Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

ΚΑΘΕΣΤΩΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 (21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967-ΙΟΥΛΙΟΣ 1974): ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΩΝ


1. ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Την 21ην Απριλίου, για μία ακόμη φορά, θα ακούσωμεν ή θα διαβάσουμε από τα έντυπα-ηλεκτρονικά ΜΜΕ και τους ραδιοφωνικούς-τηλεοπτικούς σταθμούς, του πανίσχυρου και ψευδοδημοκρατικού ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, τον οχετόν της προπαγάνδας τους, να ξεχειλίζει από μισαλλοδοξία και απέχθεια, για το καθεστώς της επταετίας: 21η Απριλιου 1967- Ιούλιος 1974.
Oι ρεβανσιστές ψευδοδημοκράτες, οι ψευδοαντιστασιακοί, οι παραχαράκτες της ιστορικής αληθείας και όλος ο εσμός των «αντιχουντικών», πολλοί από τους οποίους το 1974 δεν είχαν γεννηθεί ή ήσαν βρέφη,  θα μιλήσουν για πραξικόπημα, δικτατορία, ξερονήσια εξορίας, βασανιστήρια, καταστροφική χούντα που δολοφόνησε εντός του Πολυτεχνείου άοπλους φοιτητές, για πραξικοπηματίες, επίορκους αξιωματικούς που κατέλυσαν την Δημοκρατία, κατέστρεψαν την Ελλάδα και είναι υπεύθυνοι για την Εθνική τραγωδία της Κύπρου (Εισβολή Αττίλα, 1974), και άλλα παρόμοια ανιστόρητα, αληθοφανή, αυθαίρετα, αναληθή, φανταστικά, κλπ…
Πολλές φορές, έχει τεθεί το ερώτημα τι ήταν το στρατιωτικό κίνημα της 21ης Απριλίου 1967. Πραξικόπημα ή Επανάσταση;
Από κοινωνιολογικής απόψεως, γίνεται δεκτός ο διαχωρισμός επαναστάσεως και πραξικοπήματος. Ονομάζεται «Επανάσταση», η βιαία ανατροπή ενός καθεστώτος και η αντικατάστασή του υπό άλλου, το οποίον επιβάλλει μία πλήρη αλλαγήν εις την πολιτικήν-οικονομικήν και κοινωνικήν διάρθρωση, και με την έγκριση του λαού, δημιουργία Νόμου και Δικαίου.1
Στην προκειμένη περίπτωση, η έγκριση του λαού για την 21ην Απριλίου, ήλθε αμέσως μετά το διάγγελμα των επαναστατών, με την διάχυτη-καθολική ανακούφιση την οποίαν εξεδήλωναν ποικιλοτρόπως, όλοι οι Έλληνες, πλην εκείνων του λεγομένου «προοδευτικού χώρου και των..άλλων δημοκρατικών δυνάμεων», συγγενών, φίλων και κομματαρχών των τριακοσίων(300), που ελυμαίνοντο μέχρι τότε, την πατρίδα μας, και επικυρώθηκε με την υπερψήφιση του Νέου Συντάγματος από τον Ελληνικόν λαόν (1968).
Αντιθέτως ως «Πραξικόπημα» χαρακτηρίζεται η βίαια κατάλυση του πολιτεύματος από αυτούς που κατέχουν την εξουσία, πολιτική ή στρατιωτική, χωρίς την έγκριση του λαού.
Με βάση τα παραπάνω, το κίνημα της 21ης Απριλίου, δεν ήταν πραξικόπημα, αφού εκτός των άλλων, δεν έγινε ούτε από την Ελληνική κυβέρνηση ή το Παλάτι που είχαν την ανωτάτην πολιτικήν και Πολιτειακήν εξουσίαν, ούτε από τις ένοπλες δυνάμεις (Α/ΓΕΕΘΑ-Αρχηγοί Επιτελείων που ασκούσαν την ανωτάτην στρατιωτική εξουσίαν). Έγινε από συνταγματάρχες και αξιωματικούς που ευρίσκοντο υπό τας διαταγάς της ανωτάτης στρατιωτικής εξουσίας..
Εδώ ερωτώμεν τους υποκριτές ψευδοδημοκράτες:
Γιατί χαρακτήρισαν το κίνημα των Συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου 1967 ως πραξικόπημα και αποκαλούν το στρατιωτικό κίνημα στο Γουδί (15 Αυγ. 1909), «επανάσταση του 1909», το οποίον ως γνωστόν, έγινε από κατωτέρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς (με «γαρνιτούρα» τον συνταματάρχη Νικ. Ζορμπά), και μάλιστα με κίνητρα καθαρώς ιδιοτελή και επαγγελματικά;
Για την 21η Απριλίου 1967, γράφτηκαν πολλά, ειπώθηκαν δε ακόμη περισσότερα. Το μεταπολιτευτικό ψευδοδημοκρατικό πολιτικό κατεστημένο, μένεα πνέον για τους στρατιωτικούς που το ανέτρεψαν και του εστέρησαν τα υπερπρονόμια, παρουσίασε και εξακολουθεί να παρουσιάζει μέχρι σήμερα, την περίοδο εκείνη ως χούντα, αντιδημοκρατικό καθεστώς, δικτατορία και πραξικόπημα, όπως ακριβώς το βόλευε, αποκρύπτοντας την αλήθεια, εξαπατώντας τον Ελληνικόν λαόν, ιδιαιτέρως τις νέες γενεές που ΔΕΝ έζησαν τα γεγονότα της περιόδου εκείνης.
Έφθασε μάλιστα, το μεταπολιτευτικό ψευδοδημοκρατικό πολιτικό κατεστημένο, μέχρι του σημείου να ισχυρισθεί ότι κατά την επιστράτευση του Ιουλίου 1974, στις αποθήκες των επιστρατευόμενων Μονάδων, δεν υπήρχαν όπλα αλλά…πέτρες, κλπ., όταν είναι γνωστό πως στην επιστράτευση του 1987, χρησιμοποιήθηκαν όπλα και μερίδες πυρομαχικών του 1968, 1969, κλπ.
Η καπηλεία, η παραχάραξη και η αυθαίρετη θεώρηση των γεγονότων, είναι κάτι που ανθεί στους …δημοκρατικούς πολιτικούς κήπους και…λιπαίνεται αναλόγως στους «προοδευτικούς» αριστερόστροφους κύκλους της εποχής μας.
Ας λένε ό,τι θέλουν για την 21ην Απριλίου: Η Αληθινή ιστορία ΔΕΝ διαγράφεται με τίποτε και από κανένα, απλώς για όσους δεν συμφέρει, όσους ΔΕΝ βολεύει και τρέμουν την αλήθεια  (η αποκάλυψη της Αλήθειας, πολλάκις οδηγεί σε καταστάσεις εθνικής μειοδοσίας/προδοσίας), παραχαράσσεται, αποσιωπάται ή αποκρύπτεται.
Ας ονομάσουν λοιπόν, το καθεστώς της 21ης Απριλίου όπως θέλουν. Πραξικόπημα, Χούντα, Δικτατορία, Στρατιωτικό κίνημα, Φασιστικό, βασιλοχουντικό, κλπ.
Όσοι επιθυμούν ειλικρινώς και αδόλως, εχθροί και φίλοι του καθεστώτος της 21ης Απριλίου,  να πληροφορηθούν την ιστορική αλήθεια:
Ας μάθουν πρώτα να διακρίνουν τους όρους πραξικόπημα, επανάσταση, δικτατορία, κίνημα, χούντα, κλπ, και να μην μηρυκάζουν «αμάσητη» την τροφή που τους προσφέρει καθημερινώς το αμετανόητον Σύστημα.
Ειδικώς για το θέμα, εάν το καθεστώς της 21ης Απριλίου ήταν δικτατορία ή όχι, κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει και αποδείξει ότι: Η δικτατορία ΔΕΝ είναι είδος πολιτικού συστήματος διακυβερνήσεως, αλλά μορφή ασκήσεως πολιτικοοικονομικής εξουσίας, ανεξαρτήτως πολιτικού συστήματος (Μοναρχικόν, Δημοκρατικόν, Σοσιαλιστικόν, Κομμουνιστικόν, κλπ). Τελεία και παύλα…
Ας ανατρέξουν σε φωτογραφικό υλικό εκείνης της εποχής, προκειμένου να διερευνήσουν εάν το καθεστώς υπήρξε πραξικόπημα, λαομίσητη δικτατορία ή λαοφιλής επανάσταση..
Ας αναδιφήσουν τις πηγές της εποχής εκείνης για να διαπιστώσουν, εάν υπήρξε έστω και μία χώρα παγκοσμίως, ιδιαιτέρως εκείνες που θεωρούνται «Μεγάλες Δυνάμεις», που να μην αναγνώρισε επισήμως, το καθεστώς της 21ης Απριλίου ως νόμιμον, να μην διετήρησε διπλωματικές σχέσεις μαζί του ή να το εχαρακτήρισε ως δικτατορίαν..
Ας αναζητήσουν την Ημερήσια διαταγή της 17ης Νοε. 1973, του διοικητού 2ου ΣΑΛ, που ήταν υπεύθυνος για την επιχείρηση «Πολυτεχνείον», για να πληροφορηθούν τι πραγματικά συνέβη εκείνη την ημέρα στο Πολυτεχνείον….
Ας αναζητήσουν, τα αρχεία του ΕΑΤ-ΕΣΑ, της Γενικής Ασφαλείας του κράτους και τα ημερολόγια των φυλακών εξορίας (Δεν μπορεί να έχουν καταστραφεί, αφού αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία για τα…βασανιστήρια και τους τόπους εξορίας των αντικαθεστωτικών), στα οποία είναι καταγεγραμμένα τόσον τα προγράμματα των…βασανιστηρίων και κακουχιών των εξορίστων, όσον και τα στοιχεία των φυλακισθέντων και βασανισθέντων, αλλά και οι ατελείωτοι κατάλογοι των συνεργατών-πληροφοριοδοτών του καθεστώτος, καθώς και τι αξιώματα κατέλαβον (οι συνεργάτες, συνομιλητές και πληροφοριοδότες του καθεστώτος), στις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και τον μεταπολιτευτικόν κρατικόν μηχανισμόν.
Ας συγκρίνουν την σημερινή ψευδοδημοκρατία των εκατομμυριούχων υπερπρονομιούχων βουλευτών (Βουλευτοκρατία), που εξοντώνει τον ελληνικόν λαόν για να πληρώνει τους αδίστακτους τοκογλύφους δανειστές-δυνάστες μας, μόνο για τοκοχρεωλύσια (του αενάου χρέους μας των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δις Ευρώ), και αυτά με νέα δάνεια, 36 δις Ευρώ τον χρόνο, με την «δικτατορία» των λιτοδίαιτων και μισθοσυντήρητων αξιωματικών που πρωταγωνίστηκαν στα γεγονότα της 21ης Απριλίου 1967 (υποβιβασθέντων αργότερα στην τάξη του απλού στρατιώτου, και στερηθέντων των στοιχειωδών οικονομικών πόρων βιωσιμότητος), που είχε σχεδόν μηδενικό εξωτερικόν χρέος, ισχυρόν εθνικό νόμισμα και ανθηρά οικονομία.
Ας μελετήσουν-ερευνήσουν επιμελώς, τα προηγηθέντα, γενόμενα και ακολουθήσαντα γεγονότα του Πολυτεχνείου (Νοε. 1973) και της εθνικής τραγωδίας της Κύπρου (1974), μακράν από τις παραμυθολογίες των συστημικών ψευδοδημοκρατών που επιχειρούν με ψεύδη, πλαστογραφίες και αποσιωπήσεις σοβαρών γεγονότων, να δικαιολογήσουν τα δικά τους αδικαιολόγητα ανομήματα, δοσιλογισμούς και εθνικά εγκλήματα.
Ας συγκρίνουν τους οικονομικούς δείκτες όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, ιδιαιτέρως της σημερινής γερμανόδουλης, υποτελούς στους δανειστές-δυνάστες της Ελλάδος, και την οικονομική κατάσταση των σημερινών Ελλήνων πολιτών, με τους αντίστοιχους δείκτες του καθεστώτος της 21ης Απριλίου (ιδιαιτέρως της ανεργίας και αναπτύξεως) και την οικονομική κατάσταση των πολιτών, της περιόδου 1967-1974.
Τέλος, ας μελετήσουν τα αναλυθέντα λεπτομερώς και αναρτηθέντα στο παρόν ιστολόγιον, θέματα:
α. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ  (ΨΕΥΔΟ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ  ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ιαν.-26 Φεβρ. 2018).
β. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ: Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία ή Βουλευτική Δικτατορία; (22 Ιαν.-9 Φεβρ. 2015).
γ. Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (1974). ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; (Ιουν.-29 Ιουλ. 2015),
Αφού προβούν στις παραπάνω προτεινόμενες ενέργειες, καλούνται να απαντήσουν με το χέρι στην καρδιά, ΜΑΚΡΑΝ από πολιτικές σκοπιμότητες, στα εξής ερωτήματα:2
1ον: Η 21η Απριλίου, ήταν ναι ή όχι, ένα τέλειο στρατιωτικό εγχείρημα, που επιβλήθηκε αθορύβως και αναιμάκτως, χωρίς ούτε έναν πυροβολισμό, αιφνιδιάζοντας τους πάντες: το πολιτικό κατεστημένο της εποχής και το παλάτι; Απόρησαν και εχολώθησαν οι στρατηγοί του παλατίου ναι ή όχι, επειδή κάποιοι συνταγματάρχες τους πρόλαβαν;.
2ον:  Ο Ελληνικός λαός αλλά και οι πολιτικοί ανέμεναν ναι ή όχι, ότι κάποια στιγμή θα γινόταν στρατιωτική επέμβαση αφού η κατάσταση προ της 21ης Απριλίου,  ήταν έκρυθμη και επικίνδυνη, η δε Δημοκρατία νοσούσε βαρέως και κατέρρεε από τα δικά της εγκληματικά λάθη;  Την νοσηρά εκείνη κατάσταση αναγνώριζαν ναι ή όχι, τόσον οι πολιτικοί, όσον και ΟΛΟΙ οι εχέφρονες Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από ιδεολογική τοποθέτηση;
Δεν εψιθυρίζετο από όλους σχεδόν τους Έλληνες πολίτες, η φράση: «Δεν βρίσκεται ένας λοχίας να σώσει την κατάσταση»; Είπε ναι ή όχι και ο Γεώργιος Παπανδρέου, στον αξιωματικό που τον συνέλαβε το βράδυ εκείνο: «Αργήσατε. Σας περιμέναμε νωρίτερα»;
3ον:  Η 21η Απριλίου, ήταν ναι ή όχι,  ένα καθεστώς βαθύτατα φιλολαϊκό και κοινωνικό και έχαιρε γενικώς της εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού; Στάθηκε ναι ή όχι, πέρα και πάνω από κόμματα και επί των ημερών της, η Ελλάδα άλλαξε κυριολεκτικά μορφή και πορεία στο διεθνές στερέωμα, παρά τις λυσσαλέες επιθέσεις από το…εξωτερικό, μερικών αυτοεξόριστων ελλαδιτών πολιτικών και των πρωτοπαλλήκαρων κομματαρχών  τους;


4ον: Φίλοι και αντίπαλοι αναγνωρίζουν ναι ή όχι, ότι τα έργα που έγιναν τότε στην πατρίδα μας, δεν είχαν γίνει από καμία άλλη δημοκρατική κυβέρνηση; Δρόμοι, πλατείες, στάδια, λιμάνια, σύγχρονα οικοδομήματα των στρατηγικών δημόσιων οργανισμών (ΟΤΕ, ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κλπ),  κύριες οδικές αρτηρίες, επαρχιακοί οδοί, ηλεκτροδότηση και τηλεφωνική επικοινωνία μεμακρυσμένων χωριών, σε όλη την χώρα, την περίοδο εκείνη. Η οικονομία, η εμπορική ναυτιλία, ο τουρισμός, ήταν ναι ή όχι, σε πλήρη άνθηση;
5ον: Οι εργασιακές σχέσεις την περίοδον της επταετίας, αντιμετώπιζαν προβλήματα παρόμοια με τα σημερινά; (συγκρίνατε τα επίσημα στοιχεία ανεργίας, μισθών, κλπ, με βάση τα τηρούμενα αρχεία της ΕΛΣΤΑΤ). Το εισόδημα και οι κατακτήσεις του Έλληνα εργαζομένου περιφρουρήθηκαν και διευρύνθηκαν; Όλα τα ασφαλιστικά ταμεία δεν ήσαν κερδοφόρα;
6ον: Δεν εχαρίσθηκαν τα χρέη των αγροτών; Πως θα γινόταν κάτι τέτοιο εάν η οικονομία της επταετίας δεν ήταν ανθηρή και τα ασφαλιστικά ταμεία κερδοφόρα;
7ον: Η Δημόσια Διοίκηση λειτουργούσε ναι ή όχι, υποδειγματικά; Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών ήταν παγιοποιημένο, ναι ή όχι, κατά την περίοδον της «επάρατης» επταετίας, όπως αφρόνως και συκοφαντικώς, χαρακτηρίζουν το καθεστώς της 21ης Απριλίου οι ψευδοδημοκράτες; Γνωρίζετε ότι ο δείκτης εγκληματικότητος το 1972 ήταν 0,03 (υπήρχαν 24 φυλακές εκ των οποίων οι 19 ήταν σχεδόν άδειες), ενώ σήμερα ο δείκτης είναι 16,00 και κτίζονται συνεχώς νέες φυλακές που αμέσως γεμίζουν με εγκληματίες;
8ον: ΟΛΑ τα δικαστήρια εφήρμοζαν ή όχι, τους νόμους της 21/4/1967 και πολλοί από αυτούς τους νόμους εξακολουθούν να εφαρμόζονται 5 δεκαετίες από το τέλος του καθεστώτος της 21ης Απριλίου; Τα Ελληνικά δικαστήρια, εφήρμοζαν επί 7 έτη τους νόμους του κράτους και εξέδιδαν αποφάσεις, τις οποίες ΟΥΔΕΠΟΤΕ ανεκάλεσαν; Οι δικαστές, ακόμα και αυτοί που δίκασαν τους πρωτεργάτες του κινήματος, έπαιρναν βαθμούς, προαγωγές από αποφάσεις των Απριλιανών υπουργών, χωρίς ΚΑΝΕΙΣ να αμφισβητήσει την νομιμότητα αυτών των βαθμολογικών αλλαγών;
9ον:  Όλοι οι φορείς, αποδέχτηκαν και χειροκρότησαν ναι ή όχι, το καθεστώς της 21ης Απριλίου; Υπήρξε ανώτερος ή ανώτατος κρατικός φορέας (Ολομέλεια Αρείου Πάγου, ΑΔΕΔΥ, Ένωση Συντακτών, Εκκλησία, Ένοπλες Δυνάμεις, Πανεπιστημιακοί παράγοντες,κλπ), που αντέδρασε επισήμως ή ανεκάλεσε τις αποφάσεις που είχε εκδόσει κατά την διάρκειαν του καθεστώτος, όταν αυτοανετράπη (Ιούλιος 1974); Ούτε ένας ακαδημαϊκός, ούτε ένας ιεράρχης, ούτε μία επαγγελματική οργάνωση (εφοπλιστών, Δικαστών, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, κλπ), δεν αμφισβήτησε  την ΑΠΟΛΥΤΗ κυριαρχία του καθεστώτος της 21ης Απριλίου.
10ον: Αμφισβητείτε ναι ή όχι, ότι την περίοδον της επταετίας, ΔΕΝ υπήρξαν σκάνδαλα, απάτες, ρεμούλες, όπως αυτά που συνέβησαν μεταπολιτευτικώς και συγκλονίζουν μέχρι σήμερα τον Ελληνικόν λαόν;
Σίγουρα υπήρξαν κάποιες αυθαιρεσίες κρατικών αξιωματούχων, όπως συμβαίνει σε όσους κατέχουν εξουσίαν. Το καθεστώς της επταετίας όμως, εφρόντιζε να εξιχνιάζει τις άνομες πράξεις και να καταλογίζει αμέσως τις ευθύνες, ακόμη και εάν επρόκειτο για υψηλόβαθμο αξιωματούχο (περίπτωση σάπιων κρεάτων, τιμωρία υπουργού Εμπορίου Μπαλοπούλου, κλπ).
ΟΥΔΕΜΙΑ επίσης σύγκριση είναι δυνατόν να γίνει, των λεγομένων και διογκωμένων, για ευνόητους λόγους, από τους μεταπολιτευτικούς συκοφάντες, «σκανδάλων» Litton, AEG-Telefunken, Esso-Pappas, κατά την διάρκειαν της επταετίας, με τα κολοσσιαία σκάνδαλα που συνέβησαν και συμβαίνουν, σε κοινοβουλευτικά καθεστώτα, ιδιαιτέρως στα δικά μας μεταπολιτευτικώς (Χρηματιστηρίου, Χρεωκοπία Αγροτικής Τραπέζης, τεράστιες μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων, κόκκινα δάνεια των κομμάτων, επιχειρηματικά θαλασσοδάνεια, ανακεφαλαιοποιήσεις ξένων εν Ελλάδι τραπεζών, ύψους 200 δις Ευρώ, Siemens, Novartis, κλπ..).
11ον:  Ποίος αμφισβητεί ότι υπήρξε κοινωνική συνοχή μεταξύ όλων των κοινωνικών τάξεων την περίοδον της επταετίας; Μία καθολική συνοχή και εμπεδωμένη δημόσια τάξη και ασφάλεια, διαταρασσομένη κατά αραιά διαστήματα από μεμονωμένους «εμπρηστές» της ηρεμίας και γαλήνης του ελληνικού λαού («αντιστασιακούς»), με θύματα αθώους πολίτες;
12ον: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν ναι ή όχι, πανίσχυρες και πλήρως εξοπλισμένες; Ότι διέθεταν ποιοτικώς και σε πληθυσμιακήν αναλογίαν και ποσοτικώς, ΥΠΕΡΟΠΛΙΑΝ (σχετικής μαχητικής ισχύος, και μαχητικής ικανότητος) και για τον λόγον αυτό, οι Τούρκοι ΔΕΝ τολμούσαν να προβούν σε προκλήσεις, παραβιάσεις, παραβάσεις και αμφισβητήσεις της Εθνικής μας κυριαρχίας, όπως κάνουν καθημερινώς και προκλητικώς σήμερα;3
13ον: Η 21η Απριλίου, ήταν δικτατορικό καθεστώς; Υπήρξε περιορισμός των ατομικών ελευθεριών, όπως υπήρξε σε άλλα δικτατορικά καθεστώτα (π.χ. κομμουνιστικά, λατινοαμερικάνικα, θεοκρατικά, κλπ);   Πόσοι συνελήφθησαν τις πρώτες ημέρες, πόσοι παρέμειναν φυλακισμένοι ή εξόριστοι τον Δεκέμβριον του 1968 και πόσοι απέθαναν στις φυλακές;
Συγκρίνατε τα παραπάνω, και τις χρονικές συνθήκες περιορισμού τους, με το γεγονός ότι οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου εσάπισαν στις φυλακές της…δημοκρατίας και πέθαναν πάμπτωχοι (οι Ντερτιλής, Δημ. Ιωαννίδης και Γεώργιος Παπαδόπουλος, πέθαναν μέσα στην φυλακή), και θα έχετε την απάντηση…
Πως χαρακτηρίζετε ως δικτατορίαν, το γεγονός της αναστολής λειτουργίας του κοινοβουλευτισμού, επισήμως διακηρυγμένης, με το διάγγελμα της 21ης Απριλίου,  και της αδυναμίας των πολιτών να εκλέγουν ανά τετραετία, τους υπερπρονομιούχους βουλευτές, που οδηγούσαν την Ελλάδα στην καταστροφή, απεδεικνύοντο ανακόλουθοι ως προς τις προεκλογικές υποσχέσεις τους και αδιάφοροι έως πορωμένοι, απέναντι στα δίκαια αιτήματα των πολιτών, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν τα χάος και την αναρχίαν που επικρατούσαν, κατά την διάρκειαν της θητείας τους;
Εάν αυτή είναι η αντίρρησή σας, η αναστολή της ασκήσεως του δικαιώματός σας να ψηφίζετε τους υποψηφίους βουλευτές, τότε ας συνεχίσετε να έχετε αυτήν την σαδομαζοχιστικήν άποψη, αλλά να μην παραπονείσθε για όσα ανάλογα και χειρότερα, με την προαπριλιανή περίοδο συμβαίνουν σήμερα, και όσα χείριστα θα έλθουν, μετά βεβαιότητος, αύριον..
14ον: Η 21η Απριλίου, ήταν ναι ή όχι, το μόνο καθεστώς το οποίον αντιτάχθηκε σοβαρά στον αμερικανικό παράγοντα; Δεν ανετράπη ο Γεώργιος Παπαδόπουλος όταν αρνήθηκε να διαθέσει αεροδιαδρόμους στους Αμερικανούς και διευκολύνσεις στον Πόλεμο των Έξι Ημερών; Ας συγκρίνουν την στάση εκείνη του «δικτάτορα» Παπαδόπουλου, με εκείνες του αλήστου μνήμης «δημοκράτη» Αβουρή/Σημίτη και των συγχρόνων αμερικανόδουλων και Γερμανόδουλων, που τα παραδίδουν ΟΛΑ, στους «συμμάχους» και ευρωπαίους «φίλους» μας, χωρίς να λαμβάνουν ΤΙΠΟΤΕ....
15ον: Η 21η Απριλίου ήταν ναι ή όχι, υπερκομματική/Εθνική,  αφού διέλυσε και την δεξιά (ΕΡΕ), απέπεμψε τον Βασιλιά, κατακερμάτισε το Κέντρο (Ένωση Κέντρου - Σοσιαλισμό), και επολέμησε τον Κομμουνισμό (ΚΚΕ-ΕΔΑ), που κατασπάραζαν τότε,  τις σάρκες της Ελλάδος;
16ον: Ποίος ο ρόλος των ξένων μυστικών υπηρεσιών στην «φοιτητική εξέγερση» του Πολυτεχνείου (Νοε.1973) και την Τουρκική απόβαση στην Κύπρο (1974); Ποία η σχέση των πρωταγωνιστών φοιτητών, έγκλειστων στο Πολυτεχνείο, με τις παραπάνω μυστικές υπηρεσίες και ποία η πολιτική εξέλιξή τους, κατά την μεταπολίτευση;
17ον: Γιατί ΔΕΝ έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα τα αρχεία του ΕΑΤ-ΕΣΑ, της Γενικής κρατικής Ασφαλείας, ο φάκελος της Κύπρου ή τα ημερολόγια των φυλακών και τόπων εξορίας, προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα για τους εγκλείστους, βασανισμούς και βασανισθέντες από το τότε καθεστώς;  Ή μήπως ΔΕΝ συμφέρει η δημοσίευσή τους σε κάποιους…αντιστασιακούς λαοπρόβλητους ηγέτες και ηγετίσκους της μεταπολιτεύσεως (ζώντες και τεθνεώτες), επειδή θα απεδεικνύοντο συνεργάτες, συνομιλητές και πληροφοριοδότες του καθεστώτος της 21ης Απριλίου;
18ον: Ποίοι κρύπτονται όπισθεν της 17Ν (του τρομοκρατικού βραχίονος του ψευδοδημοκρατικού Συστήματος), που εδολοφόνησε τους γνωρίζοντες και τηρούντες τα αρχεία, για τους συνεργάτες, πληροφοριοδότες και συνομιλητές της επταετίας, αξιωματικούς της κρατικής ασφαλείας, Ευάγγελον Μάλλιον (14 Δεκ. 1976) και Πέτρον Μπάμπαλην (31 Ιαν. 1979), με την φαιδράν δικαιολογίαν, ότι ήσαν «βασανιστές» την περίοδον της επταετίας;
19ον:     Οι διεθνείς οργανισμοί ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, ΟΟΣΑ, Σύμφωνο Βαρσοβίας κλπ, αποδέχτηκαν ναι ή όχι το καθεστώς της 21ης Απριλίου; Ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Αναπτύξεως) έδωσε ναι ή όχι, το αργυρό και το χρυσό μετάλλιο για την οικονομική πρόοδο της χώρας;
20ον: Γιατί επικαλείσθε και αναφέρεσθε ειρωνικώς, στο «Αποφασίζομεν και Διατάσσομεν» των Ελλήνων «δικτατόρων» και δεν το συγκρίνετε με το γεγονός ότι οι σημερινοί πολιτάρχες μας, δεν μπορούν ούτε να αποφασίσουν πολύ περισσότερον να διατάξουν, αφού «αποφασίζουν και διατάσσουν» οι δικτάτορες δανειστές-δυνάστες και οι πολιτάρχες μας νομοθετούν τα διατασσόμενα από τους λεηλάτες-βιαστές του Ελληνικού λαού;..
2. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967
«Ουδείς είναι εις θέσιν να ανατρέψη ένα υγιές καθεστώς. Δύναται τις να είπη ότι η Δημοκρατία εδολοφονήθη εν Ελλάδι υπό ελεύθερον καθεστώς και ότι οι συνταγματάρχαι δεν έκαμαν άλλο παρά να της δώσουν την χαριστική βολή… Ένας άλλος κίνδυνος καραδοκούσε. Η πολιτική και ηθική αναρχία… Γνωρίζω επίσης ότι η χώρα συγκλονιζομένη από άγρια πολιτικά πάθη ωδηγείτο προς αδελφοκτόνο σπαραγμό. Υπήρξε κίνδυνος να καταλήξωμεν εις τον κομμουνισμόν. Και ο κίνδυνος αυτός δεν είναι θεωρητικός, εάν ληφθή υπ’ όψιν ότι η Ελλάς υπήρξε δύο φορές το Βιετνάμ της Ευρώπης».  (Απόσπασμα από συνέντευξη του Κων. Καραμανλή στην γαλλική εφημερίδα «Le monde», 29 Νοε. 1967, δημοσιευθείσα και στις Ελληνικές εφημερίδες την 5ην Δεκ. 1967).
Τα λόγια του αυτοεξόριστου και προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, μεταπολιτευτικώς, στο προμνησθέν απόσπασμα της συνεντεύξεώς του, είναι η καλύτερη και αντικειμενικώτερη απάντηση στο ερώτημα για την κατάσταση που επικρατούσε στην πατρίδα μας, τις παραμονές της 21ης Απριλίου 1967. Συνεκδοχικώς, αποτελεί αποστομωτική απάντηση, σε όσους αρνούται την ύπαρξη κομμουνιστικού κινδύνου, προ της 21ης Απριλίου…
Παραθέτομεν κατωτέρω το διάγγελμα των πρωτεργατών της 21ης Απριλίου, προκειμένου να διαπιστώσουν οι νεοέλληνες την κατάσταση που επικρατούσε στην πατρίδα μας προ της 21ης Απριλίου 1967, χωρίς περαιτέρω σχόλια. Εμείς που εζήσαμε εκείνη την περίοδο, ΔΕΝ διεπιστώσαμε κάτι υπερβολικό ή κάποια ανακρίβεια στο περιεχόμενόν του.
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ της 21ης Απριλίου
«Ελληνικέ Λαέ..
Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το οποίον διεπράττετο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Έθνους μας. Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο εξευτελισμός το Κοινοβουλίου, η κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσις της κρατικής μηχανής, η πλήρης έλλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας, η κακομεταχείρισις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων, κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, εδημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, εκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας οδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής.
Δεν απέμεινεν πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας από την επέμβασιν του Στρατού μας. Η επέμβασις αύτη βεβαίως αποτελεί εκτροπήν εκ του Συντάγματος, αλλά η εκτροπή αύτη ήτο επιβεβλημένη διά την σωτηρίαν της Πατρίδος. Η σωτηρία της Πατρίδος είναι ο υπέρτατος νόμος. Αι εκλογαί, αι οποίαι προεκηρύχθησαν, δεν ήτο δυνατόν να δώσουν την λύσιν εις το υφιστάμενον αδιέξοδον. Πρώτον, διότι, υπό τας παρούσας συνθήκας, ήτο αδύνατος η ομαλή δεξαγωγή των και, δεύτερον, διότι οιονδήποτε και αν ήτο το αποτέλεσμα αυτών, θα οδηγούμενα μοιραίως εις την αιματοχυσίαν και το χάος.
Δι’ αυτό επενέβη ο Στρατός. Διά να ανακόψη την πορείαν προς την καταστροφήν, ένα βήμα προ της αβύσσου. Εις ολόκληρον την Χώραν επικρατεί απόλυτος γαλήνη και τάξις. Ο πρόεδρος και τα μέλη της Κυβερνήσεως εστρατεύθησαν προς εκτέλεσιν του προς την Πατρίδα καθήκοντος.
Ποίοι είμεθα: Δεν ανήκομεν εις ουδέν πολιτικόν κόμμα, και ουδεμίαν πολιτικήν παράταξιν είμεθα διατεθειμένοι να ευνοήσωμεν εις βάρος της άλλης. Δεν ανήκομεν ούτε εις την οικονομικήν ολιγαρχίαν, την οποίαν ομοίως δεν είμεθα διατεθειμένοι να αφήσωμεν να προκαλή την πενίαν. Ανήκομεν εις την τάξιν του μόχθου. Και θα σταθώμεν εις το πλευρόν των πτωχών αδελφών μας Ελλήνων.
Ελαυνόμεθα αποκλειστικώς από πατριωτικά κίνητρα και επιδιώκομεν να καταργήσωμεν την φαυλοκρατίαν. Να εξυγιάνωμεν τον δημόσιον βίον. Να απομακρύνωμεν από τον οργανισμόν της Χώρας την σήψιν από την οποίαν εκινδύνευε. Να αποτρέψωμεν τον διχασμόν και την αλληλοσφαγήν προς την οποίαν μας κατηύθυναν κακοί Έλληνες και να δημιουργήσωμεν υγιείς βάσεις δια την ταχείαν επάνοδον της Χώρας εις τον αληθώς ορθόδοξον κοινοβουλευτικόν βίον.
Κηρύσσομεν την συναδέλφωσιν. Από της στιγμής αυτής δεν υπάρχουν Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί. Υπάρχουν μόνον Έλληνες, οι οποίοι πιστεύουν εις την Ελλάδα, εις ένα ευγενές, ανώτερον, και πλήρες ιδεώδες της αληθούς Δημοκρατίας και όχι της Δημοκρατίας του πεζοδρομίου, της οχλοκρατίας και της αναρχίας. Όταν οι Έλληνες είναι ηνωμένοι, θαυματουργούν.
Υπάρχουν βεβαίως, και ελάχιστοι εφιάλται δημαγωγοί, ασυνείδητοι καιροσκόποι και κατ’ επάγγελμα αναρχικοί. Αυτοί επεδίωξαν να μας διχάσουν! Και μας ονομάζουν αριστερούς, κεντρώους, κεντροαριστερούς και δεξιούς. Επεδίωξαν να ενσταλάξουν εις την ψυχήν μας, με κάθε τρόπο, το μίσος των μεν προς τους δε. Επεδίωξαν να μας φανατίσουν και να μας εξωθήσουν εις τον αλληλοσπαραγμόν. Αυτούς τους εμπρηστάς θα απομονώσωμεν και όλοι ημείς οι άλλοι Έλληνες ηνωμένοι, θα βαδίσωμεν εμπρός την οδόν τού προς την Πατρίδαν καθήκοντος και της αρετής. Προς την ριζικήν αλλαγήν. Προς την ευημερίαν και την πρόοδον.
Ο βασικός μας στόχος είναι δικαιοσύνη. Η δικαία κατανομή του εισοδήματος. Η ηθική και υλική εξύψωσις του κοινωνικού συνόλου και ιδιαιτέρως των αγροτών, των εργατών, και των πενεστέρων τάξεων. Η στοργή της Κυβερνήσεως θα στραφή αμέριστος προς την νεολαίαν και τα προβλήματά της. Μετά την παγίωσιν ομαλού ρυθμού και την δημιουργίαν των καταλλήλων προς τούτο συνθηκών, το ταχύτερον δυνατόν θα επανέλθη η Χώρα εις τον Κοινοβουλευτισμόν επί υγιούς βάσεως. Τότε η αποστολή της Κυβερνήσεως θα έχη λήξη.
Προς αποτροπήν του διχασμού και της ετοίμου να εκσπάση εμφυλίου συρράξεως, η οποία ωδήγει εις αιματοχυσίαν και κοινωνικήν και εθνικήν καταστροφήν, η Κυβέρνησις προέβη εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ’ άπασαν την Χώραν. Η Κυβέρνησις δηλοί κατηγορηματικώς, ότι είναι αποφασισμένη να φέρη εις πέρας δια παντός μέσου και με ταχύν ρυθμόν την βαρείαν αποστολήν την οποίαν ανέλαβεν. Είναι αποφασισμένη να εκπληρώση εις το ακέραιον τας υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Λαού. Επικαλείται την καθολικήν συμπαράστασιν του λαού διά την πραγματοποίησιν του σκοπού της. Ζητεί πλήρη πειθαρχίαν προς τον Νόμον του Κράτους. Όπως συμβαίνει εις όλας τας πολιτισμένας Χώρας.
Διότι πραγματική ελευθερία υπάρχει εκεί όπου υπάρχει Νόμος. Εκεί, όπου η ελευθερία του ενός φθάνει μέχρι του σημείου, εις το οποίον αρχίζει η ελευθερία του άλλου.
Η Κυβέρνησις οφείλει να προειδοποιήση κατά τον πλέον κατηγορηματικόν τρόπον, ότι οιαδήποτε αντίδρασις εις το εθνικόν της έργον τής αλλαγής, οποθενδήποτε προερχομένη, θα παταχθή πάραυτα διά παντός εις την διάθεσίν της μέσου.
Ζήτω το Έθνος!
Ζήτω ο Βασιλεύς!
Ζήτω η Αιωνία Ελλάς!
Αθήναι τη 22α Απριλίου 1967
Ο πρόεδρος της Κυβερνήσεως Κων/νος Κόλλιας τ. Εισαγγελεύς Αρείου Πάγου».
*
Πολλά και διάφορα έχουν λεχθεί, ως αντίλογος για το περιεχόμενον του παραπάνω διαγγέλματος. Ημείς δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτε παραπάνω από όσα προείπαμε, τα οποία θα επισφραγίσουμε:
.Με τους οικονομικούς δείκτες που θα παραθέσουμε ευθύς αμέσως, και
.Τον χαρακτηρισμό για το προαπριλιανό καθεστώς, της αυτοαποκαλουμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, του τότε πρεσβευτού των ΗΠΑ στην πατρίδα μας, Φίλιπ Τάλμποτ.
Τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα Φίλιπ Τάλμποτ ξύπνησε ο ανιψιός του πρωθυπουργού Κανελλόπουλου, Διονύσης Λιβανός, και του ανακοίνωσε την είδηση. Όταν μετά από λίγες μέρες ο Τάλμποτ είπε στο σταθμάρχη της CIA στην Αθήνα, Τζακ Μέρι, ότι το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου ήταν ο βιασμός της Ελληνικής Δημοκρατίας, αυτός του απάντησε κυνικά: «Μα, πως είναι δυνατόν να βιάσεις μία πόρνη;..».


3. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ (ΙΟΥΛ. 1974-1992) ΚΑΙ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ (21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967-1973)4  

α. Απόσπασμα από την απολογίαν του Γεωργίου Παπαδοπούλου.
Ο Γ. Παπαδόπουλος απολογούμενος …«Ένοχοι είναι αυτοί που μας διώκουν, μας συλλαμβάνουν, μας βασανίζουν, μας φυλακίζουν, μας παραπέμπουν σε δίκες και απεργάζονται με όλα τα μέσα την εξόντωσή μας γιατί είμαστε πολιτικοί τους αντίπαλοι
Ως προς το ψωμί, την οικονομίαν, παραλάβαμεν το εθνικόν εισόδημα εις τα 565 δολλάρια, και παραδώσαμε την διαχείρισιν της εξουσίας όταν ανετράπημεν εις 1.100.
Παραλάβαμεν τον προϋπολογισμόν της χώρας εις το ύψος των 29 δισεκατομμυρίων και παραδώσαμεν την αρχήν, με τον προϋπολογισμόν της χώρας εις 109 δισεκατομμύρια.
Παραλάβαμεν το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις τα 200 εκατομμύρια δολλάρια και το παραδώσαμεν εις τον ένα δισεκατομμύριον πεντήκοντα εκατομμύρια δολλάρια…
Παιδεία
Δύο δισεκατομμύρια τετρακόσια εκατομμύρια ήσαν αι δαπάναι του προϋπολογισμού υπέρ της παιδείας όταν αναλάβομεν την αρχήν. Και παραδώσαμεν κονδύλιον εγγεγραμμένον εις τον προϋπολογισμόν ύψους 15 δισεκατομμυρίων.
Εξακόσιες είκοσι επτά ήσαν αι θέσεις των λειτουργών της ανωτάτης παιδείας, διότι δεν θα αναφερθώ εις την γενικήν, και ανεπτύξαμεν τας καθηγητικάς έδρας εις τον αριθμόν των εννεακοσίων εβδομήκοντα περίπου.
Δύο χιλιάδες εξακόσιοι ήσαν οι προβλεπόμενοι βοηθοί Καθηγητών, ως βοηθητικόν εκπαιδευτικόν προσωπικόν εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, και όταν παραδώσαμεν την αρχήν αι νομοθετημέναι θέσεις ανήρχοντο εις έξι χιλιάδας επτακοσίας, εάν δεν με απατά η μνήμη, εξ αυτών δε είχε κατορθωθεί να συμπληρωθούν περί τας τέσσερεις χιλιάδας οκτακοσίας.
Εδιπλασιάσαμε τας δυναμένας να προσφερθώσι υπηρεσίας εκ μέρους των φοιτητικών λεσχών, εβελτιώσαμε το φοιτητικόν συσσίτιον. Εχορηγήσαμεν τα φοιτητικά δάνεια.
Εχορηγήσαμε δωρεάν τα συγγράματα προς τους φοιτητάς. Εν πάση δε περιπτώσει ολοκληρώσαμε την έννοιαν εις την πραγματικήν μορφήν της δωρεάν παιδείας εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα…» (Απόσπασμα από την απολογία του Γ. Παπαδοπούλου, σχετικό προς τα συνθήματα Ψωμί παιδεία ελευθερία).
β. Συγκριτικά στοιχεία περιόδων κυβερνήσεως «δικτατορίας»/ επταετίας (1967-1973) και της μεταπολιτευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας (1974-1992)
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΑΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ
Προαπριλιανή περίοδος 1953-1966.
Μέσος ετήσιος ρυθμός αυξήσεως : 7,21%
1986-0,1%
1987-2,4%
Θα πρέπει να πούμε ότι η περίοδος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την δικτατορία , ο δείκτης της δεύτερης ήταν κατά 7,27 φορές υψηλότερος. Στην περίοδο του ΠΑΣΟΚ ο ετήσιος ρυθμός αποβιομηχανοποιήσεως ήταν -0,62%  Ο Ιωαν Ζίγδης το φαινόμενο αυτό ονόμασε «Ραχάτ – σοσιαλισμό».
ΠΗΓΕΣ:
1. «Ελληνική Οικονομία» τομ ΙΙΙ, σελ. 197.
2. Εθνικοί λογαριασμοί 1987,  σελ. 51.
3. Εθνικοί λογαριασμοί 1989,  σελ. 58.
ΜΕΣΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1953-1966 10,2%
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1975-1981 (ΝΔ) 3,2%
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1982-1989 (ΠΑΣΟΚ) 0,1%
ΜΕΣΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ (Μ.Ε.Ρ.Α.) ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1973 Μ.Ε.Ρ.Α.  10,9%
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1975-1981 Μ.Ε.Ρ.Α.   (ΝΔ) 0,2%  ελάττωση Μ.Ε.Ρ.Α.  54,5 φορές.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1982-1989 Μ.Ε.Ρ.Α.   (ΠΑΣΟΚ) 0,3% ελάττωση Μ.Ε.Ρ.Α.  36,3 φορές.
Περίοδος καθεστώτος 21ης Απριλίου (1967- 1973).
Μέσος ετήσιος ρυθμός αυξήσεως : 12,14%
Το έτος 1974 οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου στην μεταποίηση (σε απόλυτες τιμές ) είχαν φτάσει στο ύψος των 14.914.000.000 δραχμών.
Περίοδος μεταπολιτεύσεως Καραμανλή 1975-1981
Μέσος ετήσιος ρυθμός αυξήσεως : -00,62%
Ποιο συγκεκριμένα αρνητικό πρόσημο είχαν τα έτη :
1975-11,95%
1977-5,19%
1978-2,82%
1981-6,22%
Το έτος 1981 οι επενδύσεις παγίου κεφαλαίου στην μεταποίηση (σε απόλυτες τιμές ) είχαν φτάσει στο ύψος των 13.973.000.000 δραχμές , το δε 1978 είχε φτάσει στα 12.244.000.000 δραχμές.
Περίοδος μεταπολιτεύσεως ΠΑΣΟΚ 1982-1989
Μέσος ετήσιος ρυθμός αυξήσεως : -1,67%
Ποιο συγκεκριμένα, αρνητικό πρόσημο είχαν τα έτη :
1982-2,2%
1983-1,7%
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1973 10,7%
Οι παράλληλες επενδύσεις αφορούν σε όλους τους τομείς, οδοποιία, παιδεία, βιομηχανία, σιδηρόδρομους, λιμάνια, αεροδρόμια μουσεία, πρόνοια , ύδρευση, υγεία κλπ.
ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΑΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕΓΕΘΗ (ΑΕΠΚ)
Ας δούμε λοιπόν τι συνέβη στην Ελλάδα σε αυτόν τον τομέα, οι τιμές είναι σε εκατομμύρια δραχμές:
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΕΛΛ. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ»
1953    14.252
1954    14.389
1955    15.944
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΡΕ
1956    19.395
1957    19.120
1958    24.169
1959    25.264
1960    29.121
1961    31.467
1962    34.128
1963    35.966
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ
1964    43.455
1965    49.003
1966    50.567
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ
1967    49.770
1968    60.397
1969    71.653
1970    70.663
1971    80.558
1972    92.977
1973    100.093
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
1974    74.660
1975    79.750
1976    85.950
1977    91.950
1978    91.100
1979    99.121
1980    92.705
1981    85.750
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ
1982    84.100
1983    83.000
1984    78.300
1985    82.360
1986    77.234
1987    73.315
1988    79.831
1989    87.839
ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ – ΖΟΛΩΤΑ – ΓΡΙΒΑ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
1990    92.820
1991    90.971
1992    94.000
ΠΗΓΕΣ:
1. ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΧΡΙ 1992.

2. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.

3. ΟΙΚΟΝΟΜ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ «ΕΠΙΛΟΓΗ», σελ 46.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Ο Πρόεδρος του ΣΕΒ και δημιουργός του Ομίλου ΙΖΟΛΑ (8 βιομηχανικές μονάδες) Γ. Π. Δράκος, στο βιβλίο «Η βιομηχανία στην Ελλάδα», αναφέρει την συμμετοχή της βιομηχανίας στην μεταπολεμική περίοδο:
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1946-1950 (Λαϊκό Κόμμα κλπ)
Μόνο για το 1950 11,7%
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1950-1952 (Φιλελεύθεροι κλπ)
11,3% δηλαδή -0,4 μονάδες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1952-1955 (Ελληνικός Συναγερμός)
12,7 % δηλαδή 1,4 μονάδες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ  1955-1963 (ΕΡΕ)
13,9% δηλαδή 1,2 μονάδες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1963-1967 (ΕΚ, Αποστάτες)
15,3% δηλαδή 1,4 μονάδες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1973 (21ης Απριλίου)
20,3% δηλαδή 5 μονάδες
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1974-1979 (ΝΔ)
21,5% δηλαδή 1,2 μονάδες
ΠΗΓΗ: «Η βιομηχανία στην Ελλάδα» του Γ. Π. Δράκου.
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1946-1950 (Λαϊκό Κόμμα κλπ)
Ετήσιος ΜΟ 2.726 εκατ. Δρχ.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1950-1952 (Φιλελεύθεροι κλπ)
Ετήσιος ΜΟ 3.372 εκατ. Δρχ.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1952-1955 (Ελληνικός Συναγερμός)
Ετήσιος ΜΟ 1.883 εκατ δρχ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ  1955-1963 (ΕΡΕ)
Ετήσιος ΜΟ 2.686 εκατ δρχ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1963-1967 (ΕΚ, Αποστάτες)
Ετήσιος ΜΟ 6.222 εκατ δρχ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974 (21ης Απριλίου)
Ετήσιος ΜΟ  12.744 εκατ δρχ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1974-1979 (ΝΔ)
Ετήσιος ΜΟ 12.437 εκατ δρχ
ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΕΞΑΓΩΓΩΝ
Βάσει στοιχείων ΙΟΒΕ:
Το 1963 (ΕΡΕ)  55 εκατ δολ 7,5% του συνόλου των εξαγωγών.
Το 1966 (ΕΚ – Αποστάτες) 72 εκατ δολ 18% του συνόλου των εξαγωγών.
1974 (21ης Απριλίου) 1.160,6 εκατ δολ 65,4% του συνόλου των εξαγωγών.
1978 (ΝΔ) 2.021,9 εκατ δολ 67,4% του συνόλου των εξαγωγών.
Το ΔΝΤ στην έκθεση του Μαΐου 1975, σελ 1, 76 και 81  αναφέρει:
«Οι εξαγωγές βιομηχανικών προιόντων , μεταξύ των ετών 1968 και 1973 πολλαπλασιάστηκαν….. Η βιομηχανία έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγικός τομέας της ελληνικής οικονομίας. Έτσι συντελέστηκε υγιής και εξωστρεφής εκβιομηχάνιση …… Οι εξαγωγές σημείωσαν αλματώδη αύξηση…».
ΠΗΓΗ:«Η βιομηχανία στην Ελλάδα», Γ. Π. Δράκος.
ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ  1955-1963 (ΕΡΕ)
Εισπράξεις 295,9 εκατ. Δρχ.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1963-1966 (ΕΚ, Αποστάτες)
Εισπράξεις 403,5 (το 1966) εκατ. Δρχ.  αύξηση 36,4%
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1974 (21ης Απριλίου)
Εισπράξεις 1.7774,1  (το 1974) εκατ δρχ  αύξηση 339,7%
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1974-19781 (ΝΔ)
Εισπράξεις 4.771,3  (το 1981) εκατ. Δρχ.  αύξηση 168,9%
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1982-1989 (ΠΑΣΟΚ)
Εισπράξεις 5.994,4 (το 1966) εκατ. Δρχ.  αύξηση 25,6%
ΠΗΓΕΣ
1. ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2. «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» 1984 τεύχος ΙΙΙ σ. 225
3.  ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Τ.Ε.
O Γ. Δράκος (πρόεδρος ΣΕΒ)  αναφέρει στο βιβλίο του «Η Βιομηχανία στην Ελλάδα» έκδοση 1980.
1966 εξαγωγές βιομ. προϊόντων 72 εκατ. δολλάρια.
1974   εξαγωγές βιομ. προϊόντων 1.160,6 εκατ. δολλάρια.
ΔΕΙΚΤΕΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
Είναι σταθμικός δείκτης (ΔΤΚ) του επιπέδου των τιμών των αγαθών και υπηρεσιών κατά χρόνο και τόπο, στον τομέα του λιανικού εμπορίου.
ΠΕΡΙΟΔΟΣ  1957-1966 (ΕΡΕ-ΕΚ Αποστάτες)
Μέση Ετήσια Ποσοστιαία Μεταβολή Τιμαρίθμου (ΜΕΠΜΤ) έναντι προηγουμένου έτους :
ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 2,10
ΟΟΣΑ  (ΜΕΠΜΤ) : 2,37
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1972 (21ης Απριλίου)
ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 2,45
ΟΟΣΑ  (ΜΕΠΜΤ) :  4,58
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1973 (21ης Απριλίου)
ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 4,31
ΟΟΣΑ  (ΜΕΠΜΤ) :  5,04
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1975-1981 (ΝΔ)
ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 17,13
ΟΟΣΑ  (ΜΕΠΜΤ) :  9,97
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1982-1989 (ΠΑΣΟΚ)
ΕΛΛΑΣ (ΜΕΠΜΤ) : 18,19
ΟΟΣΑ  (ΜΕΠΜΤ) :  5,30
ΠΗΓΕΣ:
1.  «50 χρόνια ΤΕ», σελ. 518,649,716.
2.  ΟΟΣΑ Press Release on Latest Trends in Consumer Prices Nov 9, 1978
3.  OOSA Economic autlook June 1989 και ΔΝΤ
ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
Από ειδική μελέτη του ΟΟΣΑ που δημοσιεύτηκε 21/7/1988 στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» και το Βήμα».
...…………………………………    1962-79….…..1974-79…..….1976-86
Ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ………8,4%…………3,5% ………….1,2%
Συν παραγωγικότητα συν/των……..6,6%…………1,7%………….-0,5%
Παραγωγικότητα εργασίας…………9,1%………….3,1%………….0,2%
Αύξηση κεφαλαίου………………….11,8%…………7,4%………….4,5%
Σχέση Κεφάλαιο/ εργασία………….12,5%…………7,0%………….3,4%
Υποκατάσταση συντελεστών………2,5%………….1,4%…………..0,7%
Ενδεικτικώς αναφέρουμε ότι ο δείκτης ετήσιου μέσης ποσοστιαίας μεταβολής 1968-1973 ήταν η υψηλότερη διεθνώς 7,8…Ενώ 1979-1990 ήταν 0,6 μικρότερη παγκοσμίως  («Οικονομικός Ταχυδρόμος» 20-8-92 σελ 17).
Ο ΟΟΣΑ σε έρευνά του τονίζει για την περίοδο 1979-93: « Η Ελλάς αποτελεί τη μοναδική χώρα του ΟΟΣΑ και της ΕΕ, της οποίας η συνολική παραγωγικότητα των συντελεστών εργασίας και του Κεφαλαίου ήταν αρνητική (-0,3%). Ενώ στην Ισπανία, Πορτογαλία και Ιρλανδία ήταν αντίστοιχα 1,7%, 1,1% κα 3,3%….» («Οικονομικός Ταχυδρόμος» 6-4-95, σελ. 106) .
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ
Όπως θα φανεί πιο κάτω συγκριτικά η περίοδος της δικτατορίας , είχε τις μικρότερες φορολογικές επιβαρύνσεις, το νούμερο δείχνει την εκατοστιαία συνολική  φορολογική επιβάρυνση στο τέλος κάθε περιόδου:
Στο τέλος του 1963 Περίοδος ΕΡΕ…………..23,7
Στο τέλος του 1966 Περ/ος ΕΚ-αποστ………26,3
Στο τέλος του 1974 Περίοδος επταετίας…25,6
Στο τέλος του 1981 Περίοδος ΝΔ………….29,1
Στο τέλος του 1989 Περίοδος ΠΑΣΟΚ……34,9
ΠΗΓΕΣ
Εθνικοί λογαριασμοί 1958-75, σελ. 246
Εθνικοί λογαριασμοί 1980,87,89.
ΤΙΜΑΡΙΘΜΟΣ
Ο «Οικονομικός Ταχυδρόμος» στο τεύχος της 26/1/1967 τέσσερεις μόνο μήνες πριν την 21ην Απριλίου : «Η ραγδαία άνοδος του τιμαρίθμου, τα δύο τελευταία έτη (1965-1966), κατέστη εκ των βασικών οικονομικών προβλημάτων».
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή το 1966 ήταν + 4,5  το 1967 πήγε -1,3
Ο δείκτης ειδών διατροφής  το 1966 ήταν  +4,5 το 1967 πήγε -3,6
Ο δείκτης τιμών χονδρικής το 1966 ήταν +3,1 το 1967 πήγε -2,5
Ο ΟΟΣΑ στο τεύχος Ιουλίου 1973 δημοσίευσε πίνακα για το β΄ εξάμηνο 1972, για το 1973 και για το πρώτο εξάμηνο του 1973.
ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΟΥ 1970=100
ΧΩΡΕΣ…Β ΕΞΑΜ 1971  Α ΕΞΑΜ 1972 Β ΕΞΑΜ 1972   Α ΕΞΑΜ 1973
ΕΛΛΑΣ………103…………….108……………105………………113
ΒΕΛΓΙΟ…..…104……………..110……………108………………115
ΓΑΛΛΙΑ….…..105……………..112……………109…………..….116
ΓΕΡΜΑΝΙΑ…105……………..111……………109……………...116
ΙΤΑΛΙΑ………105……………..111……………108………….......117
ΑΥΣΤΡΙΑ……105……………..111……………108………...........117
ΔΑΝΙΑ………106………..........113………...…110…………...….118
ΣΟΥΗΔΙΑ…...107……………..114…………...112……………....118
ΝΟΡΒΗΓΙΑ…106……………..114……………111……………....119
ΦΙΛΑΝΔΙΑ….106…….............114……………110……………...120
ΕΛΒΕΤΙΑ…...107……………..114……………111………………120
ΟΛΛΑΝΔΙΑ…108……………..116……………113……………...121
ΙΣΠΑΝΙΑ……108……………..117……………114……………....123
ΑΓΓΛΙΑ……...109……………..117……………114......................123
ΙΣΛΑΝΔΙΑ…...107…………….117……………108………...........126
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 112…..………..124……………121………………133
ΤΟΥΡΚΙΑ…....119…………….137……………131…………….....—
ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΟΥ ΤΟ 1973  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΣΥΕ (Στατιστική Επετηρίδα 1975, σ. 432)
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ………..100,0
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ………99,0
ΜΑΡΤΙΟΣ ……………102,2
ΑΠΡΙΛΙΟΣ……………103,9
ΜΑΙΟΣ………………..106,0
ΙΟΥΝΙΟΣ……………..108,7
ΙΟΥΛΙΟΣ……………..107,3
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ…….…..107,8
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ……..114,0
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ…………119,4
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ………..126,5
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ……….130,1
ΜΕΣΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΡΥΘΜΟΣ ΑΥΞΗΣΕΩΣ ΚΛΙΝΩΝ (ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ)
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1956-1963 6,67 %  ΕΡΕ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1964-1966 9,12% ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1967-1973 10,05%
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1975-1981 7,31% ΝΔ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1982-1989 5,06% ΠΑΣΟΚ
ΛΟΙΠΕΣ ΠΗΓΕΣ
1.Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,  του Ν. Ι. Μακαρέζου, εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ.
ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ
Την δεκαετία του ’70 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας ως % του ΑΕΠ, κυμαινόταν στα επίπεδα του 20%. Από το 1975 και μετά, άρχισε η ανοδική πορεία του χρέους….
Έτη
Εσωτερικός (εγχώριο νόμισμα)
Εξωτερικός (ξένο νόμισμα)
           Σύνολο

% του ΑΕΠ
1960
4,27
5,43
9,7
10,2
1961
5,42
6,15
11,57
10,78
1962
7,19
5,95
13,14
11,58
1963
11,93
5,69
17,62
13,94
1964
14,29
7,13
21,42
15,08
1965
15,24
10,19
25,43
15,74
1966
20,21
11,86
32,07
17,95
1967
25,22
13,48
38,7
20,08
1968
31,35
14,01
45,36
21,84
1969
40,09
16,63
56,72
24,24
1970
44,46
19,25
63,71
24,18
1971
50,65
20,77
71,42
24,19
1972
62,24
25,27
87,52
25,78
1973
67,26
26,82
94,08
21,32
1974
79,71
34,4
114,11
21,53
1975
96,22
46,57
142,79
23,24
1976
128,23
44,4
172,63
22,91
1977
172,4
43,35
215,75
24,66
1978
291,08
50,34
341,42
32,67
1979
303,48
57,21
360,69
1980
350,45
91,97
442,42
1981
535
Τα ποσά είναι σε Δισεκατομμύρια Δραχμές.
Οι πηγές είναι από:
α) Γενικοί Ισολογισμοί του Κράτους.
β) ΕΣΥΕ Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Δημόσιων Οικονομικών.
γ) Εισηγητική Εκθεση επί του Προϋπολογισμού έτους 1981.
δ) Εθνικοί Λογαριασμοί της Ελλάδας.
Ο πίνακας έχει αντιγραφεί από το βιβλίο του καθηγητή Δ.Π. Καράγιωργα «Δημόσια Οικονομική 2-Οι Δημοσιονομικοί Θεσμοί»,1981,εκδόσεις Παπαζήση.
Από τους παραπάνω πίνακες που συντάχθηκαν από υπευθύνους πιστούς στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία (Κ.Δ.) και παρουσιάζουν την πορεία των οικονομικών δεικτών από το 1961 μέχρι το 1997, διαπιστώνουμε τα εξής:
Με καθεστώς αναστολής του πολιτεύματος της Κ.Δ. (1967-1973,) [το έτος 1974 λόγω των γνωστών γεγονότων της Κύπρου, θεωρείται μεταβατική περίοδος], είχαμε σχεδόν μηδενικό χρέος ενώ από την μεταπολίτευση και μετά, το χρέος απότομα έφασε στο 24,7% και έκτοτε με ταχύτητα που θα ζήλευε και ο Ολυμπιονίκης Μπολτ, έφθασε (2016) στο απίστευτο ύψος 176,9% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αφού διήλθε το 1997 το 109,5% του ΑΕΠ!.  Και η τρελλή πορεία του χρέους συνεχίζεται σήμερα ανεξέλεγκτα….
4. ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Η 21η Απριλίου ΔΕΝ ήταν πραξικόπημα ούτε δικτατορία. Ήταν Επανάσταση που δημιούργησε δίκαιον, αφού εξ αρχής έτυχε καθολικής σχεδόν αποδοχής από τον Ελληνικόν λαόν και κατά μίαν έννοιαν ήταν η «προσδοκία και ελπίδα του Ελληνικού λαού» και η λύτρωση από τα ανομήματα της βουλευτοκρατίας και τους ορατούς Εθνικούς κινδύνους της αναρχο-αριστεροκρατίας, της προαπριλιανής περιόδου.
Δυστυχώς, ΔΕΝ υπήρξε Επανάσταση διαρκείας, με την κυριολεκτική έννοια του όρου και ούτε ποτέ εξελίχθηκε σε τέτοια, αλλά Επανάσταση μιας νυκτός (21/4) και κατ’ άλλους, μιας εβδομάδος, κυρίως διότι το επικρατήσαν καθεστώς της 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ:
α. Δεν άλλαξε τις σάπιες αστικές δομές της βουλευτοκρατικής πολιτείας και δεν ξερρίζωσε το δένδρον της φαυλοκρατίας. Δεν συγκρούστηκε με το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο, δεν διέλυσε τους μηχανισμούς του πελατειακού κράτους, αλλά το ανέχθηκε ή συνεργάστηκε με κορυφαία στελέχη του, πιστεύοντας αγνώς και αφελώς ότι και αυτοί, όπως και οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου,  θα έθεταν υπεράνω όλων το εθνικόν συμφέρον,  κάνοντας παραχωρήσεις, συμβιβασμούς και απαράδεκτες για επαναστάτες, υποχωρήσεις.
β. Δεν ενεφύσησε στον Ελληνικόν λαόν, κατά τον ορθόν τρόπον, το τρίπτυχο Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια ή το σύνθημα «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών». Εχρησιμοποίησε αμφότερα κυρίως, ως επικοινωνιακά συνθήματα προπαγάνδας, και όχι ως όρους-αρχές, εθνικά βιώματα και πνευματικά στηρίγματα του καθεστώτος, με την έννοιαν της αθάνατης, αδούλωτης και ανίκητης ΡΩΜΗΟΣΥΝΗΣ.5
γ. Δεν προχώρησε σε ιδεολογικό αγώνα κατά του Συστήματος, σε αλλαγή πολιτικής φιλοσοφίας, βασιζομένης στην ψυχοσύνθεση των Ελλήνων και  στην θεραπεία των ελαττωμάτων της Ελληνικής φυλής. Δεν διαμόρφωσε έναν καθαρό, συμπαγή πολιτικό λόγο, μία επαναστατική ιδεολογία, αλλά αρκέσθηκε στην ξεπερασμένη και αλλοιωμένη από τους πολιτικάντηδες και λοιπούς αετονύχηδες του συστημικού Αστισμού, «Εθνικοφροσύνη».  
Έτσι, στον ιδεολογικό τομέα, το καθεστώς με τις επιλογές του, απώλεσε την μεγάλη ευκαιρία να «επαναπατρίσει» τον λαόν στις ρίζες του, ήτοι: Στον αγνό Πατριωτισμό/Εθνικισμό (των πρωτεργατών της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821), την Αληθινή Ορθόδοξη Πίστη (των Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας και του πρώτου Κυβερνήτου Ιωάννου Καποδίστρια), την Οικουμενική Αποστολή του Ελληνισμού (συμπεριλαμβάνουσα τα απαράγραπτα εθνικά δικαιώματα και διεκδικήσεις του Ελληνισμού), στην αληθινή ιστορία των Ελλήνων (αναθεώρηση της διδασκομένης συστημικής ιστορίας και συγγραφή νέας με το όραμα της Ελληνικής Αυτοκρατορίας μας, με πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη), με ασφαλιστική δικλείδα την Αγία Γραφή.
Με άλλα λόγια, το καθεστώς της 21ης Απριλίου, απώλεσε αδικαιολογήτως, την μεγάλη ευκαιρία, να αναβαπτίσει τους Έλληνες στα νάματα της Ιδεολογίας του Ορθόδοξου Εθνικισμού.6
δ. Παρέμεινε προσκολλημένον στην λογική του «ανήκομεν εις την Δύση», και ουσιαστικά συνέχισε την πολιτική του δυτικόδουλου και ξενόφερτου κοινοβουλευτισμού, της ψευδοδημοκρατίας,  της «εθνικοφροσύνης» και της  προσεγγίσεως ετεροφρονούντων πολιτών, σε διάφορους τομείς, χωρίς να ελέγχει το πολιτικο-θρησκευτικό παρελθόν τους και τις ρίζες του γενεαλογικού τους δένδρου.
Αποτέλεσμα: Η εισβολή στον κρατικό μηχανισμό αλλά και τα υπουργικά κλιμάκια, παρείσακτων, ασπόνδυλων και αμφιλεγόμενων προσώπων, υπόπτων ακόμη και για συμμετοχή τους σε αιρετικές σέκτες και απόκρυφες οργανώσεις, τα οποία εγκατέλειψαν το σκάφος, λίγο πριν την διαφαινόμενη και αμέσως μετά πτώση του καθεστώτος (1974), γενόμενοι στην συνέχεια, οι πολιτικοί γενίτσαροι, σκληρότεροι επικριτές του και φανατικοί αντικαθεστωτικοί/αντιστασιακοί (ψευδο) δημοκράτες..
ε. ΔΕΝ εκκαθάρισε, εντός των πρώτων έξη μηνών ή έστω του πρώτου έτους της διακυβερνήσεως, την «κόπρον του Αυγείου» από τους δύσοσμους σωρούς της οικογενειοκρατίας, της φαυλοκρατίας, της ρουσφετολογίας, της αναξιοκρατίας, του Ιησουϊτισμού και Φαρισαϊσμού (αφορά στην διοίκηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας) και όσων συνεδέοντο με τον αστικό παλαιοκομματισμό και τις αιρετικές ή αποκρυφιστικές παραφυάδες του Συστήματος. Δυστυχώς, οι πάσης φύσεως λειχήνορες της εξουσίας και όσοι εχειροκροτούσαν επιμόνως και επιδεικτικώς, τους κυβερνώντες στις συγκεντρώσεις, ανεξαρτήτως προτέρου….αντιχριστιανικού ή υπόπτου βίου, εθεωρήθησαν, εσφαλμένως, ως επαναστάτες, θιασώτες ή φίλοι του καθεστώτος, με τα γνωστά οδυνηρά αποτελέσματα μεταπολιτευτικώς.
στ. ΔΕΝ οργάνωσε πολιτικήν Νεολαίαν, παρακαταθήκη και ελπίδα για τις μελλοντικές γενεές, ούτε άφησε διάδοχον πολιτική κατάσταση, έναν επαναστατικό πολιτικό φορέα, ως συνεχιστή του έργου και της Ιδεολογίας της, με τραγικό αποτέλεσμα, η σημερινή νεολαία και γενικώτερα ο Ελληνικός λαός, όχι μόνον να αγνοεί την προσφορά και το εθνικόν έργον του καθεστώτος της 21ης Απριλίου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά να πιστεύει σε όσα βδελυρά, ψευδή και συκοφαντικά της καταλογίζουν, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών εγκλημάτων και συμφορών, για τα οποία αποκλειστικώς υπεύθυνοι είναι οι υπερπρονομιούχοι  μεταπολεμικοί βουλευτές και οι βιολογικοί ή πνευματικοί απόγονοί τους, της προ-απριλιανής πολιτικο-οικονομικής Ελλαδικής δυναστείας...
Είμεθα βέβαιοι ότι ο ιστορικός αλλά και ο πολιτικός αναλυτής του μέλλοντος, μακριά από ιδεολογικές αγκυλώσεις και πολιτικούς φανατισμούς, θα κρίνει την περίοδο εκείνη, διαφορετικά από τον τρόπο που κρίνεται μονομερώς και ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΝ, από της μεταπολιτεύσεως μέχρι τώρα. 
Το καθεστώς της 21ης  Απριλίου 1967, θα κριθεί από την Ιστορία κυρίως όχι για όσα έκανε, προς όφελος του Ελληνικού λαού και το συμφέρον του Έθνους, τα οποία ήσαν πάρα πολλά, ασυγκρίτως περισσότερα από όσα έχουν πράξει ΟΛΕΣ μαζί οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, αλλά για όσα ηδύνατο και έπρεπε να πράξει, πλην όμως ΔΕΝ έπραξε…




   




1Την 29 Σεπτεμβρίου 1968, ο Ελληνικός λαός υπερψήφισε το νέο Σύνταγμα του Κράτους (αν και υπήρξαν αντιρρήσεις, ως προς το ποσοστόν 92,21% που έλαβε το ΝΑΙ) και έθεσε τις βάσεις μιας μελλοντικής Εθνικής Δημοκρατίας στην χώρα. 
Τα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας αναγνωρίζουν το λεγόμενο «Επαναστατικό Δίκαιο», με την απόφανση (η οποία έγινε πολλάκις) «Η ενέργεια της 21ης Απριλίου 1967 επιτυχούσα και διακυβερνήσασα επί μακρόν την χώραν αδιαταράκτως, εδημιούργησεν Δίκαιον», πέραν του γεγονότος ότι Νόμοι και αποφάσεις του Καθεστώτος του 1967, ισχύουν και έως σήμερα.
www.hawkshellas.com›ΔΙΑΦΟΡΑ›ΙΣΤΟΡΙΑ 21 Απρ 2016.
3 Βλέπε Τουρκικόν Χάρτη, του 11ου ερωτήματος, στο αναρτηθέν θέμα «ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΕΝΑΓΩΓΕΣ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΠΟΛΙΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» (26 Μαρτίου 2018). Η στρατιωτική κυβέρνηση, υπέγραψε σημαντικές στρατιωτικές συμφωνίες. Για παράδειγμα, αγόρασε από την Γαλλία  60 άρματα ΑΜΧ 30 , 40  Μιράζ, 60 Κορσαίϊρ,  4 υποβρύχια των 1000 τόνων από την Γερμανία, 30 Φάντομς, 18 C 130 από τις ΗΠΑ, κλπ πολεμικό υλικό.
4 Παραθέτουμε μερικά από τα συγκριτικά στοιχεία μέχρι το έτος 1991-1992, διότι από την χρονολογία εκείνη, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, είναι τόσον τραγική και μη αναστρέψιμη ώστε, κάθε σύγκριση με τους οικονομικούς δείκτες της επταετίας, να καθίσταται περιττή. Για τους υπόλοιπους οικονομικούς δείκτες της Επταετίας και τους συγκριτικούς πίνακες, βλέπε στην ανάλυση του αναρτηθέντος θέματος: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ  (ΨΕΥΔΟ) ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ: Η ΓΕΝΕΣΙΟΥΡΓΟΣ  ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, Μέρος 13ο/12 Φεβρ. 2018  (Ιαν.-26 Φεβρ. 2018).
5 Βλέπε ανάλυση θέματος « ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ: Η Δόξα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας» (Ιούλιος-Αυγουστος 2016).
6 Βλέπε ανάλυση του θέματος «Ορθόδοξος Εθνικισμός» (Οκτ.-21 Νοε. 2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου