Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015


ΜΕΡΟΣ 20ο

ΣΤ. ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ (ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ-ΟΡΩΝ-ΔΟΓΜΑΤΩΝ)



ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΖΗΛΩΤΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
7. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ  
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ  ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ
Ιουδαιογενείς/
Ιουδαιόφρονες/
 Ιουδαϊζουσες ηγεσίες
(Πολιτειακή, πολιτική,οικονο-
μική, στρατιωτική,
Θρησκευτική), των ομόρων
της Ελλάδος κρατών
 [Τουρκίας, Σκιπερίας/
 Αλβανίας, Σκοπίων,
 Βουλγαρίας] (34)
- Εθνικιστικές /
Υπερεθνικιστικές
Κυβερνήσεις  ομόρων 
Κρατών (35)
-Σιωνιστικό Ισραήλ (36)

- Εθνικιστικές/
Υπερεθνικιστικές
Κυβερνήσεις ομόρων
Κρατών(35)

-Εβραίοι (Σημίτες) (37)












34. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
Οι Ιουδαιογενείς, Ιουδαιόφρονες ή Ιουδαΐζουσες ηγεσίες (πολιτειακή-πολιτική-οικονομική-στρατιωτική-θρησκευτική) των ομόρων της Ελλάδος κρατών (Τουρκίας-Σκοπίων-Σκιπερίας/Αλβανίας- Βουλγαρίας).
ΣΚΙΠΕΡΙΑ/ ΑΛΒΑΝΙΑ    
Ίδρυση Αλβανικού κράτους
Το κράτος της Αλβανίας κατασκευάστηκε από τους  Τέκτονες της Ευρώπης, κυρίως τους Ιλλουμινάτι της Αυστρο-Ουγγαρίας, της Μεγάλης Ιταλικής στοάς και τις πιέσεις του «Ιουδαιο-κράτους» του Βατικανού, δια του πρωτοκόλλου Πρεσβευτικής Διασκέψεως του Λονδίνου (29 Ιουλίου 1913).1
Συνέπεια της συνθήκης ήταν ο ακρωτηριασμός της Ελληνικής Ηπείρου και η κατασκευή ενός κράτους, με λαόν στερούμενον παντελώς ενότητος και Εθνικής συνειδήσεως. Την διαπίστωση της ελλείψεως εθνικής συνειδήσεως και εθνικής ενότητος, είχε κάνει επιγραμματικώτατα ο πρωθυπουργός της Σερβίας Πάσιτς, σε συνένετευξή του προς την εφημερίδα «Χρόνος» των Παρισίων, δηλώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η δημιουργία αυτονόμου Αλβανίας, θα αποτελούσε την εγκατάστασιν μονίμου πηγής διασαλεύσεως της ειρήνης, δεδομένου ότι καμμία ενότης υπάρχει μεταξύ των Αλβανικών φυλών….Δικό τους κράτος οι Αλβανοί δεν δύνανται να οργανώσουν. Αι φυλαί πρωτόγονες, η μία εχθρεύεται την άλλην. Εάν εγένετο η Αλβανία αυτόνομος θα μετεβάλλετο εις την εστίαν ταραχών και ραδιουργιών…»2  
Αφού οι «Αλβανοί» δεν μπορούσαν να οργανώσουν δικό τους κράτος, το έργο αυτό, ανέλαβαν οι δυνάμεις του Ιουδαιοταλμουδικού Συστήματος που απεφάσισαν να κατασκευάσουν και οργανώσουν ένα υποτελές κράτος, στο οποίον έδωσαν το όνομα Αλβανία.3 Οι πρωτόγονες συνιστώσες του νεοπαγούς κράτους, φυλές, εδέχθησαν το όνομα Αλβανία/Αλβανοί δυστρόπως και αναγκαστικώς, αφού τους επεβλήθη από τι μεγάλες δυνάμεις. Αντ’ αυτού, διετήρησαν το γενικό, ανεθνικό, αγνώστου εθνικής προελεύσεως, «Σκιπερία» για το κράτος, και Σκιπετάροι για τους ίδιους, που ισχύει στα επίσημα έγγραφά τους μέχρι σήμερα..
Τόση ήταν η βεβαιότης των συμμάχων ότι το πολιτικό, αγνώστου προελεύσεως φυλετικό συνοθύλευμα της Σκιπερίας/Αλβανίας, ήταν ασύμβατο με την γνωστή ελληνική εθνότητα των Βορειοηπειρωτών, ώστε κατά τις διαπραγματεύσεις επροτάθησαν τέσσαρες (4) δυνατές λύσεις του ζητήματος.
1η/ Η Αλβανία να διανεμηθεί μεταξύ Ιταλίας και Αυστροουγγαρίας.
2η/ Η «συγκατοχή» της Αλβανίας από τις δύο προμνησθείσες δυνάμεις.
3η/ Η διανομή των εδαφών μεταξύ Ελλάδος και Σερβίας. Η λογικωτέρα των πραγμάτων λύση, συμφώνως προς την αρχήν των υπαρχουσών στην περιοχή Εθνοτήτων.
4η/ Δημιουργία «ανεξαρτήτου Αλβανικού κράτους». Μία λύση αντίθετη προς την λογική, την αρχή των εθνοτήτων και της διεθνή πραγματικότητα.
Τελικώς οι Ευρωπαίοι Ιλλουμινάτοι με τις ευλογίες του Πάπα, κατέληξαν στην 4η λύση.
Οικειοποίηση της ιστορίας των Ελλήνων της περιοχής Ηπείρου και  των αρχαίων Ιλλυριών. Σφετερισμός του Ελληνικού εθνικού εμβλήματος/ σημαίας   
Μία πτυχή του Ανθελληνισμού του Αλβανικού Κράτους, αποτελεί και η επίθεση στην Ελληνική Ιστορία, πού συνδυάζεται με κραυγαλέες παραχαράξεις που θυμίζει τους Σκοπιανούς πλαστογράφους. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα διαστροφής της αληθείας, που κατά καιρούς φιλοξενούνται στα επίσημα σχολικά και πανεπιστημιακά εγχειρίδια του Αλβανικού Κράτους, είναι τα εξής:
-Η Αλβανία φτάνει ως την Πρέβεζα και τον Αμβρακικό Κόλπο.
Το άκρον άωτον της ψυχοπαθητικής υστερίας των οπλοφορούντων ληστοσυμμοριτών Σκιπετάρων των ορέων της σημερινής Β. Α. Αλβανίας 4 και της Σκιπετάρικης φαντασίας.
-Ὁ Βασιλιάς Πύρρος ήταν Αλβανός, άλλα και ο Μέγας Αλέξανδρος (λόγω της Αλβανίδας μητέρας του, της Ολυμπιάδος) και ο Φίλιππος Β΄, είχαν αλβανική καταγωγή.
Κυκλοφόρησαν μάλιστα και νόμισμα με την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου5



 Νόμισμα των 100 λεκ της Αλβανίας με την κεφαλή του Μ. Αλεξάνδρου και την επιγραφή SHQIPNI.

Εδώ τι να πούμε για τους ψυχοπαθείς Σκιπετάρους…Ας συνεννοηθούν πρώτα με τους Σκοπιανούς και εάν καταλήξουν σε ποιόν από τους δύο ανήκουν Ολυμπιάδα-Μ. Αλέξανδρος και Φίλιππος, δεύτε…διαλεχθώμεν..
-Η Ελληνική Επανάσταση ήταν δημιούργημα των Αλβανών, καθώς σε αυτήν πρωτοστάτησαν οι Αλβανοί.
Ας μάθουν οι αγράμματοι και ανιστόρητοι Σκιπετάροι, ότι εκείνοι που διεκρίθησαν στην επανάσταση του 1821 ήσαν οι ορθόδοξοι Έλληνες Αρβανίτες  και όχι οι μουσουλμάνοι ή Φραγκοπαπικοί Αλβανοί Σκιπετάροι που συμπολεμούσαν με τους Τούρκους κατά των Ελλήνων, κυρίως ως μισθοφόροι, με το όνομα Τουρκαλβανοί.….… Ο Έλληνας Αρβανίτης Μάρκος Μπότσαρης εφονεύθη στο Κεφαλόβρυσο, από τουρκαλβανό και μάλιστα Αλβανό Μιρδίτη (Μιρδίτες: «Αλβανοί» παπικοί στο θρήσκευμα).6



-Ο εθνικός ήρως των Αλβανών είναι ο θεωρούμενος απ’ αυτούς ως Αλβανός, Γεώργιος Καστριώτης.
Ο Καστριώτης ήταν Έλληνας πρίγκηπας, εξισλαμισθείς βιαίως και επονομασθείς από τους Τούρκους Σκεντέρμπεης λόγω της ανδρείας του σαν τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Ισκεντέρ όπως τον έλεγαν. Ο ίδιος μιλούσε για την Ελληνική/ηπειρωτική του καταγωγή και την Ορθόδοξη πίστη του. Εδώ επαναλαμβάνεται ακριβώς ο μύθος των Σκοπιανών περί εθνικού ήρωος, με την διαφορά ότι την θέση του Μεγάλου Αλεξάνδρου καταλαμβάνει ένας άλλος Έλλην με το όνομα Αλέξανδρος (Ο βιαίως εξισλαμισθείς Γεώργιος Καστριώτης, σε νεαρά ηλικία και λαβών το όνομα Ισκεντέρ/Αλέξανδρος).
-Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών.
Οι Ιλλυριοί εμφανισθέντες ιστορικώς τους τελευταίους προχριστιανικούς αιώνες,  εξαφανίζονται από την ιστορία μετά την συντριβή τους από τους Ρωμαίους τον 1ο π.Χ. αιώνα, των υπολειμμάτων τους απορροφηθέντων από τους Ρωμαίους και Έλληνες, χωρίς να αφήσουν ΙΧΝΟΣ του πολιτισμού τους. Όπως μας πληροφορεί ο Πλούταρχος, οι Ιλλυριοί ήσαν βάρβαροι και απολίτιστοι, ζούσαν από την ληστεία και εχρησιμοποιούντο από τους Ρωμαίους ως δήμιοι και βασανιστές.7
Το μόνο που απέμεινε από τους Ιλλυριούς μέχρι το 1849, ήταν ο απόηχος του ονόματος Ιλλυρία/Ιλλυρικόν, με γεωγραφικόν προσδιορισμόν ή τοιούτον διοικητικής διαιρέσεως, με ευρύτερη και άλλοτε με στενότερη γεωγραφική σημασία. Αυτή η ιστορική διάσωση του γεωγραφικού ονόματος της Ιλλυρίας, αν και δεν χρησιμοποιήθηκε από τους Αλβανοκατασκευαστές ως ιστορικό επιχείρημα της δήθεν, της παλαιόθεν παρουσίας των Σκιπετάρων στην περιοχή, εν τούτοις ενέπνευσε κάποιους φαντασιόπληκτους μεταγενέστερους Σκιπετάρους «ιστορικούς», στην συγγραφή βιβλίων περί Ιλλυρικής καταγωγής των Σκιπετάρων/Αλβανών.
-Ο δικέφαλος αετός της αλβανικής σημαίας δηλώνει ότι η χώρα τους είναι η χώρα των αετών.
Η καταγωγή του δικεφάλου αετού προέρχεται από την σημαία της Ελληνικής (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας. Ο δικέφαλος αετός ήταν ένα σύμβολο του Ορθόδοξου Βυζάντιου που συμβόλιζε την δύναμη και την ενότητα σε ανατολή και δύση ή κατά άλλους, το ένα κεφάλι του αετού συμβολίζει την κοσμική κυβέρνηση/την μοναρχία και το άλλο, την πνευματική  υπόσταση του κράτους, δηλαδή, την Ορθόδοξη Πίστη.
Το σύμβολο αυτό είχε ενστερνισθεί και το ρωσικό κράτος που είχε δηλώσει ως διάδοχο του Βυζαντίου.
Στην προσπάθεια αύτη, δυστυχώς οι Αλβανοί βρήκαν συμμάχους την Ελληνικήν πνευματική αλαλία, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά και πρόθυμους γενίτσαρους στην Ελλάδα, που προσπάθησαν να χειραγωγήσουν (φυσικά, ανεπιτυχώς) τους Ορθόδοξους Έλληνες Αρβανίτες που διέμεναν στην Ελλάδα.

Σημαίες του Αλβανικού κράτους

Επειδή οι Σκιπετάροι δεν αποτελούσαν έθνος, αφού ήσαν ποικίλα φύλα αγνώστου/ αγνώστων ταυτότητος/ταυτοτήτων και προελεύσεως/προελεύσεων, με κύριο χαρακτηριστικό την ληστεία, ενασχόληση από την οποίαν αποζούσαν, εφηύραν μία απίθανη εθνοκεντρική ιδεολογία στηριζομένη σε 2 φράσεις-συνθήματα-πυλώνες: «Η θρησκεία της Αλβανίας είναι αλβανική» και «ο θεός είναι το ενιαίο αλβανικό κράτος». Επίσης θεσπίστηκε η  αιώνια προσευχή προς την θεότητα αυτήν (Αλβανία) και καθιερώθηκε η Εορτή της Αλβανικής Σημαίας.
Έτσι κατασκευάστηκαν από το Σύστημα η  νέα «Εθνική» Σκιπετάρικη/Αλβανική ιδεολογία, και το νέο Συστημικό κράτος που ένωσε βιαίως, με διώξεις και σφαγές, κυρίως ορθοδόξων χριστιανών, ποικιλία γνωστών και αγνώστων ιστορικώς, λαών και εθνοτήτων, αλλογενών και αλλοδόξων, υπό μίαν σημαίαν με κλεμμένα χρώματα και έμβλημα. 
Η κατά καιρούς προσθήκη της Ιουδαϊκής πεντάλφα μεταξύ των κεφαλών του βυζαντινού αετού, στις περιόδους Σοσιαλιστικής/κομμουνιστικής διακυβερνήσεως, δείχνει την υποταγή που οφείλουν εσσαεί οι πολίτες της Σκιπερίας στους Ιουδαίους κατασκευαστές του κράτους τους, Η αφαίρεση της πεντάλφα δεν έγινε για εκδήλωση απειθείας προς τους κατασκευαστές της «Αλβανίας», αλλά προς αποφυγή παρεξηγήσεων μετά την κατάρρευση του υπαρκτού Σοσιαλισμού.
           
1912–14


Αλβανική Διακήρυξη Ανεξαρτησίας
Διακήρυξη Ανεξαρτησίας του Αλβανικού Βιλαετίου από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στον Αυλώνα στις 28 Noεμβρίου 1912.

Ανεξάρτητη Αλβανία
Κοινοβουλευτικό κράτος και συνέλευση ιδρύονται στον Αυλώνα στις 28 Noεμβρίου 1912. Κυβέρνηση και γερουσία ιδρύονται στις 4 Δεκεμβρίου 1912. Ηγέτης Ισμαήλ Κεμάλ.
1914–25  

Πριγκιπάτο της
Αλβανίας.
Βραχύβια μοναρχία υπό τον Μασσόνο Γουλιέλμο, Πρίγκιπα της Αλβανίας, μέχρι την κατάργηση της μοναρχίας το 1925.
1925–28
Αλβανική Δημοκρατία
Επίσημο όνομα όπως καθιερώθηκε στο Σύνταγμα του 1925. Προτεκτοράτο του Βασιλείου της Ιταλίας μετά τις συνθήκες των Τιράνων του 1926 και 1927.
1928–39
Βασίλειο της
Αλβανίας
Συνταγματική μοναρχία μεταξύ 1928 και 1939. De facto προτεκτοράτο του Βασιλείου της Ιταλίας.
1939–43
Αλβανικό Βασίλειο υπό την Ιταλία
Προτεκτοράτο του Βασιλείου της Ιταλίας υπό το Βιτόριο Εμανουέλε Γ΄. Διοικούμενο από Ιταλούς κυβερνήτες, μετά την στρατιωτική κατοχή από την Ιταλία μεταξύ 1939–43, έπαψε να υπάρχει ως ανεξάρτητο κράτος. Τμήμα της Ιταλικής Αυτοκρατορίας.
1943–44
Αλβανικό Βασίλειο
 υπό την  Ναζιστική
Γερμανία.
de jure ανεξάρτητο κράτος, μεταξύ 1943 και 1944.
Οι Γερμανοί ανέλαβαν την εξουσία μετά την ανακωχή με την Ιταλία, στις 8 Σεπτεμβρίου 1943.
1944–92
Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Αλβανίας
Από το 1944 ως το 1946 ήταν γνωστή ως Λαοκρατική Κυβέρνηση της Αλβανίας.
Από το 1946 ως το 1976 ήταν γνωστή ως Λαϊκή Δημοκρατία της Αλβανίας.
από 1992
Δημοκρατία της
 Αλβανίας
Το 1991 το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας πήρε την εξουσία με δημοκρατικές εκλογές. Το 1992 τις νέες εκλογές κέρδισε το Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανίας.
Οι Ιουδαιγενείς ή Ιουδαιόφρονες ηγέτες της Αλβανίας κατώρθωσαν να επιβάλλουν με τον καιρό, την ασυνείδητη «συνοχή» των λαών της Σκιπερίας, της κεντρικής και Βόρειας Αλβανίας, με συγκολλητική ύλη τον άκρατο φανατισμό και μεγαλοϊδεατισμό για μία «Μεγάλη Αλβανία», την οποίαν έχουν προσχεδιάσει οι Ταλμουδιστές Ιουδαίοι (Σιωνιστές) με την βοήθεια κυρίως των ΗΠΑ, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου εξοντώσεως των Ορθοδόξων πληθυσμών της χερσονήσου του Αίμου (Βαλκανικής)..

Ποίοι χρηματοδοτούν το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας»;



Η ιδέα της ενοποιήσεως όλων των διάσπαρτων «Αλβανών» σε ένα μεγάλο κράτος, προέκυψε από τις αποφάσεις της «Λίγκας του Πρίζρεν», η οποία ιδρύθηκε το έτος 1878. Σήμερα εμφανίζεται εκ νέου, περισσότερο έντονη και ενισχυμένη, σε αντίθεση με αντίστοιχες ιδέες άλλων γειτονικών εθνών για «Μεγάλη Σερβία», «Μεγάλη Βουλγαρία», που παρήκμασαν και τελικά μάλλον ξεχάστηκαν. Διαχρονικώς, αυτή η εκδοχή υποστηρίχθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, το Βατικανό, την Αυστροουγγαρία, την φασιστική Ιταλία και το Γ’ Ράιχ.
Γενικά, το όλο περιφερειακό σχέδιο για «Μεγάλη Αλβανία» φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, αφού οι Μεγάλες Δυνάμεις δεν αντιδρούν, ενώ η σημερινή Αλβανία έχει την σαφή υποστήριξη των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών και μουσουλμανικών χωρών.

Αμερικανοί, Ιουδαίοι και Αλβανοί σχεδιάζουν-ονειρεύονται την «μεγάλη-φυσική Αλβανία».8


Ο παθιασμένος για την Μεγάλη Αλβανία ή όπως την ονομάζει, ηπίως, «Φυσική Αλβανία», Ιουδαιο- Αλβανός, Koço Danaj,  εννοεί την ένωση όλων των γεωγραφικών περιοχών που ζουν Αλβανοί, σε ένα ενιαίο κράτος, σε σχετικό άρθρο του, μας εξηγεί πως η υπερδύναμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ευνοούν την Μεγάλη Αλβανία.
Κατά τον Koço Danaj οι λόγοι είναι ότι:
«O φιλο-αμερικανισμός στο αλβανικό έθνος έχει ποσοστά πάνω από 95%. Αλλά η πολιτική δεν βασίζεται στην φιλία, αλλά, στα αμοιβαία συμφέροντα και όχι στα συναισθήματα των πολιτικών ή των lobbies (παρασκηνιακών ομάδων πιέσεως) .
Έτσι, η Αμερική σήμερα είναι ένα έθνος που πολιτικά οδηγεί την σύμμαχο Ευρώπη, η οποία εκφράζει υπακοή και ευγνωμοσύνη. Το αλβανικό έθνος, λοιπόν, επιδιώκει να ενταχθεί σε αυτήν, αφού άδικα έχει διαιρεθεί πριν από 100 χρόνια. Προσπαθεί όμως να ενωθεί (το αλβανικό έθνος), μέσω αυτής, ειρηνικά, χωρίς πόλεμο και βία.
Η Αμερική το γνωρίζει αυτό και συμφωνεί μαζί μας για την «Φυσική Αλβανία».
Και συνεχίζει ο Κότσο Ντανάι:
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στις 10 Ιουνίου του 2007 που ήρθε στα Τίρανα, δήλωσε ότι τα Τίρανα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες του αλβανικού έθνους.
Δύο μήνες μετά, στο Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου μπήκε το πολιτικό κόμμα που ονομάζεται «Αυτοδιάθεση», το οποίο επιδιώκει την ένωση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία. Ένας από τους υψηλότερους αξιωματούχους της Αμερικής, ο Thomas Countryman, (ΣΣ: Ιουδαϊκής καταγωγής),  συναντήθηκε και συνομίλησε με τους ηγέτες της  «Αυτοδιάθεσης».
Επίσης, ένας από τους καλύτερους γνώστες της περιοχής ο Daniel Server (ΣΣ: Ο ταλμουδιστής Ιουδαίος Daniel Server), ο οποίος εκφράστηκε υπέρ της ένωσης του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, χαιρέτισε την είσοδο της «Αυτοδιάθεσης» στο Κοινοβούλιο του Κοσόβου.
Η αμερικανική πολιτική είναι γνώστης του προοιμίου του Συντάγματος της Αλβανίας, που αναγνωρίζει ως νόμιμη την ένωση των Αλβανών σε ένα κράτος. Και δεν εξέφρασε ποτέ αντιρρήσεις για την φράση αυτή του προοιμίου. Και να είστε σίγουροι ότι ξέρουν την έννοια του προοιμίου, πολύ καλύτερα από ότι οι Αλβανοί πολιτικοί.
Λοιπόν, τι πρέπει να κάνουν οι Αλβανοί; Να κάθονται και να περιμένουν; Όχι, πρέπει να δείξουμε ότι αξίζουμε αυτήν την υποστήριξη. Πιο συγκεκριμένα: Δεν πρέπει να κουραζόμαστε να λέμε ότι οι περισσότεροι πολιτικοί στην Πρίστινα (Κόσοβο), στα Τίρανα (Αλβανία), στο Τέτοβο (Σκόπια), θέλουν να ενταχθούν σε ένα κράτος αλλά είναι διστακτικοί. Γιατί διστάζουν;
Διστάζουν γιατί δεν πιστεύουν ότι είμαστε ενωμένοι, που θα σήμαινε αυτό λιγότεροι υπουργοί, αναπληρωτές, λιγότερη διαφθορά, περισσότερος ανταγωνισμός, λιγότερος αντιαμερικανισμός κλπ.- κλπ. Αλλά να μην το πω ανοικτά-κρύβονται πίσω από την λέξη της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Υπάρχουν βέβαια και πολλοί άλλοι οι οποίοι διστάζουν και περιμένουν να επιβεβαιώσουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την «Φυσική-(Μεγάλη) Αλβανία». Εμείς όμως πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας, να ενισχύσουμε στην πράξη αυτή τη θέλησή μας».
Τζωρτζ Σόρος: Ο Ουγγρο-Ιουδαίος κύριος χρηματοδότης της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας9
Ο χρηματιστηριακός αυτοκράτωρ Σόρος, συνδέεται με τον τραπεζικό αυτοκράτορα Ρότσιλντ. Η διασύνδεση του με τους Ρότσιλντ γίνεται μέσω των προσώπων που απαρτίζουν τα Δ.Σ. των εταιρειών του. Ο Richard Katz, μέλος του Quantum Fund του Σόρος, είναι και επικεφαλής της Rothschild Italia S.p.A. (με έδρα το Μιλάνο) αλλά και της Τράπεζας Ν. Μ. Rothschild & Sons (με έδρα το Λονδίνο).
 Έτερος συνεργάτης είναι ο Nils Ο. Taube, μέλος επίσης του Quantum Fund αλλά και του St. James Place Capital, συμφερόντων Ρότσιλντ. Επιπλέον, συνεργάτης του Σόρος είναι και ο Ιουδαίος Michael Cicurel, διευθυντής της Τράπεζας Rothschild & Cie Banque.
 Κόσοβο
 Στην επαρχία του Κοσόβου η ανάμειξη του Σόρος είναι έντονη, μέσω των δεκάδων ΜΚΟ που χρηματοδότησε με ποσά που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ, από το 1991 και εντεύθεν, και προπαγάνδιζαν την εξέγερση των Αλβανών και την συνεπακόλουθη εγκατάσταση της διεθνούς δυνάμεως. Επιπλέον, το Κόσοβο αποκαλείται συχνά «Κουβέϊτ των Βαλκανίων», λόγω των μεγάλων ποσοτήτων χρυσού, άνθρακα, μοολύβδου, χρωμίου, αργύρου, ουρανίου και χαλκού που διαθέτει. Η «ενεργοποίηση» του στην περιοχή είχε καθαρά οικονομικό ενδιαφέρον, πέρα από τις προφανείς γεωπολιτικές προεκτάσεις.
 Ο Σόρος, ταυτόχρονα είναι ο κύριος χρηματοδότης της μεγάλης σε κυκλοφορία αλβανικής εφημερίδας στην Πρίστινα Koha ditore και κύριος συνεργάτης του Αλβανού επιχειρηματία Ekrem Luka, που έχει σχεδόν το μονοπώλιο στην κινητή τηλεφωνία και την βιομηχανία ζύθου στην περιοχή.
 Η εταιρεία Alferon έχει αγοράσει το σύμπλεγμα των μεταλλουργείων Feronikl στην περιοχή, μέσω τριών επιχειρηματιών από το Καζακστάν, με κυριότερο μέτοχο τον Alexander Mashkevic.
 Ο ίδιος είχε εργαστεί ως διευθυντικό στέλεχος στην εταιρεία ορυχείων ENRC (Eurasian Natural Resources Corporation), πρόεδρος της οποίας ήταν ο Ιουδαίος Johannes Sittard, παλαίμαχο στέλεχος των επιχειρήσεων των Ρότσιλντ στο Λονδίνο. Εκτός από την Alferon, η εταιρεία Global Steel Corporation (ιδιοκτησίας Mittal), διαθέτει και άλλη παρουσία στο Κόσοβο, μέσω της βουλγαρικής θυγατρικής της, Kremikovici, η οποία (το 2005) αγόρασε τα ορυχεία χρωμίου Lamkos στην περιοχή Vucitrn του Κοσόβου.
 Η οικογένεια Mittal 10 έχει επενδύσει μεγάλα κεφάλαια και στην Ρουμανία. Η σύνδεση τους με τους Ρότσιλντ έγινε μέσω του Ιουδαίου Wilbur Ross (μέλος Δ.Σ εταιρειών τους), ο οποίος σταδιοδρόμησε ως επενδυτικός τραπεζίτης σε τράπεζες των Ρότσιλντ, στο Λονδίνο.
  
ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΙΜΟΥ (ΒΑΛΚΑΝΙΑ) 11



Στα μέσα του 2007 ιδρύθηκε από τον Τζ. Σόρος, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων [European Council of Foreign Affairs (ECFR)], στο οποίο είναι μέλη πολλές «προσωπικότητες» που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην περιοχή την δεκαετία του '90, όπως οι Μάρτι Αχτισάαρι, Τζουλιάνο Ντ'Αμάτο, Γιόσκα Φίσερ, Ντομινίκ Στρος-Καν κ.ά. Άπαντες Ιουδαϊκής ή κρυπτο-ιουδαϊκής καταγωγής.
Ο Μάρτι Αχτισάαρι είναι ο Φινλανδός πολιτικός που έπαιξε κύριο ρόλο στην διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου ως επικεφαλής των διεθνών Αρχών. Κοινό χαρακτηριστικό των συντελεστών αυτής της ομάδας είναι ο καταλυτικός ρόλος τους, κατά την διάρκεια των εμφυλίων στη Γιουγκοσλαβία, όπως και οι αγώνες τους υπέρ του βομβαρδισμού της Σερβίας το 1999, υπέρ των Σκοπίων, υπέρ της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου και υπέρ της εντάξεως της Τουρκίας στην Ε.Ε. Ήδη, το ECFR έχει εκδώσει ειδική έκθεση που χαρακτηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο ως «Δούρειους Ίππους της Ρωσίας στην Ευρώπη», ενώ έχουν αρχίσει μια διαδικασία αποδόμησης των ευρωπαϊκών ηγεσιών που προσεγγίζουν Μόσχα και Πεκίνο.
Καλά τεκμηριωμένες πηγές στις ΗΠΑ και τη Γερμανία, σχολιάζουν ότι ο σκοπός του ECFR είναι να υποστηρίξει -στο επίπεδο της διανοήσεως- πολιτικές που έχουν ως στόχο την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», την περαιτέρω ταπείνωση της Σερβίας, τον εξοβελισμό της Ρωσικής επιρροής και την τιμωρία της Ελλάδας και της Κύπρου, για προηγούμενες πρωτοβουλίες τους. Προκειμένου να γίνει ευρέως αποδεκτός ο ρόλος τους, χρησιμοποιούν το επικάλυμμα του «Ευρωπαϊκού Κέντρου Μελετών», ενώ ήδη έχουν ανοίξει παραρτήματα σε διάφορες πόλεις, όπως η Σόφια στην Βουλγαρία.
Το ίδρυμα Open Society Foundation του Σόρος, αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς, παρόλες τις χιλιάδες υποτροφιών που δόθηκαν με σκοπό τον προσηλυτισμό νέων ταλαντούχων Βαλκανίων επιστημόνων, αρκετοί από αυτούς δεν ενστερνίστηκαν ιδέες που αντιτίθεντο στα εθνικά τους συμφέροντα, ενώ και η κυβέρνηση του Μπους δεν παρείχε ικανή κάλυψη στον Σόρος, λόγω της διαπλοκής του με διπλωμάτες που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς και τις σκοτεινές διαδρομές τους, σε σχέση με το οργανωμένο έγκλημα σε Κόσοβο, Σκόπια (ΠΓΔΜ) και Αλβανία.
Σε οικονομικό επίπεδο, κύριος εκφραστής των συμφερόντων Σόρος είναι η εταιρεία επενδύσεων Soros Real Estate Partners. Ιδρυτικά στελέχη της εταιρείας αυτής, έπειτα από χρόνια παρουσίας σε ομίλους όπως η Goldman Sachs, η JP Morgan και η Hilton international, τοποθέτησαν μέσω του fund κεφάλαια άνω του 1 δισ. δολαρίων, σε δεκάδες έργα στην αγορά ακίνητης περιουσίας.


Ο Alexandre Latsa (Αλεξάντρ Λάτσα)12, γεωπολιτικός αναλυτής για την Ευρασία, σε άρθρο του στις αρχές του 2013, υποστηρίζει ότι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» είναι στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών, ώστε να βλαφτούν τα συμφέροντα της Σερβίας και της Ρωσίας και του Ορθόδοξου Κόσμου γενικώτερα.13

 Υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ εκμεταλλεύθηκαν μία περίοδο αδυναμίας της Ρωσίας, για να επιτεθούν στην Σερβία και ότι τώρα, οι δύο αυτές χώρες, είναι πιο κοντά από ποτέ. Στο άρθρο του τονίζει ότι η δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», θα δώσει φωτιά στα Βαλκάνια και η φωτιά αυτή θα φέρει αποδυνάμωση της Ευρώπης και θα αποσταθεροποιήσει χώρες στις οποίες πυκνοκατοικούνται από Ορθόδοξους, όπως τα Σκόπια, Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Σερβία.
Η πάλαι ποτέ Σταυροφορία κατά του κομμουνιστικού κόσμου μετατράπηκε σε Σταυροφορία ενάντια του Ορθόδοξου Κόσμου.
Στα πλαίσια αυτής της σταυροφορίας, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, έχει υποστηρίξει την χορήγηση αλβανικής ιθαγένειας σε όλους τους Αλβανούς, όπου και αν βρίσκονται στο εξωτερικό. Αυτή η δήλωση έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη Βλόρε/Αυλώνα, με την ευκαιρία της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η δήλωση αυτή ακολουθήθηκε και από άλλες, όπως στις δηλώσεις που έκανε στο Κοσσυφοπέδιο με τον ομόλογό του, Αλβανο-Ιουδαίο Χασίμ Θάτσι, ο οποίος υποσχέθηκε την ενοποίηση των Αλβανών.
Το «Αλβανικό Λόμπι» στις ΗΠΑ, μετέρχεται «παν μέσον» θεμιτό και αθέμιτο, για να διευκολύνει την υλοποίηση της ιδέας της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία σημειωτέον στηρίζεται στον εθνικιστικό εξτρεμισμό και στο οργανωμένο έγκλημα. Ήδη η αλβανική Βουλή στις 30 Ιουνίου 1994 καθιέρωσε και μάλιστα ομόφωνα, την 27 Ιουνίου ως ημέρα γενοκτονίας των Τσάμηδων, ο δε προ ετών ιδρυθείς σύνδεσμος «Τσαμουριά» στην Αλβανία έχει αναλάβει το προπαγανδιστικό μέρος της προσπάθειας των Τσάμηδων, θέτοντας ως κεντρικό πολιτικό στόχο, την αναγνώριση κάποιας «δήθεν» γενοκτονίας των Τσάμηδων. 
Ο Αλβανο-ιουδαίος πρώην πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας Αλφρέντ Μοϊσίου (2002-2007), είναι ο πρώτος "επίσημος" που υπέγραψε το υπόμνημα που έχει συνταχθεί από την οργάνωση "Τσαμουριά" και αφορά στην επίλυση του "Τσάμικου Ζητήματος".
Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, κατά την ομιλία του στην Σύνοδο Ηγετών της Διεθνούς Ένωσης Κεντρώων Δημοκρατών, οι οποίοι είναι Ιουδαίοι, κρυπτο-ιουδαίοι ή μέλη αποκρυφιστικών οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στην Ρώμη (22 Σεπτ.2012), άδραξε την ευκαιρία για να κατακρίνει την διεθνή κοινότητα, για τον «άδικο» διαμελισμό των Αλβανικών εδαφών πριν από 100 χρόνια.14  



Συγκεκριμένα ο Μπερίσα, παρουσία του αμίλητου τότε πρωθυπουργού της Ελλάδος, Μπεν Χιράμ/Χωρέμη Σαμαρά, είπε:...
"Είμαι υπερήφανος που σας απευθύνομαι σήμερα, καθώς αυτή είναι μια ξεχωριστή χρονιά για την χώρα μου, χρονιά της 100ης επετείου από την ανεξαρτησία μας. Η ανεξαρτησία της Αλβανίας ανακηρύχθηκε πριν από 100 χρόνια, αλλά εκείνη η χρονιά ήταν επίσης και μια τρομερή χρονιά για τον πιο άδικο διαμελισμό των Αλβανικών εδαφών, ο οποίος προκάλεσε μεγάλη ζημιά στη χώρα μου: δυσκολίες, δικτατορία, εισβολές"15



Την ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας ως φυσική Αλβανία, ανέπτυξε την 12 Ιουλίου 2014 στα Τίρανα, η διήμερη διεθνής συνδιάσκεψη, «Οι γείτονες της Αλβανίας». Την συνδιάσκεψη οργάνωσε το Πρόγραμμα για την οικοδόμηση της ειρήνης και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πανεπιστημίου της Κολούμπια και το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) στην Ουάσιγκτον σε συνεργασία με τον Δήμο Τιράνων και το Ιουδαιοταλμουδικό Ίδρυμα Αδερφοί Ροκφέλερ. 
Μιλώντας στην εκδήλωση ο τότε Αλβανός Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσια, κάλεσε τους γείτονες της χώρας του να απαλλαγούν «από τις παλιές αντιαλβανικές, ρατσιστικές και ξενόφοβες θεωρίες. Κάλεσε τους Αλβανούς στην περιοχή σε σταθερό διάλογο για την προβολή των κοινών εθνικών αξιών και πρώτα απ΄ όλα τον πολιτισμό τους, λέγοντας «η πολιτιστική συνεργασία είναι εξαίρετης σημασίας, ως η σημαντική πηγή που τρέφει την ταυτότητα του ατόμου και του έθνους».
Αφού ανέφερε ότι κανένα άλλο έθνος δεν βίωσε μεγαλύτερες αδικίες όσο το αλβανικό έθνος, πρόσθεσε: «Οι Αλβανοί είναι σήμερα ελεύθεροι και παντού όπου αυτοί βρίσκονται, στην Αλβανία, στο Κόσοβο, στην Μακεδονία, στην Σερβία, στο Μαυροβούνιο, έχουν ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για το μέλλον τους, που είναι η ένταξη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο Ιουδαίος καθηγητής David L. Phillips του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, που ήταν ο εμπνευστής και οργανωτής της εκδηλώσεως, στην ομιλία του μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι η εθνική ενσωμάτωση των Αλβανών που κάποιοι αποκαλούν Μεγάλη Αλβανία, αποτελεί στην ουσία μια Φυσική Αλβανία, όπου οι Αλβανοί να είναι μαζί, να μοιράζονται το όραμά τους για το μέλλον και να βρουν πρακτικούς δρόμους συνεργασίας.


Συνεχίζεται




1 Μεταξύ των αντιπροσώπων των έξη Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Γερμανίας, Ρωσίας και Αυστρουγγαρίας).
2 Σπύρου Στούπη, Ηπειρώτες και Αλβανοί, σ. 103.
3 Ο όρος Αλβανία, επινοηθείς από τους Ιταλούς «πεφωτισμένους» και το ιερατείο του Βατικανού, εχρησιμοποιείτο απ’ όλους μέχρι το συνέδριο του Βερολίνου (1878) με ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΌ και αφορούσε στις περιοχές της σημερινής Κεντρικής και Βόρειας Αλβανίας. Περισσότερα και λεπτομερή αποδεικτικά στοιχεία κατά την ανάλυση, προσεχώς, του θέματος: «Έλληνες Αρβανίτες και Αλβανοί Σκιπετάροι».
4 Σκιπετάροι-Αλβανοί: Οι οιονεί  οπλοφορούντες ορεσίβιοι. Βλέπε και εγκ. Ελευθερουδάκη, λ. Αλβανία, σ. 706.
5 Πηγή: http://ethnologic.blogspot.com/2010/04/blog-post_12.html. Λοιπά όπως υποσ. (3).
6 Οι Αρβανίτες δεν έχουν καμμία σχέση με τους Αλβανούς/Σκιπετάρους. Οι Αρβανίτες προέρχονται από το οροπέδιο Άρβανον ή Αρβάνι που βρίσκεται στην Β. Ήπειρο, ενώ η λέξη Αλβανία προέρχεται από την λατινική λέξη “alba” που σημαίνει “λευκή” (χώρα) ή χώρα των ορεσίβιων ληστών (συνήθως χιονισμένη), όπου πετούν οι αετοί (Αετός=σκιπ-όνι. Σκιπ-ετάρι= Οι οπλοφορούντες ορεσίβιοι, Σκιπ-ερία= Η χώρα των οπλοφορούντων ορεσιβίων)
Οι Αρβανίτες ένα από τα πολλά φύλλα της Ελληνικής φυλής, όπως οι Σαρακατσαναίοι, οι Βλάχοι της Πίνδου, οι Πόντιοι, οι Καραγκούνηδες και λοιπά, ονόματα που απέκτησαν είτε λόγω του τόπου καταγωγής τους (πχ Πόντιοι, Κρητικοί, Σμυρνιοί, κλπ), είτε λόγω κάποιου άλλου ιδιαίτερου χαρακτηριστικού (πχ οι Καραγκούνηδες, κατά μίαν εκδοχή, από την μαύρη γκούνα που φορούσαν). Απλά επειδή μοιάζει στην προφορά, η λέξη Αρβανίτης ή η συναντώμενη στην γραμματεία λ. Αλβανίτης,  με την λέξη Αλβανός, έχουν βρει αφορμή μερικοί επιτήδειοι, ανιστόρητοι και αγράμματοι να δημιουργούν θέμα.
Την νύκτα της 21ης Αυγούστου το 1823, ο Μάρκος Μπότσαρης επικεφαλής 350 Σουλιωτών, επιτέθηκε κατά των 4.000 Αλβανών του Μουσταή Πασά της Σκόδρας και του Λατίν μπέη (επικεφαλής Αλβανών Μιρδιτών, παπικού θρησκεύματος), που είχαν στρατοπεδεύσει στο Κεφαλόβρυσο του Καρπενησίου. Παρά τον αρχικά ελαφρύ τραυματισμό, συνέχισε να πολεμάει και κατάφερε να νικήσει τον Μουσταή. Αν και τραυματισμένος, προσπάθησε να ανεβεί στο μαντρότοιχο αλλά όμως μια τουρκική σφαίρα τον βρήκε στο μέτωπο και έπεσε νεκρός.
Κηδεύτηκε στο Μεσολόγγι και ο θάνατος του θρηνήθηκε ως εθνική απώλεια. Τότε οι Σουλιώτες, αν και νίκησαν, διέκοψαν τον αγώνα, παρέλαβαν τα λάφυρα και τον αρχηγό τους και πήγαν στο Μεσολόγγι όπου τον ενταφίασαν.
Ο γραμματικός τού Μπότσαρη Βασίλειος Γούδας ανήγγειλε το θλιβερό γεγονός του θανάτου του Μάρκου, στον έπαρχο Κωνσταντίνο Μεταξά, ο οποίος βρισκόταν στο Μεσολόγγι. Αμέσως άρχισαν να κτυπούν πένθιμα οι καμπάνες τής πόλεως και οι κάτοικοι βγήκαν όλοι στους δρόμους για να συναντήσουν τον ήρωα. Όταν η πένθιμη πομπή μπήκε στην πόλη το σώμα τού νεκρού μεταφέρθηκε στο σπίτι τής αδελφής του Μάρως Μπότσαρη, όπου περίμεναν οι Σουλιώτισσες για να το κλάψουν και να το στολίσουν με λουλούδια.
Κάθε τέταρτο τής ώρας γινόταν και ένας κανονιοβολισμός στα τείχη τού Μεσολογγίου. Ερίφθησαν 33 κανονιοβολισμοί, όσα ήταν και τα χρόνια του Αετού τού Σουλίου. Στην συνέχεια ξεκίνησε η νεκρική πομπή για την εκκλησία. Προπορεύονταν οι αιχμάλωτοι Τούρκοι με τα χέρια δεμένα, ακολουθούσαν οι τουρκικές σημαίες-λάφυρα και τα άλογα των πασάδων, στη συνέχεια όλοι οι ιερείς τής πόλης με τον μητροπολίτη, οι Σουλιώτες πού μετέφεραν στους ώμους τον αρχηγό τους και τέλος όλοι οι κάτοικοι τού Μεσολογγίου, καθώς και οι γυναίκες με λυμένα τα μαλλιά τους μοιρολογούσαν:
«Καλά ήσουν Μάρκο στο γιαλό, καλά στο Μεσολόγγι,
καλά 'τρωγες, καλά 'πινες, καλά 'χτενες τό κάστρο,
στό Καρπενήσι τ' ήθελες νά πάς νά πολεμήσης;
…………
Καραϊσκάκης τούγραψε και τόνε χαιρετάει:
σε χαιρετάω Μάρκο μου και σου φιλώ τα μάτια,
αν ερωτάς για την Τουρκιά, 'γω να σου φανερώσω.
Στο Μαραθιά 'χουνε τ' ορντί κι εκεί έχουν τα τσαντήρια
και του τζαούση τ' έκραξε και τους μπουλουκμπασήδες:
Τζαούση μοίρασ' τό ψωμί και μοίρασ' τα φυσέκια.
Παιδιά θα κάμω πόλεμο, τ' αντέτι των Σουλιώτων….
Πρωί γιουρούσι έκαμε κι εμπήκε στα τσαντήρια
και τούρκικα τούς φώναξε και λέγει των συντρόφων:
τουφέκι νά μή ρίξετε, τουφέκι να μην πέση
τ' ακονισμένα σας σπαθιά, να κόψωμε τούς Τούρκους.
Κι οι Τούρκοι τότ' εσκούζανε, κι ένας τον άλλο λένε:
τ' είν' το κακό πού γίνεται, απόψ' αυτή την νύκτα.
Κι ο Μάρκος τούς εφώναξε και τούρκικα τούς λέγει:
γιαγκίνι γίνεται παιδιά, απόψ' αυτή τη νύκτα.
Δέκα τσαντήρια έκαψε, πασσά μέσα δεν ηύρε
χίλιους ο Μάρκος έκοψε κι οχτώ μπουλουκμπασήδες,
κόβει τού Σκόντρα τον υγιό κι άλλον υγιό δέν έχει.
Κι ένας Λατίνος (ΣΣ:Παπικός Αλβανός), το σκυλί, το 'χερι να του πέση,
διπλό ντουφέκι του 'ριξε τον πήρε στο κεφάλι.
Κι ο Μάρκος εβαρέθηκε κι ο Μάρκος ελαβώθη,
σαν δέντρος εραγίσθηκεν, σαν κυπαρίσσι πέφτει,
ο ήλιος εβασίλεψεν και το φεγγάρι εχάθη……»
Η Μιρδιτία είναι μία εν δυνάμει αυτοδιοίκητη περιοχή της σημερινής κεντρικής και Βόρειας Αλβανίας.The Republic of Mirdita (Republika e Mirditës) was a short-lived unrecognized republic declared in northern Albania by Marka Gjoni and his followers. It existed between July 17 and November 20, 1921.
7 Μάριος, ΛΔ και Σερτώριος, Ε.

8 echedoros-a.gr Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

9











Ο Τζωρτζ Σόρος, Ιουδαίος στην καταγωγή, γεννήθηκε στην Βουδαπέστη το 1930 ως Georgy Schwartz και το 1936 η οικογένεια του άλλαξε το επώνυμο της σε Sorosz. Έφυγε από την μεταπολεμική Κομμουνιστική Ουγγαρία και σπούδασε στη Μ. Βρετανία και στις ΗΠΑ, όπου σταδιακά δημιούργησε μια κολοσσιαία χρηματιστηριακή αυτοκρατορία, με εξειδίκευση στην νομισματική χειραγώγηση. Παραλλήλως, είναι πασίγνωστος μέσω των ομώνυμων ιδρυμάτων του, τα οποία έχουν ανοίξει παραρτήματα στην Ανατολική Ευρώπη και, εν πολλοίς, αποτελούσαν το μακρύ χέρι της αμερικανικής πολιτικής σε αυτές τις χώρες.
10 Lakshmi Niwas Mittal (born 15 June 1950) is an Indian steel magnate, based in the United Kingdom. He is the chairman and CEO of ArcelorMittal, the world’s largest steelmaking company. Mittal owns 38% of ArcelorMittal and holds a 34% stake in Queens Park Rangers F.C..
In 2007, Mittal was considered to be the richest Hindu and Asian person in Europe. Despite being the eighth wealthiest man in Britain in 2002, he does not hold British citizenship. He was ranked the sixth richest person in the world by Forbes in 2011, but dropped to 82nd place in March 2015. In spite of the drop, Forbes estimated that he still had a personal wealth of US$16 billion in October 2013. He is also the 57th "most powerful person" of the 72 individuals named in Forbes' "Most Powerful People" list for 2015. His daughter Vanisha Mittal's wedding was the second most expensive in recorded history.
Mittal has been a member of the board of directors of Goldman Sachs since 2008, and is also member of the board of directors of the Airbus Group ( formerly known as European Aeronautic Defence and Space Company (EADS)). He sits on the World Steel Association's executive committee, and is a member of the Indian Prime Minister’s Global Advisory Council, the Foreign Investment Council in Kazakhstan, the World Economic Forum’s International Business Council, and the Presidential International Advisory Board of MozambiqueHe also sits on the advisory board of Northwestern University's Kellogg School of Management in the United States and is a member of the board of trustees of the Cleveland Clinic.
In 2006 The Sunday Times named him "Business Person of 2006", the Financial Times named him "Person of the Year", and Time magazine named him "International Newsmaker of the Year 2006". In 2007, Time magazine included him in their "100 most influential persons in the world".
Πηγές:
"#82 Lakshmi Mittal". The World's Billionaires. Forbes. 21 March 2015. Retrieved 22 March 2015.
"LN Mittal, Ratan Tata, Narayana Murthy get Padma Vibhushan". The Times of India. 26 January 2008. Retrieved 26 January 2008.
http://www.southasian.com/lakshmi-mittal-richest-person-in-europe/
"Mittal richest in Europe and UK; fifth in the world". Hindustan Times.
"Tory pressure over Mittal row". BBC News (London: BBC). 12 February 2002. Retrieved 21 July 2014.
"The World's Most Powerful People". Forbes. Retrieved 2015-03-21.
Lubin, Gus (28 April 2011). "The 12 Most Expensive Weddings In History". Business Insider. Retrieved 21 July 2014.
"Board of Directors - Lakshmi N. Mittal". Goldman Sachs. Retrieved 2012-07-19.
"Lakshmi Mittal, Board of Directors of European Aeronautic Defence and Space". Bloomberg BusinessWeek. 25 February 2011. Retrieved 25 February 2011.
"Board of directors - Lakshmi N Mittal". ArcelorMittal. Retrieved 2015-03-22.
12 Alexandre Latsa: Born in 1977 in the south west of France but lived all his life abroad, in Africa  (Congo) where he went to the French school. After graduating from high school in 1995, returned to France to study law (bachelor).
In 1999, the war against Serbia started and actively supported the French collective "no to war" (CNG). Took part in the creation of a private  humanitarian NGO that carried out humanitarian actions to the North of Serbia, including working with an orphanage. Took this opportunity to learn Serbian. Then spent the following summers between Serbia and the  Republic of Bosnia. Serbia was my first realization towards Russia.
Then worked several years for a French subsidiary of a large international group (mainly between France, Italy and China). This experience strengthened his idea that the world is growing strongly beside the Western World and that Europe has to be united to be able to face the big challenges of this century (chaotic and violent globalization, massive climatic migrations, transnationals mafias, widespread terrorism, border changes, appearance / disappearance of states, global economic war ..).
In 2008 moved to Russia by personal choice. Russia appeared (and it still is the case today) as a major European country, as the centerpiece to any European project. Convinced that this countrywill play a major role in this century, and will be the heart of continental Europe. Politically speaking a European and a supporter of the Paris-Berlin-Moscow Axis. Convinced continentalist. Orthodox Christian.
13 voltairenet.org---Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
14 Όταν οι Αλβανοί μιλάνε για χαμένα εδάφη, δεν εννοούν τίποτα άλλο από την "Μεγάλη ή Φυσική Αλβανία", που συμπεριλαμβάνει εδάφη από το Κόσοβο μέχρι την "Τσαμουριά", η οποία επανέρχεται δυναμικά στον πολιτικό διάλογο της χώρας. Όταν μιλάμε όμως για Τσαμουριά, μιλάμε για την Ήπειρό μας αλλά και για την πικρή ιστορία των σφαγών, λεηλασιών και βιαιοπραγιών που άφησαν πίσω τους οι Τσάμηδες.
15 Περισσότερα στην eb .Lajmet.com αλλά και την ελληνική ιστοσελίδα aftonomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου