Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΑ «ΘΗΡΙΑ» ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ



ΜΕΡΟΣ 5ο


7. Τα «θηρία» της Αγίας Γραφής και της ξένης γραμματείας (Συνέχεια του 4ου μέρους)
β. Τα θηρία/κτήνη και το Ταλμούδ     
Οι σημερινοί Ταλμουδιστές Ιουδαίοι (Jews), σφετεριζόμενοι την Π.Δ. απορρίπτοντες ή παρερμηνεύοντες όσα χωρία δεν τους συμφέρουν και  προσθέτοντες άλλα, ανύπαρκτα στα πρωτότυπα, κείμενα της Π.Δ.:
-Πιστεύουν και διακηρύσσουν ότι όλοι οι μη Εβραίοι/Ιουδαίοι, δεν είναι άνθρωποι αλλά αγέλη ζώων, τετράποδα όπως τα θηρία, κτήνη (γκοΐμ).1


-Χαρακτηρίζουν εαυτούς υιούς του φωτός.
Το «ιερό» βιβλίο τους το Ταλμούδ, είναι το μόνο από ΟΛΑ τα «ιερά» βιβλία των διαφόρων θρησκειών και θρησκευτικών δογμάτων που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο (δημοσίως). Οι μυούμενοι  διδάσκονται στις Συναγωγές, το περιεχόμενό του κεκλεισμένων των θυρών.  Γιατί άραγε;
Από πού ορμώμενοι διακρίνουν τα δίποδα λογικά όντα, σε ανθρώπους (εννοούν αποκλειστικώς και μόνον τους εαυτούς τους και τα μέλη της φυλής τους) και ζώα/κτήνη (εννοούν όλους τους υπόλοιπους σημερινούς ανθρώπους / μη Ιουδαίους, όλων των φυλών της γης);
Τόσον από τα περιεχόμενα του Ταλμούδ2 όσον και από την απόκρυφη Χιραμική παράδοση3, προκύπτουν τα εξής:
·Οι απόγονοι του Αδάμ και της Εύας (Αδαμική γραμμή) αποκαλούνται περιφρονητικώς «Υιοί της ιλύος (λάσπης)». Προφανώς δανειστήκαν την φράση από τα σχετικά χωρία της Παλαιάς Διαθήκης όπως: «καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς»,4 «κατοικοῦντες οἰκίας πηλίνας, ἐξ ὧν καὶ αὐτοὶ ἐκ τοῦ αὐτοῦ πηλοῦ ἐσμέν …»,5 «…ἡμεῖς δὲ πηλὸς ἔργα χειρῶν σου πάντες ἡμεῖς».6
·Οι Ταλμουδιστές (Jews), αυτοχαρακτηριζόμενοι ως «Υιοί του φωτός», θεωρούν εαυτούς απογόνους του Κάϊν, στην γραμμή του οποίου αυτοτοποθετούνται  και επαίρονται. Ποίου φωτός άραγε; Φυσικά όχι του ηλιακού ή άλλης φυσικής πηγής αλλά του Εωσφορικού. Δηλαδή, οι σημερινοί Ιουδαίοι, αυτοχαρακτηριζόμενοι ως Καϊνίτες, θέτουν αυτοβούλως εαυτούς εκτός Αδαμικής  (ανθρωπίνης) γραμμής, όπως περιγράφεται στο βιβλίο της ΓΕΝΕΣΕΩΣ στην Παλαιά Διαθήκη και επιβεβαιώνεται στην Καινή Διαθήκη.7  
Αφού ο Κάϊν ήταν υιός των ανθρώπων Αδάμ και Εύας, γιατί οι σημερινοί Ιουδαίοι όχι μόνον απαρνούνται αλλά χλευάζουν την Αδαμική/ανθρώπινη γραμμή χαρακτηρίζοντας τους απογόνους του Αδάμ ως «υιούς της ιλύος/λάσπης»;
Όπως αποδείξαμε αγιογραφικώς, ο Θεός απέκοψε τον Κάϊν από την Αδαμική γραμμή (Λευκή φυλή), προκειμένου να εξαγνίσει την γραμμή εκ της οποίας θα εγεννάτο ο Μεσσίας Ιησούς Χριστός.
Τόσον ο πρόγονος του Ιησού, ο  Δαυΐδ, που ανήκε στην Αδαμική Γραμμή, όσον και ο Ιησούς ήσαν ξανθοί (λευκοί) και ωραίοι εις την όψιν.
«…καὶ αὐτὸς (ΣΣ: Ο Δαυΐδ) πυῤῥάκης (ΣΣ: Πυρράκης=Πυρρός εις την όψιν, κοκκινωπός, ξανθός)  μετὰ κάλλους ὀφθαλμῶν καὶ ἀγαθὸς ὁράσει Κυρίῳ…» (Α΄ ΒΑΣΙΛ: 16/12).
«…καὶ εἶδον ὡς ὄψιν ἠλέκτρου ἀπὸ ὁράσεως ὀσφύος καὶ ἐπάνω, καὶ ἀπὸ ὁράσεως ὀσφύος καὶ ἕως κάτω εἶδον ὡς ὅρασιν πυρὸς καὶ τὸ φέγγος αὐτοῦ κύκλῳ.., ΙΕΖΕΚΙΗΛ: 1/27-28].
«…Ἀδελφιδός μου, (Ο Αγαπητός μου), λευκὸς καὶ πυῤῥός, (είναι λευκός και ερυθρωπός) ἐκλελοχισμένος ἀπὸ μυριάδων· (διακρινόμενος μεταξύ μυριάδων)…» (ΑΣΜΑ ΑΣΜΑΤΩΝ:5/10).
«Ἐκαθαριώθησαν Ναζιραῖοι αὐτῆς ὑπὲρ χιόνα, ἔλαμψαν ὑπὲρ γάλα, ἐπυρώθησαν ὑπὲρ λίθους σαπφείρου τὸ ἀπόσπασμα αὐτῶν…» ((ΘΡΗΝΟΙ ΙΕΡΕΜΙΟΥ: 4/7).
«…τὸ πρόσωπον αὐτοῦ ὡσεὶ ὅρασις ἀστραπῆς, καὶ οἱ ὀφθαλμοὶ αὐτοῦ ὡσεὶ λαμπάδες πυρός …» (Ο Ιησούς παρουσιάζεται ως όρασις» προ του Δανιήλ. ΔΑΝΙΗΛ: 10/6).
«..καὶ ἡ ὄψις αὐτοῦ ὡς ὁ ἥλιος φαίνει ἐν τῇ δυνάμει αὐτοῦ. …» (ΑΠΟΚ: 1/16).
«..ἐγώ εἰμι ἡ ῥίζα καὶ τὸ γένος Δαυΐδ, ὁ ἀστὴρ ὁ λαμπρὸς ὁ πρωϊνός…» (ΑΠΟΚ: 22/16).
«Παῦλος, δοῦλος Ἰησοῦ Χριστοῦ, κλητὸς ἀπόστολος, ἀφωρισμένος εἰς εὐαγγέλιον Θεοῦ ὃ προεπηγγείλατο διὰ τῶν προφητῶν αὐτοῦ ἐν γραφαῖς ἁγίαις περὶ τοῦ υἱοῦ αὐτοῦ, τοῦ γενομένου ἐκ σπέρματος Δαυΐδ κατὰ σάρκα…» (ΡΩΜΑΙΟΥΣ: 1/1-3). 
Ο Θεός για να ξεκαθαρίσει την Αδαμική γραμμή από τον αποστάτη-αδελφοκτόνο Κάϊν, άλλαξε ακόμη και το σπέρμα των απογόνων του Αδάμ και της Εύας «…ἔζησε δὲ Ἀδὰμ τριάκοντα καὶ διακόσια ἔτη, καὶ ἐγέννησε κατὰ τὴν ἰδέαν αὐτοῦ καὶ κατὰ τὴν εἰκόνα αὐτοῦ καὶ ἐπωνόμασε τὸ ὄνομα αὐτοῦ Σήθ…» (ΓΕΝΕΣΗ: 5/3).
Αφού λοιπόν απερρίφθη/διεγράφη ο Κάϊν οριστικώς και αμετακλήτως, από την Αδαμική γραμμή, με ποιούς δημιουργήθηκε το γένος του Κάϊν (η Καϊνική βιολογική γραμμή);
Στην Π.Δ. σαφώς αναφέρεται ότι ο Κάϊν δημιούργησε την δική του φυλετική γραμμή:
Κάϊν-Ενώχ-Γαϊδάδ-Μαλλελεήλ-Μαθουσάλα-Λάμεχ…8
Ποιά ή ποιές άλλες ανθρώπινες φυλές αντιπροσώπευαν;
Ποιά ήσαν εκείνα τα έλλογα δίποδα όντα (άνθρωποι-living creatures) που ήλθαν σε επαφή με τον Κάϊν και εσχημάτισαν την Καϊνική βιολογική γραμμή (γενεαλογία) η οποία «χάνεται» στα βάθη της προϊστορίας; Ή μήπως δεν χάνεται και εμφανίζεται αποτόμως πολύ αργότερον;
Εάν έχει επιβιώσει η γραμμή Κάϊν μέχρι των ημερών μας, ποιός φυλετικός/εθνοτικός κλάδος την αντιπροσωπεύει; 
Έχουν, μήπως, οι Καϊνίτες, συγκεκριμένα και ιδιαίτερα έκδηλα σωματομετρικά χαρακτηριστικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα η κατατομή, εκδηλώνουν «ηθικές» και ψυχοπνευματικές ιδιότητες τόσον εμφανώς, ώστε να ξεχωρίζουν, σήμερα, από τους υπολοίπους ανθρώπους (κτήνη κατ’ αυτούς);
Είναι όντως άνθρωποι ή άλλου είδους «άνθρωποι»;
Έχουν σχέση με τα «θηρία» της Π.Δ.;
Εάν αυτοί οι «άλλοι άνθρωποι» δεν είναι όλες οι άλλες φυλές, εκτός της Αδαμικής, που εδημιούργησε ο Θεός-Δημιουργός, κατά Ήπειρον και περιοχή, με κάποια ή κάποιες από τις οποίες ο Κάϊν ήλθε σε επαφή μαζί τους, τότε ποίοι είναι;
Η μόνη λογική εξήγηση που επιβεβαιώνεται αγιογραφικώς είναι η εξής: Την εποχή του Κάϊν υπήρχαν και «άλλοι άνθρωποι» που είχαν δημιουργηθεί προ της δημιουργίας του Αδάμ και προφανώς, ΔΕΝ ανήκαν στην Αδαμική γραμμή.
Καμμία λογική ή «επιστημονική» εξήγηση συνάδει με την αλήθεια, πλην της παραδοχής ότι «οι άλλοι άνθρωποι» είναι τα «θηρία» της Π.Δ. για τους λόγους που εξηγήσαμε μέχρι τώρα, τουτέστιν ότι τα «θηρία» είναι όλες οι άλλες φυλές της γης, εκτός της Λευκής (Αδαμικής) [Στην συνέχεια θα παρουσιασθούν πλείονα αποδεικτικά στοιχεία].
Αντελήφθητε ή όχι τους λόγους για τους οποίους το Σύστημα συκοφαντεί παντοιοτρόπως την Παλαιά Διαθήκη και μάλιστα οι νεοπαγανιστές που παρουσιάζονται ως δήθεν αντισιωνιστές/αντισημίτες, «νεκροθάπτες» των Ιουδαίων και φανατικοί πολέμιοι της Π.Δ. ενώ είναι μίσθαρνα όργανα των Ταλμουδιστών Ιουδαίων;
Για να μην πληροφορηθούμε ποτέ την αλήθεια για την Δημιουργία, τα κτίσματα (έλλογα, άλογα, άψυχα, κ.λπ.), τις δυνάμεις της Κτίσεως (Δεν υπάρχει φύσις αλλά κτίσις. Ακόμη και τον όρο «κτίσις» άλλαξαν σε «φύσις», οι άθλιοι υποτακτικοί του Συστήματος, για να αναφερόμαστε γενικώς και αορίστως στην φύση και να μην αναζητήσουμε τον Κτίστη/ Δημιουργό του Σύμπαντος και των συμπάντων των ατελευτήτων).
Η Καϊνική γραμμή στην οποίαν οι ίδιοι οι Ταλμουδιστές Ιουδαίοι, υποστηρίζουν ότι ανήκουν, είναι η βιολογική γραμμή του Κάϊν με τα «θηρία», η πνευματική γραμμή του Εωσφόρου!
«…Κάϊν ἐκ τοῦ πονηροῦ ἦν καὶ ἔσφαξε τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ του…» (Α΄ ΙΩΑΝΝΟΥ: 3/12).
«…ὑμεῖς ἐκ τοῦ πατρὸς τοῦ διαβόλου ἐστέ, καὶ τὰς ἐπιθυμίας τοῦ πατρὸς ὑμῶν θέλετε ποιεῖν. ἐκεῖνος ἀνθρωποκτόνος ἦν ἀπ' ἀρχῆς καὶ ἐν τῇ ἀληθείᾳ οὐχ ἕστηκεν, ὅτι οὐκ ἔστιν ἀλήθεια ἐν αὐτῷ· ὅταν λαλῇ τὸ ψεῦδος, ἐκ τῶν ἰδίων λαλεῖ, ὅτι ψεύστης ἐστὶ καὶ ὁ πατὴρ αὐτοῦ» (ΙΩΑΝΝΗΣ: 8/44).
Έτσι εξηγείται γιατί οι ταλμουδιστές Ιουδαίοι αυτοαποκαλούνται «υιοί του φωτός», τουτέστιν πνευματικά τέκνα του Εωσφόρου!
Τέλος, οι σημερινοί ταλμουδιστές Ιουδαίοι, ανήκουν στην γραμμή από την οποίαν θα προέλθει ο δικός τους «Μεσσίας», ο «άνθρωπος»-θηρίον (Αντίχριστος, αντιπρόσωπος του εωσφόρου επί της γης), όπως μας πληροφορεί ο Κύριος στην Αποκάλυψη;
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξϛ΄(666)» {Αποκάλυψη, 13/8}.
Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι: Θηρίον=δίποδον έλλογον ον=άνθρωπος=άλλος «άνθρωπος».
Ανέφεραν ποτέ οι πάσης πολιτικής και εθνικής αποχρώσεως ψευδοπατριώτες, δήθεν αντι-σημίτες/σιωνιστές, τις λέξεις Ταλμούδ-Ταλμουδισμός; Γιατί;
Αναζητήσατε τα αίτια και τότε θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε μερικές από τις απάτες και πλάνες του Συστήματος των Ολεσηνόρων / Κοσμοκρατόρων /Ταλμουδιστών.
γ. Μετάφραση των Ο΄- Μασοριτικό κείμενο-Ταλμούδ
Οι Ταλμουδιστές σφετερίστηκαν και σφετερίζονται την Παλαιά Διαθήκη σε ό,τι τους συμφέρει (Λεηλατούν τα ονόματα, παραποιούν τα ιστορικά γεγονότα, οικειοποιούνται ηρωϊκά ή προφητικά πρόσωπα (Μακκαβαίοι, Δαυΐδ, Μωϋσής, Αβραάμ, Ιακώβ, κ.α.) και ερμηνεύουν τα κείμενα κατά την αποκρυφιστική Καμπαλιστική παράδοση (Ταλμούδ).
Επειδή στην Π.Δ. απεκαλύπτετο η Καϊνική γραμμή και η δημιουργία όλων των γνωστών σ’ εμάς σήμερον, φυλών, επειδή «εφωτογραφίζετο» ο προφητευόμενος Μεσσίας του παλαιού λαού Ισραήλ, οι Ταλμουδιστές για να παραπλανήσουν και εξαπατήσουν τους μεταγενεστέρους μελετητές της Αγίας Γραφής, συνέγραψαν τον 9ον-10ον μ.Χ. αιώνα το πρώτο χειρόγραφο και πολύ αργότερα (11ος-15ος αι.) τα υπόλοιπα, που απετέλεσαν το λεγόμενο Μασοριτικό κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης (με πληθώρα παραχαράξεων, παραλείψεων, πλαστογραφήσεων και αφαιρέσεως 10 βιβλίων από όσα έχει η μετάφραση των Ο΄).
Η Ελληνική ερμηνεία γνωστή ως μετάφραση των Ο΄, προχριστιανικώς, είχε δοκιμασθεί και κυρωθεί από το μεγάλο Συνέδριο της Ιερουσαλήμ ως «ομόγνιος αδελφή των Εβραϊκών Γραφών», αναγιγνώσκετο δε στα Ιεροσόλυμα, κατ’ ιδίαν και ενώπιον του λαού, στην συναγωγή αλλά και στις συναγωγές των απανταχού της οικουμένης ελληνιζόντων Ιουδαίων.
Κατά την προχριστιανική περίοδο και μέχρι την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους (70 μ.Χ.), κανένας δεν βρέθηκε ούτε από τους ελληνίζοντες Ιουδαίους ούτε από τους εβραΐζοντες Έλληνες, στην Παλαιστίνη, Αίγυπτο ή αλλαχού, να ελέγξει, να επισημάνει, να καταγγείλει κάποια λάθη ή λαθροχειρίες στα αρχέτυπα κείμενα ή στην μετάφραση των Ο΄.
Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα το είχε επισημάνει ο Κύριος και Θεός της Π.Δ. Ιαχβέ-Ιησούς Χριστός, στις ομιλίες Του. Απεναντίας, ο Ιησούς  κατήγγειλε τους Γραμματείς και Φαρισαίους ότι εδίδασκαν ανθρώπινα  εντάλματα (τις απόκρυφες  παραδόσεις τους, οι οποίες αργότερα απετέλεσαν το Ταλμούδ) και όχι όσα αναφέροντο στις γραφές (Παλαιά Διαθήκη) τα οποία αποτελούσαν τον Λόγον-Νόμον του Θεού για τον λαό Ισραήλ, επί αιώνες, από την εποχή του Μωϋσέως.
«Ἀκυροῦντες τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ τῇ παραδόσει ὑμῶν ᾗ παρεδώκατε. …».9
«Διατί καὶ ὑμεῖς παραβαίνετε τὴν ἐντολὴν τοῦ Θεοῦ (ΣΣ: Τον νόμον του Θεού, την Παλαιά Διαθήκη) διὰ τὴν παράδοσιν ὑμῶν;».10
Ευκόλως λοιπόν προκύπτει το λογικόν συμπέρασμα για ποιούς λόγους, οι Ταλμουδιστές (βιολογικοί και πνευματικοί απόγονοι της ανίερης τριάδος, Γραμματείς-Φαρισαίοι-Σαδδουκαίοι), συνέγραψαν χίλια και πλέον έτη αργότερα, το Βιβλίον της (Νέας) Παλαιάς Διαθήκης, κατακρεουργήσαντες την αλήθεια, το οποίον ονόμασαν Μασοριτικό.
Προς δυστυχίαν του Χριστιανικού κόσμου, σήμερα οι μη ορθόδοξοι (αιρετικοί) Χριστιανοί που αυτοαποκαλούνται «Χριστιανοί», χρησιμοποιούν το Μασοριτικό κείμενο και όχι την μετάφραση των Ο΄. 
Πως θα μάθουν, λοιπόν, την αλήθεια όσοι μελετούν την Παλαιά Διαθήκη από κείμενα (εκδόσεως κυρίως της Βιβλικής Εταιρείας), που συνεγράφησαν από Ταλμουδιστές ραββίνους, λυσσαλέους πολεμίους του Χριστιανισμού, μετά τον 9ον-10ον μ.Χ. αιώνα, βασισθέντες, κατά τους ψευδέστατους ισχυρισμούς τους, σε παλαιά εβραϊκά χειρόγραφα των οποίων ουδέποτε απεδείχθη η αυθεντικότης;
Αντιθέτως σοβαροί ερευνητές-μελετητές ενετόπισαν στο Μασοριτικό κείμενο, παραχαράξεις, απαρχαϊσμούς, διορθωμένους / ετεροχρονισμένους κώδικες, λαθροχειρίες, κ.α. διαφθορές, μετά από μακροχρόνια επιστημονική επεξεργασία αυθεντικότητος.11
Είναι αδύνατον να μάθει κανείς την αλήθεια για τον προφητευμένο και αναμενόμενο Μεσσία, τον άνθρωπο Αδάμ, τις ανθρώπινες  φυλές, κ.α. από το βιβλίο των απογόνων (βιολογικών-πνευματικών) των σταυρωτών του Κυρίου, που εγράφη χίλια χρόνια μετά την Ανάστασή Του.
Τα πάντα  περί της δημιουργίας των κτισμάτων, μεταξύ των οποίων όλα τα ιστορικώς υπαρκτά έθνη και όλες οι ανθρώπινες φυλές, προφητείες για τον αναμενόμενο Μεσσία Ιησού Χριστόν, περιλαμβάνονται ΜΟΝΟΝ στην αυθεντική, αξιόπιστη και θεόπνευστη Π.Δ. (Μετάφραση των Ο΄).
Παραλλήλως, η συντριπτική πλειοψηφία αγνοεί ότι το θρησκευτικο-πολιτικό Σύνταγμα των σημερινών Ιουδαίων (Jews) απανταχού της γης, είναι το Ταλμούδ και όχι η Παλαιά Διαθήκη, την οποίαν προ πολλού έχουν απορρίψει οι Ιουδαίοι.
Και όμως! Η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών ανθρώπων συμπεριλαμβανομένων και των ορθοδόξων λαών (αλλοεθνών), καθώς και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Ορθοδόξων, θεωρεί την Παλαιά Διαθήκη ως ιστορικο-πολιτικο-θρησκευτικό βιβλίον των σημερινών Ιουδαίων, με αποτέλεσμα να ασχολείται ελάχιστα ή ουδόλως με αυτήν.
Αυτό λέγεται επιδημική πνευματική ερημία, ανήκουστη ηθική κατάπτωση, απαράδεκτη ιστορική αγνωσία, ελεγχόμενη πνευματική παράκρουσις!
Ακόμη χειρότερο, αγνοεί την ύπαρξη και  το περιεχόμενο του Ταλμούδ!!! Δηλαδή τι λέει το Ταλμούδ για όλους τους μη Ιουδαίους ανθρώπους, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκεύματος, και ιδιαιτέρως τους Χριστιανούς!!!
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν, υπό τοιαύτας συνθήκας συσκοτίσεως, πλαστογραφίας, παραχαράξεως, συκοφαντήσεως, κλεψισοφίας και διαφθοράς των κειμένων της Αγίας Γραφής (κυρίως της Π.Δ.), να φθάσουν οι άνθρωποι στην αλήθεια, όσοι την αναζητούν ειλικρινώς και αδόλως, για τα απασχολούντα αυτούς ζητήματα μεταξύ των οποίων το πώς δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, οι διάφορες γνωστές μας σήμερα φυλές, «Tι εστίν άνθρωπος», τι σημαίνει η λ. «θηρία», κ.α.;

Συνεχίζεται




1 Gowy ή goy (1471): Ξένο έθνος, αγέλη ζώων (troop of animals), ειδωλολάτρες, σμήνος ακρίδων (flight of locusts).
2 Το ξεσκέπασμα του Ταλμούδ,I.B. Praniatis, προλ. James K. Warker, 1985, Εκδ. Στερέωμα. (Περιλαμβάνει αποσπάσματα από το Ταλμούδ)-Zionism,The hidden tyranny,Benjamin Freedman.
3 Τεκτονισμός, Απόκρυφη Χιραμική παράδοση, 15 Ιουν. 2012 (Διαδικτυακή γραμματεία).
4 ΓΕΝ:2/7.
5 ΙΩΒ:4/18.
6 ΗΣΑΪΑΣ:64/8.
7 Αδάμ–Σήθ-Ενώς-…Ματθάν–Ηλί–Ιησούς /ΛΟΥΚΑΣ:3/21-38.
8 ΓΕΝΕΣΗ:4/17-24.
9 ΜΑΡΚ: 7/13.
10 ΜΑΤΘ:15/3.
11 Αναζητώντας την Αλήθεια, Σπυρίδων Αρωνης,1999, σ. 34-44.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου