Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015


ΜΕΡΟΣ 21ο

ΣΤ. ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ (ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ-ΟΡΩΝ-ΔΟΓΜΑΤΩΝ)
  


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΖΗΛΩΤΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
7. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ  
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ  ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ
Ιουδαιογενείς/
Ιουδαιόφρονες/
 Ιουδαϊζουσες ηγεσίες
(Πολιτειακή, πολιτική,οικονο-
μική, στρατιωτική,
Θρησκευτική), των ομόρων
της Ελλάδος κρατών
 [Τουρκίας, Σκιπερίας/
 Αλβανίας, Σκοπίων,
 Βουλγαρίας] (34)
- Εθνικιστικές /
Υπερεθνικιστικές
Κυβερνήσεις  ομόρων 
Κρατών (35)
-Σιωνιστικό Ισραήλ (36)

- Εθνικιστικές/
Υπερεθνικιστικές
Κυβερνήσεις ομόρων
Κρατών(35)

-Εβραίοι (Σημίτες) (37)












34. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
Οι Ιουδαιογενείς, Ιουδαιόφρονες ή Ιουδαϊζουσες ηγεσίες (πολιτειακή-πολιτική-οικονομική-στρατιωτική-θρησκευτική) των ομόρων της Ελλάδος κρατών (Τουρκίας-Σκοπίων-Σκιπερίας/Αλβανίας- Βουλγαρίας) 
ΣΚΙΠΕΡΙΑ / ΑΛΒΑΝΙΑ [ συνέχεια 20ου μέρους].
Ιδρύθηκε η πρώτη Μασονική Στοά της Αλβανίας!
Οι Αλβανοί τέκτονες άρχισαν την δραστηριότητά τους πριν από μερικά χρόνια με την δημιουργία της μικτής Ιταλο-Αλβανικής Στοάς στα Τίρανα, με την γενναιόδωρη βοήθεια των Ιταλών Μασόνων της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας. Και όλα αυτά, ενώ η Ιουδαϊκή κοινότητα στην Αλβανία αριθμεί μόλις 150 μέλη.


       Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «tektonismos.blogspot.com», την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011, υπό την διεύθυνση της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας (GOI- Grand Oriente d’ Italia), ιδρύθηκε η Μεγάλη Τεκτονική Στοά των Τιράνων της Αλβανίας.
Η ιδρυτική τελετή πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Μεγάλου Διδασκάλου της Μεγάλης Ανατολής της Ιταλίας, Gustavo Rafi[1] και του Thomas Jackson, εκτελεστικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Διασκέψεως της Μεγάλης Μασονικής Στοάς.



Με δεκάδες μηνύματα και τηλεγραφήματα έγινε δεκτή η δημιουργία της Μεγάλης Στοάς της Αλβανίας/Σκιπερίας (Lozhës së Madhe të Shqipërisë) από δεκάδες χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Ασίας, της Αυστραλίας και της Αφρικής, οι οποίες την καλοδέχθηκαν στη «φιλόξενη αγκάλη» του Ελεύθερου Παγκόσμιου Μασονισμού, εκφράζοντας συγχρόνως τα ειλικρινή «αδελφικά» αισθήματα με την άμεση αναγνώρισή της.
Πηγή: amanews echedoros-a.gr Εικαστική αναπαράσταση, Βορειοηπειρωτικά

Σαλί Μπερίσα
Ο Σαλί Μπερίσα (Sali Berisha, Τροπόϊα (Tropoja) Β. Αλβανίας, 15 Οκτωβρίου 1944 -) είναι πρώην πρόεδρος της Αλβανίας (1992-1997) και πρωθυπουργός της χώρας από το 2005 ως το 2013. Υπήρξε ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος. Πράκτορας των ΗΠΑ, Ιουδαιόφιλος, διακινητής ανθρωπίνων οργάνων  και εμπορίας όπλων και ναρκωτικών.
Τον Απρίλιο 2010 επισκέφθηκε την Ιουδαϊκή κοινότητα των Βρυξελλών και συναντήθηκε με τον ραββίνο Levi Matusof. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα μετά την επίσκεψή του στην έδρα του ευρωπαϊκού συμβουλίου, στις 16 Απριλίου 2010, συναντήθηκε με τους ανώτατους εκπροσώπους της Ιουδαϊκής κοινότητας της Ευρώπης, όπως ανέφερε το δημοσιογραφικό όργανο της κυβερνήσεως του Κοσσόβου «QIC».


 Ποίος ο λόγος της επισκέψεως του αλβανού πρωθυπουργού της Σκιπερίας, στην Ιουδαϊκή κοινότητα των Βρυξελλών; Ο έχων νούν, νοείτω!
Προφανώς εκεί, του διαβιβάστηκαν οι εντολές για τις μελλοντικές ενέργειές του..
Ο Αλβανός τ. πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ραββίνο Levi Matusof, ο οποίος είναι επικεφαλής της κοινότητας και διευθυντής των ραβββίνων που εκπροσωπούνται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι ραββίνοι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασαν τις ευχαριστίες της κοινότητάς τους, για την επίσκεψή του και την ευγνωμοσύνη τους στην στήριξη και βοήθεια των Αλβανών στην Ιουδαϊκή κοινότητα της χώρας, κατά την διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου [ΣΣ: Ποία στήριξη; Της δημιουργίας των εθελοντικών αλβανικών Ταγμάτων τεθέντων υπό τις διαταγές του κατοχικού Φασιστικού στρατού, την περίοδο1939-1943; Της συνεργασίας των Αλβανών  δωσιλόγων με την ναζιστική κυβέρνηση (1943-1944) στην Αλβανία;].
Οι Αλβανοί συνεργάτες των φασιστών και των Ναζί κατά την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αλβανοί συνεργάτες των ναζί με τον ναζιστικόν αετόν στα φέσια τους!

 
Σπάνια φωτογραφία που δείχνει Σκιπετάρους/Αλβανούς στρατιώτες της ορεινής μεραρχίας Skanderbeg, μιας μεραρχίας των SS που συγκρότησαν και εκπαίδευσαν οι Γερμανοί στο Kosovo (μία ιδέα του Heinrich Himmler). Πηγή: www.lifo.gr

 
Ο Ιουδαιο-σκιπετάρος Rudi Sommerer, αρχηγός του τάγματος των Κοσσοβάρων της μεραρχίας Skanderbeg. Το Βόσνιο περιοδικό Novi Vox που θέλει να αναστήσει στο Sarajevo την ναζιστική μεραρχία των Βόσνιων μουσουλμάνων Handzar δεν είναι του 1940, αλλά του 1991... Τάγμα Αλβανών Κοσοβάρων στην ναζιστική μεραρχία Handzar. Πηγή: www.lifo.gr

 
Τάγμα Αλβανών Κοσοβάρων της ναζιστικής μεραρχίας Handzar. Πηγή: www.lifo.gr

 
Αλβανοί συνεργάτες των Ναζί κατά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο

 Τσάμηδες, οι συνεργάτες των Ναζί 2
Οι ένοπλοι γενίτσαροι Τσάμηδες υπό τις διαταγές των ναζί, παρουσιάζουν όπλα σε Γερμανό αξιωματικό.
 
Ο ιμάμης των Τσάμηδων επιθεωρεί τους Γερμανούς κατακτητές, οι οποίοι του αποδίδουν τιμές.

Διαδήλωση Τσάμηδων υπέρ των Ναζί κατακτητών


   Τον Ιούλιο του 1942 οι Έλληνες γενίτσαροι Τσάμηδες, συγκρότησαν την οργάνωση «Αλβανικό Σύστημα Πολιτικής Διοικήσεως» με 14 Τάγματα, έχοντας ως κύριο στόχο τους την εξολόθρευση του ελληνικού πληθυσμού στην περιοχή της Θεσπρωτίας.
Μετά την συνθηκολόγηση των Ιταλών το 1943, πέρασαν στο στρατόπεδο των Γερμανών και στα Ιωάννινα οργανώθηκε στρατιωτικό τμήμα των Τσάμηδων με γερμανικές στολές. Στην γερμανόφιλη εφημερίδα των Τιράνων «Bashkimi i Kombit» το 1944, δημοσιεύθηκαν οι κοινές ενέργειές τους με τους Ναζί το Φεβρουάριο του ίδιου έτους, με αποκορύφωμα την εκτέλεση των 49 Προκρίτων της Παραμυθιάς τον προηγούμενο Σεπτέμβριο. Οι ενέργειες αυτές είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο πολλών Ελλήνων, την πυρπόληση 25.000 σπιτιών, την ερήμωση 243 χωριών, τη δημιουργία 100.000 προσφύγων.
Μετά την συνθηκολόγηση και των Γερμανών, οι Τσάμηδες, συναισθανόμενοι τις συνέπειες από την εγκληματική συμπεριφορά τους στη διάρκεια της Κατοχής, αναζήτησαν προστασία στην Αλβανία, εγκαταλείποντας την Ελλάδα. Στην συνέχεια κατηγορήθηκαν για αξιόποινες πράξεις και για συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις και το Δικαστήριο Ιωαννίνων καταδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες για συνεργασία με το Στρατό Κατοχής και μάλιστα πολλούς εξ αυτών με την ποινή του θανάτου. Σε ό,τι αφορά την ελληνική υπηκοότητα το 1947 από το υπουργείο Εξωτερικών τους έχει αφαιρεθεί η ελληνική ιθαγένεια.
Το παρακράτος της Αλβανίας προστατεύεται από τις Η.Π.Α. Καταγγελίες κατά Μπερίσα για διακίνηση οπλισμού στο Κόσοβο.


 Όπισθεν του Μπερίσα διακρίνεται ο «Αλβανικός» θυρεός επί του οποίου αναγράφεται «Δημοκρατία της Σκιπερίας» και όχι «Δημοκρατία της Αλβανίας».

Η σερβική εφημερίδα «Πολίτικα» του Βελιγραδίου, επικαλούμενη στοιχεία της εισαγγελίας, ανέφερε ότι ο Σ. Μπερίσα ήταν οργανωτής παράνομης διακινήσεως οπλισμού προς το Κόσοβο το 1998. Κατά την εφημερίδα, η σερβική εισαγγελία για τα εγκλήματα πολέμου διαθέτει στοιχεία που ενοχοποιούν τον σημερινό (τον τότε), πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, για παράνομη διακίνηση οπλισμού προς το Κόσοβο, την περίοδο 1998 – 99.
Οι έρευνες της σερβικής εισαγγελίας, ανέφερε η εφημερίδα, απέδειξαν ότι ο λεγόμενος Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου (UCK) προμηθευόταν οπλισμό, από δίκτυο λαθρεμπορίας, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Σαλί Μπερίσα.
Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, που ήταν μέλη του UCK και συμμετείχαν στην μεταφορά του οπλισμού προς το Κόσοβο, το πατρικό σπίτι του Μπερίσα, στο χωριό Πρίφτς στην βόρεια Αλβανία, αποτελούσε βάση συγκεντρώσεως του οπλισμού, που προοριζόταν για τους Αλβανούς αντάρτες στο Κόσοβο.
Τέλος, μία πολύ σημαντική πληροφορία ότι η οικογένεια Μπερίσα εχρηματοδοτείτο από τις μυστικές υπηρεσίες του Ιουδαιο-κροάτη Τίτο, παρέσχε η Νεσμιγιέ Χότζα, σύζυγος του τέως αρχηγού του ΚΚ Αλβανίας και πρωθυπουργού, Εμβέρ  Χότζα.
«Ζήτησα από την Νεσμιγιέ Χότζα να μου εξηγήσει πώς είναι δυνατόν ένας τόσο στενός συνεργάτης του συζύγου της, ο προσωπικός του γιατρός Σαλί Μπερίσα, να είχε τόσο μένος εναντίον του, και να του είχε εμπιστευθεί την υγεία του, την ίδια τη ζωή του. Εκεί ξέσπασε εναντίον του σημερινού ηγέτη: «Ο Μπερίσα ψεύδεται. Δεν ήταν ποτέ γιατρός του Εμβέρ. Δεν ανήκε καν στην ομάδα που τον παρακολουθούσε. Ήταν μόνο στο επιτελείο των γιατρών για την περίθαλψη των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Ήταν σκληρός κομμουνιστής από τα 23 του χρόνια, αλλά προσπάθησε σκόπιμα να συσκοτίσει τα πράγματα για να φανεί καλός στους Αμερικανούς….. Προσπάθησε πολλές φορές να μας προσεγγίσει για να μπει στην ομάδα των γιατρών του Ενβέρ, αλλά όταν από το βιογραφικό του έμαθα ότι η πεθερά του ήταν πρώην παρτιζάνα του Τίτο και μετέπειτα εργαζόταν στις μυστικές υπηρεσίες του Βελιγραδίου, είπα ότι αυτός ο άνθρωπος δεν θα περάσει την πόρτα του σπιτιού μου, όπως και έγινε. Το κράτησε αυτό και αργότερα με έστειλε στην φυλακή με αστείες κατηγορίες».3
Η οικογένεια Μπερίσα συνέχισε την παράδοση του Πεμπτοφαλαγγισμού αυτή την φορά, προς το συμφέρον των ΗΠΑ!
Οικογένεια Έντι Ράμα 4

Στο γενεαλογικό δέντρο του νέου πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δεν υπάρχουν και τόσο γνωστά στοιχεία. Ένα από τα γνωστά, είναι η καταγωγή της μητέρας του από τον Βούνο της Χιμάρας καθώς και η ενεργός συμμετοχή της οικογένειάς του, στην κυβέρνηση του Χότζα. Ο πατέρας του Έντι, είναι ο Κριστάκ Ράμα με καταγωγή απ’ το Δυρράχιο και γλύπτης στο επάγγελμα.
Οι συγχωριανοί του τον θεωρούσαν Βλάχο. Πιθανώτατα Έλλην γενίτσαρος, ποτέ όμως Σκιπετάρος/Αλβανός. Ήταν μέλος του κοινοβουλίου του Χότζα. Μητέρα του είναι η Ανέτα Κολέκα, με σπουδές ιατρικής στην Πολωνία. Πατέρας της ήταν ο Πέτρος Κολέκας, πολιτικός μηχανικός με σπουδές στην Φλωρεντία. Αδερφός του Πέτρου ήταν ο Σπύρος Κολέκας επίσης πολιτικός μηχανικός, με σπουδές στην Ιταλία, όπου διετέλεσε υπουργός της κατοχικής κυβερνήσεως του 1942 και μετέπειτα, υπουργός του Χότζα για πολλά χρόνια. Το γένος της μάνας του Πέτρου και Σπύρου Κολέκα (προγιαγιάς του Έντι) είναι Νούση.
Αδέρφια του πατέρα της είναι ο Γκόγκος και ο Κοσμάς Νούσης. Ο πρώτος δολοφονήθηκε απ’ τους Αλβανούς και ο δεύτερος ήταν επί χρόνια πρέσβης της Αλβανίας στην Ελλάδα.
Τα παραπάνω στοιχεία πιθανολογούν βασίμως, την Ελληνική καταγωγή του Ράμα. Σήμερα είναι στρατολογημένος γενίτσαρος στην υπηρεσία του Αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού.
Ήδη από τον Νοέμβριο του 2014, το περιοδικό CRASH, αφιέρωσε αρκετές από τις σελίδες του στο προφίλ και τα προκλητικά σχέδια του σημερινού Αλβανού πρωθυπουργού, αλλά και γενικότερα στον αλβανικό εθνικισμό που πάντα διατηρεί ζωντανές τις βλέψεις για αλλαγές συνόρων όχι μόνο προς Ελλάδα αλλά και προς Σερβία, Κοσσυφοπέδιο κ.λπ.
Ο ρόλος των αδελφών Ράμα, αποκρυπτογραφείται από μερικές λεπτομέρειες του βιογραφικού τους, και είναι γνωστό σε όλους ότι είναι δυτικοτραφείς, αφού ο Έντι έζησε πολλά χρόνια στο Παρίσι και ο Όλσι στις ΗΠΑ. Οι Σέρβοι ισχυρίζονται ότι ο 45χρονος ΄Ολσι και ο Έντι, υποστηρίζονται και κατευθύνονται από Αμερικανούς και αυτοί οι ισχυρισμοί τους, δεν είναι αβάσιμοι.
Παρ’ όλο που η οικογένειά του ήταν συνδεδεμένη με το καθεστώς του Εμβέρ Χότζα και το ΚΚ Αλβανίας, ο Όλσι από το 1992 και με την κατάρρευση του καθεστώτος, ανέλαβε επικεφαλής στο ίδρυμα «Ανοικτή Κοινωνία», με χρηματοδότη τον ΙουδαίοΤζορτζ Σόρος. Στην θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 1997, για να μεταβεί στην συνέχεια στις ΗΠΑ, σε μια εποχή ιδιαίτερα κρίσιμη για την Αλβανία και την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.



Παρέμεινε στο Ντιτρόϊτ των ΗΠΑ για περίπου 14 χρόνια, Το έτος 2011, επέστρεψε στην Αλβανία και ανέλαβε σύμβουλος επικοινωνίας του αδελφού του, Έντι, ο οποίος απέβλεπε στην πρωθυπουργία, την οποία τελικά κέρδισε στις βουλευτικές εκλογές του 2013.
Επιστρέφοντας ο Όλσι στα Τίρανα και έχοντας αμερικανική υπηκοότητα και διαβατήριο, φέρεται να εργάσθηκε στην εταιρεία Delphinus Medical Technologies, ενώ κατά τους τελευταίους μήνες διευθύνει την εταιρεία Pegasus Communications, συγχρόνως και παράλληλα πάντοτε, με τις επικοινωνιακές του υπηρεσίες, στον αδελφό του Αλβανό πρωθυπουργό.5



Μία άκρως ενδιαφέρουσα αναφορά του Μπερίσα, μας αποκαλύπτει ότι ο πρώην Πρωθυπουργός και ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος Φάτος Νάνο, είχε καταγγείλει στην Βουλή, ότι στην δεκαετία του 1990 όταν ο Ράμα ζούσε στο Παρίσι, ασχολήθηκε με πωλήσεις κλεμμένων εικόνων από εκκλησίες της Αλβανίας!
«Πρόκειται για απαίσια πράξη, για επιστροφή της μαύρης εποχής του 1967, της Κομμουνιστικής δικτατορίας, όταν οι Χότζα, Αλία, αλλά και ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού Κριστάκ Ράμα, προχώρησαν στην κατεδάφιση χιλιάδων εκκλησιών, τζαμιών και τεκέδων σε όλη την χώρα. Χιλιάδες εικόνες, ιερά βιβλία και άλλα αντικείμενα αξίας των χώρων λατρείας καταληστεύτηκαν και εξαφανίστηκαν από τις συμμορίες του Χότζα» είπε στην δήλωσή του, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή».6
Ο Έντι Ράμα, ο σημερινός πρωθυπουργός της Σκιπερίας,  την δεκαετία ’90 ήταν αρχαιοκάπηλος και πωλούσε στο Παρίσι κλεμμένες εικόνες!
Κάτι τέτοιους τυχοδιώκτες σαν τον Ράμα, επιλέγει το Ιουδαιοταλμουδικό Σύστημα και αφού τους «δένει» παντοιοτρόπως για τα καλά, τους κάνει πειθήνια όργανά του! Είναι προφανές λοιπόν, πως ό,τι λέει και πράττει ο Ράμα και ο κάθε Ράμα, δεν το κάνει για τα συμφέροντα του λαού του, αλλά για τα συμφέροντα των Ιουδαίων αφεντικών του!
Πρόεδρος της Αλβανίας Bujar Nishani
President Nishani met with the World Jewish Congress Delegation7

«Βλέπετε τους κύνας, βλέπετε τους κακούς εργάτας, βλέπετε την κατατομήν…» (ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ, 3/2)
Albanian President Honors Rabbi Arthur Schneier
Ο Αλβανός πρόεδρος Nishani τιμά τον ραββίνο Arthur Schneier 8

Σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του ραββίνου Arthur Schneier, ακούστηκαν από επίσημα χείλη, «πράγματα και θαύματα» που επιβεβαιώνουν κατά τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, τον ρόλο του Ιουδαϊσμού και της Ιουδαιοκρατούμενης κυβερνήσεως των ΗΠΑ, στην αρχική κατασκευή και συντήρηση του συστημικού μορφώματος της Σκιπερίας. Συγκεκριμένως:
-Ο τονισμός της συνεισφοράς του ραββίνου Arthur Schneier9 στην υποστήριξη των Αλβανικών ζητημάτων και την σφυρηλάτηση ιστορικών δεσμών μεταξύ Αλβανών και Ιουδαίων.
Ποία είναι τα Αλβανικά ζητήματα για τα οποία ενδιαφέρθηκε με ζήλο και με τα οποία ησχολήθη ένας Αυστρο-αμερικανός ραββίνος, χωρίς να έχει καμμία διπλωματική εξουσιοδότηση ή επίσημη αρμοδιότητα; Προφανώς τα «Εθνικά θέματα» της «Αλβανίας», με πρώτον την υποστήριξή του για την «Μεγάλη Αλβανία»
-Η αινιγματική δήλωση του Αλβανού προέδρου, ότι αισθάνεται τιμή, όταν βρίσκεται μεταξύ παλαιών Ιουδαίων φίλων και την χωρίς ίχνος δισταγμό ομολογία του ότι «αισθανόμαστε σαν στο σπίτι μας ακόμη και αν είμαστε μακρυά από το σπίτι μας». Τι εννοούσε άραγε ο Nishani; Μήπως μας απεκάλυψε ότι ήταν συμφυλέτης με τον  Schneier;
-Η αναφορά του με ευγνωμοσύνη στον πρόεδρο των ΗΠΑ Woodrow Wilson10, τον επονομαζόμενο «πιόνι των Ιουδαίων», ο οποίος είχε υπερασπισθεί με αποφασιστικότητα την  ανεξαρτησία της Αλβανίας (1913). Επιβεβαίωσε ο Nishani, όλες τις πληροφορίες της εποχής εκείνης, περί Ιουδαϊκής συνωμοσίας και επίσημης Αμερικανικής συνηγορίας, για την κατασκευή του ανεξάρτητου κράτους της Αλβανίας, σε βάρος της Ελλάδος, δια της βιαίας αποσπάσεως  της Βορείου Ηπείρου από την αγκάλη της μητρός Ελλάδος και ενσωματώσεως στο νεοσύστατο κράτος-ιστορικόν έκτρωμα..

 
WOODROW WILSON PAWN OF THE JEWS
By Brother Nathanael Kapner, Copyright 2010

 «Βλέπετε τους κύνας, βλέπετε τους κακούς εργάτας, βλέπετε την κατατομήν» (ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ, 3/2)
Not quite two weeks after being knighted by Pope Francis and made a member of the Papal Order of St. Sylvester, Park East Synagogue’s Senior Rabbi Arthur Schneier received Albania’s Presidential Medal for Special Civilian Merits at a ceremony on May 8th held at New York’s Russian Tea Room.
Addressing a roomful of international consuls general, representatives to the United Nations, New York City political personalities, His Excellency, President of the Republic of Albania — Bujar Nishani made the presentation. He touted Rabbi Schneier for “his contribution, his tireless and unsparing work for more than a quarter of a century in favor of peace, understanding and tolerance, in support of Albanian issues and forging historic ties and cooperation between Albanians and Jews.”
President Nishani declared: “I am honored to be here among you — our ancient Jewish friends. I can tell you without an iota of hesitation that together we feel at home though we are away from home.”
Expressing thanks to “this huge country, its government, and strategic partner, the United States,” president Nishani cited President Woodrow Wilson “who defended with deep detemination the fragile independence of Albania.”
Rabbi Schneier responded: “ I first learned about Albania when I was eight years old in my birthplace Vienna, Austria in 1938. Following the Anschluss. We were trying to escape…many countries closed their doors and as a child I remember Albania welcomed Jewish refugees from Germany…My first experience with Albania was [during the 1991 Reconciliation] when I went as head of The Appeal of Conscience Delegation and then Secretary of State Jim Baker was welcomed by 300,000 Albanians…..”
                                                               

Συνεχίζεται





1 Εθνική Μεγάλη Στοά των Ελευθέρων Τεκτόνων της Ιταλίας (Ιδρύθηκε το1805)
Gran Loggia Nazionale dei Liberi Muratori d’Italia (discedenza 1805.
www.glnlmitalia1805.it
Ύπατο Συμβούλιο του 33ο του Αρχαίου και Αποδεκτού Σκωτικού Τύπου της Ιταλίας (καταγωγή 1805)
Supremo Consiglio, 33ο del Rito Scozzese Antico e Accettato d’Italia (discedenza 1805)
Στην εκδήλωση των Τιράνων, παραβρέθηκαν 24 αντιπροσωπείες, εκπροσωπούμενες από τους δασκάλους ισάριθμων χωρών του κόσμου, όπως, των ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Βραζιλίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Αυστρίας, Τσεχίας, Σλοβενίας, Κροατίας, Σερβίας, Ελλάδας, Ελβετίας κ.ά., οι οποίοι προσέφεραν υποστήριξη για την επίτευξη της ανέγερσης της Μεγάλης Αλβανικής Στοάς, της πρώτης στην Αλβανική Ιστορία και του τελευταίου κρίκου της μασονικής στοάς στην Ευρώπη.
2 Οι Αλβανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις τους στην Βόρεια Ήπειρο και συνεχίζουν τις απαράδεκτες διεκδικήσεις τους με τους Τσάμηδες. Να θυμηθούμε συνοπτικώς, την ιστορία για τους Τσάμηδες και την Τσαμουριά.
Οι Τσάμηδες αποτελούν τους απογόνους εξισλαμισθέντων Ορθοδόξων Χριστιανών της Ηπείρου. Πολλοί απ' αυτούς εξισλαμίσθηκαν βιαίως μετά την ατυχή εξέγερση του Επισκόπου Τρίκκης Διονυσίου (του "Σκυλοσόφου") στις αρχές του 17ου αιώνος, ενώ άλλοι προσεχώρησαν εκουσίως στο Ισλάμ για να αποκτήσουν αξιώματα (Σπαχήδες). Η αλλαγή θρησκεύματος οδήγησε πολύ γρήγορα και στην μεταστροφή της εθνικής συνειδήσεως. Έγιναν Τουρκαλβανοί και φανατικοί διώκτες των Ρωμηών. Τούτο μαρτυρεί ότι η Ορθόδοξη Πίστη αποτελεί ένα ισχυρότατο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητος.
Βάσει της συνθήκης της Λωζάννης του 1923, οι Αλβανόφωνοι Μουσουλμάνοι της Θεσπρωτίας κρίθηκαν ως "ανταλλάξιμοι". Όμως η τότε Κυβέρνηση του στρατηγού Θεοδώρου Παγκάλου, δεν τους έστειλε στην Αλβανία με την ελπίδα ότι η χειρονομία αυτή θα μετρούσε θετικά στις σχέσεις μας με το νεοσύστατο αλβανικό κράτος. Δυστυχώς από τότε μέχρι σήμερα, η εμπράκτως εκδηλούμενη καλή διάθεση της χώρας μας δεν αποδίδει τα αναμενόμενα από αλβανικής πλευράς. Βλέπουμε άλλωστε την αρνητική στάση των Τιράννων έναντι των Βορειοηπειρωτών.
Η λέξη «Τσαμουριά» προέρχεται από την παραφθορά του ονόματος του ποταμού Θύαμις – Θυαμουριά ή Τσαμουριά, είναι η ευρύτερη περιοχή όπου κατοικούσαν οι εξισλαμισθέντες Έλληνες γενίτσαροι, οι Θυάμιδες/Τσάμηδες.
Κατά την Ιταλική επίθεση εναντίον της χώρας μας, τρία από τα δεκατέσσερα συμπράξαντα αλβανικά τάγματα ήσαν στελεχωμένα από Τσάμηδες, που επεδόθησαν σε ακατονόμαστες ωμότητες. Στην διάρκεια της Κατοχής, οι Τσάμηδες έγιναν οι καλύτεροι συνεργάτες των Ιταλών Φασιστών και διέπραξαν μύριες όσες βιαιότητες εις βάρος των συγχωριανών τους Ορθοδόξων Ελλήνων. Με οργανωτή την Αλβανική Εθνική Επιτροπή (ΞΙΛΙΑ) και αρχηγούς την περιώνυμη οικογένεια Ντίνο Μπέη, διέπραξαν λεηλασίες, σφαγές και δολοφονίες και εμπρησμούς κατοικιών. Σύνθημά τους ήταν ότι όλη η Ήπειρος μέχρι και την Πρέβεζα πρέπει να γίνει αλβανική! Μετά την συνθηκολόγηση των Ιταλών, οι Τσάμηδες συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς κατακτητές και συνέχισαν τα εγκλήματα με αποκορύφωμα την μαζική εκτέλεση 49 προκρίτων της Παραμυθιάς στις 29/9/1943.
Οι Τσάμηδες κατεδιώχθησαν από τις ομάδες Εθνικής Αντιστάσεως του Ναπολέοντος Ζέρβα (ΕΔΕΣ) . Αποφασιστικές ήταν οι ελληνικές νίκες στην πρώτη μάχη της Μενίνας ( Νεράϊδας) στις 17 και 18/8/1944 και στην δεύτερη μάχη της Μενίνας στις 20 και 21/9/1944. Πολλοί Γερμανοί και Τσάμηδες κατέφυγαν για να σωθούν στην Αλβανία, τους δε ενόπλους Τσάμηδες ακολούθησαν και οι οικογένειές τους.
Το 1945 το Ειδικό Δικαστήριο Δοσιλόγων Ιωαννίνων κατεδίκασε ερήμην 1930 Τσάμηδες επί συνολικού πληθυσμού 19.000 (Ο ένας στους δέκα ήταν εγκληματίας πολέμου! ). Πολλοί κατεδικάσθησαν στην ποινή του θανάτου, αλλά ευρίσκοντο ήδη ασφαλείς στην Αλβανία, ενώ η αγροτική περιουσία τους απεδόθη βάσει νόμου στους ακτήμονες της περιοχής που είχαν ζήσει "στο πετσί τους" την αγριότητα των Τσάμηδων. Σήμερα ζουν στην Ελλάδα μόνο 56 Τσάμηδες.
Το ζήτημα των Τσάμηδων επανήλθε τα τελευταία χρόνια από μία οργανωμένη εκστρατεία της αλβανικής προπαγάνδας, η οποία στηρίζεται και από τα δύο μεγάλα κόμματα, Δημοκρατικό και Σοσιαλιστικό. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι τον Νοέμβριο του 1999 ο «Απελευθερωτικός Στρατός» του Κοσσυφοπεδίου, απεφάσισε την συγκρότηση "Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας της Τσαμουριάς". Η πολιτική Οργάνωση "Τσαμερία" ιδρύθηκε στα Τίραννα το 1991 και πραγματοποιεί εκδόσεις "Ντοκουμέντων" με την υποστήριξη της Γενικής Διευθύνσεως των Αρχείων του Αλβανικού Κράτους. Τον Ιούνιο του 2000, το Δημοτικό Συμβούλιο των Τιράννων έδωσε το όνομα Τσαμουριά (δηλ. Θεσπρωτία) σε ένα από τους δρόμους της αλβανικής πρωτεύουσας και στην εκδήλωση αυτή ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σαλί Μπερίσα ζήτησε την "επίλυση του Τσάμικου ζητήματος". Στις 25 Ιουλίου 2000, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανικής Βουλής ανεκοίνωσε ότι η Τσαμουριά αποτελεί εθνική υπόθεση για την Αλβανία και ότι θα "διεκδικήσουμε την επιστροφή των περιουσιών των Τσάμηδων"!
Στον κρατικό τηλεοπτικό δίαυλο ΕΤ-3 δηλώσεις περί υπάρξεως ανοικτού θέματος Τσάμηδων έκαναν προσφάτως ο Αλβανός Σοσιαλιστής ηγέτης Φάτος Νάνο και ο αρχηγός των εξεγερθέντων Αλβανών στα Σκόπια Αχμέτι.
Εκ πρώτης όψεως το σημερινό αίτημα φαίνεται να επικεντρώνεται στην επιστροφή των περιουσιών των Τσάμηδων, ήδη όμως αρχίζει να διαφαίνεται και η εδαφική διεκδίκηση για την περιοχή της Θεσπρωτίας και ευρύτερα για την εντός Ελληνικής Επικρατείας Ήπειρο. Οι Αλβανοί των Σκοπίων δημοσιεύουν αναφανδόν στο Διαδίκτυο χάρτη με τα "εθνολογικά σύνορα της Αλβανίας", όπου περιλαμβάνονται η Καστοριά, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα κ.α.! Πάντως σε ένα βαθμό η προπαγάνδα περί Τσάμηδων χρησιμοποιείται και ως αντιπερισπασμός για να ξεχάσουμε την συνεχιζόμενη καταπίεση των δικαιωμάτων των Ελλήνων εντός Αλβανίας.
Πηγή: 10 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ, του Κωνσταντίνου Χολέβα  πολιτικού Επιστήμονος---www.antibaro.com
3 Συνέντευξη  Σταύρου Τζίμα από την χήρα του Εμβερ Χότζα, Νεσμιγιέ Χότζα, στην 100η επέτειο από την γέννηση του εμβερ, ΚΟΣΜΟΣ, 12 Οκτ. 2008
6 πηγή:proinoslogos.gr --Himara.gr 5/9/2015
7 September 18th, 2014
The President of the Republic, H. E. Mr. Bujar Nishani welcomed today in a meeting a high level Jewish delegation, headed by Ambassador Ronald S. Lauder, President of the World Jewish Congress and Julius Meinl V, President of the Euro-Asian Jewish Congress, both of whom will participate to the Business Forum taking place in Tirana.
The Head of State, in his welcoming remarks, expressed the appreciation and gratitude of Albania and Albanians for the help and support the nation and State of Israel have provided to our country during these years. Relations between Albania and Israel are excellent, President Nishani stated among other things, and this thanks also to the sacrifices of the Albanian people who risked their lives welcoming, protecting, and sheltering many Jewish citizens, who found refuge in Albania during World War II, therefore state institutions of both countries should continue working to enhance these relations even further.
An important part of the discussion was subject of cooperation in the field of culture, on undertaking some concrete initiatives dedicated to the Jewish victims during World War II and the ones that promote religious tolerance and harmony that exists in Albania.
In addition, both Lauder and Meinl shared the view on the opportunities presented by Albania for attracting foreign investment, specifically Israeli investors, as a good opportunity for business and for improving the image of Albania in the world.
8 May 12, 2015, by Masha Leon,  Albania, Image: Karen Leon
9 Rabbi Arthur Schneier, (b. March 20, 1930 in Vienna, Austria) is an Austrian-American rabbi and international religious freedom and human rights activist. Rabbi Schneier has served for over 50 years as the Senior Rabbi of New York City’s Park East Synagogue.
10 Thomas Woodrow Wilson (December 28, 1856 – February 3, 1924) was an American politician and academic who served as the 28th President of the United States from 1913 to 1921.
Jews Mourn Death of Woodrow Wilson
February 4, 1924
New York (Feb. 4)
The death of Woodrow Wilson, war-time President of the United States and staunch-friend of the Jews, has stirred the Jews of the country as has no other event in many months. Mr. Wilson had often demonstrated his intense interest in Jewish questions and was influential in obtaining at the Peace Conference in Paris recognition of racial and religious minorities, which has reacted most favorably for Jewish minorities in Eastern Europe. He heartily seconded the Balfour Declaration and urged the approval of the British Mandate over Palestine.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου