Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2020

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ


                                                            Τραπεζοκρατών Δελέαστρον.

                                                            Οχλοκόπων Πολίτευμα.


                                                            Σανχέντριν Eωσφοριστών.

                                                            Υποχθονίων Άσυλον.

                                                            Σιωνιστών Κοσμοθεώρηση.

                                                            Ταλμουδιστών Ιδεολογία.

                                                            Ηλεκτρονικόν Δεσμωτήριον.

                                                            Μισελλληνισμού Ορμητήριον.

                                                            Αντιχριστιανισμού Κοσμοδίκτυον.

             


Χάρτης με τα πανάρχαια Ελληνικά Εδάφη (Ανατολική Θράκη, Ιωνία, Πόντος, Καππαδοκία, Βιθυνία, κλπ), Ρωμαίϊκης/ Ελληνικής Υπερτρισχιλιετούς Πλήρους Κυριότητος (Ιστορικής, Εθνολογικής, Γεωγραφικής και Αρχαιολογικής), τα οποία εδώ και επτά (7) αιώνες, καταπατούν βάρβαροι, αιμοσταγείς, και  μισέλληνες, αλλοεθνείς-αλλόδοξοι, Ντονμέδες και απόγονοι εξισλαμισθέντων Ρωμηών- Γενιτσάρων, αυτοαποκαλούμενοι «Τούρκοι»!!!


ΜΕΡΟΣ 28ον

 10. Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (20ος ΑΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) [Συνέχεια 27ου μέρους]

στ. Μυστικές Εταιρείες-Οργανώσεις-Κινήματα (Συνέχεια 27ου μέρους)

2/. Το κίνημα των Νεοτούρκων1

α/. Γενικά

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η Οθωμανική αυτοκρατορία εισερχόταν στην τελευταία και πλέον δραματική φάση της επτά (7) αιώνων ιστορίας της. Αποτελούσε ήδη από δεκαετίες ένα συγκεντρωτικό μηχανισμό αναποτελεσματικής αλλά και βίαιης εξουσίας, που γερνούσε επώδυνα και ενώ έβλεπε ότι απέθνησκε, σε μία ύστατη προσπάθεια έδιδε απατηλές υποσχέσεις για ένα ειρηνικό μέλλον.

Στην πραγματικότητα, σχεδίαζε με την εισήγηση και προτροπή των «επιτρόπων» και των «μαύρων αγγελιαφόρων του Συστήματος», ένα γενοκτονικό όλεθρο για εκατομμύρια ανυποψίαστα θύματα, που πήραν τοις μετρητοίς, τις υποσχέσεις για φιλελευθεροποίηση που τόσο υποκριτικά επιδαψίλευσαν οι τελευταίοι και τρομακτικώτεροι ηγέτες της, οι περισσότερον γνωστοί ως Νεότουρκοι.

Τον Ιανουάριο του 1913, μια ομάδα αξιωματικών του Γ΄ Σώματος του Οθωμανικού στρατού, μέλη μιας συνωμοτικής οργανώσεως με την επωνυμία Επιτροπή Ενώσεως και Προόδου:

.Καταλάμβανε με στρατιωτικό πραξικόπημα την εξουσία στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο ήδη το 1909, είχε εκθρονίσει τον σουλτάνο Αβδούλ Χαμίντ, και προχώρησε στην εγκαθίδρυση ενός αυταρχικού καθεστώτος διώξεων της αντιπολιτεύσεως. Το χειρότερο όλων όμως:

.Έθετε μετ’ ου πολύ, σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα «τουρκοποιήσεως» της εθνικής οικονομίας (milli iktisat), μέσω ενός μηχανισμού κατατρομοκρατήσεως της ανθούσης ελληνικής επιχειρηματικής τάξεως των μικρασιατικών παραλίων,

.Ξεκινούσε την βίαιη εκκαθάριση ΟΛΩΝ των μη μουσουλμανικών πληθυσμών της αυτοκρατορίας, με στόχο την φυλετική πολτοποίηση/ ομογενοποίηση της Μικράς Ασίας, στην βάση του ούτως αποκληθέντος τουρκισμού (τις τάξεις των οπαδών του κινήματος, πύκνωναν θεωρητικοί του παντουρκισμού, όπως ο…κουρδικής καταγωγής Ζιγιά Γκιοκάλπ).2

β/. Ιστορικό ιδρύσεως και αρχικής δράσεως του κινήματος των Νεοτούρκων.3

1//. Με τον όρο Νεότουρκοι [(Ν/Τ) Jön Türkler και Genç Türkler], εννοείται η ονομασία των ηγετικών στελεχών του ούτω αποκληθέντος, τουρκικού υπερεθνικιστικού κινήματος «Ένωση και Πρόοδος» ((Ittihat ve Terakki Cemiyeti), που ξεκίνησε στην Οθωμανοκρατούμενη τότε Θεσσαλονίκη και πήρε εξουσιαστική μορφή το 1908. Επρόκειτο για τους ευρύτερα γνωστούς ως Νεότουρκους, ή αλλιώς Ιτιχατιστές [από την πρώτη λέξη του ονόματος της οργανώσεώς τους: Ιτιχάτ βε τεραχί τσεμιγετί (Επιτροπή Ενώσεως και Προόδου, The Committee of Union and Progress ή CUP)].4

Η Επιτροπή, με την λεγόμενη «συνταγματική επανάσταση» του 1908, υποχρέωσε τον σουλτάνο Αβδούλ Χαμίντ, λίγο πριν τον ανατρέψει, να θέσει σε ισχύ εκ νέου το βραχύβιο Οθωμανικό Σύνταγμα του 1876 (Κίνημα Νέο-οθωμανιστών) και επαγγέλθηκε σε όλες τις εθνότητες της αυτοκρατορίας, ίσα δικαιώματα και ισονομία. Με τον τρόπο αυτό οι ιτιχατιστές, προκάλεσαν κύματα αισιοδοξίας ανάμεσα στους Χριστιανούς υπηκόους του σουλτάνου, οι οποίοι πίστεψαν ότι ο φιλελεύθερος άνεμος ισοπολιτείας θα σάρωνε το καταπιεστικό οικοδόμημα του Χαμιδικού δεσποτισμού. Στο κίνημα εντάχθηκαν αξιωματικοί, πολιτικοί και διανοούμενοι.

Συνοπτικώς, το κομιτάτο/κίνημα των Νεοτούρκων «Ένωσις και Πρόοδος»:

.Ήταν μια παράνομη οργάνωση που ιδρύθηκε κατά μεν το Σύστημα από «μορφωμένους Τούρκους», στην Κωνσταντινούπολη το 1887, στην πραγματικότητα όμως, από αλλοεθνείς και κρυπτο-αλλοθρήσκους «Οθωμανούς», οι οποίοι υποτίθεται πως απεφάσισαν να αγωνισθούν για την επαναφορά του Συντάγματος του 1876,5 που είχε καταργήσει ο σουλτάνος Αβδούλ Χαμίτ Β΄ το 1877.

.Δραστηριοποιήθηκε αφανώς και εμφανώς, μετά την επικράτησή του, με πρόσχημα την απόκτηση φιλελευθέρου Συντάγματος, προς επιβολή, παντοιοτρόπως, του Οθωμανισμού σε όλους τους υπηκόους της Αυτοκρατορίας, με το νέον όνομα «Τούρκοι», ανεξαρτήτως εθνικότητος και θρησκείας.

.Δημιουργήθηκε στην Θεσσαλονίκη και ήταν γέννημα της εκεί ιταλικής μασονικής στοάς, την οποία είχε ιδρύσει ο ιουδαίος δικηγόρος Εμμανουήλ Καράσσο. Στην στοά αυτή, εγένοντο οι μυστικές συναντήσεις των «νεοτούρκων». Οι υποψήφιοι έπρεπε να ορκισθούν στο κοράνι και σε ένα όπλο. Με αυτόν τον τρόπον, αφ’ενός ξέφευγαν από την δράση της μυστικής αστυνομίας του σουλτάνου και αφ’ετέρου αποκλείονταν της οργανώσεως, οι μη μουσουλμάνοι, όχι όμως και οι ντονμέδες.6

2//. Οι ντονμέδες έπαιξαν πρωταρχικό ρόλο στο κίνημα των Νεοτούρκων. Από το 1908 και μετά, όταν το κίνημα έγινε φανερό, απασχόλησε τις μυστικές υπηρεσίες των μεγάλων δυνάμεων και δη της Αγγλίας, του μεγάλου δηλαδή πρωταγωνιστού στην περιοχή. Η Αγγλική πρεσβεία της Κωνσταντινουπόλεως αναφέρεται στους «Νεότουρκους» σαν «Εβραϊκή επιτροπή ενώσεως και προόδου».

Σε μια εκτενή, 5.000 λέξεων, αναφορά προς το υπουργείο εξωτερικών, ο άγγλος πρέσβης, μεταξύ άλλων πληροφορεί ότι, «…οι εβραίοι ηγούνται ενός συστήματος μασονικών στοών και μέσω αυτού ηγούνται της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ένας από τους αρχηγούς της συμμορίας (ΣΣ: Χαρακτηρισμός του άγγλου πρέσβη), είναι ο εβραίος πρόξενος των ΗΠΑ στην Τουρκία, ο Όσκαρ Στράους, αδελφός των ιδιοκτητών των πολυκαταστημάτων Macy’s και Abraham & Straus».

Είναι άγνωστος ο αριθμός των ντονμέδων της πρώτης εκ 288 μελών βουλής των Νεοτούρκων. Ο Joachim Prinz, μας πληροφορεί όμως ότι ήταν η πλειοψηφία (Joachim Prinz, The Secret Jews, New York, 1973).

3//. Το 1891 σχηματίζεται μια πολιτική ομάδα από εξισλαμισθέντες ταλμουδιστές Ιουδαίους (Ντονμέδες/Donmeh), ονομασθείσα «Επιτροπή της Ενώσεως και της Προόδου», που αργότερα ονομάστηκε «Οι Νεότουρκοι». Της Ομάδας ηγείται ο προμνησθείς ελευθεροτέκτων, Ιουδαίος Emmanuel Carrusso ή Carasso, πράκτορας των τραπεζιτών Ρότσιλντς (Rothschilds)..

In 1891 a political group from the Donmeh forms called The Committee of Union and Progress, later called The Young Turks. The group is headed by Freemason Jew, Emmanuel Carrusso with the help (agent) of the Rothschilds.

Τότε ήταν τα χρόνια οργανώσεως του συγχρόνου μορφής Σιωνιστικού κινήματος, το οποίο ξεκίνησε τυπικά και φανερά ο Θεόδωρος Χερτζλ το 1896 και του οποίου η μητέρα κατήγετο εκ Θεσσαλονίκης.

Από το 1897, οι οπαδοί του κομιτάτου αναγκάστηκαν να δράσουν στην Ευρώπη, όπου για πρώτη αναγράφεται το όνομα   «Νεότουρκοι» στο δημοσιογραφικό όργανό τους, την εφημερίδα «Νέα Τουρκία», που εκδιδόταν στο Παρίσι.

Το 1902 και 1907 πραγματοποιούνται δύο Συνέδρια των «Νεότουρκων» στο Παρίσι, στα οποία αποφασίζεται η διείσδυση στο στρατό τού Σουλτάνου, με τελική κατάληξη στο στρατιωτικό πραξικόπημα του 1908. Ένας από τους συντελεστές του κινήματος ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ που από το 1907, υπηρετούσε στο Γ΄ Σώμα Στρατού στην Θεσσαλονίκη.

Η επαναστατική δράση του νεαρού τότε, Κεμάλ, τον οδήγησε στην μυστική οργάνωση Βατάν (Πατρίδα)… Η Βατάν τασσόταν εναντίον του βίαιου και απολυταρχικού σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ. Καταδίκαζε την απληστία των δημόσιων λειτουργών, τους οπισθοδρομικούς ιερείς «χοτζάδες» και τους μεσαιωνικούς νόμους που ίσχυαν ακόμα στην απονομή δικαιοσύνης.

Το καλοκαίρι του 1908, η επανάσταση των λεγόμενων Νεοτούρκων («Young Turk Revolution»), που ξέσπασε στην Θεσσαλονίκη, οδήγησε στην αποπομπή του Αβδούλ Χαμίτ Β΄, την συνταγματική μεταπολίτευση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και έθεσε σε αυστηρούς περιορισμούς τα δικαιώματα του Σουλτανάτου, χωρίς να τα καταργεί τυπικά. Τότε, οι Νεότουρκοι (Ν/Τ) για να έχουν την υποστήριξη των πολλών και διαφόρων εθνοτήτων, που ζούσαν στην Αυτοκρατορία, υποσχέθηκαν ισονομία και ισοπολιτεία σε όλους τους υπηκόους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Σχόλιον: Είναι προφανές ποιοι είναι οι νονοί και ονοματοδότες του κινήματος των λεγομένων Νεοτούρκων. Η ταυτότητα των νονών, προκύπτει από την ταυτότητα και αποκρυφιστική δράση της ηγεσίας και τους χρηματοδότες του κινήματος. Μέχρι τότε, το όνομα «Τούρκοι» ήταν άγνωστον ή προκαλούσε απέχθεια στους Οθωμανούς. Μερικές, ίσως 8-10 χιλιάδες, που αυτοαπεκαλούντο «Τούρκοι», μεταξύ των εκατομμυρίων Οθωμανών, και ήσαν διάσπαρτοι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως σταγόνες εν τω ωκεανώ, όπως αποδείξαμε στο θέμα που αναλύσαμε κατά το παρελθόν «Αυτή είναι η Τουρκία» (2 Μαΐου-28 Ιουλίου 2018), όχι μόνον ηγνοούντο από την πολιτική και πνευματική ηγεσία του Οθωμανικού κράτους, αλλά αντιμετωπίζονταν σκωπτικώς και εχλευάζοντο ως αγράμματοι, απολίτιστοι, άξεστοι και «γαϊδούρια»!!!

4//. Μετά την εξέγερση των Νεότουρκων, ο Σουλτάνος εξορίστηκε το 1909 στην Θεσσαλονίκη και παρέμεινε φρουρούμενος στην έπαυλη Αλλατίνι,7 η οποία στα νεώτερα χρόνια στέγαζε την Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ο «Κόκκινος Σουλτάνος», Αβδούλ Χαμίντ Β΄, ήταν ο 35ος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Είχε επονομαστεί «Μέγας Χαν» αλλά και «αιμοσταγής σουλτάνος».

After his ouster by Ataturk's Young Turk Dönmeh in 1908, Abdulhamid II was jailed in the Donmeh’s Allatini citadel in Salonica. He died in Constantinople in 1918, three years after Ibn Saud agreed to a Jewish homeland in Palestine and one year after Lord Balfour deeded Palestine away to the Zionists in his letter to Baron Rothschild.

Στις 13 Απριλίου του 1909, έγινε το αντι-πραξικόπημα του σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ. Έχει μείνει γνωστό ως το «Συμβάν της 31ης Μαρτίου», επειδή εκείνη την περίοδο στην Τουρκία χρησιμοποιούσαν το ισλαμικό ημερολόγιο Ρουμί. Ο σουλτάνος κέρδισε την υποστήριξη των πιο παραδοσιακών μελών της κοινωνίας, όταν υποσχέθηκε την επιστροφή στο Χαλιφάτο και το νομικό σύστημα που βασιζόταν στην μουσουλμανική σαρία.

Το πραξικόπημα απέτυχε και οδήγησε στην αντικατάσταση του σουλτάνου από τον αδερφό του, Μωάμεθ Ε΄, που λειτουργούσε ουσιαστικά ως «πιόνι» των Νεότουρκων. Ήταν τότε που ο ντονμέ Κεμάλ προεβλήθη και έλαβε το όνομα «Πατέρας» (των Τούρκων) [Ατατούρκ].

Το 1915, έχουμε το Αρμενικό Ολοκαύτωμα, που σχεδιάστηκε από τους Ντονμέδες Νεότουρκους, αφήνει πίσω του 1,5 εκατ. σφαγιασθέντες Αρμενίους χριστιανούς.

In 1915 The Armenian Holocaust engineered by the Jewish Young Turks leaves 1.5 million Armenian Christians murdered.

Το 1918, ο Ντονμές Μουσταφά Κεμάλ (“Ατατούρκ” = Πατέρας όλων των Τούρκων), αναλαμβάνει την ηγεσία των Νεοτούρκων.

In 1918 Jew Mustafa Kemal “Attaturk” ascends into leadership.

Το 1920, οι ταλμουδιστές Ιουδαιορώσοι Μπολσεβίκοι, εφοδιάζουν τον Μουσταφά Κεμάλ με 10 εκατομμύρια χρυσά ρούβλια (ΣΣ: Δια της τραπέζης των Rothschilds), 45.000 τουφέκια, 300 πολυβόλα.

In 1920 the Russian Jewish Bolsheviks supply Attaturk with 10 million gold roubles (through Rothschilds bank) , 45,000 rifles, and 300 machine guns.

Το 1921, Ο Μουσταφά Κεμάλ καταλαμβάνει το λιμάνι του Μπακού και πέντε ημέρες αργότερα, το παραχωρεί στους Εβραιορώσσους Μπολσεβίκους. Οι Ρόθτσάϊλντς είναι χαρούμενοι, δεδομένου ότι έχουν πλέον την εταιρείας τους Baku Oil Company, στην Εβραιορωσσική επικράτεια των Μπολσεβίκων.

In 1921 Attaturk occupies the Port of Baku ceding it to the Jewish Bolsheviks five days later. The Rothschilds are delighted as they now have their Baku Oil Company in Jewish Bolshevik territory.

Το 1922, οι Ντονμέδες Κεμαλιστές, ενορχηστρώνουν την πυρπόληση της Σμύρνης, με αποτέλεσμα 100.000 Χριστιανοί (Έλληνες και Αρμένιοι), κάτοικοι της Σμύρνης, να βασανιστούν, να πεινάσουν, να βιαστούν και να θανατωθούν, πέραν των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που εσφάγησαν από τα στίφη των Νεοτούρκων του Μουσταφά Κεμάλ, κατά την περίοδον 1912-1923.8

The Burning Of Smyrna: In 1922 Jewish Khemalists orchestrate the burning of Smyrna resulting in 100,000 Christians tortured, starved, raped, and dead.

 γ/. Συνοπτικά στοιχεία της ταυτότητος (φυλετικής και θρησκευτικής) της ηγετικής ομάδος των Νεοτούρκων.

Η Ιουδαιομασωνική ταυτότητα της ηγεσίας των Ν/Τ καταγράφηκε ήδη, με τα ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία, στο 17ον μέρος (Ο Ρόλος των ντονμέδων στην Μικρασιατική Καταστροφή, 7β/3/β1)

δ/. Ο ρόλος της Γερμανίας και των Ιλλουμινάτων (Illuminati), στην οργάνωση και δράση των Νεοτούρκων- Αίτια ανατροπής του Αβδούλ Χαμίτ. 9

1//. Η σύναψη συνθήκης συμμαχίας μεταξύ Γερμανίας και Οθωμανών.

α//. Η Γερμανία εκτιμώντας ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε γεωστρατηγική σημασία για τα σχέδιά της και δεν έπρεπε να περιέλθει υπό την επιρροή της Αντάντ, έδωσε εντολή στον ιουδαϊκής καταγωγής, πρέσβυ της, Χάϊνριχ Βάνγκενχαϊμ (Wangenheim), να είναι ιδιαίτερα ελαστικός στους Νεο (μη) τούρκους. Σε πρώτη φάση, η γερμανική διπλωματία όφειλε να παράσχει εγγυήσεις ασφάλειας στην Αυτοκρατορία, επισημαίνοντας ότι με την προσάρτηση των νησιών στην Ελλάδα, δεν κινδύνευε άμεσα η ασιατική περιοχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (ΣΣ: Της επιλεγομένης από τότε Τουρκίας, χωρίς αντίδραση από τον Οθωμανό Σουλτάνο, το ανδρείκελλο των Γερμανών και ντονμέδων «Νεοτούρκων»), και το μέλλον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν εξηρτάτο από την Ελλάδα.

Το 1914 οι Νεό (μη) τουρκοι καθιέρωσαν ως εθνική εορτή την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως και έγιναν οι σχετικές εκδηλώσεις.10 Μέχρι τότε, οι Οθωμανοί των Σουλτάνων, επί μισή χιλιετία περίπου, ΔΕΝ είχαν καθιερώσει ως εθνική επέτειον την άλωση της Πόλης. Οι ντονμέδες Νεό (μη) τουρκοι όμως, την καθιέρωσαν !!!

Πως ξαφνικά μετά από μισή χιλιετία οι Ιουδαιόρριζοι «Νεότουρκοι», αποφάσισαν να καθιερώσουν την άλωση της Πόλης ως εθνική εορτή, όταν οι ίδιοι οι Σουλτάνοι δεν είχαν αποφασίσει κάτι τέτοιο; Είναι προφανές, ότι και σ’αυτό το θέμα, έπαιξαν καταλυτικόν ρόλον οι Γερμανοί ιλλουμινάτοι, oi ντονμέδες μισέλληνες «Νεότουρκοι», σύμβουλοι του ανίσχυρου πλέον Σουλτάνου και οι συνεργάτες τους, ομοτράπεζοι στις τεκτονικές στοές.

        β//. Στις 4 Αυγούστου,  ο Γερμανός αυτοκράτορας ενημέρωσε τον βασιλέα Κωνσταντίνο Α΄ για την σύναψη «γερμανοτουρκικής συνθήκης συμμαχίας» και για την προσχώρηση των γερμανικών πλοίων   της Μεσογείου, στον τουρκικό στόλο για κοινή δράση. Τότε  ο….εθνάρχης, και…αντιγερμανός, κατά μερικούς, Ελ. Βενιζέλος, χορήγησε άδεια στα δύο γερμανικά πολεμικά πλοία, το Goeben και Breslaou, [μετονομασθέντα «Yavûz Sultân Selîm» και «Midilli»],11 να ανεφοδιαστούν με γαιάνθρακα, γνωρίζοντας αναμφίβολα την αποστολή τους.12

Παράλληλα η οθωμανική κυβέρνηση, έθεσε όρους στην Γερμανία για την είσοδο των γερμανικών πλοίων στα Στενά, όπως για παράδειγμα:

-Γερμανική υποστήριξη για την κατάργηση των Διομολογήσεων.13

-Γερμανική υποστήριξη για τις διαπραγματεύσεις της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την Βουλγαρία και την Ρουμανία.

-Σε περίπτωση επεμβάσεως της Ελλάδας και ήττας της, η Γερμανία θα υπεστήριζε την επιστροφή των νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία.

O Βάνγκενχαϊμ αποδέχτηκε του νέους όρους των Νεο (μη) τούρκων. Τα γερμανικά πλοία διήλθαν τα Στενά, αγκυροβόλησαν στην Κωνσταντινούπολη και   μετατράπηκαν σε «τουρκικά», με απλή ανύψωση της νέας Οθωμανικής/τουρκικής σημαίας.

Στις παραστάσεις των πρέσβεων της Αντάντ, η σουλτανική κυβέρνηση απάντησε ότι τα δύο σκάφη είχαν αγοραστεί την τελευταία στιγμή, σε αντικατάσταση των πλοίων που ναυπηγούνταν στην Αγγλία και την παράδοση των οποίων είχε απαγορεύσει η βρετανική κυβέρνηση.

Παραμύθια της Ιλλουμινοκρατούμενης Οθωμανικής… Χαλιμάς!

Η Οθωμανική ακόμη, «Τουρκία», αφού είχε ήδη εξοντώσει ένα μέρος του Ελληνισμού της δυτικής Μικράς Ασίας και του Πόντου,14 με την σιωπηρή συναίνεση ή ανοχή των τότε λεγόμενων «Συμμάχων» μας, και επέβαλε την υποχρεωτική ανταλλαγή των υπολοίπων Ελλήνων, το ζήτημα των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, είχε απολέσει πλέον την σημασία του, στην Διάσκεψη της Λωζάννης.    

2//. Ο Ρόλος της Γερμανίας και των Ιλλουμινάτων στην επιτυχία του πραξικοπήματος των Ν/Τ και στην Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

α//. Η αναδιοργάνωση και ενίσχυση του Οθωμανικού στρατού.

Οι εξελίξεις κατά τον Πρώτο Βαλκανικό πόλεμο και η ανακατάληψη της Αδριανουπόλεως από τους Νεότουρκους (ΣΣ: Δώρον του Συστήματος στους δικούς του…ανθρώπους), κατά τον Δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο, έπεισαν τον Γερμανό πρέσβη ότι η Τουρκία είχε δυνατότητες επιβιώσεως.

Η Γερμανία όφειλε να αποδείξει ότι ήταν ο αιώνιος και πιστός φίλος της Τουρκίας, να κερδίσει την εμπιστοσύνης της και να συμβάλλει στο «μεταρρυθμιστικό» της έργο, συνεργαζόμενη με τον Εμβέρ πασά και τον Ταλαάτ μπέη. Και αυτό έκανε.

Σε επιστολή του προς τον Γιάγκωφ στις αρχές Αυγούστου 1913, ο Βάνγκενχαϊμ προσδιόρισε   την πολιτική που έπρεπε να ακολουθήσει η Γερμανία έναντι των Νεοτούρκων στις νέες συνθήκες:

«Να στηρίξουμε την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας, να βοηθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις της, να ενισχύσουμε την επιρροή μας σε όλη την Τουρκία, αλλά ταυτόχρονα να προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο της διαλύσεώς της, γνωστοποιώντας στις Μεγάλες Δυνάμεις τις εδαφικές μας διεκδικήσεις».15

Ο Βάνγκενχαϊμ επέβαλε τις απόψεις του και στις 14 Δεκεμβρίου 1913, όπως προελέχθη, έφθασε στην Κωνσταντινούπολη γερμανική στρατιωτική αποστολή υπό τον Λίμαν φον Σάντερς (Liman von Sanders), προκαλώντας τις τυπικές διαμαρτυρίες της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Ο Γερμανός  στρατηγός, Otto Liman von Sanders (Λίμαν φόν Σάντερς),16 ήταν Ιλλουμινάτος, γιός ιουδαίου (Jew)  ευγενούς από την Pomerania.17 Συνέβαλλε αποφασιστικά στην ουσιαστική αναμόρφωση του τουρκικού στρατού. Διορίστηκε με τον βαθμό του αντιστρατήγου, επικεφαλής της γερμανικής στρατιωτικής αποστολής στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αρχική κύρια αποστολή τον εκσυγχρονισμό και την εκπαίδευση του οθωμανικού στρατού. Αρχικά αρνήθηκε, αλλά τελικά δέχθηκε με τον όρο να ασκεί «ουσιαστική επιρροή» μέχρι και την διοίκηση, σύμφωνα με μυστική διμερή συνθήκη Οθωμανών-Γερμανίας.

β//. Οι εμπνευστές, οργανωτές και εκτελεστές της γενοκτονίας των Ελλήνων   

Οι Γερμανοί Ιλλουμινάτι, επρότειναν στον Σουλτάνο και στην συνέχεια στον Κεμάλ, σχεδίασαν, οργάνωσαν και βοήθησαν παντοιοτρόπως τους Οθωμανούς και Κεμαλιστές, να εξοντώσουν τον Ελληνισμό της Ιωνίας και του Πόντου και όχι μόνον.

Οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ εμπνεύστηκαν ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, για να προωθήσουν-προασπίσουν τα συμφέροντα της Γερμανίας, δια της Ιουδαιοκρατούμενης Deutsche Bank! Προς εκτέλεση του σχεδίου τους, οι γερμανοί Ιλλουμινάτι, απέστειλαν στην Τουρκία το πειθήνιον όργανόν τους, τον στρατηγόν, Otto Liman von Sanders.

Ο περιβόητος αυτός Ιλουμινάτος μισέλλην γερμανός στρατηγός, είναι Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Ετέθη επικεφαλής της Γερμανικής στρατιωτικής αποστολής στην Τουρκία (1913), σύμφωνα με διμερή μυστική συνθήκη και είναι ο «αξιος» συνεχιστής του φιλοτουρκικού έργου της οργανώσεως και εκσυγχρονισμού του Οθωμανικού στρατού, του ομοφύλου του, Κolmer Φον ντερ Γκόλτς (Τα ονόματα Liman και Kolmer είναι δηλωτικά της Ιουδαϊκής καταγωγής τους).

Μαρτυρίες-Αποδεικτικά στοιχεία

Otto Liman von Sanders, εξέδωσε τις διαταγές εκτοπισμού–ξερριζωμού και σφαγής των Ελλήνων της Μ. Ασίας (1914-1918), σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί από τους Ιλλουμινάτι και τις εντολές που έλαβε μέσω της Ιλλουμινατοποιημένης στοάς της Κωνσταντινουπόλεως, «Orphee Pasha».

«Διώξτε τους αυτούς τους σκύλους Έλληνες, τους ταραχοποιούς, τους άπληστους κι’ εμείς θα τους αντικαταστήσουμε με υπάκουους, Γερμανούς εργάτες», ούρλιαζε ο Σάντερς στους Εμβέρ και Ταλάατ, πασάδες της Τουρκίας! 

Ο φον Σάντερς, προκειμένου να μη προκληθεί αντίδραση στον «πολιτισμένο» κόσμο, προτείνει, ως «τελική λύση», τον λευκό θάνατο, τις ατέλειωτες οδοιπορίες. «Σας διαβεβαιώνω ότι οι παγωνιές και το κρύο του χειμώνα, οι βροχές και η μεγάλη υγρασία, ο ήλιος και η τρομερή ζέστη του καλοκαιριού, οι αρρώστιες του εξανθηματικού τύφου και της χολέρας, οι κακουχίες και η ασιτία, θα φέρουν το ίδιο αποτέλεσμα, με τις σφαγές που λογαριάζετε να κάνετε εσείς», δήλωνε στους Νεοτούρκους ο Σάντερς. Από την στιγμή εκείνη (1914), Έλληνες και Αρμένιοι υπέστησαν δεινά που δεν τα χωρά ο νους του ανθρώπου.

Σημειώνεται ιδιαιτέρως, ένα από τα επιχειρήματα του φον Σάντερς, προς εξόντωση των Ελλήνων και Αρμενίων μέσω απάνθρωπων μεθόδων κατά την εξορία τους:

«Με το σύστημα που σας προτείνω, ο θάνατός τους είναι βέβαιος. Επιπλέον, οι γυναίκες τους δεν θα γεννούν και έτσι θα λυθεί το δημογραφικό σας πρόβλημα, ενώ η μισητή και άτιμη ράτσα των Ελλήνων θα ξεκληριστεί και θα χαθεί για πάντα μέσα σε μια γενιά και εσείς θα αποκτήσετε μια συμπαγή τούρκικη ομοιογένεια». (Αποσπάσματα από την Επιστολή-πρόταση του Λίμαν φον Σάντερς προς τον Σουλτάνον, για ξερρίζωμα-εξόντωση του Ελληνισμού της Ιωνίας και του Πόντου, «Η επιστροφή», του Απόστολου Παπαγιαννόπουλου, σελίδες 114 και 116).

Δεν είναι τυχαίο που ως αρχηγός τότε του τουρκικού στρατού, τοποθετήθηκε από το ΣΥΣΤΗΜΑ, ο Γερμανός κρυπτο-ιουδαίος ιλλουμινάτος, Λίμαν Φον Σάντερς, ο οποίος θεωρούσε τις ξένες εθνότητες, που ζούσαν στο έδαφος του Οθωμανικού κράτους, επικίνδυνες για την επιβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, την διεξαγωγή του πολέμου και υπέδειξε την λήψη «καταλλήλων μέτρων» για εξαφάνισή τους.

Ο Σάντερς, ήταν αυτός που έπεισε τους Τούρκους για την γενοκτονία των Ελλήνων, χωρίς να χρειαστεί να επιμείνει και πολύ, τονίζοντάς τους ότι:  «ουδεμία ασφάλεια έχει η Τουρκία, ούτε μπορεί να οργανωθεί ελεύθερα στο μέλλον λόγω της παρουσίας των Ελλήνων».

Μετά το τέλος του πολέμου, τον Φεβρουάριο του 1919, και ενώ ο Liman von Sanders,  κρατούνταν με προορισμό να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, έξι μήνες μετά, λόγω μη εγέρσεως αξιώσεων εκ μέρους και της ελληνικής κυβερνήσεως, αφέθηκε ελεύθερος, παραιτούμενος τον ίδιο χρόνο από τον γερμανικό στρατό.

.Ο Π. Ενεπεκίδης, στο βιβλίο του, «Γενοκτονία στον Εύξεινο Πόντο. Διπλωματικά Έγγραφα από τη Βιέννη (1909-1918)», αναφέρει κατηγορηματικά ότι:  «ο εμπνευστής και ρυθμιστής των διωγμών υπήρξε όχι το ανάκτορο του Γιλδίζ, αλλά η Βίλχεμστράσσε εις το Βερολίνο».

-Το σχέδιο των Γερμανών ήταν να στείλουν αρχικά.. τους Έλληνες στα νησιά του Αιγαίου…Οι Έλληνες αντιστάθηκαν, αλλά έγιναν μεγάλες σφαγές, με εκτελεστικά όργανα τους νεοτούρκους.

-Αυτουργός όλων αυτών των βαρβαρικών πράξεων, ήταν ο εντολοδόχος του Συστήματος, αποκρυφιστής ιλλουμινάτος, ΛΙΜΑΝ ΦΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣ…χαρακτηριστικός τύπος βάρβαρου Γερμανού και μισέλληνα, λόγω ιουδαϊκής καταγωγής. Συνεχώς φώναζε και απαιτούσε:

.Εκτοπισμός, εκτοπισμός είναι η μόνη λύση..

.Συντρίψτε τους Έλληνες

.Επιβάλλεται η εξασθένιση του ελληνικού στοιχείου απανταχού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δια να εκλείψει πας συνεκτικός κρίκος μετά της μητρός Ελλάδος.

Τι φυλάτε εκκλησίες, καμπαναριά, ελληνικά σχολεία. Εφόσον τα κρατάτε αυτά εδώ… θα είστε μόνιμα είλωτες των Ελλήνων»!

.Μία σημαντική επισήμανση στο βιβλίο του καθηγητή Πανεπιστημίου Κώστα Φωτιάδη με τίτλο, «Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» (Έργο εγκριθέν από την Βουλή των Ελλήνων, αλλά ταυτόχρονα απαγορευθέν !!!), που κυκλοφόρησε την Κυριακή 12 Μαΐου 2013, ως ένθετο η εφημερίδα REAL NEWS, αποτέλεσε την αφορμή για το πολύ καλό ρεπορτάζ που έκανε το ιστολόγιο helllas newsagency, όπου αποκαλύπτεται ότι η Μικραασιατική καταστροφή εμπνεύσθηκε και οργανώθηκε από τους Γερμανούς!

Οι Οθωμανοί και γενικώτερα οι μουσουλμάνοι της Μικράς Ασίας, εκτός από τους Νεο (μη) τούρκους, με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, ΔΕΝ έτρεφαν τέτοιο μίσος για τους Έλληνες, όπως οι Γερμανοί, ώστε να προβούν σε ξερριζωμό του Ελληνισμού. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια, όπως καταγράφεται από τις πολλές πηγές που επιστρατεύει στο πόνημά του ο καθηγητής Φωτιάδης…

ΟΙ Γερμανοί εξαφάνισαν τον ΑΚΜΑΖΟΝΤΑ Ελληνισμό της Μικράς Ασίας, την περίοδον 1913-1922! Οι Νεό (μη) τουρκοι του ΚΕΜΑΛ, ήταν απλώς υποζύγια και εκτελεστικά όργανα.

Και γιατί αυτό το φονικό; Διότι απλά, αυτό απαιτούσε το οικονομικό συμφέρον των Γερμανών, των προγόνων των αντιχρίστων ΦΡΑΓΚΟΓΕΡΜΑΝΩΝ και των νεοπαγανιστών ΝΑΖΙΣΤΩΝ!

.Σημαντικώτατα και συντριπτικά στοιχεία για τον πρωταγωνιστικό και μισελληνικό ρόλο των γερμανών στην γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, αναφέρονται και στο βιβλίον του Μιχ. Ροδά, διευθυντή τότε του γραφείου τύπου της Ύπατης Αρμοστείας της Σμύρνης, στο βιβλίο του «Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας».

Ο Ροδάς, έζησε όλα τα γεγονότα από πολύ κοντά και γράφει χαρακτηριστικά για την συνάντηση του Κάϊζερ με τον Σουλτάνο και σημειώνει με νόημα πως «κολακεύτηκε υπερβολικά από την φιλία του Γερμανού».


«Την γενοκτονία των Ελλήνων στην Τουρκία την χρηματοδότησε η Deutsche Bank, με Ελληνικά χρήματα» («Πως η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Τουρκίας, Μιχαήλ Ροδάς)». 

Γιατί όμως, η Γερμανία ήθελε τον διωγμό Ελλήνων και Αρμενίων; Γράφει παραστατικά στο βιβλίο «Πώς η Γερμανία κατέστρεψε τον ελληνισμό της Μ. Ασίας», ο Μιχαήλ Ροδάς:

«Δυστυχώς αι εμπορικαί συνθήκαι, μετά τον πόλεμον του 1897 και κυριώτατα από το 1900 και εντεύθεν, μετεβλήθησαν, διότι εις την Ανατολήν ενεφανίσθη δεινός συναγωνιστής, ακατάβλητος, εφωδιασμένος με όλα τα μέσα του πολέμου, προγραμματιστής και ικανός δι’ έντιμον ή μη εμπορικόν πόλεμον. Ο Γερμανός, εξεστράτευσε με την εντολήν της εξοντώσεως και με την σημαίαν της επικρατήσεως εν Τουρκία, πολιτικής και εμπορικής, αντί πάσης θυσίας. Ό,τι εν Τουρκία εκυριάρχει είχε ζωήν και κίνησιν, έδιδεν εις τον τόπον τον τόνον της υπεροχής, έπρεπε να καταπέση, να συντριβή, να εξαφανισθή…

Επάνω από τα πτώματα όλων, Ελλήνων, Γάλλων, Άγγλων και λοιπών επικρατούντων στοιχείων, έπρεπε να βαδίση ο Γερμανός και να επεκτείνη την επικράτησίν του προς τα μέρη όπου από αιώνας εργάζονται τιμιώτατα εκατομμύρια ανθρώπων. Και το σχέδιον της εξοντώσεως ετέθη εις εφαρμογήν, ο πόλεμος εκηρύχθη αμείλικτος εκ μέρους αυτού του Αυτοκράτορος της Γερμανίας, ο οποίος μετεβλήθη εις παραγγελιοδόχον και εξεστράτευσε μέχρι της Ανατολής, καθ’ ην στιγμήν, ο φίλος του Χαμήτ έχυνε ποταμούς αιμάτων χριστιανικών. Αι χείρες Σουλτάνου και Γερμανού Αυτοκράτορος κατά την απαισίαν και τραγικήν αυτήν στιγμήν, συνεσφίγγοντο αδελφικώτατα».

.Οι Γερμανοί που ήλεγχαν ΑΠΟΛΥΤΩΣ τους Νεο (μη) τούρκους, είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τους διωγμούς και την γενοκτονία των Ελλήνων στην Μικρά Ασία [Ενδεικτικά αποσπάσματα από δήλωση του Τζωρτζ Χόρτον, Αμερικανού Γενικού Προξένου στην Σμύρνη, στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Σταρς» και το βιβλίον “Είκοσιν εξ μήνες εν Τουρκία” ή “Τα μυστικά του Βοσπόρου”  (στη νεώτερη έκδοση) του Henry Morgenthau].18


Ο αλήστου μνήμης Σάντερς, είναι ο αρχιεμπνευστής, εντολοδόχος των Γερμανών Ιλλουμινάτων, εισηγητής, οργανωτής και συντονιστής της γενοκτονίας, τόσον των Ελλήνων της Ιωνίας και του Πόντου, όσον και των Αρμενίων και λοιπών αλλοεθνών χριστιανών.

Οι ντονμέδες Νεό (μη) τουρκοι στράφηκαν προς στην Γερμανία, διότι κυρίως η χώρα αυτή αποδεδειγμένως, στήριξε την εδαφική ακεραιότητα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ως εκ τούτου, την θεωρούσαν ως έναν διαχρονικό φίλο, στην προσπάθεια που κατέβαλαν για την δημιουργίαν του νέου κράτους, της Τουρκίας!.

3//. Η αμοιβαία υποστήριξη των Νεοτούρκων στα Σιωνιστικά σχέδια των ιουδαιοταλμουδιστών.

Με δεδομένο ότι όλες οι μασονικές στοές, μετά το 1776, ιλλουμινατοποιήθηκαν, οι συμμετέχοντες στο πραξικόπημα των Ν/Τ,  μασόνοι, Ιουδαίοι ή αλλοεθνείς, ανήκαν στους Ιλλουμινάτους και ελάμβαναν πλέον εντολές από την ανωτάτη αρχή, της οποίας τότε το κέντρο, είχε έδρα την Ιλλουμινατοκρατούμενη Γερμανία…

Δεν είναι τυχαίον ότι, ο βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος εχαρακτήρισε το κίνημα των Νεοτούρκων, «Κίνημα Ισραηλιτών» και διεμαρτυρήθηκε εντόνως στον εν Αθήναις Γερμανό πρέσβη, για την υποστήριξη των Γερμανών, στους νεοτούρκους, οι οποίοι έσφαζαν τους Έλληνες που ζούσαν στην Οθωμανική επικράτεια..!!!

Ο σουλτάνος Abdulhamid II κατηγορήθηκε από τους Ν/Τ ως τύραννος, αλλά η πραγματική αιτία δεν είναι αυτή. Είναι καταγεγραμμένο ότι ο Abdulhamid II αρνήθηκε να δεχθεί τον αρχηγόν του Σιωνιστικού κινήματος Theodore Herzl όταν επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη το 1901, που εσκόπευε να αποσπάσει από τον σουλτάνον δήλωση στηρίξεως των σχεδίων του, για επικυριαρχία των Σιωνιστών στην Ιερουσαλήμ και ίδρυση κράτους των Ιουδαίων.

Αντιθέτως, ο σουλτάνος απηύθυνε προς τον Herzl αιχμηρή δήλωση κατά του Σιωνισμού, υποστηρίξας μεταξύ των άλλων ότι οι περιοχές που εποφθαλμιούσαν οι Σιωνιστές, ανήκαν στην Οθωμανική επικυριαρχία και τα χρήματά τους, δεν αρκούσαν για να τις αποκτήσουν..…

The Jewish refugees from Spain were welcomed to settle in the Ottoman Empire and over the years they converted to a mystical sect of Islam that eventually mixed Jewish Kabbala and Islamic Sufi semi-mystical beliefs into a sect that eventually championed secularism in post-Ottoman Turkey

Many Dönmeh, along with traditional Jews, became powerful political and business leaders in Τhessaloniki. It was this core group of Dönmeh, which organized the secret Young Turks, also known as the Committee of Union and Progress, the secularists who deposed Ottoman Sultan Abdulhamid II in the 1908 revolution, proclaimed the post-Ottoman Republic of Turkey after World War I, and who instituted a campaign that stripped Turkey of much of its Islamic identity after the fall of the Ottomans. 

Abdulhamid II was vilified by the Young Turks as a tyrant, but his only real crime appears to have been to refuse to meet Zionist leader Theodore Herzl during a visit to Constantinople in 1901 and reject Zionist and Dönmeh offers of money in return for the Zionists to be granted control of Jerusalem…..

The Islamic nation fought jihad for the sake of this land and had watered it with their blood…… 

It was Ataturk's and the Young Turks' support for Zionism, the creation of a Jewish homeland in Palestine, after World War I and during Nazi rule in Europe that endeared Turkey to Israel and vice versa. [How the Illuminati Terrorize & Control Turkey, by a Turkish dissident, by Wayne Madsen, Excerpt by henrymakow.com]

*

Είναι προφανές ότι, το ΣΥΣΤΗΜΑ χρησιμοποιούσε τα δικά του «κριτήρια» για την επιλογή των πιστών ανθρώπων του, και στην προκειμένη περίπτωση, της ηγετικής ομάδος των λεγομένων «κατά ιστορικήν παραπλάνησιν», Νεοτούρκων.

ΟΛΟΙ οι πρωτεργάτες του λεγομένου κινήματος των Ν/Τ, ήσαν Ιουδαίοι, ντονμέδες, αποκρυφιστές μουσουλμάνοι ή αλλοεθνείς/μη «Τούρκοι»,  και τέκτονες.

Συνεπώς, είναι ορθώτερον και αληθές, από ιστορικής απόψεως, να αποκαλούμεν την επιχείρηση ανατροπής του Αβδούλ Χαμίτ Β΄, ως συνωμοσία ή πραξικόπημα ταλμουδιστών Ιουδαίων ή Νέων (μη) Τούρκων, παρά ως επανάσταση των Νεοτούρκων!

Στην επιτυχία τόσον του πραξικοπήματος των Ν/Τ και στην παγίωση της εξουσίας τους, όσον και στις σφαγές και τον ξερριζωμό των Ελλήνων από τις προγονικές εστίες τους, συνέβαλλαν αποφασιστικά οι μισέλληνες σύμβουλοι και «αναμορφωτές» του Οθωμανικού στρατού, Γερμανοί Ιλλουμινάτοι, προφανώς κατ’εντολήν του μυστικού ιερατείου τους.

Κατά τα άλλα, ΟΛΟΙ αυτοί οι αλλοεθνείς ψευδο-επαναστάτες, ουσιαστικώς πραξικοπηματίες, αυτοαπεκαλούντο…Τούρκοι, ως Νεό-τουρκοι κατεγράφησαν στην Συστημικήν Ιστορία, και ως τοιούτοι μας παρεδόθησαν μέχρι σήμερα, και διδάσκονται στους Ελληνόπαιδες, από τους πιθηκίζοντες και ανιστόρητους εκπαιδευτικούς μας, προς…ικανοποίηση των διεθνών μαέστρων της ιστορικής πλαστογραφήσεως/ παραπληροφορήσεως-απάτης και …δόξαν του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!

 


ΕΪ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ! Η ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΡΩΜΗΩΝ/ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 


 

Συνεχίζεται

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



1 Δογματική: Μασόνοι, Εβραίοι και Τουρκία, panagopoulos-dogmatiki.blogspot. com/2016/01/blog-post_25.html, 25 Ιαν 2016.

-Νεότουρκοι, ντονμέδες καὶ …Ἑβραῖοι!!! | Φιλονόη καὶ Φίλοι...,https:// filonoi.gr /2014/12/06/f-neotoyrkoi-ntonmedes-kai-ebraioi/6 Δεκ 2014.

-ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ: ΑΤΑΤΟΥΡΚ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΘΥ....ΕΒΡΑΪΚΟ... antipliroforisi. blogspot. com /2010/02/blog-post_07. html,7 Φεβ 2010 -

2 Για την περίπτωση του Ζιγιά Γκιοκάλπ, βλ. Δημήτρη Κιτσίκη, Συγκριτική ιστορία Ἑλλάδος και Τουρκίας στόν 20ο αἰώνα, Αθήνα 1998, 141-142, 147-154 και σποράδην. Η φιλοτουρκική στάση του συγγραφέα, δεν μειώνει την αξία του συγκεκριμένου βιβλίου, το οποίον, όπως και άλλα συγγράμματά του, είναι σε πολλά σημεία αποκαλυπτικό.

3 -Ο ρόλος των μυστικών εταιρειών στην νεοτουρκική επανάσταση και την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας.Γεώργιος Δ. Παναγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Α.Ε.Α. Ιωαννίνων.

-http://www.mixanitouxronou.gr/i-epanastatiki-drasi-tou-nearou-kemal-ke-i-dimiourgia-tis-mistikis-organosis-vatan-pos-filakise-ton-soultano-stin-epavli-allatini-sti-thessaloniki-ke-egine-o-pateras-ton-tourkon/

-Βίλα Αλλατίνι, ένα κόσμημα με αβέβαιο μέλλον -Η βαριά ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr (24 Ιουλίου 2017)

-Τα μυστικιστικά τάγματα του Ισλάμ - Istoria, istoria.gr/ nov01/3. Htm

4 The Committee of Union and Progress (CUP) (Ottomanist: İttihad ve Terakki Cemiyeti), later Party of Union and Progress (Ottomanist: İttihad ve Terakki Fırkası‎,Turkish: Birlik ve İlerleme Partisi)

5 Tο Σύνταγμα του 1876 είχε τις ιδεολογικές του βάσεις τόσον στο δόγμα του Οθωμανισμού, όπως το επεξεργάστηκαν οι μεταρρυθμιστές, με προεξάρχοντα το Μιτχάτ-πασά (1822-1884), όσον και στην δράση μιας ομάδας νέων μουσουλμάνων διανοουμένων, γνωστών ως «Νέων Οθωμανών» και όχι Νέο-Τούρκων (ΣΣ: Μέχρι τότε η λέξη τούρκος προκαλούσε απέχθεια στους Οθωμανούς).

Oι «Νέοι Oθωμανοί», στάθηκαν κριτικά απέναντι στους ανθρώπους του Τανζιμάτ και τους κατηγόρησαν ότι από την μια προωθούσαν ανεπαρκείς και άτολμες λύσεις, στο μεταρρυθμιστικό τους πρόγραμμα και από την άλλη παρέδιδαν την Aυτοκρατορία στις ιμπεριαλιστικές ορέξεις των ευρωπαϊκών Δυνάμεων. Έτσι επεξεργάστηκαν μια χαλαρή, διόλου απαλλαγμένη από αντιφάσεις ιδεολογική γραμμή, που συνδύαζε την ισλαμική και την Οθωμανική παράδοση, με φιλελεύθερα δημοκρατικά αιτήματα, που αποζητούσε την «σωτηρία» της καταρρέουσας Aυτοκρατορίας, σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα.

6 Ντονμές (doenmeh) στα τούρκικα σημαίνει αποστάτης. Οι ίδιοι όμως αποκαλούνται «μααμινίμ» το οποίο στα εβραϊκά σημαίνει αληθινός πιστός. Οι ταλμουδιστές Ιουδαίοι, τους αποκαλούν «κοφρίμ» που σημαίνει προδότης.

7 Η Βίλα Αλλατίνι είναι τριώροφο νεοκλασικό οικοδόμημα στην περιοχή Ντεπώ, στα ανατολικά του δήμου Θεσσαλονίκης και επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Όλγας. Κτίστηκε για την ομώνυμη ιουδαιοταλμουδική (Jewish) οικογένεια το 1898, από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Βιταλιάνο Ποζέλι, ο οποίος σχεδίασε και τους Μύλους της οικογένειας Αλλατίνι που εγκαινιάστηκαν το 1890. Εκείνη την εποχή η περιοχή στην οποία βρίσκεται κτισμένη η βίλα, ονομαζόταν συνοικία των "Εξοχών" ή "Πύργων", και αποτελούσε το ανατολικότερο όριο της Θεσσαλονίκης.

Κατά την αρχική περίοδο της χρήσεώς της, η βίλα αποτελούσε εξοχική κατοικία της Ιουδαιοταλμουδικής (Jewsh) Οικογένειας Αλλατίνι. Μετά την επικράτηση του κινήματος των Νεότουρκων, από το 1909 έως το 1911 χρησιμοποιήθηκε ως κατοικία του σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ του Β΄, ο οποίος αφού εκθρονίστηκε από τους Νεότουρκους, διαβίωνε εκεί σε καθεστώς κατ' οίκον περιορισμού. Το 1926 στέγασε για ένα έτος την Φιλοσοφική Σχολή, μοναδικό τμήμα του νεοσύστατου τότε Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά τον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο (1940-1941) χρησιμοποιήθηκε σαν νοσοκομείο.

8 Η γενοκτονία, σκόπιμη και συστηματική εξόντωση, των ελληνικών πληθυσμών της Ανατολικής Θράκης και της Μικράς Ασίας (κυρίως της Ιωνίας, Καππαδοκίας, Πόντου, Βιθυνίας), αρχής γενομένης με την σφαγή του Οικονομείου στις 25 Ιανουαρίου 1913, πραγματοποιήθηκε παράλληλα με γενοκτονίες σε βάρος και άλλων χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, δηλ. των Αρμενίων και Ασσυρίων. Οι εκτιμήσεις για τις ανθρώπινες απώλειες την περίοδο από το 1912 ως το 1922 (από διάφορες αιτίες, σφαγές, κακουχίες, βασανιστήρια, κλπ) ξεκινούν από 300 χιλιάδες και φτάνουν, κατά ορισμένους Έλληνες μελετητές τις 800.000 - 1.200.000 ψυχές.

Πηγές:

Schaller, Dominik J. and Zimmerer, Jürgen (2008) «Late Ottoman Genocides: The Dissolution of the Ottoman Empire and Young Turkish population and extermination policies.» Journal of Genocide Research, 10:1, pp. 7–14.

Sjöberg, Erik (2016). The Making of the Greek Genocide: Contested Memories of the Ottoman Greek Catastrophe. Νέα Υόρκη: Berghahn. σελ. 45.

Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, H Γενοκτονία: Θράκη-Μικρά Ασία-Πόντος-Καππαδοκία (1908-1924).

Αιγίδου Δ. «Η Ελλάς χωρίς τους πρόσφυγες», Αθήναι, 1934, σ.20-21.

Μίλτος Παγτζιλόγλου, Η γενοκτονία των Ελλήνων και των Αρμενίων της Μικράς Ασίας, Αθήνα: 1988.

Χάρης Τσιρκινίδης, Επιτέλους τους ξεριζώσαμε... Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας, μέσα από τα γαλλικά αρχεία, Θεσσαλονίκη: Εκδοτικός Οίκος Αδελφών Κυριακίδη, 2002.

Χάρης Τσιρκινίδης, Συνοπτική ιστορία της γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής: Ντοκουμέντα ξένων διπλωματικών αρχείων, Θεσσαλονίκη: Εκδοτικός Οίκος Αδελφών Κυριακίδη, 2009.

9 Modern Turkey: a secret Zionist state controlled by the Dönmeh, https://www.henrymakow.com/.../modern-turkey-a-secr...,29 Νοε 2015.

10 Σκρίπ, 31.5.1914.

11 SMS Breslau was a Magdeburg-class cruiser of the Imperial German Navy, built in the early 1910s. Following her commissioning, Breslau and the battlecruiser Goeben were assigned to the Mediterranean Division in response to the Balkan Wars.

After evading British warships in the Mediterranean to reach Constantinople, Breslau and Goeben were transferred to the Ottoman Empire in August 1914, to entice the Ottomans to join the Central Powers in World War I.

12 Ευλόγως γεννάται το ερώτημα: Γιατί ο Ελ. Βενιζέλος, έδωσε την άδεια ανεφοδιασμού των γεαρμανικών πλοίων, αφού εγνώριζε την αποστολήν τους;

Η ερμηνεία που δόθηκε για την ενέργεια εκείνη  του Βενιζέλου, παρουσιάσθηκε με την μορφήν δύο εκδοχών:

Σύμφωνα με την πρώτην εκδοχήν, ο Βενιζέλος ήθελε να εξωθήσει την Τουρκία σε πόλεμο στο πλευρό των Κεντρικών Δυνάμεων για να μπορέσει η Ελλάδα σε αντιστάθμισμα να προσχωρήσει στην Αντάντ, και έτσι το ζήτημα των νησιών να καταστεί υπόθεση και της Αγγλίας.  

Η ετέρα εκδοχή είναι ότι, ο Βενιζέλος επαγιδεύθη με προτροπήν των Άγγλων ή συναίνεσε με εντολή των Άγγλων.

Αμφότερες όμως, κρίνονται σαθρές και λογικοφανείς. Το αβάσιμον της δευτέρας εκδοχής εντοπίζεται στην φράση «ο Βενιζέλος επαγιδεύθη» από τους Άγγλους…Ο Βενιζέλος ως πράκτορας των Άγγλων, έλαβε την εντολή απ’αυτούς (Άγγλους), να πράξει ούτως και την εξετέλεσε, άνευ αντιλογίας!!!

13 Η Διομολόγηση είναι όρος που απαντάται στο Διεθνές Δίκαιον και αφορά σε συμβάσεις, συνήθως, προνομίων. Ο όρος χρησιμοποιείται ευρύτερα στον πληθυντικό εκ της μετάφρασης του γαλλικού όρου "Capitulations". Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζονται οι συμβάσεις δυνάμει των οποίων παρέχονται εξαιρετικά προνόμια στους υπηκόους ενός κράτους, που διαμένουν στο έδαφος ενός άλλου κράτους.

Κατά τον 19ον αιώνα, το σύστημα των διομολογήσεων είχε τύχει ευρείας εφαρμογής μεταξύ χωρών της Ευρώπης και θεωρουμένων ως ημιβαρβάρων χωρών της Ασίας και της Αφρικής. Μετά την λήξη του Β΄Παγκ. Πολέμου, οι εν λόγω διομολογήσεις έχουν εκλείψει. 

14 Η έκθεση των διερμηνέων των πρεσβειών που είχαν μεταβεί στην Μικρά Ασία το 1914, αποτύπωνε την κατάσταση ως έκρυθμη, επισήμανε την αδυναμία της Υψηλής Πύλης να κατευνάσει την έξαψη και επέρριπτε έμμεσα   ευθύνες στο Νεοτουρκικό Κομιτάτο (εφ. Εμπρός, 25.6.1914), αλλά, ως ανεμένετο, ΔΕΝ υπήρξε πρακτικό αποτέλεσμα. 

15. Wilhel von Kampen, Studien zur Deutschen Türkenpolitik in der Zeit Wilhems II., διδακτορική διατριβή, Kiel 1968, σ. 49. «Wir müssen die Turkei solange wie möglich zu erhalten suchen und durch Beteiligung an dem Reformwerke der Türkei nicht nur ehrliche Hilfe leisten, sondern gleichzeitig auch unseren Einfluß in der gesamten Türkei zu stärken suchen. Gleichzeitig aber hätten wir uns auf den schlimmen Fall, die Teilung, vorzubereiten, in dem wir in unserer Arbeitszone durch Schulen, Krankehäuser, Entsendung von Ärzten etc. die Bevölkerung an uns fesseln und gleichzeitig damit auch den Mächten gegenüber den festen Entschluß bekunden, die von uns markierten Gebiete keiner anderer Macht zu überlassen».        

16. Marschall Otto Liman von Sanders - Όττο Καρλ Λίμαν φον Σάντερς. Γερμανός στρατιωτικός (1855 - 1929) ιουδαϊκής καταγωγής (Jewish origin). Το 1913 ανέλαβε την αναδιοργάνωση του τουρκικού στρατού, μετά τις ήττες του στους Βαλκανικούς πολέμους.

17. Wiley Online Library, Liman von Sanders, General Otto Karl Victor (1855–1929),Yigal Sheffy, First published: 13 November 2011.

18 ΠΑΓΓΕΡΜΑΝΙΣΜΟΣ – ΠΑΝΤΟΥΡΚΙΣΜΟΣ! Η μάστιγα της ... - Olympia,

https://olympia.gr/2013/05/19/παγγερμανισμός-παντουρκισμός-η-μάστ/ 19 Μαΐ 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου