Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015


ΜΕΡΟΣ 22ο
ΣΤ. ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ (ΑΝΑΛΥΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ-ΟΡΩΝ-ΔΟΓΜΑΤΩΝ)


ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΖΗΛΩΤΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
7. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ  
ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ  ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ
Ιουδαιογενείς/
Ιουδαιόφρονες/
 Ιουδαϊζουσες ηγεσίες
(Πολιτειακή, πολιτική,οικονο-
μική, στρατιωτική,
Θρησκευτική), των ομόρων
της Ελλάδος κρατών
 [Τουρκίας, Σκιπερίας/
 Αλβανίας, Σκοπίων,
 Βουλγαρίας] (34)
- Εθνικιστικές /
Υπερεθνικιστικές
Κυβερνήσεις  ομόρων 
Κρατών (35)
-Σιωνιστικό Ισραήλ (36)

- Εθνικιστικές/
Υπερεθνικιστικές
Κυβερνήσεις ομόρων
Κρατών(35)

-Εβραίοι (Σημίτες) (37)











34. ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
Οι Ιουδαιογενείς, Ιουδαιόφρονες ή Ιουδαΐζουσες ηγεσίες (πολιτειακή-πολιτική-οικονομική-στρατιωτική-θρησκευτική) των ομόρων της Ελλάδος κρατών (Τουρκίας-Σκοπίων-Σκιπερίας/Αλβανίας- Βουλγαρίας).
ΣΚΙΠΕΡΙΑ/ ΑΛΒΑΝΙΑ (συνέχεια 21ου μέρους) 
Εγκαίνια της πρώτης Ιουδαϊκής Συναγωγής των Τιράνων.
Στις 6 Δεκεμβρίου 2010, η Ιουδαϊκή κοινότητα της Αλβανίας, εγκαινίασε την πρώτη Συναγωγή που δημιουργήθηκε στα Τίρανα, είκοσι χρόνια μετά την κομμουνιστική κατάρρευση στην χώρα αυτή.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο εκπρόσωπος της Ιουδαϊκής  κοινότητας των Τιράνων, Σόκολ Πύρρα προς την « Εφημερίδα του Σκιπετάρου» ή «Σκιπετάρικη εφημερίδα»( Gazeta Shqiptare), τόνισε ότι:
«….Η έναρξη της λειτουργίας της Συναγωγής είναι καρπός των εξαιρετικών σχέσεων που υπάρχουν εδώ και αιώνες μεταξύ των Αλβανών και των Ιουδαίων».1
Ο Πύρρα2 κάνοντας μια αναδρομή στην …αρχαιότητα , επεσήμανε ότι οι Αλβανοί από την εποχή … των Ιλλυριών, ζούσαν μαζί και συνεργάζονταν αρμονικά με τον Ιουδαϊκό λαό και «αυτό δεν μπορεί να λησμονηθεί».
 «Σαφή στοιχεία αυτών των άριστων σχέσεων (μεταξύ των Ιουδαίων και των …αρχαίων Αλβανών), συνέχισε ο Πύρρα, είναι η συναγωγή που ανακαλύφθηκε πριν από λίγο καιρό στους Αγίους Σαράντα, η οποία χρονολογείται από την εποχή των Ιλλυριών, που επιβεβαιώνει τις παραδοσιακές σχέσεις των κατοίκων με την Ιουδαϊκή Κοινότητα. Ένα μεγάλο σημείο αναφοράς, ακόμη, είναι η συνεισφορά των Αλβανών προς τους Ιουδαίους στην διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».
Άραγε, σε ποιο ιστορικό κείμενο ή πάπυρο βρήκε γραμμένο ο …Πύρρα, ότι την εποχή της τελευταίας ιστορικής καταγραφής των Ιλλυριών (1ος π.Χ. αιών) ή ενωρίτερον, αναφέρεται παρουσία Ιουδαίων/Εβραίων στην Ήπειρο;
Από την Ιουδαϊκή πηγή, που παραθέτουμε3 προκύπτει ξεκάθαρα, ότι η Συναγωγή των Αγίων Σαράντα δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τους φυγάδες Τουρκόφιλους Ιουδαίους της Ελλάδος…Ο εωσφοριστής Πύρρα, όμως, υπηρέτης του άρχοντος του ψεύδους, αναχρονολόγησε την δημιουργία της Ιουδαϊκής συναγωγής στους αγίους Σαράντα, μόνον κατά….δύο χιλιετίες ενωρίτερον….Τερατώδη και ανιστόρητα ψεύδη που εκπηγάζουν από την αστείρευτη πηγή της Ιουδαιοταλμουδικής φαντασίας….
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Αλβανία η Ιουδαϊκή κοινότητα αντιπροσωπεύεται από έναν αριθμό 160 ατόμων, τα οποία είναι κυρίως ισραηλινοί επιχειρηματίες, που έχουν έρθει από το Μπαγκλαντές, για να επενδύσουν σε διάφορους τομείς της αλβανικής οικονομίας. Από το δημοσίευμα συμπεραίνεται ότι το Σύστημα διέταξε την μετεγκατάσταση Ιουδαίων πρακτόρων, που ζούσαν σε άλλες περιοχές του κόσμου, στην Αλβανία, προκειμένου να συμπληρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός, ώστε να δικαιολογηθεί η ύπαρξη Ιουδαϊκής κοινότητας..
Ο Σόκολ Πύρρα δεν θα διστάσει να δηλώσει :
«Έχουμε τεράστια υποστήριξη από το κράτος. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος είχε δώσει την μέγιστη υποστήριξή του προς τους εβραίους της Αλβανίας. Στην διάρκεια, μάλιστα, μιας επισκέψεώς του στις Βρυξέλλες, ήταν αυτός που μας κάλεσε να ιδρύσουμε Συναγωγή στην Αλβανία, υποσχόμενος πλήρη υποστήριξη σε αυτήν».4
Από πού προήρχετο ο ένθερμος ζήλος του Μπερίσα για την δημιουργία Συναγωγής στα Τίρανα, αφού στην Αλβανία δεν υπήρχαν παρά ελάχιστοι Αλβανοί που δήλωναν Ιουδαίοι στο θρήσκευμα; Υπήρχαν και υπάρχουν όμως, περισσότεροι κρυπτο-ιουδαίοι «Αλβανοί» και μάλιστα αξιωματούχοι, οι οποίοι μέχρι το 2010 εστερούντο του μυστικού τόπου λατρείας του «θεού» τους.
Ο Μπερίσα παρέσχε την μεγίστη υποστήριξη στους Ιουδαίους της Αλβανίας και παραλλήλως προέβαινε στις μέγιστες διώξεις κατά των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου.
Επίσημη και αναγνωρισμένη θρησκεία ο Ιουδαϊσμός στην Αλβανία.


Την 13 Σεπτ. 2011 έγινε στα Τίρανα και η επίσημη αναγνώριση της Ιουδαϊκής θρησκείας. Έτσι ο Ιουδαϊσμός του Ταλμούδ, έγινε η πέμπτη αναγνωρισμένη θρησκεία της Αλβανίας, μετά τους μουσουλμάνους, ορθοδόξους, παπικούς (καθολικούς) και μπεκτασήδες. Ο Ισραηλινός αρχιραββίνος Jona Meceger, παρευρέθηκε στην τελετή και συνάντησε τον Πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα αλλά και τον τότε Πρόεδρο της Αλβανίας Bamir Topi. Οι Αλβανοί αξιωματούχοι προέβησαν στην επίσημη αναγνώριση του Ιουδαϊσμού, καθ’ όσον γνωρίζουν καλά την ισχύ του Ισραήλ στην διεθνή σκακιέρα.
Η Αλβανία επεδίωκε εδώ και καιρό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων με το Ισραήλ, αποκτώντας τον πρώτο της ραββίνο, Ιουδαϊκό κέντρο και Συναγωγή. Και όλα αυτά, όπως προείπαμε, ενώ η Ιουδαϊκή κοινότητα στην Αλβανία αριθμεί μόλις 160 μέλη και μάλιστα τα περισσότερα εγκάθετοι Ισραηλινοί επιχειρηματίες.
Ναι! 160 είναι εκείνοι που δηλώνουν επισήμως Ιουδαίοι στο θρήσκευμα. Πόσοι άλλοι όμως, κρυπτο-ιουδαίοι ή Ιουδαιόφρονες, είναι διεσπαρμένοι σε όλες τις περιοχές της Σκιπερίας;
Πόσοι αξιωματούχοι του καθεστώτος είναι κρυπτο-ιουδαίοι;



     Παρατηρήσατε στην φωτογραφία, ότι δίπλα στην Αλβανική σημαία υπάρχει η σημαία του Ισραήλ.  Δεν πρόκειται για την Ισραηλινή πρεσβεία αλλά για την συναγωγή, υποτίθεται
Αλβανών πολιτών, Ιουδαϊκού θρησκεύματος. Τι δουλειά είχε η σημαία του Ισραήλ, σε χώρο κυριότητος του Αλβανικού κράτους;   
Ως επίσημος εκπρόσωπος της Ιουδαϊκής θρησκείας για την Αλβανία, χρίστηκε ο Αλβανός ραββίνος Joel Kaplan, ο οποίος φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare πως κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, οι Σέρβοι ήταν αυτοί που σκότωσαν τους Εβραίους ενώ οι Αλβανοί τους προστάτεψαν!!!
Μπορεί να μην γνωρίζουμε τι έγινε επακριβώς τα σκοτεινά χρόνια του Β' Παγκοσμίου στην Γιουγκοσλαβία, αλλά γνωρίζουμε πολύ καλά πως τα μόνα Ναζιστικά τάγματα στην περιοχή ήταν στελεχωμένα από Αλβανο-Κοσοβάρους και Βόσνιους, οι μεν πρώτοι υπό το Αλβανικό τάγμα Skanderbeg SS, ενώ οι δεύτεροι με το τάγμα Handschar (Χαντζάρα) μεικτό Βοσνιο-κροάτικο (Βλέπε φωτογραφικό υλικό του 21ου μέρους)..
Τhe Albanian Mafia5

Αλβανική μαφία (AM) ή Αλβανικό οργανωμένο έγκλημα (AOC) είναι οι γενικοί όροι που χρησιμοποιούνται για τις διάφορες εγκληματικές οργανώσεις που εδρεύουν στην Αλβανία ή που αποτελούνται από τα άτομα αλβανικής καταγωγής. Οι αλβανοί εγκληματίες είναι ενεργοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ), και συμμετέχουν σε σειρά εγκληματικών επιχειρήσεων συμπεριλαμβανομένων των ναρκωτικών και της διακινήσεως όπλων.6
Η παγκόσμια αυτοκρατορία του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος.
Ο Γάλλος εμπειρογνωμόνων για τα ναρκωτικά, Alen Labrus, έχει εκτιμήσει την κατάσταση και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι Αλβανοί λαθρέμποροι για να ανέλθουν στο πανευρωπαϊκό σύστημα του οργανωμένου εγκλήματος.
«Οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου έχουν γίνει τόσο ισχυροί ώστε διατηρούν υπό τον έλεγχό τους το 70% της αγοράς ναρκωτικών στην Ελβετία. Οι ευκίνητοι Αλβανοί έχουν ανοίξει νέα κέντρα διανομής τα τελευταία 10 έτη και νέες διόδους προς την Δύση. Η αλβανική σύνδεση αποτελεί ένα δρομολόγιο της ηρωΐνης που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις ευρωπαϊκές αστυνομικούς και τις ευρωπαϊκές χώρες. Η Τουρκική μαφία, διαπίστωσε ότι οι Αλβανοί την εκτόπισαν από πολλές Ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις όπως η Ζυρίχη, Βρυξέλλες, Βιέννη". 
Αυτό επιτεύχθηκε με ένα συνδυασμό βίας, διαπραγματεύσεων αλλά και ευνοϊκού ρεύματος της κοινής γνώμης των Ευρωπαϊκών κρατών, τουλάχιστον στα τέλη της δεκαετίας του '90 λόγω του πολέμου του Κοσσόβου. Τότε τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, υποδέχθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από το Κόσσοβο και την Αλβανία στις πόλεις τους, πολλοί εκ των οποίων αποδείχθηκαν εν τέλει σκληροί κακοποιοί, οι οποίοι είχαν την δυνατότητα να στρατολογούν ευάριθμες ομάδες περιθωριοποιημένων Αλβανών και να αντιπαλεύουν τις άλλες μαφίες, τις οποίες στην συνέχεια ανάγκαζαν σε εκτοπισμό ή αναγκαστική συνεργασία.7
Η μαφία των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου είναι εξαιρετικά βίαιη και επιθετική ..τα μέλη αυτής της νέας μαφίας συμπεριφέρονται όπως τα μέλη του UCK, φέρουν όπλα και τα χρησιμοποιούν συχνά, ενώ συγκεντρώνουν κεφάλαια και τα αποστέλλουν συστηματικά στα Βαλκάνια για εξοπλισμό της αντάρτικης ομάδας»
Υπάρχουν επίσης, πολυάριθμες και λίαν ισχυρές Αλβανικές εγκληματικές ομάδες που  πέρα των ναρκωτικών, επιδίδονται σε ληστείες, εκβιασμούς και παράνομη πορνεία. 
Τα ναρκωτικά στον πυρήνα της παγκόσμιας διαφθοράς και ο ρόλος της Αλβανικής Μαφίας
Το Γαλλικό περιοδικό "Poen" στις 15 Ιουλίου 1999, εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε το Αλβανικό αντάρτικο, κάτω από την μύτη των Ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας.  "Κάθε μισθωτός καταγωγής από το Κοσσυφοπεδίου που εργαζόταν στην Ελβετία έπρεπε να συμβάλλει με 4.000 Ελβετικά Φράγκα τον χρόνο, για τον ΟυΤσεΚα."
Ο πρώην επικεφαλής της ειδικής αντι-ναρκωτικής υπηρεσίας του ΟΗΕ στην Βιέννη, δήλωσε το 2009, ότι πολλές παγκόσμιες τράπεζες απέφυγαν την χρεωκοπία λόγω της ρευστότητας που είχαν χάρη στις δοσοληψίες με τα διεθνή κυκλώματα διακινήσεως ναρκωτικών. Τα τελευταία έτη τραπεζικοί κολοσσοί όπως η HSBC, UBS, Wachovia έχουν επισήμως κατηγορηθεί για μαζικό ξέπλυμα χρήματος προερχόμενο από λαθρεμπόριο ναρκωτικών. 
Ποίοι υποστηρίζουν σήμερα την Αλβανική μαφία και τις Αλβανικές κυβερνήσεις;
Η Αμερική αποτελεί την μεγαλύτερη "αγορά" ναρκωτικών ουσιών παγκοσμίως, με περίπου 60 εκ. τακτικούς ή περιστασιακούς χρήστες και πλήθος ευκαιριών για το παγκόσμιο οργανωμένο έγκλημα.
Στην Νέα Υόρκη με επίκεντρο το Μπρονξ, η Αλβανική μαφία ελέγχει σχεδόν πλήρως το λαθρεμπόριο ηρωΐνης ενώ στο Σικάγο είναι οι κύριοι διανομείς της Κολομβιανής κοκαΐνης. Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θεωρεί τους Αλβανούς ως τους "Νέους Σικελούς" λόγω της ληστοσυμμοριακής συμπαγούς μορφής τους και των πολύ παραδοσιακών κανόνων συμπεριφοράς που έχουν, ενώ ελάχιστοι δέχονται να γίνουν πληροφοριοδότες των αρχών. 
Μέσω του Σικάγο, η Αλβανική μαφία ίδρυσε ομάδες στο Τορόντο του Καναδά όπου επιδίδονται σε εκτεταμένο λαθρεμπόριο μαριχουάνας και φημίζονται για την βιαιότητα τους έναντι των αντιπάλων τους. 
Ένας από τους μεγαλύτερους λαθρεμπόρους ναρκωτικών στις ΗΠΑ είναι ο Σκιπεταρο-Σκοπιανο-Ιουδαίος, Daut Kadriovski, γεννηθείς το 1949 στα Σκόπια, που διαχειρίζεται παράνομο κύκλο εργασιών πολλών εκατοντάδων εκ. Δολλαρίων. Στις ΗΠΑ εισήλθε το 1992, αφού είχε εγκατασταθεί πρώτα επί μερικά χρόνια στην Ισπανία. Θεωρείται από τους επικεφαλής της οργανώσεως των εγκληματικών δικτύων στην επικράτεια των ΗΠΑ και είναι χαρακτηριστικό ότι το 1994 είχε αποκαλυφθεί ότι η Αλβανική μαφία είχε επικηρύξει  κορυφαίους δικαστικούς και αστυνομικούς αξιωματούχους της Νέας Υόρκης με "συμβόλαια θανάτου", όταν άρχισαν οι πρώτες επιχειρήσεις καταστολής της δράσεως εναντίον της. Μεταξύ αυτών ήταν και ο τότε εισαγγελέας και μετέπειτα Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Τζιουλιάνι. 
Κέντρα δράσεως της Αλβανικής μαφίας είναι το Ντιτρόϊτ ιδιαίτερα στο προάστιο Hamtramck, καθώς και οι πολιτείες της Μασαχουσέτης και του Ιλινόϊς. 
Ο γνωστός και αποθανών ήδη, Ιουδαίος Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, το 2005 είχε ανέλαβε «Σύμβουλος» της κυβερνήσεως του Κοσόβου, με μισθό 250.000 δολλαρίων για υπηρεσίες παροχής «Προβολής και ενημέρωσης». Ο ίδιος ήταν ένα από τα σημαντικά στηρίγματα της Πρίστινα σε επαφές της με γνωστά χρηματοπιστωτικά συγκροτήματα στις Ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεσολαβητές από Αλβανο-Κοσοβαρικής πλευράς, έχουν σε αρκετές περιπτώσεις βεβαρημένο ποινικό μητρώο ή αποτελούν στόχους παρακολουθήσεως αρκετών Ευρωπαϊκών κρατών…
Οι σημαντικότεροι αρχηγοί εγκληματικών οργανώσεων στις ΗΠΑ είναι οι:   Dukagjin Nikollaj, Plaurent Dervishaj , Kujtim Lika, Gjavit Thaqi, Myfit Dika, Xhevdet Lika, Zef Mustafa, Alex Rudaj, Daut Kadriovski.
Το Λονδίνο και ιδιαίτερα οι Βόρειες συνοικίες του, έχουν γίνει κέντρο διαμονής πληρωμένων Αλβανών εκτελεστών συμβολαίων θανάτου με αντίτιμο που συχνά δεν ξεπερνά τις 5.000 Λίρες Αγγλίας, περίπου 6.000 Ευρώ.
Πρώην στελέχη του ΟυΤσεΚα οι οποίοι τα τελευταία έτη εισήλθαν στην Βρετανία αιτούμενοι πολιτικό άσυλο, στην πραγματικότητα ήταν σκληροί κακοποιοί οι οποίοι συνέστησαν εγκληματικές ομάδες, ορισμένες εκ των οποίων προσφέρουν υπηρεσίες εκτελέσεων σε οποιονδήποτε πληρώνει για αυτές.
Οι Αλβανοί εκτελεστές θεωρούνται ως οι "επαγγελματίες" του είδους στην Βρετανία και ευθύνονται και για την άνοδο των ανθρωποκτονιών που παρετηρήθη τα τελευταία έτη. 
ΚΟΣΣΟΒΟ-ΤΟ «ΚΡΑΤΟΣ» ΜΑΦΙΑ 8
Το παράνομο νεότευκτο κράτος των Βαλκανίων. Οι υπόγειες διαδρομές της μαφίας και της διαπλοκής.


Δέκα έξη χρόνια συμπληρώθηκαν από την έναρξη των Νατοϊκών βομβαρδισμών κατά της Σερβίας, όταν στις 24ης Μαρτίου 1999 χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., εκατοντάδες αεροσκάφη έσπειραν τον θάνατο και την καταστροφή. Χρειάστηκαν 11 χρόνια παράνομης κατοχής ξένου εδάφους για να ανακηρυχθεί παρανόμως η ανεξαρτησία του Κοσσόβου, η οποία απειλεί με αστάθεια τα Βαλκάνια και ανοίγει τις θύρες για την δημιουργία της Μεγάλης Ιουδαιο-Αλβανίας.
 Η εγκληματική δράση του UCK
Ο πόλεμος στο Κόσσοβο αποτέλεσε το κατάλ­ληλο υπόβαθρο, για την ανεξέλεγκτη δράση κάθε μορφής εγκληματικών οργανώσεων. Το Κόσσοβο,  μετατράπηκε σε παράδεισο της αλβανικής μαφίας, η οποία σε συνεργασία με τον UCK  έλεγχαν απόλυτα το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και τα κυκλώματα πορνείας.
Ο UCK χρησιμοποιούσε τις διασυνδέσεις του με το οργανωμένο έγκλημα, για να χρηματοδοτεί τα κέντρα εκπαιδεύσεως των μελών του και να αγοράζει όπλα και πυρομαχικά. 
Τα μέλη του UCK ενεπλάκησαν αφενός άμεσα στο εμπόριο ναρκωτικών, για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία ποσά για την στρατολόγηση μισθοφόρων από διάφορες μουσουλμανικές χώρες και εκπαιδευτών από την Γερμανία, την Τουρκία και το Αφγανιστάν και αφετέρου για να ελέγξουν την διέλευση των ναρκωτικών προς την Αλβανία ώστε να αναγνωριστεί έτσι η πολιτική κυριαρχία του UCK στην περιοχή.
Η επικράτηση του UCK στην διακίνηση της ηρωΐνης, υπήρξε ένα ζήτημα ανοχής των συμμαχιών. Οι αλβανικές κυβερνήσεις δέχονταν, για πολιτικούς λόγους, την παρουσία του UCK στο έδαφος της, επιτρέποντας τις εγκληματικές δραστηριότητές του.
Οι Αμερικανοί, παρά τις εκθέσεις των υπηρεσιών τους και των διεθνών οργανισμών (Interpol, Europol, ΟΗΕ) ανέχονταν αυτές τις δραστηριότητες, στο βαθμό που η δράση του UCK εναντίον των Σέρβων εξυπηρετούσε τα συμφέροντά τους.
Υπολογίζονται σε 30 οι "οικογένειες" που ελέγχουν την δράση χιλιάδων κακοποιών, οι 15 ισχυρότερες εκ των οποίων βρίσκονται στο Κόσσοβο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός της εξαπλώσεως του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος, στο Βερολίνο και την Πράγα το τελευταίο διάστημα. 
Ως πιο ισχυρές φαμίλιες του εγκλήματος θεωρούνται οι: Drenica group, Keljmendi, Luka, Selimi. Ως είθισται όλες οι ανωτέρω διαθέτουν συγγενείς σε όλους τους κρατικούς οργανισμούς του Κοσσόβου και μέλη αυτών των οικογενειών βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη, συγκροτώντας ένα δίκτυο ασυναγώνιστης οργανωμένης εγκληματικής δράσεως.
Ο πρώην Διοικητής της KFOR, ο Ιταλός Fabio Mini, δήλωσε στα τέλη Φεβρουαρίου 2008 στην εφημερίδα Corriere dela Serra, ότι:
«Το Κόσσοβο θα γίνει η νέα τοποθεσία για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος ερχόμενου από την Ανατολή και νέα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα δημιουργηθούν που θα αναλάβουν αυτό το ρόλο». Με αδρές γραμμές περιγράφεται στην ουσία η δημιουργία ενός κράτους που θα αποτελέσει σοβαρό πονοκέφαλο για τις αρχές ασφαλείας της Ευρώπης, ασχέτως εάν οι κύριες πρωτεύουσες στην ΕΕ, έχουν ήδη αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Παρόμοιες αναφορές έχουν γίνει και από το Καναδό Στρατηγό Mackenzie, ο οποίος υπηρέτησε στην Βοσνία ως επικεφαλής των Κυανόκρανων και ασχολείται επισταμένως με τα Βαλκανικά ζητήματα την τελευταία δεκαετία. 
Αξιόπιστες και λίαν τεκμηριωμένες πηγές όπως το Ινστιτούτο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική που εδρεύει στην Γερμανία, σε διαβαθμισμένη  έκθεση του το 2007 χαρακτηρίζουν το Κόσοβο «Κράτος μαφίας» και τους τρεις κορυφαίους Κοσοβάρους πολιτικούς, Ramush Haradinaj, Hashim Thaci και Xhavit Haliti« Άτομα που προστατεύονται από την διεθνή κοινότητα εάν και βαθιά εμπλεκόμενοι».
Είναι σημαντικό να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι, ο πρώην διοικητής της UNMIK Soeren Jessen Petersen, διατηρούσε στενές επαφές με τους προαναφερθέντες και η Γερμανική έκθεση κατονομάζει τις αρχές του ΟΗΕ «Ως μέρος του προβλήματος».
Η Κολομβία της Ευρώπης 10
Την περίοδο 1999-2001, οι Κοσσοβάροι Αλβανοί, διακινούσαν στην Ευρώπη τουλάχιστον 4-6 τόνους ναρκωτικών μηνιαίως. Τα έσοδα από τις ποσότητες αυτές ξεπερνούσαν τα 2 δις. δολλάρια ετησίως. Από το 2001, οι Κοσσοβάροι Αλβανοί συνεργάστηκαν στενά με την Τσετσενική μαφία, και άρχισαν να κερδίζουν έδαφος από τους Τούρκους και Άραβες λαθρέμπορους ναρκωτικών. Το 2003 κατάφεραν να ελέγχουν πάνω από το 50% του εμπορίου, της διακινήσεως και της διανομής ναρκωτικών στην Ευρώπη. Ομάδες ιδιαίτερα σκληρών Τσετσένων μαφιόζων ανέλαβαν την εξόντωση του Τουρκικού δικτύου και την θέση τους πήραν οι Κοσσοβάροι Αλβανοί. Την περίοδο 2000-2005, Κοσσοβάροι Αλβανοί και Τσετσένοι, προώθησαν κάθε είδους λαθρεμπόριο στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τους δείκτες εγκληματικότητας στα ύψη!
Χιλιάδες όπλα από το Κόσσοβο και κάθε είδους πυρομαχικά κατάκλυσαν την Ευρώπη!
Δημιουργήθηκε ολόκληρη βιομηχανία λαθραίων τσιγάρων, το λαθρεμπόριο καυσίμων, κλεμμένων αυτοκινήτων, το δουλεμπόριο, το εμπόριο λευκής σάρκας, η παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών και κάθε είδους άλλη παράνομη δραστηριότητα αναπτύχθηκε ραγδαία από τους Τσετσένους και Κοσσοβάρους μαφιόζους. Ιδιαίτερη αίσθηση και αποτροπιασμό, προκαλούν τα στοιχεία για το εμπόριο ανθρώπινων οργάνων, στο οποίο επιδίδονται οι Κοσσοβάροι από το 1999 μέχρι σήμερα!
Επίσης, η Κοσσοβάρικη μαφία διέδωσε ταχύτατα στην Ευρώπη την μαριχουάνα, η οποία ήταν σχεδόν άγνωστη. Μαριχουάνα και τεράστιες ποσότητες φτηνής κοκαΐνης κατέκλυσαν την Ευρώπη, εκτοπίζοντας τους Τούρκους και Άραβες μαφιόζους, οι οποίοι για δεκαετίες πουλούσαν κακής ποιότητας όπιο και ηρωΐνη.
Παράλληλα, η Κοσσοβάρικη ηρωΐνη και το Αλβανικό όπιο, έγιναν περιζήτητα στην Ευρώπη για την καλή τους ποιότητα και την χαμηλή τους τιμή.
ΟΙ ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΦΑΜΙΛΙΕΣ»
Α΄ ΖΩΝΗ: Κεντρικό Κόσσοβο
Περιλαμβάνει την ζώνη της Ντρένιτσα, Πρίζεν, Κλίνα, Ιστοκ, νότια Μιτρόβιτσα. Σύμφωνα με τις εκθέσεις των υπηρεσιών ασφαλείας, η περιοχή αυτή ελέγχεται από τον γνωστό και τέως Αρχηγό του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσόβου (UCK), Χακίμ Θάτσι, το «Φίδι». Η «Φαμίλια» Θάτσι, ελέγχει τους διαδρόμους λαθρεμπορίου από την FYROM-Κόσσοβο-Μαυροβούνιο.
Β΄ ΖΩΝΗ: Δυτικό Κόσσοβο
Περιλαμβάνει την ζώνη του Ντούκατζιν, Πετς, Ντέτσανι, Τζακόβιτσα κλπ., και συνορεύει με την Αλβανία και το Μαυροβούνιο. Ελέγχεται από την «φαμίλια» του γνωστού Ραμούς Χαραντινάϊ, ο οποίος εκλήθη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με 37 κατηγορίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όταν ήταν πρωθυπουργός του Κοσσόβου. Στις 05/03/2007, η εισαγγελέας του ICTY, Ιουδαία Κάρλα Ντελ Πόντε, χαρακτήρισε «γκάνγκστερ» τον Ρ. Χαραντινάϊ: Κατά την έναρξη της δίκης δήλωσε: «Μην αμφιβάλλετε ότι οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν γκάνγκστερ με στολή, που κατείχαν εξουσία. Ένας θανάσιμος συνδυασμός» αναφερόμενη στον Ρ. Χαραντινάϊ και τους συνεργάτες του Ιντρίζ Μπαλιάϊ και Λαχί Μπαχιμάϊ.
Δεν ετόλμησε όμως Κάρλα Ντελ Πόντε, να καταδικάσει τους εγκληματίες, διότι είχαν την προστασία του αφανούς Ιουδαϊκού αρχηγείου της Διεθνούς Μαφίας
Γ΄  ΖΩΝΗ: Ανατολικό Κόσσοβο
Περιλαμβάνει την ζώνη Λαμπ, Γκίλιανε, Βίτινα, Κάτσανικ και ελέγχεται από την «φαμίλια» του πρώην αξιωματικού του UCK, Ρουστέμ Μουσταφά.
Οι τρεις μεγάλες «φαμίλιες» που ελέγχουν το Κόσσοβο σε κάθε επίπεδο, έχουν τις μικρότερες «φαμίλιες» υπό τις διαταγές τους, οι οποίες συνεργάζονται μεταξύ τους, και έτσι διατηρείται η ισορροπία μεταξύ τους στο λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, τσιγάρων,  το εμπόριο ανθρώπων και διακινήσεως πορνών προς κάθε σημείο της γης.  Ωσαύτως ελέγχουν τις λαθραίες αποθήκες όπλων και καυσίμων, το λαθρεμπόριο κλεμμένων αυτοκινήτων ,το λαθρεμπόριο ναρκωτικών με την FYROM, το λαθρεμπόριο όπλων και εκρηκτικών με την FYROM., και τους χώρους αποθηκεύσεως των λαθραίων πυρομαχικών.
Όπως κατά διαστήματα έχει δημοσιευτεί στα ΜΜΕ, ο τέως πρωθυπουργός του Κοσσόβου, Αγκίμ Τσέκου,11 διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τους Αρχηγούς της Κοσσοβάρικης Μαφίας.


«Βλέπετε τους κύνας, βλέπετε τους κακούς εργάτας, βλέπετε την κατατομήν…» (ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ, 3/2)
Βλέποντες την κατατομήν του Αγκίμ Τσέκου, αμφιβάλλει κανείς και για την πραγματική φυλετική καταγωγή του;
Μην απορείτε! Και ο σημερινός «πρωθυπουργός» του Κοσσόβου είναι ο κρυπτο-Ιουδαίος, Ίσα Μουστάφα!!!



«Βλέπετε τους κύνας, βλέπετε τους κακούς εργάτας, βλέπετε την κατατομήν…» (ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ, 3/2)




Συνεχίζεται




1 Περί των «σχέσεων» τουρκαλβανών και ιουδαίων, στην περιοχή της σημερινής Αλβανίας, διαβάζουμε από το μαρτυρολόγιον του Αγίου Πατροκοσμά, τα ακόλουθα:
«Ο αποστολικός ούτος διδάσκαλος ποτέ δεν άνοιξε το στόμα να ειπή λόγον εναντίον των Εβραίων, ούτε εις την Θεσσαλονίκην, ούτε εις την Καστορίαν, ούτε εις τα Ιωάννινα, ούτε εις κανένα άλλο μέρος οπού ήσαν Εβραίοι». Οι Εβραίοι όμως των Ιωαννίνων, από καθαρό θρησκευτικό φανατισμό εναντίον των χριστιανών, «μη υποφέροντας να κηρύττεται η πίστις και το Ευαγγέλιον του Ιησού Χριστού», συκοφάντησαν τον άγιο στον τοπικό πασά, ότι δήθεν είναι «απεσταλμένος από τους Μοσχόβους» (Ρώσους), για να παρασύρει τους ραγιάδες και να πηγαίνουν στη Ρωσία. Έτσι, προγραμματίστηκε ο θάνατός του από τις οθωμανικές αρχές, όμως το σχέδιό τους δεν εκπληρώθηκε. Πιθανόν οι χριστιανοί, μαθαίνοντάς το, να δωροδόκησαν τους Τούρκους, γιατί ο Χριστοδουλίδης γράφει ότι «επροξενήθη αρκετή ζημία χρημάτων εις το κοινόν των χριστιανών».
Από τότε ο Άγιος «άρχισε να στηλιτεύη την πονηρίαν και το αδιάλλακτον μίσος, οπού έχουν κατά των χριστιανών οι Εβραίοι».
Στην συνέχεια ο Άγιος ήρθε στα Ιωάννινα και, πρώτον, «εκατέπεισε τους χριστιανούς να μεταβάλουν το κοινόν παζάρι από την Κυριακήν εις το Σάββατον, το οποίον τους επροξένησε μεγίστην φθοράν» (στους Εβραίους). Δεύτερον, «τους εκήρυξε διά φανερούς εχθρούς, και ότι είνε έτοιμοι κάθε καιρόν να κάμουν κάθε κακόν εις τους χριστιανούς». Και τρίτον, «θέλοντας να βγάλη από τας κεφαλάς των χριστιανών τας μακριάς φούντας και τα τοιαύτα, τα οποία ηγόραζον από τους Εβραίους, τους εδίδασκε πως είνε ακάθαρτα, ότι επί ταυτού διά τους χριστιανούς οι θεοκτόνοι τα μολύνουσι, και να μη τα αγοράζωσιν ολότελα».
Έτσι η αντιπαράθεση του αγίου με τους Ιουδαίους κλιμακώθηκε, οπότε κάποιοι από αυτούς δωροδόκησαν τον Κουρτ πασά για να τον βγάλει από τη μέση. Ο πασάς δέχτηκε και ο άγιος απαγχονίστηκε, κατ’ ουσίαν δολοφονήθηκε, ως γνωστόν, στο Κολικόντασι στις 24 Αυγούστου 1779. Ο Άγιος δεν αντιστάθηκε. Το σώμα του ρίχτηκε στο ποτάμι με μια πέτρα στο λαιμό, τρεις ημέρες μετά εθεάθη να πλέει όρθιο, σαν να ήταν ζωντανός. Οι χριστιανοί τον ανέσυραν και τον έθαψαν. Τιμήθηκε ως Άγιος από το λαό αμέσως, ενώ επίσημα κατατάχθηκε στο αγιολόγιο μόλις μετά από 182 χρόνια, το 1961.
Πηγές:
.Η βιογραφία του αγίου, που περιλαμβάνεται στο Νέον Μαρτυρολόγιον, δεν είναι γραμμένη από τον επιμελητή του μαρτυρολογίου άγιο Νικόδημο ο Αγιορείτη, αλλά από τον μαθητή και ακόλουθό του, Σάπφειρο Χριστοδουλίδη, αυτόπτη και αυτήκοο μάρτυρα του βίου και των διδαχών του. Τυπώθηκε πρώτη φορά στη Βενετία το 1814.
.Νέον Μαρτυρολόγιον, εκδ. Αστήρ 1993, σελ. 201-208.
.Επισκόπου Αυγουστίνου Ν. Καντιώτου, ό.π., σελ. 66. Το κείμενο του Χριστοδουλίδη αναδημοσιεύεται και εκεί, σελ. 66-86. Για τα περί Εβραίων βλ. σελ. 79-70.
2 Προφανώς το όνομα Πύρρα είναι ψευδώνυμο για ευνόητους λόγους. Στην Ελλάδα είναι σύνηθες φαινόμενο η χρησιμοποίηση αρχαίων ελληνικών ονομάτων αντί των επισήμων από τους Ελλαδίτες Ιουδαίους (Μίνως, Άρης, κλπ). 
3 Ξεφυλλίζοντας την  ηλεκτρονική  εφημερίδα της συναγωγής των Ιωαννίνων στην Νέα Υόρκη, και συγκεκριμένα το τεύχος του Μαΐου, ανακαλύπτουμε κάποιο  αφιέρωμα που αναφερόταν στην Ιουδαϊκή Αλβανία. Είναι γραμμένο από μία περιηγήτρια, που επισκέπτεται  διάφορα μέρη του κόσμου όπου υπήρξαν Ιουδαϊκές κοινότητες.  Αναβιώνει την ιστορία δηλαδή του απανταχού Ιουδαϊσμού και τα άρθρα της δημοσιεύονται σε διάφορα Ιουδαϊκά περιοδικά.
Στο ενδιαφέρον ομολογουμένως αυτό αφιέρωμα για την Ιουδαϊκή Αλβανία, , διαβάζουμε ότι  υπήρχαν αρκετές συναγωγές εκεί και μάλιστα μέχρι σήμερα, διασώζονται τα ερείπια της συναγωγής στους Αγίους Σαράντα. Μάθαμε ότι κατά τον 19ο αιώνα, μετά από την Επανάσταση του 1821, Ιουδαϊκοί πληθυσμοί άρχισαν σιγά-σιγά να εγκαταλείπουν πολλές Ελληνικές πόλεις και να εγκαθίστανται στην Αλβανία. Εκεί λοιπόν, εγκαταστάθηκαν στους Αγίους Σαράντα, στην Κορυτσά, στο Αργυρόκαστρο και αλλού.
Αν κρίνουμε, από την αντίδραση της Ιουδαϊκής Κοινότητας Θεσ/νίκης τις παραμονές της απελευθερώσεως της Θεσ/νίκης, πολλοί Ιουδαίοι έφυγαν για την Αλβανία μέσα στον 19ο αιώνα, και πρωτοστάτησαν στους αγώνες για την ανακήρυξη του ανεξάρτητου Αλβανικού κράτους.  Διαβάζουμε επίσης στο άρθρο για την Ιουδαϊκή Αλβανία ότι, η κύρια μετακίνηση Ιουδαϊκών πληθυσμών, έγινε με την απελευθέρωση της Ελλάδος!  
Στην συνέχεια  του άρθρου αυτού διαβάζουμε :
«Το 1912, οι Εβραίοι συμμετείχαν στον αγώνα για την ανεξαρτησία. Μετά το 1928, όταν η Αλβανία έγινε μοναρχία, πολλοί Εβραίοι μεταφέρθηκαν εκεί από την Ελλάδα, και πάλι κυρίως από τα Ιωάννινα. Περιλαμβάνονταν οι φαρμακοποιοί, οι γιατροί και οι έμποροι. Η απογραφή του 1930 δείχνει 204 Εβραίους. Το 1935, ο Λέων Elton, ένας Βρετανός δημοσιογράφος, επισκέφθηκε την Αλβανία και αναφέρει στον Ιούδα Μάγνης, τον πρώτο πρόεδρο του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, ότι η Αλβανία ήταν ένα ιδανικό καταφύγιο για τους Εβραίους και θα μπορούσε τελικά να γίνει ένα εβραϊκό εθνικό σπίτι».
4 Άρθρα & Σκέψεις- Γιώργος Εχέδωρος
Πηγή:  ‘Ο Βορειοηπειρώτης’ Posted on

5 Τα στοιχεία περί της Αλβανικής Μαφίας είναι ειλημμένα από μεταφράσεις κειμένων άλλων ερευνητών που στηρίχθηκαν στις παρακάτω πηγές (παρατίθενται προς περαιτέρω μελέτη και επιβεβαίωση των καταγραφομένων στο παρόν):

"Tip Of The Iceberg: French Police Arrest Albanian Heroin Traffickers, But Balkan Criminal Gangs Tighten Grip Across Europe". International Business Times. 16 October 2012. Retrieved 26 October 2014.
"An introduction to the New York-Albanian mob - Capital New York". Capitalnewyork.com. Retrieved 26 October 2014.
"Albanian Criminal Activity". Kosovo.net. Retrieved 26 October 2014.
"Shape Of The Albanian Organized Crime". Rieas.gr. 2000-04-13. Retrieved 2012-06-22.
Hopkins, Nick (1999-09-07). "Albanian mafia targets Britain". The Guardian (London).
"Izraeli në alarm, mafia dhe zyrtarë shqiptarë në transaksione e fshehje pasurie – Agjencia Kombëtare e Lajmeve AMA". Ama-news.al. Retrieved 2012-06-22.
The Terrorist List [5 volumes]. Books.google.com. Retrieved 26 October 2014.
"Albania and Albanians around the world » Blog Archive » ALBANIAN MAFIA HAS DEEP ROOTS IN BELGIUM". Albaniacountry.info. 1999-11-28. Retrieved 2012-06-22.
"Franca në alarm nga "mafia shqiptare", autoritetet: Vështirë t’i zbulohen rrënjët – Ora News". Ora News. Retrieved 26 October 2014.
Mrs. Jela Jovanovic, Secretary General (15 August 1999). "Spiegel: Spider's net of the Albanian Mafia in Germany". Mail-archive.com. Retrieved 26 October 2014.
"The growing Albanian Mafia: from the risk of area to the great alliances". Gnosis.aisi.gov.it. Retrieved 26 October 2014.
"Mafia International? Organised Crime in Central and Eastern Europe « The View East". Thevieweast.wordpress.com. 2011-10-07. Retrieved 2012-06-22.
Ralf Mutschke (Assistant Director, Criminal Intelligence Directorate) (13 December 2000), The Threat Posed by the Convergence of Organized Crime, Drugs Trafficking and Terrorism (written testimony to the U.S. Committee on the Judiciary Subcommittee on Crime), Interpol
"Klanet Mafioze Shqiptare". Lindja.hpage.com. Retrieved 2012-06-22.
Hall, Allan; Popham, Peter (August 16, 2007). "Mafia war blamed for shooting of six Italian men in Germany". The Independent (London).
"Ceuta Nostalgia.- Las Mafias en España" (in Catalan). Usuaris.tinet.cat. 2000-08-20. Retrieved 2012-06-22.
"Albanian mafia behind Swiss heroin market < Europe < LEARN < Flare Network". Flarenetwork.org. Retrieved 2012-06-22.
  "Albanian mafia controls heroin trafficking in Geneva". The Times Of India.
  Thompson, Tony. Gangs: A Journey into the heart of the British Underworld, 2004 ISBN 0-340-83053-0
Aguiar, Shirin. "Focus: Gun Culture: 'My gun drives fear into people - once you got money and a gun, you got power'". The Independent. HighBeam Research.
"Albanian gangs control violent vice networks". London: Times Online. 2012-05-29. Retrieved 2012-06-22.
"Securitas heist: Five found guilty of Britain's biggest robbery - Mirror Online". Mirror.co.uk. 2006-02-21. Retrieved 2012-06-22.
"report on organized crime". Criminal intelligence Service Canada. Retrieved 2012-06-22.
"Five Families of New York City: Albanian Mafia fueling Al Qaeda terrorist activity in US: Kosovo schools and orphanages open". Fivefamiliesnyc.blogspot.com. 2010-08-27. Retrieved 2012-06-22.
"Mafia shqiptare ne SHBA Me e pasofistikuara por me e dhunshme se italianet e ruset". Shqiperia.com. Retrieved 2012-06-22.
"FBI — Balkan Enterprises". FBI. Retrieved 26 October 2014.
"Albanian Mafia  : MAFIA TODAY". Mafiatoday.com. Retrieved 26 October 2014.
FAHIM, KAREEM (January 3, 2006). "Beating Them at Their Own Game". New York Times. Retrieved 2012-06-22.
"Articles About Albanian By Date - Page 2". Daily News (New York).
"Albanian Boss: Alex Rudaj - Gangsters Inc". Gangstersinc.ning.com. 2010-11-19. Retrieved 2012-06-22.
"ALBANIA 'MAFIA' BROKEN". New York Post. Retrieved 2012-06-22.
Brendan McGarvey (2002-12-12). "Another group of Eastern-European gunsels makes its mark".
landi thotë:. "Ekskluzive/ Mafia shqiptare do pastrojë dhe investojnë paratë e pista në Honduras – Agjencia Kombëtare e Lajmeve AMA". Ama-news.al. Retrieved 2012-06-22.
Tom Robbins (Feb 15, 2005), "The Mob's Multimillion-Dollar Batter. The feds say this Albanian tough guy swings for John Gotti's old team", Village Voice
  "Powered by Google Docs".  Docs.google.com. Retrieved 2012-06-22.
"Albanian Law: Albanian Drug Traffickers, Albanian Lawyers, Albanian Mobsters, Albanian People Murdered Abroad by LLC Books (Creator) - New, Rare & Used Books Online at Alibris Marketplace". Alibris.com. Retrieved 2012-06-22.
"Banda e Durrësit: Vendimi i gjyqit, "burg për jetë" për 4 anëtarë". Forumi Shqiptar. Retrieved 2012-06-22.
  "FBI — International FBI Fugitive Captured in Toronto". Fbi.gov. Retrieved 2012-06-22.
  "List of kidnappings". Docstoc.com. Retrieved 2012-06-22.
  "Albania mob busts in area". Times Union. 2011-07-14. Retrieved 2012-06-22.
  "Balkanblog: Die Super Mafia im Balkan des Naser Kelmendi Clans aus dem Kosovo". Balkan-spezial.blogspot.com. 2009-11-16. Retrieved 2012-06-22.
  Rubenfeld, Samuel (2012-06-01). "Obama Slaps Sanctions On Alleged International Drug Traffickers - Corruption Currents - WSJ". Blogs.wsj.com. Retrieved 2012-06-22.
"Reputed Crime 'Kingpin' Arrested In Kosovo". RadioFreeEurope/RadioLiberty. Retrieved 26 October 2014.
"Son of Drug Boss Naser Kelmendi Sentenced To Four Years for Attempted Murder - Hetq". Hetq.am. Retrieved 26 October 2014.
"Scotland's FBI warns 25 foreign mafia gangs are now at large". Herald Scotland. Retrieved 26 October 2014.
"'Kingpin' In Albanian Mafia Arrested In Toronto". The Huffington Post. 25 May 2012. Retrieved 26 October 2014.
6 Λέγεται ότι η Αλβανία έχει 15-30 οικογένειες ή γενιές με περίπου 20 ανθρώπους ανά γενιά, φτάνοντας κατά συνέπεια, περίπου στα 300 - 600 μέλη.
Η αυθεντική αλβανική κοινωνία είναι ρυθμισμένη βάσει ενός συνόλου νόμων, πληρωμένων δολοφόνων, υπανθρώπων του υποκόσμου, αποκαλούμενων «The Canon» (ή Kanun). Υπάρχουν πολλά Canons στην Αλβανία: Canon των βουνών, Canon των LEK Dukagjini, Canon Skanderbeg, Canon Laberia. Το Canon ρυθμίζει την ζωή ενός χωριού και μιας περιοχής, και όχι μια οικογένεια ή «fis».
Η λέξη «fis» είναι μερικές φορές παρανοημένη επειδή σημαίνει επίσης «την φυλή», αλλά στα αλβανικά η λέξη «fis» σημαίνει ανθρώπους με δεσμούς αίματος.
Η αλβανική μαφία στην Ευρώπη, ειδικώτερα στην Μεγάλη Βρετανία, το bajrak, είναι το συμβούλιο που διαμορφώνεται από διάφορους ηγέτες γενιών. Οι επικεφαλής κάθε οικογένειας μέσα στο Συμβούλιο αποτελούν τους ηγέτες των περιοχών. Αυτές οι περιοχές συχνά διαχωρίζονται σχετικά με το μέγεθος, την θέση, και την δύναμη [ανάλογη προς τους υλικούς πόρους].
7 Η ιστορία του "Karafaka" Μεχμέτ Αλή είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση που δείχνει τις απαρχές της διανομής μαζικώς, ναρκωτικών ουσιών στην Ευρώπη από την Αλβανική μαφία. 
Ο Μεχμέτ Αλή, καταδικάστηκε την δεκαετία του 1960 σε 4 έτη και 6 μήνες στην φυλακή στο Νις για λαθρεμπόριο χρυσού  και το 1972 καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση για λαθρεμπόριο πυρομαχικών, γιατί είχε οργανώσει τη μεταφορά 100.000 σφαιρών από τη Γερμανία.  
Το δικαστήριο του Βελιγραδίου καταδίκασε Karakafa σε φυλάκιση 10 ετών, τον Αντνάν Οσμάνι σε 4 χρόνια, τον Φατμίρ σε τρία χρόνια, τον Salih Lenani σε τέσσερα χρόνια, τον Latif Memedi σε τρία χρόνια και την Milka Domazet σε 18 μήνες. Ο Karakafa αποφυλακίστηκε  την άνοιξη του 1990 και είχε γίνει ήδη γνωστός στον Αλβανικό υπόκοσμο και ως ένας από τους πρωτεργάτες της μεταφοράς ηρωΐνης, στην Ευρώπη. Όπως είναι ευνόητο, οι ποινές φυλακίσεως ήταν ελαστικές για όλους τους συλληφθέντες γεγονός που σύμφωνα με Γιουγκοσλαβικές πηγές έδειχνε υψηλή κάλυψη και προστασία προς όλους αυτούς, παρόλες τις πιέσεις της Ιταλικής πλευράς για βαριές ποινές, λόγω του ότι ήταν υπόλογοι για συστηματική και χρόνια εισαγωγή ηρωΐνης στην Ιταλία επί μια δεκαετία. 

Στις 18 Ιουλίου του 1999 η εφημερίδα της Μαδρίτης "El Mundo" ανέφερε ότι η εθνική αλβανική μαφία στην Ισπανική τουριστική περιοχή "Costa del Sol", χρηματοδοτεί τρομοκρατικές δραστηριότητες του UCK. Ο τότε Ισπανικός υπουργός Άμυνας, Ricardo Martin Fluja, παρατήρησε ότι υπήρχαν 16 αλβανικής καταγωγής ομάδες  μαφίας στην Ισπανία, με κύκλο εργασιών δεκάδες εκ. δολλάρια ανά έτος.

Πηγή:  Ιωάννης Μιχαλέτος, Thursday, July 18, 2013.

8 Η παγκόσμια αυτοκρατορία του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος, του Ιωάννη Μιχαλέτου ---RIMSE Archive (Radical Islam Monitor in Southeast Europe), Thursday, July 18, 2013
9 Και οι τρείς είναι κρυπτο-Ιουδαίοι.
10 Τα στοιχεία προέρχονται από έρευνα-ανάλυση, που συντάχθηκε στα τέλη του 2008 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό των ΗΠΑ «Defense & Foreign Affairs» στις αρχές του 2009, καθώς και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος «Global Information System» με έδρα την Ουάσινγκτον, στην αγγλική γλώσσα.-Ομηρος Φωτιάδης, 16 Ιανουαρίου 2010.
11 Ο Αγκίμ Τσέκου (Agim Çeku) είναι πολιτικός από το Κόσοβο, Πρωθυπουργός της επαρχίας από το 2006 ως το 2008 , την εποχή που το Κόσοβο τελούσε υπό την διοίκηση του ΟΗΕ. Ο Τσέκου θεωρείται ότι είναι «αλβανικής» καταγωγής. Υπηρέτησε ως αξιωματικός στον κροατικό στρατό (!!!), στην διάρκεια του Πολέμου για την Ανεξαρτησία της Κροατίας εναντίον της αποσχισθείσας (σερβικής) Κράϊνας. Στην διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο, το 1999 ήταν διοικητής των δυνάμεων του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.
Η σερβική κυβέρνηση θεωρεί τον Τσέκου εγκληματία πολέμου, παρά το γεγονός ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν ανανωρίζουν την δικαιοδοσία της Σερβίας στο Κόσσοβο. Τον Οκτώβριο του 2003 ο Τσέκου συνελήφθη και κρατήθηκε για μικρό χρονικό διάστημα στην Σλοβενία, σε εκτέλεση εντάλματος συλλήψεως που διέταξε η Σερβία μέσω της Ιντερπόλ. Παρόμοια σύλληψη έγινε και τον Μάρτιο του 2004 στην Ουγγαρία. Και στις δύο περιπτώσεις ο Τσέκου αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από παρεμβάσεις της Προσωρινής Διοίκησης του ΟΗΕ στο Κόσοβο.
Ο Τσέκου εξελέγη Πρωθυπουργός στις 10 Μαρτίου του 2006 από την Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου. Έπειτα από την ορκωμοσία του, εξέφρασε την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία του Κοσσόβου, υποσχόμενος παράλληλα να σεβαστεί τα δικαιώματα της σερβικής μειονότητας. Ο πρώην Πρωθυπουργός Ραμούς Χαραντινάι, που παραιτήθηκε το 2005 έπειτα από την απαγγελία εναντίον του κατηγοριών για εγκλήματα πολέμου από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, υποστήριξε τον διορισμό του Τσέκου. Ο Ιουδαίο-αλβανός Χαραντινάϊ, υπεστήριξε τον ομόφυλόν του, Τσέκου και η απομάκρυνση έγινε για να «ρίξουν στάκτη στα μάτια του κόσμου».
Τον Μάϊο του 2009, απελάθηκε από την Κολομβία, όπου ζούσε την περίοδο εκείνη.
Τον διαδέχθηκε στην πρωθυπουργία ο Ιουδαίο-αλβανός Χασίμ Θάτσι, τον Ιανουάριο του 2008.
Στις 24 Ιουνίου του 2009 ο Τσέκου συνελήφθη στο σταθμό ελέγχου Γιουέσεβο στα σύνορα της Βουλγαρίας με την ΠΓΔΜ ως καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από προφυλάκιση περίπου 48 ωρών. Νωρίτερα, είχε καταδικαστεί ερήμην σε είκοσι χρόνια φυλακή στην Σερβία, κατηγορούμενος για το θάνατο Σέρβων στο Κόσοβο το 1999.

Πηγές:

"Η Σερβία καταγγέλλει τα σχέδια του Πρωθυπουργού του Κοσόβου", BBC News, 3 Μαρτίου, 2006. Accessed 26 Οκτωβρίου 2007.
"New Kosovo PM wants independence ", BBC News, 10 Μαρτίου 2006. Accessed 26 Οκτωβρίου 2007.
Τα Νέα, Ελεύθερος από τις βουλγαρικές αρχές ο καταζητούμενος στη Σερβία Αγκίμ Τσέκου, 25 Ιουνίου 2009.
Σημερινή, Ελεύθερος ο Αγκίμ Τσέκου στην Βουλγαρία, 26 Ιουνίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου