Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΣΗΜΑΙΑ  ΤΟΥ  ΓΕΝΟΥΣ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ

ΜΕΡΟΣ 14o

         12. Η Σημερινή Εθνική Σημαία1


H πρώτη ελληνική σημαία (1822-1978)

Μετά την μεταπολίτευση του 1974, τα σχετικά με την Εθνική Σημαία ρυθμίστηκαν με τον υπ΄ αριθ. 851 Νόμο της 21ης Δεκεμβρίου 1978 (ΦΕΚ 233, τ. Α΄).  Σύμφωνα με τον Νόμο αυτό, η Εθνική Σημαία της Ελλάδος είναι κυανόλευκη σύγκειται από εννέα ίσου πλάτους οριζόντιες ταινίες, από τις οποίες πέντε κυανές και τέσσερις λευκές, έτσι ώστε η επάνω και η κάτω ταινία να είναι κυανή και οι άλλες εναλλάξ λευκές και κυανές.
Στην επάνω εσωτερική γωνία υπάρχει κυανούν τετράγωνο, που καταλαμβάνει τρεις κυανές και δύο λευκές ταινίες. Μέσα σ΄ αυτό σχηματίζεται όρθιος λευκός σταυρός, που εκτείνεται μέχρι και τις τέσσερις πλευρές του. Το πλάτος των κεραιών του σταυρού είναι ίσο προς το πλάτος των ταινιών. Η αναλογία του πλάτους προς το μήκος της Σημαίας είναι δύο προς τρία (2/3),ενώ το πλάτος της ταινίας είναι το ένατο του όλου πλάτους της Σημαίας.
 

Με τον ίδιο Νόμο καθορίστηκαν οκτώ μεγέθη σημαιών μετά αντιστοίχου ύψους κοντών, ανάλογα με τον προορισμό, κάθε σημαίας (φρούρια, ακροπόλεις, δημόσια κτίρια, διπλωματικές αντιπροσωπείες, οικίες, αυτοκίνητα κ.λ.π.).  Τα μεγέθη αυτά κυμαίνονται από 6,48Χ4,32 μ. μέχρι 0,27Χ0,18 μ.  Το ύψος των κοντών κυμαίνεται από 12 μ. μέχρι 2,6 μ.
Οι κοντοί είναι χρώματος λευκού και φέρουν στην κορυφή τους σφαίρα λευκή και επ’ αυτής σταυρό, εφόσον πρόκειται για σημαίες δημοσίων και δημοτικών Αρχών, Στρατοπέδων και Στρατιωτικών καταστημάτων, εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων κλπ. ή λευκό κυλινδρικό  τεμάχιο, χωρίς σταυρό, εφόσον πρόκειται για σημαίες ιδιωτών, γραφείων, καταστημάτων κλπ.  (ευνοϊκή ρύθμιση για τους αλλοθρήσκους).
Αυτή η διάταξη αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι οι Έλληνες κατά το γένος και την πίστη ΟΥΔΕΠΟΤΕ ενόχλησαν τους λοιπούς, κατά Νόμον και Σύνταγμα καλουμένους ως Έλληνες, σεβόμενοι τις αρχές της ανεξιθρησκείας και των ανθρωπίνων ελευθεριών. 
Πολεμικές Σημαίες
Τα ισχύοντα σήμερα για τις πολεμικές σημαίες των Ενόπλων Δυνάμεων καθορίζονται με το υπ΄ αριθ. 348 Προεδρικό Διάταγμα της 17ης Απριλίου 1980. Σύμφωνα με αυτό, οι Πολεμικές Σημαίες Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας αποτελούνται από ορθογώνιο τετράγωνο ύφασμα, χρώματος κυανού και πλευράς ενός μέτρου. Στο κέντρο του σταυρού υπάρχει ζωγραφισμένη και από τις δύο πλευρές η εικόνα του προστάτη Αγίου κάθε Κλάδου, δηλαδή του Αγίου Γεωργίου εφίππου για τον Στρατό Ξηράς και του Αρχαγγέλου Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία.


Θυρεός του ΓΕΣ
      

 Η αρχική σημαία της πολεμικής αεροπορίας μέχρι το 1980

Η Σημαία του Πολεμικού Ναυτικού είναι όμοια με την Εθνική.

Οι Πολεμικές Σημαίες του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η Σημαία του Ναυτικού Αγήματος και της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κατασκευάζονται από μεταξωτό ύφασμα και φέρουν στις ελεύθερες πλευρές τους, περιφερειακά επίχρυσα κρόσσια μήκους πέντε εκατοστών.
Ο κοντός των Πολεμικών Σημαιών έχει μήκος 2,30 μ. και είναι ενδεδυμένος με βελούδινο ύφασμα, χρώματος βαθέως κυανού. Στην κορυφή του φέρει σφαίρα  μεταλλική και επ’ αυτής σταυρό, ενώ από το κάτω μέρος της κρέμονται δύο χρυσόχροα μεταξωτά κορδόνια μήκους 1,5 μ. που απολήγουν σε θυσσάνους από το ίδιο με τα κορδόνια νήμα. Επί της σφαίρας επίσης είναι χαραγμένη η ταυτότητα της Μονάδας στην οποία ανήκει η σημαία (π.χ. 19 Σ.Π.).
Οι Πολεμικές Σημαίες απονέμονται στις Μονάδες του Στρατού, του Ναυτικού  και της Αεροπορίας, στις οποίες ανατίθεται αποστολή πολεμική, συνεπεία της οποίας προβλέπεται εμπλοκή σε μάχη εξ επαφής με τον εχθρό.  Οι Μονάδες καθορίζονται με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) και η απονομή γίνεται με Προεδρικό Διάταγμα.
Ειδικότερα στο Στρατό Ξηράς, Πολεμική Σημαία απονέμεται στις Ταξιαρχίες Πεζικού και Τεθωρακισμένων, τα συντάγματα Πεζικού, Ευζώνων, Πεζοναυτών, Αλεξιπτωτιστών και Καταδρομών, την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και την Προεδρική Φρουρά. Επίσης  τα τάγματα Πεζικού ή λοιπές ισοδύναμες προς αυτά μονάδες διατηρούν τη Σημαία τους, εφόσον σ΄ αυτήν έχει απονεμηθεί τιμητική διάκριση (παράσημο).
     Στο Πολεμικό Ναυτικό Πολεμική σημαία απονέμεται στα πολεμικά πλοία, την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το Ναυτικό Άγημα.
Τέλος στην Πολεμική Αεροπορία, πολεμική Σημαία απονέμεται στις Πτέρυγες και Σμηναρχίες Μάχης, καθώς και στη Σχολή Ικάρων.
Οι πολεμικές σημαίες χρησιμοποιούνται κατά την μάχη, καθώς επίσης κατά τις ορκωμοσίες, παρελάσεις επίσημες υποδοχές και άλλες τελετές. Φυλάσσονται με την μέριμνα των διοικητών Μονάδων, στις οποίες ανήκουν, εντός κατάλληλου προς τούτο χώρου και οσάκις απαιτηθεί η χρήση τους, παραλαμβάνονται και επανατοποθετούνται από τον σημαιοφόρο με την συνοδεία τιμητικής Φρουράς.
           13. Σημαιοστολισμός-Απονομή Τιμών προς την Σημαία2.
Η σημαία παραμένει σε έπαρση κάθε ημέρα από τις 08.00 μέχρι την δύση του ήλιου σ΄ όλα τα δημόσια, δημοτικά και κοινοτικά καταστήματα, τις Μονάδες, καταστήματα και στρατόπεδα του Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, τα πολεμικά πλοία, τα συμμαχικά στρατηγεία, στα οποία υπηρετεί προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και τέλος τα εμπορικά πλοία.
Η σημαία παραμένει επίσης σ΄ έπαρση κατά την διάρκεια αθλητικών εκδηλώσεων. Στις εθνικές ή τοπικές εορτές και επετείους πραγματοποιείται γενικός σημαιοστολισμός, ο οποίος διατηρείται και κατά την νύχτα, εφόσον ο σημαιοστολισμός έχει οριστεί διαρκείας περισσοτέρων της μιας ημέρας. Στις ημέρες εθνικού ή θρησκευτικού πένθους (Μ. Παρασκευή) οι Σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Κατά την έπαρση ή υποστολή σημαίας φρουρίου ή στρατιωτικού καταστήματος, κατά την οποία αποδίδονται τιμές από φρουρά και σάλπιγγα, καθώς και κατά την διέλευση τμήματος με Πολεμική ή Εθνική Σημαία, όλοι οφείλουν να στραφούν προς το μέρος της, να λάβουν τη στάση της προσοχής και να αποδώσουν τον οφειλόμενο χαιρετισμό, τηρώντας σιγή μέχρι να τελειώσει η έπαρση, η υποστολή ή η διέλευσή της.
Οσάκις στο εσωτερικό της χώρας γίνεται έπαρση της Εθνικής Σημαίας στον ίδιο χώρο με σημαίες άλλων κρατών, οι σημαίες των κρατών αυτών πρέπει να είναι του ίδιου μεγέθους με την Εθνική μας Σημαία. Εξάλλου, σε περίπτωση παρελάσεως με άλλες σημαίες, η Εθνική μας Σημαία τίθεται μπροστά και στο μέσο αυτών.
Η Εθνική Σημαία δεν αναρτάται σε εξώστες ή παράθυρα χωρίς κοντό. Επίσης δεν φέρει διακριτικά οργανώσεων, οργανισμών συλλόγων, σχολών ή ιδρυμάτων ή οποιαδήποτε άλλη παράσταση.  Ακόμη δεν χρησιμοποιείται  για οποιοδήποτε διαφημιστικό ή εμπορικό σκοπό και δεν απορρίπτεται στα άχρηστα. Εφόσον παλαιώσει αυτή καταστρέφεται κατά προτίμηση δια πυράς.
Τέλος απαγορεύεται η χρησιμοποίηση της Εθνικής Σημαίας, έστω και διαφορετικών διαστάσεων, ως λάβαρον σωματείων, συλλόγων και οργανώσεων.
Οι μη συμμορφούμενοι με τις διατάξεις αυτές τιμωρούνται με κράτηση μέχρι και δύο μήνες ή πρόστιμο ή και με τις δύο ποινές, εφόσον με άλλες διατάξεις δεν προβλέπεται μεγαλύτερη ποινή.
Είδατε ή ακούσατε ποτέ να εφαρμόζεται ο ισχύων Νόμος για τον Σημαιοστολισμό και την απονομή τιμών προς την Ελληνικήν Σημαίαν;
Όχι μόνον δεν εφαρμόζεται ο ισχύων νόμος αλλά ήδη, από πενταετίας περίπου γίνεται ευρεία χρήση σημαιών εσχισμένων ή χωρίς να φέρεται ο προβλεπόμενος Σταυρός επί του κοντού. Για παράδειγμα στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου (2013) στον Δήμο Ξάνθης, ο κοντός της Σημαίας δεν έφερε Σταυρό. Πολλοί δήμοι και μάλιστα των οποίων οι δήμαρχοι επαίρονται για τα αριστερόστροφα φρονήματά τους, χρησιμοποιούν τέτοιου είδους Σημαίες χωρίς σταυρό και ουδείς τους ελέγχει για προσβολή του Εθνικού Συμβόλου!
Τον τελευταίο καιρό έρπει η φήμη ότι οι εγκάθετοι νεογενίτσαροι του Συστήματος ετοιμάζουν νομοσχέδιο για πλήρη κατάργηση του σχήματος του Σταυρού τόσον επί του κοντού όσον και επί του υφασματίνου μέρους της Σημαίας.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, διόλου απίθανο με την παχυδερμία, ενδοτικότητα και ραγιαδισμό που διακρίνει εμφανώς πλέον τους αλλοτριωμένους εξουσιαστές, τότε πιστεύουμε ότι θα είναι αρχή νέων ωδίνων για το Έθνος!
Τότε θα γίνει ορατόν το φάσμα της Νέας Δουλείας τα δεσμά της οποίας αισθανόμαστε ήδη όλο και πιο σφικτά όσον αδιαφορούμε και μένομεν απαθείς στα τεκταινόμενα διεθνώς και στην πατρίδα μας.
Ήλθε η ώρα να γίνει επαναφορά της ιστορικής μας μνήμης η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί με την λεπτομερή μελέτη της ιστορίας μας (αρχαίας και νεωτέρας) και να ενεργοποιηθεί ατενίζοντας την Ελληνική Σημαία να κυματίζει υπερηφάνως.
Τότε μόνον θα αφυπνισθούν τα υψηλά ιδανικά που πυρώνουν την ψυχή των Ελλήνων (Πατριωτισμός, Ελευθεροφροσύνη, Ανδρεία) και χαλυβδώνουν την Ορθόδοξη Πίστη!
Ένα από τα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι κάποιος αισθάνεται ειλικρινώς  ότι είναι Έλλην πολίτης, είναι και ο οφειλόμενος σεβασμός, η απόδοση τιμής προς την Σημαίαν του Γένους των Ελλήνων. Αλλά όπως έχουμε τονίσει σε προηγούμενα θέματα και αποδείξαμε με την ανάλυση της ιστορίας της Ελληνικής Σημαίας:
- Ο Έλλην δεν κατασκευάζεται με νομικά τεχνάσματα, ούτε διαπλάθεται με Νεοεποχίτικες (ν)τροπολογίες-αντιχριστιανικά  ιδεολογήματα.
-   Ο   Έλλην γεννάται μέσα από την γη που του χάρισε ο Θεός του, ο Τριαδικός Θεός των Ελλήνων.
-  Ο αλλοεθνής  που μετέχει ειλικρινώς της ελληνικής  παιδείας δεν γίνεται Έλλην αλλά καλείται Έλλην. Άλλο να καλείται κάποιος Έλλην και άλλο να είναι και να αισθάνεται Έλλην..
                                                                     
                                                                          
Συνεχίζεται                



1 Η Ελληνική σημαία, ΓΕΣ/ΔΙΣ, Ιούλιος 1990, σ.5
2 Ο. α., σ. 7-8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου