Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (1974). ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;

 

ΜΕΡΟΣ 14ο

7. Τα γεγονότα από ανακηρύξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας μέχρι την Τουρκική εισβολή το 1974 (Συνέχεια 13ου μέρους).
γ. Ο μύθος του Πολυτεχνείου-17 Νοεμβρίου 19731
Τον Νοέμβριο 1973, ο Παπαδόπουλος που προετοίμαζε νομοσχέδιον για την δημιουργία πολιτικών κομμάτων και διεξαγωγή δημοκρατικών εκλογών, ανατρέπεται. Ο ανατροπέας Συνταγματάρχης Ιωαννίδης κηρύσσει μία ιδιόμορφον δικτατορία, προετοιμάζοντας, με την έγκριση των Αμερικανών, το άφρον «πραξικόπημα», μετά τις διαβεβαιώσεις που είχε λάβει απ’ αυτούς, ότι την ανατροπή του Μακαρίου θα ακολουθούσε η ανακήρυξη της Ενώσεως της Κύπρου με την Ελλάδα!!!
Την νύχτα της 14ης Νοεμβρίου 1973, ο Ισραηλινός στρατηγός Μοσέ Νταγιάν έφτασε στις Αθήνες. Εγκαταστάθηκε στο σπίτι του γαμπρού του Δημ. Ιωαννίδη, του Iουδαίου γιατρού Ζακ Αλαζράκη. Από εκεί έστειλε μήνυμα στον Ιωαννίδη να είναι έτοιμος. «Η ώρα έφθασε. Όλα είναι έτοιμα». Την επομένη, 15 Νοεμβρίου, το γιώτ «Απόλλων» που ανήκε σε εταιρεία OTC2, η οποία ήταν ιδιοκτησία της CIA, έφθασε στον Πειραιά. Το γιώτ, πριν την μετατροπή του, ήταν μονάδα του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, ήταν εξοπλισμένο με πανίσχυρο ασύρματο, τέλεια εργαστήρια και αναρίθμητους φακέλους. Είκοσι καταδρομείς συμπλήρωναν το ειδικό πλήρωμα του σκάφους. Από τον Πειραιά έπλευσε προς τα ανοιχτά του Σουνίου, όπου καί ναυλοχούσε ανενόχλητο.
Στο μεταξύ ο Νταγιάν έκανε τις ανάλογες επαφές του με Έλληνες πολίτες για την υπόθεση του Πολυτεχνείου. Η κύρια επαφή του Νταγιάν, εκτός από τους Ιωαννίδη – Αραπάκη – Μπονάνο, ήταν με τον Γιάγκο Πεσματζόγλου, ο οποίος τότε ήταν μέλος της λέσχης Μπίλντενμπεργκ που εκπροσωπούσε την Ελλάδα. Είχε αναλάβει το πολιτικό σκέλος της εξεγέρσεως του Πολυτεχνείου.
Ήταν ο ενδιάμεσος μεταξύ των επικεφαλής των φοιτητών, του στρατηγού Νταγιάν και της λέσχης Μπίλντενμπεργκ.  

 Ο Πεσματζόγλου είχε άμεση επαφή, κυρίως μέ τρία πρόσωπα, από τους φοιτητές της εξεγέρσεως. «Η μία, αναφέρει ο Στριγγάς, είναι σήμερα αρχηγός αριστερού κόματος» (χωρίς να το γράφει ο Στριγγάς, φωτογραφίζει την Μαρία Δαμανάκη που τότε ήταν αρχηγός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ)3 και οι άλλοι δύο στελέχη και Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως (χωρίς να το γράφει ο Στριγγάς φωτογραφίζει τον Κώστα Λαλιώτη και τον Στέφανο Τζουμάκα).
Τα χαράματα της 16ης Νοεμβρίου, έφθασαν εκατοντάδες καταδρομείς από τις Βρυξέλλες, με εντολή να συμμετάσχουν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Όλοι μεταφέρθηκαν από την βάση του Ελληνικού στην Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, στο Πεδίο του Άρεως. Τους μοιράσθηκαν Ελληνικές στρατιωτικές και αστυνομικές στολές και περίμεναν διαταγή να επέμβουν. Εκτός από όπλα, είχαν στην κατοχή τους ασύρματο, συντονισμένο με εκείνον του γιώτ «Απόλλων», απ’ όπου περίμεναν την διαταγή για επέμβαση.
Ο στρατιωτικός που είχε αναλάβει την εποπτεία όλων των ανδρών, ήταν ο υποστράτηγος Χουήζερ του ΝΑΤΟ, αλλά και έμπιστος της Τριμερούς Επιτροπής. Την νύχτα της 16ης Νοεμβρίου, οι καταδρομείς του ΝΑΤΟ διατάχτηκαν από τον υποστράτηγο Χουήζερ, να ακροβολιστούν στο Πεδίο του Άρεως και τους γύρω χώρους και να περιμένουν διαταγές. Οι είκοσι καταδρομείς που περίμεναν στο γιώτ, διατάχτηκαν να πάνε με λέμβους στην στεριά, να καταλάβουν το σπίτι του Γεώργιου Παπαδόπουλου, να κόψουν τα τηλέφωνα του και να απαγορεύσουν στον «δικτάτορα» κάθε επαφή με τον έξω κόσμο. Να συνεννοηθούν μετά με τους «Έλληνες» «συναδέλφους» τους και να περιμένουν διαταγή, για να αποχωρήσουν. (Οι είκοσι κομάντος είχαν ντυθεί με Ελληνικές στρατιωτικές στολές).
Όταν νύχτωσε, οι καταδρομείς έφθασαν στην ακτή και από εκεί με στρατιωτικά jeep (τζιπ) κατευθύνθηκαν προς το σπίτι του Παπαδόπουλου. Οι άλλοι έφυγαν «καθ’ ομάδες» από την Γεωγραφική Υπηρεσία καί ακροβολίστηκαν στο Πεδίο του Άρεως. Αργότερα, όταν το τανκ έσπασε την πόρτα του Πολυτεχνείου, άλλοι πράκτορες της CIA και Μοσάντ, βρίσκονταν ήδη μέσα.
Μία σημαντική λεπτομέρεια: Το άρμα μάχης  που έσπασε την πόρτα του Πολυτεχνείου, ουδέποτε εισήλθε εντός του προαυλίου χώρου. Το σχετικό βίντεο που προβάλλεται κάθε χρόνο σταματά σ’ αυτό το σημείο. Κατά τις επετείους της «εξεγέρσεως» όμως, οι θρασύτατοι αρχιψευταράδες δημοσιογράφοι και καθεστωτικοί ομιλητές, κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς που έλιωσε το άρμα κατά την είσοδόν του στο πολυτεχνείο!!!
Στις εφιαλτικές στιγμές που ακολούθησαν οι Νατοϊκοί καταδρομείς χτυπούσαν αδιάκριτα. Ακροβολισμένοι εδολοφόνησαν εν ψυχρώ ανυποψίαστους Έλληνες πολίτες, από διάφορες θέσεις πέριξ και μακράν του Πολυτεχνείου. Αργότερα ανασυντάχθηκαν και όπως είχαν έρθει, έφυγαν αθόρυβα. Σε μία ώρα απογειώνονταν από την βάση του Ελληνικού, με προορισμό τις Βρυξέλλες. Το ίδιο έγινε και με τους είκοσι. Διατάχθηκαν να επιστρέψουν στο γιώτ. Ξημερώματα στις 18 Νοεμβρίου 1973, το γιώτ «Απόλλων», έπλεε ανοιχτά, με προορισμό την Βαρκελώνη.
Ο στρατηγός Νταγιάν, αφού ενέκρινε τον κατάλογο των νέων υπουργών της κυβερνήσεως του Ιωαννίδη, τακτοποίησε και άλλες μικρές λεπτομέρειες και ανεχώρησε αθόρυβα για το Ισραήλ από όπου είχε έρθει. Οι τρείς πρωταγωνιστές του Πολυτεχνείου (οι δύο «κύριοι» και η «κυρία»),  «συνελήφθησαν» από άνδρες της Ασφάλειας και εφυγαδεύθησαν για λόγους ασφαλείας.
Πριν την επέμβαση του άρματος(τανκ) όμως, ένα αυτοκίνητο με συμβατικούς αριθμούς της Αμερικανικής Πρεσβείας και φιμέ τζάμια, νωρίς το βράδυ της 16ης Νοεμβρίου, τους παρέλαβε από την πόρτα του Πολυτεχνείου που βλέπει προς την Στουρνάρη και τους μετέφερε στην πρεσβεία, στο γραφείο του σταθμάρχη της CIA. Μετά από μισή ώρα συζητήσεων και «διαβουλεύσεων», το ίδιο αυτοκίνητο τους μετέφερε πάλι πίσω. Όταν επανήλθαν στο κτίριο του Πολυτεχνείου, μετά από λίγα λεπτά το τανκ έσπαζε την πόρτα.
 
 Παρατηρήσατε με προσοχή το πρωτοσέλιδο των "ΝΕΩΝ" του αλήστου μνήμης Λαμπράκη που ήταν μυημένος στο «κόλπο» του Πολυτεχνείου. Μία μόλις ημέρα (!!!) μετά τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, ανακοινώνει νεκρούς και οδομαχίες ενώ υπήρξε αναίμακτη και συντεταγμένη έξοδος των φοιτητών, επέμβαση αρμάτων μάχης ενώ εκινήθη ένα μόνον άρμα που απλώς έσπασε την εξώπορτα του Πολυτεχνείου, καθώς και την "ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ", επειδή "πιέζεται από φίλους του"!!!
Από τότε "ζέσταιναν" την επιστροφή του αυτοεξόριστου «Εθνάρχη» Καραμανλή-Τριανταφυλλίδη!
Ο συγγραφέας Κυριάκος Ι. Διακογιάννης σε βιβλίο του αναφέρεται σε αποκαλυπτικό διάλογο μεταξύ του Jean-Jacques Servan-Schreiber και του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Ο Ιουδαιοταλμουδιστής-Σιωνιστής Schreiber, πράκτορας της Μοσάντ, είχε έρθει από την Γαλλία στην Ελλάδα για να πάρει μαζί του τον γνωστό μουσικοσυνθέτη και αντιστασιακό εκείνης της εποχής Μίκη Θεοδωράκη.4

Σρέϊμπερ προς Γεώργιο Παπαδόπουλο: "Κύριε Πρόεδρε όπως γνωρίζετε ήδη βρίσκομαι στην Ελλάδα για να συναντήσω τον Έλληνα μουσικοσυνθέτη κ. Μίκη Θεοδωράκη και να τον πάρω με το αεροπλάνο μου."

Διακογιάννης: "Το ίδιο βράδυ στο σπίτι βρίσκεται όρθιος κοντά στην συσκευή της τηλεόρασης. Γυρνάει το κουμπί και βλέπουμε στον δέκτη το αεροδρόμιο του Μπουρζέ, το αεροπλάνο του Jean-Jacques Servan-Schreiber, να προσγειώνεται, την πόρτα του να ανοίγει και τον Μίκη Θεοδωράκη να πατάει στο ελεύθερο Γαλλικό έδαφος, την Μελίνα Μερκούρη να τον αγκαλιάζει το πλήθος των Ελλήνων αυτοεξόριστων να συνωστίζεται ποιος θα του πρωτοσφίξει το χέρι."

Μήπως καταλάβατε τώρα συνέλληνες και αδελφοί Κύπριοι, γιατί ΔΕΝ πρόκειται να ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου;

Γιατί οι Ιουδαίοι διαφόρων νέων εθνικοτήτων κυρίως Βρετανοί και Γερμανοί, έχουν αγοράσει όλα τα ακίνητα της κατεχόμενης Κύπρου;

Γιατί η προδοσία της Κύπρου προέρχεται από άλλη μήτρα και όχι από το καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967, όπως πιστεύουν κάποιοι, δυστυχώς ακόμα και σήμερα στην Ελλάδα και την Κύπρο; 

Το γεγονός ότι στην προδοσία της Κύπρου ενεπλάκη εν αγνοία του, ο ανοήμων, ευκολόπιστος, και άβουλος Ιωαννίδης, ένας ζηλαίος και χωρίς ιδεολογικά ερείσματα «εθνικιστής», την ανοητία του οποίου εξεμεταλλεύθησαν οι Αγγλοαμερικανοί και οι φίλοι τους Ισραηλινοί, αυτό ΔΕΝ σημαίνει συμμετοχή των πρωτεργατών της 21ης Απριλίου στο Εθνικό έγκλημα του 1974. Ένα έγκλημα που είχε σχεδιαστεί δεκαετίες πριν, στα άδυτα των Αγγλοαμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, με την έγκριση και πλήρη γνώση κορυφαίων Ελλαδιτών πολιτικών και στρατιωτικών, αυτοπροσδιορισθέντων μεταπολιτευτικώς, ως «αντιχουντικών», «δημοκρατικών» και «αντιστασιακών».

Άλλωστε οι πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου, με επικεφαλής τον Γ. Παπαδόπουλον, είχαν ανατραπεί από τον Ιωαννίδη τον Νοέμβριο του 1973. Στο πρόσωπο του Ιωαννίδη οι αληθινοί πραξικοπηματίες και εθνικοί μειοδότες-προδότες, βρήκαν το ιδανικό εξιλαστήριο θύμα για να ξεπλύνουν τις δικές τους «εθνικές προδοσίες» και τους δικούς τους ανθελληνικούς «βρώμους».

Το ότι ο Ιωαννίδης εμπλακείς επί δεκαετίες στα «γρανάζια» των  αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, δεν αντελήφθη ότι οι Αγγλοαμερικανοί ήσαν οι πρωτεργάτες του σχεδίου της διχοτομήσεως της Κύπρου και πίστεψε πως με την δολοφονία του Μακαρίου θα εκηρύσσετο αμέσως η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, όπως του υπεσχέθησαν οι Αμερικανοί, δεικνύει το απαράδεκτο για στρατιωτικό, επίπεδο επιπολαιότητος και αφροσύνης καθώς και τον χαμηλό δείκτη νοημοσύνης του.

Εάν όλα αυτά δεν τα έχετε αντιληφθεί ακόμη, συνεχίζουμε μέχρις ότου πεισθείτε αυτοβούλως…

 

 

Συνεχίζεται




1 Αθανάσιος Στριγγάς, «Παγκόσμιοι Εντολοδότες», Εκδόσεις Νέα θέσις, Αθήνα 1993, σελ. 539 ---Πηγή: http://www.scribd.com/doc/110993347/  --- Κυριάκου Ι. Διακογιάννη,  "Γράμμα στον Σιωνιστή Χασάπη Μπούς," σελ. 138.

2 Εταιρείες εξωχρηματιστηριακών συναλλαγών ή Over-the-counter (OTC), είναι εκείνες που πραγματοποιούν συναλλαγές χρηματοπιστωτικών μέσων, όπως μετοχές, ομόλογα, παράγωγα κι άλλα στοιχεία Ενεργητικού, τα οποία διαπραγματεύονται μέσω ενός δικτύου αντιπροσώπων και όχι μέσω μιας κεντρικής, επίσημης πλατφόρμας όπως το Χρηματιστήριο.

3 Η Μαρία Δαμανάκη μετά την πτώση του Απριλιανού καθεστώτος εξελέγη βουλευτής, αρχικά του ΚΚΕ (1977, 1981, 1985) και εν συνεχεία με τον Συνασπισμό (Ιούνιος και Νοέμβριος 1989, 90, 93, 96, 2000). Το 1991 έγινε πρόεδρος του ΣΥΝ και ήταν η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα.

 4 Κυριάκου Ι. Διακογιάννη με τίτλο "Γράμμα στον Σιωνιστή Χασάπη Μπούς" σελ. 138.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου