Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (1974). ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΕΙΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ;


 ΜΕΡΟΣ 19ο

12.       Διαπιστώσεις- Τελικά Συμπεράσματα



1o/ Όλα τα συνοπτικώς προαναφερθέντα, συνιστούν τον ΑΝΤΙΛΟΓΟΝ, στον ακατάσχετον μονόλογον του Συστήματος για τα γεγονότα που συνέβησαν στην Κύπρο από το 1950 μέχρι το 1974, ιδιαιτέρως για εκείνα του πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής,  για τα οποία παραληρούν κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο, oι ανθρωπίσκοι και τα παπαγαλάκια του Συστήματος..
Τα γεγονότα του 1974 συνεδέθησαν με το παρελθόν, εγγύς και απώτερον, διότι αφορούν στην ιστορική συνέχεια του ιδίου θέματος: Τους διαχρονικούς απελευθερωτικούς αγώνες των Κυπρίων αδελφών μας για αυτοδιάθεση και Ένωση της Κύπρου με την Μητέρα-Ελλάδα.
2o/ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, υπερασπιστικό δικαίωμα για τους κατηγορουμένους στρατιωτικούς ως δήθεν, υπευθύνους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που δίδεται ακόμη και σε εγκληματίες, αφαιρέθηκε….δημοκρατικώτατα, εφ’ όρου ζωής, από τους ιερουργούς του Συστήματος. Έτσι δεν ακούσθηκε ποτέ Ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ, στις προηγούμενες  θλιβερές επετείους για την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Ούτε πρόκειται να ακουσθεί στο μέλλον.
Αναγκασθήκαμε να τον παρουσιάσουμε, ως έχοντες ιεράν υποχρέωση και  άγραφο δικαίωμα, για να υπερασπισθούμε την μνήμη των πεσόντων  στις μάχες κατά των Τούρκων εισβολέων αλλά και εις μνήμην ΟΛΩΝ των Ελλήνων πατριωτών που έπεσαν στους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού από το 1878 μέχρι το 1974.
3o/ Αυτός ο ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ-σύνοψη ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ, που παρουσιάσαμε με αποδεικτικά στοιχεία από ανοικτές πηγές ή απόρρητα έγγραφα που εδόθησαν στην δημοσιότητα μετά από δεκαετίες, επέχει και θέση αφ’ ενός μεν ενημερώσεως των Ελλήνων αφ’ ετέρου δε απαντήσεως στην συνομοταξία των εντολοδόχων συντακτών-συγγραφέων των βιβλίων της συμβατικής ιστορίας των Δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και Λυκείων τόσον της μητρός Ελλάδος όσον και της Ελληνικής Κύπρου.
4ο/ Προς αποφυγήν της Ενώσεως ή της Αυτοδιαθέσεως,  αναφαιρέτου δικαιώματος του Κυπριακού Ελληνισμού, σχεδιάσθηκε στα σκοτεινά δώματα των Αγγλοαμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, η Διχοτόμηση και πραγματοποιήθηκε η τουρκική εισβολή, με τις ευλογίες των Αγγλο-αμερικανών και την επίβλεψη-προστασία του ΝΑΤΟ (εφαρμογή εναλλακτικού σχεδίου), στην περίπτωση που οι Τουρκικές επιχειρήσεις Αττίλας-1 και Αττίλας-2 το 1974, δεν εξελλίσοντο συμφώνως με τα προβλεπόμενα από το αρχικό σχέδιο!
Η πολιτική της Βρετανίας ήταν και παραμένει διχοτομική για το νησί ως τελική λύση, όπως επιθυμούσε από το 1955 η Τουρκία και όπως υποσχέθηκαν στην Τουρκία με την δήλωσή τους της 19ης Δεκεμβρίου 1956 από την Βουλή των Κοινοτήτων, βάσει των μυστικών συμφωνιών που έκανε στην Κωνσταντινούπολη ο Βρετανός υπουργός Αποικιών με την τουρκική κυβέρνηση στις 16 Δεκεμβρίου 1956.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Ηνωμένου Βασιλείου στα Ηνωμένα Έθνη, Pierson Dixon, με επιστολή του προς τον Sir William Hayter του Φόρεϊν Όφις στις 21 Ιουνίου 1957, σημείωνε μεταξύ άλλων:
«... Νιώθω υποχρεωμένος να προειδοποιήσω ότι η πολιτική διχοτόμησης στην Κύπρο πιθανότατα να αντιμετωπίσει δυσκολίες, εκτός και αν εξασφαλίσουμε την εκ των προτέρων συμφωνία των Αμερικανών ότι θα μας υποστηρίξουν πλήρως».
Τελικώς οι Βρετανοί αφού εξασφάλισαν την πλήρη υποστήριξη των Αμερικανών, άρχισαν να συντάσσουν από κοινού με τους Αμερικανούς, το σχέδιο μελλοντικής διχοτομήσεως της Κύπρου, με την συμφωνία-συμμετοχή-συνενοχή των …δημοκρατικών κυβερνήσεων Ελλάδος και Τουρκίας.
5ο/ Τον Ιούλιο του 1974 έγινε απρόκλητη και ένοπλη τουρκική εισβολή σε τμήμα εδάφους του Ελληνικού Έθνους με ορατή την απειλή σφαγής των Ελλήνων της Κύπρου. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που ευρίσκοντο στην Κύπρο έπρεπε να αντιδράσουν αμέσως. Επεβάλλετο να υπεραμυνθούν του πατρίου εδάφους.
Αυτό έκαναν οι Έλληνες στρατιωτικοί! Υπερασπίσθηκαν το πάτριον έδαφος από την βαρβαρική εισβολή με την βοήθεια των Ελλήνων πολιτών (Ελλαδιτών και Κυπρίων).
Όσοι Έλληνες στρατιωτικοί (Αξιωματικοί, υπαξιωματικοί, οπλίτες) προέβαλαν το 1974 τα στήθη τους κατά του Τούρκου εισβολέως ήσαν γνήσιοι Έλληνες μαχητές, πιστοί στον όρκο τους, άξια τέκνα της πατρίδος που υπήκουσαν αμέσως στην εντολή των αρχαίων προγόνων τους και εις το εθνικόν δόγμα: «Εἷς οἰωνὸς ἄριστος, ἀμύνεσθαι περὶ πάτρης».
6ο/ Τα προηγηθέντα της Τουρκικής εισβολής και τα περί πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου, έχουν νόημα και αξία να συζητηθούν/ διερευνηθούν/αναλυθούν, εφ’ όσον ανοιγεί πρώτα ο αληθινός φάκελος της Κύπρου.
Η έρευνα των προηγηθέντων της εισβολής, πρέπει να συνδυαστεί με την μελέτη των αρχείων του ΕΑΤ/ΕΣΑ, από την οποία θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τους πραγματικούς ενόχους της Κυπριακής τραγωδίας, τους αναγκαίους συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς (πολλοί απ’ αυτούς δεν βρίσκονται στην ζωή).
Οι Ελλαδίτες εξουσιαστές όμως, ισχυρίζονται ότι τα αρχεία έχουν καταστραφεί.
Γιατί να έχουν καταστραφεί; O ισχυρισμός τους είναι αβάσιμος και ύποπτος, αφού βάσει της κειμένης νομοθεσίας τα αρχεία όλων των στρατιωτικών Μονάδων (ενεργών, επιστρατευομένων και καταργηθεισών όπως το ΕΑΤ/ΕΣΑ) βρίσκονται στην Υ.Σ.Α. (Υπηρεσία Στρατιωτικών αρχείων). Εκεί θα έπρεπε να βρίσκεται και ο φάκελος της Κύπρου.
Εάν λένε την αλήθεια, περί καταστροφής των αρχείων, έχουν διαπράξει παρανομία με βάσιμες ενδείξεις για συγκάλυψη εγκλημάτων κατά του έθνους.
Εάν ψεύδονται και τα αρχεία υπάρχουν, κάτι που πιστεύουμε ότι συμβαίνει, γιατί δεν τα δημοσιεύουν αφού έχουν παρέλθει 40 και πλέον έτη από τα προηγηθέντα της Τουρκικής εισβολής;
Μήπως κάποιοι ζώντες ή απόγονοι τεθνεώτων, τρέμουν από τα υπάρχοντα αποδεικτικά στοιχεία; Μήπως δεν αντέχουν στην ιδέα και μόνον, ότι μπορεί να αποκαλυφθούν συνομιλίες, συμφωνίες μεταξύ ψευτο-αντιστασιακών και «αντιχουντικών» μεταπολιτευτικώς, με ανώτατα στελέχη του Απριλιανού καθεστώτος;
Μήπως πολλοί τρέμουν ότι πιθανώς να έλθουν στο φως απίστευτα πράγματα όχι μόνον για την Κυπριακή τραγωδία αλλά και για τα προηγηθέντα όπως, τα αίτια της ανατροπής του Γεωργίου Παπαδοπούλου και τα γεγονότα της 17ης Νοεμβρίου 1973 (Πολυτεχνείο);
Εμείς πιστεύομεν ότι ισχύει το δεύτερον (τα αρχεία υπάρχουν σε ειδικώς φυλασσόμενο επί 24ώρου βάσεως δώμα) αλλά δεν τα εγγίζουν, δεν τα δημοσιεύουν, διότι αν διαταχθεί δικαστική έρευνα, τα συμπεράσματα της ερεύνης (ιστορικόν-αιτιολογικόν-αποφαντικόν του πορίσματος) θα ισοδυναμούν με το αποτέλεσμα πυρηνικής εκρήξεως. Από την ισχύ μιας τέτοιας «εκρήξεως» είναι βέβαιον ότι θα γκρεμιστούν ακόμη και αγάλματα «λαοπρόβλητων» πολιτικών ηγετών και θα «ανοίξουν μνήματα» εθναρχών, σωτήρων και ψευτοπατριωτών σε Ελλάδα και Κύπρο.
7ο Εάν οι σημερινοί εξουσιαστές πιστεύουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, την δημοκρατία, την ελευθερία και την διαφάνεια, όπως διακηρύττουν, εάν είναι πατριώτες, όπως ισχυρίζονται, ας τολμήσουν να ανοίξουν τον φάκελο της Κύπρου.
Το άνοιγμα του φακέλου αποτελεί Εθνική και Ηθική επιταγή.
Μόνον οι ένοχοι και συνένοχοι έχουν λόγους να τον κρατούν ερμητικώς κλειστόν. 
8ο Οι στρατιωτικοί, το 1974 ούτε εγνώριζαν τις μυστικές συμφωνίες των προηγουμένων κυβερνήσεων (δεκαετίας του’ 50 και εντεύθεν) Ελλάδος, Τουρκίας, ΗΠΑ και Μεγ. Βρετανίας, για το Κυπριακό, (πως θα μπορούσαν άλλωστε, πολλοί από αυτούς ήσαν αγέννητοι ή νήπια), ούτε μπορούσαν να φαντασθούν ότι η Τουρκική εισβολή ήταν «συμπεφωνημένη» από ΟΛΟΥΣ.
9ο Όσοι Έλληνες πολίτες (Έλλαδίτες-Κύπριοι) συμμετείχαν ενεργώς σ’ εκείνον τον Εθνικό αγώνα, συμπολέμησαν με τις ένοπλες δυνάμεις μας, ήσαν γνήσιοι Έλληνες, άξια τέκνα της Πατρίδος, αφού ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα της ιστορίας και των προγόνων τους.
Ο Λουκάς Λιγδής, γέροντας πατέρας του καταδρομέα Χρήστου Λιγδή της Α' και 35 Μοίρας Καταδρομών, ξαπλωμένος κατά γης, να κλαίει για τον γιο του, που σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974. Τύμβος Μακεδονίτισσας, Λευκωσία, 1984
10ο Ανάξια τέκνα, όμως, ριψάσπιδες, προδότες, επιλήσμονες της αποστολής τους και αρνητές της εθνικής τους ταυτότητος, απεδείχθησαν όλοι εκείνοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του στρατιωτικού καθεστώτος, του μεταβατικού τοιούτου και της μεταπολιτεύσεως οι οποίοι:
•Αντί να διατάξουν πυρ κατά του εισβολέως συνιστούσαν αυτοσυγκράτηση ή έλεγαν ότι ο εχθρός πραγματοποιεί άσκηση.

 Το τηλεγράφημα που εστάλη στο υπουργείο Εξωτερικών από την κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα την νύχτα της Παρασκευής 19 Ιουλίου 1974. Το σήμα φέρει διαβάθμιση «Άκρως Απόρρητο-Ειδικού Χειρισμού» και μεταβιβάζει πληροφορίες του κλιμακίου της ΚΥΠ, σύμφωνα με το οποίο το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) έχει αναγνωρίσει 5 τουρκικά πλοία που πλέουν σε απόσταση 12 μιλίων βόρεια του Ακρωτηρίου Αποστόλου Ανδρέα και 10 αποβατικά σκάφη που ακολουθούν από μεγαλύτερη απόσταση. Χαρακτηριστική είναι η τελευταία φράση «(το) ΓΕΕΦ δεν ανησυχεί».
•Διέτασσαν αποχώρηση των τμημάτων από τις θέσεις μάχης πριν εμφανισθεί ο εχθρός, όπως έγινε στην περίπτωση της Αμμοχώστου, την οποίαν εγκατέλειψαν-παρέδωσαν αμαχητί στους  μογγολογενείς Τούρκους!
•Έδωσαν εντολή επιστροφής σε ελληνικά πολεμικά πλοία που έπλεαν προς την Κύπρο και σε δύο υπερσύγχρονα, τότε, Ελληνικά υποβρύχια που είχαν στο στόχαστρό τους τα Τουρκικά αποβατικά σκάφη.
•Εδήλωσαν ότι η Κύπρος είναι μακράν και αδυνατούν να υποστηρίξουν τον μαχόμενο κατά του Αττίλα Ελληνισμό, όταν η ιστορία έχει καταγράψει ότι ο Παυσανίας και ο Κίμων τον 5ον π.Χ. αιώνα έσπευσαν με τριήρεις από την Αθήνα στην Κύπρο για να εκδιώξουν τους τότε βαρβάρους κατακτητές της Ελληνικής Μεγαλονήσου.
•Προέβησαν με το πρόσχημα της «αποχουντοποίησης» και του «εκδημοκρατισμού» σε δολοφονίες (Ευάγγελος Μάλλιος, 14 Δεκ. 1976 - Πέτρος Μπάμπαλης, 31 Ιαν. 1979, δια των ελεγχομένων από το Σύστημα τρομοκρατικών οργανώσεων 17Ν, ΕΛΑ, Ιούνης 78, κ.α.) και σε πογκρόμ διώξεων εναντίον χιλιάδων αξιωματικών και στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων-Σωμάτων Ασφαλείας, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση Ε.Δ. και Σ.Α. και την σταδιακή απώλεια της στρατιωτικής υπεροχής και κυριαρχίας μας έναντι των Τούρκων.
•Άφησαν ανενόχλητους τους Τούρκους να διευρύνουν το αρχικό προγεφύρωμα του 4% επί του Κυπριακού εδάφους σε  36% κατά τον δεύτερο γύρο (14-16 Αυγ.) καίτοι υπήρχε τότε, υπεροχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τόσον στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, όσο και στο θαλάσσιο του Ενιαίου Αμυντικού χώρου Ελλάδος-Κύπρου.
Επίσης ανάξια τέκνα της Πατρίδος, επίορκοι, νεογενίτσαροι, απεδείχθησαν όλοι εκείνοι που ενώ οι Έλληνες πολεμούσαν τους Μογγολογενείς Τούρκους εισβολείς στην Κύπρο, ελάμβαναν αποφάσεις (πολιτικές-στρατιωτικές) όχι στις αίθουσες επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΓΕΑ-ΓΕΝ, αλλά σε οικίες Αμερικανών αξιωματούχων στις Αθήνες ή επέτρεπαν κατά τις κυβερνητικές συσκέψεις  να συμμετέχουν σ’ αυτές και οι εδώ Αμερικανοί διπλωμάτες ή «σύνδεσμοι», ως επιδιαιτητές, παρατηρητές ή «προστάτες», δήθεν, των Εθνικών μας συμφερόντων.
11ο Δυστυχώς ο γνήσιος φάκελος της Κύπρου παραμένει κλειστός. Το Σύστημα εφρόντισε να συντάξει δύο άλλους φακέλους, σε Ελλάδα και Κύπρο, για παραπλάνηση και συγκάλυψη των πραγματικών γεγονότων και υπευθύνων της εθνικής συμφοράς, με αποτέλεσμα οι κυριώτεροι από τους ενόχους της Κυπριακής τραγωδίας, να παραμείνουν μέχρι τον θάνατό τους άγνωστοι ή όσοι  από τους επιζώντες είναι όντως υπεύθυνοι, να παραμένουν ακόμη στο απυρόβλητο, διότι:
•Τους προστατεύει επιμελώς το Σύστημα, που υπηρέτησαν, τότε, υπηρετούν και σήμερα παντοιοτρόπως, οι ίδιοι, τα τέκνα τους, οι συγγενείς τους ή οι πνευματικοί-ιδεολογικοί τους απόγονοι.
•Αντάλλαξαν την συμμετοχή τους σε προδοτικές/αντεθνικές ενέργειες, κατά την διάρκεια των τραγικών εκείνων ημερών του 1974, με την φυσική τους προστασία και την πολιτική τους ανέλιξη.
Αυτούς δεν πρόκειται να τους μάθει ο Ελληνικός λαός γιατί οι εξουσιαστές κρατούν επτασφράγιστο τον γνήσιο φάκελο της Κύπρου και δεν προτίθενται να τον ανοίξουν. Έτσι νομίζουν!
Οι συνέλληνες και αδελφοί Κύπριοι πρέπει να παύσουν επί τέλους να ακούουν ή να διαβάζουν τα κατασκευασμένα σενάρια των συστημικών υπανθρώπων, για το Κυπριακό Ζήτημα και ιδιαιτέρως για τους υπευθύνους της Κυπριακής τραγωδίας.
12ο  Το 1974 ήταν  η μοναδική και ίσως ανεπανάληπτη ευκαιρία, να δώσουμε ένα τελειωτικό στρατιωτικό κτύπημα στους Τούρκους, ένα οριστικό μάθημα-ανταπόδοση για τα διαχρονικά εγκλήματά τους κατά του ελληνισμού που πιθανώτατα να ωδηγούσε τους Συμμάχους σε αλλαγή στρατηγικής, δηλαδή να συνηγορήσουν στην ιδέα της Ενώσεως της Κύπρου με την Μητέρα πατρίδα, την Ελλάδα, μέλος ήδη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ)!
13ο Από τα ολίγα αλλά τεκμηριωμένα που παρουσιάσαμε οι πραγματικοί ένοχοι και συνένοχοι είναι άλλοι, αρκετοί μάλιστα και όχι οι δύο «Χουντικοί» Παπαδόπουλος και Ιωαννίδης ή συλλήβδην η λεγομένη Στρατιωτική Χούντα.. Έχει και το στρατιωτικό καθεστώς τις ευθύνες του…..Πολλές και μεγάλες…. Όχι όμως για εθνική μειοδοσία, πολύ περισσότερο για προδοσία!!
Εθνικοί μειοδότες και προδότες υπήρξαν οι:
Κωνσταντίνος Καραμανλής-Τριανταφυλλίδης1, Ευάγγελος Αβέρωφ-Τοσίτσας2,  Μιχάλης Μούσκος-Τσιαλούττας3 και ΟΛΟΙ όσοι υπηρέτησαν υπό τας διαταγάς των και εγνώριζαν τα περί προδοσίας του Κυπριακού αγώνος.
Πλέον της προμνησθείσης ανίερης και αντεθνικής τριάδος, στην τότε πολιτικοστρατιωτική εξουσία, υπήρξαν και άλλοι μειοδότες και προδότες. Τέτοιοι ήσαν όσοι συνεργάσθηκαν ενσυνειδήτως με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, Ισραήλ και Αγγλίας, εξετέλεσαν τις εντολές των Αμερικανών και όχι εκείνες της τότε πολιτικοστρατιωτική ηγεσίας. Οι τρείς αρχηγοί ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, τον Ιούλιο 1974, Μπονάνος, Αραπάκης, Παπανικολάου, είναι ένοχοι εσχάτης προδοσίας4.
Επίσης ένοχοι ή ύποπτοι για Εθνική μειοδοσία ή προδοσία είναι:
-Όλοι οι πολιτικοί εξουσιαστές και αξιωματούχοι, αρχηγοί πολιτικών κομμάτων Ελλάδος και Κύπρου που από το 1955 μέχρι και το 1974, με λόγια και πράξεις, συνέβαλλαν στην δημιουργία ηττοπαθούς κλίματος, συνεργάστηκαν μυστικώς με εχθρικές δυνάμεις και συνεφώνησαν να προδώσουν τους εθνικούς αγώνες της Κύπρου και αντί για την πολυπόθητη Ένωση που υπεστήριζε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων, να επιβληθεί το Αγγλοαμερικανικό σχέδιο της Διχοτομήσεως της Κύπρου.
-Οι εξουσιαστές και αξιωματούχοι οι διατελέσαντες πολιτειακοί άρχοντες της δημοκρατίας, πρωθυπουργοί και υπουργοί Εθνικής Αμύνης, από το 1955 μέχρι το 1967, το 1974 και εντεύθεν καθώς και οι αρχηγοί των Κομμουνιστικών κομμάτων Ελλάδος-Κύπρου.
-Όλοι οι λοιποί επώνυμοι παράγοντες του δημοσίου βίου και λειχήνορες του Απριλιανού καθεστώτος (θεάτρου/Τέχνης, οικονομίας, πολιτισμού, ΜΜΕ, κ.λπ.) οι οποίοι από φανεροί «κόλακες» και φανατικοί υποστηρικτές του καθεστώτος, αλλά αφανείς ωτακουστές του Συστήματος και γνώστες-υποστηρικτές του Σχεδίου Διχοτομήσεως της Κύπρου, μεταλλάχτηκαν αιφνιδίως σε «αντιχουντικούς» και κατηγόρους της 21ης Απριλίου, μεταπολιτευτικώς.



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Ο Ν. Μακαρέζος μαζί με τον Τσου εν Λάϊ κατά την επίσκεψή του στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας σε κόκκινο κύκλο φαίνεται ο Σταύρος Ψυχάρης, ο οποίος συνόδευε τον Ν. Μακαρέζο.

  ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Συνέλληνες, Αδελφοί Κύπριοι…
-Μη βασίζεσθε στα λόγια των πολιτικών που έρχονται και παρέρχονται. Μην ακούτε ή μη διαβάζετε ό,τι λένε και ό,τι γράφουν μισθωμένοι κονδυλοφόροι του Συστήματος. Οι περισσότεροι από αυτούς, λαμβάνουν εντολές, από κέντρα σκοτεινά και αλλότρια, τα οποία υπηρετούν, έχοντας αρνηθεί Ορθόδοξη πίστη και Ελληνική ταυτότητα, με αντάλλαγμα «ευρώ/ριάλια/δολλάρια» και αξιώματα.
-Μετά την αποτυχία του Σχεδίου Ανάν, οι δυνάμεις κατοχής και εθνικής ανωμαλίας, με πρόσχημα την επανένωση της Κύπρου, ετοιμάζουν ένα νέο σχέδιο για οριστική διχοτόμηση της Κύπρου και κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εάν επιβληθεί λύση χωρίς τις παρακάτω προϋποθέσεις:
1ον  Αμέσου αποχωρήσεως των Τουρκικών στρατευμάτων.
2ον Συνταγματικής κατοχυρώσεως της αρχής της πλειοψηφίας στην Κεντρική Διοίκηση.
3ον Επιστροφής όλων των προσφύγων στις εστίες τους και αποδόσεως των περιουσιών στους νομίμους δικαιούχους.
4ον Απομακρύνσεως-απελάσεως  όλων  των  παρανόμως εγκατασταθέντων τούρκων εποίκων εξ Ανατολίας, από τις περιοχές της Βόρειας κατεχόμενης Κύπρου.
5ον  Διαγραφής του όρου «Εγγυήτριες Δυνάμεις».
6ον Διατηρήσεως-Ενισχύσεως της Εθνικής Φρουράς, της μόνης εγγυήτριας δυνάμεως, θα σημαίνει διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, σταδιακή Τουρκοποίηση και μετάλλαξη αν όχι αφανισμός του Κυπριακού Ελληνισμού.
Όλοι όσοι αισθανόμεθα και δηλώνουμε δημοσίως με υπερηφάνεια ότι είμαστε Έλληνες:
Δεν θα ανεχθούμε και πολύ περισσότερο δεν θα ησυχάσουμε, εάν το Διεθνές Ανθελληνικό Ιουδαιοταλμουδικό Ιερατείο αποφασίσει να δώσει άδικη/μη βιώσιμη λύση και συνηγορήσουν σ’ αυτή, οι κυβερνήσεις Ελλάδος-Κύπρου.
Αυτό θα ισοδυναμούσε με νέα Εθνική προδοσία!!! Αυτό θα είναι αιτία πολέμου με τον εσωτερικό και τον εξωτερικό εχθρό του Έθνους.
Δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουμε την θυσία των ηρώων για την αποτίναξη του Βρετανικού αποικιοκρατικού ζυγού και την εθνική αντίσταση κατά των τούρκων εισβολέων το 1974!
 Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τις πρόσφατες θυσίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού που δολοφονήθηκαν από τους Γκρίζους Λύκους Ερτάλ Εμανέτ, Κενάν Ακίν, Χασάν Κουνταξί και Μεχμέτ Καρλί. Αυτοί οι δολοφόνοι έχουν επικηρυχθεί από τους Έλληνες και είναι καταζητούμενοι.
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου ακούσουμε ότι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Διεθνή Δικαιοσύνη.
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου βεβαιωθούμε ότι δόθηκε δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα.
Δεν θα ησυχάσουμε εάν δεν τιμωρηθούν οι αληθινοί εθνικοί μειοδότες και προδότες του Κυπριακού Ζητήματος, ζώντες και νεκροί, που είχε ως κατάληξη την εθνική τραγωδία του 1974!
Δεν θα ησυχάσουμε εάν δεν εφαρμοσθεί η ιστορική απόφαση που έλαβαν ομοθυμαδόν οι αδελφοί μας Κύπριοι την Κυριακή  15 Ιανουαρίου 1950, ως επιστέγασμα σκληρών, αιματηρών και μακροχρόνιων αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού, που ζητούσαν το αυτονόητο! Την επάνοδο της θυγατρός Κύπρου στις αγκάλες της μητρός Ελλάδος. 
Δεν τρέφομεν αυταπάτες! Με τις σημερινές συνθήκες κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο έως αδύνατο…Ποίος όμως μπορεί να προβλέψει τις συνθήκες που θα επικρατούν εσωτερικώς και διεθνώς μετά από λίγο καιρό; Ποίος γνωρίζει το σχέδιο του Κυρίου για τον ευλογημένο λαό Του, τους Έλληνες;

Αδελφοί Κύπριοι..
Σας διαβεβαιούμε πως όλοι οι Ελεύθεροι Έλληνες απανταχού της γης είναι στο πλευρό σας.
-Να ακούτε πάντοτε την φωνή των προγόνων σας που έρχεται από τα βάθη των αιώνων. Αυτοί πρέπει να καθοδηγούν τα βήματά σας. Ο Αγαπήνωρ (Ιδρυτής της Πάφου), ο Τεύκτρος (Ιδρυτής της Σαλαμίνος), οι Πράξανδρος και Κηφέας (Ιδρυτές της Λαπήθου και της Κερυνείας), ο Αρχιεπίσκοπος Κυπριανός (1821), οι Γρίβας-Διγενής, Καραολής, Αυξεντίου, Ισαάκ, Σολωμού και οι εκατοντάδες εθνομάρτυρες...
-Μην χάσετε την πίστη σας στο Θεό μας, τον Θεό των Αποστόλων Παύλου, Βαρνάβα, Μάρκου, του Αγίου Σπυρίδωνος εκ Τριμυθούντος. Είναι η μοναδική ελπίδα μας. Κρατείστε ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας!
-Αυτή η Ορθόδοξη Πίστη σας κράτησε όρθιους μέχρι τώρα, ακόμη και σε χειρότερες περιόδους:
Δεν Φραγκέψατε την εποχή των αποκρυφιστών Ναϊτών Ψευδοχριστιανών-Σταυροφόρων (1191-1511), όταν η Κύπρος κατελήφθη διαδοχικώς από τους Φραγκοπαπικούς, τους Γάλλους Λουζινιανούς και τους Βενετούς.
Δεν αλλαξοπιστήσατε και δεν μεταλλαχθήκατε κατά την διάρκεια της Οθωμανικής δουλείας (1571-1878).
Δεν λυγίσατε στην απάνθρωπη Βρετανική τυραννία (1878-1960).
Δεν δειλιάσατε στην βαρβαρική Τουρκική εισβολή και στην παράνομη κατοχή της Πατρίδας σας.
Δεν ξεχάσατε τι σας έκαναν οι Τούρκοι, δεν λησμονήσατε ότι τα ιερά και αιματοβαμμένα χώματα της Κύπρου μας, καταπατούνται από αλλοδόξους και αλλογενείς κατακτητές-δυνάστες, ισοδυνάμου βαρβαρότητος εκείνης των Βρετανών αποικιοκρατών!
Είμαστε βέβαιοι ότι διψάτε για απόδοση δικαιοσύνης!
-Αργά ή γρήγορα ο αγώνας σας, για την απελευθέρωση της Μεγαλονήσου θα δικαιωθεί. Αυτή την στιγμή προέχει η επιβίωση της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι οποιουδήποτε υλικού ή προσωπικού τιμήματος. Προσέχετε τους γραικύλους, κρυπτοτούρκους, τους Νενέκους και μισέλληνες!
Αιωνία η μνήμη ΟΛΩΝ των ηρωϊκώς πεσόντων Ελλαδιτών και αδελφών Ελληνοκυπρίων μαχητών που έπεσαν στην Κύπρο, υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, σε όλους τους διαχρονικούς αγώνες για την Ένωση της Κύπρου με την μητέρα Πατρίδα και τελευταίως κατά τις μάχες εναντίον των Τούρκων εισβολέων (1974), των προαιώνιων εχθρών του Γένους των Ελλήνων!!!




Η ΚΥΠΡΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΤΩ ΘΕΩ ΔΟΞΑ





1 Για τον αρχιερέα της προδοσίας των αγώνων του Κυπριακού Ελληνισμού, Κωνσταντίνο Καραμανλή-Τριανταφυλλίδη, τα στοιχεία που παραθέσαμε είναι καταλυτικά.
Όμως, τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει από τα όσα έγιναν, εάν οι πολιτικοί της Ελλάδος με πρωτεργάτη της προδοσίας τον Κ. Καραμανλή, δεν έσπευδαν ασμένως και δουλικώς  να υπηρετήσουν όλα αυτά τα προδοτικά για το έθνος μας σχέδια, που η βδελυρή αγγλική φυλή (εν προκειμένω), πλήρως υποδουλωμένη στις Στοές και τον Ταλμουδικό Ιουδαϊσμό, έθετε προγραμματισμένα σε εφαρμογή.
2 Σε συνέντευξη του ο Αντώνιος Δούλας πολεμιστής της ΕΛΔΥΚ είπε τα εξής: "Με την ίδρυση του σωματείου μας το 1976, η πρώτη επίσκεψη που κάναμε οργανωμένα ήταν στον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αβέρωφ. Η εντολή του Αβέρωφ και του νομικού του συμβούλου ήταν: «Διαλύστε το σωματείο γιατί θα σας κόψω τα πόδια». Φανταστείτε εμάς τα παιδαρέλια των 20 χρόνων, που μόλις είχαμε επιστρέψει από τον πόλεμο, να δεχόμαστε και την επίθεση της πολιτικής ηγεσίας. Στην Ελλάδα πρέπει να κάνεις μεγάλο αγώνα για το δίκιο σου. Αυτή ήταν και η δική μας επιλογή". Η συνέντευξη δόθηκε στον ιστορικό Νίκο Γιαννόπουλο.
Πως έλαβε ο Αβέρωφ το συνεπώνυμο Τοσίτσας; Ο Αβέρωφ συνέταξε την διαθήκη του άκληρου βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα. Ο Τοσίτσας θα προικοδοτούσε το ‘‘Ίδρυμα Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα’’ με το ποσό των 1.700.000 δολαρίων! Την δωρεά αυτή «απεδέχθη» ασμένως ο Ε. Αβέρωφ. Σκοποί του Ιδρύματος θα ήταν η εκτέλεση έργων δημόσιας ωφέλειας. Ισόβιος πρόεδρος ορίστηκε ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο οποίος και τον είδε τελευταία φορά τον Αύγουστο του 1950. Ήταν βαριά άρρωστος και νοσηλευόταν σε κλινική. Πέθανε ύστερα από λίγους μόλις μήνες στην Ελβετία, στις 18 Οκτωβρίου 1950. Έτσι προσέθεσε ο Ε. Αβέρωφ στο επώνυμό του το Τοσίτσας και στα περιουσιακά του στοιχεία, το κολοσσιαίο για την εποχή ποσόν του 1.700.000 δολαρίων και όχι μόνον!
3 Στις 19 Σεπτεμβρίου 1958, ο κυβερνήτης της Κύπρου Σέρ Χιού Φούτ, ενημέρωνε το γραφείο αποικιών στο Λονδίνο, ότι η βουλευτής των εργατικών Μπάρμπαρα Κας, που έφθασε στην Κύπρο στις 17 Σεπτεμβρίου, αφού είχε ειδεί τον Μακάριο στην Αθήνα, τον είχε πει τα εξής: «Μου είπε ότι ο Μακάριος της είπε, πως θα υποστήριζε μίαν ανεξάρτητη Κύπρο και μπορούσε να προβή σε δημόσια δήλωση πολύ σύντομα, αποκηρύσσοντας την Ένωσιν. Είπε (η Μπάρμπαρα), ότι :
.Ο Καραμανλής, ήταν κατενθουσιασμένος όταν του το είπε και της είπε, πως αν ο Μακάριος προέβαινε σε τέτοια αποκήρυξη της Ενώσεως και υπέρ ανεξαρτησίας για την Κύπρο, η ελληνική κυβέρνηση θα ανακοίνωνε αμέσως την υποστήριξή της για την δήλωση!!!»...
.«...ο Μακάριος φάνηκε να αντιλαμβάνεται την ανάγκη απομάκρυνσης του Γρίβα από το νησί, όμως σκεφτόταν ότι ο τελευταίος ίσως να ήταν απρόθυμος να φύγει με τόσους πολλούς από τους συνεργάτες ήδη στις φυλακές...... Διερωτάτο κατά πόσο μπορούσε κάτι να γίνει για αυτό, αλλά δεν πήρε απόκριση από τον Αμερικανό πρέσβη».
4 Η διαταγή για επέμβαση των πολεμικών αεροσκαφών και των ελληνικών υποβρυχίων, στάλθηκε δύο φορές στις 22.7.1974 από τον Στρατηγό Μπονάνο και ανακλήθηκε 2 λεπτά μετά. Η ανάκληση οφειλόταν κατά τον Παπανικολάου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Στρατηγό Φαίδωνα Γκιζίκη στον οποίο ο Μπονάνος τηλεφωνούσε για να επιβεβαιώσει τις διαταγές που έδινε(ΣΣ: Η μαρτυρία του δεν κρίνεται αξιόπιστη). Ο Γκιζίκης σε κατάθεση του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής αρνήθηκε κατηγορηματικά το γεγονός.
Και οι τέσσερις αυτές επεμβάσεις σύμφωνα με το κοινοβουλευτικό πόρισμα, είτε η κάθε μια μόνη της, πολύ περισσότερο σε συνδυασμό, θα μπορούσε να μεταβάλλει δραματικά την στρατιωτική κατάσταση στο Νησί και ίσως να συντρίψει και εντελώς την εισβολή. Σύμφωνα με το πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων «…η μη έγκαιρη αποστολή υποβρυχίων και η εξ αυτής μη επίθεση κατά της αποβατικής Τουρκικής δύναμης εστέρησε από τις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις την μοναδική ευκαιρία να καταγάγουν μια μοναδική νίκη επί της Τουρκικής αποβατικής Δύναμης….» και λίγο μετά «….Η ποιότητα και το αξιόμαχο των υποβρυχίων τα καθιστούσαν αποφασιστικό παράγοντα για την έκβαση της αποβατικής εχθρικής ενέργειας…».
Για την επέμβαση τον Φάντομς ομοίως αναφέρεται στο πόρισμα ότι «…η μη αποστολή των αεροσκαφών χρήζει περαιτέρω έρευνας, γιατί αν είχε εκτελεστεί η κατάσταση στην Κύπρο θα ήταν διαφορετική…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου