Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ....
(ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΕΩΣ)

ΜΕΡΟΣ 4ο

  ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Συνέχεια 3ου μέρους)
   Μετά από λογική επεξεργασία και συνεκτίμηση των πεπραγμένων, των κατά καιρούς υπευθύνων για την ταραχώδη και εθνοφθόρο πορεία της Ελληνικής (μάλλον Ελλαδικής) Πολιτείας από το 1974 μέχρι σήμερα, η σιωπηρά αλλά ενεργός Εθνική συνείδηση των Ελλήνων, απαγγέλει το κατηγορητήριον, χωρίς ελαφρυντικά, για εκείνους που, έχει κρίνει ήδη, ως υπευθύνους της σημερινής τραγικής καταστάσεως των Ελλήνων πολιτών,  της πατρίδος μας και του Έθνους γενικώτερον.
  Για τους προαναφερθέντες συνοπτικώς, λόγους, που προκύπτουν τόσον από τα κατά καιρούς σχετικά θέματα που έχουμε παρουσιάσει, όσον και από τα αρχικά συμπεράσματα (βλέπε μέρος 1ο), η καθολική συνείδηση του Ελληνικού λαού, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ:
Ε΄ Τους Δικαστικούς Λειτουργούς, διότι:
·Ενετάχθησαν σε οργανώσεις, εταιρείες και στοές που συνεδριάζουν κρυφίως και όχι δημοσίως ή αντιμάχονται τα συμφέροντα της Πατρίδος και της Ορθοδόξου Πίστεως. Είναι πλέον πασιφανές ότι, όπως συμβαίνει με τους βουλευτές και τους πνευματικούς «ταγούς», πλην εξαιρέσεων, δεν ανέρχεται  κάποιος, στα ανώτατα αξιώματα του δικαστικού κλάδου, αν δεν είναι εντεταγμένος σε τέτοιες εταιρείες ή στοές.
Ένα από τα πιθανά ανταλλάγματα της τοιαύτης ανελίξεως, είναι η «παράλειψη» ή αποφυγή ελέγχου της λειτουργίας και των τελουμένων εντός των στοών και εταιρειών, δηλαδή αν είναι σύμφωνη με το καταστατικό λειτουργίας τους και εάν κατά τις τελετουργίες τους παραβαίνουν τα νόμιμα θέσμια.
·Δεν επεμβαίνουν όταν το κράτος παρανομεί κατά των πολιτών ή νομοθετεί αντισυνταγματικώς, καίτοι είναι οι εγγυητές της εφαρμογής των κανόνων δικαίου, η εγγύηση ότι ο πολίτης δεν θα γίνεται έρμαιο της αυθαιρεσίας μιας εξουσίας.
Έτσι, οι δικαστές, ακόμη και όταν εκδίδουν  οριστικές και τελεσίδικες αποφάσεις υπέρ των πολιτών, αντί να διαχειρίζονται τα πολυτιμότερα αγαθά του πολίτη, την ελευθερία, την τιμή, την αξιοπρέπειά του, την κοινωνική και επαγγελματική του υπόσταση, την ίδια του την ύπαρξη, αντί να είναι άφοβοι, αδέκαστοι, ελεύθεροι, φίλοι της παρρησίας και της αλήθειας, χωρίς να μισούν ή να μοιράζονται φιλία, αδυνατούν να τις επιβάλλουν ή σιωπούν, και δεν καταγγέλλουν δημοσίως, τις παρανομίες και ονομαστικώς τους καταπατητές του Συντάγματος.
·Υστερούν σε κύρος και δεν είναι υπεράνω χρημάτων (παραδικαστικά κυκλώματα). Η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, για απαγόρευση υποβολής δηλώσεων του «Πόθεν Έσχες», σε συνδυασμό με τις κατά καιρούς αποφάσεις του Μισθοδικείου τους, όχι μόνον ετραυμάτισε ανεπανόρθωτα την σχέση Δικαιοσύνης-Κοινωνίας, αλλά ισχυροποίησε την θέση της κοινωνίας  ότι, η Δικαστική εξουσία «υστερεί σε κύρος και ΔΕΝ είναι υπεράνω χρημάτων».
·Επέδειξαν άλλοτε μεν βροντώδη μεροληψία, κομματισμό και αστραπιαία ταχύτητα εκδόσεως αποφάσεως [π.χ. Δίκη των έξη (6)/1922 και δίκη των Απριλιανών] και άλλοτε ακινησία και απαράδεκτη κωλυσιεργία [π.x.σκάνδαλο Siemens, φούσκα χρηματιστηρίου/1999, υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών πρωθυπουργού (2006), εμπλοκή Vodafon, Ericsson), σκάνδαλο ΕΛΣΤΑΤ,  κλπ.].
·Εκδίδουν σκανδαλώδεις αθωωτικές ή «υπερελαφρές» αποφάσεις, με τις οποίες, εκτός των άλλων, δεν εκφράζουν την βούληση, το περί δικαίου αίσθημα και την ηθικήν του συντεταγμένου κοινωνικού συνόλου.
Υπουργοί που κατηγορήθηκαν για «νόθευση εγγράφου» στην περίπτωση της λίστας… Λαγκάρντ, έπεσαν στα μαλακά, ενώ στην υπόθεση του Βατοπεδίου, συνέβησαν πολλά περίεργα και ανεξήγητα.
Στην περίπτωση της υποθέσεως του Βατοπεδίου, το δικαστήριο απήλλαξε μόνο τους ιδιώτες, κληρικούς και λαϊκούς, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της λίμνης Βιστωνίδας. Και τους απάλλαξε δεχόμενο ότι, ενήργησαν κάτω από πιέσεις πολιτικών, τους οποίους ούτε δίκασε ούτε καταδίκασε.
«Ουδείς πολιτικός δικάσθηκε, ώστε να έχει μια αθωωτική απόφαση στα χέρια του, άξια πανηγυρισμών. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο τότε πρωθυπουργός είχε ενεργήσει όπως οι πάπες της καθολικής εκκλησίας. Είχε σπεύσει να απαλλάξει τους συνεργάτες του από την τσιμπίδα της δικαιοσύνης, μοιράζοντας συγχωροχάρτια. Στηριζόμενος στην πλέον ανήθικη διάταξη του ελληνικού συντάγματος -έργο Ευάγγελου Βενιζέλου η συνταγματική της κατοχύρωση- δηλαδή στην παραγραφή των αδικημάτων των πολιτικών με την μέθοδο της πρόωρης διάλυσης της Βουλής».1
·Κωλυσιεργούν απαραδέκτως, κωφεύουν προκλητικώς ή εκδίδουν αθωωτικές αποφάσεις για κραυγαλέες περιπτώσεις σκανδάλων και κλοπής δημοσίου πλούτου που αφορούν σε υψηλά ισταμένους προστατευομένους όμως, από το σύστημα (π.χ. δομημένα ομόλογα 2005-2007, κλπ.).2 Πάντα ευρίσκονται «εξιλαστήρια» θύματα για να παραπλανούν τους πολίτες.
«Το τελευταίο διάστημα πολλά έχουν ακουστεί και λεχθεί για την «κώφωση» της Δικαιοσύνης αναφορικά με τις συνθήκες δανειοδότησης κομμάτων και ΜΜΕ από τις τράπεζες. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς πολιτικός συντάκτης ή να γνωρίζει το παρασκήνιο για να καταλάβει ότι κάτι… σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Αρκεί μόνο να παρακολουθούσε κάποιος εισαγγελέας την εξεταστική επιτροπή της Βουλής που λειτουργεί για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, προκειμένου να αποφασίσει την αυτεπάγγελτη παρέμβασή του για την εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων.
Μόνο την περασμένη εβδομάδα, (ΣΣ: 3η εβδομάδα Σεπτεμβρίου 2016), συγκεκριμένος πολύπειρος και «μπαρουτοκαπνισμένος» εκδότης κατήγγειλε… πράγματα και θαύματα, με διευθύνσεις και ονόματα, αποκαλύπτοντας πόσα και ποια τηλέφωνα έγιναν -και μεταξύ ποιων φυσικά- για να πάρουν δάνεια πολλά ΜΜΕ. Δάνεια τα οποία αποδείχθηκαν «θαλασσοδάνεια» και τώρα καλούμαστε όλοι εμείς να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες για να κλείσουν αυτές οι «μαύρες τρύπες» που δημιουργήθηκαν από αυτά τα θαλασσοδάνεια.
Επίσης, σε κορυφαίες υποθέσεις μεγάλου δημοσίου ενδιαφέροντος, η Δικαιοσύνη δείχνει ασύγγνωστη ολιγωρία και ανεπάρκεια. Πώς είναι, για παράδειγμα, δυνατόν να μην διατάζεται η μετάφραση της δικογραφίας για το σκάνδαλο της Siemens (δηλαδή του μεγαλύτερου σκανδάλου της Μεταπολίτευσης), όταν είναι γνωστό τοις πάσι πως αν κάποιος εκ των κατηγορουμένων είναι ξένος και το κατηγορητήριο δεν έχει μεταφραστεί, τότε ο συνήγορός του έχει το δικαίωμα να τινάξει την… δίκη στον αέρα; Σαν να μην έφτανε αυτό, η Δικαιοσύνη δεν έμαθε από το μάθημά της; Γιατί είχε αφεθεί, ως προχθές, αμετάφραστη και η δικογραφία για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου;». 3
·Καταβιβάζουν την δικαιοσύνη σε θεραπαινίδα των ολιγαρχών και νομικόν καταφύγιον της αδιαλλαξίας-αδικίας-απληστίας του Συστήματος, το οποίον υπηρετούν παντοιοτρόπως. Χαρακτηριστικώτερες οι περιπτώσεις, του σκανδάλου της SIEMENS,4 του μακαρίτη Ανδρέα Βγενόπουλου και του «Noor one».
·Νομιμοποίησαν και συνεχίζουν να νομιμοποιούν όποτε τους δίδεται ευκαιρία, μονομερώς, τις μισθολογικές «αναπροσαρμογές» τους, δια του μισθοδικείου τους.5 Παραλλήλως ψηφίζουν «αντισταθμιστικά οφέλη» για τους βουλευτές, παρά πάσαν έννοιαν ηθικής και κοινωνικού δικαίου, για τα ψηφιζόμενα από τους βουλευτές «ευνοϊκά» γι’ αυτούς (δικαστικούς), νομοθετήματα.
«Μποναμά-πρόκληση ετοιμάζονται να πάρουν 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά. Το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει.
Το ποσό αυτό είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής άγνωστο και στους θεσμούς. Ουδείς γνωρίζει πως θα αντιδράσουν στο άκουσμα αυτής της εξέλιξης αφού το ποσό αυτό που θα δοθεί θα πρέπει από κάπου αλλού να περικοπεί…».6
ΣΤ΄ Τους Μεγαλοϊδιοκτήτες τηλεοπτικών μέσων, εντύπου και ηλεκτρονικού Τύπου (ΜΕΜΑ: Μέσα Εξαγριώσεως-Μαζικοποιήσεως Ανθρώπων), διότι:
·Χρησιμοποιούν αργυρώνητους δημοσιογράφους ως όργανα «αντικειμενικής» ενημερώσεως και υπερασπίσεως, δήθεν, των λαϊκών συμφερόντων. Εάν όμως εισχωρήσουμε στα ενδότερα της αδελφότητος των δημοσιογράφων, θα διακρίνουμε γνωστούς-αγνώστους κουφολόγους, εξ επαγγέλματος  αλείτες,7 αγνώτες της ελληνικής γλώσσης, αποτυχημένους, τυχοδιώκτες και λοιπούς μισθοφόρους υποστηρικτές-τοποτηρητές του Συστήματος
·Βομβαρδίζουν καθημερινώς τους Έλληνες με μυθεύματα, ψυχοναρκωτικά προγράμματα, αποχαυνωτικά μυνήματα, άχρηστες πληροφορίες, πορνικές εικόνες, ψευδαισθητικές παραστάσεις και φθοροποιές αντι-γνώσεις που «οδηγούν σε αλλοτρίωση ψυχών, αρχών και ιδεών. Καθορίζουν την «πολιτική ατζέντα» και εκλέγουν πριν από τους πολίτες, κυβερνήσεις και βουλευτές»8
·Προβάλλουν έργα τρόμου, ψυχοπλακωτικά, ψυχοδιεγερτικά, ψυχανώμαλα που δημιουργούν σύγχυση, τρομολαγνεία, ψυχολογική πίεση και ψυχοπαθητικές διαταραχές. Προσφέρουν θεάματα αρεστά σε μαζοποιημένα/ πορνολάγνα άτομα και υπνωτίζουν ακροατές και τηλεθεατές, με αισθησιακές-διαστροφικές σειρές, διεθνιστικά-κοσμοπολίτικα-αντιχριστιανικά μηνύματα.
·Παραπλανούν τον λαό με επιλεγμένο ειδησεογραφικό υλικό, χαλκευμένα ιστορικά γεγονότα, φανταστικά «επιστημονικά» ντοκυμαντέρ που παρουσιάζουν ως «επιστημονικά επιτεύγματα»,
·Προβαίνουν σε έλεγχο του νου και σύνθλιψη του εγκεφάλου, δια σταδιακής και συστηματικής αφαιρέσεως της ελληνικής ψυχής. Ιδιαιτέρως δρουν ανενοχλήτως στην κερδοφόρα βιομηχανία ελέγχου του νου των ψηφοφόρων (προεκλογικές συζητήσεις/συγκεντρώσεις, ηλεκτρονικά μηνύματα, διαφημιστικά τηλεοπτικά μηνύματα, εκτιμήσεις διεθνών οίκων αξιολογήσεως για κυβερνητικά «επιτεύγματα», ακριβοπληρωμένες δημοσκοπήσεις, κινδυνολογίες, υποστήριξη κυβερνήσεως ή αντιπολιτεύσεως από ομοϊδεάτες ξένων κομμάτων ή διεθνείς «προσωπικότητες», κλπ.).
·Καλλιεργούν συστηματικώς το σύνδρομο του φόβου και της ανασφαλείας, με παράλληλη διοχέτευση της ιδέας ότι: «ανήκομεν εις την δύση», στην «φιλελεύθερη κοινωνία», «είμαστε πολίτες του κόσμου» ή «ευρωπαίοι πολίτες» και της πεποιθήσεως ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε χωρίς τις φιλελεύθερες ιδέες, τους μεγάλους «προστάτες και συμμάχους».
·Κατασκευάζουν με την κάλυψη των αχυρανθρώπων της εξουσίας, το στερεότυπον του Νεο-έλληνος, ενός αλλοτριωμένου ανθρωποειδούς με αδυναμίες και σεξουαλικές ιδιαιτερότητες, τις οποίες όχι απλώς προβάλλουν ως «προσόντα» ανελίξεως, αλλά επιβάλλουν προς μίμηση από τους Ελληνόπαιδες.
·Ηδονίζονται στο να εκχέουν το δηλητήριο του διχασμού (χαρακτηριστικά παραδείγματα τα αντι-«δεξιά»/αντιχριστιανικά παραληρήματα)  ώστε ο λαός διχασμένος και φανατισμένος, να αδυνατεί να δει κατάματα την αλήθεια.
·Υπεραμύνονται, δήθεν, της θρησκευτικής ελευθερίας. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν την ανεξιθρησκεία ως πρόσχημα για την συκοφάντηση ΜΟΝΟΝ της Ορθοδοξίας και την συγκρητιστική ένωσή της με ετερόδοξες «εκκλησίες» και θρησκευτικές αιρέσεις-δόγματα.
·Ποτέ δεν παρουσίασαν δημοσίως τις θέσεις και τα δόγματα του Φραγκοπαπισμού, του κορανίου των ισλαμιστών και του ταλμούδ των ιουδαιοταλμουδιστών (Jews).
·Ψευδολογούν, παραπληροφορούν και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη, χωρίς ίχνος αισχύνης, με προγράμματα προκάτ «επιστημονικών» ντοκυμαντέρ, αθλίων τουρκο-σήριαλς, τυχερών παιγνίων, αναζητήσεως  «καλλιτεχνικών ταλέντων», ενδυματολογίας, επιδείξεως μοντέλων, ξενόφερτων «ψυχαγωγικών» εκπομπών, με αποτέλεσμα να αποχαυνώνουν τους ακροατές-τηλεθεατές, να ερεθίζουν την χρηματοθηρευτική τους συνείδηση, τα σεξουαλικά τους ένστικτα και να εμποδίζεται ή να αποκλείεται η λαϊκή αφύπνιση.
·Αποκρύπτουν πληροφορίες για τα Εθνικά θέματα ή αποσιωπούν παρασκηνιακά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σε βάρος των Εθνικών συμφερόντων, για να προλαμβάνουν ή να αποφεύγουν τυχόν λαϊκές αντιδράσεις, κατά των επίδοξων νεκροθαπτών του Έθνους.
·Χαλκεύουν το γνήσιο λαϊκό αίσθημα, την ιστορία και τις Εθνικές-λαϊκές παραδόσεις και τα μετασχηματίζουν, σε διεθνιστική-λαϊκίστικη (συνήθως αριστερόστροφη) συνείδηση, κοσμοπολίτικη-πεζοδρομιακή ψευτοκουλτούρα και ψευδο-ανθρωπιστικό τρόπο σκέψεως / διασκεδάσεως / αντιδράσεως/ αναζητήσεως της αληθείας.
·Χειραγωγούν τους πολίτες όπως επιθυμεί το Σύστημα και ενδιαφέρονται μόνον πόσο θα πωλήσουν την γραφίδα και την φωνή τους. Νοικιάζουν την πέννα, το λαρύγγι τους, το σώμα τους, για να υπηρετήσουν τους πολιτικούς και τους επιχειρηματίες.9
Ζ΄ Τους Αδίστακτους χρηματολάγνους, μεγαλοβιομήχανους, μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβους, διότι:
·Δρούν ανεξελέγκτως, ως συμπληρωματική συμμορία λεηλατών του δημοσίου πλούτου και των ιδιωτικών περιουσιών.
·Περιχορεύουν στα δημόσια έργα, με ανοικτούς «κρουνούς» απλέτου μαύρου χρήματος (υπερτιμολογήσεις, φοροαπαλλαγές, δωροδοκίες, κλπ.).
·Τροφοδοτούνται αδιακόπως και ενίοτε χαριστικώς, από τους Ταλμουδιστές Τραπεζίτες και την εκάστοτε κυβερνητική εξουσία, με τα ανάλογα «αντισταθμιστικά» οφέλη.
·Θησαυρίζουν από τις υπερτιμολογήσεις των παρεχομένων υπηρεσιών τους και τις επιλεκτικές φοροελαφρύνσεις που τους παρέχει η πολιτική εξουσία, την οποίαν, όχι σπανίως, οι ίδιοι εγκαθιστούν και ελέγχουν.
·Εξαγοράζουν συνειδήσεις και ψήφους βουλευτών, προκειμένου να προωθήσουν νομοσχέδια που εξυπηρετούν τα κερδοσκοπικά συμφέροντα των καρτέλς στα οποία ανήκουν.
·Εξήγαγον και συνεχίζουν να εξάγουν τα «προϊόντα» κλοπής, αδιαφανείας και διαπλοκής, σε τράπεζες του εξωτερικού και υπεράκτιες εταιρείες, αποφεύγοντας την πληρωμή του αναλογούντος φόρου και τον έλεγχο της νομιμότητος των προϊόντων τους.
Η΄ Τους Συνδικαλιστές εργατοπατέρες, διότι:
·Συντηρούν την κομματοκρατία και φαυλοκρατία, απολαμβάνοντες προνόμια (διοικητικά, οικονομικά κ.α.), ως αντιπαροχή της σιωπηρής ή χλιαρής και αναποτελεσματικής αντιδράσεώς τους στην ψήφιση οδυνηρών νόμων και αποφάσεων, για την εργατική τάξη και την κοινωνία γενικώτερον.
·Οργανώθηκαν από το Σύστημα, σε εργατικά-υπαλληλικά σωματεία και συνδικάτα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέως,  με πρόσχημα την υπεράσπιση των εργατικών και υπαλληλικών συμφερόντων. Ουσιαστικώς για να λειτουργούν ως μηχανισμοί ελέγχου και ποδηγετήσεως του εργατικού κινήματος, αναλόγως των οδηγιών της εξουσίας.
·Δρουν ως προαγωγοί της εργατικής τάξεως, χειραγωγούντες και οδηγούντες το εργατικό δυναμικό σε ατραπούς «εργασιακής ειρήνης» και αποφυγής συγκρούσεως με την άδικη εργοδοσία και τις ανάλγητες κυβερνήσεις. Οι πενιχρές, υποτονικές και αποτυχημένες συγκεντρώσεις-πορείες διαμαρτυρίας των εργαζομένων που γίνονται με ευθύνη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, κατά των λαμβανομένων κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων, αποδεικνύουν ξεκάθαρα τον ρόλο που διαδραματίζουν τέτοιου είδους οργανώσεις.
·Εξαντλούν την οργή και τις αντιδράσεις τους, με ανακοινώσεις από τα γραφεία τους ή οργάνωση πορειών αγγαρείας και εξευτελισμού του συνδικαλιστικού κινήματος.
·Δημιούργησαν ένα είδος παραεξουσίας, ένα ξεχωριστό διακομματικό πολιτικό block. Αυτό το block, καλύπτει oλόκληρο το Ελληνικό πολιτικό φάσμα και ελέγχει κατά το μείζον ή το έλασσον όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς. Στηρίζεται πολιτικά στις πελατειακές σχέσεις (ρουσφέτια, διορισμοί, προνόμια) και στις οικονομικές σχέσεις. Ως αποτέλεσμα,  ο πολιτικός και διοικητικός έλεγχος του Ελληνικού δημοσίου και του κράτους, των δημοσίων υπηρεσιών, φορέων, οργανισμών και ΔΕΚΟ, πέρασε από την εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση και από την θεσμική δημόσια διοίκηση στα κομματοκρατούμενα συνδικάτα.
·Κατωχυρώνουν την παντοδυναμία τους με την εφαρμογή, ενίοτε και δια συνταγματικών διατάξεων, πρακτικών-δραστηριοτήτων, οικονομικών και άλλων απολαβών, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους.
·Εξυπηρετούν εκτός από τα κομματικά συμφέροντα, δικές τους πολιτικές φιλοδοξίες και χρησιμοποιούν τις ευκαιρίες και δυνατότητες που τους παρέχει το λεγόμενο συνδικαλιστικό κίνημα, ως εφαλτήριον της πολιτικής ανελίξεώς τους.
·Στρέφουν την οργή και το μίσος των πτωχών και των εργατών κατά των πλουσίων, αδιακρίτως, των εχόντων και κατεχόντων. Όχι κατά των Ταλμουδιστών Τραπεζιτών που κατέχουν ή ελέγχουν τον πλούτο της χώρας. Όχι κατά των πλουτισάντων υπόπτως, κακώς, αδιαφανώς αλλά κατά των πάσης φύσεως κεφαλαιούχων. Έτσι προστατεύουν τις Τράπεζες των Ταλμουδιστών-Τοκογλύφων-Τρομοκρατών, τους μεγαλοεργολάβους-μεγαλοεπιχειρηματίες των καρτέλς και καταστρέφουν τις περιουσίες των Εθνικών κεφαλαιούχων-μικρο/μεγαλοκεφαλαιούχων, των πλουτισάντων ή πλουτιζόντων τιμίως και δικαίως.
·Ανέπτυξαν πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με ιδιωτικά ομαδικά και ολιγαρχικά συμφέροντα (σκάνδαλα).Έτσι αυτονομήθηκαν προ πολλού από τα κοινά και γενικά συμφέροντα της Ελληνικής πολιτείας, της κοινωνίας και ιδιαιτέρως της εργατικής τάξεως, της οποίας τα συμφέροντα υποτίθεται, ότι υπηρετούν.
·Διεξήγαγαν και διεξάγουν, με την βοήθεια των ΜΜΕ, μέσω των συνδικάτων τους, μακροχρόνιο συνεπή και συνεχή συνδικαλιστικό αγώνα κατά του κράτους και του Ελληνικού δημοσίου, επιτυγχάνοντας την διάλυση της δημόσιας διοίκησης, την καταρράκωση των κοινωφελών υπηρεσιών του και την χρεωκοπία του  Ελληνικού δημοσίου.
·Συνεχίζουν απτόητοι μέχρι την οριστική καταστροφή της κοινωνίας, της οικονομίας, της χώρας και του έθνους.
Θ΄ Τους Ιουδαιοταλμουδιστές-αντιχριστιανούς μεγαλομετόχους Τραπεζίτες και ανωτάτους τραπεζικούς υπαλλήλους, διότι:
·Συντηρούν τα Τραπεζικά-χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα με τα τραπεζικά τοκογλυφικά δάνεια, ιδίως τις πλαστικές κάρτες, τις «ανακεφαλαιοποιήσεις» των εξωτερικών κυβερνητικών δανείων, και τα «κουρεμένα» ομόλογα, με «εγγύηση δημοσίου».
·Ευθύνονται για την ραγδαία εξάπλωση στεγαστικών δανείων υψηλού κινδύνου, από 9% των συνολικών στεγαστικών το 2003 σε 24% το 2007, δηλαδή μια αχαλίνωτη πιστωτική επέκταση σε κατηγορίες νοικοκυριών που υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα έπρεπε να έχουν δανειοδοτηθεί. Οι τράπεζες παρείχαν δάνεια με μόνη εγγύηση, την αναμενόμενη αύξηση στην τιμή της κατοικίας, ενώ διευκόλυναν τα νοικοκυριά με ελκυστικά χαμηλά επιτόκια στα πρώτα χρόνια, τα οποία όμως θα αναπροσαρμόζονταν στη συνέχεια. Πολλές φορές οι τράπεζες ανελάμβαναν να πληρώσουν το δάνειο του νοικοκυριού από άλλη τράπεζα, επειδή το νοικοκυριό είχε πρόβλημα αποπληρωμής.
·Συνεισέφεραν στην κρίση με τον ανεξέλεγκτο δανεισμόν. Με την εμφάνιση της πιστωτικής κάρτας, ο Έλληνας άρχισε να ξοδεύει ανεξέλικτα από ψυγεία και κουζίνες, μέχρι αυτοκίνητα πολυτελείας και σκάφη. Σαν αποτέλεσμα, δισεκατομμύρια χάθηκαν από αυτούς τους δανεισμούς, εφ’ όσον πολλοί αδυνατούσαν να πληρώσουν τις δόσεις. Χιλιάδες αυτοκίνητα και σπίτια κατασχέθηκαν από αδυναμία αποπληρωμής των δανείων (Βλέπε πηγές 2,3 της λοιπής βιβλιογραφίας, Βαγιανός, Δ. 2010).
·Διέπραξαν οικονομικά εγκλήματα σε βάρος των καταθετών με αλόγιστες τραπεζικές επενδύσεις, ύποπτες συναλλαγές στα χρηματιστήρια, από τους χρυσοπληρωμένους και εντεταλμένους προς τούτο υπαλλήλους τους.
·Δημιούργησαν μηχανισμούς διαπλοκής-λαδώματος-παροχής «φαιόχροων δανείων» σε «ημετέρους και υμετέρους», με αποτέλεσμα σήμερα τα μη εξυπηρετούμενα «κόκκινα» δάνεια να υπερβαίνουν τα 100 δισεκατομμύρια Ευρώ, με όλες τις γνωστές επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία….
·Μετέφεραν κεφάλαιά τους σε παραδείσους του Μαύρου Χρήματος, με την έγκριση της Κεντρικής Τραπέζης της Ελλάδος, έχοντας εξασφαλίσει το ΑΠΟΡΡΗΤΟ της διακινήσεως και το ακαταδίωκτον από τις δικαστικές αρχές.
·Κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τις διαχρονικές αγοραπωλησίες-μετακινήσεις αποθεμάτων χρυσού, γεγονός που καθιστά τους εκάστοτε διοικητές τραπεζών, υπόπτους για τέλεση εθνικών-οικονομικών εγκλημάτων.10
·Λειτουργούν τα ιδρύματά τους, ως εντολοδόχοι αλλοεθνών και αλλοδόξων εντολέων, αφού καμμία Τράπεζα δεν είναι Ελληνική (Η λεγομένη Τράπεζα της Ελλάδος, από ιδρύσεώς της είναι ιδιοκτησία της οικογένειας των Ταλμουδιστών Rothschild. Σήμερα οι Rothschilds κατέχουν το 95% των μετοχών της Τραπέζης της Ελλάδος).11
Ο αργυρώνητος και παχυλώς αμοιβόμενος διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, τυπικώς διορίζεται, καθ’όσον επιβάλλεται πάντοτε, κατ’ εντολήν της Ιουδαιοταλμουδικής οικογενείας των Rothschilds με δεσμευτικό και μυθικό συμβόλαιο.
Ποίου λοιπόν τα συμφέροντα εξυπηρετεί ο εκάστοτε διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος; Του Ελληνικού κράτους ή του ιδιοκτήτου αφεντικού του, Rothschild;.
·Αποστράγγισαν και αποστραγγίζουν τον ιδρώτα και τους κόπους μιάς ζωής των Ελλήνων πολιτών, με τοκογλυφικά δάνεια, εκβιαστικούς όρους αποπληρωμής και δημεύσεις-κατασχέσεις.
·Συμμετέχουν στους μηχανισμούς δημιουργίας τεχνητών κρίσεων δια της νομικής κατασκευής των λεγόμενων εξωχώριων (off shore) εταιρειών και τραπεζών, όπου δεν αναφέρονται ούτε ανιχνεύονται νομικώς φυσικά πρόσωπα.
·Είναι συγχρόνως και αφανώς μεγαλομέτοχοι και των off shore εταιρειών και των off shore τραπεζών. Οι ελεγχόμενες από τους αφανείς παγκοσμιοποιητές, ιδιωτικές τράπεζες (bank to bank), προβαίνουν σε εκτεταμένη πιστωτική επέκταση, κυρίως, στις off shore εταιρείες αλλά και οff shore τράπεζες, με αποτέλεσμα την ανατροπή του δείκτη φερεγγυότητας (solvency ratio ), δηλαδή την σχέση ιδίων κεφαλαίων προς το σύνολο των καταθέσεων, με τελική κατάληξη μικρές ή μεγάλες οικονομικές κρίσεις σε βάρος καταθετών και κρατών (π.χ. Lehman Brothers).12
ΛΟΙΠΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

1/  Η ανατομία του δημόσιου χρέους

Protagon.grwww.protagon.gr/.../poioi-einai-oi-megaloi-prwtagwnistes-tis-krisis-44341082501,23 Μαΐ 2016 –Γιώργος Στρατόπουλος.

2/ Η βαθιά οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα την τελευταία 5-ετία ...https://el.wikibooks.org/…/

3/ digilib.teiemt.gr/jspui/bitstream/123456789/3389/1/0204Z01Z0015.pdfαπό Α. Πολιτίδη - ‎2015

Συνεχίζεται




1 Καθημερινή εφημερίδα της Μαγνησίας, ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, Γ.Π. Μασσαβέτας.
2 Real News, 22 Ιουνίου 2014
3 Δικαιοσύνη τυφλή αλλά και… κουφή..Δημοσιεύθηκε στις 24.09.2016 Δικαιοσύνη τυφλή αλλά και… κουφή – Το Άρθρο..www. toarthro.com/ δικαιοσύνη-τυφλή-αλλά-και-κουφή/
4 Ο γερμανικός κολοσσός της Siemens κατηγορείται πως έχει βάλει βαθειά το χέρι στην τσέπη, χρηματίζοντας κυβερνήσεις για να της αναθέσουν δημόσια έργα. Η εταιρεία υποστηρίζει πως από αυτά τα χρήματα, 100 εκατομμύρια μάρκα (ήτοι 51 εκατομμύρια ευρώ περίπου) έχουν δοθεί σε Έλληνες πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς. Η προανακριτική έρευνα ξεκίνησε το 2005, το σκάνδαλο κορυφώθηκε το 2008, όταν ο Θόδωρος Τσουκάτος και ο Τάσος Μαντέλης παραδέχτηκαν ότι έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες μάρκα, ενώ ξεκίνησε το «κρυφτούλι» του Μιχάλη Χριστοφοράκου, που υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος την εποχή των χρηματισμών, το 1999, με την ελληνική και την γερμανική δικαιοσύνη. Η υπόθεση μένει ακόμα ανοιχτή και πρόκειται ίσως, για το μεγαλύτερο πολιτικό-οικονομικό μεταπολιτευτικό σκάνδαλο.
5 Το Μισθοδικείο - το αρμόδιο δικαστήριο που επιλύει τις διαφορές σχετικά με τις αποδοχές και τις συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και συγκροτείται από τρεις ανώτατους δικαστές τρεις καθηγητές πανεπιστημίου και τρεις δικηγόρους,  έκρινε προ καιρού, με δύο αποφάσεις του, αντισυνταγματική την αναδρομική μείωση των αποδοχών των δικαστών.
6 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου", η  κυβέρνηση  έχει ψηφίσει ήδη τη σχετική διάταξη για την επιστροφή αυτών των αναδρομικών στο άρθρο 23 παράγραφος 4β και 4γ του νόμου Κατρούγκαλου. Σε αυτόν το νόμο ψήφισε από τη μια μειώσεις συντάξεων και ΕΚΑΣ και από την άλλη τη διάταξη για αύξηση συντάξεων σε πρώην -και σήμερα συνταξιούχους- βουλευτές. (Τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΦΑ, 22 Οκτ. 2017).
7 Aλείτης= Ο παραπλανών τινά, ο παρεκβαίνων της ευθείας/αληθείας, ο παραβάτης (Λεξ. Δορμπαράκη, σ.48).
8 Δηλώσεις Γιώργου Ρωμαίου, στην Εφ. ΒΗΜΑ, Εφ. «ΠΑΡΟΝ» 11 Ιαν. 2009.
9 Χρήστος Πασσαλάρης, εφ. ΠΑΡΟΝ, Ιαν. 2013.
10 Σύμφωνα με έγγραφο της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), τα αποθέματα  χρυσού της Τράπεζας της Ελλάδας στις 31.12.2012, ήσαν συνολικά 3.760 χιλιάδες ουγγιές αξίας 4,74 δισ. ευρώ. Μόνο όμως η μισή ποσότητα από αυτά βρίσκεται στην Ελλάδα. Το υπόλοιπό βρίσκεται υποθηκευμένο, ουσιαστικά, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ (Federal Reserve «FED»), την Τράπεζα της Αγγλίας και την Ελβετία τράπεζα UBS.
Ποιος έχει επιλέξει τελικά τις τοποθεσίες φυλάξεως του Ελληνικού χρυσού και με ποια κριτήρια; Τι έκαναν οι Ελληνικές κυβερνήσεις μετά την κρίση για να προστατέψουν τα αποθέματα χρυσού;
Με δεδομένο ότι η ΤτΕ δεν είναι κρατική αλλά ιδιωτική, εντεταγμένη στο χρηματιστήριο, με το κράτος να κατέχει πολύ μικρό ποσοστό μετοχών, οι μεγαλομέτοχοι της ΤτΕ, είναι τρεις εταιρίες! H Goldman Sachs, η BlackRock και η Neuberger Berman!
Η Neuberger Berman και η BlackRock, αποτελούν τράπεζες συμφερόντων του Οίκου Rothschild με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και αποτελούν εκτός από μεγαλοϊδιοκτήτες της ΤτΕ, τους μεγαλύτερους θεσμικούς επενδυτές στο Ελληνικό χρηματιστήριο! Παράλληλα, η Berman είναι μεγαλο-ιδιοκτήτρια του οίκου αξιολόγησης Moody's !
Η BlackRock που είναι γνωστή για τις εκθέσεις αξιολογήσεως που έχει κάνει για τις Ελληνικές τράπεζες και δεν τις δίνει στην δημοσιότητα, ανήκει κι αυτή στους Rothschild και παράλληλα, έχει μεγάλη οικονομική διείσδυση στο Ελληνικό χρηματιστήριο! Εκτός όλων αυτών, κατέχει μεγάλο ποσοστό ως ιδιοκτήτρια στον οίκο αξιολόγησης Standard & Poors!!!
H UBS, η Ελβετική τράπεζα, όταν επελέγη ως τράπεζα φυλάξεως του χρυσού από τον Μπεν Αβουρή/Σημίτη, είχε έναν άγνωστο τραπεζίτη επικεφαλής! Σήμερα (εδώ έρχεται το παραδόξως) έχει ως γενικό διευθυντή, έναν άνθρωπο που τότε ήταν επικεφαλής της Γερμανικής Μπούντεσμπανκ, τον Αντρέας Χέφερτ!!!!
Η Τρίτη τράπεζα όπου «φυλάσσεται» ο υπόλοιπος Ελληνικός χρυσός, είναι η Αμερικάνικη FED! Μια τράπεζα ομοσπονδιακή, που όμως, οι παροικούντες της wall street γνωρίζουν καλά, ότι την διοίκηση στην FED ασκεί επί της ουσίας η ίδια η Goldman Sachs με στελέχη της που είναι βαθιά στην διοίκηση της FED! Η Goldman Sachs λοιπόν, για όσους δεν γνωρίζουν εκτός των αμαρτωλών "swaps" της Κυβερνήσεως Σημίτη, πρωτοστάτησε στην δημιουργία συνθηκών κρίσεως στην Ελλάδα και παράλληλα το κράτος μας την είχε και ως ... σύμβουλο!
Επίσης η Goldman Sachs, είναι παράλληλα ιδιοκτήτρια του οίκου αξιολόγησης FITCH !!!
Συμπερασματικώς, η Ελλάδα, έχει τον μισό χρυσό της, σε μια Αγγλική Τράπεζα που επικυριαρχείται από τον Οίκο Rothschild, μια Αμερικάνικη που επικυριαρχείται από την Goldman Sachs και μια Ελβετική, όπου «όλως τυχαίως», διοικητής της είναι ένας Γερμανός, πρώην στέλεχος της Μπούντενσμπανκ και επιστήθιος φίλος του μέχρι πρότινος διοικητή της Μπούντενσμπανκ, Γιόσεφ Άκερμαν, τον οποίο εμείς τον βραβεύσαμε κιόλας!!!
Ταυτόχρονα, όλοι αυτοί που με τα εργαλεία τους (S&P, Moody's, Fitch) καταρράκωσαν τεχνηέντως την Ελληνική Οικονομία με συνεχείς υποβαθμίσεις του αξιόχρεου, ελέγχουν ΑΠΟΛΥΤΑ είτε φανερά, είτε μέσα από σκοτεινές διαδρομές, τις τράπεζες του Εξωτερικού που κρατούν σήμερα στα θησαυροφυλάκια τους τον Ελληνικό Χρυσό! Κυρίως όμως ελέγχουν την ίδια την Τράπεζα της Ελλάδος όπου βρίσκεται το υπόλοιπο απόθεμα χρυσού της χώρας!!!
Πηγή: www.prisonplanet.gr/.../78504-που-βρίσκεται-ο-χρυσός-της-ελλάδος
Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2015 16:10
11 Στις 30 Μαρτίου 1841 δημοσιεύεται ο νόμος «Περί συστάσεως Εθνικής Τραπέζης» (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αριθ. 6 της 30 Μαρτίου 1841, σ.59), σύμφωνα με τον οποίο η Εθνική Τράπεζα είναι ανώνυμη ιδιωτική εταιρεία με έδρα τις Αθήνες και με κεφάλαιο 5.000.000 δραχμών, μοιρασμένο σε 5.000 μετοχές των 1.000 δραχμών.
Από τους ιδρυτικούς μετόχους της Εθνικής Τράπεζας το 1841, ήταν το ελληνικό κράτος με 1.000 μετοχές, ο Νικόλαος Ζωσιμάς με 500 μετοχές, ο Ιωάννης-Γαβριήλ Εϋνάρδος με 300, ο βασιλιάς Λουδοβίκος Α΄ της Βαυαρίας με 200, ο Κωνσταντίνος Βράνης με 150, ο Θεόδωρος Ράλλης με 100, o Ιούλιος Έσσλιν, οι τραπεζίτες Ρότσιλντ, κ.α. Το πλειοψηφικό πακέτο, δηλαδή οι 2.750 μετοχές που αντιστοιχούν περίπου στο 55% των μετοχών, ήταν  των Rothschild.
12 Η τελευταία πράξη του δράματος της Lehman Brothers, "παίχτηκε" στην Νέα Υόρκη. Ήταν Δευτέρα πρωί, στις 15 Σεπτεμβρίου 2008 που η ιστορική επενδυτική τράπεζα (είχε ιδρυθεί το 1850), κατέρρευσε κάτω από το βάρος ζημιών 60 δισ. δολαρίων, κυρίως από "τοξικά" προϊόντα. Ουσιαστικά το τι θα συνέβαινε είχε γίνει αντιληπτό, δύο μέρες πριν στις 13 Σεπτεμβρίου. Η χρεοκοπία της Lehman Brothers, οδήγησε στην χειρότερη χρηματοοικονομική κρίση μετά τη Μεγάλη Ύφεση.
Στην Ελλάδα προέκυψαν απαξιωμένα δομημένα ομόλογα 700 εκατομμυρίων ευρώ, στα οποία βασίστηκε η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, ένα περιστατικό που χαρακτηρίσθηκε από τα ΜΜΕ ως "Σκάνδαλο των Δομημένων Ομολόγων". (Ελευθεροτυπία: 700 εκατ. ευρώ απαξιωμένα δομημένα ομόλογα, 29/9/2008).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου