Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ «ΘΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ

ΜΕΡΟΣ 8ο

 9. Ο  ΝΕΟΣ  ΙΣΡΑΗΛ (Ο ΝΕΟΣ ΛΑΟΣ)  ΤΗΣ  ΧΑΡΙΤΟΣ  ΤΟΥ  ΘΕΟΥ (Συνέχεια του 7ου μέρους)
δ. Οι πρωτότοκοι του Νέου Ισραήλ.
1/ Τα δύο επίμαχα χωρία της Καινής Διαθήκης που αναφέρονται στους Έλληνες.
Όταν ο Ιησούς μετά την είσοδόν Του στα Ιεροσόλυμα, εισήλθεν εις τον ναόν και άρχισε να διδάσκει, τον πλησίασαν οι αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι και του είπαν: «Με ποίαν εξουσίαν διώχνεις από τον ναόν τους ανθρώπους και διδάσκεις στον ιερόν αυτόν χώρον;». Ο Ιησούς άρχισε να τους απαντά με διάφορες παραβολές  και μεταξύ των άλλων τους είπεν: «Οὐδέποτε ἀνέγνωτε ἐν ταῖς γραφαῖς, λίθον ὃν ἀπεδοκίμασαν οἱ οἰκοδομοῦντες, οὗτος ἐγενήθη εἰς κεφαλὴν γωνίας; Διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν ὅτι ἀρθήσεται ἀφ᾿ ὑμῶν  βασιλεία τοῦ Θεοῦ καὶ δοθήσεται ἔθνει ποιοῦντι τοὺς καρποὺς αὐτῆς...» (ΜΑΤΘ: 21/42-43)  […..θα αφαιρεθεί από σας, η βασιλεία του Θεού (το προνόμιο να είστε λαός της βασιλείας του Θεού) και η ιδιαίτερη προστασία του θεού, και θα δοθεί σε έθνος το οποίον θα παράγει έργα που θα είναι  οι καρποί της βασιλείας αυτής].1
«Ἀρθήσεται ἀφ’ ὑμῶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ»
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ εδώ, αναγνωρίζει τον Ισραήλ ως τον μέχρι εκείνη την στιγμή «περιούσιο λαό» του ΘΕΟΥ, του οποίου (λαού) για τους λόγους που αναφέρονται στο κείμενο, αίρει την ευλογία Του. Ο λαός Ισραήλ παύει να είναι «περιούσιος». Αυτό δεν σημαίνει ότι θα εξαιρεθούν όλοι οι Εβραίοι από την βασιλεία του ΘΕΟΥ. Απεναντίας, όσοι εκ του λαού Ισραήλ, αναγνωρίσουν στο πρόσωπο του Ιησού τον προφητευμένο Μεσσία της Παλαιάς Διαθήκης, πιστεύσουν σ’ Αυτόν  και βαπτισθούν Χριστιανοί, θα ενταχθούν στην οικογένεια του Νέου Ισραήλ.             
"Καὶ δοθήσεται ἔθνει ποιοῦντι τοὺς καρποὺς αὐτῆς":
Αφού αφαιρείται από τους Εβραίους το προνόμιο να είναι ο λαός της βασιλείας του Θεού, ποιον είναι το έθνος που θα ποιήσει πνευματικούς καρπούς της βασιλείας Του;
Το έθνος αυτό είναι το «Ορθόδοξο Έθνος». Η Παγκόσμια (Οικουμενική) Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία. Η Οικουμενική Εκκλησία των Ορθοδόξων Χριστιανών απανταχού της γης, ανεξαρτήτως εθνικότητος και φυλετικού χρώματος. Είναι το Πνευματικόν Γένος των Νέων/ αναδημιουργηθέντων/αναγεννηθέντων,  δια του Νέου Αδάμ, ανθρώπων.  
Ο Κύριος στο προμνησθέν χωρίον (ΜΑΤΘ: 21/42-43), αναφέρεται στην μελλοντική Ρωμηοσύνη, όχι μόνο στους Έλληνες κατά το γένος. Ρωμηός είναι ή καλείται, όποιος ασπάζεται τα δόγματα της Ελληνορθοδοξίας με βάση την Αγία Γραφή και τις Οικουμενικές Συνόδους που έγιναν επί Ελληνικής/Ρωμαίϊκης Αυτοκρατορίας [(Ρωμανίας) ή κατά το Σύστημα, «Βυζαντίου»], είτε είναι μαύρος, είτε κίτρινος, είτε Έλληνας, είτε Σλάβος, είτε Εβραίος, είτε ερυθρόδερμος, κλπ.
Πολλοί συνδυάζοντες το παραπάνω χωρίον του Ματθαίου (21/42-43), με ένα άλλο του Ιωάννου (12/20-23), ισχυρίζονται ότι ο Κύριος όταν απηύθυνε τα παραπάνω λόγια στους Φαρισαίους, εννοούσε αποκλειστικώς το Ελληνικόν έθνος.  
«Ήσαν τινές Έλληνες εκ των αναβαινόντων ίνα προσκυνήσωσιν εν τη εορτή..ούτοι προσήλθον Φιλίππω…και ηρώτων αυτόν λέγοντες, κύριε θέλομεν τον Ιησούν ιδείν…έρχεται Φίλιππος και λέγει τω Ανδρέα και πάλιν Ανδρέας και Φίλιππος λέγουσι τω Ιησού, ο δε Ιησούς απεκρίνατο αυτοίς λέγων: «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου» (ΙΩΑΝΝ:12/20-23).
Άλλοι πιο θρασείς, κυρίως νεοπαγανιστές και τσαρλατάνοι [ου κατ’ επίγνωση εθνικιστές-ψευτοελληναράδες (ακόμη και οι οπαδοί του Σώρα, της οργανώσεως «Ελλήνων Συνέλευσις»)], ισχυρίζονται θορυβωδώς και ανερυθριάστως, ότι το χωρίον αυτό του ευαγγελιστού Ιωάννου που αναφέρεται στους Έλληνες είναι ημιτελές, καθ’ όσον έχει αφαιρεθεί μία φράση του Ιησού  που δίδει την εξήγηση για το πώς θα δοξασθεί ο “Υιός του Ανθρώπου” και προχωρούν στο εξής απίστευτο:
Η φράση που δήθεν έχει παραληφθεί  και είναι συνέχεια του σχετικού χωρίου της Καινής Διαθήκης, είναι η εξής (με έντονα κόκκινα γράμματα): «Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο υιός του ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.» (...Διότι μόνη η Ελλάς γεννά ανθρώπους φυτόν εκ του ουρανού και του Θεού Βλάστημα εξακριβωμένον απογεννώσα λογικήν σκέψιν, ιδιοποιουμένη την επιστήμην).
Ισχυρίζονται ακόμη ότι, το επίμαχον κείμενο με την δήθεν αφαιρεθείσα φράση του Ιησού, ευρέθη σε χειρόγραφα του Βατικανού το 1974 και μάλιστα υπάρχει δύο φορές, στους ακόλουθους εκκλησιαστικούς ή ιστορικούς συγγραφείς:
α/ Στον Ευσέβιο Καισαρείας: «Ευαγγελική προπαρασκευή» (Praeparatio evangelica, Book 8 chapter 14section 66 line 7).
βΣτον Φίλωνα τον Ιουδαίο : De providentia, Fragment 2 section 66 line 9.  
2/ Ποια είναι η ιστορική, αγιογραφική και επιστημονική αλήθεια για το γνήσιο χωρίον του ευαγγελιστού Ιωάννου (12/20-23) και την επίμαχη φράση που δήθεν έχει αφαιρεθεί από τα λόγια του Ιησού;
Ας μην λησμονούμε ότι οι πρώτοι-πρώτοι Χριστιανοί δεν ήσαν Έλληνες. Εβραίοι ήσαν. Και οι Απόστολοι ήσαν Εβραίοι. Και με Εβραίους διαδόθηκε εν τη γενέσει του ο Χριστιανισμός. Μήπως όλοι οι Πατέρες ήσαν Έλληνες; Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός ήταν Σύρος, ο Μέγας Αντώνιος, ο καθηγητής του μοναχισμού, ήταν Αιγύπτιος, και τόσοι άλλοι.
Είπεν ο Κύριος τους παραπάνω λόγους για τους Έλληνες, όπως ακριβώς καταγράφονται στο ευαγγέλιον του Ιωάννου (χωρίς τις νεοπαγανιστικές «περικοκλάδες»), διότι προσήλθε τότε εν τω προσώπω των Ελλήνων εκείνων αντιπροσωπευτικώς, ολόκληρος ο Ελληνισμός και προετύπωσεν αυτό το οποίον επηκολούθησε, δηλαδή, ότι ο Ελληνισμός επίστευσεν εις τον Χριστόν, κατενόησεν ορθώς την διδασκαλίαν Αυτού και έθεσεν εαυτόν εις την διακονίαν του Ιησού, εις την διακονίαν του Ευαγγελίου.
Αρχικώς εκηρύχθη και εγράφη το Ευαγγέλιον εις την ελληνικήν γλώσσαν, ερμηνεύθη δε ορθώς από τους πεφωτισμένους μεγάλους Έλληνες Πατέρες.
Ως προς την δεύτερην εκδοχήν, της «απαλείψεως» της προμνησθείσης φράσεως, που δήθεν είπεν ο Ιησούς, υπογραμμίζουμε τα εξής:2
-Την πληροφορίαν μας την δίδει ο Μενέλαος Παγουλάτος εις το βιβλίον του «Ανθολόγιον Πατριδογνωσίας», και μας λέγει ότι, το έτος 1974 ο καθηγητής Ελευθ. Πρόκος τον οποίον χαρακτηρίζει ως επίτιμον καθηγητή ξένων πανεπιστημίων, συμμετέχων σε επιστημονική επιτροπή της UNESCO, ανεκάλυψε σε μία βιβλιοθήκη του Βατικανού, χειρόγραφο του Ευσεβίου του Παμφίλου, επισκόπου Καισαρείας, 265 μ.Χ. που περιλαμβάνει στο προμνησθέν χωρίον του Ιωάννου και την συγκεκριμένη «αφαιρεθείσα» προσθήκην περί Ελλάδος και Ελλήνων.
-Οι νεοπαγανιστές πολλοί από τους οποίους μισούν τον Χριστό και τον ονομάζουν ευθέως «μισέλληνα Εβραίο ραββίνο»,  στην προκειμένη περίπτωση, ακολούθησαν πιο άθλια και πονηρή μέθοδο και για να μην κτυπήσουν ευθέως την ισχυρή Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας και την εδραία χριστιανική παράδοση των Ελλήνων, «μετασχημάτισαν» τον Ιησού και την Παναγία σε… Έλληνες, υποκρινόμενοι ότι αποδέχονται τον Χριστό, είτε ως ένα σπουδαίο Έλληνα φιλόσοφο (Μύστη, όπως τον θεωρούν στις εξωτερικές συζητήσεις τους οι τέκτονες), ή εντάσσοντάς τον στις ελληνικές θεότητες, λέγοντας ότι ήταν… γιος του Δία.3
-Στα κείμενά τους, οι νεοπαγανιστές και οι συνοδοιπόροι τους, υποδεικνύουν κάποιον Ελευθέριο Πρόκο ως ανακαλύψαντα «την πλαστογραφίαν» για την δήθεν «χαμένη φράση του Χριστού». Βεβαίως στις νεοπαγανιστικές ιστοσελίδες το όνομα Ελευθέριος Πρόκος κυκλοφορεί πλαισιωμένο από θολές πληροφορίες, πράγμα εξαρχής ύποπτο. Αναφέρεται γενικόλογα ως «επίτιμος καθηγητής ξένων πανεπιστημίων» (μεθοδευμένη όσο και φαιδρή ανακριβολογία) ενώ αλλού χαρακτηρίζεται ως «καθηγητής φιλοσοφίας» ή «καθηγητής» σκέτο, χωρίς να αναφέρονται τα Πανεπιστημιακά ή άλλα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, όπου να διετέλεσεν επισήμως καθηγητής καθώς και την έδρα που κατείχς.
-Από στοιχεία που συλλέξαμε, διαπιστώσαμε ότι ο Ελευθέριος Πρόκος ήταν ένας γνωστός φανατικός και ου κατ’ επίγνωση «αντικομμουνιστής», στρατολογημένος πράκτωρ της CIA, όπως ήταν και ο φίλος του, εγκάθετος αντιχριστιανός και πολέμιος της Π.Δ. Κων. Πλεύρης, ιδρυτής του πολιτικού κόμματος/οργανώσεως  «4η Αυγούστου», με τον οποίον (Πρόκον) στενώς συνειργάζετο.
Μάλιστα ο Πρόκος, στα τότε γραφεία της 4Α (ευρύτερη περιοχή πεδίου του Άρεως), όπου εσύχναζε και ένας Ιταλός (σύνδεσμος της 4Α με το ιταλικό φασιστικό κόμμα, χειριζόμενος γραφομηχανή), παρέδιδε μαθήματα "φιλοσοφίας" σε στελέχη της οργανώσεως ((πληροφορία αξιοπιστίας Α1 από τότε μέλη της οργανώσεως οι οποίοι αργότερα απεχώρησαν.)
-Οι μελετητές του θέματος που αναφέρουμε στην βασική πηγή αντλήσεως των στοιχείων για την νεοπαγανιστική απάτη του συγκεκριμένου χωρίου-προσθήκη (υποσ. 2), ερεύνησαν πλήθος επιστημονικών έργων, εκτενείς επιστημονικές βιβλιογραφίες, ψηφιακούς καταλόγους των πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών και διεπίστωσαν ότι ο Ελευθέριος Πρόκος είναι επιστημονικά άγνωστος/ανυπόστατος. Η επιστημονική κοινότητα δηλαδή φαίνεται να τον αγνοεί ολοκληρωτικά! Το μοναδικό απομεινάρι του «έργου» του είναι κάποιοι εμφανώς προπαγανδιστικοί τίτλοι φυλλάδων, τα οποία επίσης αγνοήθηκαν από την επιστημονική βιβλιογραφία.
-Το ζήτημα είναι ότι όσα διέδιδε ο Πρόκος και οι συν αυτώ, προϋποθέτουν είτε τεραστίου μεγέθους άγνοια, είτε αντίστοιχου μεγέθους θράσος και μισαλλοδοξίαν προς την ΟρθοδοξίανΔιότι πρόκειται για μια εξωφρενική απάτη που έβγαλε από το μυαλό του, ή κάποιος άλλος του την έβαλε και ο ίδιος την υλοποίησε, όντας βέβαιος φαίνεται ότι την εποχή εκείνη το αγράμματο και ανιστόρητο κοινό, θα «έχαβε» ό,τι και να τους έλεγε. Γι’ αυτό άλλωστε, σε επιστημονικό σύγγραμμα κανείς δεν έλαβε υπόψη ούτε επανέλαβε όσα έγραψε περί της φράσεως αυτής ο Πρόκος. Δυστυχώς, αυτές οι παλαβομάρες καίτοι παρελήφθησαν ακρίτως από αρκετούς φανατικούς Ελληναράδες, τελικώς έμειναν ακόμη και σήμερον να σέρνονται υπογείως και να υπηρετούν μόνο την νεοπαγανιστική αντιχριστιανική συνωμοσιολογία…
-Ουδεμία επίσημη ανακοίνωση έχει εκδοθεί μέχρι τώρα, από το Βατικανό που να επιβεβαιώνει την «ανακάλυψη» του Ελ. Πρόκου.
-Η χοντροκομμένη φάρσα περί «Ευσεβίου» και της δήθεν «χαμένης φράσεως του Ιησού Χριστού», στήθηκε ως εξής:…
oΗ επίμαχη φράση ουδεμία σχέση έχει με τον χριστιανισμό, ουδεμία σχέση έχει με το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο και βεβαίως, δεν πηγάζει ούτε από τον Ευσέβιο, ούτε φυσικά από τον…. Ιησού Χριστό!
oΗ φράση ΔΕΝ ανήκει καν σε χριστιανό, αλλά είναι του Φίλωνος Αλεξανδρείας του επονομαζόμενου και Ιουδαίου, ο οποίος θεωρητικώς ήταν μεν ελληνιστής αλλά ταυτόχρονα φανατικός Ιουδαίος και πολύ πιστός στον (Ταλμουδικό) Ιουδαϊσμό:
 «Φίλων ο Αλεξανδρεύς (περ. 20 π.Χ. - 40 μ.Χ.). Ιουδαίος φιλόσοφος και συγγραφέας, ο οποίος επεχείρησε να συγκεράσει την ελληνική φιλοσοφία με την Ιουδαϊκή θρησκεία4
«Ο Φίλων απέθανεν εν Αλεξανδρεία, χωρίς να γνωρίση τον Χριστιανισμόν, πιστός μέχρι τελευταίας πνοής εις την θρησκείαν των πατέρων του».5
oΗ εποχή που πέθανε ο Φίλων ήταν πάρα πολύ πρώϊμη (νηπιακή) για τον Χριστιανισμό. Δεν είχαν εμφανισθεί ακόμη ομολογητές Χριστιανοί. ΔΕΝ είχε καν γραφεί κανένα Ευαγγέλιο και γι’ αυτό δεν τον απασχόλησε στο έργο του ούτε ο Ιησούς ούτε ο Χριστιανισμός.
oΗ περίφημη φράση με την οποία εξαπατούν τους αφελείς και την επικαλούνται με υπερηφάνεια, ανήκει τελικά σε έναν… Ιουδαίο, εχθρό των σημερινών αντιχριστιανών  και φανατικών, δήθεν, αντισημιτών, ο οποίος μάλιστα έγραψε πλήθος έργων, με μοναδικό  στόχο να πείσει ότι, ο αρχαίος ελληνισμός συμβαδίζει αρμονικά με την Ιουδαϊκή θρησκεία!!!
oΤο παρακάτω εικονίδιον μας δείχνει σαφώς ότι ο Ευσέβιος έχει δανεισθεί την φράση από τον Φίλωνα και απλώς την παραθέτει:


Όπως βλέπουμε στην TLG,6 η φράση ανήκει στον Φίλωνα και περιέχεται στο έργο του «Περί Προνοίας» και από εκεί την αντιγράφει ο Ευσέβιος στο δικό του έργο με τίτλο «Ευαγγελική Προπαρασκευή» (βιβλίο 8, κεφάλαιο 14).
oΣτoν επόμενο πίνακα, ο Ευσέβιος γράφει καθαρά ότι το κείμενο που περιέχει την περίφημη φράση το έχει πάρει από τον Φίλωνα, αλλά οι νεοπαγανιστές πλάθουν τα φανταστικά σενάρια τους, ότι το αναφέρει ο Ευσέβιος, χωρίς να ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα, αφού στόχος τους είναι η διαστροφή της αλήθειας σε χριστιανούς και μη, που ευρίσκονται σε κατάσταση αγνωσίας, ιστορικής πλάνης και απόλυτης πνευματικής ερημίας:

Ακόμα και τα περιεχόμενα της «Ευαγγελικής Προπαρασκευής» αν κοίταζαν οι νεοπαγανιστές, θα έβλεπαν ότι το βιβλίο 8, κεφάλαιο 14 ,περιέχει κείμενο του Φίλωνα.
Και βεβαίως, αμέσως πριν αρχίσει το 14ο κεφάλαιο, ο Ευσέβιος επικαλείται τον Φίλωνα και γράφει: «Ο δ’ αυτός ανήρ [δηλ. ο Φίλωνας] εν τω Περί προνοίας […] κατασκευάζει δε τον λόγον τούτον τον τρόπον» και αρχίζει την εκτενή παράθεση.
Έτσι λοιπόν, ο Ελευθέριος Πρόκος εξαπάτησε τους αγράμματους-ανιστόρητους τότε, αλλά εξαπατά και τους αφελείς σήμερα…Δηλαδή, οι νεοπαγανιστές λένε το απίθανο ψέμα ότι αμέσως πριν από την περίφημη φράση, υπήρχε στον Ευσέβιο το εδάφιο: «ἐλήλυθεν ἡ ὥρα ἵνα δοξασθῇ ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου (Ιω. 12,23)…
oΑς δούμε όμως: Μήπως ο Ευσέβιος κάπου εκεί γύρω στην φράση του Φίλωνος είχε βάλει και το εδάφιο ΙΩΑΝΝΗΣ: 12,23 με αποτέλεσμα οι «καημένοι» νεοπαγανιστές να μπερδευτούν και να τους κακολογούμε άδικα;
Ασφαλώς όχι…
Σύμφωνα με την TLG, ο Ευσέβιος ΔΕΝ χρησιμοποιεί το χωρίον Ιωάννης, 12,23 πουθενά, σε κανένα κείμενο του και ούτε φυσικά στην «Ευαγγελική Προπαρασκευή»!
oΕπειδή σύμφωνα με το αρρωστημένο μυαλό τους, θα τους βόλευε να είχε πει κάτι τέτοιο ο Χριστός, πήραν μια άσχετη φράση του Φίλωνα Ιουδαίου, του υποτιθέμενου θρησκευτικού και φυλετικού εχθρού τους  και την έβαλαν στο… Ευαγγέλιο! Και χωρίς ίχνος αιδούς, αυτήν την εξευτελιστική πράξη, που προδίδει ανεντιμότητα, αναξιοπρέπεια, μισαλλοδοξία και αφού ισχυρίστηκαν ότι πρώτος ο Ελευθέριος Πρόκος την ανακάλυψε, την περιφέρουν ως σημαία τους στο διαδίκτυο, αντί να κρύβονται ντροπιασμένοι και να ζητούν συγγνώμη για την εξαπάτιση των αναγνωστών του διαδικτύου.…
Δείτε και παρακάτω την εν λόγω φράση και τα συμφραζόμενα του Φίλωνα, όπως τα παραθέτει ο Ευσέβιος:

Όπως βλέπουμε από τα ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ που παρουσιάσαμε:
· Κανένα χριστιανικό συμφραζόμενο δεν υπάρχει πριν ή μετά την φράση, καμία σχέση με το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιον, καμία σχέση με λόγια του Ιησού Χριστού. Και πώς να ήταν διαφορετικά, όταν γνωρίζουμε ότι, ο Φίλων ήταν ένας πολύ πιστός Ταλμουδιστής Ιουδαίος που ουδεμία αναφορά κάνει στο έργο του για τον Χριστιανισμό;
·Ο Φίλων στο σχετικό απόσπασμα, γράφει απλώς ότι κάποιες βάρβαρες χώρες είναι πιο πλούσιες σε καρπούς και τροφές από την Ελλάδα κι’ όμως η Ελλάδα έχει τόσες αρετές, διότι οι Έλληνες είναι ολιγαρκείς είναι πιο νοήμονες/ευφυείς και αξιώτεροι.
·Αποκαλύπτεται το απύθμενο και εξωπραγματικό θράσος των εμπνευστών,  κατασκευαστών και συντηρητών της ΑΠΑΤΗΣ. Απλώς είδαν την φράση αυτή, και ενώ φαίνεται πεντακάθαρα ότι δεν πρόκειται για λόγια του Χριστού, ούτε για εδάφιο από το κατά Ιωάννη ευαγγέλιο, εράμφισαν το κείμενο, το απεκόλλησαν βιαίως και το προσέθεσαν αυθαιρέτως στο χωρίον Ιωάννης, 12,23 επειδή έτσι τους βόλευε ή άρεσε ή επειδή έτσι διετάχθησαν!
Προς επιβεβαίωση των παραπάνω , παραθέτουμε και μια αναφορά που αφορά στο εν λόγω εδάφιο του Φίλωνα, από το περιοδικό «Φιλοσοφία», της Ακαδημίας Αθηνών:

Να λοιπόν ποιο είναι το νόημα της φράσεως του Φίλωνα που ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με τα λόγια του Ιησού, και ποια είναι η κατάντια του νεοπαγανισμού και αντιχριστιανισμού που κοροϊδεύει ανερυθρίαστα τον κοσμάκη…



Στην παραπάνω αναφορά παρατηρούμεν τα εξής:
-Ο δήθεν «μέγας ιστοριοδίφης» Ελευθέριος Πρόκος, βρήκε -λέει- χειρόγραφο του Ευσεβίου το 1974 με την εν λόγω φράση!
-Την ίδια στιγμή όμως, βάζουν βίντεο από το οποίο ελήφθησαν η 2η και 3η κατά σειρά εικόνες, όπου οι ίδιοι παραθέτουν το απόσπασμα από μια τυπωμένη έκδοση του… 1599!!!
Δηλαδή, ο Ελευθέριος Πρόκος, θα πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες, για την μεγαλύτερη επιστημονική απάτη του 20ου αιώνος, αφού κατάφερε ν’ «ανακαλύψει» με καθυστέρηση 374 χρόνων, μια παράγραφο που τυπωνόταν ασταμάτητα επί τέσσερις αιώνες και την γνώριζε όλος ο πλανήτης, εκτός από τον ίδιο!
Βεβαίως, οι αδίστακτοι νεοπαγανιστές, για να εντυπωσιάσουν τους…  αναγνώστες τους, παρουσιάζουν (στην 3η εικόνα) ένα κείμενο τυπωμένο με τις χαρακτηριστικές γραμματοσειρές των εντύπων του 16ου-17ου αιώνα, στο οποίο όμως βλέπουμε καθαρά ότι, της περίφημης φράσεως (που την σημειώνουν με πράσινο), ΔΕΝ προηγείται το δήθεν «ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου», αλλά η φράση του Φίλωνα που δείξαμε παραπάνω και αναφέρεται στις… τροφές!!!7
Μετά από τα παραπάνω, πως θα εχαρακτηρίζατε όλους αυτούς τους ΡΑΚΟΠΛΑΣΤΕΣ των κειμένων (για την ερμηνεία της συντμήσεως ΡΑ-ΚΟ-ΠΛΑ-ΣΤ-Ε(ς) βλέπε, «Ανθρώπινες Πλάνες και Απάτες του Συστήματος», 10 Απριλίου 2014), και ειδικώτερα τους κατασκευαστές της φράσεως που δήθεν διέγραψαν οι χριστιανοί από το ευαγγέλιον του Ιωάννου; 
    Εμείς ανενδοιάστως θα τους αποκαλούσαμε: Αγράμματους ελλαδίτες, ανιστόρητους ανθέλληνες, μισαλλόδοξους αντιχριστιανούς, αδίστακτους συκοφάντες, πορρωμένους σκοταδιστές, κυνικούς απατεώνες!!!

Εμείς ανενδοιάστως θα τους λέγαμε: Αγράμματους ελλαδίτες, ανιστόρητους ανθέλληνες, μισαλλόδοξους αντιχριστιανούς, αδίστακτους συκοφάντες, πορρωμένους σκοταδιστές, εραστές του ψεύδους, κυνικούς απατεώνες! 
                                                                                                           Συνεχίζεται



Η φράση αυτή αναφέρεται και στο Ευαγγέλιο του Όρθρου της Μεγάλης Δευτέρας.
Νεοπαγανιστικές απάτες, Απάντηση στις συκοφαντίες του Νεοπαγανισμού. Το δήθεν «εδάφιο για τους Έλληνες» που τάχα «αφαιρέθηκε» από το κατά Ιωάννη Ευαγγέλιον: Μία ακόμη Νεοπαγανιστική απάτη. Ορθόδοξη ομάδα Δογματικής έρευνας, 17-10-2016.
Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, το κόλπο με την εν λόγω φράση ξαναήλθε στην επικαιρότητα με το βιβλίο κάποιου Ευάγγελου Τρίγκα που είχε ως αποκλειστική σχεδόν βιβλιογραφία το ιουδαϊκό Ταλμούδ και τους αποκρυφιστές νεοπλατωνικούς φιλοσόφους, με τον απίθανο τίτλο: «Ο Χριστός ήταν Έλληνας» (1999). Η χρονολογία εκδόσεως ταιριάζει, απόλυτα στο συνολικό πλαίσιο, αφού όλη αυτή η ιστορία του νεοπαγανισμού άρχισε να γίνεται ευρύτερα γνωστή από το 1995 και εξής, «ψαρεύοντας» οπαδούς κυρίως μέσω του διαδικτύου.
Λέμε όμως ότι «ξαναήλθε στην επικαιρότητα» διότι η αρχική εκδοχή αυτής της παρανοϊκής ασυναρτησίας που εμφανίστηκε στη δεκαετία του ’70, είχε σκοπό να τονίσει απλά τον Συστημικό ξενόφερτο/δυτικογενή ελλαδικό (ψευτο) εθνικισμό.
Καλαντζάκης Ε. Σταύρος, «Εισαγωγή στην Παλαιά Διαθήκη», Πουρναράς, Θεσσαλονίκη 2006, σελ. 1015.
Καθηγητής  Καραβιδόπουλος Ιωάννης, «Η περί Θεού και ανθρώπου διδασκαλία Φίλωνος του Αλεξανδρέως» (μέρος Α΄), περ. «Θεολογία», τόμ. ΛΖ΄(1966), τεύχ. 1, σελ. 73.
Ο Θησαυρός της Ελληνικής Γλώσσας (Thesaurus Linguae Graecae - TLG)  είναι μια βάση πλήρους κειμένου που περιλαμβάνει όλα τα σωζόμενα αρχαία κείμενα από τον 8ο αι. π.Χ. μέχρι και το 600 μ.Χ.. Ακόμα περιλαμβάνει ιστοριογραφικά και λεξικογραφικά κείμενα, όπως και κείμενα σχολιαστών της περιόδου 600 μ.Χ. έως 1453 μ.Χ.  Από το Φεβρουάριο του 2015 πάρεχεται πρόσβαση στη βάση του TLG μέσω της νέας μηχανής αναζήτησης, παράλληλα λειτουργεί και η παλιά πλατφόρμα του TLG (ακολουθήστε το σύνδεσμο  Link to original site ο οποίος θα σας οδηγήσει στο παλιό ιστότοπο). 
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε πλήρως το επίμαχο κείμενον [Κεφάλαιο 8.14. Praeparatio evangelica, ιδʹ. ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΙ ΘΕΟΥ ΔΙΟΙΚΕΙΣΘΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ (t)]
[...]
(65.) ταῖς ἐκεχειρίαις ἐντρυφᾶν. ἐν Αἰγύπτῳ δὲ καὶ θαυμασιώτερον ἰδεῖν ἔστι.
τὸ γὰρ ἀνθρωποβόρον καὶ θηρίων ἀργαλεώτατον ὁ κροκόδειλος, γεννώμενος καὶ τρεφόμενος ἐν τῷ ἱερωτάτῳ Νείλῳ, τῆς ὠφελείας καίτοι βύθιος ὢν ἐπαισθάνεται. παρ’ οἷς μὲν γὰρ τιμᾶται πληθύνει μάλιστα, παρὰ δὲ τοῖς λυμαινομένοις οὐδ’ ὄναρ φαίνεται· ὡς τῶν πλεόντων ὅπου μὲν καὶ τοὺς πάνυ θρασεῖς μηδ’ (5) ἄκρον ἐπιτολμᾶν καθιέναι δάκτυλον, ἀγεληδὸν ἐπιφοιτώντων, ὅπου δὲ καὶ (66.) τοὺς ἄγαν δειλοὺς ἐξαλλομένους νήχεσθαι μετὰ παιδιᾶς. χώρᾳ τῇ Κυ κλώπων, ἐπειδὴ τὸ γένος αὐτῶν ἐστι πλάσμα μύθου, δίχα σπορᾶς καὶ γεηπόνων ἀνδρῶν ἥμερος καρπὸς [οὐ] φύεται, καθάπερ οὐδ’ ἐκ τοῦ μὴ ὄντος τι γεννᾶται. τῆς <δ’> Ἑλλάδος <οὐ> κατηγορητέον ὡς λυπρᾶς καὶ ἀγόνου· πολὺ γὰρ κἀν ταύτῃ τὸ βαθύγειον. εἰ δ’ ἡ βάρβαρος διαφέρει ταῖς εὐκαρπίαις, (5) πλεονεκτεῖ μὲν τροφαῖς, ἐλαττοῦται δὲ τοῖς τρεφομένοις, ὧν χάριν αἱ τροφαί. Μόνη γὰρ ἡ Ἑλλὰς ἀψευδῶς ἀνθρωπογονεῖ ‘φυτὸν οὐράνιον’ καὶ βλάστημα θεῖον ἠκριβωμένον, λογισμὸν ἀποτίκτουσα οἰκειούμενον ἐπιστήμῃ. τὸ δ’ αἴτιον· λεπτότητι (67.)  ἀέρος ἡ διάνοια πέφυκεν ἀκονᾶσθαι. διὸ καὶ Ἡράκλειτος οὐκ ἀπὸ σκοποῦ φησιν· ‘αὐγὴ ξηρὴ ψυχὴ σοφωτάτη καὶ ἀρίστη.’ τεκμηριώσαιτο δ’ ἄν τις καὶ ἐκ τοῦ τοὺς μὲν νήφοντας καὶ ὀλιγοδεεῖς συνετωτέρους εἶναι, τοὺς δὲ ποτῶν ἀεὶ καὶ σιτίων ἐμπιπλαμένους ἥκιστα φρονίμους, ἅτε βαπτιζομένου τοῖς ἐπεισιοῦσι (68.)  τοῦ λογισμοῦ. διὸ κατὰ τὴν βάρβαρον ἔρνη μὲν ταῖς εὐστοχίαις καὶ εὐτροφίαις στελέχη περιμήκιστα καὶ ζῴων ἀλόγων σφόδρα τὰ γονιμώτατα, νοῦν δ’ ἥδε ἥκιστα γεννᾷ, διότι τὸ ὑψωθῆναι ἐξ ἀέρος ἀϊδίου αἱ γῆς καὶ ὕδατος (69.) ἐπάλληλοι καὶ συνεχεῖς ἀναθυμιάσεις κατεκράτησαν. ἰχθύων δὲ καὶ ὀρνίθων καὶ χερσαίων γένη ζῴων οὐκ ἔστιν ἐγκλήματα φύσεως ἐφ’ ἡδονὴν παρακαλούσης, ἀλλὰ δεινὸς ψόγος ἡμῶν αὐτῶν ἀκρασίας. ἀναγκαῖον μὲν γὰρ ἦν εἰς τὴν τοῦ ὅλου συμπλήρωσιν, ἵνα γένηται κόσμος, ἐν ἑκάστῳ μέρει φῦναι ζῴων ἰδέας ἁπάντων· οὐκ ἀναγκαῖον δὲ ἐπὶ τὴν τούτων ἀπόλαυσιν ὁρμῆσαι τὸ (5) σοφίας συγγενέστατον χρῆμα τὸν ἄνθρωπον, μεταβαλόντα εἰς ἀγριότητα θηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου