Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

                                                                   Τ errorism’s Godfather

                                                                   Η οax of Talmudism

                                                                   Ε lectronic Gaol

 

                                                                   S anhedrin of Bankers

                                                                   Y oke of Humanity

                                                                   S atanists’ Den

                                                                   T ombstone of Freedom

                                                                   E xterminator of Christians

                                                                   M ongrelization of Europe

*

            Τρομοκρατίας Νονός.

            Οχλοκόπων Υπερπολίτευμα.


            Σανχέντριν Ιουδαιοταλμουδιστών.

            Υποχθονίων Άσυλον.

            Σαλακώνων (επιστημόνων) Εντολοδότης.

            Ταφόπλακα Ελευθερίας.

            Ηλεκτρονικόν Δεσμωτήριον.

            Μεγάλος Αδελφός.

            Αποτεφρωτήριον Εθνών.


ΜΕΡΟΣ 41oν

 

11. ΤΑΚΤΙΚΗ-ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Συνέχεια 40ου μέρους)

β. Σύγχρονες Μέθοδοι και τρόποι δράσεως του Συστήματος (Συνέχεια 40ου μέρους)

16ον/. Τρομοκρατία του παγκόσμιου πληθυσμού με την απειλή ενός πυρηνικού ολοκαυτώματος ή χρήσεως βιολογικών-χημικών όπλων ή μιας πανδημίας (Συνέχεια 40ου μέρους).

2/. Ο φόβος από την χρήση βιολογικών –χημικών όπλων

α/. Βιολογικός πόλεμος χαρακτηρίζεται ο πόλεμος εκείνος στον οποίο γίνεται χρήση ζώντων οργανισμών και ειδικώτερα παθογόνων μικροοργανισμών (βιολογικά όπλα),1 με σκοπό τον θάνατο ή την πρόκληση ασθένειας σε ομάδες ανυπεράσπιστων άμαχων πληθυσμών.

Δυστυχώς σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, επανέρχεται απειλητικά ο κίνδυνος της μαζικής χρήσεως βιολογικών όπλων εναντίον αθώων από τρομοκράτες. Στην ιδέα και μόνον ότι, μερικά γραμμάρια ορισμένων ιών, εάν ψεκασθούν μέσα στην ατμόσφαιρα με αποτελεσματικό τρόπο, μπορούν να σκοτώσουν εκατομμύρια αθώους και ανυποψίαστους ανθρώπους, δημιουργεί τρόμο και πανικό.  Η πρόσφατη πρόοδος που έχει επιτευχθεί στην γενετική έχει επιτρέψει την δημιουργία νέων μεταλλαγμένων μορφών ορισμένων μικροοργανισμών που καθίστανται πολύ πιο επικίνδυνοι.

Τέτοια φοβερά μέσα μαζικής καταστροφής που είναι τα βιολογικά όπλα έχουν κατασκευαστεί από τις λεγόμενες υπερδυνάμεις και βρίσκονται ήδη στις απομεμωνομένες και ερμητικώς ασφαλισμένες αποθήκες τους, και μπορεί να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικούς τρόπους. Από τους ειδικούς, θεωρείται ότι ο πιο επικίνδυνος τύπος πολέμου για την ανθρωπότητα, είναι ο βιολογικός πόλεμος.

Έχουν δημιουργηθεί σοβαρές ανησυχίες και φόβοι διεθνώς ότι εκτός από τις υπερδυνάμεις και μερικές άλλες χώρες που κατέχουν τέτοια θανατηφόρα όπλα, και οι τρομοκράτες κατέχουν ή μπορεί να αποκτήσουν, και μπορούν να διασπείρουν αποτελεσματικά στον ατμοσφαιρικό αέρα τέτοιου είδους μικρόβια. Αυτά μεταδίδονται εξαιρετικά εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο και μπορούν να καταστρέψουν ανθρώπινους πληθυσμούς, ζώα και φυτά, σε μικρό χρονικό διάστημα.

Για την διασπορά των όπλων αυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν αεροπλάνα, πύραυλοι και οβίδες πυροβόλων όπλων. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επιμολυνθούν καλλιέργειες φαγώσιμων ειδών και υδάτινοι πόροι. Η αποτελεσματική διασπορά των βιολογικών αυτών όπλων χρειάζεται ειδική τεχνογνωσία την οποίαν κατέχουν οι κοσμοκράτορες του Συστήματος.

β/. Όταν έχουμε ιστορικά δεδομένα ότι ο άνθρωπος από πολύ παλιά σκέφτηκε και χρησιμοποίησε βιολογικά όπλα σε πολέμους,2 γιατί να μην ανησυχούμε σήμερα, που τουλάχιστον οι καλούμενες υπερδυνάμεις κατέχουν ισχυρότερα και πιο θανατηφόρα Βιολογικά-Χημικά όπλα,  στην πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν από το Σύστημα, προκειμένου να αναγκασθεί η ανθρωπότης να δεχθεί τετελεσμένα και να υποκύψει τελικώς στις απαιτήσεις των επίδοξων κοσμοκρατόρων;

Βλέπουμε ότι ο άνθρωπος, δια της σύγχρονης επιστήμης δεν διστάζει να κατασκευάσει και να μετατρέψει τα θανατηφόρα αυτά όπλα σε ακόμη πιο επικίνδυνα, οδυνηρών θανάτων και  μαζικής καταστροφής της ανθρωπότητος.   

Το 1972 υπογράφτηκε η διεθνής Συνθήκη Βιολογικού Πολέμου κατά την όποια απαγορεύτηκε η παραγωγή, η φύλαξη και η χρήση των βιοχημικών οπλών. Η συνθήκη δεν απαγορεύει την ανάπτυξη «αντιμέτρων»  ασφάλειας για οποιαδήποτε χώρα.

Αν και το σύνολο των εθνών έχει υπογράψει αυτή την συνθήκη είναι βέβαιον ότι, ένας μεγάλος αριθμός χωρών έχουν ακόμα υπό την κατοχή τους τέτοια όπλα.

Σήμερα, όπως υποστηρίζει υποκριτικώς το Σύστημα, υπάρχουν απειλές από εξτρεμιστές διεθνείς τρομοκράτες, για μια τρομοκρατική επίθεση με την χρήση χημικών και βιολογικών οπλών. Μας αποκρύπτει όμως ή αντιπαρέρχεται το γεγονός ότι:

.Η διεθνής τρομοκρατία και αναρχία, είναι δικά του δημιουργήματα εντασσόμενα στις «χρυσές εφεδρείες» του.

.Και οργανωμένα «δημοκρατικώς» κράτη, διαθέτουν στα οπλοστάσια τους, σημαντικές ποσότητες τέτοιων θανατηφόρων όπλων.

3/. Ο φόβος των επιδημιών και ο τρόμος της πανδημίας.

α/. Πανδημία3 είναι μια επιδημία λοιμωδών ασθενειών που εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς σε μια μεγάλη περιοχή, όπως είναι μία ήπειρος, ή ακόμα και σε παγκόσμια κλίμακα, απειλώντας το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού. Στις ημέρες μας, όλοι μας ζούμε σε κατάσταση τρόμου για την πανδημία του Κορωναϊού COVID-19, η οποία ξέσπασε αιφνιδίως (;), σ’ όλον τον πλανήτη. Βέβαια, πριν από τον Covid-19 μερικές πανδημίες, κυρίως ευλογιάς, φυματιώσεως και πανώλους είχαν σαρώσει την Γη.4

Πιο πρόσφατα, η ανθρωπότητα δοκιμάστηκε από την πανδημία του ιού HIV, που εμφανίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 προκαλώντας το σύνδρομο του AIDS, και την πανδημία της γρίπης του 2009, που εκτιμάται πως προκάλεσε τον θάνατο περίπου 600 χιλιάδων ανθρώπων, σε 214 χώρες.5

 Αρκετοί όμως είναι εκείνοι οι οποίοι αντέδρασαν, παρουσίασαν επιστημονικά και όχι μόνον, επιχειρήματα και ισχυρίστηκαν ότι ο ιός της πανδημίας COVID-19, ήταν κατασκευασμένος από ανθρώπους του Συστήματος και ελευθερώθηκε σκοπίμως στην ατμόσφαιρα, προκειμένου:

 .Να δοκιμαστεί σε «πειραματικό στάδιο», το σχέδιο του (Σ) για ραγδαία μείωση του πληθυσμού της γης και «ταχεία αναχώρηση» από τον μάταιον τούτον κόσμον, των ανθρώπων τρίτης ηλικίας ή άλλων «άχρηστων» ή ανυπότακτων, κατά μίαν έννοια, πληθυσμών, που θεωρούνται από το Σύστημα ως «βαρίδια» της κοινωνίας και οικονομίας κάθε χώρας.

 .Να ενισχυθούν οικονομικώς οι μεγάλες Φαρμακοβιομηχανίες και τα ερευνητικά κέντρα παρασκευής εμβολίων προς αντιμετώπιση της πανδημίας.

.Να δοθούν νέα δάνεια στις πληγείσες χώρες, με «ευνοϊκούς» όρους αυτή την φορά, ώστε να δεσμευτούν και να υποταγούν ΟΡΙΣΤΙΚΩΣ, οι κυβερνήσεις, χωρίς ίχνος δυνατότητος διαφυγής από τον «βρόγχον» των τραπεζών¨και των διεθνών δανειστών.

.Να «κλειδώσουν» τις κοινωνίες, με πρόσχημα την προστασία από τον κορωναϊό, δι’  επιβολής μέτρων καθολικού αποκλεισμού, τα οποία αποτελούν το «πρελούδιον» της επερχομένης Νέας Τάξεως Πραγμάτων, και θα επισημοποιεί την πτωχοποίηση (οικονομική, πολιτική, ψυχοπνευματική) όλης της ανθρωπότητος, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε απώλειες (ενδημικές, πανδημικές, παθολογικές, ψυχοπαθητικές, αυτοκτονίες, κλπ).

.Να εθίσουν τους πληθυσμούς, δια του καταναγκαστικού εγκλεισμού, σ΄ έναν επερχόμενο ψηφιακό δεσποτισμό, και όχι μόνο, μπροστά στον οποίο ωχριούν οι ολοκληρωτισμοί του παρελθόντος.

Μύθος, «Συνωμοσιολογία» ή πραγματικότητα, οι παραπάνω ισχυρισμοί;

Πολλές φορές, τα όρια του μύθου από την πραγματικότητα είναι δυσδιάκριτα. Προκειμένου να απαντηθεί το επίκαιρο και σοβαρώτατο αυτό ερώτημα, κατά την άποψή μας, απαιτείται, η διεξαγωγή ενός ζωντανού, δημοσίου και ειλικρινούς επιστημονικού διαλόγου, εγχωρίως και ει δυνατόν παγκοσμίως, από ένα εχγώριο ή πανευρωπαϊκό ΜΜΕ, με την παρουσία αμφοτέρων των πλευρών (επιστημόνων με τις αντικρουόμενες απόψεις), ώστε:

.Να παρουσιαστούν οι απόψεις και τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.

.Να ενημερωθούν οι ακροατές και θεατές και να κρίνουν αναλόγως.

.Να αποφασίσουν οι κυβερνώντες για την καλύτερη δυνατή λύση, αντιμετωπίσεως της πανδημίας.

Τέτοιο «ανοικτόν και διαφανές» πλέγμα διερευνήσεως και αναζητήσεως της Αληθείας για το φαινόμενον του ιού COVID-19, ούτε μας παρουσίασε, ούτε επέτρεψε το…Δημοκρατικόν Σύστημα, ούτε διαφαίνεται προοπτική, τουλάχιστον όσον αφορά στην Ελλαδική  πραγματικότητα, να προβληθεί δημοσίως, η άποψη των κατ’ αυτό (Το Σύστημα), «Μυθολόγων» ή «Συνωμοσιολόγων».

β/. Επί μήνες τώρα, μία ομάδα «ειδικών και επιστημόνων», των οποίων τα ονόματα έμαθε απ’ έξω ο ελληνικός λαός, επιλεγείσα από την κυβέρνηση, μας σφυροκοπεί καθημερινώς από τα ΜΜΕ περί σοβαρών κινδύνων, παρουσιάζει τον αριθμό κρουσμάτων, θανάτων, διασωληνομένων και αποσωληνομένων, λέγοντας μάλιστα πως οι πλείστοι εκ των θανόντων, είχαν «υποκείμενα νοσήματα», χωρίς να μας διευκρινίζουν εάν η αιτία των θανάτων ήταν ο ιός ή το «υποκείμενο νόσημα». Παράλληλα μας τρομοκράτησαν  «προφητεύοντας» ότι έρχεται και «δεύτερο κύμα» της πανδημίας το φθινόπωρον, κάτι που στις ημέρες μας, εμφανίστηκε ως γεγονός, με το νέο καθολικόν Lock Down (7-30 Νοεμβρίου 2020).

Αντιθέτως, στο εξωτερικό, από καιρού εις καιρόν, ηκούοντο εντόνως, και κραυγές διαπρεπών επιστημόνων αμφισβητούντων, με άκρως επιστημονικά κριτήρια, όσα προβάλλει συνεχώς το (Σ) περί του ιού COVID-19, κραυγές τις οποίες ούτε καν ανέφεραν στις ειδήσεις τους τα Ελληνική ΜΜΕ (ΣΣ: Ελάχιστες απ’ αυτές τις κραυγές διαμαρτυρίας και αγωνίας, ανεφέρθησαν ακροθιγώς και φευγαλέως, από κάποια ΜΜΕ, πλην όμως με αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό δυσμενή σχολιασμό, από τους παρουσιαστές).

Με βάση αυτή την αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική από επιστημονικής απόψεως και μονομερή πολιτική που ακολουθείται από το Σύστημα στην περίπτωση του ιού COVID-19, γεννάται το εύλογο ερώτημα: Πως θα πληροφορηθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός, κατά συνέπεια και οι Έλληνες πολίτες, τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, με την  χαρακτηρισθείσα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πανδημία του ιού COVID-19;

Προκειμένου λοιπόν, να καταλήξουμε σε ασφαλή κατά το δυνατόν συμπεράσματα, μακράν από συνωμοσιολογίες, θα παρουσιάσουμε μερικές από τις αμέτρητες μαρτυρίες και επιστημονικές απόψεις, καταγεγραμμένα γεγονότα στην διεθνή γραμματεία, επιμελώς αποκρυπτόμενα και περιέργως αποσιωπούμενα, αφορώντα στην διαμάχη επιστημόνων και λοιπών προσωπικοτήτων, για τον Κορωναϊό, ως προς τον τρόπον παρουσιάσεως και αντιμετωπίσεως της… πανδημίας, από τους συστημικούς «επαΐοντες».

Αναμένομεν πειστικές απαντήσεις, με επιστημονικά επιχειρήματα και όχι «λιβελλογραφήματα συνωμοσιολογίας», προκειμένου να εξαχθούν τα κατά δύναμη, ορθά συμπεράσματα.

 Και επειδή θέλουμε να προλάβουμε κάποιους που πιθανόν να μας πουν ότι αποφεύγουμε να εκφέρουμε την δική μας άποψη και τα δικά μας συμπεράσματα, προκαταβολικώς τους λέμε:

Εμείς δεν ανήκουμε στην κατηγορία των «Ειδικών και Επιστημόνων» και ως εκ τούτου, «Ο έχων όμματα οράν οράτω, ούς ακούειν ακουέτω και ο νοών νοείτω!!!».

γ/. Μαρτυρίες επιστημόνων, υψηλών αξιωματούχων και επιστημονικά τεκμήρια, αντικρούοντα τις διατυπωθείσες και διατυπούμενες καθημερινώς επίσημες θέσεις, προειδοποιήσεις και κινδυνολογίες των «ειδικών και επιστημόνων» του Συστήματος, περί του ιού COVID-19.

1//. Η Αμερικανίδα  συγγραφέας,  Sylvia Browne, είχε…προφητεύσει το Ξέσπασμα Κοροναϊού "Covid-19" σε ένα βιβλίο που εκδόθηκε το 2008 !!! Στο βιβλίο της «End of Days», (Τέλος των Ημερών): Προβλέψεις και Προφητείες για το Τέλος του Κόσμου, που συντάχθηκε μαζί με την Lindsay Harrison, η Sylvia Browne προέβλεψε την εμφάνιση μιας ασθένειας που σχετίζεται με ΕΝΑ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΜΙΑΣ ΝΟΣΟΥ με αναπνευστική ΔΥΣ-λειτουργία και θα προκαλέσει όλεθρο στον κόσμο. Σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της, αναφέρονται τα εξής:

«Περί το 2020 μια σοβαρή τύπου πνευμονίας  ασθένεια, θα εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο, θα επιτίθεται στους πνεύμονες και στους αεραγωγούς των πνευμόνων  και θα αντιστέκεται σε όλες τις γνωστές θεραπείες».

«Σχεδόν σε ΣΥΓΧΥΣΗ από την ίδια την ασθένεια πιο θα είναι το γεγονός ότι θα εξαφανιστεί ΤΟΣΟ ξαφνικά μόλις ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΈΦΤΑΣΕ, θα επιτεθεί ξανά ΣΕ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ και στην συνέχεια θα εξαφανιστεί τελείως».

Η Sylvia Browne ήταν μια περιζήτητη για τα  αμερικανικά «talk shows» και ισχυρίστηκε ότι είναι ΜΕΝΤΙΟΥΜ,  με ψυχικές ικανότητες. Πέθανε το 2013.

American authorpredictedoutbreak of coronavirus in 2008

AMERICAN author Sylvia Browne may have prophesied the outbreak of Covid-19 in a book published 12 years ago. In her book End of Days: Predictions and Prophecies about the End of the World, which was co-written with Lindsay Harrison, Browne predicts the outbreak of a respiratory-related illness that will wreak havoc around the world.

Το επίμαχο απόσπασμα από το βιβλίο της Αμερικανίδας Συγγραφέως Sylvia Browne που είχε «προβλέψει» το ξέσπασμα του Κορωναϊού, το 2008 (!!!!) στο βιβλίο της «End of Days» Browne απεβίωσε το 2013).


Εμείς οι…αφελείς αναζητητές της αληθείας, φρονούμε ότι αυτή προφανώς δεν ήταν …προφητεία, αλλά η Sylvia Browne με την συνεργάτιδά της, ως δηλούσες τις μεταφυσικές/ αποκρυφιστικές ενασχολήσεις τους, δεν αποκλείεται να πληροφορήθηκαν από κάποιους ομοίους με αυτές, ή να άκουσαν ως αυτήκοες μάρτυρες, σε κάποια σκοτεινή στοά, στην οποία πιθανώτατα εθήτευαν, την προετοιμασία για παρασκευή και διασπορά ενός θανατηφόρου ιού. Αυτά ως απλή σκέψη.

Ποία όμως, είναι η άποψη επί του συγκεκριμένου θέματος, των «ειδικών και επιστημόνων» περί του Κορωναϊού- Covid-19; Αναμένομεν εναγωνίως να μας διαφωτίσουν!

2//. Η εμφάνιση του  θανατηφόρου ιού της πανδημίας, είχε «προβλεφθεί» προ ετών, ακόμη και ως προς την πηγήν εκπορεύσεώς του (Wuhan-400) [Η Wuhan είναι η πρώτη πόλη της Κίνας όπου ενεφανίσθη ο ιός].




Το «Eyes of Darkness» (ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ), είναι ένα μυθιστόρημα θρίλερ του αμερικανικού συγγραφέα Dean Koontz, που κυκλοφόρησε το 1981 [Ένα θρίλερ που συγκρατεί την αγωνία και που πρόβλεψε έναν παγκόσμιο κίνδυνο με προέλευση από την Wuhan-400].6

Σχόλιον: Απευθύνομεν και πάλιν το ίδιο με το προηγούμενο ερώτημα, στους «ειδικούς και επιστήμονες» και αναμένομεν εναγωνίως την επιστημονικήν άποψή τους!

3//. Χαμός στην Ιταλική Βουλή από τις αποκαλύψεις του βουλευτού Βιτόριο Σγκάρμπι, για τους νεκρούς από τον κορωνοϊό: Το 96,3% δεν πέθανε από τον ιό!!!


Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του Βιτόριο Σγκάμπρι πως το 96,3% των Ιταλών δεν πέθανε από τον κορωνοϊό! Ο Δήμαρχος του Σούτρι στην επαρχία του Βιτέρμπο και μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Ιταλική Βουλή, κατήγγειλε την κυβέρνηση πως λέει ψέματα για τους χιλιάδες θανάτους των συμπατριωτών του από τον Covid-19 που ανακοινώνονται καθημερινά, λέγοντας μεταξύ άλλων, με τρόπο ιδιαιτέρως έντονο όσο και χαρακτηριστικό:

«Δεν είναι αλήθεια. Μη χρησιμοποιείται του νεκρούς για ρητορικές τρόμου. Τα δεδομένα του Υπουργείου Υγείας αναφέρουν ότι το 96,3% είναι νεκροί εξαιτίας άλλων παθολογιών. Είναι ακριβή τα στοιχεία. Αυτοί είναι οι αριθμοί. Είναι η αλήθεια να πάτε να τα διαβάσετε. Το 60% πέθαναν εξαιτίας άλλων παθολογιών. Ενώ η Ιταλία θεωρείται κόκκινη ζώνη, όλοι εδώ σήμερα είναι χωρίς μάσκες. Λοιπόν επειδή η αλήθεια είναι πολύ σημαντική, επικαλούμαι τα πραγματικά νούμερα. Είμαστε ενάντια των ψευδών στοιχείων που τρομοκρατούν τους Ιταλούς. Εικοσιπέντε χιλιάδες πέθαναν από καρκίνο, καρδιακές προσβολές. Ας μην τους εκμεταλλευτούμε για τους υπόλοιπους εκατομμύρια κατοίκους της Ιταλίας. Μην τους χρησιμοποιούμε για να δώσουμε στους πολίτες λάθος πληροφορίες. Δεν είναι αλήθεια ότι πέθαναν 25.000 άτομα από τον κορωνοϊό. Είναι ένας τρόπος για να τρομοκρατηθούν οι Ιταλοί και να εδραιωθεί μια επιβαλλόμενη δικτατορία. Είναι γελοίο».  

4//.  Η μελέτη του αμερικανού καθηγητού του Χάρβαρντ, Γκράχαμ Άλισον (Graham Allison).7

α//. O Αμερικανός καθηγητής του Χάρβαρντ, Γκράχαμ Άλισον (Graham Allison), ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν επικεφαλής της πιο έγκυρης στον κόσμο δεξαμενής σκέψεως που την τελευταία επταετία ψηφίζεται από την παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα ως το πρώτο μεταξύ των 8.100 συνολικά ερευνητικών ιδρυμάτων στον κόσμο, την «Belfer Center for Science and International Affairs», ο οποίος ηγείται του προγράμματος «Αποφυγή πολέμου μεταξύ των υπερδυνάμεων», έδωσε στην δημοσιότητα προ μηνών, μια περιεκτική μελέτη –μόλις 24 αραιογραμμένων σελίδων-, τιτλοφορούμενη:

Coronavirus as a Strategic Challenge: Has Washington Misdiagnosed the Problem? (Author: Graham Allison, Harvard Kennedy School, BELFER CENTER for Science and International Affairs, April 2020)

O καθηγητής Άλισον και η ομάδα του ξεκαθαρίζουν ότι τα ευρήματά τους δεν είναι των ειδικών του αντικειμένου, αλλά ανθρώπων κοινής λογικής που επιμένουν να σκέπτονται κριτικά. Άλλωστε, όπως σε ζητήματα ασφάλειας, ο πόλεμος θεωρείται και είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, για να αφεθεί στην αποκλειστικότητα των στρατηγών, έτσι και η δημόσια υγεία είναι εξίσου σοβαρή, για να αφεθεί στην αποκλειστικότητα των ειδικών της Υγείας.

Ο Αμερικανός καθηγητής, προσκαλεί κάθε καλόπιστο να συμβάλει στην δημόσια προβληματική με νέες ιδέες, συμπληρωματικά στοιχεία, ώστε να οδηγηθούμε στην αλήθεια για το μέγεθος της βιούμενης ιο-απειλής. Και τούτο, διότι στην στρατηγική, η διάγνωση προηγείται της θεραπείας. Και όπως παρατηρεί, η ιστορία βρίθει παραδειγμάτων από πρωτοεμφανιζόμενες απειλές που οι κοινωνίες, και δη οι ειδικοί, έκαναν εσφαλμένη διάγνωση με τραγικά αποτελέσματα.

β//. Τα δεδομένα

Τα στοιχεία που επικαλείται προέρχονται από επίσημες πηγές αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και μιας δωδεκάδας άλλων χωρών. Από τα επίσημα στοιχεία είναι ξεκάθαρο ότι, ο ιός δεν φονεύει κάθε άνθρωπο που προσβάλλει, αλλά συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, που ομαδοποιούνται στις εξής κατηγορίες:

Πρώτον, Οι άνω των 65 χρόνων. Και πάλι ο ιός είναι επιλεκτικός· προσβάλλει εκείνους που έχουν βεβαρημένη υγεία (υποκείμενα νοσήματα). Η συγκεκριμένη ομάδα πολιτών αντιστοιχεί στο 15% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Για το υπόλοιπο 85% η πιθανότητα να πεθάνει από τον ιό κατά τους επόμενους δώδεκα μήνες είναι 0.04%, ήτοι 1 στους 2.500 πολίτες.

Σε απόλυτους αριθμούς, οι ιο-θάνατοι είναι κατά πολύ λιγώτεροι από άλλες αιτίες, όπως, καρκίνος, καρδιακά νοσήματα, ατυχήματα, αυτοκτονίες, διαβήτης, καρδιακές προσβολές. Δηλαδή, στατιστικά για τους κάτω των 65 είναι η  κατά σειρά αιτία θανάτου, ενώ για τους άνω των 65 η 6η. Με άλλα λόγια, η πιο ευπαθής ηλικιακή ομάδα είναι οι άνω των 65 –το ποσοστό αυξάνεται με την ηλικία και την βεβαρημένη υγεία-, που αντιπροσωπεύουν το 80% των θανάτων.

Ο καθηγητής Άλισον επιμένει στα στατιστικά δεδομένα, από τα οποία μπορεί να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι σε έναν πληθυσμό 110 εκ. που είναι οι Αμερικανοί κάτω των 25 χρόνων, οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από τον ιό, μέχρι την περασμένη εβδομάδα (ΣΣ: Από της δημοσιοποιήσεως των αποτελεσμάτων της έρευνάς του), είναι λιγότεροι των 50· διά τους άνω των 45, οι πιθανότητες θανάτου είναι λιγώτερες του ημίσεως από αυτούς που προκαλούνται από πνιγμό.

Δεύτερον, Οι άνδρες: Για κάθε 8 θανάτους από τον ιό, οι 5 είναι άνδρες. Ωστόσο, αυτοί οι δείκτες φαίνεται να μην αποδίδουν την πραγματική εικόνα, διότι δεν λαμβάνεται υπόψη ότι οι γυναίκες άνω των 65 είναι κατά πολύ περισσότερες των ανδρών. Ούτε λαμβάνεται υπόψη ο ηλικιακός παράγοντας των δύο φύλων, δηλαδή, τα συγκριτικά ποσοστά θανάτων για τους άνω των 70 ή άνω των 80.

Τρίτον, Για τους Αφρο-Αμερικανούς και τους Λατίνους, οι θάνατοι από τον ιό αποτελούν την 3η αιτία, ενώ για τους λευκούς Αμερικανούς την 8η. Και πάλι οι αριθμοί δεν λένε ολόκληρη την αλήθεια, διότι δεν λαμβάνονται υπόψη ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως κατοικία (άστεγοι), εισόδημα, νοσοκομειακή πρόσβαση, κλπ.

Διά της εις άτοπον απαγωγής, η πραγματικά ευάλωτη ομάδα να καταλήξουν από τον ιό, είναι οι βεβαρημένης υγείας άνω των 65 και οι απόκληροι της κοινωνίας.

γ//. Το πρόβλημα

Ο πυρήνας του προβλήματος δεν είναι ιατρικός αλλά πολιτικός. Τα κενά στην συλλογή πληροφοριών και επεξεργασίας είναι πολλά και εμφανή. Τα στοιχεία που ελήφθησαν υπόψη είναι εξαιρετικά περιορισμένα και, φυσικά, τα μέτρα εξόχως ετεροβαρή. Ωστόσο, οι συνέπειες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του δυτικού κόσμου και, ειδικώτερα, της χώρας μας, κατέληξε ο αμερικανός καθηγητής.

Από παρόμοιες ενστάσεις και προβληματισμούς με τον καθηγητή Άλισον, εμφορείται και ένας από τους κορυφαίους του είδους, ένας Έλληνας της διασποράς, ο καθηγητής Ιατρικής και Στατιστικής στο φημισμένο πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, Ιωάννης Ιωαννίδης (βλ. John P.A. Ioannidis, «A fiasco in the making? As the coronavirus pandemic takes hold, we are making decisions without reliable data», στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό STAT, March 17, 2020, και Allysia Finley, «The Bearer of Good Coronavirus News. Stanford scientist John Ioannidis finds himself under attack for questioning the prevailing wisdom about lockdowns», WSJ, Updated April 24, 2020).

Στις ΗΠΑ, το 40% των θανάτων από τον κορωνοϊό εντοπίζεται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης των 22 εκ. Πρόκειται για τον ίδιο αριθμό θανάτων με την Ισπανία που αριθμεί 46 εκ. και λίγο μικρότερο της Ιταλίας με τριπλάσιο πληθυσμό.

Ο αριθμός θανάτων είναι τόσο μεγάλος, που εικάζεται ότι η μέτρησή τους είναι αναξιόπιστη, ήτοι κατά πολύ μικρότερη του πραγματικού. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν κόλαφο για μια πόλη που αυτοπροβάλλεται η πρωτεύουσα του δυτικού κόσμου αλλά υποκρύπτει απύθμενη φτώχεια και δραματικές ελλείψεις στη δημόσια υγεία.

Ο καθηγητής Άλισον, μελετώντας προσεκτικά τα επίσημα δεδομένα, προτείνει κατ’ αρχήν, μεταξύ άλλων, την επανεξέταση του προβλήματος στην ολιστική του μορφή και όχι μόνο στην ιατρική, αρχής γενομένης με την σύσταση παράλληλης ομάδας κρίσεως, την «Ομάδα “Β”», αποτελούμενη από τους οξυδερκέστερους νόες της χώρας από τον χώρο της οικονομίας, των κοινωνικών επιστημών (πρωτίστως της εφαρμοσμένης ιστορίας) και, κυρίως, από τις μυστικές υπηρεσίες (ΣΣ: Για τους μη γνώστες, οι ΗΠΑ διαθέτουν πολυπληθείς ομάδες ειδικών στις υπηρεσίες αυτές, επιφορτισμένες με την καταγραφή του «υγειονομικού χάρτη» του πλανήτη).8

δ//. Συνέπειες

Σύμφωνα με τον καθηγητή Άλισον, οι αποφάσεις πρέπει να έχουν μακροδυναμικό ορίζοντα για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες του υπό διαμόρφωση καινούργιου κόσμου, ενός κόσμου που δεν ξεκινά από το μηδέν αλλά επιταχύνονται στη νιοστί οι από καιρό δρομολογηθείσες τάσεις. Έναν κόσμο, που από την ιοφοβία οδηγείται στην ανθρωποφοβία· δηλαδή, στην πλήρη χειραγώγηση του ανθρώπου και την μετάλλαξή του από “citizen” σε “i-zen” (-i- για individual και information).

Εάν οι προβλέψεις για την οικονομία των ΗΠΑ, που από εύρωστη στην προ-ιού εποχή, οδηγείται στην μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων εκατό χρόνων, επαληθευτούν, τότε οι παγκόσμιες συνέπειες θα είναι καθοριστικές και σε πολλές περιπτώσεις οδυνηρές. Και οι συνέπειες δεν θα περιοριστούν στην οικονομική σφαίρα αλλά θα κάνουν μετάσταση στο κοινωνικό σώμα και θα διαδοθούν, όπως συμβαίνει πάντα, σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η παγκόσμια οικονομία οδηγείται σε μια συρρίκνωση της τάξεως του 3%, κατά το τρέχον έτος, ενώ πριν την πανδημία οι προβλέψεις ήταν για ανάπτυξη 3.3%. Η εν λόγω συρρίκνωση, συγκρινόμενη με την συρρίκνωση της οικονομικής κρίσης του 2008, που ήταν μόλις 1%, δίνει το μέγεθος των επερχόμενων δραματικών συνεπειών (βλ. Manfred Gerstenfeld, “How Society Will Change as the Coronavirus Crisis Abates”, BESA Center Perspectives Paper No. 1,546, May 3, 2020).

5//.  Η ευθύνη για την διασπορά του ιού9

.Ο τελευταίος ελιγμός που προσπαθούν κάποιοι να χρησιμοποιήσουν είναι η πυροδότηση πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, λέγοντας στους Αμερικανούς πως οι Κινέζοι ξεκίνησαν την «πανδημία», και λέγοντας στους Κινέζους πως οι Αμερικανοί το έκαναν. Όμως, «Όλα τα ίχνη οδηγούν πίσω στο Βιοεργαστήριο της Wuhan».

https://www.zerohedge.com/geopolitical/all-trails-lead-back-wuhan-bio-lab

 

Στην πραγματικότητα, το ξέσπασμα στην Κίνα μπορεί να εντοπιστεί στην εταιρεία Wuxi Pharmaceutical στην Wuhan της Κίνας. Αλλά εδώ είναι το ενδιαφέρον σημείο, μαντέψτε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Wuxi; Είναι το Ίδρυμα ταλμουδιστή Ουγγρομερικανο-ιουδαίου, Τζωρτζ Σόρος (George Soros).10 Αν ανατρέξουμε στην λίστα των εταιρειών που του ανήκουν, στην βάση δεδομένων SEC εδώ πιο κάτω, θα το βρείτε ως Wuxi Pharmatech Cayman Inc.

«Ίσως κάποιος θα έπρεπε να συγκρίνει την διάδοση της μολύνσεως στις ΗΠΑ με τις τοποθεσίες των εργαστηρίων του Wuxi American Laboratory στο Τέξας, στο Μέριλαντ, στο Νιου Τζέρσι, στην Καλιφόρνια, στην Μινεσότα κ.λπ.», όπως προτείνει ο υποψιασμένος αναγνώστης της πηγής απ’ όπου πήραμε τις πληροφορίες [https://www.sec.gov/Archives/ edgar/ data/1029160/ 000101143811000207/form_13f-soros.txt].

Φυσικά, το ίδρυμα Σόρος είναι βιτρίνα της οικογένειας Ρόθτσιλντ και άλλων Ιουδαιοταλμουδιστών αρχηγών, πολλοί εκ των οποίων κρύβονται μεταξύ άλλων τοποθεσιών, στην Ελβετία, στη Νέα Ζηλανδία και στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους.

6//. Δηλώσεις του  αρχι- διακινητού των Ροκφέλλερ, Χένρι Κίσινγκερ, σχετικά με την κατάσταση της πανδημίας,.

«Σε πολλές χώρες οι θεσμοί θα φανούν να αποτυγχάνουν…Η πραγματικότητα είναι πως ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος μετά τον κορωνοϊό… Η εξάπλωσή του είναι εκθετική: Τα περιστατικά των ΗΠΑ διπλασιάζονται κάθε πέμπτη μέρα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει θεραπεία. Οι ιατρικές προμήθειες είναι ανεπαρκείς ως προς την κάλυψη των διευρυνόμενων κυμάτων περιστατικών. Οι μονάδες εντατικής βρίσκονται στο όριο, και το έχουν ξεπεράσει, της πληρότητας. Η προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης, όσο τεράστια και απαραίτητη κι αν είναι, δεν πρέπει να παραγκωνίσει το άμεσο καθήκον να λανσαριστεί μια παράλληλη διαδικασία για τη μετάβαση στην μετά-κορονοϊό τάξη πραγμάτων…

Το σχέδιο Μάρσαλ και το πρότζεκτ Μανχάταν… Η συρρίκνωση που συνεπάγεται ο κορωνοϊός είναι, σε ταχύτητα και παγκόσμια έκταση, πρωτοφανής στην ιστορία. Η αποτυχία θα μπορούσε να εξαπολύσει παγκόσμια πυρκαγιά(https://www. wsj.com/ articles/the-coronavirus-pandemic-will-forever-alter-the-world-order-11585953005).

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί οποιοσδήποτε εχέφρων νους, τo βαθύτερο νόημα των δημοσίων δηλώσεων του Χένρι Κίσιγκερ (Henry Kissinger), ως προς το τι αναμένει την ανθρωπότητα στο εγγύς μέλλον, στο άρθρο του που τιτλοφορήθηκε:

«Η πανδημία του κορωνοϊού θα αλλάξει για πάντα την Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων» (εφ. WSJ, 03-04-2020, και για ανάλυση του βαρυσήμαντου αυτού άρθρου, βλ. Mike Whitney, “Henry Kissinger Calls For A New Post-COVID World Order”, THE ANZ REVIEW, April 5, 2020).

7//. Η ανάλυση της MI611 των προωθημένων σχολίων του Κίσινγκερ και η άποψή της για την πανδημία.

«Διαλέγουμε τα θέματα όπως πυρκαγιά, άγρια εκκίνηση κ.λπ. τα οποία αποτελούν όλα πολύ βάρβαρες μορφές μεταβάσεως στην υποταγή με την μορφή άκρως τραυματικού εξαναγκασμού. Πράγματα εντελώς σε στιλ MK ultra-CIA.».

«Βλέπουμε την πανδημία ως μια απόπειρα να επιταχυνθεί η απόλυτα εξελιγμένη τεχνολογικά παγκόσμια διακυβέρνηση, ο ποιοτικός Φασισμός, Εθνικο-Σοσιαλιστικού τύπου πράγματα».

8//. H πρόταση του Μπιλ Γκέϊτς για καθολικό παγκόσμιο εμβολιασμό και «ψηφιακό πιστοποιητικό».12

Απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών του διαδικτύου στο Reddit,13 ο Μπιλ Γκέϊτς έκανε μια πρόταση η οποία θυμίζει στιγματισμό και έλεγχο των μαζών, μέσω ηλεκτρονικών βάσεων δεδομένων.

Με χρηματοδότηση Μπιλ Γκέϊτς ετοιμάζουν σφράγισμα στο χέρι για όσους εμβολιαστούν για τον κορωνοϊό (upd)


Ανησυχητικές προτάσεις από τον πολυεκατομμυριούχο και …φιλάνθρωπο Μπιλ Γκέϊτς, που παραπέμπουν σε κοινωνίες «μεγάλου αδελφού». Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά στο πως θα πρέπει να καθοριστούν ποιες επιχειρήσεις θα μείνουν ανοικτές και ποιες όχι απάντησε:

«Η ερώτηση στο ποιες επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν ανοικτές και ποιες όχι, είναι δύσκολη. Σίγουρα αυτές που πρέπει να μείνουν ανοικτές είναι των τροφίμων και  της υγείας.

Σίγουρα χρειαζόμαστε νερό πόσιμο, παροχή ενέργειας και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο. Η αλυσίδα παραγωγής για κρίσιμα υλικά, πρέπει να διατηρηθεί. Πολλές είναι οι χώρες που ακόμη εξετάζουν τι πρέπει να μείνει ανοικτό και τι όχι.

Στο τέλος, θα χρειαστούμε αναγκαστικά ψηφιακά πιστοποιητικά για να τα έχουν όσοι έχουν αναρρώσει από τον κορωνοϊό, ή έχουν υποβληθεί σε έλεγχο ή έχουν κάνει το εμβόλιο.» [@Snowden "digital certificates" to track vaccines? What are your thoughts on this? This is from Bill Gates AmA on 3/18 pic.twitter.com/I1k89ilqez— Nathan Knepper (@Knepzzz) March 19, 2020].

Τι εννοούσε όμως ο Μπιλ Γκέϊτς, με την φράση «ψηφιακό πιστοποιητικό»; (Η είδηση δημοσιοποιηθεί στις 24 Δεκεμβρίου του 2019).

Ένα «αόρατο» στο ανθρώπινο μάτι «τατουάζ», το οποίο αποτελείται από μικροσκοπικούς κρυστάλλους και ορατό μόνο στο υπεριώδες φως, πρόκειται να λαμβάνουν όσοι θα εμβολιάζονται. Το «τατουάζ» αυτό προετοιμάζεται από τους ερευνητές του ΜΙΤ, με στόχο να υπάρχει ένα «ιστορικό» για όποιον έχει εμβολιαστεί και ποιον όχι.

Γιατί πρέπει να γίνεται αυτό;

Ο καθηγητής του ΜΙΤ, Kevin McHugh «εξηγεί» ή μάλλον επιχειρεί να δικαιολογήσει την διατυπωθείσα άποψη του Μπιλ Γκέϊτς ως εξής:

«Σε περιοχές όπου τα έγγραφα εμβολιασμού συχνά χάνονται ή σε μέρη όπου η μηχανογράφηση είναι ανύπαρκτη, αυτή η νέα τεχνολογία θα μας επιτρέψει τον γρήγορο και ανώνυμο εντοπισμό του ιστορικού εμβολιασμού, έτσι ώστε κάθε παιδί να είναι εμβολιασμένο».

«Όλως τυχαίως» η έρευνα αυτή, χρηματοδοτήθηκε από το ίδρυμα του Μπίλ και της Μελίντα Γκέϊτς, (Για την ακρίβεια η έρευνα έγινε κατόπιν προσωπικής εντολής του Γκέϊτς).

Σχεδόν τέσσερις μήνες αργότερα, ο Γκέϊτς μιλά για «ψηφιακό πιστοποιητικό» εμβολιασμού που δεν είναι άλλο  από το «τατουάζ» της έρευνας του ΜΙΤ.

 «The invisible 'tattoo' is a pattern made up of tiny semiconducting crystals that reflect light and thus glows under infra-red light. The pattern will be delivered alongside the vaccine into the skin via hi-tech dissolvable microneedles» [https://t.co/jMbIrkyP6OMike Dunsmore (@Canadian Mike101) March 18, 2020].

9//.  Ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ, ο οποίος ήταν στα πρόθυρα «πολύ σημαντικών ευρημάτων» για τον νέο κορωνοϊό, τραυματίστηκε θανάσιμα, με την αστυνομία να εξετάζει τις συνθήκες θανάτου του (Πηγή: CNNi)


Το πτώμα του ερευνητή βοηθού καθηγητή Bing Liu βρέθηκε στο πατρικό του σπίτι, σύμφωνα με την αστυνομία του Πίτσμπουργκ. Έφερε τραύματα στο κεφάλι, τον λαιμό, τον κορμό και τα άκρα, σύμφωνα με την αστυνομία η οποία πιστεύει ότι ένας δεύτερος άνδρας, αγνώστου ταυτότητας, ο οποίος βρέθηκε επίσης νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, πυροβόλησε και σκότωσε τον Liu στο σπίτι του πριν επιστρέψει στο αυτοκίνητό του και θέσει τέλος στην ζωή του, μεταδίδει το CNNi.

Η αστυνομία θεωρεί ότι οι δύο άνδρες γνωρίζονταν μεταξύ τους, ενώ αποκλείει το ενδεχόμενο τα κίνητρα της δολοφονίας να ήταν ρατσιστικά.Το πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την «βαθιά λύπη για τον τραγικό θάνατο του Bing Liu, έναν λαμπρό ερευνητή και θαυμαστό συνάδελφο. Το Πανεπιστήμιο στέλνει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Liu, στους φίλους και τους συναδέλφους του».

«Ο Bing ήταν στα πρόθυρα πολύ σημαντικών ευρημάτων προς την κατανόηση των κυτταρικών μηχανισμών που βρίσκονται πίσω από την μόλυνση του SARS-CoV-2 και της κυτταρικής βάσης των επιπλοκών της», προσθέτουν οι συνάδελφοί του, σε δική τους ανακοίνωση.

Τα μέλη της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου περιγράφουν τον πρώην συνάδελφό τους ως εξαιρετικό ερευνητή και μέντορα, ενώ δεσμεύονται να ολοκληρώσουν την έρευνα του Liu «σε μια προσπάθεια να αποτίσουν φόρο τιμής στην επιστημονική του αριστεία».

 

 

 

Συνεχίζεται









1 Τα βιολογικά όπλα είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που μπορεί να είναι βακτηρίδια, ιοί, μύκητες ή τοξίνες (Άνθρακας, Ευλογιά, Ιός αιμορραγικού πυρετού έμπολα και μαρμπρουκ, Ιός Έμπολα, Πνευμονική πανώλη, Τουλαραιμία, Πυρετός της Λάσσα, κλπ). Τα βιολογικά όπως και τα χημικά όπλα έχουν ονομασθεί από τους ειδικούς «η ατομική βόμβα των φτωχών». Έχουν φοβερά μαζικά  καταστροφικά αποτελέσματα και προκαλούν φόβο στους στρατιωτικούς, διότι προκαλούν οδυνηρούς θανάτους, είναι εύκολο για τον εχθρό ή τους τρομοκράτες, να τα κρύψουν και είναι πολύ δύσκολη έως αδύνατη η άμυνα εναντίον τους.

2 Στον 14ο αιώνα στρατοί που πολιορκούσαν πόλεις έριχναν με καταπέλτες μέσα στα τείχη της πολιορκούμενης πόλης, πτώματα ανθρώπων που πέθαναν από πανώλη, με σκοπό να μεταδώσουν την ασθένεια στους αμυνόμενους.

Στον 17ο και 18ο αιώνα ορισμένοι Ευρωπαίοι έντεχνα μετέδιδαν την ευλογιά και την ιλαρά στους ιθαγενείς Ινδιάνους για να τους εξολοθρεύσουν.

Στον 20ο αιώνα τα βιολογικά και χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν όσον ποτέ άλλοτε. Οι Γερμανοί στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, οι Ιάπωνες στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο στην Κίνα, οι Αμερικανοί στον πόλεμο της Κορέας, οι Σοβιετικοί στο Αφγανιστάν, το Ιράκ εναντίον των Κούρδων, είναι παραδείγματα της πρόσφατης ιστορίας όπου τα καταστροφικά αυτά όπλα χρησιμοποιήθηκαν.

3 Η λέξη «πανδημία» είναι ελληνική, από το παν+δημία και από το αρχαίο ελληνικό όνομα δήμος. Ο δήμος, που αρχικά αναφερόταν στους κατοίκους μιας περιοχής, και ιδιαίτερα στους πλούσιους και ισχυρούς πολίτες που ασκούσαν εξουσία, είναι μια λέξη πανάρχαιη – στα μηκυναϊκά ήταν da-mo. Προέρχεται από την ινδοευρωπαϊκή ρίζα *da που σημαίνει «μοιράζω, διανέμω», που έχει δώσει και άλλες, ενδιαφέρουσες λέξεις, όπως δαπάνη, δασμός και δαίμων.

4 Από το 1348 μέχρι το 1353, η πανδημία της Μαύρης Πανούκλας (ή «Μαύρος Θάνατος»), προερχόμενη από την Ασία, τσάκισε την Ευρώπη. Γύρω στα 150 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, όταν το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού ήταν, πριν από την πανδημία, περίπου 500 εκατομμύρια.

Πηγές:

ABC/Reuters (29 January 2008). «Black death 'discriminated' between victims (ABC News in Science)». Australian Broadcasting Corporation. Ανακτήθηκε στις 3 November 2008.

«Health. De-coding the Black Death». BBC. 3 October 2001. Ανακτήθηκε στις 3 November 2008.

«Black Death's Gene Code Cracked». Wired. 3 October 2001. Ανακτήθηκε στις 12 February 2015.

Μέσα στον 19ον αιώνα, ανέλαβε η χολέρα να μειώσει τον παγκόσμιο πληθυσμό, με δεκάδες εκατομμύρια θύματα, ενώ η τρομακτική πανδημία της Ισπανικής Γρίπης του 1918-1920, σκότωσε περί τα 50 εκατομμύρια ανθρώπους, σχεδόν τους διπλάσιους από όσους πέθαναν στα πεδία των μαχών του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου...

5 Επιδημία και πανδημία, Η Εφημερίδα των Συντακτών – efsyn, www.efsyn.grnisides› 257573_epidimia-kai-pandimia, 29 Αυγ 2020.

6 A search for a missing son... and a toxic mystery that threatens the globe. The Eyes of Darkness is a gripping thriller of a mother's search for her son that unlocks deadly secrets, from bestselling author Dean Koontz. Perfect for fans of Stephen King and Richard Laymon.

'Dean Koontz is a prose stylist whose lyricism heightens malevolence and tension. [He creates] characters of unusual richness and depth' (The Seattle Times )

«It's a year since Tina Evans lost her little boy Danny in a tragic accident, a year since she began the painful process of trying to rebuild her life. Then a shattering message appears on the blackboard in Danny's old room: NOT DEAD…..».

Το βιβλίο πωλείται σε ιστοσελίδες, π.χ.  AMAZON, https://www.amazon. co.uk/dp/ B009W32Z1I/ref= rdr_kindle_ext_tmbΥπάρχει και ελεύθερο. Μπορείτε να το κατεβάσετε από  e-book με 1,99 ευρω από "KOBO BOOKS- ΚΑΝΑΔΑΣ [(https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/87567800_2587050951530276_3952144612751048704_n.jpg?_nc_cat=103&_nc_ohc=OaI4rPKIERAAX-V6JKV&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=f44a8374ec5ffdb9c74c4c42d29718b8&oe=5EF72D69&dl=1

7 «Κορονοϊός: Μύθοι, αλήθειες και η Ελλάδα…», Δρ Γεώργιος Μούρτος, Επίτιμος καθηγητής Στρατηγικής του Βρετανικού Πανεπιστημίου Plymouth, Σύμβουλος Σπουδών στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, 8 Μαΐου 2020.

8 Στο πρόγραμμα αυτό, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα “Stanton”, πρωτοστατεί η Ένωση Ιστορικών ΗΠΑ, εν αντιθέσει με τους ομολόγους τους στην Ελλάδα, οι οποίοι πρωτοστατούν στον εθνομηδενισμό και προτιμούνται για την πλήρωση καίριων θέσεων στην εκπαίδευση και την διοίκηση απ’ όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

Ο σκοπός της Ομάδας “Β” θα είναι η ακτινογράφηση των αποφάσεων των ειδικών της υγείας (Ομάδα “Α”), ώστε τα κέντρα αποφάσεων να έχουν την πλήρη εικόνα για να υιοθετήσουν πολιτικές με μακροδυναμική προοπτική. Βεβαίως, μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου έχει καταργηθεί κάθε έννοια αξιολογήσεως και έχει εθιστεί στους μονόδρομους, στους φλύαρους φετφάδες των συνταγματολόγων και των οικονομολογούντων, καθώς και στις αναφομοίωτες μεταπρατικές ιδέες, η πρόταση φαντάζει ουτοπική, γι’ αυτό το όλο θέμα θεωρείται αμιγώς ιατρικό και παραπέμφτηκε στην αποκλειστική αρμοδιότητα ενός πανεπιστημιακού γιατρού και της ομάδας του, καθώς και ενός πρώην δημάρχου για την εφαρμογή αυστηρών κατασταλτικών μέτρων.

10 Ο Τζωρτζ Σόρος (George Soros), που γεννήθηκε στις12 Αυγούστου 1930 με το πραγματικό όνομα Γκυόργκυ Σβαρτς (György Schwartz) είναι Ουγγροαμερικανοεβραίος κερδοσκόπος, επενδυτής, επιχειρηματίας, και χρηματοδότης πολλών ιδρυμάτων αμφιλεγόμενης ή καταστροφικής για την ανθρωπότητα, αποστολής. Κέρδισε φήμη ως ο «άνθρωπος που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας», αφού κατάφερε να αποκομίσει κέρδος 1 δισ. δολαρίων κατά την κρίση του νομίσματος του Ηνωμένου Βασιλείου το 1992.

11 Secret Intelligence Service…Η Μυστική Υπηρεσία Πληροφοριών, γνωστή και ως MI6, είναι η μυστική υπηρεσία πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου, που δίνει την δυνατότητα στη βρετανική κυβέρνηση να μπορεί μυστικά να προωθεί και να υπερασπίζεται την εθνική ασφάλεια και την οικονομική ευρωστία της.

12 Pronews, 20/03/2020 - 01:12 Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2020 - 01:48

[13] Το Reddit είναι αμερικανική ιστοσελίδα συγκέντρωσης ειδήσεων, περιεχομένου και συζητήσεως. Εγγεγραμμένα μέλη υποβάλλουν περιεχόμενο στην ιστοσελίδα, όπως εικόνες, συνδέσμους, κείμενα, τα οποία συζητούνται με άλλους χρήστες. Επίσης οι χρήστες ψηφίζουν υπέρ ή κατά των δημοσιεύσεων. Ίδρυση: 23 Ιουνίου 2005, Μέντφορντ  Μασσαχουσέτη, ΗΠΑ…Διευθύνων σύμβουλος: Στηβ Χάφμαν (10 Ιουλ 2015)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου