Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

                                                            Τρομοκρατών Εντολοδότης.

                                                            Ολεσηνόρων Αδελφότης.

 

                                                             Σανχέντριν Ιουδαιοταλμουδιστών.

                                                             Υπερκυβέρνηση Καμπαλιστών.

                                                             Σοδομιστών Λίκνον.

                                                             Ταφόπλακα Ελευθερίας.

                                                             Ηλεκτρονικόν Δεσμωτήριον.

                                                             Μεγάλος Αδελφός.

                                                             Αποτεφρωτήριον Εθνών.


ΜΕΡΟΣ 32ον

 

10. Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (20ος ΑΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) [Συνέχεια 31ου Μέρους]

στ. Μυστικές Εταιρείες-Οργανώσεις-Κινήματα (Συνέχεια 31ου μέρους)

9/. ΕΣΕΛΟΝ(ECHELON) και Ιστός Παγκοσμίου εύρους (www) 1

α/. Η αγγλοσαξονική συνωμοσία

Το ΕΣΕΛΟΝ (ECHELON), είναι ένα μυστικό κυβερνητικό πρόγραμμa  παρακολουθήσεως και κατασκοπείας (signals intelligence/SIGINT, κατασκοπεία σημάτων, δίκτυο συλλογής και αναλύσεως) που λειτουργεί εκ μέρους των πέντε κρατών που έχουν υπογράψει την Συμφωνία Ασφαλείας, Ηνωμένου Βασιλείου – Ηνωμένων Πολιτειών (UKUSA Security Agreement)—Aυστραλίας, Καναδά, Νέας Ζηλανδίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Η.Π.Α., γνωστό επίσης ως τα Πέντε Μάτια2

Η λέξη ECHELON σημαίνει κλιμάκιον. Στην Ελληνική, η λέξη προέρχεται από το ρήμα κλιμακίζω= Προσπαθώ να καταβάλλω τον αντίπαλόν μου πεδικλόνοντάς τον, παλαίω με δολιότητα.3

Στην στρατιωτική ορολογία όμως σημαίνει: One of a series of levels or grades in an organization or field of activity.A group of individuals having a particular responsibility or occupying a particular level or grade.

Το Έσελον (Echelon):

-Είναι ένα Παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής παρακολουθήσεως, με ένα δίκτυο δεκάδων άλλων δορυφόρων και εκατοντάδων σταθμών και τεράστιων επίγειων βάσεων, αμερικανοκεντρικής εμπνεύσεως σε άμεση συνεργασία με τα προμνησθέντα κράτη (Αγγλία, Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία). Τέτοιες βάσεις, σταθμοί υπάρχουν στις αγγλικές βάσεις, στην Κύπρο και στο όρος Τρόοδος. Λέγεται ότι και στην Ελλάδα υπάρχει κάτοπτρο στα ορεινά της Αταλάντης.

-Είναι ένας «παγκόσμιος κοριός», βασικός διαχειριστής του οποίου είναι η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ, NSA.

-Ως ένα σύστημα υποκλοπής παγκόσμιων επικοινωνιών, αυτόματης αναλύσεως και επεξεργασίας πληροφοριών, ουσιαστικά γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Αιτία ήταν η δημιουργία το 1964 του οργανισμού Intelsat (International Telecommunications Satellite Organization), που αποσκοπούσε στην διαχείριση ενός δορυφορικού δικτύου, με δυνατότητα διηπειρωτικών τηλεπικοινωνιών. Τότε οι μυστικές υπηρεσίες των κρατών-μελών της UKUSA συμφώνησαν να εγκαταστήσουν τις δικές τους μυστικές επίγειες βάσεις, έτσι ώστε να υποκλέπτουν τα δεδομένα (φωνητικές συνομιλίες και telex) από τους δορυφόρους Intelsat και Inmarsat.

Οι βάσεις για την δημιουργία του Echelon ετέθησαν αμέσως μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Το 1947 οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία συμφώνησαν από κοινού στην εκμετάλλευση των δεδομένων που προέρχονταν από την υποκλοπή των ηλεκτρονικών επικοινωνιών (SIGINT-Signal Intelligence). Για τον σκοπό αυτό, υπέγραψαν τον Ιούνιο του 1948 την μυστική συμφωνία UKUSA (UK-USA), στην οποία προσχώρησαν στην συνέχεια και οι υπόλοιπες αγγλόφωνες χώρες (Καναδάς, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία), ενώ αργότερα κι’ άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Τουρκία, η Δανία και η Νορβηγία, υπέγραψαν συμφωνίες «ανταλλαγής πληροφοριών». Οι υπηρεσίες που ήταν υπεύθυνες για την υλοποίηση του σχεδίου ήταν από πλευράς ΗΠΑ η NSA (National Security Agency) και από την Μεγάλη Βρετανία η GCHQ (Government Communications Headquarters). Αργότερα μετά την διεύρυνση του δικτύου, προσχώρησαν στην διαχείρισή του, η Καναδική CSE (Communications Security Establishment), η Αυστραλέζικη DSD (Defense Signals Directorate) και η Νεοζηλανδική GCSB (Government Communications Security Bureau).

β/. Echelon-Παγκόσμιος Ιστός και Διαδίκτυον

Η τεχνολογία του ιστού δημιουργήθηκε το 1989 από τον Βρετανό Τιμ Μπέρνερς Λι (Tim Berners-Lee), που εκείνη την εποχή εργαζόταν στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στην Γενεύη της Ελβετίας. Το όνομα που έδωσε στην εφεύρεσή του ο ίδιος ο Lee, είναι World Wide Web, όρος γνωστός στους περισσότερους από το "www". Ο Παγκόσμιος Ιστός είναι μια τεράστια συλλογή από ψηφιακά έγγραφα (τις ιστοσελίδες), που βρίσκονται αποθηκευμένα σε υπολογιστές του Διαδικτύου. Λόγω της μεγάλης απήχησης του Παγκόσμιου Ιστού, πολλές φορές ταυτίζουμε τον Παγκόσμιο Ιστό με το Διαδίκτυο. Αυτό φυσικά είναι λάθος.4

Μια ιστοσελίδα μπορεί να περιλαμβάνει κείμενο, εικόνες, ήχο, ή βίντεο και μεταφέρεται στο Διαδίκτυο ταξιδεύοντας από κάποιον κεντρικό υπολογιστή ,στον οποίο είναι αποθηκευμένη, στον υπολογιστή μας. Κάθε ιστοσελίδα έχει την δική της διεύθυνση στον Παγκόσμιο Ιστό και αν θέλουμε να επισκεφτούμε την ιστοσελίδα αυτή πρέπει να ξέρουμε την διεύθυνση της. Η διεύθυνση αυτή καλείται URL (Uniform Resource Locator- Ενιαίος Προσδιοριστής Πόρου) ή πιο απλά διεύθυνση ιστοσελίδας. Μια διεύθυνση ιστοσελίδας είναι μοναδική και έχει την μορφή:

·http: Σύνολο κανόνων στους οποίους υπακούει το λογισμικό πλοηγήσεως.

·www: World Wide Web: Δηλώνει ότι πρόκειται για διεύθυνση στον Παγκόσμιο Ιστό και είναι προαιρετικό.

·internet όπως στο παράδειγμα ή καποιο άλλο όνομα: Έχει σχέση με το όνομα του ιδιοκτήτη του δικτυακού τόπου.

·com: Κατάληξη που δηλώνει την περιοχή στην οποία ανήκει η ιστοσελίδα :gr->Ελλάδα, it->Ιταλία, de->Γερμανία ή τον τύπο της ιστοσελίδας όπως στο παράδειγμα, com->εμπορική, org-> οργανισμός.

Τι είναι ένας δικτυακός τόπος;

Ένας ιστότοπος, ιστοχώρος ή δικτυακός τόπος (web site) είναι μία συλλογή από ιστοσελίδες, εικόνες, βίντεο και άλλα ψηφιακά στοιχεία, τα οποία φιλοξενούνται στο ίδιο domain (περιοχή) του Παγκόσμιου Ιστού. Βασίζεται στην υπηρεσία www (world wide web - παγκόσμιος ιστός), μια από τις υπηρεσίες που παρέχονται στο Διαδίκτυο, με τη χρησιμοποίηση του πρωτοκόλλου http. Η υπηρεσία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του ίντερνετ να δημιουργήσουν οποιουδήποτε είδους περιεχόμενο στις ιστοσελίδες τους. Το σύνολο των ιστοτόπων αποτελεί το world wide web (www).

O Ιστός Παγκοσμίου Εύρους, τα γνωστά σε όλους μας www (world wide web), είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο που συνδέει εκατοντάδες εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές, και δίνει στους πολίτες όλου του κόσμου την δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους. Αυτός ο ιστός ελέγχεται μέσω του Συστήματος  ΕΣΕΛΟΝ, από τους Επικυρίαρχους της Γης, οι οποίοι μαζί με όλες τις Κυβερνήσεις, τις Μυστικές Υπηρεσίες, και τις Αστυνομίες όλων των Κρατών, παραμένουν δικτυωμένοι και μας ελέγχουν, και ενδιαφέρονται για ο,τιδήποτε κάνουμε στον Ιστό, (Web=Ιστός), και λέμε στα μηνύματά μας μέσω ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου. (e-mail).

γ/. Η μετεξέλιξη του Echelon

Στα χρόνια που ακολούθησαν, οι τεχνολογίες των ηλεκτρονικών υποκλοπών βελτιώθηκαν χάρη στην εξέλιξη στον χώρο των υπολογιστών και των δορυφορικών συστημάτων επικοινωνίας. Δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 για την παρακολούθηση των στρατιωτικών και διπλωματικών επικοινωνιών της τότε Σοβιετικής Ενώσεως και των συμμάχων της του λεγομένου Ανατολικού Μπλοκ κατά την διάρκεια του Ψυχρού πολέμου, και ιδρύθηκε επίσημα το 1971.   

Η τοποθεσία του κάθε επίγειου σταθμού υποκλοπής δεδομένων, επιλέχθηκε έτσι ώστε να μπορεί άνετα να υποκλέπτει σήματα από συγκεκριμένους δορυφόρους και γι’ αυτό προτιμήθηκαν θέσεις σε μικρή απόσταση από τις βάσεις των ραντάρ που επικοινωνούν «νόμιμα» με τους δορυφόρους. Αυτοί οι επίγειοι σταθμοί παρακολουθήσεως άρχισαν να χρησιμοποιούν και το δίκτυο κατασκοπευτικών δορυφόρων Vortex, που δημιούργησε η NSA την δεκαετία του 1970. Την ίδια δεκαετία, επειδή οι πρώτοι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι διαχειρίζονταν ταυτόχρονα μόλις 4.000 συνδιαλέξεις, απαιτούνταν μόνον δύο σταθμοί για την υποκλοπή όλων των τηλεπικοινωνιών: Ο ένας βρισκόταν στο Yakima (Seattle των ΗΠΑ) και ο άλλος στο Morwenstow (Δυτική Αγγλία).

Μέχρι το τέλος του 20ου αιώνα, το σύστημα που αναφερόταν ως «ΕΣΕΛΟΝ» φέρεται να είχε ήδη εξελιχθεί πέρα από την στρατιωτική και διπλωματική του σκοπιμότητα, και είχε μετατραπεί σε «ένα παγκόσμιο σύστημα κατασκοπείας ιδιωτικών και εμπορικών επικοινωνιών».

Οι στρατιωτικές ρίζες του ιστού δεν αφήνουν ίχνος αμφιβολίας ότι οι μηχανές αναζητήσεως Google και Yahoo, είναι και οι δύο παράγωγα ενός σχεδίου ασφαλείας της υπηρεσίας Εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), με σκοπό να παρακολουθεί την διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών και τον εντοπισμό χρηστών ή δεδομένων, που θα μπορούσαν να βλάψουν τις ΗΠΑ πρωτίστως και συνεπώς το ΣΥΣΤΗΜΑ, καθώς και να ανιχνεύει τα στοιχεία των χρηστών που εισάγουν συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά, στις αναζητήσεις τους..

δ/. Τρόπος λειτουργίας του Echelon

Το Echelon υπάρχει και παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες. «Λειτουργεί σαν ηλεκτρική σκούπα, συλλέγει τα πάντα», εξήγησε ο Γερμανός αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και συντάκτης της τελικής εκθέσεως της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Γκέρχαρντ Σμιντ (Gerhard Schmid), που ερεύνησε την ύπαρξη και λειτουργία του Echelon. Περίπου κάθε ηλεκτρονική επικοινωνία υποκλέπτεται και αρχειοθετείται, οι δε χειριστές του συστήματος, χρησιμοποιώντας λέξεις- κλειδιά (που φυσικά μπορούν να επιλέξουν κατά το δοκούν), συγκεντρώνουν ό,τι τους ενδιαφέρει για περαιτέρω επεξεργασία. «Δεν πρόκειται για εικασία», τόνισε ο Σμιντ, «έχουμε αδιάσειστα στοιχεία, ολόκληρη αλληλουχία ενδείξεων που θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν καταδικαστική απόφαση από δικαστήριο».

Το σύστημα του Echelon περιλαμβάνει ένα δίκτυο σταθμών υποκλοπής, δορυφόρους παρακολουθήσεως, επίγεια δίκτυα τηλεπικοινωνιών και άλλες ασύρματες επικοινωνίες – όλα οργανικά συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Σε κάθε σταθμό του δικτύου υπάρχουν ταχύτατοι υπολογιστές που αναζητούν ανάμεσα σε εκατομμύρια υποκλεμμένα μηνύματα, εκείνα τα οποία περιέχουν ορισμένες προεπιλεγμένες λέξεις-κλειδιά. Αυτές είναι συνήθως ονόματα, αρχικά, γεωγραφικές ονομασίες, συντομογραφίες, «ζωτικά» θέματα και «ύποπτες» φράσεις. Όταν μια προεπιλεγμένη λέξη εντοπιστεί, με τεχνικές αναγνωρίσεως φωνής (VOR) ή χαρακτήρων (OCR), τότε καταγράφεται αυτομάτως ολόκληρη η συνομιλία. Κατόπιν τα δεδομένα επεξεργάζονται από συστήματα τεχνητής νοημοσύνης και στην συνέχεια από ειδικούς αναλυτές, οι οποίοι αποφασίζουν και την προώθηση των πληροφοριών που αλίευσαν στους κατάλληλους αποδέκτες.

Αντίθετα με αρκετά ηλεκτρονικά κατασκοπευτικά συστήματα, τα οποία αναπτύχθηκαν κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, το Echelon σχεδιάστηκε εξ αρχής για μη στρατιωτικούς στόχους. Για να παρακολουθεί κυβερνήσεις, οργανισμούς, επιχειρήσεις, ακόμη και μεμονωμένα πρόσωπα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου. Έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί οποιοδήποτε άτομο επικοινωνεί ηλεκτρονικά ή φωνητικά από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Μπορεί να λειτουργεί χωρίς πρόβλημα «φιλτράροντας» έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών και, χρησιμοποιώντας υπολογιστές, να αναγνωρίζει και να εξάγει αυτές που οι χειριστές του θεωρούν χρήσιμες πληροφορίες.

Το Echelon λειτουργεί σαν ένα «φίλτρο πληροφοριών» τριών επιπέδων. Το πρώτο παρακολουθεί, μέσω πέντε επίγειων σταθμών, το δίκτυο των δορυφόρων Intelsat των διεθνών τηλεπικοινωνιακών εταιρειών. Το δεύτερο στοχεύει τους άλλους δορυφόρους και το τρίτο τις διεθνείς τηλεπικοινωνίες που διεξάγονται μέσω υποθαλάσσιων καλωδίων και μικροκυμάτων.

Κάθε χώρα που συμμετέχει στην διαχείριση του συστήματος καταχωρίζει μια λίστα από λέξεις-κλειδιά ή φράσεις σε έναν υπολογιστή που ονομάζεται «Λεξικό» (Dictionary), ο οποίος ελέγχει όλες τις εκπομπές (υπολογίζονται σε πάνω από 100 εκατομμύρια συνδιαλέξεις το μήνα) και αποστέλλει τα αποτελέσματα στα τερματικά των ειδικών αναλυτών. Όταν ένα Λεξικό εντοπίσει κάποιο μήνυμα που περιέχει μια από τις αναζητούμενες λέξεις-κλειδιά, το καταγράφει αυτομάτως και το στέλνει στους κεντρικούς υπολογιστές των ενδιαφερόμενων υπηρεσιών.

Για παράδειγμα ο σταθμός δορυφορικών υποκλοπών στο Waihopai της Νέας Ζηλανδίας εντοπίζει, καταγράφει και αποστέλλει μηνύματα για λογαριασμό των υπηρεσιών NSA, GCHQ, DSD και CSE. Το ενδιαφέρον είναι πως μόνον η NSA μπορεί να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες όλων των σταθμών υποκλοπής, που ουσιαστικά λειτουργούν ως υποσταθμοί αυτής της αμερικανικής Υπερ-υπηρεσίας Πληροφοριών.

Δύο εσωτερικά δελτία της NSA από τον Ιανουάριο του 2011 και τον Ιούλιο του 2012, που δημοσιεύτηκαν ως μέρος των αποκαλύψεων Σνόουντεν από τον ιστότοπο The Intercept στις 3 Αυγούστου 2015, για πρώτη φορά επιβεβαίωσαν ότι η NSA χρησιμοποιούσε το κωδικό όνομα ΕΣΕΛΟΝ και παρείχε κάποιες λεπτομέρειες για τη σκοπό του προγράμματος: Το ΕΣΕΛΟΝ ήταν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος με το κωδικό όνομα FROSTING, το οποίο δημιουργήθηκε από την NSA το 1966 για να συλλέγει να επεξεργάζεται δεδομένα από τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους. Το FROSTING είχε δύο υπό-προγράμματα:

TRANSIENT: για την υποκλοπή των μεταδόσεων από δορυφόρους της Σοβιετικής Ενώσεως

ECHELON: για την υποκλοπή των μεταδόσεων από δορυφόρους Intelsat

Σχόλιον 1: Αυτή είναι η φρικιαστική για τις ανθρώπινες ελευθερίες, Αλήθεια! Έχει απόλυτο δίκαιο ο Γερμανός αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και συντάκτης της τελικής εκθέσεως της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής Gerhard Schmid, που ερεύνησε την ύπαρξη και λειτουργία του Echelon. Όμως, ποιός δικαστής και ποιο δικαστήριο θα τολμήσει να καταδικάσει τους ΕΝΟΧΟΥΣ αυτής της αντιδημοκρατικής και κατάφωρης παραβιάσεως των ατομικών δικαιωμάτων-ελευθεριών και προσωπικών δεδομένων των πολιτών, για τα οποία τόσον υποκριτικώς κόπτεται η Σύγχρονη ψευτοδημοκρατία των Ιουδαιοταλμουδιστών και των υπερπρονομιούχων υπαλλήλων της;

ε/. Οι πρώτες Δημόσιες αποκαλύψεις (1988–2000)

Μέχρι σχετικά πρόσφατα, κανείς δεν ήταν σε θέση να συγκεντρώσει αρκετές αποδείξεις για την ύπαρξη του Echelon. Για καιρό υπήρχαν μόνο ενδείξεις από τα αποτελέσματα της δράσεως του δικτύου, κυρίως στο ζήτημα της βιομηχανικής κατασκοπείας και στην σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Η πρώτη αποκάλυψη για το σύστημα παρακολούθησης του ΕΣΕΛΟΝ προήλθε το 1988 από την Margaret Newsham, υπάλληλο της εταιρείας Lockheed. Η Newsham είπε σε μέλος του Αμερικανικού Κογκρέσου ότι τα τηλεφωνήματα του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή Strom Thurmond παρακολουθούνταν από την NSA. Οι έρευνες του Κογκρέσου καθόρισαν ότι, «η στόχευση Αμερικανών πολιτικών προσώπων δεν μπορεί να είχε προκύψει τυχαία, αλλά ήταν ενσωματωμένη εξ αρχής στο σύστημα ΕΣΕΛΟΝ».5

Η πρώην υπάλληλος της NSA Margaret Newsham είχε εργασθεί στην εγκατάσταση και ρύθμιση του λογισμικού που αποτελεί το σύστημα ΕΣΕΛΟΝ, όταν εργαζόταν στην εταιρεία Lockheed Martin, από το 1974 ως το 1984, στο Σάνιβέϊλ της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ, και στο Μένγουϊθ Χιλ στην Αγγλία.6

Τότε, σύμφωνα με την Newsham, το κωδικό όνομα ΕΣΕΛΟΝ ήταν ο όρος της NSA για το ίδιο το δίκτυο υπολογιστών. Η Lockheed το αποκαλούσε P415. Τα προγράμματα του λογισμικού ονομαζόταν SILKWORTH και SIRE. Ένας δορυφόρος που ονομαζόταν VORTEX υπέκλεπτε επικοινωνίες. Μια εικόνα που υπάρχει στο ίντερνετ από ένα κομμάτι σχισμένο προφανώς από μια περιγραφή εργασίας, εμφανίζει το Έσελον ανάμεσα σε πολλά άλλα κωδικά ονόματα.7

Η ύπαρξη του Echelon είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας στις 12 Αυγούστου του 1988, από τον Βρετανό ερευνητή, Duncan Campbell. Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα το 1996, όταν ο Νεοζηλανδός δημοσιογράφος Nicky Hagger έδωσε μια λεπτομερή περιγραφή του ΕΣΕΛΟΝ,  στο βιβλίο του Secret PowerNew Zealand's Role in the International Spy Network (Μυστική Δύναμη – Ο ρόλος της Νέας Ζηλανδίας στο Διεθνές Κατασκοπευτικό Δίκτυο) «Secret Power», παρουσιάζοντας την εμπλοκή της πατρίδας του σ’ αυτό το αμφιλεγόμενο σχέδιο.8

Δύο χρόνια αργότερα, το βιβλίο αυτό αναφέρθηκε στην αναφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τίτλο «Μια αποτίμηση του Τεχνολογικού και Πολιτικού Ελέγχου» (An Appraisal of the Technology of Political Control) (PE 168.184).9

Στις 21 Οκτωβρίου 1999, έλαβε χώρα κατά του Echelon η πρώτη μαζική πράξη αντιστάσεως μέσω του Internet. Ονομάστηκε ημέρα JED (Jam Echelon Day) και στόχευε στην υπερφόρτωση του Echelon με παραπλανητικά μηνύματα, που περιείχαν τις παρακάτω λέξεις-κλειδιά:

«FBI CIA NSA IRS ATF BATF DOD OKLAHOMA CITY MILITIA GUN HANDGUN MILGOV ASSAULT. RIFLE TERRORISM BOMB DRUG KORESH DAVIDIAN COMITATUS RANDY WEAVER VICKIE WEAVER SPECIAL FORCES SPECIAL OPERATIONS GROUP SOG SOF DELTA FORCE CONSTITUTION BILL OF RIGHTS WHITEWATER POM PARK IRAN CONTRAS OLIVER NORTH MOSSAD NASA MI5 ONI CID AK47 M16 C4 MALCOLM X REVOLUTION CHEROKEE HILLARY BILL CLINTON GORE GEORGE BUSH WACKENHUT TERRORIST. TASK FORCE 160 SPECIAL. OPS 12TH GROUP. 5TH GROUP SF», που θεωρούνται λέξεις-στόχοι για τα Λεξικά του Echelon.

Το Μάρτιο του 1999, για πρώτη φορά στην ιστορία, η κυβέρνηση της Αυστραλίας παραδέχτηκε ότι, ειδήσεις για την άκρως απόρρητη Συμφωνία Ασφαλείας των UKUSA, ήταν αλήθεια.10

Ο Martin Brady, ο διευθυντής της DSD (Defence Signals Directorate, η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Αυστραλίας) είπε στο κανάλι Nine Network ότι η DSD «συνεργάζεται με αντίστοιχες υπηρεσίες αντικατασκοπείας στο εξωτερικό στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ασφάλειας UKUSA».11

Το Μάρτιο του 2000, ο James Woolsey, πρώην διευθυντής της CIA, παραδέχθηκε πως η χώρα του υποκλέπτει απόρρητες πληροφορίες οικονομικής φύσεως από την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας την «κατασκοπεία, με επικοινωνίες και αναγνωριστικούς δορυφόρους», δηλαδή τις υπηρεσίες του Echelon. βάσει λέξεων κλειδιών για την παρακολούθηση Ευρωπαϊκών επιχειρήσεων12

Την επομένη ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Κριστιάν Περέ εξαπέλυσε δριμύτατες κατηγορίες κατά των ΗΠΑ για κλοπή οικονομικών και αμυντικών πληροφοριών της χώρας του, που οδηγούν σε αθέμιτο ανταγωνισμό.

Μια άλλη μορφή «αντιστάσεως» κατά του Echelon αποτέλεσε η κυκλοφορία το 2001 μιας νέας παραλλαγής του υπολογιστικού ιού Loveletter, ο ιός VBS/LoveLet-CL, ο οποίος εμπεριέχει ένα αρκετά εκτενές σύνολο σχολίων, τα οποία έχουν ως σκοπό να κατακλύσουν το Echelon με άχρηστες περιττές πληροφορίες έτσι ώστε να «γονατίσει το σύστημα»!13

στ/. Οι «Έρευνες» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (2000–2001)

Ο μεγαλύτερος θόρυβος πάντως δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2000 στην Ευρώπη όταν μια έκθεση της επιτροπής δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου, κατήγγειλε πως «όλα τα τηλέφωνα, fax και e-mail μέσα στην Eυρώπη παρακολουθούνται συνεχώς από την NSA των HΠA, μεταφέροντας όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον ευρωπαϊκό χώρο στο αρχηγείο της».

Ο Βρετανός ευρωβουλευτής Γκλιν Φορντ, αφού απέρριψε τις κατηγορίες περί «αγγλοσαξονικής συμπαιγνίας», δήλωσε: «Όταν παρακολουθούνται τρομοκρατικές οργανώσεις ή λαθρέμποροι ναρκωτικών, πρόβλημα δεν υπάρχει. Όταν όμως παρακολουθείται η Διεθνής Αμνηστία ή η Greenpeace δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά». Από την πλευρά τους Έλληνες ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων, χαρακτήρισαν το Echelon ως ένα «σκάνδαλο μαζικής παραβίασης των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των κανόνων της δημοκρατίας».

Ο Νεοζηλανδός δημοσιογράφος Nicky Hager, κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και έδωσε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το σύστημα παρακολούθησης ΕΣΕΛΟΝ. Οι δυνατότητες του προγράμματος και οι πολιτικές επιπτώσεις ερευνηθήκαν από επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά το 2000 και 2001, με την δημιουργία τον Ιούλιο του 2000 της Προσωρινής Επιτροπής για το Κατασκοπευτικό Σύστημα ΕΣΕΛΟΝ (με την αναφορά να δημοσιεύεται το 2001). Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο Πορτογάλος πολιτικός Carlos Coelho, που είχε την ευθύνη των ερευνών στο παραπάνω διάστημα.14

Το Μάϊο του 2001 καθώς η επιτροπή οριστικοποίησε την αναφορά της για το σύστημα ΕΣΕΛΟΝ, μια αντιπροσωπεία ταξίδεψε στην Ουάσιγκτον σε μια προσπάθεια να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχος από τις υπηρεσίες CIA, DOC (Αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου), και NSA. Όλες οι συναντήσεις ματαιώθηκαν από την Αμερικανική κυβέρνηση, και η επιτροπή αναγκάστηκε να τερματίσει πρόωρα το ταξίδι της. Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC το Μάϊο του 2001 «Η Αμερικανική Κυβέρνηση ακόμα αρνείται να παραδεχτεί καν την ύπαρξη του Έσελον».15

Τον Ιούλιο του 2001 η Προσωρινή Επιτροπή δημοσίευσε την τελική της αναφορά. Στις 5 Σεπτεμβρίου 2001, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την αποδοχή της αναφοράς της επιτροπής.16

Η Προσωρινή Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Κατασκοπευτικό Σύστημα ΕΣΕΛΟΝ, δήλωσε ότι, «Φαίνεται πιθανό, δεδομένων των ενδείξεων και της ομοιομορφίας των δηλώσεων από μια μεγάλη γκάμα ατόμων και οργανισμών, περιλαμβανομένων και Αμερικανικών πηγών, ότι το όνομά του είναι όντως ΕΣΕΛΟΝ, αν και αυτό αποτελεί σχετικά μικρή λεπτομέρεια».17

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δήλωσε στην αναφορά του ότι ο όρος ΕΣΕΛΟΝ χρησιμοποιείται σε μια σειρά πλαισίων, αλλά τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν υποδεικνύουν ότι ήταν το όνομα για αντικατασκοπευτικό σύστημα συλλογής πληροφοριών. Η αναφορά καταλήγει ότι, βάσει των πληροφοριών που παρουσιάστηκαν, το ΕΣΕΛΟΝ είναι ικανό για την υποκλοπή και έλεγχο του περιεχομένου τηλεφωνικών συνομιλιών, φαξ, e-mail και άλλων δεδομένων που κυκλοφορούν παγκοσμίως, μέσω της υποκλοπής από τους μεταφορείς επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων και των μεταδόσεων δορυφόρων, το PSTN, και μεταδόσεις μέσω μικροκυμάτων.18

ζ/. Δυνατότητες του ΕΣΕΛΟΝ19

Στην σύγχρονή του μορφή το Echelon μετεξελίχθηκε με βάση το Project P-415, που ξεκίνησε το 1985, και σταδιακά διαμόρφωσε την σημερινή αρχιτεκτονική της αυτοματοποιημένης παρακολουθήσεως. Με την συνδρομή 120 δορυφόρων και 4.000 σταθμών εδάφους, το Echelon έχει δυνατότητα παρακολουθήσεως σε όλο τον πλανήτη έξι εκατομμυρίων συνδιαλέξεων το λεπτό (!!!), ανεξαρτήτως θέματος, και είναι εφοδιασμένο με συστήματα φωνητικής αναγνωρίσεως και αυτόματους μεταφραστές που μεταφράζουν σε Αγγλικά όλες τις γλώσσες του κόσμου. Εύκολοι στόχοι θεωρούνται όλοι όσοι δεν χρησιμοποιούν συστήματα κρυπτογράφησης στις επικοινωνίες τους.

Η Αγγλική εφημερίδα «The Guardian» συνόψισε τις δυνατότητες του συστήματος ECHELON (ΕΣΕΛΟΝ) ως εξής:

«Ένα παγκόσμιο δίκτυο ηλεκτρονικών κατασκοπευτικών σταθμών που μπορούν να κρυφακούν τηλέφωνα, φαξ, και υπολογιστές. Μπορεί να παρακολουθεί τραπεζικούς λογαριασμούς. Οι πληροφορίες αυτές αποθηκεύονται στους υπολογιστές του ΕΣΕΛΟΝ, που μπορούν να τηρούν εκατομμύρια καταγραφές για άτομα. Επίσημα όμως, το Έσελον δεν υπάρχει.».20

1//. Εντοπίζουν πηγές και «ψύλλους στ’ άχυρα».

Η απλούστερη δυνατότητα είναι ο εντοπισμός των αριθμών του καλούντος και του καλούμενου προσώπου. Η τηλεφωνική υπηρεσία που χρησιμοποίησαν. Ο αριθμός της συσκευής (ΙΜΕΙ) για τα κινητά. Οι διευθύνσεις Internet (ΙΡ) στο όνομα του χρήστη. Τα ονόματα και οι διευθύνσεις των συνομιλητών που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους των εταιρειών.

Σχεδιασμένο από την NSA (National Security Agency), το σύστημα Echelon, μπορεί να υποκλέπτει τηλεφωνικές συνδιαλέξεις από σταθερά ή κινητά τηλέφωνα, δορυφορικές επικοινωνίες, ασύρματες μεταδόσεις, fax, telex και κάθε είδους internet-ικές επικοινωνίες (e-mail, IRC, News-Groups, Websites κ.ά.) και μάλιστα, με την βοήθεια υπολογιστών, να αναγνωρίζει, επεξεργάζεται και αποθηκεύει τις «ενδιαφέρουσες» πληροφορίες που περιέχουν όλα αυτά τα μηνύματα.

Στην ειδική ορολογία του χώρου, το Echelon ονομάζεται και «ComInt», από τα αρχικά της φράσης «Communications Intelligence» (υποκλοπή τηλεπικοινωνιών). Οι χώρες που εμπλέκονται σ’ αυτή την παγκόσμια υποκλοπή είναι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Μεγάλη Βρετανία, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δηλαδή το λεγόμενο «αγγλοσαξονικό μπλοκ».

Κατά την διάρκεια δίκης δύο ειρηνιστών κοριτσιών το 1997, ανακαλύφθηκε ότι και οι κύριες γραμμές οπτικών ινών στον κόσμο, όλες περνούν από τους κόμβους του ΕΣΕΛΟΝ. Έτσι, όλες οι εταιρείες τηλεφωνίας στον κόσμο που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την τεχνολογία, πρέπει να περάσουν από το ΕΣΕΛΟΝ, να υπογράψουν συμφωνίες εμπιστευτικότητας και να εμπιστευτούν ένα μέρος του δικτύου ασφαλείας τους σε άτομα της αντικατασκοπείας.

2//. Τρόποι παρακολουθήσεως

α//. Από σταθερά τηλέφωνα, FAX, τηλέτυπα κ.λπ. Από κινητά τηλέφωνα (παλιάς και νέας γενιάς). Από το Διαδίκτυο (Internet). Από την ανεπιθύμητη ακτινοβολία που παράγουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, γνωστό και σαν φαινόμενο (Tempest). Από «παρεμβάσεις» στις συχνότητες των δορυφόρων. Φυσικά παραμένουν οι κλασικοί τρόποι, με κρυφές κάμερες, βιντεοσκοπήσεις, με κοριούς υπερσύγχρονους, με χρήση κατευθυντικών μικροφώνων που καταλήγουν σε μικρούς πομπούς, ακόμη και μέσα από τις τελευταίου τύπου συσκευές τηλεοράσεως (προφανώς υποκλέπτουν και βιντεοσκοπούν ακόμη και τα λεγόμενα-«τεκταινόμενα» στις κρεββατοκάμαρες των πολιτών), κ.λπ.

β//. Τα σταθερά τηλέφωνα και γενικά οι καλωδιωμένες ηλεκτρονικές συσκευές είναι οι περισσότερο ευπαθείς συσκευές στις υποκλοπές. Για τα κινητά, κάθε συσκευή εκπέμπει έναν κωδικό αναγνωρίσεως. Το κάθε κινητό επικοινωνεί με την κυψέλη που βρίσκεται πιο κοντά σ’ αυτό. Η εκπομπή του σήματος είναι δυνατόν να εντοπιστεί και να προσδιοριστεί η περιοχή απ’ όπου έγινε η εκπομπή του κινητού.

γ//. «Κλωνοποίηση τηλεφώνων»

Η πιο διαδεδομένη και γνωστή μέθοδος είναι το «cloning». Προϋποθέτει να έχει κανείς πρόσβαση στο τηλέφωνο που τον ενδιαφέρει και να μπορεί να το αποσπάσει για λίγη ώρα. Από την στιγμή που βάλει το χέρι του στο κινητό, ο ενδιαφερόμενος κλέβει τους κωδικούς (το γνωστό ΙΜΕΙ, το κάθε κινητό έχει την δική του ταυτότητα), στην συνέχεια με τον κατάλληλο εξοπλισμό λαμβάνει το σήμα της κυψέλης που εκπέμπεται. Ο δέκτης αποκωδικοποιεί το σήμα και όταν κτυπά το πρωτότυπο τηλέφωνο, μπορεί σηκώνοντας το αντίγραφό του να ακούει την συνομιλία. Τα μηνύματα υποκλέπτονται αφού τα ανοίξει και τα διαβάσει ο συνδρομητής.

3//.  Επιθέσεις με ιούς:

Στα κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Υπάρχει ιός που διανέμεται μέσω κινητών και απειλεί με σοβαρό τρόπο όλα τα σύγχρονα συστήματα κρυπτογραφήσεως των σύγχρονων κινητών. Συνήθως εισβάλει με ένα «αθώο» ΜΜS.  Όσοι είναι κάτοχοι απορρήτων τηλεφώνων πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει ειδικό λογισμικό που προωθεί την κλήση σε εταιρεία του εξωτερικού μέσω του Διαδικτύου. Μέσα από αυτή την διαδικασία σπάει αυτόματα το «απόρρητο» του τηλεφώνου.

Bluetooth – Ασύρματα τηλέφωνα:

Ένας άλλος τρόπος είναι η ασύρματη επικοινωνία (επικοινωνία μεταξύ κινητών ή αξεσουάρ). Όταν δηλ. μιλάμε από το ακουστικό του κινητού, να ξέρουμε ότι ενεργοποιούμε μια «πύλη» εισόδου στο κινητό μας. Φυσικά για κάτι τέτοιο χρειάζεται ειδικός εξοπλισμός.

4//. Κινητά – Κατάσκοποι:

Είναι ένα «επιφανειακά» απλό κινητό τηλέφωνο. Η συσκευή αυτή μετατρέπεται με μια απλή κίνηση σε κοριό και μέσα σε κλειστούς χώρους υποκλέπτει συνομιλίες, μηνύματα κ.λπ. Αυτό το κινητό κατάσκοπος διατίθεται σε σχετικά χαμηλή τιμή στο Διαδίκτυο (φυσικά παράνομα). Κατά καιρούς, η Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συλλαμβάνει διάφορους επιτήδειους, αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό, π.χ. στις 31.7.2012 συνελήφθη 72χρονη γιατί πουλούσε λογισμικό για τηλεφωνικές υποκλοπές, καταγραφικά συνομιλιών κ.λπ. Η εν λόγω 72χρονη, ήταν διευθύντρια με έδρα την Αθήνα και διαφημιζόταν μέσω Internet.

5//. Παρακολούθηση από τα «τζάμια»

Στην ελληνική αγορά πωλούνται ανιχνευτές συνομιλιών με ακτίνες λέϊζερ (προελεύσεως ΗΠΑ – Ισραήλ). Οι ανιχνευτές αυτοί «εκτοξεύουν» τις ακτίνες λέϊζερ στα παράθυρα και μέσω των παλμών που μεταφέρονται από τα τζάμια αναπαράγονται οι ομιλίες που γίνονται πίσω τους. Το σύστημα λέϊζερ αντικατέστησε, σχεδόν εκτόπισε τους «παλιούς» συντονιζόμενους παθητικούς ανακλαστές, γιατί η εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει ιδιαίτερα εύκολη την ανίχνευση των μικροκυμάτων.

η/. Ο Παγκόσμιος υποκλοπέας της Αυτοκρατορίας 

Το αρχηγείο της NSA στο Fort Meade του Maryland

 

Αν θα θέλαμε πλέον να προσωποποιήσουμε τον «Μεγάλο Αδελφό», αυτός θα ελάμβανε σίγουρα το πρόσωπο του Echelon, του παγκόσμιου υποκλοπέως της Ιουδαιοαμερικανικής/ Συστημικής Αυτοκρατορίας. Χάρη σ’ αυτό το σύστημα παρέχεται στην λεγόμενη Κοσμοκράτειρα η δυνατότητα υποκλοπής, καταγραφής και επεξεργασίας όλων των πληροφοριών που διακινούνται μέσα από το παγκόσμιο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο. Αυτό αποτελεί το λιγώτερο, μια εφιαλτική προοπτική καθώς μπορεί να σημάνει και το τέλος της ιδιωτικής μας ζωής, αν ξαφνικά η «φιλελεύθερη» ελίτ της Αυτοκρατορίας αποφασίσει να γίνει πιο αυταρχική.

Θα μπορούσε να είναι Οργουελιανό σενάριο φαντασίας, αν δεν ήταν η ίδια η καθημερινότητά μας. Η Ιουδαιοταλμουδική Αυτοκρατορία μάς παρακολουθεί. Είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα για μας. Μπορεί να κρυφακούσει όλους τους ηλεκτρονικούς μας ψιθύρους. Τα τηλέφωνά μας μπορούν να υποκλαπούν. Η ηλεκτρονική μας αλληλογραφία (e-mail) να διαβαστεί. Το ίδιο και τα fax ή τα telex μας. Οποιαδήποτε επίσκεψή μας ακόμη και στο πιο ανύποπτο «internet-ικό καταγώγιο» μπορεί να καταγραφεί. Κάθε είδους ηλεκτρονική επικοινωνία μας μπορεί να παρακολουθηθεί.

Ο έλεγχος του πλανήτη από την Αμερικανική Αυτοκρατορία, εξαρτάται άμεσα από τον έλεγχο της τεράστιας ροής των πληροφοριών, που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στις καθημερινές τους επικοινωνίες. Ένα από τα πιο ισχυρά όπλα της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας είναι η δυνατότητά της να παρακολουθεί κάθε στιγμή όλα τα δεδομένα που διακινούνται στον πλανήτη μας. Και μάλιστα όχι μόνον να τα παρακολουθεί, αλλά να διαχωρίζει αυτόματα τις άχρηστες πληροφορίες (infojunk) από τις χρήσιμες, και να επεξεργάζεται και να αποθηκεύει τις δεύτερες.

Σχόλιον 2: Μετά την συνοπτική, αποκαλυπτική και τεκμηριωμένη παρουσίαση αυτού του απίστευτου και ανεξιχνίαστου δικτύου παρακολουθήσεως των ΠΑΝΤΩΝ, που έχει απλωθεί παντού στην γη και τους αιθέρες, από το ΣΥΣΤΗΜΑ, ποίος μπορεί να ισχυρισθεί ότι είναι ελεύθερος και απολαμβάνει τα προνόμια της ελευθερίας, ισότητος και δικαιοσύνης και προστασίας των προσωπικών του δεδομένων, που κραυγάζει ότι του παρέχει η κοινοβουλευτική Δημοκρατία;

Μήπως οι λεγόμενες «αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων»; Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο, είναι αφελής ή νευροψυχικά διαταραγμένος.

Παρ’ όλα αυτά τα πασιφανή, νεοφασιστικά-νεοναζιστικά, μυστικιστικά και αντιδημοκρατικά, εν μέσω δημοκρατικής…πανδημίας και….ελευθέρας διακινήσεως πληροφοριών, επισήμως το ECHELON ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, προς…τέρψη των κυνηγών των «Συνωμοσιολόγων» και…δόξαν της κοινοβο(υ)λευτικής Δημ(ι)οκρατίας (τους) !

θ/. Διαπιστώσεις-Συμπεράσματα

1//. Το «ιδιωτικό» απόρρητο που υπόσχεται κατά κόρον η σύγχρονη…δημοκρατία, στο πλαίσιο του απορρήτου και απαραβιάστου των προσωπικών δεδομένων,  έχει προ πολλού τιναχθεί στον αέρα. Ο,τιδήποτε χρησιμοποιεί ρεύμα ή παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα είναι ανοιχτό στην παρακολούθηση από το ECHELON.

Δεν υπάρχει απόρρητο, γιατί το αόρατο μάτι και αυτί του ΕΣΕΛΟΝ υπάρχει και παρακολουθεί τα πάντα και τους πάντες! Οι ΗΠΑ μέσω του δόγματος: «Ακούω, βλέπω, γνωρίζω, πράττω», παρεμβαίνουν παντού, πολιτικά, βιομηχανικά, πολιτιστικά, εμπορικά, κ.λπ., δια του ιστού που αναπτύχθηκε από τις στρατιωτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, οι οποίες παραμένουν «δικτυωμένες» μαζί με τις κυβερνήσεις, και ελέγχουν ο,τιδήποτε κάνουμε στον ιστό και λέμε στα μηνύματά μας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και λοιπών σύγχρονων ηλεκτρονικών επικοινωνιών.

2//. Τα πάντα υποκλέπτονται από το ΕΣΕΛΟΝ. Η επικοινωνία με τηλέφωνα σταθερά, κινητά, Ιnternet, fax, μηνύματα κ.λπ. ΔΕΝ παρέχει καμία ασφάλεια. Ό,τι «κολυμπάει στον αέρα από ηλεκτρομαγνητικά κύματα ψαρεύεται από μικρούς ψαράδες (πράκτορες – ντετέκτιβ) ή μεγάλες τράτες τύπου NSA». Λέγονται πολλά για την κρυπτογραφία (είναι γνωστά τα «πορτοκαλί» κυβερνητικά τηλέφωνα). Χωρίς να θίγουμε την επιστήμη της κρυπτογραφίας, πρέπει να ξέρουμε τον βασικό κανόνα: «Ό,τι κλειδώνει ξεκλειδώνει». Αν μας δωρίσουν κινητό ή laptop, να ξέρουμε ότι μπορεί να είναι κλωνοποιημένο. Πρόκειται για μια υποκλοπή πλανητικού επιπέδου, που δεν γίνεται αντιληπτή από τα ανυποψίαστα θύματά της, γι’ αυτό και συνεχίζεται ανενόχλητη.

Το σύστημα Echelon, ο παγκόσμιος υποκλοπέας της Αυτοκρατορίας, έχει φέρει το τέλος του ιδιωτικού ηλεκτρονικού μας βίου και έχει βάλει την ταφόπετρα στην αληθινή Δημοκρατία, των ελευθέρων πολιτών και του κυρίαρχου Έθνους.

3//. Ό,τι δεν θέλουμε να δημοσιοποιηθεί, δεν πρέπει να το λέμε στα τηλέφωνα (σταθερά – κινητά) ούτε στα γραπτά μηνύματα και σε emails. Είναι σαφές πως το πρόγαμα έχει εξελιχθεί πέρα από τη στρατιωτική και διπλωματική του σκοπιμότητα και έχει γίνει «ένα παγκόσμιο σύστημα κατασκοπείας ιδιωτικών και εμπορικών επικοινωνιών», αφού ουσιαστικά μετά το τέλος του ψυχρού πολέμου δεν είχε λόγο ύπαρξης.

4//. Το ΕΣΕΛΟΝ μας κρατά όλους υπό έλεγχο. Φυσικά, λόγω του τεράστιου όγκου των δεδομένων που συλλέγονται, είναι αδύνατο να ελεγχθούν τα πάντα και για όλους. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο καθηγητής κρυπτογραφίας του MIT, Phil Zimmerman:

«Aν η ιδιωτική ελευθερία γίνει παράνομη, τότε μόνο αυτοί που κινούνται εκτός νόμου θα μπορούν να απολαμβάνουν αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε σαν ατομικό δικαίωμα. Oι υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν τα καλύτερα προγράμματα κρυπτογραφίας. Tο ίδιο και το οργανωμένο έγκλημα, και οι στρατιωτικοί, και οι μεγάλες εταιρείες. Mονάχα οι απλοί πολίτες και οι πολιτικές- κοινωνικές οργανώσεις δεν έχουν ασφαλείς επικοινωνίες».

5//. Το σύστημα ΕΣΕΛΟΝ φαίνεται να προστατεύεται σε τέτοιο βαθμό ώστε ούτε καν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μετά από πολυάριθμες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και υπομνήματα, δεν κατάφερε ποτέ να λάβει σαφείς απαντήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, αποφάσισε μια σειρά αντιμέτρων για να αντιμετωπίσει το ΕΣΕΛΟΝ, τα οποία ελήφθησαν απλώς για να «ρίψουν στάκτη στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτών», και ως εκ τούτου μέχρι τώρα απέβησαν άκαρπα και ούτε προβλέπεται να «καρποφορήσουν» στο εγγύς μέλλον..

6//. Τι είναι τελικά το ΕΣΕΛΟΝ; Είναι άγρυπνος φύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή δόλιος κατάσκοπος των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων;

Μερικοί λένε, πιθανόν να είναι και τα δύο. Προφανώς, το ΕΣΕΛΟΝ, λένε, αν χρησιμοποιείται όπως πρέπει, είναι ένα ισχυρό εργαλείο που εγγυάται την ασφάλεια, σε αντάλλαγμα την πιθανότητα τα προσωπικά δεδομένα μας, να μπορούν να εξεταστούν από τις αρχές. Αυτά ισχυρίζονται κάποιοι ονειροπαρμένοι, χωρίς να υπολογίζουν ότι κάθε ομάδα ή δράσις που έχει σχέση με Επανάσταση, αναρχισμό, «αντιεξουσιαστικό» αγώνα, συνδικαλιστικές απεργίες, θρησκευτικές διαμάχες, μαφία, υπόκοσμο, έγκλημα, κλπ, κυβερνητικές αποφάσεις, σχετίζεται και ελέγχεται από ανθρώπους του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Στην εποχή των Κοινωνικών Δικτύων, όπου είμαστε συνηθισμένοι να παραιτούμαστε από το απόρρητό μας, με αντάλλαγμα την επίδειξη κατοχής και χρήσεως ηλεκτρονικών συσκευών υπερσύγχρονης τεχνολογίας, κυρίως από την νεολαία, μερικών «like» από τους ματαιόδοξους, κάθε ελεύθερος άνθρωπος και ενσυνείδητος πατριώτης, έχει κάποιου είδους ευθύνη.

7//. ΟΛΕΣ οι ενδείξεις, που είναι πολλές και φανερές και συνιστούν επιβεβαίωση, καταλήγουν στο ΒΑΣΙΜΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ, ότι το Echelon είναι ένα ακόμη «εργαλείο» του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, το οποίον  ανοίγει το δρόμο για μια πλανητική κοινωνία μιγαδοποιημένων ή κιμαδοποιημένων  (υπ)ανθρώπων, πλήρως υποτεταγμένων στην Παγκόσμια Δημοκρατική (δήθεν)  Υπερκυβέρνηση, όπου οι πολίτες θα φοβούνται να μιλήσουν ελεύθερα, μια κοινωνία υποψήφιων σκλάβων, στην οποία θα ισχύει το κατ’ εκείνους απρόσβλητο…δημοκρατικόν δόγμα:

«Ή υποτάσσεσαι άνευ αντιλογίας στα κελεύσματα Της Νέας (Δημοκρατικής) Τάξεως Πραγμάτων, προκειμένου να έχεις…ειρήνη ή διαλύεσαι οικογενειακώς και εξαφανίζεσαι επαγγελματικώς, οικονομικώς, ηθικώς και βιολογικώς».

 

Συνεχίζεται








http://zenithmag.wordpress.com/11-5-2005 (Γιώργος Στάμκος, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Από το 1988 έχει συγγράψει περίπου 2.000 ειδικά άρθρα και αναλύσεις)

«Q&A: What you need to know about Echelon». BBC. 29 May 2001---  Nabbali, Talitha; Perry, Mark (March 2004)

«Going for the throat». Computer Law & Security Review 20 (2): 84–97. doi:10.1016/S0267-3649(04)00018-4.«It wasn't until 1971 that the UKUSA allies began ECHELON».  

2 .«UK 'biggest spy' among the Five Eyes». News Corp Australia. 22 June 2013. Ανακτήθηκε στις 19 October 2013.

.Google booksEchelon by John O'Neill.

.«AUSCANNZUKUS Information Portal». auscannzukus.net. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Φεβρουαρίου 2012.

3 Επίτομον Λεξικόν Ελληνικής γλώσσης, Σκαρλάτου Δ. του Βυζαντίου, Αθήναι, 1839.

4 Αυτή την διαφορά επισημαίνει και η ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια.  Παγκόσμιος ιστός και Internet συχνά θεωρούνται το ίδιο πράγμα. Η αντίληψη αυτή είναι λανθασμένη καθώς ο ιστός αποτελεί μία μόνο εφαρμογή του Internet. Για την ακρίβεια, την δημοφιλέστερη. Σε αντίθεση με το Internet, που έχει και υλική υπόσταση, ο ιστός δεν έχει, μιας και αποτελείται από πακέτα πληροφορίας. Η τεχνολογία του ιστού καθιστά δυνατή την δημιουργία "υπερκειμένων", μία διασύνδεση δηλαδή πάρα πολλών μη ιεραρχημένων στοιχείων που παλαιότερα ήταν απομονωμένα. Τα στοιχεία αυτά μπορούν να πάρουν και άλλες μορφές πέραν της μορφής του γραπτού κειμένου, όπως εικόνας και ήχου.

5 Campbell, Duncan (12 August 1988). «Somebody's Listening». New Statesman. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-06-14.  

6 Elkjær, Bo; Kenan Seeberg (17 November 1999). «ECHELON Was My Baby». Ekstra Blade.

7 .Goodwins, Rupert (29 Ιουνίου 2000). «Echelon: How it works». ZDNet. Ανακτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2014.

.Campbell, Duncan (25 Ιουλίου 2000). «Inside Echelon». Heise Online. Ανακτηθέν στις 28 Ιανουαρίου 2014.

8 Duncan Campbell (1 Ιουνίου 2001). «Εchelon Chronology». Heise Online.

9 Wright, Steve (6 Ιανουαρίου 1998). «An Appraisal of Technologies of Political Control» (PDF). European Parliament.

11 Duncan Campbell and Mark Honigsbaum (23 Μαΐου 1999). «Britain and US spy on world». The Observer.

12 R. James Woolsey (17 March 2000). «Why We Spy on Our Allies». The Wall Street Journal.

13 Μερικές παράγραφοι του σχετικού κειμένου που συμπεριλαμβανόταν στον υπολογιστικό ιό, ήταν οι εξής:

Written by Extirpater and beyin. (I am NOT from iraq, and not protecting iraq/islamic anyway) Stop Violence Pentagon. Why are you testing your new weapons on iraq? You are trying to protect children from porn but you are also killing them and other innocent people in iraq... ...and another thing... why are you using echelon type stupid things to listen around...?< Hey others, lets fl00d the echelon... .gov @ NSA national security agency code PGP GPG satellite cia yemen toxin botulinum mi5 mi6 mit kgb .mil mil base64 us defence intelligence agency admiral diplomat alert! begin pgp message cert HQ password secret information Shamil Basaev BATF Tactical information broadcasting service netsec DEA Ayman Al Zawahiri RADINT ETA Fort Meade explosive gun conspiracy primer detonator initiator unicos al amn al-askari cray arpanet node backdoor mi-6 mi-5 terrorism SSCI sairi islamic revolution assembly not for public private korea diplomat wiretap Usame bin Laden DF ZARK SERT VIP ARC S.E.T set ssl hezbollah hizbullah afiwc compusec M51 phsical security division MOSSAD DDos denial of sevice don't try to contact me ………silencers timing devices information security naval yard sao reno jics computer terrorism NAIA SAPM ASU ECHELON ASTS RSP ISS JDF NAAP RSO encryption ASWS USDOJ SAMU COSMOS DATTA e99ll bill clinton george bush nash asis seal team 3 MSEE M.P.R.I top secret mossberg sursat 5926 telint fraud analyzer b61-7 sbu err SO13 reojdykarna airframe 510 EuroFed Avi shelter Crypto AG IDP RHL MP5K-SD sniper……747 boing domestic disruption smuggle Z-200 Security Consulting Keyhole NABS Kilderkin covert video pathfinders oscor merlin ntt sl-1 sr-71 sr71 f117 f-117 cornflower TNT rdx amfo hmtd lead azide styphante ddnp nitrostarch mines grenades rockets fuses nitrocellulose c4 ambush sniping spoof sniff sniffing sniffer motorcade assassination jtf-6 psyops privacy.

14 Kieren McCarthy (14 Σεπτεμβρίου 2001). «Τhis is how we know Echelon exists». The Register.

15 Roxburgh, Angus (11 May 2001). «EU investigators 'snubbed' in US». BBC. Ανακτήθηκε στις 28 January 2014.

16 «Report on the existence of a global system for the interception of private and commercial communications (ECHELON interception system) (2001/2098(INI))». European Parliament. 11 Ιουλίου 2001.  The European Parliament accepted Schmid's teams 130-page-plus report and its 44 recommendations in a 367-159 vote.

«Report: Echelon exists, should be guarded against». USA Today. Associated Press. 5 September 2001

17 Schmid, Gerhard (11 Ιουλίου 2001). «On the existence of a global system for the interception of private and commercial communications (ECHELON interception system), (2001/2098(INI))» (pdf – 194 pages). European Parliament: Temporary Committee on the ECHELON Interception System. Ανακτήθηκε στις 5 Ιανουαρίου 2013.

18 The Northwest Passage, Yakima Research Station (YRS) newsletter: Volume 2, Issue 1, January 2011 & Volume 3, Issue 7, July 2012.

19 Κώστας Ανέστος, τεχνικός, πρώην συνδικαλιστής του ΟΤΕ (”Αυγή” της 17-3-2013).

20 Perrone, Jane (29 Μαΐου 2001). «The Echelon spy network». The Guardian. Ανακτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου