Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

ΟΥΑΙ ΥΜΙΝ ΙΕΡΑΡΧΑΙ, ΑΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!!!


ΜΕΡΟΣ 3ον

Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι!!!
Ε. ΚΑΤΗΧΕΙΤΕ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΚΩΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ, ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ,  ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ, ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ, Κ.Λ.Π.), διότι:
1ον/. Έχετε ιδρύσει (παρα) εκκλησιαστικές οργανώσεις και κατηχητικά για την νεολαία, κατά τα προτεσταντικά πρότυπα, όπου οι δραστηριότητες περιορίζονται σε κλειστές συνάξεις μελών και φίλων, τραγουδάκια προτεσταντίζουσας χριστιανολογίας και αγαπολογίας, κατηχήσεις προτεσταντικού ευσεβισμού (πιετισμού), συνοδευόμενες με ορθολογιστικές, αληθοφανείς αναλύσεις και δοκησίσοφες ερμηνείες, ευαγγελικών περικοπών και χωρίων της Αγίας Γραφής, από τους κατηχητές, λαϊκούς και «θεολόγους».
Έτσι το ποίμνιον και ιδιαιτέρως οι νέοι, παραμένουν αγράμματοι Αγιογραφικώς, ακατήχητοι στα δόγματα της Ορθοδόξου πίστεως και παντελώς αγνώτες ότι, η Ορθοδοξία ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση έχει με τις ανθρώπινες θρησκείες, πολλάκις δε παραμένουν προβληματισμένοι, αφού πολλά και σπουδαία ερωτήματα (θεολογικά, κοσμολογικά, περί λογικών κτισμάτων, χριστολογικά, κλπ), που τους απασχολούν, μένουν αναπάντητα.
2ον/. Διαιρέσατε τους πιστούς σε φατρίες, σε κάστες, σε αδελφότητες και θρησκευτικές ομάδες, θρησκευτικούς συλλόγους και προσωποπαγείς ομάδες ακόμη και μέσα στις ενορίες. Έτσι οι μεν που ανήκουν στην άλφα θρησκευτική Ορθόδοξη κίνηση, περιφρονούν εκείνους που έχουν κάποιες φιλομοναχικές τάσεις, κάποιοι άλλοι που ανήκουν σε μια δεύτερη ομάδα, αποστρέφονται τους άλλους χριστιανούς, που όχι μόνον δεν ανταλλάσσουν χαιρετισμούς, σε αρκετές περιπτώσεις, αλλά και επιπλέον τους κακολογούν για τα τρωτά που έχουν, σαν άνθρωποι και αυτοί, ή για τα λάθη που κάνουν.
Συνεπακόλουθο των παραπάνω είναι, η φυσίωση κάποιων ότι είναι πνευματικοπαίδια του τάδε πνευματικού πατρός ή ανήκουν στην πνευματική δικαιοδοσία του τάδε επισκόπου, και όλους τους άλλους τους θεωρούν δευτέρας κατηγορίας χριστιανούς. Πιστεύουν δε ότι αυτοί και μόνον, έχουν το προνόμιο της Σωτηρίας ή της αποκλειστικότητος. Αυτόν τον προτεσταντικής φύσεως πολυμερισμό σε θρησκευτικές ομάδες, ή οπαδοποίηση των χριστιανών, τον καταδίκασε τελεσιδίκως ο Απόστολος Παύλος.
Τι θα πεί, έλεγε και έγραφε, ο Απόστολος των Εθνών. «Εγώ είμαι του Απολλώ, εγώ του Κηφά, εγώ του Παύλου». Μεμέρησται ο Χριστός; Δηλαδή διαιρείται ο Χριστός; Μήπως χωρίζεται σε κόμματα, ομάδες και αδελφότητες;
Αυτή η μορφή Φαρισαϊσμού και προτεσταντισμού, λεπτή και επικίνδυνη, έχει σχέση και με τους ευσεβείς χριστιανούς, στους οποίους σιγά σιγά, μπαίνει η ιδέα αμυδρά στην αρχή, ισχυρή και πιστευτή στην συνέχεια, ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους, ότι δεν είναι «ώσπερ οι λοιποί των ανθρώπων».
3ον/. Κατά τις Κυριακάτικες ομιλίες σας ή των ιεροκηρύκων κάθε μητροπόλεως στους ιερούς ναούς, εκείνες στα πνευματικά κέντρα ή στους λεγόμενους «θρησκευτικούς κύκλους», καθώς και με την διανεμόμενη «Φωνή του Κυρίου», αναφέρεσθε συνεχώς σε τετριμμένα, ανώφελα και προτεσταντικής ερμηνείας-σχολιασμού θέματα, αδολεσχούντες, και αγαπολογούντες κατά τρόπον που το ποίμνιον ακούοντας το κήρυγμα ή διαβάζοντας το Κυριακάτικο έντυπο, μάλλον αποχωρεί προβληματισμένον, παρά εξοπλισμένον με πνευματικά όπλα αντιμετωπίσεως των «βαρέων λύκων», εγχώριων και ξένων, οι οποίοι εισχωρήσαντες στα σπλάχνα της κοινωνίας και εντός των κόλπων της εκκλησίας, δρουν ανενοχλήτως.
4ον/. Εθελοθρησκεύετε και συναλλάσσετε τον Λόγον του Θεού με κοσμικές μέριμνες και ορθολογιστικές απάτες (ΜΑΤΘ: 13/12), αποσιωπώντας ή διαστρέφοντας τα δόγματα της Ορθοδόξου Πίστεως, προσαμοζόμενοι στα οικουμενιστικά δεδομένα, αγνοούντες ακόμη και ιερούς κανόνες των εννέα (9) Οικουμενικών Συνόδων. Έτσι, μετατρέψατε την Ορθόδοξη Πίστη, την Πίστη στην μοναδική Αλήθεια, στο Φως και την Ζωή που είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Τριαδικός Θεός, σε θρησκεία, όπως όλες οι ανθρώπινες θρησκείες που παραπλανούν, αποπροσανατολίζουν από την αλήθεια και βασανίζουν σήμερα την ανθρωπότητα.
Πως θα μπορούσε κανείς να είναι τόσον θρασύς, ώστε να διαστρέψει τον Λόγον του Θεού, όπως είναι καταγεγραμμένος στην Αγία Γραφή, όταν αυτό συνεπάγεται καταστροφή σε αμφοτέρους, ποιμένες και ποίμνιον;
Με ποίαν λογικήν ομιλείτε εσείς και οι ιεροκήρυκες για την σωτηρία της ψυχής, προσαρμόζοντας:
.Τις ομιλίες και τα κηρύγματά σας, στις δικές σας γνώμες, στον δικό σας τρόπο σκέψεως, στον ορθολογισμό σας, στις καθημερινές  ανθρώπινες ανάγκες, τις ανθρώπινες αδυναμίες, και γενικώς σε ό,τι είναι ευχάριστο να ακούει το ποίμνιον;
.Τα δόγματα της Ορθοδοξίας και τους κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων στις….ανθρωπιστικές, αγαπολογικές, οικουμενιστικές,  αξιώσεις της εποχής μας, όταν ο ίδιος ο Θεός καθιέρωσε επακριβώς και σαφέστατα την οδόν της σωτηρίας του ανθρώπου;
Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι υπάρχει μόνον Αγιογραφική και Πατερική θεολογία και η λεγομένη μεταπατερική θεολογία, την οποίαν ασπάζεσθε αρκετοί από εσάς, είναι εφεύρεση ανόμων και διαστροφή της Ορθοδόξου Πίστεως;
Δεν γνωρίζετε πως δεν υπάρχει ίχνος παραχωρήσεως ή αλλοιώσεως των διαχρονικών δογμάτων της Ορθοδοξίας, αλλ’αντιθέτως οφείλετε να απαιτείτε επιμόνως την εφαρμογήν τους, όσον το δυνατόν αυστηρώς και ακλονήτως, έναντι οιουδήποτε τιμήματος;
5ον/. Ζείτε στον ουτοπικό δικό σας κόσμο, μακριά οι ίδιοι από την αγιότητα, μακριά από τον ζωντανό ορθόδοξο λόγο, με αποκλίσεις οικουμενιστικές και ακατάσχετο «συσχηματισμόν τω αιώνι τούτω...». Είσθε τρυφηλοί (!) και αυτάρκεις σε όλα τα εύκολα της ζωής. Εφ’ όσον ΔΕΝ στέκεσθε «εις Τόπον και Τύπον Ιησού Χριστού», ΔΕΝ αποτελείτε ζωντανό παράδειγμα για τους πιστούς.
6ον/.  Δεν απαιτήσατε από την Ελλαδική Πολιτείαν να έχετε εσείς τον πρώτον λόγον στην σύνταξη των κεφαλαίων αφορώντων στην ορθόδοξη πίστη, στα βιβλία των θρησκευτικών των διαφόρων βαθμίδων εκπαιδεύσεως, ως κατ’ ουσίαν αρμοδιώτεροι και υπεύθυνοι, σύμφωνα και με το άρθρον 16 του Ελληνικού Συντάγματος.
7ον/. ΟΥΔΕΠΟΤΕ διαμαρτυρηθήκατε επισήμως για το παραπλανητικό, ψευδές, βλάσφημο, συκοφαντικό, αντιχριστιανικό και απαράδεκτο περιεχόμενο στα βιβλία των θρησκευτικών,1 τα οποία συνέγραψαν «επιλεγμένες» συντακτικές ομάδες, δρώσες προφανώς κατ’ εντολήν, στα οποία καταγράφονται, υποτίθεται, θέσεις, αρχές και δόγματα, των διαφόρων θρησκειών.
Διερωτώμεθα, ΔΕΝ έχετε διαπιστώσει ακόμη, ότι:
.Το περιεχόμενο των βιβλίων, αναφορικώς με τις αρχές και τα δόγματα της κάθε θρησκείας, που αναφέρεται  σ’αυτά, ΟΥΔΟΛΩΣ ανταποκρίνεται στην αλήθεια;
.Οι κατ’ εντολήν συντάκτες και επιβλέποντες, έχουν παραλείψει ή παρουσιάζουν ανασκευασμένες, τις πραγματικές αρχές και τα δόγματα της κάθε θρησκείας, κυρίως του Ιουδαϊσμού, του Ισλαμισμού, του Παπισμού και των προτεσταντικών παραφυάδων, με κύρια επιδίωξη:
Την προβολή της ανάγκης συνενώσεως της Ορθόδοξης Εκκλησίας  με τις αιρετικές ψευδοεκκλησίες και στην συνέχεια με τις θρησκείες του κόσμου, για την δημιουργία της εφιαλτικής πανθρησκείας, την θρυλούμενη θρησκεία του μιαρού Αντιχριστου;
Εάν ναι, γιατί αδρανείτε στο σοβαρώτατον αυτό πνευματικόν σας καθήκον και έχετε εγκαταλείψει ακατήχητον το ποίμνιον;
Εάν όχι, τότε κοιταχθείτε στον καθρέπτη της συνειδήσεώς σας, προκειμένου να λάβετε την απάντηση εάν είσθε ικανοποιημένοι ως ποιμένες των Ορθοδόξων Ελλήνων. Διαφορετικά, θα θεωρήσουμε ότι σιγήσατε σκοπίμως, επειδή έχετε ενταχθεί κρυφίως, σε «Εταιρείες» του Συστήματος, ή προσαρμόσατε τα πάντα, για διαφόρους λόγους, σ’ένα προτεσταντικής μορφής, τρόπον ζωής, θρησκευτικής κατηχήσεως, κοσμοπολίτικης σκέψεως και ωφελιμιστικών επιδιώξεων.
Στα κείμενα των προμνησθέντων βιβλίων, εκτός από τα ψεύδη και τα ανασκευασμένα-πλαστογραφημένα κείμενα που παρουσιάζουν οι εγκάθετοι συντάκτες τους, έχουν παραλειφθεί ΣΚΟΠΙΜΩΣ, οι αληθινές διδασκαλίες, αρχές, προτροπές και δόγματα των διαφόρων θρησκειών. Συγκεκριμένως:
.ΔΕΝ αναφέρεται ούτε λέξη ή φράση, από τις προτροπές των «προφητών» τους και του «θεού» εκάστης, σε πράξεις μισαλλοδοξίας, μισανθρωπισμού, παροτρύνσεις σε εγκλήματα και σφαγές κατά των απίστων.
.Έχουν απαλειφθεί, οι ύβρεις, οι βλασφημίες κατά της Αγίας Τριάδος του Θεού της Ορθοδοξίας, του Ιησού Χριστού, του Αγίου Πνεύματος, της αειπαρθένου Θεοτόκου, των χριστιανών, κ.α.
Παραλλήλως, αποκρύπτεται εσκεμμένως, η ταυτότητα του λατρευομένου ως «θεού» τους, αν και σε αρκετά σημεία της διδασκαλίας τους, αποκαλύπτεται ή υπονοείται (π.χ. Ταλμουδικός ιουδαϊσμός, Βουδδισμός, κλπ).
Εκεί ακριβώς συνίσταται η συγκεκαλυμμένη ΑΠΑΤΗ, προβαλλομένη σκοπίμως και επιβαλλομένη για υποχρεωτική μάθηση, ήγουν ΑΓΝΩΣΙΑ, και ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ, από μαθητές και φοιτητές!!!
Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι!!!
Ερωτάσθε:
α. Γιατί ΔΕΝ ενημερώσατε/κατηχήσατε το ποίμνιον, όπως οφείλατε να έχετε πράξει, αναφορικώς με το ΨΕΥΔΕΣ, ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟΝ, ΠΑΓΙΔΟΦΟΡΟΝ, ΒΛΑΣΦΗΜΟ, και ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΝ περιεχόμενο των θρησκευτικών βιβλίων, τα οποία διδάσκονται σήμερα σε μαθητές και φοιτητές, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα;
β. Γιατί εγκαταλείψατε ακατήχητη την μαθητιώσα νεολαία και τους φοιτητές και αφήσατε τους μισθωμένους λαοπλάνους να κακουργούν κατά της Ορθοδοξίας, να παρασύρουν τους εκπαιδευομένους σε επικίνδυνες ατραπούς αποπροσανατολισμού, αντιγνώσεως και απογαλακτισμού από την Αλήθεια;
γ. Γιατί δεν προτρέψατε τους πιστούς να αγνοήσουν το βλάσφημο περιεχόμενο των βιβλίων, να βομβαρδίζουν καθημερινώς με ερωτήσεις τους εκπαιδευτικούς τους, και να καταγγείλετε δημοσίως τους διαφθορείς, απατεώνες και λεηλάτες των ψυχών της ελληνικής νεολαίας;
Είχατε ΟΛΑ τα πνευματικά όπλα (ιστορικά, αγιογραφικά, επιστημονικά, κλπ) στην διάθεσή σας για να τους συντρίψετε, να τους διασύρετε, να τους αποστομώσετε και να αποκαλύψετε τους μισελληνικούς και αντιχριστιανικούς στόχους τους..Όμως δεν τολμήσατε..
Αντ’αυτών, εκκοσμικεύσατε την Εκκλησίαν, όπως οι παπικοί και προτεστάντες, και εμπορευματοποιήσατε τις λατρευτικές συνάξεις στους ιερούς ναούς, ιδιαιτέρως κατά τις μεγάλες εορτές και τις θρησκευτικές, όπως τις αποκαλείτε, πανηγύρεις (αρκετές φορές και εμποροπανηγύρεις).
Είσασθε συνένοχοι και συμμέτοχοι στο συνεχιζόμενο έγκλημα..
«…οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός. οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου». (ΑΠΟΚΑΛ: 3/15-16).
Για του λόγου μας το ΑΛΗΘΕΣ, παραθέτουμε ενδεικτικώς, μερικά χωρία από σούρες (κεφάλαια) του κορανίου (από την αρχαιότερη και πιο αξιόπιστη μετάφραση του Γερ. Πεντάκη, 1886) και από το Ιουδαϊκό ταλμούδ, χωρίς σχόλια, προς επίρρωση των θέσεών μας.
Οι παρατιθέμενες διδασκαλίες του Ιουδαϊκού Ταλμούδ, όπως και άλλες παρόμοιες, έχουν περισωθεί από παλαιά χειρόγραφα που περιελάμβαναν το αρχαίον Ταλμούδ (πλήρες), καθώς και από μαρτυρίες πρώην Ταλμουδιστών που τις είχαν διδαχθεί στις Συναγωγές, όπως από τον Ταλμουδιστή διδάσκαλο Benjamin Freedman, που γι’αυτές τις αποκαλύψεις του, καταδικάστηκε από το Ιουδαϊκό Καχάλ σε θάνατο.
Παραλλήλως, συνιστούμε την μελέτη του βιβλίου (του οποίου το εξώφυλλον εικονίζεται κατωτέρω), του ταλμουδιστού Ιουδαίου Harry Freedman, (αποσπάσματα του οποίου παραθέτουμε, με δικές μας υπογραμμίσεις), στο οποίον παρουσιάζονται αποδεικτικά στοιχεία, για τις κοινές ρίζες και τον κοινό «θεόν», Κορανίου και Ταλμούδ, και με την ευκαιρία, σας θέτουμε και το ερώτημα:
Τι κοινό μπορεί να έχουμε εμείς οι Ορθόδοξοι και η αμετάθετη, αμετάβλητη δισχιλιετής Ορθόδοξη  Διδασκαλία του Κυρίου, με τους ιερείς και πιστούς  του Αλλάχ των Ισλαμιστών, και του Ιβλίς των Ταλμουδιστών, οι οποίοι πιστεύουν πως μόνον αυτοί (Ταλμουδιστές Ιουδαίοι),  πρέπει να λέγονται άνθρωποι και ΟΛΟΙ οι άλλοι (μη Ιουδαίοι), να αποκαλούνται ζώα, κτήνη (Γκόϊμ) και των οποίων ο κοινός Θεός τους, προτρέπει σε δολοφονίες και σφαγές απίστων, κυρίως χριστιανών (Ισλαμισμός και Ιουδαϊσμός); .
Αποσπάσματα από το βιβλίο του Harry Freedman
«.. Μohammed had an extensive Knowledge of Judaism and Jewish practice… (p. 54)…As their links with the new metropolis strengthened, the luminaries of Sura and Pumbedita found they had much in common with their opposite numbers in the Islamic world. They discovered they were grappling with similar issues, actively applying their scholarship, legal and religious traditions, to regulate the day-to-day lives of their co-religionists.
Each faith influenced the other. This is obvious both from the structure of their legal systems and some of the legislation itself. Their influence upon each other was more than just a simple two-way process; Gideon Libson (in Halakhah and Reality in the Geonic Period) explains it as a feedback model in which the talmudic system first impacted Islam, which at a later stage left its imprint on talmudic law.
Both Islam and Judaism are religions which minutely regulate every aspect of the believer’s life. They’re each based on a God-given written document – the Torah for Judaism and the Qu’ran for Islam. These «divine» texts are each interpreted and expanded upon by an oral tradition – the Talmud and the Hadith respectively. Both traditions contain legal and ethical material, and the legal material in each distinguishes between religious laws and social laws.
The Jewish system of law is called halachah, the Islamic system is called shar’ia. Both names mean a “pathway” or a “way to go”…. In fact the two religions are so close in terms of their structure that the tenth-century rabbinic leader Saadia Gaon would unselfconsciously refer to Jewish law as shar’ia, to the prayer leader in a synagogue as an imam and the direction in which Jews faced when praying as qibla.
Although in these twin systems the Qu’ran and Torah parallel each other as divinely revealed written texts, the Qu’ran was written down long after the Torah. So whilst we find characters, ideas and motifs from the Torah in the Qu’ran (eg Sura V.44). we shouldn’t expect to find them the other way round.
However, the Talmud and Qu’ran do originate from a similar period and it’s not hard to find concepts from the Talmud occurring in both the Qu’ran and Hadith, and vice versa.
One such case is the ritual definition of daybreak. The Qu’ran defines the moment of daybreak, when the faithful must begin to fast during Ramadan, as when the “white thread of dawn becomes distinct to you from the black thread” (Sura II.187). Similarly, the Jewish Mishnah rules that the morning prayer is to be said when the worshipper can distinguish between blue and white. Both traditions use the same analogy to emphasize the sanctity and uniqueness of every human life. The Qu’ran states that “We decreed upon the Children of Israel that whoever kills a soul … it is as if he had slain mankind entirely. And whoever saves one – it is as if he had saved mankind entirely” (Qu’ran Sura V.32).
This is a reference to the passage from the Mishnah that: “Adam was created alone to teach you that whoever takes a human life is considered by the Bible to have destroyed an entire world. And whoever saves a human life is considered by the Bible as if he preserved an entire world (Sanhedrin 4.5)…..
Mark Cohen (in Under Crescent & Cross – The Jews in the Middle Ages) points out that this “shared judgement of Muslim and Jewish legal experts … could only occur in a market atmosphere that knew no confessional boundaries”….
But with all the other evidence of contact and cross-influences between the faiths, it’s pretty likely that the Talmudic and Islamic systems of law influenced each other.
Talmudic and Islamic scholars cross-fertilized in legal matters because they lived in the same mercantile society. But the two traditions didn’t just overlap when it came to the law. Story telling was an art in the folklore-rich Arabian world. (p. 58-59).

Συνεχίζεται




 




1 Δύο από τα κυριώτερα βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως που βρίθουν ανακριβειών, ψευδών και πλαστογραφημένων χωρίων ή επιλεγμένων απόψεων ανθρώπων του Συστήματος και σπανίως θέσεων (παρερμηνευμένων), πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5. Μονοθεϊστικές θρησκείες: Ιουδαϊσμός και Ισλάμ
Θρησκευτικά Γ΄ Γυμνασίου ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 2
Το ζήτημα της θρησκείας στην σύγχρονη Ευρώπη
Στα παραπάνω θρησκευτικά βιβλία, η μεν Ορθοδοξία παρουσιάζεται ως ένα από τα διάφορα χριστιανικά δόγματα, συσχετιζομένη με τις αιρέσεις του παπισμού και των προτεσταντικών παραφυάδων, ο δε Χριστιανισμός γενικώς, χαρακτηρίζεται και συνεκτιμάται ανοήτως, ανιστορήτως και σαφώς δολίως, ως μία από τις λεγόμενες μονοθεϊστικές θρησκείες.
Συγκεκριμένα στα προαναφερθέντα βιβλία:
.Διδάσκεται άλλοτε αμέσως και άλλοτε εμμέσως, ότι όλες οι θρησκείες λατρεύουν τον ίδιον θεόν, αλλά με διαφορετικόν τρόπον η κάθε μία. Ουσιαστικώς προβάλλεται η Πανθρησκεία και λατρεία Ενός θεού, ως ιδανικού από όλους τους ανθρώπους, προς επίτευξη παγκόσμιας αγάπης και ειρήνης. Έτσι, δίδεται η εντύπωση στους μαθητές και φοιτητές, ότι ΟΛΕΣ οι θρησκείες ομιλούν για ΕΝΑΝ θεό, τον ίδιον, αλλά με διαφορετικό τρόπον η κάθε μία, γεγονός που δημιουργεί στους διδασκομένους αμφιβολίες για την Ορθόδοξη πίστη τους, προβληματισμό και «ευχάριστα ακούσματα», στην ιδέα μιας προτεινόμενης για καθιέρωση, πανθρησκείας και λατρείας Ενός Θεού παγκοσμίως !!!.
.Έχουν καταχωρισθεί επιλεγμένα κείμενα από τις διδασκαλίες των θρησκειών, άλλα αναφερόμενα σε γενικόλογα άνευ δογματικής σημασίας, αγαπολογικά και…ειρηνοποιά και άλλα πλαστογραφημένα και τροποποιημένα, τα περισσότερα, σε σχέση με τα πραγματικά, ώστε να παρουσιάζονται ως αποστρεφόμενα δήθεν, την βίαν, επιδιώκοντα την ανεξιθρησκείαν, την παγκόσμια αγάπη και ειρήνη και την αδελφότητα των ανθρώπων, ενώ στην πραγματικότητα τα Θρησκευτικά τους Συντάγματα, βρίθουν χωρίων, μισαλλοδοξίας, μισανθρωπισμού, ύβρεων κατά του Τριαδικού θεού, κατά των προσώπων του Ιησού Χριστού, του Αγίου Πνεύματος, της Θεοτόκου, των αρχαγγέλων, κλπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου