Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΜΕΡΟΣ 4Ο

Οι σημερινοί Ταλμουδιστές (Jews):
-Πιστεύουν ότι όλοι οι μη Εβραίοι δεν είναι άνθρωποι αλλά αγέλη ζώων, κτήνη (γκοϊμ)1.

-Χαρακτηρίζουν εαυτούς υιούς του φωτός.
Το «ιερό» βιβλίο τους το Ταλμούδ είναι το μόνο από ΟΛΑ τα ιερά βιβλία των διαφόρων θρησκειών και θρησκευτικών δογμάτων που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο (δημοσίως).    Οι μυούμενοι  διδάσκονται το περιεχόμενό του κεκλεισμένων των θυρών στις Συναγωγές.  Γιατί άραγε:
Τόσον από τα περιεχόμενα του Ταλμούδ2 όσον και από την απόκρυφη Χιραμική παράδοση3 προκύπτουν τα εξής:
·                     Οι απόγονοι του Αδάμ και της Εύας αποκαλούνται περιφρονητικώς «Υιοί της ιλύος (λάσπης)». Προφανώς δανειστήκαν την φράση από τα σχετικά χωρία της Παλαιάς Διαθήκης όπως:  «καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς»4, «κατοικοῦντες οἰκίας πηλίνας, ἐξ ὧν καὶ αὐτοὶ ἐκ τοῦ αὐτοῦ πηλοῦ ἐσμέν …»5, «…ἡμεῖς δὲ πηλὸς ἔργα χειρῶν σου πάντες ἡμεῖς»6.
·                     Οι απόγονοι του Κάϊν στην γραμμή του οποίου αυτοτοποθετούνται  και επαίρονται οι Ταλμουδιστές (Jews), χαρακτηρίζονται «Υιοί του φωτός». Ποίου φωτός άραγε; Του ηλιακού; Tου Εωσφορικού; Του Απολλωνίου; Άλλης πηγής; Δηλαδή οι Καϊνίτες θέτουν εαυτούς εκτός Αδαμικής  (ανθρωπίνης) γραμμής που περιγράφεται στο βιβλίο της ΓΕΝΕΣΕΩΣ στην Παλαιά Διαθήκη και επιβεβαιώνεται στην Καινή Διαθήκη7. 
Οι απόγονοι του Κάϊν, λοιπόν, σύμφωνα με το Ταλμούδ, ισχυρίζονται ότι δεν ανήκουν στην Αδαμική-ανθρώπινη γραμμή δημιουργίας. Όντες, όμως, άνθρωποι, αφού ο Κάϊν ήταν υιός των ανθρώπων Αδάμ και Εύας, γιατί απαρνούνται την Αδαμική γραμμή; Ποιά ή ποιές φυλετικές γραμμές αντιπροσωπεύουν;
Στην Π.Δ. σαφώς αναφέρεται ότι ο Κάϊν δημιούργησε την δική του φυλετική γραμμή: Κάϊν-Ενώχ-Γαϊδάδ-Μαλλελεήλ-Μαθουσάλα-Λάμεχ…8.
Η Καϊνική γραμμή δημιουργήθηκε με ανθρώπους της Αδαμικής γραμμής;
Eάν ναι, τότε γιατί οι Ταλμουδιστές Εβραίοι θέτουν εαυτούς εκτός Αδαμικής γραμμής;
Εάν όχι, με ποιούς δημιουργήθηκε το γένος του Κάϊν; Υπήρχαν και άλλοι «άνθρωποι»;
Ποιά ή ποιές άλλες ανθρώπινες φυλές αντιπροσώπευαν; Ποιά ήσαν εκείνα τα έλλογα δίποδα όντα (άνθρωποι-living creatures) που εσχημάτισαν την Καϊνική βιολογική γραμμή η οποία «χάνεται» στα βάθη της προϊστορίας; Ή μήπως δεν χάνεται και εμφανίζεται αποτόμως;
Εάν έχει επιβιώσει η γραμμή Κάϊν μέχρι των ημερών μας, ποιός φυλετικός κλάδος την αντιπροσωπεύει;  
Έχουν, μήπως, οι Καϊνίτες, συγκεκριμένα και ιδιαίτερα έκδηλα σωματομετρικά χαρακτηριστικά στοιχεία, εκδηλώνουν «ηθικές» και ψυχοπνευματικές ιδιότητες τόσον εμφανώς, ώστε να ξεχωρίζουν, σήμερα, από τους υπολοίπους ανθρώπους; Είναι όντως άνθρωποι ή άλλου είδους «άνθρωποι»;
Έχουν σχέση με τα «θηρία» της Π.Δ.;
Έχουν σχέση με την εμφάνιση του Αντιχρίστου που θα είναι ο απεσταλμένος του Σατανά όπως μας πληροφορεί ο Κύριος στην Αποκάλυψη;
Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου· ἀριθμὸς γὰρ ἀνθρώπου ἐστί· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ χξϛ΄(666)» {Αποκάλυψη, 13/8}. Μία ακόμη επιβεβαίωση ότι θηρίον=δίποδον έλλογον ον=άνθρωπος=άλλος «άνθρωπος».
Ποίοι είναι αυτοί οι «άλλοι άνθρωποι»; Εάν δεν είναι όλες οι άλλες φυλές, εκτός της Αδαμικής, που εδημιούργησε ο Θεός-Δημιουργός, κατά Ήπειρον και περιοχή, τότε ποίοι είναι;
Αντελήφθητε ή όχι τους λόγους για τους οποίου το Σύστημα συκοφαντεί παντοιοτρόπως την Π.Δ. και μάλιστα οι νεοναζιστές/αντισιωνιστές/αντισημίτες που παρουσιάζονται ως δήθεν φανατικοί πολέμιοι των Εβραίων και «νεκροθάπτες» της Π.Δ. ενώ είναι μίσθαρνα όργανα των Ταλμουδιστών;
Για να μην πληροφορηθούμε ποτέ την αλήθεια για την Δημιουργία, τα κτίσματα (έλλογα, άλογα, άψυχα, κλπ), τις δυνάμεις της Κτίσεως (Δεν υπάρχει φύσις αλλά κτίσις. Ακόμη και αυτόν τον όρο άλλαξαν για να μην αναζητήσουμε τον Κτίστη/Δημιουργό). Ανέφεραν ποτέ οι δήθεν αντι-σημίτες/σιωνιστές τις λέξεις Ταλμούδ-Ταλμουδισμός; Γιατί;
Αναζητήσατε τα αίτια και τότε θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε τις απάτες και πλάνες του Συστήματος των Ολεσηνόρων/Θηριοποιητών/Ταλμουδιστών/Κοσμοκρατόρων.

Υπάρχουν ακόμη εχέφρονες που πιστεύουν ότι η Π.Δ. είναι το ιστορικό-πολιτικό-θρησκευτικό Βιβλίο των εβραίων(Jews);

Απλώς οι Ταλμουδιστές σφετερίζονται την Παλαιά Διαθήκη σε ό,τι τους συμφέρει (Λεηλατούν τα ονόματα, παραποιούν τα ιστορικά γεγονότα, οικειοποιούνται ηρωϊκά ή προφητικά πρόσωπα (Μακκαβαίοι, Δαβίδ, Μωϋσής, Αβραάμ, Ιακώβ, κ.α.) και ερμηνεύουν τα κείμενα κατά την αποκρυφιστική Καμπαλιστική παράδοση (Ταλμούδ).
Επειδή στην Π.Δ. απεκαλυπτετο η Καϊνική γραμμή και όλες οι τότε γνωστές φυλές, επειδή «εφωτογραφίζετο» ο προφητευόμενος Μεσσίας του παλαιού λαού Ισραήλ, οι Ταλμουδιστές για να παραπλανήσουν και εξαπατήσουν τους μεταγενεστέρους μελετητές της Αγίας Γραφής, συνέγραψαν τον 9ο-10ο μ.Χ. αιώνα το πρώτο χειρόγραφο και πολύ αργοτερα(11ος-15ος αι.) τα υπόλοιπα που απετέλεσαν το λεγόμενο Μασοριτικό κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης (με πληθώρα παραχαράξεων, παραλείψεων, πλαστογραφήσεων και αφαιρέσεως 10 βιβλίων από όσα έχει η μετάφραση των Ο΄).
Η Ελληνική ερμηνεία γνωστή ως μετάφραση των Ο΄, προχριστιανικώς, είχε δοκιμασθεί και κυρωθεί από το μεγάλο Συνέδριο της Ιερουσαλήμ ως «ομόγνιος αδελφή των Εβραϊκών Γραφών» αναγιγνώσκετο δε στα Ιεροσόλυμα, κατ’ ιδίαν και ενώπιον του λαού, στην συναγωγή αλλά και στις συναγωγές των απανταχού της οικουμένης ελληνιζόντων Ιουδαίων.
Κατά την προχριστιανική περίοδο και μέχρι την καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τους Ρωμαίους (70 μ.Χ.), κανένας δεν βρέθηκε ούτε από τους ελληνίζοντες ούτε από τους εβραΐζοντες Ιουδαίους, στην Παλαιστίνη, Αίγυπτο η αλλαχού, να ελέγξει, να επισημάνει, να καταγγείλει κάποια λάθη ή λαθροχειρίες στα αρχέτυπα κείμενα ή στην μετάφραση των Ο΄.
Αν είχε συμβεί κάτι τέτοιο θα το είχε επισημάνει ο Κύριος και Θεός της Π.Δ. στις ομιλίες Του. Αντιθέτως, ο Ιησούς  κατήγγειλε τους Γραμματείς και Φαρισαίους ότι εδίδασκαν ανθρώπινα  εντάλματα (τις απόκρυφες  παραδόσεις τους, οι οποίες αργότερα απετέλεσαν το Ταλμούδ) και όχι όσα αναφέροντο στις γραφές (Παλαιά Διαθήκη) τα οποία αποτελούσαν τον Λόγον-Νόμον του Θεού για τον λαό Ισραήλ, επί αιώνες, από την εποχή του Μωϋσέως.
«Ἀκυροῦντες τὸν λόγον τοῦ Θεοῦ τῇ παραδόσει ὑμῶν ᾗ παρεδώκατε. …»9.
«Διατί καὶ ὑμεῖς παραβαίνετε τὴν ἐντολὴν τοῦ Θεοῦ (ΣΣ: Τον νόμον του Θεού, την Παλαιά Διαθήκη) διὰ τὴν παράδοσιν ὑμῶν10.
Ευκόλως λοιπόν προκύπτει το συμπέρασμα για ποιούς λόγους, οι Ταλμουδιστές (βιολογικοί - πνευματικοί απόγονοι της ανίερης τριάδος Γραμματείς-Φαρισαίοι-Σαδδουκαίοι), συνέγραψαν χίλια και πλέον έτη αργότερα, το Βιβλίο της (Νέας) Παλαιάς Διαθήκης, κατακρεουργήσαντες την αλήθεια, το οποίον ονόμασαν Μασοριτικό.
Προς δυστυχίαν του Χριστιανικού κόσμου, το Μασοριτικό κείμενο και όχι η μετάφραση των Ο΄ χρησιμοποιείται σήμερα από τους μη ορθοδόξους,  που αυτοαποκαλούνται «Χριστιανοί».
Πως θα μάθουν, λοιπόν, την αλήθεια όσοι μελετούν την Παλαιά Διαθήκη από κείμενα που συνεγράφησαν από Ταλμουδιστές ραββίνους, λυσσαλέους πολεμίους του Χριστιανισμού, μετά τον 10ον μ.Χ. αιώνα, βασισθέντες, κατά τους ισχυρισμούς τους, σε παλαιά εβραϊκά χειρόγραφα των οποίων ουδέποτε απεδείχθη η αυθεντικότης;
Αντιθέτως σοβαροί ερευνητές-μελετητές ενετόπισαν στο Μασοριτικό κείμενο, παραχαράξεις, απαρχαϊσμούς, διορθωμένους / ετεροχρονισμένους     κώδικες, λαθροχειρίες, κ.α. διαφθορές, μετά από μακροχρόνια επιστημονική επεξεργασία αυθεντικότητος11.
Είναι αδύνατον να μάθει κανείς την αλήθεια για τον αναμενόμενο Μεσσία, τον άνθρωπο, τις ανθρώπινες  φυλές, κ.α. από το βιβλίο των απογόνων (βιολογικών-πνευματικών) των σταυρωτών του Κυρίου, χίλια χρόνια μετά την Ανάστασή Του.
Τα πάντα  περί της δημιουργίας των κτισμάτων, μεταξύ των οποίων όλα τα ιστορικώς υπαρκτά έθνη και όλες οι ανθρώπινες φυλές, προφητείες για τον αναμενόμενο Μεσσία Ιησού Χριστόν, περιλαμβάνονται μόνο στην αυθεντική, αξιόπιστη και θεόπνευστη Π.Δ. (Μετάφραση των Ο΄).
Το δυστύχημα είναι πως στην σημερινή κατάσταση της πνευματικής ερημώσεως και αλλοτριώσεως  σχεδόν των πάντων από το Σύστημα, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων και άλλων ανθρώπων (αλλοεθνών) πιστεύει ότι η Παλαιά Διαθήκη είναι το βιβλίο των Εβραίων (Jews) και ασχολείται ελάχιστα η ουδόλως με αυτήν. Παραλλήλως, η συντριπτική πλειοψηφία αγνοεί ότι το θρησκευτικο-πολιτικό Σύνταγμα των σημερινών Εβραίων είναι το Ταλμούδ. Ακόμη χειρότερο, αγνοεί την ύπαρξη και  το περιεχόμενο του Ταλμούδ!!! Δηλαδή τι λέει το Ταλμούδ για όλους τους μη Εβραίους και ιδιαιτέρως τους Χριστιανούς!!!
Πώς είναι δυνατόν υπό τοιαύτας συνθήκας συσκοτίσεως, πλαστογραφίας, παραχαράξεως, συκοφαντήσεως, κλεψισοφίας και διαφθοράς των κειμένων της Αγίας Γραφής (κυρίως της Π.Δ.) να φθάσουν οι άνθρωποι στην αλήθεια για τα απασχολούντα αυτούς ζητήματα μεταξύ των οποίων το πώς δημιουργήθηκε ο άνθρωπος, «Tι εστίν άνθρωπος», κ.α. όσοι την αναζητούν ειλικρινώς και αδόλως;
5)Ο  Ιερός Χρυσόστομος ερωτά: «Τίνα δε έστι τα θηρία» και αμέσως δίδει ο ίδιος την απάντηση:
«Θυμός, αθυμία, φθόνος, έρις, διαβολή, κατηγορία, ψεύδος, υπόκρισις, επιβουλαί, οργαί κατά των ηδικότων ουδέν, ηδοναί επί ταις των λειτουργούντων ασχημοσύνας, ανελεύθεροι κολακείαι,…άσκησις υπερβολικών ελέγχων εναντίων ταπεινών και αποσιώπησις αυτών προ των αξιωματούχων»12.
Ορθώς ερμηνεύει ούτως τα θηρία η Ορθόδοξη εκκλησία, καθ’ όσον:
o   Οι άνθρωποι που εκδηλώνουν όλα αυτά τα καρκινώματα-πολύμορφα ανθρώπινα πάθη (σπιλάδες αρετής και αγάπης) παύουν να είναι άνθρωποι και γίνονται θηριοποιημένα όντα, θηρία.
o   Οι απόστολοι αρχικώς και οι πατέρες της εκκλησίας αργότερον απευθυνόμενοι σε ειδωλολάτρες (Εθνικούς) και Ιουδαίους εδίδασκαν την χριστιανικήν πίστη ανάλογα με την δεκτικότη-τα του κατηχουμένου:
«…ἔδοξε γὰρ τῷ Ἁγίῳ Πνεύματι καὶ ἡμῖν μηδὲν πλέον ἐπιτίθεσθαι ὑμῖν βάρος πλὴν τῶν ἐπάναγκες τούτων»13.
o   Η ερμηνεία των χωρίων της Αγίας Γραφής και οι απαντήσεις σε απορίες των κατηχουμένων και ασπαζομένων την νέα Πίστη, έπρεπε να δίδονται στάγδην όπως το βρεφικό γάλα (βασική πνευματική τροφή λογικώς «καταπόσιμη» τουτέστιν κατανοητή) και όχι στερεά τροφή (αποκάλυψη κεκρυμμένων αληθειών) την οποίαν μπορούν να λαμβάνουν μόνο οι έχοντες ανέλθει σε ανώτερα πνευματικά επίπεδα, όπως ήσαν οι Απόστολοι και οι Άγιοι της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
«Καὶ ἐγώ, ἀδελφοί, οὐκ ἠδυνήθην λαλῆσαι ὑμῖν ὡς πνευματικοῖς, ἀλλ' ὡς σαρκίνοις, ὡς νηπίοις ἐν Χριστῷ, γάλα ὑμᾶς ἐπότισα καὶ οὐ βρῶμα. οὔπω γὰρ ἠδύνασθε. ἀλλ' οὔτε ἔτι νῦν δύνασθε· ἔτι γὰρ σαρκικοί ἐστε». (Α΄ΚΟΡΙΝΘ:3/1-7).
o   «Το απόρρητον του Κυρίου φανερώνεται στους δικαίους» (ΠΑΡΟΙΜ: 3/32) και «τοις αγίοις αυτού» (ΚΟΛΛΑΣ: 1/26).
o   Τα μυστικά του Θεού είναι κεκρυμμένα μέχρις ότου έλθει ο κατάλληλος χρόνος (ΔΑΝΙΗΛ: 12/9).

ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (για ετυμολογία της λέξεως άνθρωπος)
oΗ προερχομένη από το ἄνω+θρώσκω είναι αβάσιμη, αναληθής και αντιεπιστημονική.
oΗ προερχομένη από το ανήρ/ανδρός+ωψ/ωπος, είναι πλημμελής, λογικοφανής απαιτούσα περαιτέρω διερεύνηση σε συσχετισμό με την λέξη ανήρ, τις συναφείς αρχαϊκές/Ιαπετικές ρίζες και το όνομα Αδάμ.
oΟι διάφορες άλλες ετυμολογικές παραλλαγές είναι επισφαλείς, σοφιστικές, εκφράζουσες,   σε μερικές περιπτώσεις, προσωπικές προσπάθειες λογικοφανούς και όχι επιστημονικής ερμηνείας, συσκοτίζουσες την οδό αναζητήσεως της αληθείας.

ΤΙ  ΕΣΤΙΝ (ο όντως) ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
Το λογικόν ον:
- Του οποίου η όψη λάμπει (ανήρ, ρ. nir), στο πρόσωπο του φαίνεται το αίμα (Αδάμ).
-  Του οποίου το πρόσωπο  έχει χρώμα ερυθρωπόν (Αδάμ).
-   Δημιουργηθέν από τον Θεόν εκ της γης (χοϊκός –Adama).
- Το οποίον  παρατηρεί με προσοχή και θαυμασμό (θρέει) τα κτίσματα του Δημιουργού και στρέφει τα βλέμματά του προς τα άνω (ἀναθρεῖ) για να δει τον Θεό-Δημιουργό των κτισμάτων που έχει παρατηρήσει ( ὄπωπε).
«προσκυνητής μικτός, επόπτης της ορατής κτίσεως, μύστης της νοουμένης»14.

-           νωθεν Σοφίας Μυσταγωγός
-            Ναός Αγίου Πνεύματος
-            Θύραθεν Σοφίας Παιδαγωγός
-            Ρυπαρών Έργων Απότροπος
-            Ωδοποιός Δόξης Δημιουργού
-            Περισπούδαστον Θεού Κτίσμα
-            Ολεσηνόρων/Θηριο-ποιητών Πολέμιος
-             Συναγωγής Θεοκτόνων Ιάλεμος (θρήνος).






1 Gowy ή goy (6147): Ξένο έθνος, αγέλη ζώων (troop of animals), ειδωλολάτρες, σμήνος ακρίδων (flight of locusts).
2 Το ξεσκέπασμα του Ταλμούδ,I.B. Praniatis, προλ. James K. Warker, 1985, Εκδ. Στερέωμα.(Περιλαμβάνει αποσπάσματα από το Ταλμούδ)-Zionism,The hidden tyranny,Benjamin Freedman.
3 Τεκτονισμός, Απόκρυφη Χιραμική παράδοση, 15 Ιουν. 2012 (Διαδικτυακή γραμματεία).
4 ΓΕΝ:2/7.
5 ΙΩΒ:4/18.
6 ΗΣΑΪΑΣ:64/8.
7 Αδάμ–Σήθ-Ενώς-…Ματθάν–Ηλί–Ιησούς /ΛΟΥΚΑΣ:3/21-38.
8 ΓΕΝΕΣΗ:4/17-24.
9 ΜΑΡΚ: 7/13.
10 ΜΑΤΘ:15/3.
11 Αναζητώντας την Αλήθεια, Σπυρίδων Αρώνης, 1999,σ.34-44.
12 Τρίτος λόγος περί Ιεροσύνης.
13 ΠΡΑΞΕΙΣ: 15/22-28.
14Γρηγόριος Θεολόγος, Λόγος ΛΗ, Εις Θεοφάνεια, είτουν Γενέθλια του Σωτήρος, PG, 36, 324Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου