Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

                                                            Τραπεζοκρατίας Σύνταγμα.

                                                            Ορθοδοξίας Σχίστης.

 

                                                            Σανχέντριν Ιουδαιοταλμουδιστών.

                                                            Υποπολιτευομένων Αδελφότης.

                                                            Σοδομιστών Λίκνον.

                                                            Ταφόπλακα Ελευθερίας.

                                                            Ηλεκτρονικόν Δεσμωτήριον.

                                                            Μαφία Ψευδοχριστιανών.

                                                            Αντιχρίστων Έργον (Opus Diaboli).


ΜΕΡΟΣ 33ον

 

10. Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (20ος ΑΙΩΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ) [Συνέχεια 32ου Μέρους]

στ. Μυστικές Εταιρείες-Οργανώσεις-Κινήματα (Συνέχεια 32ου μέρους)

10/. Τάγμα «Το Έργον του Θεού» (Opus Dei)1

Σφραγίδα του Τιμίου Σταυρού και Opus Dei: "Ένας σταυρός που αγκαλιάζει τον κόσμο"

Χοσέ Μαρία Εσκριβάντε Μπαλαγκουέρ ι Αλμπάς


α/. Ιστορικόν ιδρύσεως-Γενικά στοιχεία

Η οργάνωση Opus Dei ιδρύθηκε από τον παπικό Ισπανό ιερωμένο Josemaría Escrivá de Balaguer, Χοσέ Μαρία Εσκριβά (1902-1975) στις 2 Οκτωβρίου 1928 στην Μαδρίτη της Ισπανίας, γνωστή αρχικά σαν Opus και  δόθηκε η τελική έγκριση της παπικής Εκκλησίας το 1950 από τον Πάπα Πίο ΧΙ.

Σύμφωνα με στοιχεία της οργανώσεως του 2018, υπήρχαν 95.318 μέλη της Οργανώσεως: 93.203 λαϊκοί και 2.115 ιερείς. Στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται τα μέλη του ιερέως της επισκοπής της Ιερατικής Εταιρείας του Τιμίου Σταυρού της Opus Dei, που υπολογίζεται σε 2.000 το 2005. Τα μέλη προέρχονται από περισσότερες από 90 χώρες. Η τελευταία χώρα όπου εγκαταστάθηκε επισήμως η Opus Dei, είναι η Ρωσία (αρχές του 2007).

Περίπου το 70% των μελών της Opus Dei ζουν στα ιδιωτικά τους σπίτια, διαβιούντες οικογενειακώς, με κοσμική σταδιοδρομία, ενώ το άλλο 30% είναι άγαμοι, εκ των οποίων η πλειοψηφία ζει σε κέντρα ιδιοκτησίας της Opus Dei. Η πλειοψηφία των μελών της είναι λαϊκοί. Οι υπόλοιποι είναι κοσμικοί ιερείς υπό την διοίκηση ενός ιερέα που εκλέγεται από συγκεκριμένα μέλη και διορίζεται από τον Πάπα

Σύμφωνα με τον Escrivá, εκείνη την ημέρα που απεφάσισε την ίδρυση, βίωσε ένα…όραμα στο οποίο «είδε τον Opus Dei». Έδωσε στον οργανισμό το όνομα «Opus Dei», το οποίον στα Λατινικά σημαίνει «Εργασία ή Έργον του Θεού», προκειμένου να υπογραμμιστεί η πεποίθηση ότι ο οργανισμός δεν ήταν το έργο του (Escrivá), αλλά ήταν όντως «Το έργο του Θεού». Καθ 'όλη την διάρκεια της ζωής του, ο Escrivá έκρινε ότι η ίδρυση της Opus Dei είχε έναν…υπερφυσικό χαρακτήρα.

Η οργάνωση Opus Dei , επίσημα γνωστή ως Prelature of the Holy Cross και Opus Dei (Λατινικά : Praelatura Sanctae Crucis et Operis Dei), αναφέρεται συχνά από μέλη και υποστηρικτές της, ως the Work. Αρχικά, ήταν ανοιχτή μόνο στους άνδρες, αλλά το 1930, ο Escrivá άρχισε να δέχεται και γυναίκες ως μέλη, απόφαση για την οποία ισχυρίστηκε ότι ήταν αποτέλεσμα «επικοινωνίας του με τον Θεό».

Παρ όλα αυτά,  άνθισε κατά την διάρκεια των ετών του Φρανκισμού στην Ισπανία. Εξαπλώθηκε πρώτα σε όλη την Ισπανία και μετά το 1945, επεκτάθηκε διεθνώς.  Ο αμφιλεγόμενος αυτός ιερωμένος (Escrivá) θέσπισε ένα σύνολο ηθικών κανόνων και εκπαιδευτικών πειθαρχικών μεθόδων για τα μέλη της οργανώσεώς του, που περιλάμβανε δοκιμασίες, όπως ο ταλανισμός και η αυτομαστίγωση. Επίσης ο ιδρυτής της οργανώσεως επικρίθηκε έντονα ως μισογύνης, ρατσιστής, διώκτης των ομοφυλοφίλων και φυσικά ως φασίστας.

Το 1947, ένα χρόνο αφότου ο Escrivá μετακόμισε τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ρώμη, η Opus Dei έλαβε διάταγμα επαίνου και επίσημη έγκριση λειτουργίας από τον Πάπα Πίο ΧΙΙ (1876-1958), ο οποίος προ της χειροτονίας του (Μάρτιος του 1939), ήταν καρδινάλιος με το όνομα Ευγένιος Πατσέλλι (Eugenio Maria Giuseppe Giovanni Pacelli), Ιουδαϊκής καταγωγής, γραμματέας των εξωτερικών υποθέσεων του Βατικανού.

Ο Pius XII έδωσε στην Opus Dei το κανονικό καθεστώς του «Πνευματικού Δικαιώματος», ενός θεσμού που εξαρτάται άμεσα και αποκλειστικά από το Βατικανό στην εσωτερική διακυβέρνησή του, υπό την άμεση διακυβέρνηση του Πάπα. Αυτό σημαίνει ότι η Opus Dei είναι μέρος της παπικής Εκκλησίας, και η αποστολή των μελών του όπου κι αν βρίσκονται, εμπίπτει στην άμεση δικαιοδοσία του Πριλάτου της Opus Dei. Όσον αφορά το «τι ο νόμος ορίζει για όλους τους συνηθισμένους πιστούς», τα λαϊκά μέλη του Opus Dei, που δεν διαφέρουν από τους άλλους παπικούς («Καθολικούς»), «συνεχίζουν να είναι... υπό την δικαιοδοσία του επισκόπου του τοπικού επισκοπείου».

Επίσης ο πάπας έδωσε οριστική έγκριση ώστε να επιτρέπεται και στους παντρεμένους ανθρώπους να ενταχθούν στην οργάνωση, και τους κοσμικούς κληρικούς να γίνουν δεκτοί στην Ιερατική Κοινωνία του Τιμίου Σταυρού. Στην δεκαετία του 1950, ο Πάπας Πίος ΧΙΙ είπε στον πρεσβύτερο αυστραλιανό επίσκοπο, τον Καρδινάλιο Νόρμαν Γκίρλου ότι,  «Ο Escrivá είναι ένας αληθινός άγιος, ένας άνθρωπος που έστειλε ο Θεός για την εποχή μας».

Αν και η Opus Dei υπάρχει 92 χρόνια ως οργάνωση, απέκτησε τρομακτική πρόσβαση στις εσωτερικές διεργασίες της παπικής/«καθολικής» εκκλησίας περί το 1982, όταν και ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β΄, που πέθανε το 2005, της έδωσε ασύλληπτα μεγάλα προνόμια και την έκανε έναν αληθινό θεσμικό εταίρο στους κόλπους της ηγεσίας του Βατικανού !!!

IN NOVEMBER 1982, OPUS DEI ACQUIRED THE STATUS of a ''personal prelature,'' (προσωπική ιεραρχία αξιωμάτων) the first and so far the only one of its kind authorized by the Second Vatican Council. It meant that Opus Dei became similar to a worldwide diocese, with a Prelate who, like heads of religious orders, has authority throughout the world over its members. He also granted Opus Dei the status of "personal prelature" - which has given the group some independence within the so called, Catholic Church. That is why some say that Opus Dei grew more influential in the Vatican during the papacy of John Paul II.

β/. Η …Αγιοποίηση του Josemaría Escrivá

Το 1975, ο Josemaría Escrivá πέθανε και τον διαδέχθηκε ο Álvaro del Portillo y Diez de Sollano (11 March 1914 – 23 March 1994), ένας ισπανός μηχανικός, διατελέσας ανώτατος ιερατικός αξιωματούχος/ πριλάτος (prelate)2 του Opus Dei από το 1982 μέχρι το 1994.

Με την επίσημη στήριξη του Πάπα, η Opus Dei γιγαντώθηκε. Όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά. Πλούσιοι άνθρωποι έγιναν μέλη της και η οικονομική της δυναμική αυξήθηκε κατακόρυφα. Ο πάπας  Ιωάννης Παύλος Β΄απεδείχθη ένας από τους σημαντικότερους υποστηρικτές της, υποστηρίζοντας ότι στόχος της Opus Dei ήταν να καθιερώσει τις κοσμικές δραστηριότητες ως «μεγάλο ιδανικό». Τόνισε ότι η ίδρυσή της από τον Escrivá ήταν το ductus divina inspe, έργο καθοδηγούμενο από…θεϊκή έμπνευση.

Δεν χωρά αμφιβολία επίσης ότι στα χρόνια της θητείας του ο πάπας  Ιωάννης Παύλος Β΄ προώθησε με όλες του τις δυνάμεις – ορατές και αόρατες, την οργάνωση Opus Dei και με την  δική του μεσολάβηση αυτή εξελίχθηκε σε έναν πανίσχυρο σκοτεινό φορέα, με τεράστια επιρροή, η οποία δεν περιοριζόταν στην Εκκλησία, αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία ακόμη και στην πολιτική.

Το 2002 ο Ιωάννης Παύλος Β΄ δηλώνοντας ότι ο Escrivá «συγκαταλέγεται στους μεγάλους μάρτυρες του χριστιανισμού», τον αγιοποίησε και τον ονόμασε «άγιο της συνηθισμένης ζωής».3

Αλλά και ο Πάπας Βενέδικτος ΧVΙ, υπήρξε ιδιαίτερα ισχυρός υποστηρικτής του Opus Dei και του Escrivá. Δείχνοντας το όνομα «Εργασία του Θεού», ο Βενέδικτος XVI (τότε Καρδινάλιος Τζόζεφ Ράτζιγκερ), έγραψε ότι «Ο Κύριος απλώς χρησιμοποίησε τον [Εσκρία] που επέτρεψε στον Θεό να εργαστεί». Ο Ratzinger ανέφερε τον Escrivá προκειμένου να επισημάνει πως «είναι λανθασμένη η ιδέα ότι η αγιότητα διατηρείται σε ορισμένους εξαιρετικούς ανθρώπους που είναι εντελώς διαφορετικοί από τους συνηθισμένους αμαρτωλούς».

Τέλος, ο πάπας Φραγκίσκος είναι «ο πρώτος Πάπας που διαπραγματεύτηκε προσεκτικά με την  Opus Dei, ως επίσκοπος», και σύμφωνα με τον James V. Schall, ο SJ, διατηρούσε «φιλικές σχέσεις με την Opus Dei».4

Τον Σεπτέμβριο του 2005, ο Πάπας Βενέδικτος XVI ευλόγησε ένα κατασκευασμένο άγαλμα του Josemaría Escrivá που τοποθετήθηκε σε μια εξωτερική τοιχογραφία της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ένα μέρος για ιδρυτές παπικών/«καθολικών» οργανώσεων.

Opus Dei founder Josemaria Escriva de Balaguer

 

Την ίδια χρονιά, η Opus Dei έλαβε κάποια ανεπιθύμητη προσοχή λόγω της εξαιρετικής επιτυχίας του μυθιστορήματος The Da Vinci Code, στο οποίο απεικονίζονται αρνητικά τόσο η Opus Dei όσο και η ίδια η Παπική («Καθολική») Εκκλησία. Η έκδοση της ταινίας κυκλοφόρησε παγκοσμίως τον Μάϊο του 2006, πολώνοντας περαιτέρω τις απόψεις των πολιτών για την οργάνωση.

Το 2014, ο πάπας Φραγκίσκος, μέσω ενός αντιπροσώπου επικύρωσε τον διορισμό του Αλβάρο ντελ Πορτίγιο ως Πριλάτου και είπε ότι «μας διδάσκει πως στην απλότητα και την τακτοποίηση της ζωής μας μπορούμε να βρούμε ένα σίγουρο δρόμο προς την αγιότητα».

With the death of Bishop Álvaro del Portillo on 23 March 1994, a period of mourning followed. Echevarría Rodríguez5 was elected by Opus Dei's General Council as the second Prelate of Opus Dei. He was subsequently confirmed on 20 April 1994, and was then appointed Titular bishop of Cilibia by Pope John Paul II on 21 November 1994. He was concecrated a bishop by the pope, with Bishops Giovanni Battista Re and Jorge María Mejía as co-consecrators, on 6 January 1995.

Ο επίσκοπος Echevarría πέθανε στις 12 Δεκεμβρίου 2016 και τον διαδέχθηκε ο Φερνάντο Οκάριζ (Msgr. Ferernando Ocáriz Braña), σημερινός επικεφαλής του Opus Dei, ο οποίος έγινε ο τρίτος Πριλάτος (Prelate) της Opus Dei στις 23 Ιανουαρίου 2017. Ο πρώτος Πριλάτος (Prelate) του Opus Dei ήταν ο Αlvaro del Portillo, ο οποίος κατείχε την θέση από το 1982 μέχρι το θάνατό του το 1994.

Φερνάντο Οκάριζ σημερινός επικεφαλής του Opus Dei

 

γ/. Αποστολή, οργάνωση και δραστηριότητες (λατρευτικές και κοινωνικές).

1//. Ο Escrivá συνόψισε την αποστολή του Opus Dei ως τρόπου βοήθειας των απλών χριστιανών «να καταλάβουν ότι η ζωή τους ... είναι ένας τρόπος αγιότητας και ευαγγελισμού... Και σε όσους αντιλαμβάνονται αυτό το ιδανικό αγιότητας, το έργο προσφέρει την πνευματική βοήθεια και εκπαίδευση πρέπει να το εφαρμόσουμε στην πράξη».

  Κατά τους απολογητές του, αποτελεί ένα είδος εκκλησιαστικού θεσμού που δρα έξω από κάθε συγκεκριμένη γεωγραφική διοικητική μονάδα – όπως λόγου χάρη η επισκοπή – και λογοδοτεί απευθείας στον ίδιο τον Πάπα!!! Από την άλλη, για τους πολεμίους της οργανώσεως, η Opus Dei είναι ένας εύσχημος τρόπος οικοδομήσεως μιας βάσεως εξουσίας μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, η οποία είναι απαλλαγμένη από την εποπτεία ή παρέμβαση των καθιερωμένων κανονιστικών διαρθρώσεων.

Οι ηγέτες της Opus Dei περιγράφουν την οργάνωση ως διδακτική οντότητα της οποίας η κύρια δραστηριότητα είναι να εκπαιδεύσει τους παπικούς («Καθολικούς») να αναλάβουν προσωπική ευθύνη στον…καθαρισμό του κοσμικού κόσμου από μέσα. Αυτή η διδασκαλία γίνεται μέσω θεωρίας και πρακτικής. Τα μέλη της ισχυρίζονται  ότι προωθούν την τελειοποίηση, μέσω της χριστιανικής εκκλησίας, στην καθημερινή ζωή της. Οι τρεις κλασικοί όρκοι που έπαιρνε κάποιος για να γίνει μέλος της ήταν: H (άνευ όρων) υπακοή, η ακτημοσύνη και η αγαμία.

Άλλα κύρια χαρακτηριστικά της οργανώσεως, σύμφωνα με την επίσημη βιβλιογραφία της, είναι: Ελευθερία, σεβασμός στην επιλογή και ανάληψη προσωπικής ευθύνης,  φιλανθρωπία, αγάπη του Θεού πάνω απ' όλα και αγάπη των άλλων (ΣΣ: Παγκόσμια Αδελφότητα).

Το επίσημο παπικό έγγραφο, μετά την καθιέρωση της αυτόνομης  εκκλησιαστικής ιεραρχίας (prelature), δηλώνει ότι η Opus Dei επιδιώκει «να εφαρμόσει την διδασκαλία της καθολικής έκκλησης στην αγιότητα και να προωθήσει σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας τον αγιασμό της συνηθισμένης εργασίας και μέσω της συνηθισμένης εργασίας». Έτσι, ο ιδρυτής και οι οπαδοί της περιγράφουν τα μέλη της ότι μοιάζουν με τα μέλη της πρώϊμης χριστιανικής εκκλησίας - απλοί εργαζόμενοι που αναζητούσαν σοβαρά την αγιότητα χωρίς τίποτα εξωτερικό για να τα διακρίνουν από άλλους πολίτες.

2//. Η Opus Dei:

α//. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ζωή των απλών παπικών που δεν είναι ούτε ιερείς ούτε μοναχοί και υπογραμμίζει την «καθολική έκκληση στην αγιότητα»,  την πεποίθηση ότι όλοι πρέπει να φιλοδοξούν να γίνουν άγιοι, σύμφωνα με την εντολή του Ιησού «Αγάπα τον Θεό με όλη σου την καρδιά» (ΜΑΤΘ: 22/37 ) και «Να είσαι τέλειος όπως ο ουράνιος Πατέρας σου είναι τέλειος» (ΜΑΤΘ: 5/48).

β//. Διδάσκει ότι η αγιότητα είναι προσιτή σε όλους, όχι μόνο σε μερικά ειδικά άτομα, δεδομένης της διδασκαλίας του Ιησού ότι οι απαιτήσεις του είναι «εύκολες» και «ελαφριές», καθώς διασφαλίζεται η θεϊκή του βοήθεια (ΜΑΤΘ: 11/28-30). Η Opus Dei δεν έχει μοναχούς ή μοναχές, και μόνο μία μειονότητα των μελών του είναι ιερείς.

γ//. Τονίζει τους λόγους του Escrivá, σύμφωνα με τους οποίους το θεμέλιο της χριστιανικής ζωής, είναι η «θεϊκή ένωση», οι Χριστιανοί είναι παιδιά του Θεού, ταυτισμένα με την ζωή και την αποστολή του Χριστού.

3//.  Οι λαϊκοί και οι ιερείς της οργανώνουν σεμινάρια, εργαστήρια, καταφύγια και μαθήματα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να εφαρμόσουν την χριστιανική πίστη στην καθημερινή τους ζωή. Η πνευματική κατεύθυνση, η καθοδήγηση κάποιου από έναν πιο έμπειρο λαϊκό ή ιερέα, θεωρείται το «πρωταρχικό μέσο» εξασκήσεως στην οδόν της αγιοποιήσεως. Μέσω αυτών των δραστηριοτήτων παρέχουν θρησκευτική διδασκαλία (δογματικός σχηματισμός), καθοδήγηση στην πνευματικότητα για απλούς ανθρώπους (πνευματικός σχηματισμός), χαρακτήρα και ηθική εκπαίδευση (ανθρώπινος σχηματισμός), μαθήματα στον αγιασμό της εργασίας κάποιου (επαγγελματικός σχηματισμός) και τεχνογνωσία στην ευαγγελικοποίηση της οικογένειας και χώρο εργασίας (αποστολικός σχηματισμός).

4//. Όλα τα μέλη - είτε είναι παντρεμένα είτε άγαμα, ιερείς ή λαϊκοί - εκπαιδεύονται να ακολουθούν ένα «σχέδιο ζωής» ή «τους κανόνες της ευσέβειας», που είναι μερικές παραδοσιακές παπικές λατρευτικές διαδικασίες. Αυτό έχει ως στόχο να ακολουθήσει την διδασκαλία της «Καθολικής Κατηχήσεω»ς: «προσεύχονται σε συγκεκριμένες ώρες ... για να θρέψει συνεχή προσευχή» η οποία με την σειρά της βασίζεται στα λόγια του Ιησού  «Αδιαλλείπτως προσεύχεσθε» (ΛΟΥΚΑΣ: 18/1) και του Αποστόλου Παύλου Α΄ΘΕΣΣ: 5/17)

Πριν από όλα περιλαμβάνει την χρηματοδότηση και διοργάνωση φιλανθρωπικών σκοπών, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, σεμιναρίων πνευματικής καλλιέργειας και ιατρικής επιμόρφωσης. Τα μέλη της οργανώσεως είναι απαραίτητο να διάγουν υποδειγματικό χριστιανικό βίο. 

δ/. Τα «μελανά σημεία» της ιστορίας της Opus Dei (Επιρροή στην έδρα του Βατικανού, στις παπικές κοινωνίες και στον δημόσιο βίο).       

1//. Μεταγενέστεροι ερευνητές του θέματος, ισχυρίστηκαν, παρουσιάσαντες και ανάλογα αποδεικτικά στοιχεία, ότι ο Escrivá και η οργάνωση Opus Dei:

.Υποστήριξαν ριζοσπαστικές δεξιές/δικτατορικές κυβερνήσεις, όπως αυτές του Φράνκο, του Αυγούστου Πινοσέτ και του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι του Περού κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1990. Τόσον τα υπουργεία του Pinochet όσο και του Fujimori και εξέχοντες υποστηρικτές, φέρεται να περιελάμβαναν μέλη του Opus Dei, αλλά υπάρχουν επίσης εξέχοντα μέλη του Opus Dei σε κόμματα που αντιτάχθηκαν σε αυτές τις κυβερνήσεις. Ομοίως, μεταξύ των μελών της Opus Dei υπήρχαν επίσης επικριτές του Φράνκο, όπως ο Antonio Fontán.

«Franco's regime was a period of political and economic success for Opus Dei, but at the same time has given the group a bad name» (Alberto Moncada, Spanish sociologist).

.Εξέφρασαν συμπάθεια στον Αδόλφο Χίτλερ. Ένας πρώην ιερέας του Opus Dei, ο Vladimir Felzmann,  μας πληροφορεί ότι ο Escrivá κάποτε είπε ότι ο Χίτλερ είχε «κακομεταχειριστεί» από τον κόσμο και δήλωσε περαιτέρω ότι «ο Χίτλερ δεν θα μπορούσε να ήταν τόσο κακός άνθρωπος. Δεν θα μπορούσε να σκοτώσει έξι εκατομμύρια [Εβραίους]. Δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια».6

2//.  Όσο δύσκολο είναι να γίνεις μέλος στην Opus Dei άλλο τόσο δύσκολο είναι και να φύγεις, δεδομένου πως πάρα πολλοί που είναι μέλη της γνωρίζουν τα βρώμικα μυστικά της και, ως εκ τούτου, είναι «δέσμιοι» της ίδιας της οργανώσεως. Το καταστατικό της Οργανώσεως του 1950 απαγόρευε:

.Την δημοσίευση των ονοματεπωνύμων των μελών του Opus Dei καθώς και την αποκάλυψη του αριθμού των μελών της Οργανώσεως. Επίσης δεν αποκαλύπτει δημοσίως πόσα και ποία ιδρύματα ή άλλες οργανώσεις είναι υπό την δικαιοδοσία του.

.Στα μέλη της να αποκαλύπτουν την ιδιότητά τους, χωρίς έγγραφη άδεια του διευθυντή του κέντρου.

Αυτή η πρακτική έχει οδηγήσει σε πολλές εικασίες σχετικά με το ποιος μπορεί να είναι μέλος. Λόγω εν μέρει του απορρήτου του, το περιοδικό Jesuit America, αναφέρθηκε στην Opus Dei ως, «.... η πιο αμφιλεγόμενη ομάδα στην Καθολική Εκκλησία σήμερα…». Ενδεικτικώς αναφέρουμε ότι στις ΗΠΑ, για παράδειγμα, ανάμεσα στα μέλη της οργανώσεως συγκαταλέγονται και ο πρώην διευθυντής του FBI Λούϊς Φρι μαζί με δυο ανώτατους δικαστικούς, τον Αντονίν Σκάλια και τον Κλάρενς Τόμας, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά στην διαμόρφωση συνταγματικών και δικαστικών αποφάσεων…

3//. H Opus Dei εξακολουθεί να μην αποκαλύπτει τα στοιχεία των μελών της.

Στην Βρετανία το 2004, πέρασαν μήνες ώσπου η υπουργός Παιδείας των Εργατικών Ρουθ Κέλι, να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι είχε λάβει «πνευματική υποστήριξη» από την Opus Dei. Ο Τζον Άλεν έχει καταγράψει 15 πανεπιστήμια, 7 νοσοκομεία, 11 οικονομικές σχολές και 36 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτει η οργάνωση σε όλο τον κόσμο.

Opus Dei does not publish memberships lists, and members generally do not publicly reveal they are part of the organization. According to its 1950 constitution, members are forbidden to reveal their membership without the express permission of their superiors. This practice has led to rampant speculation about who may or may not be a member of Opus Dei. The 1950 constitution similarly prohibited even revealing how many people were members of Opus Dei.7

Also Opus Dei claims as an open and apartitical organization, having a hierarchy with four degrees of membership.8

Additionally, critics claim Opus Dei is secretive about its activities. Opponents cite the fact Opus Dei often will not directly reveal its relationship to many of its institutions.

According to critics, Opus Dei does not allow many of its own rules to be made public. For example, the 1950 Constitution states, "These Constitutions, published instructions, and those which in the future may be published, and the other things pertaining to the government of the Institute are never to be made public. Indeed, without the permission of the Father [Escrivá] those documents which are written in the Latin language may not be translated into [other] languages." Similarly, Opus Dei does not reveal details about its finances.9

4//. Καθ 'όλη την διάρκεια της ιστορίας της, η Opus Dei έχει επικριθεί από πολλές πλευρές, ωθώντας τους δημοσιογράφους να την χαρακτηρίσουν ως «την πιο αμφιλεγόμενη δύναμη στην Καθολική Εκκλησία» και τον ιδρυτή του Josemaría Escrivá ως «πολωτική» φιγούρα. Αυτή η θεοκρατική εταιρεία ελέγχει, έμμεσα ή άμεσα, δεκάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας παιδείας, αλλά και πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο της Παμπλόνα, αλλά και αρκετές τράπεζες, ημερήσιες εφημερίδες, βιομηχανίες κ.ά.

Το μπλε πουκάμισο υποδήλωνε την συμμετοχή σε αυτή την οργάνωση σαν μέλος της συγκεκριμένης θρησκευτικής αδελφότητας, αλλά και αποτελούσε τα διαπιστευτήρια και μια πολύ σοβαρή ένδειξη για κάποιον που υπέβαλλε τα χαρτιά του για την διεκδίκηση μιας ακαδημαϊκής θητείας, κάθε φορά που υπήρχε κενό στα ισπανικά πανεπιστήμια εξαιτίας πολιτικών εκκαθαρίσεων ή εξορίας στην Ισπανία του Φράνκο. Το μπλε πουκάμισο αποτελεί το σήμα της ισπανικής εκδοχής, των καθ’ ημάς «αρίστων».

Η Opus Dei κατηγορήθηκε για παραπλανητικές και επιθετικές πρακτικές πρoσλήψεως προσωπικού, προσηλυτισμού, και δυνητικού τρόπου προσεγγίσεως των πολιτών, με έντονο «επαινετικό βομβαρδισμό» («Love bombing»), και να δίνει εντολή στα αρμόδια προς τούτο μέλη του (αριθμητές) να δημιουργούν φιλίες και να παρακολουθούν στενώς τις κοινωνικές τους δραστηριότητες και συναναστροφές οσάκις πρόκειται να προσληφθούν στην οργάνωση.

Οι επικριτές ισχυρίζονται ακόμη ότι το Opus Dei:

.Διατηρεί έναν εξαιρετικά υψηλό βαθμό ελέγχου στα μέλη του - για παράδειγμα, οι κανόνες απαιτούν από τους κατωτέρου βαθμού μυημένους, να υποβάλουν στους ανωτέρους τους ακόμη και το εισερχόμενο και εξερχόμενο ταχυδρομείο τους στους προϊσταμένους τους για έλεγχο, ενώ τα μέλη απαγορεύονται να διαβάζουν ορισμένα βιβλία, χωρίς άδεια από τους προϊσταμένους τους.

.Πιέζει τα χαμηλόβαθμα μέλη τους να διακόψουν την επαφή με μη μέλη, συμπεριλαμβανομένων των δικών τους οικογενειών.

Η Opus Dei έχει επίσης κατηγορηθεί για ελιτισμό (ΣΣ: Απαράδεκτο για τις αρχές του Χριστιανισμού), μέσω στοχεύσεως της «πνευματικής ελίτ, της ευημερούσης και κοινωνικώς εξέχουσας». Σύμφωνα με μελέτη του κοινωνιολόγου Μάρκο Μπούργκος, η Opus Dei παρεμβαίνει ακόμη και σε προγράμματα σεξουαλικής εκπαιδεύσεως στην Ονδούρα που έρχονται σε αντίθεση με την Παπική/«καθολική» πίστη.

5//. Πλούτος-περιουσιακά στοιχεία της οργανώσεως και βαθμός ασκήσεως εξουσίας.       

α//. Φήμες που εξακολουθούν να κυκλοφορούν επίμονα για την επιρροή που ασκούσε η οργάνωση στον Πάπα Ιωάννη Παύλο, λένε πως χρηματοδότησε το πολωνικό συνδικάτο Αλληλεγγύη του Πολωνο-ιουδαίου Λεχ Βαλέσα και πως στήριξε οικονομικά την τράπεζα του Βατικανού το 1982, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο.

Έχει την φήμη ότι στα κολέγια και τα ιδρύματά της φροντίζει περισσότερο τους πλούσιους. Στην Λατινική Αμερική, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι οι άνθρωποι της οργανώσεως υπηρέτησαν περισσότερο την ολιγαρχία και λιγότερο τον λαό.

Η Opus Dei ήλεγχε το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Ναβάρας και το Ινστιτούτο των Ανώτερων Επαγγελματικών Σπουδών (IESE) στην Βαρκελώνη, που μαζί με το σκάνδαλο της Matesa,10 συνεισέφεραν οικονομικά στην εκλογή του Νίξον στις ΗΠΑ.

Το Πανεπιστήμιο της Ναβάρα στην Παμπλόνα, την Ισπανία ή το Πανεπιστήμιο Austral στο Μπουένος Άϊρες, στην Αργεντινή είναι και τα δύο παραδείγματα του εταιρικού έργου της Opus Dei. Αυτά τα πανεπιστήμια συνήθως έχουν πολύ υψηλή βαθμολογία σε διεθνές επίπεδο. Το IESE, το Business School του Πανεπιστημίου της Ναβάρα, κρίθηκε ένα από τα καλύτερα στον κόσμο από τους Financial Times και το Economist Intelligence Unit. Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία των μη κερδοσκοπικών οργανισμών που συνδέονται με το Opus Dei, αξίζουν τουλάχιστον 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

β//. Αλλά η δύναμη της οργανώσεως στην διεθνή πολιτική, δεν είναι μικρότερη. Στην συντηρητική κυβέρνηση της Πολωνίας τουλάχιστον ένας υπουργός είναι μέλος της Opus Dei. Στο Περού ο καρδινάλιος Σιπριάνι, ο μοναδικός κληρικός που έχει δηλώσει δημοσία ότι είναι μέλος της οργανώσεως, έχει κατηγορηθεί ότι στήριξε τους διωγμούς στους οποίους υπέβαλε την αριστερή αντιπολίτευση, ο πρώην πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φουτζιμόρι.

Ανάμεσα στους «καθολικούς» της Αμερικής, πολλοί υψηλά ιστάμενοι, είναι μέλη της οργανώσεως: Οι δικαστές Άντονιν Σκάλια και Ρόμπερτ Μπορκ, οι γερουσιαστές Ρικ Σαντόρουμ και Σαμ Μπράουνμπακ, ο αρθρογράφος Ρόμπερτ Νόβακ και ο πρώην διευθυντής του FBI Λούϊς Φρι [Louis Joseph Freeh (born January 6, 1950)] {Appointed by: George H. W. Bush, President: Bill Clinton; ‎George W. Bush}.

Οι φήμες δεν ήταν αβάσιμες. Το παιδί του Freeh φοίτησε σε σχολείο της Opus Dei, η σύζυγος του Σκάλια παρακολουθούσε εκδηλώσεις της οργανώσεως και οι Μπράουνμπακ, Μπορκ και Νόβακ, προσηλυτίστηκαν στον παπισμό («καθολικισμό»), από ιερέα που είναι μέλος της Opus Dei.

γ//. Η Opus Dei διοικεί κέντρα κατοικιών σε όλο τον κόσμο. Αυτά τα κέντρα παρέχουν οικιστική στέγαση για τα άγαμα μέλη και παρέχουν διδακτική και θεολογική εκπαίδευση. Η Opus Dei είναι επίσης υπεύθυνη για μια ποικιλία μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που ονομάζονται «Corporate Works of Opus Dei».

Μια μελέτη του 2005, έδειξε ότι τα μέλη συνεργάστηκαν με άλλα άτομα για την δημιουργία 608 κοινωνικών πρωτοβουλιών: Σχολεία και πανεπιστημιακές κατοικίες (68%), κέντρα τεχνικής ή γεωργικής κατάρτισης (26%), πανεπιστήμια, επιχειρήσεις σχολεία και νοσοκομεία (6%).

But the opponents’ critics say there are more clergymen with links to Opus Dei, and that they have created a "Church within the Church", something that the Catholic group denies.

 Opus Dei has also had prominent representatives among governments and companies, although they usually do not publicly recognise their membership.

The Spanish sociologist Alberto Moncada - himself a former Opus Dei member - explains that the link between Opus Dei and power could be traced back to the 50's, when two representatives of the group were appointed ministers during General Franco's regime.

In Latin America, Colombian President Alvaro Uribe is also said to be a member - something he has not confirmed. Opus Dei's spokesman Jack Valero says religion is something that should be kept private.

"Opus Dei membership is a private matter," he said. "We don't publicise our members list. Some high-profile politicians say publicly that they belong to Opus Dei, yes, but that's not relevant to their job as government officials or ongressmen. What's really important is how they do their job." much money Opus Dei has.

The group is decentralised into scores of foundations around the world, and it does not publicise its general accounts. Members have to donate a significant part of their income.But maybe the most overlooked aspect of Opus Dei's power is that it is said to wield over its followers.

Accusations have been made in centres where celibate members live, the so-called "numeraries". "Life is schizophrenic in Opus Dei centres," says former numerary Carmen Charo.

ε/. Σχέση της Opus Dei με τον αποκρυφισμό.

Ένα άλλο επιβαρυντικό στοιχείο που χαρακτηρίζουν ερευνητές και κριτικοί της Οργανώσως είναι η απόλυτη μυστικότης ( Secrecy).

Στην δεκαετία του 1940, η Opus Dei βρήκε έναν πρώϊμο κατήγορο στον ανώτατο στρατηγό των Ιησουϊτών Wlodimir Ledóchowski , ο οποίος λόγω της θέσεώς του «εγνώριζε πολλά». Ο Ledóchowski κατήγγειλε στο Βατικανό ότι, θεωρούσε την Opus Dei «πολύ επικίνδυνη για την Εκκλησία στην Ισπανία», αναφέροντας τον «μυστικιστικό χαρακτήρα» της και την ονόμασε «μια μορφή χριστιανικής μασωνίας».11

Με αυτό τον τρόπο, η Opus Dei κατόρθωσε να παρεισφρήσει στα ΜΜΕ, στις ακαδημίες, στο εμπόριο, στην βιομηχανία, στον στίβο της πολιτικής και στους κόλπους της παπικής «εκκλησίας», αποκτώντας ανυπολόγιστο πλούτο, θηριώδη επιρροή, ιδίως στην Ισπανία, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι πολέμιοι της Opus Dei την χαρακτηρίζουν ως «μια εκκλησία μέσα στην εκκλησία», μια οργάνωση που υπάρχει για να είναι όσο πιο ελεγχόμενη γίνεται η παπική/ «καθολική» εκκλησία. Με άλλα λόγια, η Opus Dei θεωρείται η ουσιαστική δύναμη που διοικεί την καθολική εκκλησία και το ίδιο το Βατικανό.

Τα τελευταία χρόνια, η Opus Dei προκάλεσε την διεθνή προσοχή, λόγω του μυθιστορήματος Τhe Da Vinci Code και της κινηματογραφικής του εκδόσεως το 2006 που παρουσίαζε τα σκοτεινά στοιχεία της οργανώσεως.

This Catholic group claims that its members are encouraged to promote the evangelising mission through their professional work. «Each member has lots of spiritual tasks to fulfil... and his or her development as a free person isn't really considered - one is always under the orders of the spiritual leaders» (Carmen Charo, former numerary).

People on the streets of the Spanish capital, Madrid, told me that they believe Opus Dei is a secret society which has infiltrated politics and businesses.

"Opus Dei has a lot of power in Spain, and it's also influential in other countries," 

"There are lots of things we still don't know about them - they just let us know what they want," "Opus Dei is a powerful organisation which uses its schools and universities to grow more influential."

Το να γίνεις μέλος της δεν είναι κάτι πολύ απλό. Πρέπει να περάσεις περίπου 5 χρόνια ως υπό ένταξη μέλος, διάστημα κατά το οποίο δοκιμάζεται τόσο η πίστη σου όσο και η αφοσίωσή σου στον κοινό σκοπό της οργάνωσης: Aν και εφόσον εγκριθείς γίνεσαι μέλος.

Members of Opus Dei respond to these criticisms by saying that they are normal people working in the midst of the world just like anyone else, and that they are free and can leave whenever they want. "It's a vocation," says Jose Maria Villalon.

«You can freely choose your way of life and I have chosen to find God in my work as a member of Opus Dei.

"Someone within the group could have made some mistake, even myself. That's normal in any organisation run by human beings. However I completely deny that people are manipulated or brainwashed. "So are Opus Dei members «saints» or sinners?»Many in Spain say the answer lies somewhere in between

στ/. Η οργάνωση ή το Τάγμα Opus Dei,  είναι «Έργον του Θεού», μία «εκκλησία» μέσα στην Παπική «Εκκλησία» (A Church within a Church) ή κάτο άλλο;  

Όλα τα παραπάνω αφορώντα στην «σκοτεινή διαχρονική ιστορία» της, η οργάνωση  Opus Dei τα αρνείται κατηγορηματικά. Η ίδια περιγράφει τον εαυτό της ως μια εσωτερική Χριστιανική οργάνωση της «καθολικής» εκκλησίας που «βοηθάει τους ανθρώπους να βρουν την πίστη τους στις δουλειές τους και στις καθημερινές τους δραστηριότητες». Όμως, οι ισχυρισμοί της είναι αβάσιμοι, σαθροί και καταρρίπτονται, διότι:

.Τα «μελανά σημεία» της διαχρονικής ιστορίας της, όπως συνοπτικώς και με πολλαπλά παραδείγματα αναφέραμε, είναι πολλά και αναμφισβήτητα. Παράλληλα, η θέσπιση ενός συνόλου ηθικών κανόνων και εκπαιδευτικών πειθαρχικών μεθόδων, εμπνεύσεως του ιδρυτού της, για τα μέλη της οργανώσεως, που περιλαμβάνει σαδιστικές σωματικές δοκιμασίες, όπως ο ταλανισμός και η αυτομαστίγωση, είναι απαράδεκτες για υποτιθέμενη χριστιανική οργάνωση. Οι ιδέες και πράξεις, όπως προκύπτουν και από βάσιμες επικρίσεις πολλών, ότι ο ιδρυτής της οργανώσεως ήταν μισογύνης, ρατσιστής, διώκτης των ομοφυλοφίλων και φυσικά συνεργάτης των φασιστών του Φράνκο, του Αυγούστου Πινοσέτ και του Αλμπέρτο Φουτζιμόρι του Περού, είναι ασυμβίβαστες για έναν καθ’ομολογίαν του χριστιανόν και υποτιθέμενον «οραματιστή και…συνομιλητή του Θεού».

.Ο μυστικιστικός/μασωνικός χαρακτήρας της οργανώσεως που είναι πασιφανής, αντίκειται στις αρχές του Χριστιανισμού. Ο ιδρυτής της Josemaría Escrivá de Balaguer ΟΥΔΕΠΟΤΕ κατηγόρησε την Μασωνία, τον αποκρυφισμό ή τον Ταλμουδικό Ιουδαϊσμό. Αντιθέτως οι μέθοδοι προσηλυτισμού, οι επιβαλλόμενες αρχές και κανόνες συμπεριφοράς των μελών της (εντός και εκτός των κύκλων της οργανώσεως), μας θυμίζουν Μασωνική παρά Χριστιανική οργάνωση.

.Η εμπλοκή της σε πολιτικές ίντριγκες και μυστικές υπηρεσίες, αποδεικνυομένη από διασταυρούμενες πληροφορίες, αλλά και την ταυτότητα αρκετών εκ των μελών του, είναι απαράδεκτη, ύποπτη και επικίνδυνη για υποτιθέμενη χριστιανική οργάνωση.

.Η αιτιολόγηση της ιδρύσεως της Opus Dei, από ένα παπικό ιερέα, βασισμένη μόνο σε δηλώσεις του ότι…έβλεπε «θεϊκά Οράματα» και «συνωμιλούσε με τον Θεό», είναι  απορριπτέα, καθ’όσον εκτός των άλλων, και πέραν της φανερά διαταραγμένης προσωπικότητος του Escrivá, αντίκειται προς τα «δόγματα» του Παπισμού και ιδιαιτέρως το «αλάθητον» του Πάπα, ο οποίος ουδέποτε ισχυρίστηκε δημοσίως ότι «είχε το χάρισμα της συνομιλίας με τον θεόν».

Ο Josemaría Escrivá de Balaguer από πλευράς πνευματικών διαδρομών και ικανοτήτων, αυτοτοποθετήθηκε στην τάξη των Αγίων, τέθηκε υπεράνω του «αλάθητου» πάπα, κατήργησε ή αντικατέστησε με το Τάγμα του, την θέση του Ποντίφηκος στο Βατικανό και την πανίσχυρη οργάνωση του παπισμού ανά τον κόσμον, ουσιαστικώς αυτό-αγιοποιήθηκε.

.Η ίδρυση της Opus Dei, στους κόλπους της παπικής εκκλησίας, όχι μόνον δεν ήταν αναγκαία αλλά προκαλεί έκπληξη αν όχι υποψίες, για κάθε λογικό ερευνητή και μελετητή του θέματος, καθ’όσον αρκούσε η παντοδύναμη οργάνωση της «παπικής εκκλησίας», το πλήθος του προσωπικού που διέθετε και η ισχύς του Βατικανού. Λογικώς λοιπόν, ΔΕΝ απαιτείτο η ίδρυση μιάς άλλης «εκκλησίας» μέσα στην παπική, προκειμένου να «βοηθούνται οι άνθρωποι να βρουν την πίστη τους στις δουλειές τους και στις καθημερινές τους δραστηριότητες».  

Ο τεράστιος παγκόσμιος μηχανισμός του παπισμού, δεν είχε τα μέσα (κοινωνικά, οικονομικά, κ.α.), τις δυνατότητες και το κατάλληλο προσωπικό για την επιτέλεση της αποστολής του; Προφανώς ο πανίσχυρος μηχανισμός της παπικής εκκλησίας εξυπηρετούσε τις πνευματικές ανάγκες του ποιμνίου του, και ΔΕΝ καθιστούσε, σε καμία περίπτωση, αναγκαία την ίδρυση της Opus Dei.

Ποιοι βαθύτεροι και ίσως κρυφοί λόγοι ώθησαν το Σύστημα, να δημιουργήσει μία νέα αρχή-Διοίκηση με τον ανάλογο μηχανισμό της, μέσα στα σπλάχνα του κράτους του Βατικανού;  

Πειστικές απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, δεν έχουν δοθεί μέχρι σήμερα.

Και πώς να δοθούν αφού η δράση της Opus Dei είναι πασιφανής:

Ασφυκτικός έλεγχος των δραστηριοτήτων του Βατικανού, ως κράτους και «εκκλησίας» παγκοσμίως, ώστε να επεμβαίνει εγκαίρως και αθορύβως, αφ’ενός για να καλύπτει ή ανασκευάζει σκάνδαλα, αφ’ετέρου να σταματά εν τη γενέσει τους τυχόν «παρεκκλίσεις» από την αποστολή του Βατικανού, ιδιαιτέρως του κάθε κεχρισμένου πάπα, όπως αυτή έχει καθοριστεί από το ΣΥΣΤΗΜΑ, και ο νοών νοείτω!.

.Παρά τις διακηρύξεις της οργανώσεως, η σύγχρονη μορφή της έχει έντονα νεο-φεουδαρχικό προσανατολισμό, αφού αποσκοπεί στην διατήρηση μιας άκαμπτης κοινωνικής διαστρωματώσεως. Η τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία της, με άγνωστες, εν πολλοίς, πηγές προελεύσεως και ασαφή σκοπόν αποκτήσεως, δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί από το…άλλοθι του λεγόμενου «φιλανθρωπικού έργου» της οργανώσεως. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι, οι Μασωνικές στοές στο καταστατικό τους, αναφέρουν ότι ο σκοπός ιδρύσεώς τους είναι η φιλανθρωπία.

.ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο ιδρυτής Josemaría Escrivá de Balaguer ομολόγησε δημοσίως και σε κανένα έγγραφόν του αναφέρει ή ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Θεός (Ούτε καν λόγος ότι είναι ο μόνος αληθινός Θεός). Οι ομολογίες μελών της Opus Dei ότι, «μέσα από την οργάνωση, ψάχνουν να βρούν τον θεόν», είναι αποκαλυπτικές. Ο ιδρυτής της οργανώσεως που ισχυριζόταν ότι «συνωμιλούσε με τον Θεόν», δεν τους απεκάλυψε ποιος ήταν;

ΔΕΝ γνωρίζουν οι παπικοί «εργάτες του Θεού» ποιος είναι ο Αληθινός Θεός, ο οποίος απεκαλύφθη στους ανθρώπους εδώ και 2.000 χρόνια; ΔΕΝ καταγράφεται και περιγράφεται  με τα θαύματά Του, την Ανάστασή Του και την Ανάληψή Του στους Ουρανούς, μέσα από τις σελίδες της Αγίας Γραφής που αναγιγνώσκουν στις λειτουργικές τους συνάξεις;

Όυαί υμίν πονηροί ως ο ΟΦΙΣ, παπικοί υποκριτές!!!

Οι Χριστιανοί γνωρίζουν ήδη ποιος είναι ο Αληθινός Θεός, Τον έχουν αποδεχθεί εκουσίως, Τον προσκυνούν και ζητούν το έλεός Του. Συνεπώς, τα περί «Χριστιανικής συμπεριφοράς» και «βίου κατά Χριστόν», που διδάσκουν οι ινστρούχτορες της Opus Dei, μας παραπέμπουν σε Νεοφαρισαϊκές, ψευτο-χριστιανικές, τουτέστιν παραπλανητικές διδασκαλίες περί «θεού», με βάσιμες υπόνοιες πως κάποιον άλλον «θεόν» αναζητούν και ΟΧΙ τον Ιησούν Χριστόν !!!

.Ο παπισμός τις αρχές και τα δόγματα του οποίου υποτίθεται ότι ακολουθούσε ο Escrivá, όπως έχουμε αποδείξει σε προγενέστερη ανάλυση του θέματος «Η ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΙΣΜΟΥ, (The Heresy of Franco-Papacy)» [Μάρτιος-Απρίλιος 2015], δεν συνιστά απλώς αίρεση αλλά πλήρη Ανατροπή της Χριστιανικής Αληθείας, Απογαλακτισμόν από τις διδασκαλίες του Ιησού, πρόδρομον του Οικουμενισμού και εφαλτήριον για την ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ !!!

Όλοι οι πάπες των τελευταίων δεκαετιών, είναι κρυπτοταλμουδιστές Ιουδαίοι ή κρυπτο-Ιλλουμινάτοι.

Συμπερασματικώς, εάν η  Opus Dei, the Work of God, δεν είναι «Έργον του Θεού», μήπως είναι μία εκκλησία μέσα στην Παπική Εκκλησία (A Church within a Church)?

Η Οργάνωση Opus Dei δεν είναι ούτε «Έργον του Θεού» ούτε απλώς «μία εκκλησία εντός της επίσημης παπικής εκκλησίας». Είναι:

.Έργον του Συστήματος (Opus Systematis), μέσα στα σπλάχνα του Βατικανού, προς παρακολούθηση και έλεγχο των ενεργειών του εκάστοτε Πάπα, προκειμένου να προλαμβάνεται και αποφεύγεται εγκαίρως τυχόν «παρεκτροπή» του, από την αποστολήν που του έχει αναθέσει το ΣΥΣΤΗΜΑ.

.Έργον του Διαβόλου (Opus Diaboli)

.Έργον των Ιλλουμινάτων εγκληματιών (Opus Illuminati Criminatoris).

 

        Συνεχίζεται     




         

 

 



1 .Opus Dei – Wikipedia, en.wikipedia.org › wiki

.Controversies about Opus Dei · ‎List of members · ‎Women in Opus Dei · ‎Sacred
.Opus Dei:
Η μυστική οργάνωση που «κυβερνά» τον κόσμο

menshouse.gr › istories › opus-dei-mystiki-organosi-po...

.Opus Dei - Finding God in daily life, www.opusdei.org.            

Opus Dei – Έργο θεού | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ..www.topontiki.gr › article › opus-dei-ergo-theoy

.H Opus Dei | Η Εφημερίδα των Συντακτών – efsyn, www.efsyn.gr › stiles › apopseis›219245_h-opus-dei,17 Νοε 2019.

.Τα μυστήρια του Βατικανού και το «ξήλωμα» της Opus Dei ...

politisonline.com › kosmos › ta-mystiria-toy-vatikanoy...

2 .Το 1982, η Opus Dei απέκτησε αυτόνομη εκκλησιαστική ιεραρχία (personal prelature).  

.prelate: an ecclesiastic (as bishop, abbot) of superior rank, abishop or other high ecclesiastival dignitary…prelature: The jurisdiction of a prelate. The office, rank, or sphere of authority of a prelate.

3 Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η άνοδος του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄ στον παπικό θρόνο, έγινε προκειμένου να διαφυλαχτούν τα σκοτεινά συμφέροντα των αποκρυφιστών ή κατ’άλλους ακροδεξιών του Βατικανού. Ταυτόχρονα η εμφάνιση του Ιωάννη Παύλου Β’ στο τιμόνι της Παπικής/«Καθολικής» Εκκλησίας σηματοδότησε την υποχθόνια διαμάχη των οργανώσεων, της μασωνικής στοάς P2 και της Opus Dei, που διεκδικούσαν ρόλο διεκπεραιωτή για την υλοποίηση των στόχων αυτών ακριβώς των συμφερόντων.

4 «Ιnterview with vicar General of Opus Dei”. Retrieved 11 December 2016.

"The Pope and the Poor - Catholic World Report - Global Church news and views". Retrieved 11 December 2016.

5 Javier Echevarría Rodríguez (14 June 1932 – 12 December 2016) was a Spanish bishop. Until his death, he was the head of the Prelature of the «Holy Cross» and Opus Dei.

6 Damian Thompson (18 January 2005). «A creeρy scrape with the Da Vinci Code set". The Daily Telegraph. London.

Kenneth L. Woodward (13 January 1992). "Opus Dei Prepares to Stand By Its Man". Newsweek.

Robert Hutchinson (1999). Their Kingdom Come: Inside the Secret World of Opus Dei. Thomas Dunne Books. p. 15.

7 David Van Biema The Ways of Opus Dei, TIME, , April 16, 2006. Retrieved December 5, 2007.

Bonfante, Jordan (2006-04-16). “The Ways of Opus Dei”. Time. Retrieved 2010-04-30.

“Archived copy” Archived from the original on 2006-06-13. Retrieved 2006-06-07.

“ODAN” www.odan.org.

8 N. Dehan.Opus Dei: Α strange pastoral phenomenon. Le Sel de la Terre. Translated by S. Rini. Archived from the original on September 9, 2013. Retrieved Aug 12, 2018. Just as Freemasonry solemnly claims to give no political orders, it is the men of the Opus who influence, effect, and supply policy. And behind their impetus lies that spirit so much in line with the Opus’ doctrine.

10 Η υπόθεση Matesa αποτελούσε μιαν υπόθεση απάτης που προωθήθηκε από υψηλόβαθμα μέλη της Opus Dei, με αδρότατη χρηματοδότηση από τις ισπανικές τράπεζες. Η υπόθεση αυτή πήρε τεράστιες διαστάσεις στην Ισπανία από τους αντιπάλους της Opus Dei στην ισπανική κυβέρνηση, δημιουργώντας και ένα νέο ρήμα στα Ισπανικά, το matesar, που σημαίνει αποσπώ μέσω απάτης. Προκάλεσε ακόμη και μια νέα κυβέρνηση, για την οποία ο ναύαρχος Carrero Blanco στον εναρκτήριο λόγο του στην ισπανική Βουλή (το Cortes) διαβεβαίωνε ότι «η Ισπανία ανήκει στον Δυτικό κόσμο», ταυτόχρονα καθησυχάζοντας τις Δυτικές ελίτ.

11 Philip Copens.  «Deciphering the Da Vinci Code". Archived from the Original on 27 October 2006. Retrieved 27 November 2006.

1 σχόλιο:

  1. Χαιρετισμούς από το ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ILLUMINATI στην ενωμένη πολιτεία και σε όλο τον κόσμο, αυτή είναι μια ανοιχτή ευκαιρία να συμμετάσχετε στην αδελφότητα των Illuminati όπου μπορείτε να ανακτήσετε τα χαμένα όνειρά σας και επίσης όπου μπορείτε να δείτε το φως του πλούτου και της ευτυχίας χωρίς καμία αιματηρή θυσία. Και πληρώνουμε επίσης το ποσό των 650.000 USD για να καλωσορίσουμε όλα τα νέα μέλη καθώς εντάσσονται στην αδελφότητα και επίσης ένα σπίτι της επιλογής τους και την τοποθεσία τους με επενδύσεις, μαζί με αυτήν την ευκαιρία στη ζωή για να γίνουν διάσημοι.

    ΟΦΕΛΗ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ ILLUMINATI.
    1. Μια ανταμοιβή μετρητών 650.000 USD USD.
    2. Ένα νέο Sleek Dream CAR αξίας 250.000 USD USD
    3. Ένα ονειρεμένο σπίτι αγορασμένο στη χώρα της επιλογής σας.
    Ένας μήνας ραντεβού με τους 5 καλύτερους στον κόσμο. To Bohemian Grove Μηνιαία πληρωμή 1.000.000 $ USD στον τραπεζικό σας λογαριασμό κάθε μήνα ως μέλος
    Οι ηγέτες και οι 5 πιο σημαντικοί celebrities στον κόσμο. Εάν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε με την προηγούμενη διεύθυνση email: greatilluminate99@gmail.com



    ΣΗΜΕΙΩΣΗ; αυτή η αδελφότητα των Illuminati στην οποία μπορείτε να συμμετάσχετε από οπουδήποτε στον κόσμο Ινδία, Τουρκία, Αφρική, Ηνωμένες Πολιτείες, Μαλαισία,
    Ντουμπάι, Κουβέιτ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Γερμανία, Ευρώπη. Ασία, Αυστραλία κ.λπ.,


    Χαιρετισμούς TEMPLE ILLUMINATI ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή