Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

ΠΛΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΜΕΡΟΣ 4ο

Α. ΓΕΝΙΚΑ
-Ο Χίτλερ και το ναζιστικό κόμμα, δια του Γκαίμπελς, που είχε δημιουργήσει ένα απίστευτο καθεστώς προπαγάνδας, παραπληροφορήσεως και πλύσεως εγκεφάλου, είχε πει το έξης: «Make the lie big, Make it simple, Keep saying it, And eventually they will believe it», δηλαδή, «Κάντε το ψέμα μεγάλο, Κάντε το απλό, Συνεχίστε να το λέτε και τελικά θα το πιστέψουν»!
Το μεγαλύτερο ψέμα που προκάλεσε το μεγάλο σύγχρονο ελληνικό δράμα, είναι  το ελληνικό χρέος και ότι οι Έλληνες «τρώνε» τα λεφτά των άλλων Ευρωπαίων και ιδίως των Γερμανών φορολογούμενων.
Το μεγαλύτερο χρέος σήμερα στον κόσμο είναι αυτό των Ηνωμένων Πολιτειών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του Αμερικανού Θησαυροφυλακίου, η Αμερική έχει χρέος που φτάνει στα 18 τρισεκατομμύρια δολάρια, άλλα 6 τρισεκατομμύρια εκτός ισολογισμού και άλλα 100 τρισεκατομμύρια από μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις στην κοινωνική ασφάλεια και στο σύστημα υγείας.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να δημιουργούν τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών. Στην ουσία, εδώ και καιρό, είναι ένα πτωχευμένο έθνος, αλλά αυτό δεν φαίνεται για ευνόητους λόγους.
Όπως αναφέρει σε μια ανάλυσή του, το αμερικανικό δίκτυο, King World News, σήμερα το διεθνές οικονομικό σύστημα με πρωτοβουλία της γερμανοκρατούμενης Ευρωπαϊκής Ενώσεως, έχει συγκεντρώσει τα πυρά του προς την Ελλάδα. Στην πραγματικότητα όμως όλη η Δύση είναι σε καθεστώς πτωχεύσεως, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Ιαπωνία.
Το χρέος των σκόπιμα ψευδώς ονομαζόμενων υπεραναπτυγμένων χώρων όπως ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετάνια, είναι ασύλληπτο και πέραν κάθε δυνατής κατανοήσεως και κανείς δεν γνωρίζει εάν είναι δυνατόν και πως θα αντιμετωπισθεί. Κι’ όλο αυτό το σάπιο οικοδόμημα δημμιουργήθηκε  εξ’ αιτίας της μεγάλης απάτης, της δήθεν αναπτύξεως του οικονομικού συστήματος της Δύσεως, που βασίστηκε σε πλαστά δεδομένα, τα οποία εξυπηρετούσαν κάποιους τοκογλυφικούς κύκλους της παγκόσμιας ελίτ.
Η Ελλάδα επιλέχτηκε από αυτό το σάπιο Σύστημα, σαν κομβικό σημείο αυτή της κρίσεως, γιατί έχει τεράστιο συμβολισμό για την Ευρώπη και για την παγκόσμια κοινότητα. Αυτή η καταστροφική για την χώρα μας επιλογή, διευκολύνθηκε από μια εσωτερική δοσιλογική και προδοτική πολιτική ελίτ, ελληνόφωνων Ελλαδιτών, που το μόνο που την ενδιέφερε είναι, το πώς θα λεηλατεί επί δεκαετίες την χώρα για τα ιδιοτελή της συμφέροντα.
Το πρόβλημα φυσικά, δεν είναι η Ελλάδα και η ασθενούσα μικρή ελληνική οικονομία. Το πρόβλημα είναι τα τεράστια χρέη των ανεπτυγμένων χωρών που προβάλλονται σκόπιμα σαν οικονομικοί γίγαντες, με γυάλινα όμως πόδια.
Η οικονομική κρίση της Ελλάδας είναι το προπέτασμα και η απάτη.
Ποιος όμως θα μπορέσει να ξυπνήσει έναν λαό που επί δεκαετίες τον έχουν αποκοιμίσει με τα ΜΜΕ καλλιέργειας της αποταυτοποιήσεώς του, της αδρανοποιήσεως του εγκέφαλου του και της αποκτηνώσεως της καθημερινότητας του;
Η Ορθόδοξη ελληνική διοικούσα εκκλησία θα μπορούσε να προβάλλει αναχώματα αντιστάσεως στην καταστροφική πλύση εγκέφαλου του ελληνικού λαού παίζοντας τον ιστορικό της σωτήριο ρόλο, αλλά…δυστυχώς, αποδεικνύεται πως είναι σχεδόν ανύπαρκτη, ένα τεράστιο μηδέν!
Όσοι θέλουν να «ξυπνήσουν» ας ψάξουν παραπέρα, πιο πέρα από την σκοτεινή παραπληροφόρηση για τα ελληνικά πράγματα. Ευτυχώς υπάρχουν στην Ευρώπη και πολύ περισσότερο και στην Αμερική, Άνθρωποι με άλφα κεφαλαίο, που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να ενημερώνουν τους λαούς για την μεγάλη άπατη και την μεγάλη παγίδα που τους έχει στήσει η μαύρη ελίτ της παγκόσμιας καταστροφής. Το μεγάλο θύμα σήμερα είναι η πατρίδα μας, αύριο όμως;
Στο χέρι μας είναι να ξυπνήσουμε!1
Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος!
Η αληθινή γνώση, ο προβληματισμός και η αφύπνιση-απεξάρτηση ΟΛΩΝ των ναρκωμένων και σε κατάσταση πνευματικής τυφλώσεως και ψυχολογικής «στερήσεως», ευρισκομένων Ελλήνων (και δυστυχώς αμέτρητοι Έλληνες είναι σ’ αυτήν την απελπιστική/ απογοητευτική κατάσταση), αλλά και ξένων αναγνωστών του παρόντος ιστολογίου, επηρεασμένων από τις εκατοντάδες των μύθων, με κύριον, λατρευόμενον περίπου ως πολιτική θεότητα, αλλά εθνοκαταστροφικόν, εκείνον της κοινοβουλευτικής (ψευτο) δημοκρατίας / νεοφεουδαρχίας / βουλευτοκρατίας.
-Τρείς από τις δεκάδες περιπτώσεις επιστημονικών απατών που απεκαλύφθησαν και δημοσιοποιήθηκαν2
1η/ Το 1971, ο υπουργός της κυβερνήσεως των Φιλιππίνων, Μανουέλ Ελιζάντε, ανεκοίνωσε επισήμως πως ανεκαλύφθη μια φυλή ανθρώπων με πολιτισμό της λίθινης εποχής στη νήσο Μιντανάο. Η φυλή είχε την δική της γλώσσα, χρησιμοποιούσε λίθινα εργαλεία και εμφάνιζε μια πληθώρα χαρακτηριστικών της λιθίνης περιόδου. Η ανακάλυψη έκανε το γύρω του κόσμου, ήταν πρωτοσέλιδο στο "National Geographic" και το θέμα ενός βιβλίου που σύντομα έγινε bestseller. Όταν οι ανθρωπολόγοι ζήτησαν να επισκεφτούν την τοποθεσία, ο πρόεδρος Φέρντιναρντ Μάρκος, ανακήρυξε την περιοχή εθνικό δρυμό και την απέκλεισε από επισκέπτες.
Με την αλλαγή του καθεστώτος το 1986, δύο δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το σημείο και βρήκαν ότι οι Τασαντέϊ , οι άνθρωποι της επίμαχης φυλής, στην πραγματικότητα ζούσαν σε σπίτια, είχαν ανταλλαγές με τοπικούς αγρότες και φορούσαν τζιν και μπλουζάκια. Ο Ελιζάντε έφυγε από τις Φιλιππίνες το 1983, με εκατομμύρια δολλάρια από ένα ίδρυμα που είχε στηθεί για την «προστασία» των Τασαντέϊ.
Σχόλιον
Είναι ανεξήγητη και εν πολλοίς ύποπτη, η ευκολία με την οποίαν το «διεθνούς φήμης και κύρους» περιοδικόν  «National Geographic», εδέχθη την «επιστημονικήν ανακάλυψη» της κυβερνήσεως των Φιλιππίνων, την οποίαν προέβαλλε παγκοσμίως, χωρίς να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, με αποτέλεσμα εκτός των άλλων, το εκδοθέν σχετικόν βιβλίον, να γίνει και bestseller.
Ο κόσμος πληροφορήθηκε την εντυπωσιακή «ανακάλυψη», αλλά συγκριτικώς ελάχιστοι πληροφορήθηκαν για την απάτη και το χρυσοφόρον βαλλάντιον που συναπεκόμισεν ο Μανουέλ Ελιζάντε.
2η/ Πριν εδραιωθεί στην επιστημονική κοινότητα η θεωρία της εξελίξεως, διάφοροι επιστήμονες συνέχιζαν να πιστεύουν στις ιδέες του Λαμάρκ που υποστήριζαν την κληρονομικότητα των επίκτητων χαρακτήρων. Ένας από αυτούς, ο αυστριακός Πωλ Κάμερερ3 σχεδίασε ένα πείραμα με σκοπό να αποδείξει τις ιδέες του Λαμάρκ. Για τα πειράματα του χρησιμοποίησε φρύνους.
Οι περισσότεροι φρύνοι ζευγαρώνουν στο νερό και έχουν μαύρα φυμάτια στα πίσω πόδια που τους βοηθούν να συγκρατούνται κατά την αναπαραγωγή.. Ένα συγκεκριμένο είδος (Alytes sp.) όμως ζευγαρώνει στην ξηρά και ως αποτέλεσμα δεν έχει τα φυμάτια. Ο Κάμερερ πίστευε ότι αν εξαναγκάσει τους φρύνους αυτούς να ζευγαρώσουν στο νερό, θα βγάλουν φυμάτια.
Μετά από πολλές διασταυρώσεις σε τεχνητές δεξαμενές ανακοίνωσε την επιτυχία των πειραμάτων του και παρουσίασε μια ομάδα από φρύνους του συγκεκριμένου είδους με μαύρα φυμάτια στα πόδια τους.
Έξι χρόνια μετά, το 1926, ο Γλάντγουϊν Νόμπλ επανέλαβε τα πειράματα του Κάμερερ και διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα τα μαύρα φυμάτια ήταν μελάνι. Ο Κάμερερ διασύρθηκε και τελικά αφού είχε γίνει ναρκομανής, αυτοκτόνησε μερικές μέρες αργότερα.
Σχόλιον
Όλη η ανθρωπότητα είχε πληροφορηθεί για την «επιστημονική ανακάλυψη» του Κάμερερ, αλλά έξη (6) χρόνια μετά, συγκριτικώς ελάχιστοι επληροφορήθηκαν για την απάτη και το οικτρό τέλος του Κάμερερ.
3η/ Ο …ανύπαρκτος βροντόσαυρος
Ο Βροντόσαυρος, ο συμπαθής εκπρόσωπος των δεινοσαύρων, είναι εξίσου δημοφιλής με τον Τυραννόσαυρο Ρεξ αλλά λιγότερο... αιμοβόρος… Κι’ όμως, όπως αποδεικνύουν οι επιστήμονες, ο Βροντόσαυρος είναι απλά ένα... επιστημονικό λάθος και δεν υπήρξε ποτέ!

Η... παρανόηση που γέννησε το φανταστικό -τελικά- δεινόσαυρο, έγινε πριν από περίπου 135 χρόνια, την εποχή που στην Αμερική έμπαιναν τα θεμέλια της επιστήμης της παλαιοντολογίας. Τότε βρισκόταν εν εξελίξει ο λεγόμενος... πόλεμος των οστών.
Δυο παλαιοντολόγοι, ο Othniel Charles Marsh του πανεπιστημίου του Γέιλ και ο Edward Drinker Cope του πανεπιστημίου της Φιλαδέλφεια είχαν στο... τραπέζι τους δεκάδες απολιθώματα οστών δεινοσαύρων. Προσπαθώντας να τα... συναρμολογήσουν για να αναπλάσουν τις γιγάντιες σαύρες που κάποτε καταδυνάστευαν τον πλανήτη, οι δυο επιστήμονες είχαν εμπλακεί σε έναν ανταγωνισμό για το ποιος θα αναδειχτεί ο καλύτερος! Ανέκδοτες ιστορίες θέλουν αμφότερους τους επιστήμονες να δίνουν στα συνεργεία τους εντολή να καταστρέψουν πολυτιμότατα ευρήματα απολιθωμάτων προκειμένου να μην τα βρει ο ανταγωνιστής.
Όπως ανέφερε ο Matt Lamanna, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Carnegie του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, το 1877, ο Marsh, στην λαχτάρα του να ξεπεράσει τον αντίπαλό του, θέλησε να δώσει στην δημοσιότητα τον σκελετό ενός νέου είδους δεινοσαύρου που είχε ανακαλύψει. Μόνο που του έλειπε το κεφάλι... κι’ έτσι χρησιμοποίησε το κρανίο ενός άλλου είδους που είχε βρεθεί. Το σώμα του Απατόσαυρου και το κεφάλι του Καμαρόσαυρου έδωσαν το γνωστό μας πλην ανύπαρκτο Βροντόσαυρο.
Μια φωτογραφία του 1934 όπου ο Απατόσαυρος (δεξιά) "φορά" λάθος κεφάλι κάνοντας τον... ψεύτικο Βροντόσαυρο

Δεν ήταν παρά το 1970, που το πραγματικό κεφάλι του Απατόσαυρου -που είχε βρεθεί από το 1910!- τοποθετήθηκε στο …πραγματικό του σώμα!
Κι όμως... η φήμη του Βροντόσαυρου ζει και βασιλεύει, ενώ τον... Απατόσαυρο, ποιος τον γνωρίζει; «Βροντόσαυρος» σημαίνει «γιγάντια σαύρα». Πολύ ερεθιστικό όνομα. Ενώ Απατόσαυρος σημαίνει «σαύρα- απάτη».
Σχόλιον
Το 1903, οι επιστήμονες εντόπισαν το… λάθος. Την απάτη λέμε εμείς. Όμως ο Βροντόσαυρος είχε αγαπηθεί ήδη τόσο πολύ από τα παιδιά, που έγινε βίωμά τους ότι στο παρελθόν υπήρξαν βροντόσαυροι..
Το περίεργον και ύποπτον όμως είναι ότι ενώ η επιστημονική φαντασία, είχε κάνει πρωταγωνιστή τον απατεώνα Othniel Charles Marsh, σε βιβλία και άλλα έργα, κανείς δεν τόλμησε να τον …καθαιρέσει από την τάξη των επιστημόνων!!!
Βλέπετε ο Othniel Charles Marsh, είχε αποφοιτήσει από το  «διεθνούς επιστημονικού κύρους» πανεπιστήμιον του Yale, και κάτι τέτοιο θα στοίχιζε στην …φήμη του Πανεπιστημίου, από το οποιον είχε αποφοιτήσει και ο «πανέξυπνος» και….ασύγκριτης νοημοσύνης πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζώρτζ Μπούς ο νεώτερος..…
Με ανάλογες απάτες, οι άνθρωποι και ιδιαιτέρως οι μαθητές και φοιτητές, πληροφορούνται με την μορφήν δόγματος, ότι προ εκατομμυρίων ετών (δηλαδή τρέχα γύρευε), ζούσαν στην γη δεινόσαυροι και άλλα τέρατα…
Σήμερα οι πολίτες όλου του κόσμου, πιστεύουν σε παρόμοιες επιστημονικές απάτες, ίσως και μεγαλύτερες, που δεν έχουν ακόμη αποκαλυφθεί, όχι από άγνοια, ανικανότητα ή αμέλεια των επιστημόνων, αλλά από σκοπιμότητα του Συστήματος, που κατεσκεύασε τις απάτες και για τους δικούς του λόγους, τις παρουσιάζει ως μεγάλα επιστημονικά επιτεύγματα του ανθρώπινου νου!!!!
-  Mundus vult decipi, ergo decipitiatur (O κόσμος επιθυμεί να εξαπατάται, άστον λοιπόν να εξαπατηθεί).
(Γάϊος Πετρώνιος, Ρωμαίος συγγραφέας, 1ος μ.Χ.).
Β. ΠΛΑΝΕΣ  ΚΑΙ  ΑΠΑΤΕΣ  ΤΟΥ  ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (4η δέσμη)
-Ο κρυπτοταλμουδιστής ιουδαίος συγγραφέας και πρωθυπουργός της Αγγλίας Benjamin Disraeli (το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Israel) κατά το 1844, την παραμονή της εβραϊκής επανάστασης του 1848, δημοσίευσε το μυθιστόρημά του Coningsby, στο οποίο μεταξύ των άλλων γράφει και το εξής:
«Ο κόσμος κυβερνάται από πολύ διαφορετικές προσωπικότητες απ’ ό,τι φαντάζονται εκείνοι που δεν βρίσκονται στα παρασκήνια».
(Benjamin Disraeli, “Coningsby – or the New Generation”, Henry Colburn, London).
-«…Ο πραγματικός σκοπός ιδρύσεως της τριμερούς Επιτροπής (Trilateral Committee) δεν μπορεί να είναι άλλος από την Συνωμοσίαν , επ’ αυτής της τριαδικής βάσεως…»
(Dan Smooth, THE INVISIBLE GOVERNMENT, Western Islands, Boston Mass, 1977, p.p.21-226).
-«Θέλει ο κύριος Κωλέτης να κυβερνήσει και την Ρούμελην. Τότε στέλνει εις Μισολόγγι έναν διοικητή προκομμένον σαν αυτόν, Γιάγκο Σούτζο τον λένε, ρωτάτε ποιος είναι και τον μαθαίνετε. Αφού πήγε αυτός εις το Μισολόγγι κ’ετοίμασε μπερμπάντες εκεί πολλούς, ύστερα ο Κωλέτης έστειλε και τον Γαρδικιώτη Γρίβα και μπαίνει με  προδοσιά μέσα εις την χώρα με το σώμα του και δίνουν ένα γύμνωμα από πράμα και τιμή των δυστυχισμένων Μισολογγιτών, οπού ζητούσαν τους Τούρκους, ότι ΔΕΝ έπαθαν περισσότερα από εκείνους…»
(Απομνημονεύματα Μακρυγιάννη, Ιστορικές εκδόσεις 1821, σ. 163).
-«..Κάνει η Κυβέρνηση (Μαυροκορδάτου) επέμβασες παντού εις το κράτος και χύθηκαν αίματα και αφανίσθη ο κόσμος- κ’έδωσε και νέον παράδειγμα νέων εκλογών…Και κατακομμάτιασαν τους ανθρώπους και τους διάγειραν και σκοτώνεται αδελφός με τον αδελφόν και κυτάγεται ένας Έλληνας με τον άλλον όπως κύταγαν τους Τούρκους όταν τους πολεμούσαν. Και παντού θέλει να μπαίνει η εκλαμπρότης του ο κύριος Μαυροκορδάτος, ν’ακούγεται εις την Ευρώπη ότι είναι μέγας και πολύς. Κι’ όλοι οι άνθρωποι όταν πίνουν νερό να ομώνουν εις τ’όνομά του δια το καλό οπού έκαμεν εις την πατρίδα του αυτός και οι όμοιοί του αρχή και τέλος-οπού την γύμνωσαν από ηθική, από θρησκεία, από πατριωτισμόν. Κατατρέχουν όσους τάχουν όλα αυτά κι’αδελφώνονται με την κακία, με τον δόλο και την απάτη…»
(Απομνημονεύματα Μακρυγιάννη, Ιστορικές εκδόσεις 1821, τ. 2ος, σ.321-322)
*
Παραθέτουμε την τέταρτη δέσμη, δέκα πέντε (15) [71η-85η] από τις εκατοντάδες κυριώτερες πλάνες και απάτες, που μας έχει διοχετεύσει ή επιβάλλει διαχρονικώς το Σύστημα.
71η/ 11η Σεπτεμβρίου 2001


 Στις  11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις ΗΠΑ. Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: Εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2.973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 παραμένουν αγνοούμενοι.
Τις επιθέσεις πραγματοποίησαν ισλαμιστές τρομοκράτες, οργανωμένοι από την οργάνωση  Αλ Κάϊντα και τον αρχηγό της, Σαουδάραβα Οσάμα μπιν Λάντεν, με σκοπό να πλήξουν τον «μεγαλύτερο εχθρό» τους, χτυπώντας τα σύμβολα της δυνάμεώς τους, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μπιν Λάντεν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε στα ΜΜΕ λίγες ημέρες μετά τις επιθέσεις.
Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν γρήγορα (μέσα σε 10 δευτερόλεπτα), ενώ η φωτιά κράτησε μόλις 56 λεπτά στο World Trade Center 2 και 102 λεπτά στο World Trade Center 1.
Βόρεια των Δίδυμων Πύργων υπήρχε ένα κτίριο με 47 ορόφους. Όταν ο βόρειος πύργος κατέρρευσε, τα συντρίμμια χτύπησαν το κτίριο αυτό, το οποίον δεν είχε χτυπηθεί από αεροπλάνο, πυροδοτώντας μια ανεξέλεγκτη φωτιά που έκαιγε για επτά ώρες μέχρι που το κτίριο κατέρρευσε.
Το Πεντάγωνο επλήγη από πύραυλο, μικρό ή μη επανδρωμένο αεροσκάφος- και όχι από Boeing 757. Αλλά ακόμα κι’ αν ήταν Boeing, δεν γνωρίζουμε αν το καθοδηγούσε άνθρωπος της Αλ Κάϊντα.
Το μυστήριο του τέταρτου αεροσκάφους
Δόθηκαν στην δημοσιότητα φωτογραφίες από τα συντρίμμια, ενώ η αεροπειρατεία βιντεοσκοπήθηκε από το σύστημα εγγραφής του πιλοτηρίου.
Παράλληλα υπήρξαν τηλεφωνικές συνομιλίες επιβατών με συγγενείς, στους οποίους μιλούσαν για την αεροπειρατεία.
Μέχρι την εκδήλωση των τρομοκρατικών επιθέσεων δεν λειτούργησε το σύστημα εγκαίρου προειδοποιήσεως και αεραμύνης. Επίσης την ημέρα της τρομοκρατικής επιθέσεως 2.500 και κατ’ άλλους 3.000 και πλέον Ιουδαίοι (Jews) που εργάζονταν στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, δεν πήγαν στην δουλειά τους..
Συνέπειες των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν οι δύο πολεμικές επιθέσεις που ξεκίνησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του Αφγανιστάν (7 Οκτ. 2001) και Ιράκ (20 Μαρτίου 2003) αντίστοιχα, στα πλαίσια του πολέμου εναντίον της….τρομοκρατίας.
72η/  Στις 28 Ιουνίου 1914, ο Αρχιδούκας Φραγκίσκος Φερδινάνδος της Αυστρίας, διάδοχος του θρόνου της Αυστροουγγαρίας και η γυναίκα του Σοφία Δούκισσα του Χόχενμπεργκ, δολοφονήθηκαν με πυροβολισμό στο Σαράγιεβο, από τον Γκαβρίλο Πρίντσιπ, έναν από την ομάδα έξι (6) Σερβοβόζνιων δολοφόνων που συντονίζονταν από τον Ντανίλο Ίλιτς.4
Ενώ το διαδοχικόν ζεύγος διέσχιζε με την αυτοκρατορική άμαξα, έναν από τους κεντρικούς δρόμους του Σαράγιεβο, δύο Σέρβοι φοιτητές, ο Γαβρίλος Πρίνσιπ και ο Νετζέλκο Γαβρίνοβιτς του βγήκαν μπροστά. Ο Γαβρίνοβιτς αστόχησε. Οι πυροβολισμοί του Πρίνσιπ επέφεραν ακαριαία αποτελέσματα. Ο 41χρονος διάδοχος έπεσε νεκρός. Το ίδιο και σύζυγός του, Σοφία. Αργότερα, ο Πρίνσιπ εξομολογήθηκε ότι στόχος του δεν ήταν η Σοφία αλλά ο στρατηγός Όσκαρ Πότιορεκ, στρατιωτικός διοικητής της Βοσνίας.5
Ο πολιτικός στόχος της δολοφονίας, όπως γράφεται στην συμβατική Ιστορία, ήταν η απόσπαση των νότιων σλαβικών επαρχιών της Αυστροουγγαρίας, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποτελέσουν τμήμα της Μεγάλης Σερβίας.
74η/  Με αφορμή την απόδοση τιμών σε λείψανα αγίων της Ορθοδοξίας οι αιρετικοί και αλλόδοξοι κατηγορούν τους ορθοδόξους για λειψανολατρεία και ειδωλολατρεία.
75η/  Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε την 21 Μαΐου 2017, ότι οι αμυντικές συμφωνίες που ανακοινώθηκαν κατά την διάρκεια της επισκέψεως του Ντόναλντ Τράμπ στην Σαουδική Αραβία, έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν «την κακή ιρανική επιρροή». Απευθυνόμενος δε στον επανεκλεγέντα πρόεδρο του Ιράν Χασάν Ροχανί, ζήτησε την διάλυση του ιρανικού «τρομοκρατικού δικτύου» και τον τερματισμό των ιρανικών δοκιμών βαλλιστικών πυραύλων.
«Δεν πρόκειται να κάνω σχόλιο για τις προσδοκίες μου. Αλλά ελπίζουμε ότι εάν ο Ροχανί ήθελε να αλλάξει την σχέση του Ιράν με τον υπόλοιπο κόσμο, αυτά θα έπρεπε να κάνει», πρόσθεσε ο Τίλερσον.
Οι αμυντικές συμφωνίες «έχουν ως στόχο να υποστηρίξουν μακροπρόθεσμα την ασφάλεια της Σαουδικής Αραβίας και του συνόλου της περιοχής του Κόλπου απέναντι στην κακή ιρανική επιρροή και στις απειλές που συνδέονται με τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ κατά την διάρκεια κοινής συνεντεύξεως Τύπου με τον Σαουδάραβα ομόλογό του Αντελ αλ-Ζουμπέϊρ.
Ο Αντελ αλ-Ζουμπέϊρ ανακοίνωσε ότι Ουάσιγκτον και Ριάντ υπέγραψαν συμφωνίες ύψους άνω των 380 δισ. δολαρίων κατά την πρώτη ημέρα της επισκέψεως του Ντόναλντ Τραμπ.
Το επίσημο πρακτορείο της Σαουδικής Αραβίας SPA έκανε λόγο για 34 συμφωνίες σε διάφορους τομείς όπως η άμυνα, το πετρέλαιο και οι αερομεταφορές, χωρίς να δώσει την συνολική τους αξία. Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε δηλώσει νωρίτερα ότι, τα συμβόλαια πωλήσεως όπλων στην Σαουδική Αραβία είναι ύψους 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
76η/ Η τριμερής Επιτροπή (Τριλατεραλισμός), είναι ιδιωτική οργάνωση, ιδρυθείσα το 1973 έπειτα από την πρωτοβουλία David Rockfeller, από 300 και πλέον πολίτες, εις τους οποίους συμπεριελαμβάνοντο τα συμαντικώτερα ονόματα του διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου, από Ευρώπη, Ιαπωνία, και Βόρεια Αμερική. Εμφανής σκοπός, η στενώτερη σύνδεση μεταξύ των τριών κέντρων των πλέον ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών των παραπάνω περιοχών.
Ο τριλατεραλισμός αποτελεί μία πλέον διπλωματική, καλύτερον επεξεργασμένη επανέκδοση του σχεδίου περί μιας περισσότερον στιβαρής ασκήσεως της ηγεσίας του ελευθέρου κόσμου από τις ΗΠΑ.
The Commission was originally created in 1973 to bring together experienced leaders within the private sector to discuss issues of global concern at a time when communication and cooperation between Europe, North America, and Asia were lacking.
77η/ Οι ΗΠΑ έκαναν τους πολέμους στο Βιετνάμ και την Κορέα για την καταπολέμηση του Κομμουνισμού, ο οποίος επεκτείνετο ραγδαίως στις περιοχές της Άπω Ανατολής.
78η/ Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (Bilderberg), ιδρύθηκε πριν 60 χρόνια, το 1954,  στο ξενοδοχείο «Μπίλντερμπεργκ» κοντά στο Άρνεμ της Ολλανδίας (εξ ου και το όνομά της), όπου ο πρίγκιπας Βερνάρδος της Ολλανδίας συγκάλεσε την πρώτη συνάντηση για «να ενισχύσει την συνεργασία μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ» και «για την δημιουργία μιας δυνατής και εύρωστης Ευρώπης», λόγω  της ανησυχίας που είχε προκληθεί από την αύξηση του αντιαμερικανισμού και την επιρροή της τότε Σοβιετικής Eνώσεως στην Δυτική Ευρώπη.6
79η/ Ο άνθρωπος έχει μέσα του άγνωστες σ’ αυτόν δυνάμεις τις  οποίες δεν αντιλαμβάνεται και δεν μπαίνει στην διαδικασία να ανακαλύψει, έτσι μένουν αναξιοποίητες. Οι δυνάμεις αυτές, μπορούν να ενεργοποιηθούν με διάφορες  τεχνικές [Γκουρουϊκές (Γιόγκα, Ντίκσα, Μάντρα), πνευματιστικές, και άλλες (αυτοεμπειρία, διαλογισμός, μουσική, βιο-ενεργητική, κλπ.)].
80η/ Η Ελλάς είναι το λίκνον της Δημοκρατίας, διότι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν έμφυτη δημοκρατική συνείδηση και έδωσαν τα φώτα του Δημο­κρατικού πολιτισμού εις την ανθρωπότητα. Τον 5ον π.Χ. αιώνα, οι Αθήνες έφθασαν στην μεγίστη ακμή τους χάρη στον δημοκράτη Περικλή, που εγκαθίδρυσε το δημοκρατικό πολίτευμα. Για τον λόγο αυτό, η περίοδος εκείνη του 5ου π. Χ. αιώνος, ονομάστηκε «Χρυσούς αιών».
81η/ Κάθε χρόνο εορτάζεται στην Γαλλία, ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της λεγομένης Γαλλικής Επαναστάσεως, η Άλωση της Βαστίλλης που συνέβη στις 14 Ιουλίου του 1789 στο Παρίσι και τιμάται κάθε χρόνο ως Εθνική Εορτή της Γαλλίας, καθιερωθείσα από το 1880.
Τι εορτάζουν οι Γάλλοι την 14ην Ιουλίου κάθε έτους;
Οι Γάλλοι, οι συντάκτες όλων των ιστορικών εγχειριδίων του Συστήματος, ισχυρίζονται, αλλά και κάθε χρόνο ακούμε και διαβάζουμε από όλα τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ, ότι την 14ην Ιουλίου, ο γαλλικός λαός επαναστάτησε κατά του δεσποτικού καθεστώτος του βασιλέως, μετέβη στις φυλακές του φρουρίου της Βαστίλλης και απελευθέρωσε άγνωστον αριθμόν πολιτικών κρατουμένων,  (εκατοντάδες ή κατ’ άλλους χιλιάδες) αντιπάλων του βασιλέως  που εκρατούντο και εβασανίζοντο από το αυταρχικό καθεστώς του Λουδοβίκου.  Έτσι η Βαστίλλη κατέστη σύμβολον της ανατροπής του Λουδοβίκου ΙΣΤ΄…
82η/ Κατά την μάχη του Φαλήρου εναντίον των Τούρκων, που είχε ορισθεί να πραγματοποιηθεί τη νύχτα της 22ας προς την 23η Απριλίου 1827, επικεφαλής των ελληνικών δυνάμεων ήταν ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Οι Έλληνες είχαν συμφωνήσει, κανείς να μην ξεκινήσει άκαιρα τους πυροβολισμούς, πριν δοθεί το σύνθημα για γενική επίθεση. Το απόγευμα της 22ας Απριλίου ακούστηκαν πυροβολισμοί από ένα Κρητικό οχύρωμα. Οι Κρητικοί προκαλούσαν τους Τούρκους και καθώς εκείνοι απαντούσαν, οι εχθροπραξίες γενικεύτηκαν. Ο Καραϊσκάκης, παρ’ ότι άρρωστος βαριά, έφτασε στον τόπο της συμπλοκής. Εκεί μια σφαίρα τον τραυμάτισε θανάσιμα στο υπογάστριο. Λίγο αργότερα υπέκυψε.7
83η/ Αλέξανδρος  Μαυροκορδάτος
Με το ξέσπασμα της επαναστάσεως του '21 ο Μαυροκορδάτος εξόπλισε ένα πλοίο, έπλευσε από το Λιβόρνο στην Μασσαλία, πήρε μαζί του Έλληνες της Ευρώπης και φιλέλληνες και εγκαταστάθηκε στο Μεσολόγγι. Εκεί άρχισε αμέσως τις ενέργειες για τοπική πολιτική οργά­νωση. Συναντάται με τον Δημήτριο Υψηλάντη, τον Αύγουστο του '21, ορίζεται πληρε­ξούσιός του και συγκαλεί την «Συνέλευσιν της Δυτικής Χέρσου Ελλάδος», της οποίας εκλέγεται πρόεδρος.
Η διαφωνία του με τον Δημήτριο Υψηλάντη και η επακόλουθη συμμαχία του με τους προεστούς, του δίνουν την ευκαιρία αλματώδους προωθήσεως. Εκλέγεται πρόεδρος της πρώτης Εθνικής Συνελεύσεως της Επιδαύρου (που την 1η Ιανουαρίου 1822 ψήφισε το «Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος» και στις 15 Ιανουαρίου εξέδωσε την περίφημη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Ελληνικού Έθνους»), πρόεδρος την ίδια μέρα του Εκτελεστικού Σώματος και αργότερα του Βουλευτικού. Η σύντομη Διακήρυξη που προτάσσεται στο «Προσωρινό Πολίτευμα», συντάχθηκε από τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και τον στενό του συνεργάτη Αναστάσιο Πολυζωϊδη.
Ο Μαυροκορδάτος:
«Διά παιδείας και πείρας πολιτικής, διά νοός ωρίμου και πνεύματος γενικού συγκεκροτημένος και όνομα φέρων εγνωσμένης οικογενείας ηγεμονικής, ήνωνε μεθ’ όλων αυτών και δυσπαράμιλλον αοκνίαν γραφικήν, και ζήλον πλήρη διά τον αγώνα, και μετριότητα [μετριοπάθεια] εσκεμμένην προς παν πολιτικόν βήμα, από των κατωτέρων προβαίνων εις τα ανώτερα» (1859, Δοκίμιον Ιστορικόν περί της Ελληνικής Επαναστάσεως, τ. Δ΄ σ.190)
«προς τη παιδεία εκέκτητο και νου οξύτητα και εμπειρίαν πραγμάτων και πυρετόν ενεργείας ακοίμητον.Είχε δε και την περί το αντιλαμβάνεσθαι και των πολυπλοκωτάτων ζητημάτων δύναμιν ισχυράν, άμα δε και το προτέρημα του πλατύνειν αυτά… και μεταδίδειν ευκρινώς προς τους άλλους» (Νικ. Δραγούμης….τ. Α΄ σ.27)
«υπήρξεν…ο εξοχώτερος πολιτικός ανήρ ον παρήγαγεν η επανάστασις, επενεργήσας ως ουδείς άλλος εις την τύχην του έθνους δια τε των αρετών αυτού και των ελαττωμάτων» (Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος, σ.37).
84η/ Ιωάννης Κωλέττης
Ο Κωλέττης, που θεωρείται πατέρας της Μεγάλης Ιδέας, επηρεασμένος από τη νεότητά του ακόμη από το κήρυγμα του Ρήγα Φεραίου (στην μνήμη του ήταν αφιερωμένη και η "Ελληνική Νομαρχία"), και από την ολιγόχρονη παραμονή του στην Σάμο και τις εκεί επαφές του με τους Σάμιους διαφωτιστές, οραματιζόταν την ανάκτηση των εδαφών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την εγκαθίδρυση μίας χριστιανικής ηγεμονίας. Χτυπούσε τον αυτοχθονισμό που διαιρούσε τον ελληνισμό μέσα στον χώρο.
Ο Γάλλος πρέσβης Γκιζώ πληροφορούμενος τον θάνατό του σημείωσε: «Η Ελλάς απώλεσε τον ενδοξώτερον των επιζώντων στρατιωτικών ...τον μόνο αναδειχθέντα έξοχον πολιτικόν, τον μοναρχικώτατον μεν Υπουργόν του βασιλέως Όθωνος...Πολύ πλέον εμερίμνα περί του μεγάλου εθνικού μέλλοντος ή περί της τακτικής αναπτύξεως και προσωπικών ελευθεριών».
Το 1823, όταν εξελέγη μέλος του Εκτελεστικού, ο Άγγλος Έμμερσον είπε γι’ αυτόν, ότι «ήτο αναντιρρήτως ο δεξιώτερος και νοημονέστερος των πολιτικών ανδρών της Ελλάδος και αρχηγός κόμματος συνενών εν μεγάλη φυσική ευφυΐα και γνώσεις ευρωπαϊκάς».
85η/ Κατά τους παπικούς, ο Άγιος Πέτρος είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Ρώμης και πρώτος επίσκοπος αυτής. Το 69 μ.Χ. ξεκινάει ο πρώτος συστηματικός διωγμός των Χριστιανών στην Ρώμη, υπό τον Αυτοκράτορα Νέρωνα. Ο Άγιος Πέτρος, υφίσταται μαρτυρικό θάνατο και την θέση του στην Παπική Έδρα παίρνει ο Άγιος Λίνος.

Συνεχίζεται







ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος,
2 Οι δέκα μεγαλύτερες επιστημονικές απάτες- ΔΙΑΒΑΣΜΑ
-ΑΠΑΤΗ!- science – Το Βήμα Onlinewww.tovima.gr/science/article/?aid=17345621 Μαΐ 2006
-Ο Βροντόσαυρος ήταν μια γιγάντια… απάτη! Newsgr,10/12/2012
Paul Kammerer (17 August 1880, in Vienna – 23 September 1926, in Puchberg am Schneeberg), was an Austrian biologist. Kammerer was known, for example, to make notes in public parks of what numbers of people were passing by, how many carried umbrellas etc. Albert Einstein called the idea of Seriality «interesting, and by no means absurd», while Carl Jung drew upon Kammerer's work in his essay Synchronicity. Koestler reported that, when researching for his biography about Kammerer, he himself was subjected to "a meteor shower" of coincidences - as if Kammerer's ghost were grinning down at him saying, "I told you so!".
Η επίσκεψη του διαδόχου Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου και της συζύγου του, δούκισσας Σοφίας διαφημίστηκε αρκετά έγκαιρα, ώστε να προλάβουν τα μέλη της σερβικής επαναστατικής οργανώσεως να προετοιμαστούν.
Επειδή ο Πρίνσιπ δεν είχε κλείσει τα είκοσί του χρόνια (ήταν 19 και 11 μηνών) την στιγμή της δολοφονίας, καταδικάστηκε σε εικοσάχρονη φυλάκιση. Πέθανε στις 28 Απριλίου 1918, σε φυλακή της Βιέννης. Ο Γαβρίνοβιτς καταδικάστηκε σε ισόβια. Οι λοιποί πέντε σε θάνατο.
Ενώ η Αυστρία έθαψε τον διάδοχό της, η δίκη των δολοφόνων του προχωρούσε αργά, φέρνοντας στο φως «αδιαφιλονίκητα στοιχεία» της έως ένα σημείο επίσημης σερβικής συμμετοχής στο έγκλημα, πιο συγκεκριμένα του στρατού και όχι της κυβερνήσεως. Σύσσωμος ο εθνικιστικός τύπος, με εμπρηστικά άρθρα, προσπαθούσε να φορτώσει το έγκλημα στους Αυστριακούς!
Η επιλογή της 28ης Ιουνίου ως ημέρας της επισκέψεως του αρχιδούκα στο Σεράγεβο, ερμηνεύθηκε ως πρόκληση, καθώς ατυχέστατα συνέπιπτε με την επέτειο της περίφημης μάχης του Κοσσόβου του 1389, και μάλιστα την πρώτη μετά την ενσωμάτωση της επαρχίας αυτής στο βασίλειο της Σερβίας, εξ αιτίας των λεγομένων Βαλκανικών πολέμων.
6 Έκτοτε διοργανώνεται συνέδριο, κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ευρώπης ή της Βόρειας Αμερικής, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Σε κάθε ετήσια συνεδρίαση συμμετέχουν 130 περίπου άτομα, κυρίως από τον χώρο της πολιτικής και της οικονομίας. Ανάμεσα στα μέλη της, τα οποία αποκαλούνται  «σκιώδης παγκόσμια κυβέρνηση», «ανώτατοι ιερείς της παγκοσμιοποίησης» κτλ., περιλαμβάνονται  πολιτικοί, νυν και πρώην πρόεδροι, πρωθυπουργοί και υπουργοί από διάφορα κράτη, βασιλείς, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, κτλ.
7 Ο ήρωας μεταφέρθηκε στο στρατόπεδό του στο Κερατσίνι και αφού μετάλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, υπαγόρευσε την διαθήκη του που ιδιόχειρα υπέγραψε. Η τελευταία κουβέντα που είπε στους συμπολεμιστές του, κατά τον στρατηγό Μακρυγιάννη που τον επισκέφθηκε, ήταν «Εγώ πεθαίνω. Όμως εσείς να είστε μονιασμένοι και να βαστήξετε την πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου