το δημόσιο χρέος – παρά τις δραματικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές – αυξήθηκε, γιατί τα κρατικά ταμεία ανέλαβαν την διάσωση των τραπεζιτών και συνεχίζουν να προσφέρουν επιδοτήσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
-«Οι φορο-ελαφρύνσεις άρχισαν! Φορο-ελαφρύνσεις ήδη υπάρχουν στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού: Μείωση του φόρου αλληλεγγύης κατά 30%. Μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, επίσης. (…) Οι δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα αυξηθούν στις 72 με 100».
Η ανακοίνωση της μειώσεως του φόρου αλληλεγγύης, αποτελεί από μόνη της ένα μεγάλο ψέμα, αφού η κυβέρνηση αρχικά είχε υποσχεθεί να τον καταργήσει και τελικά επέκτεινε την εφαρμογή του για δυο επιπλέον χρόνια με …έκπτωση 30%.
Όσο για την…διευκόλυνση των δόσεων για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αυτή προέρχεται αφού πρώτα οι κυβερνήσεις των μνημονίων αύξησαν κατακόρυφα τους φόρους και τις εισφορές των ασφαλισμένων, οδηγώντας στη χρεωκοπία εκατομμύρια νοικοκυριά και ελεύθερους επαγγελματίες.
-«Μόλις ολοκληρωθούν και τα τελευταία “τεστ αντοχής” των τραπεζών (…) οι Ελληνικές τράπεζες, πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες, θα αρχίσουν να δίνουν επιτέλους περισσότερη ρευστότητα».
Σε αυτή την αναφορά του τότε πρωθυπουργού, υπάρχει μια «αλήθεια» και ένα «ψέμα». Η «αλήθεια» έχει να κάνει με το γεγονός ότι, πράγματι, οι Ελληνικές τράπεζες «διασώθηκαν» και ανακεφαλαιοποίηθηκαν, αφού πρώτα από τα κρατικά ταμεία βγήκαν είτε με την μορφή ρευστού, είτε κρατικών εγγυήσεων περίπου 211,5 δις ευρώ (βλέπε Ημεροδρόμος, 29 Αυγούστου 2014 «τα κέρδη τους η φτώχεια μας»)! Χρήματα που φορτώθηκαν στην πλάτη του ελληνικού λαού, μέρος των οποίων, πέρασε απευθείας στο δημόσιο χρέος.
Το «ψέμα» συνίσταται στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι θα υπήρχε περισσότερη ρευστότητα στην οικονομία, κάτι που δεν επρόκειτο να συμβεί αφού στον σχεδιασμό των ελληνικών τραπεζών, δεν υπάρχει στόχος για την αύξηση της παροχής δανείων προς τα ελληνικά νοικοκυριά. Το αντίθετο μάλιστα, εντός του 2015 ετοίμαζαν επιδρομή κατασχέσεων, τα αποτελέσματα της οποίας βιώνουμε στις ημέρες μας, με μεγαλύτερη σφοδρότητα, από την σημερινή κυβέρνηση των νεομπολσεβίκων, προκειμένου να αρπάξουν τα σπίτια των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, και να ενισχύσουν τα χαρτοφυλάκια τους.
-«Η Ελλάδα για πρώτη φορά στον Προϋπολογισμό του 2015, θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Δεν θα καλύπτουμε, δηλαδή, μόνο τα έξοδά μας, αλλά θα καλύπτουμε και τους τόκους! Και έτσι δεν θα προστίθεται νέο χρέος σε βάρος των μελλοντικών γενιών. Καθόλου πια!».
Η …«αλήθεια» του πρωθυπουργού έχει να κάνει με τις γνωστές μαθηματικές αλχημείες των εκάστοτε κυβερνήσεων, με τις οποίες προσπαθούν να εμφανίσουν ότι δήθεν οι «θυσίες» του λαού πιάνουν τόπο. Η αλήθεια είναι ότι η επίτευξη μηδενικού δημοσιονομικού ελλείματος, αν τελικά θα «ευωδούτο» μέσα στο 2015, θα προήρχετο από νέες περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, μισθούς και συντάξεις. Ο λαός θα μάτωνε για ακόμα μια φορά, προκειμένου να πληρωθούν οι τόκοι των δανειστών.
Το χρέος παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα με την κυβέρνηση Σαμαρά – όπως προέβλεπε η έκθεση του ΔΝΤ (Έπρεπε να αναζητήσει επιπλέον 27,5 δις ευρώ για να καλύψει την πληρωμή των κρατικών ομολόγων που λήγουν την διετία 2015 – 2016). Με άλλα λόγια, στο υπάρχον χρέος, θα προσετίθετο και  νέο, όπως και έγινε, με τις αγορές να ζητούν επιτόκιο 9% και την ΕΕ ως εναλλακτική λύση, να απαιτεί νέο μνημόνιο για να δανείσει την χώρα.
Είναι φανερό ότι οι «αλήθειες» του Αντ. Σαμαρά ήταν τόσο …αληθινές ήταν και οι προεκλογικές υποσχέσεις του διαδόχου του Αλ. Τσίπρα, όταν πριν γίνει πρωθυπουργός δεσμευόταν ότι δεν θα επιβληθούν νέα μέτρα, η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια, «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», θα καταργήσει τον ΕΜΦΙΑ, κ.α. Μία αναίσχυντη φαρισαϊκή επωδός που εχρησιμοποίησαν οι προηγούμενοι μεταπολιτευτικοί πρωθυπουργοί, μέχρι τον σημερινόν, το πιστό σκυλάκι (pet) των Αμερικανογερμανών, άθρησκον, κατά δήλωσή του, και αμετανόητον διεθνιστή, μεταλλαχθέντα αιφνιδίως σε νεοφιλελεύθερον νεοκαπιταλιστήν,  πρωθυπουργόν, της κατά το Σύνταγμα Ορθοδόξου Ελλάδος, Αλέξη Τσίπρα. 

8/. 8η Περίοδος, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Αλεξ. Τσίπρας- Παν. Καμμένος) [2015-σήμερα]3
Αλέξης Τσίπρας: + 2,3% - ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 179% (Μαϊος 2017)
α/. Οδυνηρός απολογισμός – Πόσο μας κόστισαν τρία χρόνια κυβερνήσεως Τσίπρα
Η κυβέρνηση των εθνομηδενιστών νεομπολσεβίκων του Αλέξη Τσίπρα, μας ανακοίνωνε ότι προσπαθούσε, με απελπισμένες διαπραγματεύσεις της τελευταίας –κυριολεκτικά– στιγμής, να «κερδίσει κάτι» από τους εταίρους μας, για να το παρουσιάσει ως «διευθέτηση του Χρέους» και να προσθέσει λίγο ακόμη χρόνο παραμονής του στην εξουσία.
Στα πλαίσια αυτής της υποτιθέμενης προσπάθειας, επεχείρησε να εκδώσει ένα μικρό ομόλογο για να θεωρηθεί «δοκιμαστική έξοδος στις Αγορές» και να χρηματοδοτήσει τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, που ισοδυναμούν με ψήφους, από τα δανεικά των εταίρων.
Τελικώς, όπως ανεμένετο, οδήγησε την χώρα στην υπογραφή ενός ακόμη οδυνηρού Μνημονίου που θα καλύπτει τις δανειακές ανάγκες της χώρας από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι το 2021.
Η «Πρώτη Φορά Αριστερά» (ΠΦΑ) κυβέρνηση, παρέλαβε την χώρα με δημόσιο Χρέος ύψους 319 δισ. ευρώ. Σήμερα το Χρέος έχει ξεπεράσει τα 326 δισ., παρά το γεγονός ότι οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει σκληρά φορομπηχτικά μέτρα και περικοπές ύψους 9,4 δισ. ευρώ.
β/.  Προσλήψεις στο δημόσιο – δαπάνες – ληξιπρόθεσμα
Τα στοιχεία της «απογραφής» κατέγραψαν το ανθρώπινο δυναμικό του ελληνικού Δημοσίου στους 566.763 μόνιμους εργαζόμενους (εκτός ΝΠΙΔ), για τον Οκτώβριο του 2017, έναντι 564.900 εργαζομένων των περσινό Οκτώβριο.4
Σ​​ύμφωνα όμως με μελέτη του ΣΕΒ που δημοσιεύθηκε στο εβδομαδιαίο δελτίο του (τεύχος 112 | 12 Οκτωβρίου 2017), εμφανίζονται οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα να αμείβονται με 300 ευρώ κατά μέσον όρο τον μήνα περισσότερο από τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα (1.075 ευρώ στο Δημόσιο, 777 ευρώ στον ιδιωτικό, 38% περισσότερο όπως αναφέρεται στο άρθρο).
Επίσης σε άλλο σημείο της μελέτης αναφέρεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι 806 χιλιάδες άτομα (51%του αριθμού των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα).5
Μέσα σε τρία χρόνια η «ΠΦΑ» (Προκεχωρημένης Φαυλότητος Αριστερά) κυβέρνηση, προχώρησε σε δεκάδες χιλιάδες επιπλέον προσλήψεις στο Δημόσιο, ανεβάζοντας τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων από εκείνον που παρέλαβε. Το κόστος αυτών (μόνο) των προσλήψεων για τον Έλληνα φορολογούμενο ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.
γ/.  Εσωτερικό και εξωτερικό δημόσιο Χρέος
Η κυβέρνηση Τσίπρα, ενώ παρέλαβε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου στα 3 δισεκατομμύρια, σήμερα τις έχει εκτινάξει στα 8,4 δισεκατομμύρια, και στο μεταξύ έχει δανειστεί και άλλα 3,7 δισεκατομμύρια για να ξεπληρώσει “ληξιπρόθεσμα”…».
Με απλή αριθμητική, μέσα σε δυόμισι χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα αύξησε τα «ληξιπρόθεσμα» κατά 11 δισεκατομμύρια τουλάχιστον!
Σήμερα οι ίδιοι δανειστές, υποστηρίζουν πως το 2022 το ελληνικό Δημόσιο Χρέος θα αυξηθεί και άλλο, τουλάχιστον στα 337 δισεκατομμύρια, έως το 2022, θα παραμένει πάνω από το 155% του ΑΕΠ! Γι’ αυτό το θεωρούν τώρα πια, «εξαιρετικά ΜΗ βιώσιμο»!
Επί Αλέξη Τσίπρα, «έκλεισαν οι τράπεζες». Τα χρήματα του ελληνικού λαού χάθηκαν, εξατμίσθηκαν…Επιπλέον, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δανειστεί άλλα 5,5 δισεκατομμύρια για νέα ανακεφαλαίωση τραπεζών. Νέα επιβάρυνση…
Η κυβέρνηση Τσίπρα με τους χειρισμούς Βαρουφάκη και μετά, έχασε τα 7,5 δισεκατομμύρια από αυτά τα «υπερκέρδη» των ομολόγων.
Προσπαθεί τώρα η «ΠΦΑ Κυβέρνηση» να χρησιμοποιήσει αυτά τα «υπερκέρδη» ως εγγύηση για την ικανοποίηση και αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η Ελλάδα έχασε ήδη δυόμισι χρόνια από την πορεία της προς την έξοδο, από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της ιστορίας της. Οι αντοχές των Ελλήνων εξαντλούνται. Τα μετρητά στερεύουν. Επιχειρήσεις κλείνουν και δουλειές χάνονται. Η Ελλάδα έχασε την προοπτική της…
δ/.   Οι Αριστερές αλχημείες και η νεομπολσεβίκικη προπαγάνδα
Στις 24 Οκτ. 2017, δημοσιεύτηκε στο Mr. Blog, στην στήλη Ελλάδα- Οικονομία, άρθρο του Κυριακου Τόμπρα με τίτλο: «ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο 1ος ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΜΕΙΩΣΕ (ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ) ΤΟ ΧΡΕΟΣ !».
Γράφει ο αρθρογράφος μεταξύ άλλων: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ* – ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ & ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΕΠ – ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ.
Παρά τις κριτικές, τα λάθη ή ακόμη και την όποια αντιπολιτευτική διάθεση, οφείλουμε όλοι να ομολογήσουμε ότι, επί Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα κατόρθωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της να μειώσει το δημόσιο χρέος !!!
Ας θυμηθούμε τι παρέλαβαν και τι παρέδωσαν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί της μεταπολιτεύσεως: 
Κωνσταντίνος Καραμανλής : +96% – ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 23% (1981)
Ανδρέας Παπανδρέου : +162% – ΧΡΕΟΣ/ ΑΕΠ = 70% (1989)
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης : +83% – ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 110% (1993)
Κώστας Σημίτης : +66% – ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 100% (2004)
Κώστας Καραμανλής : +30% – ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 130% (2009)
ΓΑΠ + Σαμαράς (Συνυπολογιζομένου και του PSI+) : +40% – ΧΡΕΟΣ/ΑΕΠ = 189% (2014).
Τι σημειώνει όμως, ως προϋπόθεση, στον αστερίσκο;
*Με την επιφύλαξη της εκτίναξης στα ύψη του ιδιωτικού χρέους σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, που αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, θα προστεθεί πολύ σύντομα στο δημόσιο χρέος
Την απάντηση, όμως έχει δώσει η κυβερνητική ΕΛΣΤΑΤ και ο προϋπολογισμός του 2017.
Σύμφωνα με τα «επίσημα» στοιχεία το χρέος της Κεντρικής Διοικήσεως στις 30.06.2017 ανήλθε σε €325,4 δις (Δελτίο Νο 86.pdf [ ] 381 kB).
Σύμφωνα όμως, με στοιχεία που εδημοσίευσε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Λαπαβίτσας, το χρέος το 2017 θα ανέλθει σε 335 δις. Συγκεκριμένα σε πρόσφατο δημοσίευμά του (24 Νοε. 2017), ανέφερε ότι: Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το χρέος στα 325 δις. Ευρώ, το πήγε στα 335 το 2017 και θα το πάει στα 344 το 2018!!!...(Λεπτομέρειες στο 10ο Μέρος).
Εάν συνδυάσουμε, τα στοιχεία που κατέθεσε ο Λαπαβίτσας με συγκριτικούς πίνακες, με όσα αποδεικτικά στοιχεία παρουσιάσαμε μέχρι τώρα, αλλά και εκείνα που υπεστήριξε το στέλεχος του Ποταμιού Παναγιώτης Καρκατσούλης,  μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, δηλαδή ότι: «4,5 εκατ. ευρώ κοστίζουν οι μισθοί για τις τρεις γενικές γραμματείες του Πρωθυπουργού, που σε συνδυασμό με τα πολιτικά γραφεία φθάνουν το κόστος στα 10 εκατομμύρια ευρώ»,6 τότε καταλήγουμε στο αρχικό συμπέρασμα, ότι ΟΛΕΣ οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, ακολούθησαν ΕΝΙΑΙΑΝ γραμμήν και οδήγησαν, μοιραίως, την πατρίδα μας στην σημερινή πολιτική κατοχή, από τους δανειστές-δυνάστες μας και εκείνους που ευρίσκονται όπισθεν και άνωθεν αυτών!!!. 
Ο κ. Καρκατσούλης σχολίασε επίσης, ότι «πληρώνουμε τα ρουσφέτια τους» και τόνισε ότι από το 2016, η κυβέρνηση, προκειμένου να πληρώνει όλες τις ομάδες και επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί, κάνει το εξής: «επειδή δεν έχουν ζεστό χρήμα λένε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους…πες μου πόση δαπάνη χρειάζεται κι εμείς θα ψηφίσουμε νόμο που θα προβλέπει πόσο θα κοστίσει και όταν έχουμε τα χρήματα θα τα καταβάλουμε».
Συνεχίζεται

              
             



1 Μετάφραση: Η. Σπυρόπουλος. 1995. Ηροδότου “Ιστορίαι”. ΟΥΡΑΝΙΑ-ΚΑΛΛΙΟΠΗ. Αθήνα: Εκδόσεις Γκοβόστη.
3 Οδυνηρός απολογισμός-Πόσο μας κόστισαν 30 μήνες κυβέρνησης….www. vradini.gr/21598-2/30 Μαΐ 2017--http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/05/1974-2017.html
5 Οι αμοιβές και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων - venizeleio.eu,www. venizeleio. eu/index.php/.../932-oi-amoives-kai-o-arithmos-ton-dimosion-ypallil...29.10.2017.
6 Σύμφωνα με όσα είπε κ. Καρκατσούλης, υπάρχουν τρεις Γενικές Γραμματείες, περί τον πρωθυπουργό συντονισμού, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, σε κάθε μια εκ των οποίων απασχολούνται 80-85 άτομα. Όπως είπε: «Μόνο η μισθοδοσία για κάθε μια από αυτές είναι 1,5 εκατ. ευρώ. Καλύπτουν 250 κενές θέσεις και έχουν φροντίσει να έχουν άλλες 200 κενές θέσεις».
Ο κ. Καρκατσούλης ανάρτησε στο twitter και ένα γράφημα σχολιάζοντας: "Εκτός από αυτά τα πολιτικά γραφεία των συνεργατών του, ο κ Τσίπρας υποστηρίζεται & από 3 γενικές γραμματείες (την γγ Πρωθυπουργού, την γγ Συντονισμού & την γ.γ. της Κυβέρνησης) ανεβάζοντας τη συνολική δαπάνη υποστήριξής του κοντά στα 10εκ ευρώ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου